‘Vélemény’ kategória archívum

Az ember mindig tanul

2024. június 9. vasárnap

Csepel.info, Noé László véleménye

Tisztelt Csepeliek! Kedves Barátaim!

Az ember mindig tanul. Tanul még az ellenfelétől is. A kommunizmus kezdetén gyenge szónok volt Sztálin, sokkal gyengébb, mint Lenin, Trockij, stb. Azonban Szoszó átvette az irányítást a hivatalban, azaz megpuccsolta  a nála képzettebbeket. Hasonló elv alapján lett a kormányfő Gyurcsány, Medgyessyvel szemben. Ezt módszert alkalmazta Németh Csepelen. Mint kilépett SZDSZ-es, belépett a kis létszámú csepeli Fideszbe, majd beléptetett több fiatalt és megszavaztatta magát elnöknek. Ez jó alap volt, hogy a szocik iskolaigazgatónak nevezzék ki. (tovább…)

Mindenki mindenki ellen

2024. június 3. hétfő

Csepel.info véleménycikk

„Mindegy, csak dolgozni ne kelljen” – zúg a fejünkben a Bikini refrénje. Csepel elmúlt 34 éve együttműködés helyett többnyire a pártoskodásról szólt. No meg időnként a lopásról és az irigységről. Aki nem akart lopni, azt kicsinálták.

2009-ben Csepel adósságban úszott, a szocialisták meg a pénzben. Egy ember nem nézte el a lopást, őt meggyilkolták. Szó szerint. Egy évvel később új idők jöttek. A pénzügyeket rendbe tették, megépült a gerincút első szakasza, az ötven éve várt 52 kilométer csatorna, Csepel fejlődni kezdett. (tovább…)

“Németh Szilárd azért záratott ki bennünket a Fideszből, mert nem loptunk neki”

2024. március 4. hétfő

Csepel.info

Németh Szilárd a Jedlik gimnázium 2021. október 18-i bejárásakor, mögötte Fürcht Nóra, a csepeli Fidesz jelenlegi alelnöke (fotó: Ábel Attila)

21 milliárd forinttal növekedett a csepeli önkormányzat vagyona az elmúlt években. Németh Szilárd ebből 10-12 milliárd forint értékű vagyon ingyenes átadását, valamint a Kis-Duna-part jelentős részének megvételét követelte az alapítványa számára. Mivel erre nem voltunk hajlandóak, 2022-ben feloszlatta a helyi Fidesz szervezetet, majd 2023-ban hamis vádakkal kizáratott bennünket a pártból. A vagyoni követelése hűtlen kezelés, köznyelven lopás lett volna. Vagyis Németh Szilárd azért záratott ki bennünket a Fideszből, mert nem loptunk neki – emelte ki lapunknak Ábel Attila.

A csepeli Fidesz korábbi elnöke hétfőn reggel az ATV Start vendégeként mondta el, hogyan és miért próbálta a Fidesz alelnöke megbuktatni Borbély Lénárdot, Csepel polgármesterét az elmúlt években. Az ott bemutatott e-mailt, amelyben Németh Szilárd Fidesz-alelnök a csepeli önkormányzat vagyonát kéri, hozzánk is eljuttatta. (tovább…)

“Mostantól mi leszünk a szocik” – Németh Szilárd “őszödi” beszéde

2024. február 29. csütörtök

Csepel.info

Németh Szilárd a Jedlik Gimnázium 2021. október 18-i bejárásakor (fotó: Ábel Attila)

A fenti mondattal kommentálta Németh Szilárd 2019-ben, hogy a Fidesz küldetése megváltozott, és már az “alapítványozás”, egyéni gazdagodás a cél. Ennek jegyében jelentette be igényét a csepeli önkormányzat több vagyontárgyának megszerzésére.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és a fideszes alpolgármesterek erre nem voltak hajlandóak, ezért a Fidesz alelnöke olyan bosszúhadjáratot indított ellenük, ahol még a családtagjaik is célkeresztbe kerültek. Ábel Attila visszaemlékezését és megjegyzéseit az alábbiakban szó szerint közöljük. (tovább…)

Aláírásgyűjtésbe kezd a HÉV-ért a Közösen Csepelért Polgári Egyesület

2024. január 15. hétfő

 

Álljunk ki közösen a csepeli HÉV-ért!

Az elmúlt hetek megmutatták: nagypolitikai küzdelmek áldozatául eshet 50 ezer csepeli család legfontosabb közlekedési eszköze, a csepeli HÉV.

Ez ellen fel kell lépnünk közösen! (tovább…)

56 emléke nem kiszorítósdi

2023. november 13. hétfő

Csepel.hu

Csepel önkormányzata november 11-én emlékezett meg azokról a csepeli szabadságharcosokról és hősökről, akik 1956-ban egészen addig a napig küzdöttek a Szent Imre téren a megszálló szovjet Vörös Hadsereg ellen.

A mécsesgyújtást az utolsó pillanatig küzdő csepelieknek emléket állító Pesti srác szobornál tartotta az önkormányzat. Sajnos a csepeli ellenzékből senki nem tartotta fontosnak, hogy részt vegyen rajta – de ez így történt korábban is.

(tovább…)

A jobboldal után a baloldal is szakadhat Csepelen

2023. október 9. hétfő

Csepel.info

Csalóka közösség, innen többen is polgármesterek lennének

Miközben Dukán András, a Momentum politikusa nagyképűen egész Csepel polgármester-jelöltjeként hirdeti magát, úgy tudjuk, hogy a helyben sokkal nagyobb támogatottságú DK és polgármester-jelöltjük, Paál Géza nem kívánja átadni a Momentumnak a terepet. A baloldali pártok abban bíznak, hogy minden eddiginél nagyobb esélyük van megnyerni a választást, miután Németh Szilárd kizáratta a Fideszből a csepeli polgármestert. Ugyanakkor információink szerint a csepeli baloldal a közös polgármester-jelölt mellett a képviselő-jelöltekről sem tudott még megegyezni, és ez egy darabig nem is várható.

Ennél is rosszabb a helyzet a Németh Szilárd által feloszlatott, és negyedannyi fővel újraalakított Fideszben, ahol nincs polgármester-jelölt, nincs elég képviselő-jelölt és önkéntes sem. A helyi szervezetben a biztos vereség tudata, valamint a kaotikus kommunikáció miatt is rossz a hangulat. (tovább…)

„Kárpátalján reménytelen a helyzet” – jelentés Beregszászról

2022. október 21. péntek

Csepel.hu

Imre Sándor és felesége, Margit néni a kárpátaljai Beregszászon születtek. 2010-ben, amikor először nyílt lehetőség arra, hogy megkapják a magyar állampolgárságot, elsőként kérvényezték azt. Hét évvel ezelőtt költöztek Magyarországra, Csepelre, ahol a fiuk már három éve élt. Lányuk már korábban elhagyta Beregszászt, Kistarcsán él családjával. Az Imre házaspár augusztus végén járt legutóbb Beregszászon, hogy meglátogassák rokonaikat.

Életükről és a mostani tapasztalataikról beszélgettünk velük. (tovább…)

„Nem alapértelmezett, hogy támogatjuk” – Gyurcsány belengette, hogy kifarolnak Karácsony mögül

2022. szeptember 28. szerda

Partizán, Mandiner

Átvette a budapesti DK vezetését másfél évvel az önkormányzati választások előtt Gyurcsány Ferenc, aki azt is kijelentette: „el fogjuk adni az Apró-villát egy éven belül”.

Már az első ötven perc is izgalmas és erős mondatokat hozott a Partizán Gyurcsány-interjújában, de a java csak ezután jött.

(tovább…)

Elvették tőlünk a megbocsátás lehetőségét – Wittner Mária a Mandiner hetilapnak

2022. szeptember 14. szerda

Mandiner

A Magyar Rádió ostrománál úgy érezte, neki is tennie kell a hazájáért. Fegyvert fogott a Corvin közben, 1956 októberében forradalmár lett. Kádárék első fokon halált, másodfokon életfogytiglant szabtak ki rá, és az amnesztiával sem engedték ki.

2020 októberében beszélgetett utoljára a Mandiner a most elhunyt Wittner Máriával. Az Interjú újraközlésével tisztelegnek az ’56-os hős előtt.

(tovább…)