‘Vélemény’ kategória archívum

Kommentár nélküli kérés a csepeli mentős balesetről

2022. május 12. csütörtök

Csepel.info

“Jó estét kívánok! a 05.07. szombat este történt csepeli baleset egyik áldozat ismerőse vagyok, szeretnék megosztani itt egy pár sort amit szeretném hogy kitegye az oldalra, hogy ezzel is részvétem letegyem ….esetleg a képet is hozzátenné?”

Az élet néha kemény, és hiába lesnek angyalok,
segítségért kiáltanék bár szabadulást nem kapok.
Ha bajban van pár tündérünk, hol vannak az égiek?
Most együtt gyászolnak a barátok, újak és régiek.
Részvétem a babáért, ès apáèrt kik fiatalon elmentek,
akik egész életükben csak kósza álmot kergettek.
A fájdalomé a főszerep, a szívünk, lelkünk mellé ül
fogadjátok e pár sort őszinte részvétem jeléül!
Most fent ragyogtok ti is, mint a csillagok az égen
és az arcotok már benne él minden ember szívében.
Egy egész ország gyászol,az égbolt sötétbe öltözik
a földön elhunyt angyal lelke a mennyekbe költözik.
A tragédia borzasztó és milliók ledöbbentek,
hogy élet vagy halál akkor ők se dönthettek.
A gyertyák fénye az ami nem boldogít a világon,
békesség kísérjen utatokon ezt szívből kívánom
Hát szálljon ez a pár sor oda fel a mennybe,
emléketek örökre bevésődött a lelkekbe.
Ezer szó sem gyógyítja a sebet ami vérzik,
hogy gondolunk rájuk remélem ezt érzik!

(tovább…)

Medgyessy Péter: Orbán a 2002-es vereség után elmondta nekem, hogy visszajön majd – videó

2022. május 8. vasárnap

Blikk

“Orbán példát mutatott 2002-ben, hogy hogyan kell felállni” – igy jellemezte újabb győzelme után Orbán Viktor kormányfőt Medgyessy Péter, az MSZP 2002-es miniszterelnöke, párhuzamot vonva a mai ellenzék választási veresége és a Fidesz hosszú távú választási felkészülése között.

“A 2002-es választás Orbánnak és a Fidesznek egy nagy mellbecsapás volt. (…) De egy nem is annyira formális beszélgetésen már akkor elmondta nekem, hogy nézd, >én vissza fogok jönni<. Erre ő tudatosan készült.“ – idézte fel a 20 éve történteket Medgyessy Péter exkormányfő Gulyás Márton Partizán című műsorában.

(tovább…)

Borbély Lénárd polgármester: mi mind csepeliek vagyunk

2022. április 20. szerda

Csepel.hu

A koronavírus-járvány ellenére az elmúlt két és fél évben rengeteg olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amit korábban elterveztünk. Csepel egyértelműen fejlődött – mondta Borbély Lénárd.

Az önkormányzati ciklus felénél nagyinterjút adott nekünk Csepel polgármestere, akivel a koronavírus jelentette kihívásokról, megvalósult és a jövőbeni fejlesztésekről, az ukrán helyzetről és a kormánnyal való együttműködésről is beszélgettünk. (tovább…)

A ciklus felénél jár az önkormányzat

2022. április 13. szerda

Csepel.hu

Napra pontosan 2 és fél év telt el a legutóbbi önkormányzati választás óta. A mostani megbízatásunk feléhez értünk -írja közösségi oldalán Borbély Lénárd polgármester, aki az elmúlt 2 és fél évet értékelve elmondta, 2019 óta nagyon sok nehézséggel találkoztak. Egészségügyi világjárvány kezdődött, a szomszédban kitört a háború, emiatt megrengett a világgazdaság. Viharkárok, tűzkár és soha nem látott jégkár sújtotta Csepelt.

„Részben magunkra maradtunk, mert a Főváros kitörölt bennünket az összes fejlesztési listájáról.”
(tovább…)

Tél végi kimerültség

2022. április 8. péntek

Csepel.hu

Bár nem volt igazán hideg tél, a szervezetünk már nagyon várja a napsütéses, friss, tavaszi levegőt. Úgy érezzük, elfogyott az energiánk.

De mi is ez a télvégi állapot, amit tavaszi fáradtságnak hívunk? (tovább…)

Választási önmarcangoló: ki okozta az ellenzék bukását?

2022. április 4. hétfő

Index, Telex

Jakab Péter szerint Márki-Zay Péter megbuktatta az ellenzéket, Gyurcsány szerint “erőtlent meg gyávát nem bíznak meg, hogy vezessen bármit, különösképp nem a hazát.” Márki-Zay is megszólalt, szerinte a volt Jobbik-szavazók az összefogást és Gyurcsány Ferencet nem tudták bevenni. A balliberális pártok lapja, a Telex is elemez: szerintük a listás szavazatok száma alapján összeomlott az ellenzéki összefogás 2018-hoz képest.

„Embert próbáló idők állnak mögöttünk és úgy tűnik, hogy embert próbáló idők is állnak előttünk” – jelentette ki Jakab Péter, a Jobbik elnöke a közösségi oldalára feltöltött videóban a választási eredmények ismeretében.

(tovább…)

Ukrán nagykövet: „Stratégiai nyugalmatok csak a sírban lesz” – Szijjártó válaszolt neki

2022. március 5. szombat

Mandiner

„Az 1848-as forradalom évfordulója jön, és rezsicsökkentésről beszélnek? Nem szégyellik magukat?”. Nepop Ljubov március 15-ével példálózott, elfeledkezve arról, hogy az ukránok rendszeresen zaklatták és fenyegették a kárpátaljai magyarságot, amikor a közösség a magyar nemzeti ünnepekre kívánt emlékezni.

„Értjük, hogy erről az ukránok másként gondolkodnak, de a magyar emberek biztonsága érdekében fegyverek és katonák küldésére, szállítására nem fog sor kerülni” – jelentette ki a külügyminiszter. Hozzátette: „mi a magyar érdeket képviseljük”. (tovább…)

Orbán Viktor: Még csak a krízis elején járunk

2022. március 4. péntek

Magyarnemzet.hu

(Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda) 

– Amit most látunk az a krízisnek az eleje. Tipikusan a belső ukrajnai területekről jönnek, de vannak kárpátaljai magyarok is – közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. Hozzátette: harmadik országbeliek is menekülnek, közülük legtöbben egyetemisták.

– Kárpátalja jelen pillanatban nem katonai terület, azonban, ha ez megváltozna, akkor az onnan érkezők száma hirtelen a sokszorosára növekedne – húzta alá a miniszterelnök. Mint mondta, a menekültek közül vannak, akik rokonokhoz mennek, a harmadik országbeliek hazautaznak, míg vannak, akik itt maradnak Magyarországon. Jelenleg 70-80 százaléka a menekülteknek továbbutazik. (tovább…)

Magyarország békepárti – Orbán Viktor a Mandinernek

2022. március 3. csütörtök

Mandiner.hu

Fischer Zoltán / Miniszterelnöki Sajtóiroda

Ha válságkezelésből járna diploma, nekünk, magyaroknak már lenne négy-öt – mondja a kormányfő. Exkluzív interjút adott Orbán Viktor Putyinról, háborúról és a közelgő választásról.

Épp most érkezett vissza Budapestre a magyar–ukrán határról. Szomszédunk, Ukrajna háborúban áll Orosz­országgal. A magyar miniszterelnök székéből nézve hogyan jutottunk el idáig?

Miből lett a háború? Nagy geopolitikai szereplők kereszttüzében vagyunk, a NATO folyamatosan bővült kelet felé, és Oroszországnak ez egyre kevésbé tetszett. Az oroszok két követeléssel léptek fel: Ukrajna nyilvánítsa ki semlegességét, a NATO pedig azt, hogy nem fogja felvenni Ukrajnát. Ezeket a biztonsági garanciákat az oroszok nem kapták meg, ezért úgy döntöttek, hogy háborúban fogják azokat megszerezni. Ez a geopolitikai jelentősége ennek a háborúnak. Az oroszok átrendezik a kontinens biztonsági térképét. A biztonságpolitikai elképzelésük az, hogy Oroszországot semleges övezetnek kell körülvennie ahhoz, hogy ők biztonságban érezzék magukat. Az eddig köztes zónának tekintett Ukrajnát, amelyet nem sikerült diplomáciai eszközökkel semlegessé tenniük, most katonai erővel akarják azzá tenni. Ugyanakkor Magyarországnak világossá kell tenni, hogy a háborút semmilyen cél érdekében nem lehet elfogadni, és aki ezt az utat választja, azt Magyarország egyértelműen elítéli.

 

(tovább…)

Tesztelték a Csepeli Jégparkot

2022. február 17. csütörtök

Travelo.hu

Az alábbi tíz, azonos és objektíven mérhető szempont alapján hasonlította össze a koripályákat a Travelo: nyitvatartási idő, jegyár, bejutási idő (sorban állás), követelmény-e a védettségi igazolvány és a maszkviselés, van-e melegedő, korcsolyakölcsönzés és korcsolyaélezés, oktatás, a büfé árai, tisztaság és a mosdók állapota.

Még február végéig (utána pedig időjárástól függ) van lehetőség korizni Budapest egyetlen körfolyosós jégpályáján Csepelen. A több mint 2000 m²-es fantasztikus panorámájú pálya egy 800 m²-es, egy kisebb 300 m²-es és egy 200 m²-es tanuló pályából áll, amiket 250 méternyi jégfolyosó köt össze. A pálya hétköznap 14:00 és 21:00 között, hétvégén 08:00-21:00 között tart nyitva.  (tovább…)