‘Vélemény’ kategória archívum

Szálasi most már indulhatna a DK támogatásával – ha élne

2021. augusztus 2. hétfő

Mandiner, Csepel.info

“Hozhatom a DK-ba a legjobb barátomat?” – a kérdés persze Adolf és Ferenc halála óta költői

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese szerint onnantól kezdve, hogy a Jobbik szövetkezett a balliberális ellenzékkel, már nem számít a politikusaik múltja. Bármekkora nácik is, onnantól rendes és toleráns ellenzékieknek számítanak.

A DK politikusát a Spirit FM Aktuál című műsorában kérdezték a nemrég még nyíltan neonáci elveket valló Tóth Péter ügyéről. Ő az a szegedi jobbikos, aki korábban azt nyilatkozta például a Pride kapcsán, hogy „a végsőkig harcolunk a liberális söpredék és a genetikai hulladékok ellen”, korábban pedig Facebook-oldalán nyilvánosan követelt fajvédelmet, megszüntette volna Szlovákiát, „bibsizett” és a görög neonáci Arany Hajnal pártot dicsőítette. (tovább…)

Gyurcsányék Karácsonynak: a Deák tér hétvégén egy “húgy-, szar és piaszagú végbélnyílás”

2021. augusztus 2. hétfő

Csak hétvégén?

Mandiner, Csepel.info

Józsefváros napközben: lehet, hogy a cikkíró csak bulizni jár be a belvárosba

Véleménycikkben támadja Karácsony Gergelyt a Demokratikus Koalíció lapja, a Nyugati Fény. A szerző Barna Zsuzsa szerint a főpolgármesternek óriási szerepe van abban, hogy a Deák tér és környéke „péntek és szombat esténként egy húgy-, szar és piaszagú végbélnyílássá válik”. 

Barna Zsuzsa nem kerülte meg Karácsony Gergely felelősségét a közterületek állapota miatt – igaz, csak a hétvégi helyzet borzolta fel a kedélyét. Pedig most a baloldalon az a bevett magyarázat, hogy a drága főpolgármester úr semmiért sem felelős, ő csak van. Barna Zsuzsa azonban Karácsonyra utalva a cikkében többek között úgy fogalmaz:  (tovább…)

15 éves Gyurcsány titkos őszödi beszéde – itt a teljes felvétel

2021. május 26. szerda

Origo, Csepel.info

Gyurcsány Ferenc 15 éve, 2006. május 26-án mondta el zárt ajtók mögött az őszödi beszédét, amelynek későbbi kiszivárgása leleplezte a hazugságokra alapozott kormányzását. A beszéd kiszivárogtatásával Gyurcsány előbb a Fideszt vádolta, majd úgy tett, mintha őszinte és nyílt beszéd lett volna. 

A hangfelvételt szeptemberben küldték el ismeretlenek a magyar sajtónak, azt követően, hogy a Gyurcsány-kormány történelmi megszorításokat vezetett be. Gyurcsány sem akkor, sem azóta nem kért bocsánatot az elhangzottakért, azért, hogy becsapta a választókat. A beszéd miatt tüntetéshullám tört ki, Gyurcsány utasítására pedig a rendőri vezetők az 1956-os forradalom évfordulóján lovasrohamot vezényeltek a békés megemlékezők ellen, és több ember szemét kilőtték. Az őszödi beszéd a hazugságbeszéd jelképe lett.

(tovább…)

A mesterterv

2021. május 19. szerda

Vélemény – Ábel Attila

Az elmúlt napokban sokan törték a fejüket azon, hogy miért dobja be Gyurcsány a feleségét egy olyan küzdelembe, amelyből jó eséllyel nem fog kijönni győztesen.

Van erre két bevált forgatókönyv. Ha pedig a két forgatókönyvet egymás mellé tesszük és összeolvassuk, kijön belőle a főpolgármester Klára asszony, meg a miniszterelnök férjeura. (tovább…)

Keleti oltóanyag: nekiestek az ellenzéki vakcinazombik Szandinak

2021. április 28. szerda

Blikk, Csepel.info

Szandi kedden újságolta el a Facebook-oldalán, hogy megkapta második Szputnyik-oltását is.

A bejegyzés azonban indulatot váltott ki az ellenzéki, oltásellenességgel megvadított Facebook-kommentelőkből és trollokból. Ezért az énekesnő szerdán egy videóban is kifejtette a véleményét.

(tovább…)

Gyomorbajos lett a csepeli-soroksári momentumos

2021. április 21. szerda

Csepel.info

Szabó szerint orwelli világ az, ahol leírják mit tesz, hogyan szavaz és mennyit keres politikusként, úgyhogy most gonoszak vagyunk

Szabó Szabolcs, a Momentum csepeli-soroksári képviselő-jelöltje annyira felháborodott azon, hogy a Fidesznek nem tetszik az ellenzék oltásellenes kampánya, hogy felfordult a gyomra.

Az Együtt majd az LMP korábbi politikusa, aki jelenleg a Momentum csepeli-soroksári jelöltje, még egyetlen alkalommal sem támogatta az Országgyűlésben a koronavírus elleni védekezést. Cserében viszont minden kormányzati intézkedést bírált és ellenzett. Annak sincs nyoma, hogy bármelyik csepeli vagy soroksári fejlesztés mellett kiállna. A kötözködők és bírálók között viszont rendre feltűnik: a csepeli-soroksári kerékpárút-fejlesztés leállítását például lelkesen szorgalmazta.

Ezért a “munkáért” 2014 óta 75 millió forint tiszteletdíjat vett fel.
(tovább…)

Oltása után kérdezték Tordai Bencét, visszavonja-e a keleti vakcina-ellenes beadványt

2021. április 16. péntek

Magyar Nemzet

Továbbra sem hajlandó érdemben kommentálni Tordai Bence, hogy azok után oltatta be magát az orosz Szputynik V-vel, miután aláírta a baloldal keleti vakcina-ellenes határozati javaslatát, és durván támadta az oltásokat. Bár a párbeszédes politikus csütörtökön online sajtótájékoztatót tartott, az időben megküldött kérdéseinkre nem válaszolt.

Mint ismert, több baloldali politikus is miután életeket veszélyeztetve megpróbálta lebeszélni az embereket az oltásról, magának beadatta az oltóanyagot. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint járványhelyzetben különösen megengedhetetlen az a fajta következetlen, csak a hatalmi érdekeket néző politika, amit a baloldal folytat – olvasható az Origo cikkében. (tovább…)

Karácsony Gergely és az ellenzék újra az oltást nehezítenék

2021. április 11. vasárnap

Mandiner

Regisztráció nélküli oltást szorgalmaz az ellenzék, közöttük Karácsony Gergely. Ezzel sokkal nehezebb lenne az oltásszervezők munkája, hiszen több millió olyan embert kellene feleslegesen felhívniuk, kiértesíteniük, akik nem akarnak oltást.

A magyarországi ellenzék előbb a keleti vakcinák ellen hergelt, de most új ötleteik vannak. A főpolgármester szerint „az elmúlt napokban több minden kiderült, ami az eddigi oltási protokoll átgondolását igényelné a kormány részéről.” Ezeket azonban nem részletezte. Elemző  cáfolta Karácsony Gergely felvetését, és Ábel Attila csepeli alpolgármester is felhívta a figyelmét pár “apróságra”.

(tovább…)

Sugár Géza emlékére

2021. április 9. péntek

Méltósággal viselt, hosszan tartó betegség után elhunyt Sugár Géza, Csepel díszpolgára. Csaknem három évtizede Csepelért dolgozott, úgy ismerte a kerületi óvodákat és iskolákat, mint a tenyerét. Személye maga jelentette a biztonságot az intézményhálózat működtetésében. Az önkormányzati rendezvények, megemlékezések előkészítésének és lebonyolításának hosszú idők óta főszereplője volt. Ketten emlékeznek rá.

Vida István, a Csepeli Városkép Kft. ügyvezető igazgatója: „Géza egy untermann volt, a szó valódi és átvitt értemében is. Egy tartó- és fogóember. A tenni és alkotni akaró közösség biztos és megkerülhetetlen pontja.

(tovább…)

Miért kell nekünk a Galvani híd?

2021. március 20. szombat

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester tegnapi posztjában a Galvani híd szükségességéről osztotta meg  a gondolatait. A polgármester kifejtette, a Galvani híd terve az 1980-as évek óta szerepel különböző városfejlesztési koncepciókban.

Megépítésére azért van szükség, mert az agglomerációban élők egyre nagyobb mértékben terhelik a főváros közútjait. Csepelre ez hatványozottan igaz, ráadásul a közvetlen budai összeköttetéssel hetven éve adós a főváros a csepelieknek.

(tovább…)