‘Vélemény’ kategória archívum

Akkor most illegitim a francia választások eredménye?

2017. június 12. hétfő

Vélemény – Lánczi Tamás, Bencsik Gábor

Magyarországon ma azok lelkesednek a leghangosabban Macron győzelméért, akik itthon egy a franciánál sokkal arányosabb választási rendszert igazságtalannak tartanak – írja Lánczi Tamás. Macronék a francia választók kevesebb mint felének kevesebb mint egyharmadának támogatásával érhetnek el végül kétharmados többséget. Franciák, nagy a baj! – írja Bencsik Gábor.

Mint ismert, a közelmúltban szélsőséges liberális és jobbikos politikusok keltek ki a magyar választási rendszer ellen, azt állítva, hogy antidemokratikus. Nagy-Britanniában és Franciaországban – valamint Európa nagy részén – ehhez képest a mienknél sokkal aránytalanabb a választási rendszer. A cél ugyanis mindegyik esetben az, hogy a legerősebb egységes politikai erő adja a kormányt, és az biztos kézzel tudjon kormányozni. (tovább…)

Sorosék cenzúrázzák majd a Facebookot?

2017. június 9. péntek

Vélemény – Németh Szilárd

Úgy tűnik, hogy a németek egyre inkább a Facebook felhasználói között találják meg az illegális migránsok miatti válság felelőseit. Az elmúlt hónapokban legalábbis többször hallhattuk, hogy német állampolgárokat vonnak eljárás alá. A bűnük az, hogy a közösségi oldalon leírják a véleményüket.

Eközben arról is többször hallottunk, hogy a Facebookon megjelenő álhírek ellen egy Soros György által pénzelt “civil szervezet”, a International Fact-Checking Network segítségével veszik fel a harcot.
Most már csak az a kérdés, hogy mikor lesz olyan internetes oldal, egy olyan virtuális valóság, amely a valóságról szól? És hol marad olyan demokrácia, ahol a véleménynyilvánítás szabadságát nem Soros György valamelyik szervezete határozza meg?
(tovább…)

Szocializmus és nemzetpolitika – Magyarország viszonya a határon túli magyarsághoz (1945-1989)

2017. június 9. péntek

Ujkor.hu/Csarnai Márk

Kádár-Ceausescu találkozó Debrecenben, 1977. június 15-én (Forrás: MTI)

Trianon eltérő módon, de az elmúlt 97 évben mindvégig jelen volt a magyar politikai gondolkodásban. A Horthy-rendszer súlyos igazságtalanságként fogta fel és elutasította a békeszerződést, a Rákosi-, majd a Kádár-rendszer pedig sorsukra hagyta a határon túli magyar közösségeket. Romsics Ignác történész szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy a társadalom nagy része máig nem tudta feldolgozni a békeszerződés következményeit. A második világháború után a magyar politikai és szellemi elit körében realista fordulatot vett Trianon megítélése. A határon túli magyarok helyzete egészen 1988-ig, az erdélyi falurombolásig azonban nem volt a hazai köztudat része.

A szocialista rendszer célja a hagyományos nemzetpolitika kiüresítése volt. A sors fintora, hogy míg a környező szocialista országok kommunista meggyőződése paradox módon nem kis mértékű nacionalizmussal, sovinizmussal párosult, addig az egyébként az elcsatolt területeken született kommunista magyar vezetők, mint például Rákosi Mátyás, Gerő Ernő vagy Kádár János, teljes érdektelenséggel viseltettek az utódállamokhoz került magyarsággal szemben. (tovább…)

Németh Szilárd élveboncolása

2017. május 30. kedd

Blogstar

Ha az ellenzéki képviselőkön múlik, akkor hétfőn talán a mentők, a tűzoltók és a rendőrség szirénái is Németh Szilárd Fidesz alelnök, csepeli országgyűlési képviselő, a birkózószövetség elnöke nevét visították volna.

A csepeli önkormányzat képviselő-testülete ugyanis pénteken szavazta meg: a Németh Szilárd által alapított és az ő lakhelyére bejegyzett Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány kapjon 2 milliárd forintos költségvetési támogatást, hogy felépítse a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnokát. Hétfőn Kunhalmi Ágnes (MSZP) már hűtlen kezelésről beszélt, Szél Bernadett (LPM) sikkasztást és szintén hűtlen kezelést emlegetve feljelentéssel riogatott, Szilágyi György (Jobbik) parlamenti felszólalásában pedig a rezsibiztos megbízhatóságával gúnyolódott.

(tovább…)

A független újságírásnak vége

2017. május 30. kedd
Vélemény – Ábel Attila

Független újságok és újságírók már nincsenek. Csak zsoldosok vannak. Megmondják nekik, hogy miről mit kell írni, és ők ezt megteszik. Független civil politikusok sincsenek. Ha egy civil szervezet beleszól a politikába, kizárt dolog, hogy ne bukkanjon fel mögötte egy párt vagy befolyásos külföldi politikaformáló. Hová süllyedhet még a világ? Holnap a mentős, a tűzoltó vagy a temetkezési vállalkozó is pártállás szerint dolgozik?

Hétfőn az Anonymous hackercsoport feltörte a Csepel SC Alapítvány honlapját. A nagyon független, vagyis a balliberális pártokat szolgáló kiberbűnözők azt üzenték Németh Szilárdnak, hogy mindent tudnak róla. Csak annyira hülyék voltak, hogy rossz honlapot törtek fel. A balliberális lapok ezt szintén ész nélkül ünnepelni kezdték, „oknyomozó újságíróik” ugyanis már régen nem használják az agyukat ahhoz, hogy leessen nekik a tantusz. De valljuk be, oknyomozó újságírók és újságírás sem létezik már. Amit még annak neveznek, az átmásolás, némi fantáziátlan hozzáírás és a gazda útmutatása arról, hogy mikor kit kell ütni úgy oknyomozósan.

(tovább…)

A Momentum nem bírja a kritikát

2017. május 19. péntek

Spíler

A Momentum a tegnapi nap folyamán berontott az Origo szerkesztőségébe, és kérdőre vonta a pártjáról megjelent cikk szerzőjét. Ilyen a csillogó szemű, demokrácia- és sajtószabadság féltő fiatalok elképzelése a politika működéséről. Képzeljük csak el, mi történne, ha ilyen emberek kerülnének hatalomra.

A tegnapi nap folyamán egy komoly cikk jelent meg az Origón. Az írás azzal foglalkozott, hogy a Momentum vezetőinek nagy része az egyetemi hallgatói önkormányzatok világából érkezett, és tevékenységük során súlyos pénzeket szakítottak a hallgatók kárára. Kiderült, hogy a Momentum egyes vezetőire már az egyetemen is a korrupció árnyéra vetült. Ugyanakkor az is kiderült a cikkből, hogy valószínűleg ezek a pénzek a Momentum kasszájában landolhattak.

(tovább…)

Mondja el véleményét…

2017. május 10. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

Számunkra fontos az olvasóink véleménye..

character-with-speech-balloon-t19666

A kép illusztárció

Új rovatot indítunk kísérleti jelleggel, ahol az olvasók véleményére vagyunk kíváncsiak. Minden alkalommal feldobunk egy témát, amire várjuk látogatóink véleményét a fórumban.

Természetesen olvasóink is küldhetnek nekünk kizárólag politikamentes, kerületünkkel kapcsolatos híreket, témákat a csepel.info@gmail.com címre.

A nyitó téma: Korábban beszámoltunk arról, miszerint PEPCO nyílik a Csepel Plázában. Ön milyen üzleteket látna szívesen Csepelen?

DK: felelőtlen és hazug a kampányszlogen, hogy “Fizessenek a gazdagok”

2017. április 25. kedd

Csepel.info

felelotlen-es-hazug-a-kampanyszlogen

Egy régi kampányszövegét frissítette fel az MSZP

Önmagában még elfogadható és helyeselhető is volna az MSZP legújabb kampányszlogene, mely szerint a társadalmi igazságtalanságokat a tehetősebb emberek pénzéből kellene kifizetni. “Ezek a kezdeményezések nagy csinnadratta után elindulnak, majd szép lassan lecsengenek. A csatazaj elülte után pedig a kisember azt veszi észre, hogy tartalmában semmilyen kedvező változás nem érte!” – hívja fel a figyelmet Horváth Gyula, a csepeli DK elnöke a Facebook-oldalán.

A  csepeli balliberális pártok 2014-es polgármester-jelöltje szerint egy felelős vezető csak olyan célokra lelkesítheti embereit, amelyek elérésére , megvalósítására van reális lehetőség – Botka László és az MSZP pedig nem ezt teszi. (tovább…)

Miért szereti a “Trump”-Külügyminisztérium még mindig George Sorost?

2017. április 11. kedd

Magyar Idők

thewhitehouse

A New York-i bulvárlap, a The New York Post így kezdi cikkét: „A Trump-kormány sikertelensége, hogy ez idáig saját embereivel töltse fel a végrehajtó ágat, konzervatív politikai platformjának okoz kárt és meghiúsítja a szavazói akaratát.”

A cikk azzal folytatódik, hogy ennek egyik szomorú leckéjét kellett megtanulnia annak a hat republikánus szenátornak, akik megkérték Rex Tillerson külügyminisztert, hogy vizsgálja meg, vajon az amerikai külföldi segélyt nem arra használják-e fel, hogy világszerte „haladó programokat” támogatnak. A szenátorok nem Tillersontól vagy környezetéből kaptak választ, hanem a jogi osztály középszintű beosztottjától, Joseph E. Macmanustól. (tovább…)

Napi Aktuális: Borbély Lénárd a metrókorrupcióról

2017. április 11. kedd

 

EchoTV

echo0410

A metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport ülésén a DBR Metró Projekt Igazgatóság volt vezetőjét hallgatták meg április 10-én. A Napi Aktuális vendége volt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a fővárosi munkacsoport vezetője.

A felvétel megtekinthető ide kattintva.