‘Vélemény’ kategória archívum

Lepketánc

2019. június 19. szerda

Vélemény – Ábel Attila

Olyan ez, mint a hernyó és a lepke. Amikor a hernyó rájön, hogy nem kell, lepke formájában igézi a híveket.

Gyurcsány a feleségét, Klára asszonyt dobta be a progresszív tengerbe. Szépen kihasználta, hogy most a haladó balliberálisok szerint nem férfiaknak, hanem nőknek, melegeknek, keresztényelleneseknek kell vezetniük a világot. Gyurcsány remek taktikus. Klára asszony telitalálat volt az uniós választásokon. Persze csak a progresszív tengeren. Csak a baloldali tortát osztotta újra úgy, hogy több jutott neki, mint a többieknek. Ezekben a hetekben leszámol az MSZP-vel is. A lepke pedig most Olga asszony. Ő járja a táncát a lámpa körül. A progresszív tengernek most megint nő kell – meg élen járni a melegfelvonuláson vagy melegbárt nyitni a főpolgármesteri hivatalban – utóbbi fontosságát Karácsony is érzi. (tovább…)

Kálmán Olga a balliberális ellenzék gyengeségeinek a tükörképe

2019. június 8. szombat

888

A romokban heverő ellenzék cicaharcának legfrissebb fejleményeként a ballib újságírót, Kálmán Olgát dobta be Gyurcsány pártja, így csinálva végképp viccet a már eddig is kaotikus ellenzéki előválasztásból.

Az ellenzék valódi állapotáról igencsak árulkodó képet festenek le az úgynevezett előválasztási látszatversenyben elindított ellenzéki jelöltek személyei.

(tovább…)

Szanyi Tibor: ilyen nincs, hogy nem mondunk le

2019. június 5. szerda

Infostart

Szanyi kapitány MSZP-elnök lenne

Mozgalmat alapít Szanyi Tibor és az MSZP elnöke szeretne lenni, miután nem ő kapta meg a szocialisták és a Párbeszéd egyetlen európai parlamenti mandátumát, hanem Ujhelyi István. Szanyi Tibor azt InfoRádiónak azt mondta: a pártvezetésnek távoznia kellett volna az EP-választáson elszenvedett vereség után.

Szanyi Tibor az InfoRádiónak adott interjúban cáfolta, hogy azért indítja el a mozgalmat, mert a hét végén tartott választmányi ülésen nem ő, hanem Ujhelyi István kapta meg az MSZP-Párbeszéd szövetség egyetlen európai parlamenti mandátumát a következő ciklusra.

(tovább…)

Megalázó alkut kényszerítene a többiekre a csepeli MSZP

2019. május 29. szerda

Csepel.info

Mind a három párt azon vitázik, ki mit kapjon a hatalomból, az MSZP-s Takács Mónika jelöltsége pedig bizonytalanná vált (fotó: MSZP)

A polgármester-jelöltet, a 12 képviselői körzetből hatot, és a polgármester-jelöltön kívül még legalább egy biztos befutó listás helyet vár el magának a csepeli MSZP az önkormányzati választásokon. A polgármester-jelöltön túl a másik biztos befutó a listán Szenteczky János, a párt valós vezetője lenne. Ő egyéni jelöltként el sem indul, tehát csak kolonc a többi párt nyakán – értesült a Csepel.info.

Mindez messze meghaladja az MSZP valós támogatottságát: valójában ez a DK csepeli alkupozíciója – derül ki a választási eredményekből. (tovább…)

A Momentum is többet akar: újratárgyalják az összefogást

2019. május 28. kedd

Index, Csepel.info

Nem csak a csepeli Demokratikus Koalíció hallatta a hangját arról, hogy egycsapásra elavultak a május 26. előtt megkötött pozíció-leosztások. Fekete-Győr András, a Momentum elnöke szerint is újra tárgyalni kell az alkukról.

“Nem felrúgják, csak tovább tárgyalják az ellenzéki együttműködési lehetőségeket Budapesten, ahogyan erre az ország más vidékein is szükség lesz. A Momentum Mozgalom megerősödése országosan a harmadik erőként való megjelenését hozta, a pártelnök szerint éppen ebből a lendületből, most kell tovább építkezniük.” – fogalmaz erről az Index cikke, amelyből az alábbiakban idézünk. (tovább…)

Újra akarja tárgyalni a DK a csepeli ellenzéki megállapodást

2019. május 28. kedd

Csepel.info

Horváth Gyula és Szenteczky János, a csepeli szocialisták vezére

Az ellenzéki pártoknak az uniós választáson mért súlyuknak megfelelően kell összeállítaniuk, hogyan indulnak az őszi önkormányzati választásokon – állítja Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció elnöke egy Facebook-bejegyzésben.

Bár a politikus virágnyelven írt, elég egyértelmű, hogy szerinte vasárnap Takács Mónika, az MSZP Szigethalmon élő csepeli polgármester-jelöltje és pártja is megbukott, a DK-nak és a Momentumnak az eredeti megállapodásnál több jelöltet illik állítania, az MSZP-től pedig több politikusnak is vissza kell lépnie az őszi önkormányzati választásoktól. (tovább…)

Tisztelt Csepeliek! Tisztelt Soroksáriak!

2019. május 27. hétfő

Németh Szilárd

A vasárnapi EU parlamenti választáson Magyarország győzött, és Csepel-Soroksár is megőrizte múltját, megvédte  jövőjét.

Csepelen 46,6 %-os részvétel mellett 11.444 szavazatot kaptunk, ami 41,48% arányú győzelmet jelentett. Ugyanez Soroksáron: a részvétel 46,13%, a ránk leadott szavazat és aránya: 3.573; 43,78%. (tovább…)

Bevándorlásellenes többségre van szükség

2019. május 24. péntek

Vélemény – Varga Judit

A brüsszeli elit nem hisz semmiben, egyetlen hatalomtechnikai vezérelvük van csupán: többség minden áron — fogalmazott a Magyar Nemzetnek Varga Judit európai uniós kapcsolatokért felelős államtitkár.

Szerinte lehetséges a bevándorlásellenes többség kialakulása, és az Európai Néppárt is visszatérhet eredeti gyökereihez az európai parlamenti választások után, ugyanakkor megjegyezte, hogy a néppárton kívül is van élet. A politikus hangsúlyozta, hogy olyan uniós vezetőkre van szükség, akik valódi partnernek és nem tinédzsernek tekintik a keleti és közép-európai tagállamokat. (tovább…)

Ha nem akarsz bajt, ne viselj kipát – Hollandiában járt a Mandiner

2019. május 9. csütörtök

Mandiner

A golyóálló ablakokkal felszerelt házban élő főrabbival, egy néhány napja muszlimok által megvert zsidó aktivistával, valamint egy migráns által szétvert kóser étterem tulajdonosával beszélgettünk Hollandiában. A Mandiner videóriportja.

Binyomin Jacobs főrabbi amersfoorti háza nem pont olyan, mint a legtöbb neves közszereplő lakása. Pedig a holland hagyományokba illeszkedően takaros, szolid házat nem sok különbözeti meg a tőle balra álló épületektől: előtte apró kis kert, a gondosan ápolt gyepen hasonlóan gondosan ápolt növények. Az ajtón csak egy apró, héber betűs tábla közli: beit chabad, vagyis Chabad-ház. Belülről a lakás kerül minden fényűzést: vallásos könyvek sorakoznak a polcon, a megannyi gyermek és unoka képei borítják szinte az összes egyéb vízszintes felületet. A rabbi brit-zsidó neje kávét főz (sok tejjel, sok cukorral). (tovább…)

Németh Szilárd: A modern hadieszközök emberek nélkül nem használhatóak

2019. május 9. csütörtök

MTI, Mandiner

Éppen ezért a Magyar Honvédség jövő hétvégén Budaörsön megrendezendő haditechnikai bemutatójának egyik célja a toborzás.

A Magyar Honvédség jövő hétvégén Budaörsön megrendezendő haditechnikai bemutatójának egyik célja a toborzás – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

(tovább…)