‘Vélemény’ kategória archívum

Amerikai lap dicséri a magyar családpolitikát

2019. április 5. péntek

National Catholic Re­gister, Magyar Nemzet, Csepel.info

A nyugati sajtóban megszokott, hazánkat támadó írások közül üdítő kivételt jelent a legpatinásabb amerikai katolikus lap, a National Catholic Re­gister minap megjelent cikke, amelyben a magyar kormány hagyományos családmodellt középpontba helyező politikáját és intézkedéseit dicsérik.

Elemzése elején a szerző, Victor Gaeten felteszi a kérdést, hogy vajon van-e még egy ország, amely alkotmányában rögzítette volna a magzati élet védelmét, ahol az édesanyák három évig otthon maradhatnak kisgyermekükkel, vagy ahol a négy és több gyermekes anyukák életük végéig mentesülnek az szja-fizetés kötelezettsége alól. A szerző kiemeli, hogy hazánk az egyetlen ország a világon, amely ezekkel a bőkezű intézkedésekkel igyekszik gyermekvállalásra biztatni állampolgárait. (tovább…)

Listázhatják-e a zsidókat?

2019. március 7. csütörtök

Vélemény – Ábel Attila

Az Egerben meghirdetett ellenzéki összeborulás az első olyan balliberális-szélsőjobbos politikai alku, amelynek vezetője az antiszemita Jobbik politikusa. Ennek a szövetségnek jelenleg egyetlen közös programpontja van. Mindent megakadályozni, ami a kormányhoz kötődik.

Arról, hogy miért van bukásra ítélve az ellenzéki összefogás, és miért segít végső soron a Fidesz kormány fennmaradásában, már többször írtam. Tehát az egri összeborulás is a Fidesznek kedvez. Még akkor is, ha netalán képesek nyerni, és öt értelmetlen és hisztérikus év telik el Egerben ellenzéki kabaréval, az ott élők legnagyobb kárára. (tovább…)

Szigetszentmiklósi baleset: 180-nal az árokba

2019. február 28. csütörtök

Vélemény – Zách Dániel

Egy bosznia-hercegovinai rendszámú Mercedes S osztály több mint százhetvennel száguldott Szigetszentmiklós egyik átvezetőútján az M0-s autóút irányába, február 25-én éjjel. Vezetője egy albán származású, középkorú férfi nem először járt ezen az útvonalon, de ha sosem járt volna erre, akkor is tudhatta volna, hogy a megengedett sebesség kétszeresével halad. Mi és miért történhetett az 5102-es úton?

Nyilván nem én vagyok az egyetlen, aki a napokban eltöltött egy órát a Google Street view nyomogatásával. Többször végigkattintgattam magam a 5102-es főútnak azon a szakaszán, ahol hétfőn éjjel egy fekete Mercedes S osztály nagyon nagy sebességgel leszáguldott az aszfaltról egy kanyarban, többször megpördült és az egyik utasa meghalt. Kirepülhetett az autóból és bár először mindenhol azt írták, hogy a vezető a halálos áldozat, szinte biztos, hogy nem ő, hanem a mellette ülő utas vesztette életét. Elég ha megnézzük az autóról készült rendőrségi fotókon a helyéről kifordult jobb első oldalablakot és a bal oldalit, amely a helyén van, illetve a szélvédőt, amely bár betört, de szintén a helyén maradt. (tovább…)

Németh Szilárd: Ha kell, több ezer katona indulhat a határra

2019. február 14. csütörtök

Origo

Németh Szilárd emlékező beszéde

A Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program során olyan szerződéseket kell kötni, amelyek egyszerre szolgálják az ország gazdasági és katonai érdekeit – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára. Kiemelte azt is, hogy idén az új Nemzeti biztonsági stratégiáról és a Nemzeti katonai stratégiáról is dönthet az Országgyűlés, míg ha a helyzet azt kívánja, akkor több ezer katonát tudnak azonnal a határra vezényelni.

Németh Szilárd úgy nyilatkozott, hogy a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium idei feladatai között meghatározó lesza honvédelmi életpálya, a toborzás és a katonai képességek visszaszerzése, modernizálása.A honvédségnek 2019-ben rekordköltségvetése van, 513 milliárd forint, ebből 150 milliárd a fejlesztés. (tovább…)

Elhallgatja az ellenzéki média, hogy a Zsidó Világkongresszus vezetője bírálta az ellenzéket

2019. február 12. kedd

Origo, 444, Csepel.info

Példátlanul keményen bírálta az egész magyar ellenzéket Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus vezetője. Óva intette attól, hogy a náci Jobbik-elnök pártjával, a Jobbikkal “bizniszeljenek”. A nyilatkozat tegnap kora este jelent meg, de az ellenzéki propagandamédiumok – Index, 24, 444, hvg – nem írták meg. Kínos nekik, ezért eltitkolják olvasóik előtt.

Karácsony Gergely viszont a maga módján reagált: visszahúzta a nácik felé kinyújtott baráti jobbot, és súlyos hibának nevezte kijelentéseit. A hatalom megszerzése érdekében ölelnék magukhoz a nácikat balliberális pártok: most várhatóan zárt ajtók mögött fognak egyeztetni az együttműködésről.

(tovább…)

Így élnek a magyarok a mai Fiumében

2019. január 10. csütörtök

Pelles Márton, Mandiner, Csepel.hu

Fiumének, a mai Rijekának nem csak magyar múltja, hanem magyar jelene van. A régi Magyarország legnyugatabbi, tengerparti pontjának kis magyar közössége megérdemli a figyelmet és a támogatást: egy történelmi okokból nem túl barátságos horvát/olasz közegben igyekeznek megőrizni és fejleszteni a magyar emlékeket és kapcsolatokat. Pelles Márton nagyinterjúja a Fiumében aktív magyarokkal.

Pelles Márton Pro Scientia aranyérmes közgazdász, Fiume-kutató írása és interjúja

(tovább…)

“Besúgói díjat” kapott a 24.hu munkatársa

2018. december 16. vasárnap

Csepel.info

A 24.hu beszámolójának címoldala: büszkék rá

Balavány György, a 24.hu munkatársa kapta Paul Ledvainak, Kádár János egykori bécsi informátorának és önkéntes ügynökének az “újságírói” díját. Balavány azért a cikkért kapta a “kitüntetést”, amelyben azt hazudta, hogy Csepelen verik a hajléktalanokat. Bár állításaira bizonyítéka nem volt és szemtanút sem talált, a baloldalon úgy tűnik nincs is erre szükség. 

A hírt a 24.hu büszkén tudatta olvasóival. (tovább…)

Lipótmező a parlamentben: tombol a beégett, erőszakos ellenzék

2018. december 12. szerda

888

Az ellenzék a migránsállamok szintjére züllesztette a parlamenti munkát – vagy mintha csak Lipótmezőt zárták volna be az imént, és onnan érkeztek volna. Bekiabálnak, agresszívkodnak és Tordai Bence kicsit úgy viselkedik, mint egy vidéki tinilány, aki kapott egy Ájfont és egyből influenszernek képzeli magát. Becsusszant a parlamentbe és már egyből politikusnak hiszi magát.

 Az ellenzék kicsit Ugandában érzi magát, hiszen a parlamenti munkát egy harmadik világbeli gyarmat szintjére züllesztették le. A nullszázalékos támogatottságú Tordai a leghangosabb, aki amúgy végiginfluenszerkedi a szavazást, rögtönzött interjúkat próbál készíteni, és közben fel-alá rohangál a padsorok között. Miközben füttyögtek, hangoskodtak és lökdösődtek, megpróbálták fizikailag megakadályozni a valódi képviselőket, hogy szavazzanak.

(tovább…)

Pesterzsébeten építettek buszmegállót a csepeli kétfarkúak

2018. november 26. hétfő

Facebook, Csepel.info

Aligha fog szépségdíjat vagy fennmaradási engedélyt kapni, de arra biztosan jó a Magyar Kétfarkú Kutya Párt önkénteseinek legutóbbi akciója, hogy felhívják a figyelmet egy valós problémára.

A magyar viccpárt a humoránál fogva a legkeményebb hangú ellenzéki formációk egyike, akcióik pedig a valóságban sokszor komolyabbak, mint az elvileg nem viccből politizáló társaiknak. (tovább…)

Ön szerint le kell mondania az önkormányzati vagyon hűtlen kezelése, vagyis korrupció miatt elítélt képviselőnek?

2018. november 25. vasárnap

Csepel.info

Ahogy arról beszámoltunk, korrupciós bűncselekmény miatt, vagyis hűtlen kezelésért jogerősen elítélték Takács Krisztiánt, a csepeli MSZP frakció tagját.

Ám a bírósági döntés után Takács Mónika, az MSZP polgármester-jelöltje valamint Bangóné Borbély Ildikó, a párt parlamenti képviselője is kiálltak mellette. Ők Facebook oldalukon próbálták a korrupciót semmiségként, hűtlen kezelő párttársukat hősként bemutatni. A Csepel.info most a következő szavazást indította el:

Ha egy önkormányzati képviselőt elítélik az önkormányzati vagyon hűtlen kezelése, vagyis korrupció miatt, Ön szerint le kell mondania?

Ön is szavazhat vagy leírhatja a véleményét!

(tovább…)