‘Vélemény’ kategória archívum

Csak az elvakult ballib politikusok vinnék a homoszexualitást az óvodákba

2020. október 13. kedd

Csepel.info

Igaza volt Borbély Lénárd csepeli polgármesternek, valamint az őt követő fideszes polgármestereknek akkor, amikor kitiltották az önkormányzati óvodákból a “Meseország mindenkié” című könyvet azzal az indokkal, hogy az nem óvodásoknak való. És ezt most már nem csak gyermekvédők állítják, hanem a könyv szerkesztője és kiadója is.

Vajon tényleg meleg Hamupipőkével és transzszexuális Bambival akarja a könyvet kiadó Labrisz Leszbikus Egyesület beleverni az LMBTQ-propagandát a gyerekek fejébe? – tette fel a kérdést Nagy Boldizsárnak, a könyv szerkesztőjének marie claire újságírója. Miközben a balliberális politikusok már az óvodások fejét tömnék a könyv “meséivel”, a szerkesztő szerint a kiadványuk egyáltalán nem ovisoknak és nem óvodákba való. (tovább…)

Miért nem valók óvodákba a homoszexuális mesék?

2020. október 12. hétfő

Szemlélek magazin

Nagy port kavar egy gyermekek számára készült könyv, mely a nemi indentitásról is tartalmaz történeteket. A közismert neveléskutatóval arról beszélgettünk, hogy milyen hatásai lehetnek a gyermeklélekre.

– Olvastad a könyvet?
– Igen, egy-két jó írás is található benne, de a legnagyobb rész valójában a nemek összezavarásáról szól. Az alattomosságát tartom a legkárosabbnak. Ez így megtévesztő. Olyan, mint a trójai faló. A kezembe vettem, gyönyörű rajzok vannak benne, ritmikus verselés, ami odáig vezet, hogy a herceg a herceg karjaiban találja magát. Közben semmi nem figyelmeztet a végkifejletre. Sok drasztikusan sulykoló elemet tartalmaz több „meséje” is. Holott egy mese nem sulykol, hanem sugall. A klasszikus és művészi értékekkel bíró mese finoman, de nagyon egyértelműen juttat el az alapigazságokig. Ez a mesekönyv pedig egy nagyon-nagyon kis zugba, egy részterületre viszi el az olvasót. Ezért kérdezem, miért nem írjuk rá, hogy ez a könyv alapvetően az azonos neműséggel vagy mássággal foglalkozó írások gyűjteménye. Ez lenne a legkevesebb. (tovább…)

Egymást vádolják a baloldali politikusok a borsodi vereségük után

2020. október 12. hétfő

Magyar Hírlap

Az ellenzék olyan helyzetet teremtett, amelyben csak veszíthetett – írta a kormánypárti sikerrel zárult borsodi időközi választás kapcsán Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán.

Hadházy Ákos szerint nagyon rossz volt a baloldali szivárványkoalíció stratégiája, hiszen a 2018-as választásokhoz képest nemhogy csökkent, hanem nőtt a Fidesz előnye.

(tovább…)

Kell-e szex, pia és cigi az ovisoknak?

2020. október 8. csütörtök

Szabó Szabolcs homoszexhez juttatná a csepeli gyerekeket

Csepel.info

Fotó: Transindex.ro

Az ellenzéki Szabó Szabolcs felháborodott azon, hogy Borbély Lénárd polgármester a csepeli óvodákba nem enged leszbikus, homoszexuális és genderpropagandát – értesült a Csepel.info.

A liberális politikus a Facebook oldalán állt ki amellett, hogy a gyerekeknek homoszexuális hercegekről, leszbikus Hamupipőkéről, nemváltásra vágyó hősökről meséljenek az óvodákban. De persze úgy írt erről, mintha a gyermekek védelme helyett könyvek betiltásáról lenne szó. (tovább…)

Elbukta az ellenzék a Csepeli Hírmondó elleni sajtópert

2020. október 7. szerda

Csepel.info

Erdősi Éva, a csepeli ellenzéki pártok polgármester-jelöltje azután kezdett sajtópert a Hírmondó ellen, hogy a lap beszámolt a Dobák István felhívására adott válaszáról.

Erdősi azt állította, hogy – az általa idézett mondatokkal szemben – nem azt akarta állítani a véleménycikkében, amit az olvasók és a Hírmondó újságírója is értett, hanem valami egészen mást. A Hírmondó ezt a kifogását-véleményét is közölte a lapban, de ismét idézte Erdősi Éva mondatait, amik magukért beszéltek. (tovább…)

TGM az ellenzékről: bukdácsolás, lábon lövés, ostoba gesztusok

2020. szeptember 29. kedd

KlubRádió

Tamás Gáspár Miklós filozófus szerint nem lehet közös ajánlata az ellenzéknek, mert alapkérdésekben nem értenek egyet a szereplői, ráadásul kis pártokról van szó, amelyekről azt mond a többségben lévő kormánymédia, amit akar. Az ellenzék ügyetlenkedése tölti be a közbeszéd tereit, az utóbbi hetekben csak a „lábon lövések” hallatszanak – vélekedett. 

 Karácsony Gergely az új Indexnek adott interjújában a többi között azt mondta: az ellenzéknek nem az a problémája, hogy nincs vezetője, hanem, hogy nincs ajánlata, amit egy vezető megtestesíthet. A főpolgármester az előválasztás mellett van, mert programját azalatt érlelte ki, és sokat tanult a riválisaitól. (tovább…)

Budapest rosszul bánik közterületeivel

2020. szeptember 28. hétfő

Vélemény – Schneller Domonkos

“A legrosszabbul Dél-Budapest külső kerületeinek lakói jártak a Dél-pesti kerékpárút esetével, miszerint fél év semmittevés után végül is az ott élők számára legrosszabb döntés született meg: azaz a folyamatban lévő tervezésből végül mondvacsinált okokra hivatkozva kihátrált a Főváros.”

“Továbbra sem látom a választ: akar-e kezdeni valamit a város vezetése a budapesti parkolás helyzetével?” – Az alábbiakban Schneller Domonkos gondolatait olvashatják.

(tovább…)

Kifizetné Karácsony jogosítványát Pethőhenye önkormányzata – „mi is járunk Budapesten”

2020. szeptember 17. csütörtök

888

A zalai Pethőhenye önkormányzata felajánlotta Karácsony Gergelynek, hogy kifizetik a jogosítványszerzése költségeit. „Egyszer tapasztalja meg főpolgármester úr, milyen az, amikor valaki, valamit önállóan, 40 tanácsadó nélkül vezet (…) a budapesti forgalmi helyzet olyan, mint mikor nagyapám nekiindult a hegynek tehenes szekérrel. És nekünk is kell járnunk Budapesten”, nyilatkozta a 888-nak Deák István György polgármester.

Mi is járunk Budapesten, de a főváros közlekedése siralmassá vált

– szögezte le lapunknak Deák István György, Pethőhenye polgármestere, aki az általa vezetett képviselő testülettel megszavazta, hogy ajánlják fel Karácsony Gergely főpolgármesternek: kifizetik a jogosítványszerzése költségeit. (tovább…)

Lomtalanítás: ők hagyták cserben Csepelt

2020. szeptember 7. hétfő

Csepel.info

Nyilvánosságra hozta Borbély Lénárd polgármester azt a levelet, amelyben hivatalosan is kérte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy rendes lomtalanítás legyen Csepelen. Megnevezte azokat a politikusokat is, akik nem támogatták a rendes lomtalanítás megtartását – értesült a Csepel.info.

A szokásos lomtalanítást a főváros csak néhány kerülettől tagadta meg, és mutatóban van köztük egyetlen balliberális vezetésű. Vagyis politikai döntés volt a lomtalanítás megvonása. Érdekesség, hogy olyan kerületekben a főpolgármester hajlandó volt megváltoztatni a döntését, ahol a pártok egységesen tudtak kiállni. Csepel nem tartozik ezek közé. Borbély Lénárd polgármester a Facebook bejegyzésében részletesen leírta, hogy kik és hogyan akadályozták meg a rendes lomtalanítás megtartását a szétszavazásukkal: (tovább…)

Gólyafrász

2020. augusztus 28. péntek

Vélemény – Udvardy Zoltán

Ezen az őszön a gólyák itthon maradnak. Kettő legalábbis mindenképpen. Világoskék az egyik, a másik rózsaszínű.

Felszáll e két gólya házaink falára, megülnek a magyar zászló mellett. A Három királyfi, három királylány mozgalom kezdeményezésére most sorban tűzik ki az önkormányzatok e kedves, világoskék és rózsaszínű gólyás, tehát a kisfiú vagy kisleány (magasságos Marx! „fiú” és „leány”, micsoda maradi fogalmak…) érkezését jelző „babazászlókat”. Az eredetileg a gyermekáldásnak örvendő családok által kitűzött zászlók most többlet tartalmat kapnak: azt jelentik, az adott önkormányzat egyetért a kívánt gyermek megszületésével. (tovább…)