‘Vélemény’ kategória archívum

“Besúgói díjat” kapott a 24.hu munkatársa

2018. december 16. vasárnap

Csepel.info

A 24.hu beszámolójának címoldala: büszkék rá

Balavány György, a 24.hu munkatársa kapta Paul Ledvainak, Kádár János egykori bécsi informátorának és önkéntes ügynökének az “újságírói” díját. Balavány azért a cikkért kapta a “kitüntetést”, amelyben azt hazudta, hogy Csepelen verik a hajléktalanokat. Bár állításaira bizonyítéka nem volt és szemtanút sem talált, a baloldalon úgy tűnik nincs is erre szükség. 

A hírt a 24.hu büszkén tudatta olvasóival. (tovább…)

Lipótmező a parlamentben: tombol a beégett, erőszakos ellenzék

2018. december 12. szerda

888

Az ellenzék a migránsállamok szintjére züllesztette a parlamenti munkát – vagy mintha csak Lipótmezőt zárták volna be az imént, és onnan érkeztek volna. Bekiabálnak, agresszívkodnak és Tordai Bence kicsit úgy viselkedik, mint egy vidéki tinilány, aki kapott egy Ájfont és egyből influenszernek képzeli magát. Becsusszant a parlamentbe és már egyből politikusnak hiszi magát.

 Az ellenzék kicsit Ugandában érzi magát, hiszen a parlamenti munkát egy harmadik világbeli gyarmat szintjére züllesztették le. A nullszázalékos támogatottságú Tordai a leghangosabb, aki amúgy végiginfluenszerkedi a szavazást, rögtönzött interjúkat próbál készíteni, és közben fel-alá rohangál a padsorok között. Miközben füttyögtek, hangoskodtak és lökdösődtek, megpróbálták fizikailag megakadályozni a valódi képviselőket, hogy szavazzanak.

(tovább…)

Pesterzsébeten építettek buszmegállót a csepeli kétfarkúak

2018. november 26. hétfő

Facebook, Csepel.info

Aligha fog szépségdíjat vagy fennmaradási engedélyt kapni, de arra biztosan jó a Magyar Kétfarkú Kutya Párt önkénteseinek legutóbbi akciója, hogy felhívják a figyelmet egy valós problémára.

A magyar viccpárt a humoránál fogva a legkeményebb hangú ellenzéki formációk egyike, akcióik pedig a valóságban sokszor komolyabbak, mint az elvileg nem viccből politizáló társaiknak. (tovább…)

Ön szerint le kell mondania az önkormányzati vagyon hűtlen kezelése, vagyis korrupció miatt elítélt képviselőnek?

2018. november 25. vasárnap

Csepel.info

Ahogy arról beszámoltunk, korrupciós bűncselekmény miatt, vagyis hűtlen kezelésért jogerősen elítélték Takács Krisztiánt, a csepeli MSZP frakció tagját.

Ám a bírósági döntés után Takács Mónika, az MSZP polgármester-jelöltje valamint Bangóné Borbély Ildikó, a párt parlamenti képviselője is kiálltak mellette. Ők Facebook oldalukon próbálták a korrupciót semmiségként, hűtlen kezelő párttársukat hősként bemutatni. A Csepel.info most a következő szavazást indította el:

Ha egy önkormányzati képviselőt elítélik az önkormányzati vagyon hűtlen kezelése, vagyis korrupció miatt, Ön szerint le kell mondania?

Ön is szavazhat vagy leírhatja a véleményét!

(tovább…)

Norvég elemző: Magyarország kezelte jól a válságot, Görögország gyarmat lett

2018. november 23. péntek

Mandiner

Magyarország megőrizte szuverenitását, nem kért túl sok külföldi támogatást a válságkezeléshez, így nem vált az EU és az IMF adósrabszolgájává sem. Görögországot viszont nem a görögök, hanem a külföldi szereplők elhibázott válságkezelése taszította hosszú gazdasági recesszióba – véli Christian Anton Smedshaug.

A közgazdász elárulta, hogy évtizedekig a munkaerőhiány elérése volt a közgazdászok első célja, de most, hogy elértük, már katasztrófának tekintjük. A migráció ugyanakkor a lehető legrosszabb hatással volt a nyugati emberek jólétére: a bérek csökkentek, a lakásárak nőttek. A Makronóm interjúja. (tovább…)

Csepeli KRESZ-park: olvasóink 97%-a szerint fontos

2018. november 20. kedd

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

Hatszáznál is többen szavaztak arról, hogy fontosnak tartják-e a gyermekek részére a közlekedési ismeretek tanítását. A kérdést az után tette fel a Csepel.info hírblog Facebook-oldala, hogy élesen bírálta Horváth Gyula, a Demokratikus Koalíció csepeli elnöke az önkormányzat által átadott, teljesen felújított és kibővített Iskola téri KRESZ parkot.

A politikus szerint minden szülő megtanítja a közlekedési szabályokat a gyerekeknek, ezért felesleges ezzel külön is foglalkozni. A szavazáson azonban csak a véleményt nyilvánítók 3 százaléka értette egyet vele. (tovább…)

Hajléktalanrendelet közérthetően

2018. november 2. péntek

Dr. Ecsedy Miklós

A szabályozás nagy sajtóvisszhangot kapott, ám nagyon sok a téves vagy félrevezető információ a kérdésben. A sajtó azt is kifogásolja, miért nem engedik közterületen, akár óvoda és bölcsőde mellett pisilni és kakilni a hajléktalanokat.

„2018. október 15. napja óta aki életvitelszerűen közterületen tartózkodik, szabálysértést követ el. A szabályozás nagy sajtóvisszhangot kapott, ám nagyon sok a téves vagy félrevezető információ a kérdésben. Tényleg börtönbe zárják a hajléktalanokat? Igaz, hogy igazoltatás után minden holmijukat megsemmisítik? Akkor is megbüntetik a hajléktalanokat, ha egyáltalán nincs lehetőségük az utcán kívül máshol lakni? (tovább…)

Volner János: nem ellenállók, csak pártalkalmazottak balhéztak

2018. október 24. szerda

Vélemény – Volner János

Ahogy néztem a Jobbik október 23-ai tüntetésének képsorait, egyre jobban elcsodálkoztam: Sneider Tamás általam látott ellenállói közül szinte mindenki a párt jól fizetett alkalmazottjaként dolgozott az elmúlt években.

A Jobbikból kiábrándult, a Mi Hazánk Mozgalomba átigazoló tagságot valahogy pótolni kellett, elvégre egy párt nem működhet aktivisták nélkül. Na de az nem éppen megszokott, hogy amikor valaki október 23-án ellenállást hirdet, azt nem lelkes önkéntesekkel, hanem jól fizetett, a munkaköri kötelességüket fegyelmezetten végrehajtó alkalmazottakkal valósítja meg. Mi ez kérem, fizetett ellenállás? Vagy hívjuk inkább műbalhénak? Hol van ez az igazi pesti srácok őszinte és lelkes ’56-os szellemiségétől (tovább…)

Hülyeségroller

2018. október 7. vasárnap

Vélemény – Volner János

“A problémám a jelenlegi vezetéssel és az általatok végbevinni kívánt politikai fordulattal van.”

Kedves Sneider Tamás,

arra kérlek, ne hajtsd tovább a hülyeségrollert, már így is gyorsan száguld… Tegnap már ott tartottál, hogy “János levelével teljesen egyidőben tizennyolc tagtársunk e-mail fiókját törték fel”, mintha talán én lettem volna a feltörő. 😂 Ehhez képest én nem férek hozzá a jobbikos Gmail-fiókomhoz, mert Szabó Gábor pártigazgató letiltotta. Bele akartok olvasni? Nincsenek titkaim, de az durva lenne… (tovább…)

Európa érdemelne egy „Sargentini-jelentést”

2018. október 5. péntek

Vélemény – Szili Katalin

Szili Katalin is nemmel szavaz

Nem tudok elképzelni még egy olyan politikai erőt bárhol a világban, amely külföldön olyan szinten támadja a saját országát, mint a magyar „baloldal”. Interjú.

Most lesz nyolc éve, hogy elhagytam a szocialista pártot, többek között azért, mert nem vette komolyan a nemzeti és keresztény értékeket – mondta a Magyar Hírlapnak Szili Katalin.

(tovább…)