‘Vélemény’ kategória archívum

A pofátlanság teteje

2020. július 6. hétfő

Vélemény – Ábel Attila

Hétfőn egy bizottsági ülésen Erdősi Éva (MSZP) és Horváth Gyula (DK) felváltva próbálták bemagyarázni, hogy a lakásvásárlásban a szociális bérlőknek nyújtott mindennemű segítség voltaképpen hűtlen kezelés. Erdősi valahogy úgy fogalmazott, hogy “Btk-szintű” kedvezményt adni azoknak, akiknek nincs saját lakásuk.

Nos, először is: a magyar lakosság kb. kétharmada pont így jutott az első saját lakásához 1990 óta. Másodszor: az MSZP 2010 előtt kétharmados kedvezményt adott a csepeli bérlakások megvásárlásához. De nem annyira a szociális bérlőknek, hanem inkább azoknak a kivételezetteknek, akiknek előbb az önkormányzat pénzén felújították a lakásukat. Például egy 9 millió forint értékű lakást 2,1 millióért – közpénzből – felújítottak, átadták a bérlőnek (aki picit sem volt szociálisan rászoruló, és a legnagyobb titokban, “mutyiban” kapta a lakást, nem pályázaton), majd hat hónap múlva megvette a lakást 2,9 millióért. Ez után már csak be kellett seperni a 9 milliót a lakás eladásakor – ami 6 millió forint tiszta haszon. Megéri? Naná. (tovább…)

Így mentené meg a dél-pesti kerékpárút projektet az államtitkár Karácsonnyal szemben

2020. június 23. kedd

ATV

Schneller Domokos szeretné megmenteni a dél-pesti tervezett kerékpárutat, amit Karácsony Gergely a hírek szerint levett a napirendről. Ezért a Miniszterelnökség helyettes államtitkára július 3-ra levélben hívta tárgyalóasztalhoz a csepeli, a soroksári és a XVIII. kerületi polgármestereket – tájékoztatták az atv.hu-t fővárosi források.

Levélben kezdeményezett tárgyalásokat Schneller Domokos három budapesti kerületi polgármesterrel a dél-pesti kerékpárút beruházás megmentése érdekében. A Miniszterelnökség Budapest és fővárosi agglomerációs fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára július 3-ra hívta megbeszélésre Borbély Lénárd csepeli, Bese Ferenc soroksári, valamint Szaniszló Sándor XVIII. kerületi polgármestereket – tudta meg az atv.hu. (tovább…)

A George Floyd-ügy csak ürügy az amerikai társadalom megosztására

2020. június 22. hétfő

Vélemény – Melissa O’Sullivan

George Floyd halálát ürügyként használják fel azok, akik az amerikai társadalmat faji törésvonalak mentén akarják megosztani – szögezte le Melissa O’Sullivan amerikai elemző vasárnap, a Kossuth rádió Vasárnapi Újság című műsorában adott interjú során.

Sullivan emlékeztetett arra, hogy a Floyd halála nyomán kirobbant, halálos áldozatokat is követelő zavargásokra demokrata irányítás alatt álló városokban került sor, és a városokban a polgármester hatáskörébe tartozik a rendőrfőnök kinevezése is. Úgy fogalmazott, hogy „amennyiben létezik a rasszizmus, akkor ezt általában a republikánusok ellen fordítják, elsősorban Donald Trump elnök ellen”, akivel kapcsolatban a CNN hírtelevízió egyebek közt azt állította, hogy nem tiszteli az emberéletet.

(tovább…)

Újra elöntötte a mocsok a baloldali vezetésű Józsefvárost

2020. június 22. hétfő

Csepel megúszta a hajléktalanexportot

Bors

Mocsok és fertő – megint ez jellemzi Józsefvárost az ott lakók szerint, és a Bors munkatársai is ezt tapasztalták a helyszínen. Azért „megint”, mert a kerület előző, fideszes vezetése az elmúlt évek során sok pénzt és energiát ölt abba, hogy a gettóként elhíresült kerületet rendbe tegyék.

Karácsony Gergely segítségével a Józsefvárosból buszokkal akarták Csepelre szállítani a problémás hajléktalanokat, amit a csepeli baloldal – Szabó Szabolcs országgyűlési képviselővel az élen – támogatott. A csepeliek viszont nem. Így egyelőre sikerült a hajléktalanexportot megakadályozni, a probléma pedig ott maradt. Az alábbiakban a Bors cikkét olvashatják.

(tovább…)

Agyzápulás: hajléktalanokat telepítene a turistákkal teli Belvárosba ez a jóképességű

2020. június 11. csütörtök

Vélemény -Pihál Tamás

Miután Csepelről a helyi lakosság elzavarta őt, most már a Városháza műemlék épületében szeretne hajléktalanszállót nyitni Karácsony Gergely. Igaz, a helyi szabályozás ezt nem teszi lehetővé, és a helyiek amúgy is tiltakoznak, ám a főpolgármester jelezte, a szállót mindenképpen kialakítja, neki ne pattogjon a kormányhivatal. Ha mégsem jönne össze a dolog, akkor majd a Halászbástyára vagy a Szent István Bazilikába telepíti őket, gondolom…

Hajléktalanszálló a Városházán! Hát hol máshol? Naná, Budapest szívében. Ahol turisták tíz- és százezrei sétálgatnak évről-évre, s ámuldoznak Budapest szépségén. Hát most majd ámuldoznak a Belváros közepére telepített szerencsétleneken, az áporodott húgyszagon, a lekakált főpolgármesteri biciklin. Demszky csöves-Budapestje visszatér! (Amúgy már Józsefvárosban is beköszöntött a hajléktalan-kánaán, Pikó András intésére kirajzottak a szabadba, s a drogosokkal együtt elfoglalták a legmenőbb padokat és kapualjakat.) (tovább…)

Az ellenzék profitálni akart a járványból, csökkent is a népszerűsége

2020. június 8. hétfő

888

A választók a jelek szerint levonták a megfelelő következtetéseket a kormány sikeres járványkezeléséből, s abból, hogy az ellenzék ott hátráltatta a védekezést, ahol csak lehetett.

Mint arra Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1-en rámutatott:

csökkent az ellenzéki pártok támogatottsága, mert a koronavírus-járvány elleni védekezésben nem működtek együtt a kormánnyal.

Az elmebetegek kora

2020. június 2. kedd

Vélemény – Bohár Dániel, 888

A liberálisnak és progresszívnek hazudott politikai mocsoknál nincs károsabb méreg, amely a jelenlegi világunkat pusztítja.

Iszonyatosan felidegesítettek az elmúlt napok eseményei. Két történetet szeretnék elmesélni, amelyek tökéletes mintái (állatorvosi lovai) a mostani elmebeteg, álszent, gusztustalan életünknek.

(tovább…)

Kiborult a Momentum, mert a csepeli polgármester nem engedelmeskedik nekik

2020. április 15. szerda

Csepel.info

Dukán András Ferenc olyan megszorításokat követelt, amiket az országban sehol nem hoztak, a momentumos vezetésű településeken sem

Le akarta záratni az ünnepekre az összes csepeli parkot, beleértve a Kiserdőt és még a 20 kilométernyi kis- és nagy Duna partot valamint a Csepelre bevezető utakat a Momentum. Ezt a húsvéti ajándékot szánta a csepelieknek Dukán András Ferenc, a párt helyi képviselője – értesült a Csepel.info.

Olyan hatalmas területről és olyan korlátozásról van szó, hogy az ünnepek alatt a rendőrökön valamint a közterület-felügyelőkön kívül a Városgazda munkatársait, a közalkalmazottakat és még az óvónőket is rendészeti munkára kellett volna az önkormányzatnak kirendelni, hogy teljesüljön a liberális politikus kívánsága. (tovább…)

És akkor megszólalt Rolex Laci: “fizessenek a gazdagok!”

2020. április 7. kedd

Orbán Viktor miniszterelnökkel szinte egy időben ismertette saját gazdaságmentő javaslatait Botka László, Szeged szocialista polgármestere. Az egyébként luxuséletet élő politikus “Nemzeti Szolidaritási Programot” hirdetett. A gyakorlatban ez annyit tesz, hogy leporolta a régi szlogent, amivel még az MSZP miniszterelnök-jelöltjeként turnézott.

Most a szolidaritás miatt van szükség arra, hogy “fizessenek a gazdagok”. Közleménye arra nem tér ki, hogy ő személy szerint mennyivel járul hozzá a gazdaságmentő akcióhoz, mennyi Rolexét vagy éppen melyik luxus autóját dobja be a közösbe.
(tovább…)

Karácsony Gergely ki mellett áll?

2020. március 30. hétfő

Vélemény – Ábel Attila

Budapest történelmében először alakult ki olyan különleges helyzet, hogy a parkolás ingyenessé tételével vagy könnyítésével emberek életét lehet megmenteni.

Az elmúlt évtizedben a családi autó általánossá vált Magyarországon. Sokaknál két kocsi is áll a ház előtt, függetlenül attól, hogy tehetős vagy kevésbé tehetős családokról van szó. (tovább…)