‘Vélemény’ kategória archívum

Kifizetné Karácsony jogosítványát Pethőhenye önkormányzata – „mi is járunk Budapesten”

2020. szeptember 17. csütörtök

888

A zalai Pethőhenye önkormányzata felajánlotta Karácsony Gergelynek, hogy kifizetik a jogosítványszerzése költségeit. „Egyszer tapasztalja meg főpolgármester úr, milyen az, amikor valaki, valamit önállóan, 40 tanácsadó nélkül vezet (…) a budapesti forgalmi helyzet olyan, mint mikor nagyapám nekiindult a hegynek tehenes szekérrel. És nekünk is kell járnunk Budapesten”, nyilatkozta a 888-nak Deák István György polgármester.

Mi is járunk Budapesten, de a főváros közlekedése siralmassá vált

– szögezte le lapunknak Deák István György, Pethőhenye polgármestere, aki az általa vezetett képviselő testülettel megszavazta, hogy ajánlják fel Karácsony Gergely főpolgármesternek: kifizetik a jogosítványszerzése költségeit. (tovább…)

Lomtalanítás: ők hagyták cserben Csepelt

2020. szeptember 7. hétfő

Csepel.info

Nyilvánosságra hozta Borbély Lénárd polgármester azt a levelet, amelyben hivatalosan is kérte Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy rendes lomtalanítás legyen Csepelen. Megnevezte azokat a politikusokat is, akik nem támogatták a rendes lomtalanítás megtartását – értesült a Csepel.info.

A szokásos lomtalanítást a főváros csak néhány kerülettől tagadta meg, és mutatóban van köztük egyetlen balliberális vezetésű. Vagyis politikai döntés volt a lomtalanítás megvonása. Érdekesség, hogy olyan kerületekben a főpolgármester hajlandó volt megváltoztatni a döntését, ahol a pártok egységesen tudtak kiállni. Csepel nem tartozik ezek közé. Borbély Lénárd polgármester a Facebook bejegyzésében részletesen leírta, hogy kik és hogyan akadályozták meg a rendes lomtalanítás megtartását a szétszavazásukkal: (tovább…)

Gólyafrász

2020. augusztus 28. péntek

Vélemény – Udvardy Zoltán

Ezen az őszön a gólyák itthon maradnak. Kettő legalábbis mindenképpen. Világoskék az egyik, a másik rózsaszínű.

Felszáll e két gólya házaink falára, megülnek a magyar zászló mellett. A Három királyfi, három királylány mozgalom kezdeményezésére most sorban tűzik ki az önkormányzatok e kedves, világoskék és rózsaszínű gólyás, tehát a kisfiú vagy kisleány (magasságos Marx! „fiú” és „leány”, micsoda maradi fogalmak…) érkezését jelző „babazászlókat”. Az eredetileg a gyermekáldásnak örvendő családok által kitűzött zászlók most többlet tartalmat kapnak: azt jelentik, az adott önkormányzat egyetért a kívánt gyermek megszületésével. (tovább…)

Tegyenek ki babazászlót az önkormányzatok! – Skrabski Fruzsina a Mandinernek

2020. augusztus 24. hétfő

Mandiner

„Nem létezik nő, aki csak pénzért vagy nyomásra szülne. Azért szülnek, mert nagy boldogság a gyermekvállalás.” A babazászló kifüggesztését kéri önkormányzatoktól és cégektől a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom. Skrabski Fruzsina, a mozgalom elnöke lapunknak elmondta: a zászlót bárki megrendelheti, kiteheti, aki egyetért a céljaikkal.

Az alábbiakban a Mandiner interjúja olvasható. (tovább…)

Csepel a családok és a gyermekek mellett áll ki

2020. augusztus 24. hétfő

Csepel.info

A csepeli önkormányzat csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezéséhez, melyben azt kérik: legyen minden település családbarát, és ünnepeljük közösen a jövőnket, a gyerekeket és a családokat! 

Lengjen minél több babazászló az ország polgármesteri hivatalain – ez a Három Királyfi legújabb felhívása. Borbély Lénárd polgármester szerint a hálószoba titkai mindenki magánügye. Kiemeli: Csepel vezetése emellett a nemzet gyarapodásában, a családban, a gyermekek megszületésében hisz. Az alábbiakban az ő bejegyzését olvashatják.

(tovább…)

Legyünk fegyelmezettek!

2020. augusztus 19. szerda

A koronavírus második hulláma már jelentősebb mennyiségű megbetegedést okozott több országban. Magyarország augusztus közepéig a határokon kívül tartotta a vírust, azonban itthon is újra nőttek az esetszámok.

A járványügyi készültség továbbra is érvényben van Magyarországon. Cél, hogy a vírust a határokon kívül tartsuk, és a további korlátozásokat elkerüljük. A helyzet azonban a napokban megváltozott. A Nemzeti Népegészségügyi Központ kimutatása szerint ugyanis enyhén növekedett a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a hazai szennyvizekben. Ez annak az előjele, hogy hamarosan újra növekedni fog a tünetes megbetegedések száma.

(tovább…)

Mi a büszkeség?

2020. augusztus 17. hétfő
Vélemény – Ábel Attila

A képen a csepeli önkormányzat babazászlója látható. Gyerekrajz. Kifejezi egy közösség örömét, amikor új élettel gyarapodik. Egy gyermek születése ugyanis nem pusztán magánügy. Ellentétben a nemi irányultsággal. Ami magánügy. Büszkeségre volna oka annak például, aki homoszexuális? Szerintem akinek ez a büszkeség, és nem az, amit az életében elér, valójában nem tudja elfogadni a homoszexualitását.

Aki pedig közügyet kreál a szexuális irányultságból, célpontot fog mutatni azoknak, akik ezt nem tudják, nem akarják elfogadni. Ezt súlyosbítja, ha a hagyományos értékek, a család, a gyermekvállalás ezzel egy időben szégyenpadra kerül. Lehülyézik az időseket, a gyermeket vállalókat. Akkor jön a zászlótépés, civakodás.

(tovább…)

Elvenné az idősek szavazati jogát a Momentum

2020. július 17. péntek

Magyar Nemzet

Az idősek választásból történő kizárását célzó posztot tett közzé közösségi oldalán Kádár Barnabás, a Momentum politikusa. Bejegyzéséhez saját gyártású grafikont csatolt, amellyel azt bizonyította, hogy a neki nem tetsző pártokat a hatvan év fölötti korosztály választja meg. A politikus ezeket a pártokat populistának nevezi, és ezért azt tanácsolja az időseknek, hogy ne menjenek el szavazni, hanem hagyják inkább a fiatalokra a döntést.

„A populisták megnyerték az idősebb, szegényebb, vidéki és alacsonyabb iskolázottságú szavazókat, míg az ellenzék tarolt a fiatal, tehetősebb, városi és iskolázottabb szavazók között” – írja posztjában a Momentum egyik kulcspolitikusa, hozzátéve: természetesen nem szeretné elvenni senki választójogát, ehelyett célravezetők lehetnek olyan, idősebbek által indított kezdeményezések, mint hogy ne menjen el szavazni, hanem hagyja inkább a fiatalokra a döntést. A párt európai parlamenti listájának előkelő, ötödik helyén feltűnt Kádár Barnabás szerint ugyanis úgy nyernek pár százalékponttal a populisták, hogy a társadalom aktívabb és még évtizedekig termelő rétegei erős többséggel ki nem állhatják őket. (tovább…)

Tarlós István a PS-nek: Még mindig ellenzéki, messiásváró légkör uralkodik a budapesti választók körében

2020. július 15. szerda

Pesti Srácok

A PestiSrácok.hu telefonon érte el Tarlós Istvánt, Budapest korábbi főpolgármesterét, akit Karácsony Gergely hivatalban töltött közel tíz hónapjáról kérdeztünk. A Budapestet kilenc éven át vezető Tarlós István rávilágított arra, hogy jelenleg a valóság és a politikai hangulat nem mindig találkozik és inkább az érzelmek jelentik az erősebb érveket, mint a valóság értékelése.

Tarlós szerint a fővárosban nehezen elképzelhető a 2022-es parlamenti választásokig olyan fordulat, amely a mostani ellenzéki messiásváró hangulatot megváltoztathatná, de arra is rákérdeztünk, hogy mit gondol arról, hogy a főváros állítólag elköltötte és előirányozta a tartalékait, amiből végül semmi sem jutott a Lánchídra. (tovább…)

Pár gondolat a közterületeinkről

2020. július 14. kedd

Vélemény – Ábel Attila

Munkakezdés előtt tettem egy sétát a csepeli Szent Imre téren. A füvet éppen nyírták, a parkőr még a tér túlsó oldalán járt. Az automata locsolók tették a dolgukat, tehát elsőre minden rendben volt. Ekkor láttam meg, hogy a kis fás liget alatt (amit a DK szerint hat éve kivágtunk), csipszes zacskók meg csokis papírok vannak eldobva. Három méterre a kukától, egy kupacban.

Nem száradt le a karom attól, hogy felvettem és kidobtam a szemetet. Ám az eldobójának üzenem: aki így él, így látja a világot, az többszörösen visszakapja saját igénytelenségét. A kapcsolataival, a környezetével. A szülei pedig szintén szégyelljék magukat. Én azt látom, hogy ahol a szülők kidobják a szemetet, ott valahogy a gyerekek is ezt szokják meg. (tovább…)