‘Vélemény’ kategória archívum

Aláírásgyűjtésbe kezd a HÉV-ért a Közösen Csepelért Polgári Egyesület

2024. január 15. hétfő

 

Álljunk ki közösen a csepeli HÉV-ért!

Az elmúlt hetek megmutatták: nagypolitikai küzdelmek áldozatául eshet 50 ezer csepeli család legfontosabb közlekedési eszköze, a csepeli HÉV.

Ez ellen fel kell lépnünk közösen! (tovább…)

56 emléke nem kiszorítósdi

2023. november 13. hétfő

Csepel.hu

Csepel önkormányzata november 11-én emlékezett meg azokról a csepeli szabadságharcosokról és hősökről, akik 1956-ban egészen addig a napig küzdöttek a Szent Imre téren a megszálló szovjet Vörös Hadsereg ellen.

A mécsesgyújtást az utolsó pillanatig küzdő csepelieknek emléket állító Pesti srác szobornál tartotta az önkormányzat. Sajnos a csepeli ellenzékből senki nem tartotta fontosnak, hogy részt vegyen rajta – de ez így történt korábban is.

(tovább…)

A jobboldal után a baloldal is szakadhat Csepelen

2023. október 9. hétfő

Csepel.info

Csalóka közösség, innen többen is polgármesterek lennének

Miközben Dukán András, a Momentum politikusa nagyképűen egész Csepel polgármester-jelöltjeként hirdeti magát, úgy tudjuk, hogy a helyben sokkal nagyobb támogatottságú DK és polgármester-jelöltjük, Paál Géza nem kívánja átadni a Momentumnak a terepet. A baloldali pártok abban bíznak, hogy minden eddiginél nagyobb esélyük van megnyerni a választást, miután Németh Szilárd kizáratta a Fideszből a csepeli polgármestert. Ugyanakkor információink szerint a csepeli baloldal a közös polgármester-jelölt mellett a képviselő-jelöltekről sem tudott még megegyezni, és ez egy darabig nem is várható.

Ennél is rosszabb a helyzet a Németh Szilárd által feloszlatott, és negyedannyi fővel újraalakított Fideszben, ahol nincs polgármester-jelölt, nincs elég képviselő-jelölt és önkéntes sem. A helyi szervezetben a biztos vereség tudata, valamint a kaotikus kommunikáció miatt is rossz a hangulat. (tovább…)

„Kárpátalján reménytelen a helyzet” – jelentés Beregszászról

2022. október 21. péntek

Csepel.hu

Imre Sándor és felesége, Margit néni a kárpátaljai Beregszászon születtek. 2010-ben, amikor először nyílt lehetőség arra, hogy megkapják a magyar állampolgárságot, elsőként kérvényezték azt. Hét évvel ezelőtt költöztek Magyarországra, Csepelre, ahol a fiuk már három éve élt. Lányuk már korábban elhagyta Beregszászt, Kistarcsán él családjával. Az Imre házaspár augusztus végén járt legutóbb Beregszászon, hogy meglátogassák rokonaikat.

Életükről és a mostani tapasztalataikról beszélgettünk velük. (tovább…)

„Nem alapértelmezett, hogy támogatjuk” – Gyurcsány belengette, hogy kifarolnak Karácsony mögül

2022. szeptember 28. szerda

Partizán, Mandiner

Átvette a budapesti DK vezetését másfél évvel az önkormányzati választások előtt Gyurcsány Ferenc, aki azt is kijelentette: „el fogjuk adni az Apró-villát egy éven belül”.

Már az első ötven perc is izgalmas és erős mondatokat hozott a Partizán Gyurcsány-interjújában, de a java csak ezután jött.

(tovább…)

Elvették tőlünk a megbocsátás lehetőségét – Wittner Mária a Mandiner hetilapnak

2022. szeptember 14. szerda

Mandiner

A Magyar Rádió ostrománál úgy érezte, neki is tennie kell a hazájáért. Fegyvert fogott a Corvin közben, 1956 októberében forradalmár lett. Kádárék első fokon halált, másodfokon életfogytiglant szabtak ki rá, és az amnesztiával sem engedték ki.

2020 októberében beszélgetett utoljára a Mandiner a most elhunyt Wittner Máriával. Az Interjú újraközlésével tisztelegnek az ’56-os hős előtt.

(tovább…)

Lemodellezték Gyurcsány furcsa bejegyzését

2022. július 28. csütörtök

Csepel.info

Sokan voltak kíváncsiak, mi lelte Gyurcsány Ferencet, amikor nemrég egy Orbánt kritizáló posztja alá ezt kommentet írta: őpáál”. 

Nyilvánvaló, hogy véletlen kommentről van szó. A szerző később törölte is a bejegyzését. De vajon hogyan nyomhatták le véletlenül pont ezeket a billentyűket? (tovább…)

Az ellenzék már az egekbe engedte volna az energiaárakat

2022. július 13. szerda

Mandiner

Gyurcsány Ferenc szerint a rezsicsökkentés hülyeség, Márki-Zay Péter szerint pedig a kormányzati intézkedés helyett inkább takarékoskodjanak az emberek: fűtsenek kevesebbet a hideg téli napokban. Alábbi cikkünkben összeszedtük a főbb ellenzéki nyilatkozatokat.

A rezsicsökkentést is érintő bejelentéseket tett a szerda délutáni rendkívüli kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kabinetülésről beszámolva elmondta: a rezsicsökkentés fenntarthatósága érdekében augusztustól annak, aki a lakossági átlagnál többet fogyaszt, a többletfogyasztást már piaci áron kell fizesse. Az intézkedés a háztartások háromnegyedét nem érinti, a nagycsaládosok kedvezménye megmarad.

(tovább…)

Borbély Lénárd: Csepel sportéletében békére van szükség

2022. július 1. péntek

Csepel.hu

Ez a szomorú nap is elérkezett. Csepel polgármestereként ezt pedig nem hagyhatom szó nélkül – írja ma reggel Borbély Lénárd csepeli polgármester a közösségi oldalán, aki hosszasan beszélt a Csepel SC-ről.

Nem is olyan rég egy amerikai hátterű ingatlanfejlesztő cég kezében volt a klub, de ennek ellenére a kerület nagymúltú focicsapatának jogutódja és annak utánpótlás gyerekei ott focizhattak. Ez volt az otthonuk, immáron 110 éve. (tovább…)

Júniustól nem adnak igazolást a csepeli gyermekorvosok

2022. június 30. csütörtök

Csepel.hu

A gyermekes családok bizonyára értesültek arról, hogy a csepeli gyermekorvosok júniustól a kerületi bölcsődések és óvodások betegség miatti hiányzását a továbbiakban nem szeretnék igazolni. Erről a szülőknek kell gondoskodnia egy megfelelő formanyomtatványon – hívta fel a csepeliek figyelmét Borbély Lénárd polgármester.

A céljuk – mondják -, hogy valódi, minőségi idő jusson a betegellátásra. Ezzel szerintük mindenki könnyebben, hamarabb tudja majd felvenni a rendelővel, saját orvosával a kapcsolatot, és jut tényleges orvosi ellátáshoz. Hangsúlyozzák, hogy nem az orvoshoz jutás rendjét, hanem az orvosi igazolások rendjét szeretnék megváltoztatni. (tovább…)