‘Vélemény’ kategória archívum

Budapest visszazuhant a Demszky-korszakba

2019. október 15. kedd

Vélemény – Ábel Attila

Ábel Attila szerint az ellenzéki kormányzással Budapesten visszatér a mindennapos kosz és piszok, a hajléktalanok érdekei fontosabbak lesznek, mint a városlakóké. Előbbieket közben álszent módon ismét hagyják majd telente az utcákon megfagyni, ahogy az Demszky főpolgármestersége idején történt.

Az alábbiakban Ábel Attila véleményét olvashatják a csepeli kampányról és a fővárosi eredményekről. (tovább…)

Németh: köszönjük az elmúlt kilenc évet!

2019. október 15. kedd

Facebook, Csepel.info

Németh Szilárd, Csepel korábbi polgármestere, a Fidesz alelnöke szerint kerületünk Budapest hátsóudvarából az egyik legélhetőbb kerületté vált.

Levelét az alábbiakban közöljük. (tovább…)

Játszótéri körkép, 4. rész

2019. augusztus 19. hétfő

“Az ideális játszótér kialakításánál fontos szempont, hogy izgalmas, gyermekbarát, korszerű és biztonságos legyen.”

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

A csepeli önkormányzat 2015-ben indította útjára a Csepeli Gyermeksziget Programot, melynek keretében számos játszóteret korszerűsítettek az elmúlt években. Többek között megújult a Szent Imre téri, a Petz Ferenc, a Reggel, a Makád és a Katona József utcai Süsü játszótér is.

A Csepeli Hírmondó cikkét bejegyzésünkben közöljük, a képek egy részét a kerületi lapból vettük át.  (tovább…)

Játszótéri körkép: kalózhajó a Duna parton

2019. július 19. péntek

Csepel.hu

A játszótéren töltött idő, az ott szerzett élmények meghatározóak a gyerekek számára. Egy jól felszerelt játszótér segíti a mozgásfejlődésüket, javítja egyensúlyérzéküket, koordinációjukat, fejleszti a kreativitásukat. A nyári szünetben a gyerekek szeretnek új és izgalmas helyeket felfedezni és birtokba venni. Most induló sorozatunkban néhány népszerű és kevésbé ismert csepeli játszóteret is bemutatunk.

Elsőként a Kalózhajós játszótérre látogattunk.

(tovább…)

Pár gondolat a csepeli hisztiről

2019. július 3. szerda

Vélemény – Ábel Attila

Amennyiben ősszel nyerni tud Csepelen az ellenzék, akkor az MSZP és a DK, vagyis Szenteczky János és a Horváth Gyula határozzák meg, hogy mi történik majd az önkormányzatban. Ha Takács Mónika lesz a polgármester, akkor is így lesz, és ha Erdősi Éva lesz a polgármester, akkor is így lesz.

Az egyetlen dolog, ami változtathat ezen a lehetséges jövőn az, ha Takács Mónika – ő állítólag nem akarja se az MSZP se a DK kemény magját – a Fidesszel próbál összefogni. Csak így szoríthatná ki Szenteczkyt, Horváth Gyulát, meg akit még kell – mondjuk egy-két árulóval segítve a szocialisták és a gyurcsányisták közül. (tovább…)

Németh Szilárd: A komcsik és a libsik a szabadságot ölték meg

2019. július 1. hétfő

Hír TV

Mit tanít meg az embernek a birkózószőnyeg? Hogyan készít fel a mindennapi küzdelmekre, a nemtelen támadásokra? És hogyan kell birkózni ahhoz, hogy győzzünk?

Többek között ezekre a kérdésekre is választ kapunkA nyolcasból, de szó lesz a kétkezi munka becsületéről, a józan észről és a biztonságról is. G. Fodor Gábor vendége Németh Szilárd a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára.

(tovább…)

Tarlós István: Karácsony nem korrupt, csak egy tapasztalatlan, közveszélyes munkakerülő, aki kapkod és mindenkitől fél (PS-interjú)

2019. június 29. szombat

PestiSrácok

Elsőként a PestiSrácok.hu-n értékelte részletesen az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás eredményét Tarlós István, aki szerint az egész egy közjogilag értelmezhetetlen, de kétségtelenül látványos akció volt. Azt viszont retardált felvetésnek tartja, hogy neki is el kellett volna indulnia az előválasztáson.

A nyertesről, azaz a fővárosi választók bő két százaléka által megszavazott Karácsony Gergelyről elárulta: végig neki szurkolt, és annak örülne a legjobban, ha Puzsér Róbert is visszalépne, mert így lenne igazán szép megvédeni az eddigi eredményeit és a főpolgármesteri megbízatást. “Karácsony most nyilván térden állva győzködi Puzsért, hogy tegye is meg” – tette hozzá Budapest főpolgármestere a PestiSrácok.hu-nak adott nagyinterjúban. (tovább…)

Lepketánc

2019. június 19. szerda

Vélemény – Ábel Attila

Olyan ez, mint a hernyó és a lepke. Amikor a hernyó rájön, hogy nem kell, lepke formájában igézi a híveket.

Gyurcsány a feleségét, Klára asszonyt dobta be a progresszív tengerbe. Szépen kihasználta, hogy most a haladó balliberálisok szerint nem férfiaknak, hanem nőknek, melegeknek, keresztényelleneseknek kell vezetniük a világot. Gyurcsány remek taktikus. Klára asszony telitalálat volt az uniós választásokon. Persze csak a progresszív tengeren. Csak a baloldali tortát osztotta újra úgy, hogy több jutott neki, mint a többieknek. Ezekben a hetekben leszámol az MSZP-vel is. A lepke pedig most Olga asszony. Ő járja a táncát a lámpa körül. A progresszív tengernek most megint nő kell – meg élen járni a melegfelvonuláson vagy melegbárt nyitni a főpolgármesteri hivatalban – utóbbi fontosságát Karácsony is érzi. (tovább…)

Kálmán Olga a balliberális ellenzék gyengeségeinek a tükörképe

2019. június 8. szombat

888

A romokban heverő ellenzék cicaharcának legfrissebb fejleményeként a ballib újságírót, Kálmán Olgát dobta be Gyurcsány pártja, így csinálva végképp viccet a már eddig is kaotikus ellenzéki előválasztásból.

Az ellenzék valódi állapotáról igencsak árulkodó képet festenek le az úgynevezett előválasztási látszatversenyben elindított ellenzéki jelöltek személyei.

(tovább…)

Szanyi Tibor: ilyen nincs, hogy nem mondunk le

2019. június 5. szerda

Infostart

Szanyi kapitány MSZP-elnök lenne

Mozgalmat alapít Szanyi Tibor és az MSZP elnöke szeretne lenni, miután nem ő kapta meg a szocialisták és a Párbeszéd egyetlen európai parlamenti mandátumát, hanem Ujhelyi István. Szanyi Tibor azt InfoRádiónak azt mondta: a pártvezetésnek távoznia kellett volna az EP-választáson elszenvedett vereség után.

Szanyi Tibor az InfoRádiónak adott interjúban cáfolta, hogy azért indítja el a mozgalmat, mert a hét végén tartott választmányi ülésen nem ő, hanem Ujhelyi István kapta meg az MSZP-Párbeszéd szövetség egyetlen európai parlamenti mandátumát a következő ciklusra.

(tovább…)