‘Vélemény’ kategória archívum

DK: felelőtlen és hazug a kampányszlogen, hogy “Fizessenek a gazdagok”

2017. április 25. kedd

Csepel.info

felelotlen-es-hazug-a-kampanyszlogen

Egy régi kampányszövegét frissítette fel az MSZP

Önmagában még elfogadható és helyeselhető is volna az MSZP legújabb kampányszlogene, mely szerint a társadalmi igazságtalanságokat a tehetősebb emberek pénzéből kellene kifizetni. “Ezek a kezdeményezések nagy csinnadratta után elindulnak, majd szép lassan lecsengenek. A csatazaj elülte után pedig a kisember azt veszi észre, hogy tartalmában semmilyen kedvező változás nem érte!” – hívja fel a figyelmet Horváth Gyula, a csepeli DK elnöke a Facebook-oldalán.

A  csepeli balliberális pártok 2014-es polgármester-jelöltje szerint egy felelős vezető csak olyan célokra lelkesítheti embereit, amelyek elérésére , megvalósítására van reális lehetőség – Botka László és az MSZP pedig nem ezt teszi. (tovább…)

Miért szereti a “Trump”-Külügyminisztérium még mindig George Sorost?

2017. április 11. kedd

Magyar Idők

thewhitehouse

A New York-i bulvárlap, a The New York Post így kezdi cikkét: „A Trump-kormány sikertelensége, hogy ez idáig saját embereivel töltse fel a végrehajtó ágat, konzervatív politikai platformjának okoz kárt és meghiúsítja a szavazói akaratát.”

A cikk azzal folytatódik, hogy ennek egyik szomorú leckéjét kellett megtanulnia annak a hat republikánus szenátornak, akik megkérték Rex Tillerson külügyminisztert, hogy vizsgálja meg, vajon az amerikai külföldi segélyt nem arra használják-e fel, hogy világszerte „haladó programokat” támogatnak. A szenátorok nem Tillersontól vagy környezetéből kaptak választ, hanem a jogi osztály középszintű beosztottjától, Joseph E. Macmanustól. (tovább…)

Napi Aktuális: Borbély Lénárd a metrókorrupcióról

2017. április 11. kedd

 

EchoTV

echo0410

A metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport ülésén a DBR Metró Projekt Igazgatóság volt vezetőjét hallgatták meg április 10-én. A Napi Aktuális vendége volt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a fővárosi munkacsoport vezetője.

A felvétel megtekinthető ide kattintva.

 

A Forbes leszállította az év közéleti vicclistáját

2017. április 7. péntek

Mandiner blog

forbes600x315

Nevetett már ma? A Forbes szerint a momentumos Orosz Anna, a TASZ-os Kapronczay Stefánia és a Helsinki Bizottságot vezető Pardavi Márta befolyásosabbak, mint a női országgyűlési képviselők.

Ezt írja a Forbes legfrissebb számában megjelenő listáról a Kreatív:

A közéleti lista első hat helyezettje valamilyen módon a kormányhoz, illetve a kormányfőhöz kötődik. A listavezető ismét Lévai Anikó, Orbán Viktor felesége lett, őt Szemerkényi Réka követi, aki Washingtonban nagykövetként képviseli Magyarországot (a közeli felmentéséről szóló hír lapzárta után érkezett). A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke; Karas Mónika a harmadik. (tovább…)

Már megint jön a farkas

2017. április 5. szerda

Vélemény – Ábel Attila

mar-megint-jon-a-farkas

2017 tavasza van. Hét év telt el a kormányváltás óta. Hét év alatt harmincadjára omlott össze végleg és visszavonhatatlanul a demokrácia. Negyvenötödjére a szabad véleménynyilvánítás és nyolcvanhetedjére a szabad sajtó. Legalábbis ennyiszer hallottuk, hogy tombol a diktatúra, hogy nincs visszaút, ha nem verik le Orbánt most rögtön. Mert fasiszta. Meg kommunista. Meg Rákosi. Sőt, Putyin.

Most meg halljuk, hogy Soros György egyetemén van a sor. Persze mindenki tudja, hogy holnap is működni fog Soros egyeteme. A jövő héten is és jövőre is – hiszen szó sincs a bezárásáról. Csak a törvényeket kellene betartaniuk. A határátkelők mellett az egyetemeknél is így szokás. (tovább…)

A baloldalt Soros, a Jobbikot Simicska rángatja

2017. április 2. vasárnap

Fidesz.hu

1491126710-nemeth-szil-357f-st-kg09
Jól láthatóan kialakult egy furcsa koalíció, melyben a baloldalt Soros, a Jobbikot Simicska rángatja, finanszírozza – húzta alá Németh Szilárd vasárnapi sajtótájékoztatóján.

A Jobbik most indult országos kampánya végső bizonyítéka annak, hogy a Jobbik egy milliárdos pártja; Simicska Lajos marionett bábuként mozgatja Vona Gábort és a Jobbikot – húzta alá a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Hozzátette: ehhez sok száz millió forintért plakáthelyeket és médiafelületet is biztosít nekik, cserébe ezért gyakorlatilag, amit a Jobbik mond, azt Simicska Lajos diktálja. (tovább…)

Aba kapott „instrukciókat” Demszkytől – Borbély Lénárd a Napi Aktuális műsorában

2017. március 29. szerda

EchoTV

echo_bl

Az OLAF-jelentés kapcsán hallgatták meg Aba Botondot, a BKV volt vezérigazgatóját, aki elismerte, hogy kapott „instrukciókat” közvetlenül Demszky Gábor akkori szabad-demokrata főpolgármestertől. Vendég: Borbély Lénárd, a metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport vezetője.

A felvétel megtekinthető ide kattintva.

Teendők terrortámadás után

2017. március 27. hétfő

Vélemény – Jeszenszky Zsolt

otre-emelkedett-a-londoni-terrortamadas-aldozatainak-szama

Minden emberséges, szolidáris, európai, demokrata, progresszív, stb. lénynek a londoni terrortámadást követően azonnali morális kötelességei a következők:

1. Profilkép brit zászlóra cserélése; (tovább…)

Megette a cenzúra Pityinger hőseit

2017. március 27. hétfő

Csepel.info

verekedesbe-torkollt-az-mszp-es-a-liberalisok

Pityinger, amikor a kezével is dolgozik

Hiába váltotta fel a hétvégén a balliberális szájkaratét Pityinger (Dopeman) László kampánycsapatának kezdőrúgása, a balliberális pártok közötti újfajta párbeszéd nem jelenhetett meg a pártmédiában – derült ki lapunk sajtószemléjéből. A történteket a Simicska Lajoshoz kötődő Magyar Nemzet, a Jobbiknak is pitiző, de alapvetően balliberális Index és a Soros György kegyelemkenyerén élő 444 is kicenzúrázta.

Mint ismert, a nép legegyszerűbb fiai felé nyitó MSZP azt a Pityinger Lászlót indítja egy VIII. kerületi önkormányzati választáson, aki “Dopeman” művésznevén sűrűn ismételt baszdmegolással keresi kenyerét. Az MSZP-s proletárnótás kampánycsapata azonban megunta a balliberális pártok között eluralkodott szájkaratés vitát, és kezdőrúgással indította meg a komolyabb párbeszédet. A rúgás a pillanatnyilag az Együttben politizáló Erőss Gábort érte, aki addig csak fotózgatta és kurvázgatta Pityinger lelkes csapatának tagjait – derül ki a politikát új szintre emelő közéleti személyek beszámolóiból. (tovább…)

Bayer Zsolt: Feszülten várunk

2017. március 10. péntek

Vélemény – Bayer Zsolt

bayer zsolt 2

Valami történhetett, mert szegény Momentum még úgy aludt el, hogy ő a gyöngyharmat, és mire felébredt, kiderült, hogy ő is csak trágyalé. Utoljára Gregor Samsa járt így, amikor undok rovarrá változott.

Még nem lehet tudni pontosan, hogy mi történt, de már a HVG-n a bülbülszavú Tóta W. is kiosztotta őket, a Mandineren is azt tolják mindenféle blogokon, hogy nagy a baj velük. Ha jól értem, arrogánsak, vagy mi, ami persze mindaddig nem volt baj, ameddig megfelelő irányba voltak arrogánsak. (tovább…)

Kilenc osztályos iskola – új remény az országnak

2017. március 9. csütörtök

Vélemény – Forgács István

Forgács István 2016.07.20. Fotó: Horváth Péter Gyula

Forgács István (fotó: Horváth Péter Gyula)

Ez a legfontosabb teendő. Örülök, hogy a kormány meg meri majd lépni.

Nem, egyáltalán nem túlzó a cím. Ez az a döntés, amivel a rendszerváltás óta létező kormányok közül elsőként a mostani valóban tehet – és sokunk reménye szerint tesz is – azért, hogy az ország társadalmi és gazdasági viszonyai jó irányba változzanak. (tovább…)

A 444 és a HVG olvasói is fellázadtak a Soros-hanta ellen

2017. március 8. szerda

Csepel.info

szabo_sz_nagypentek02

Ez a Soros-féle szervezet által mutogatott “szörnyű rendőrségi megsebesítés” sokkal inkább egy drótkerítés által okozott horzsolásra emlékeztet

Még a legelvakultabb liberális olvasók is kamunak tartják az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet kormányellenes vádaskodásait – derül ki a 444 és a HVG fórumán.

A HVG és a Soros György által pénzelt 444 a szintén Soros György által pénzelt Orvosok Határok Nélkül szervezet vádjaival próbálták támadni a kormányt, azt állítva, hogy a magyar határon különböző trükkös módszerekkel bántalmazzák, kínozzák a szegény illegális határátlépőket. A liberális lapok azonban aligha számítottak arra, hogy a saját olvasóiknak is van már annyi tapasztalatuk, hogy nem hiszik már el ezeket az állításokat. (tovább…)

Ezért nem támogatta Szabó Szabolcs a nagypénteki ünnepnapot

2017. március 8. szerda

Csepel.info

szabo_sz_nagypentek

Készül a magyarázat: nagypéntekért is Orbán a hibás

Ritka pillanat volt a keddi, amikor kormánypártok és ellenzék együtt szavazták meg nagypéntek ünnepnappá nyilvánítását. Illetve mégsem mindenki. Fodor Gábor és Szabó Szabolcs ezt sem támogatták.

Szabó Szabolcs videóüzenetben árulta el, hogy miért nem képviselte Csepel és Soroksár lakosságát. Természetesen a muszlim illegális migránsok és a Fidesz miatt. (tovább…)

Videó: ezt akarja elérni Juhász Péter és Szabó Szabolcs

2017. március 6. hétfő

Verekedést provokálnak, aztán áldozatként mutatják be magukat

Csepel.info, 888

14566413_1203172083080338_9003499953436652526_o-1

A liberálisok szerint az a demokrácia, ahol rajtuk kívül másnak nincs joga ünnepelni, véleményt nyilvánítani vagy megszólalni: aki nem liberális, az nekik nem ember

A nemzeti ünnep besározása érdekében ismét provokációt tervez az Együtt. Juhász Péter és Szabó Szabolcs is azért hívja a híveiket, hogy verekedést provokáljanak a március 15-én ünnepelni vágyó emberekkel. A liberálisok nem fogadják el, hogy rajtuk kívül másoknak is joguk van a szólás- a vélemény- valamint a gyülekezési szabadsághoz. Ennek érdekében Soros György szervezeteinek receptjét váltják be Magyarországon. Videót is tudunk mutatni, hogyan folyik ez az Egyesült Államokban és nálunk.

Szombaton, március 4-én tartották a “March 4 Trump” elnevezésű rendezvényt, aminek keretében az USA számos városában vonultak fel Trump mellett. Persze volt, ahol megjelentek az agresszív “liberális demokraták”, akik nem tűrik az övéktől eltérő véleményeket. A legkomolyabb összetűzés a békés felvonulók és a provokátorok között Kaliforniában volt, Berkeley városában. A hely ismerős lehet olvasóinknak, ahogyan a 888.hu is beszámolt róla, itt gyújtogattak azért, mert Milo Yiannopoulos előadást akart tartani. (tovább…)

Háromszintes kézműves sörházat nyitott a Rizmajer a Blahán

2017. március 3. péntek

Szeretlekmagyarorszag.hu, MR.Gabee, Csepel.info

IMG_0199cimk
Tizenkétféle sört csapolnak, de az igazán nagy dobás a melegkonyha: frissensülteket, hamburgert, lángost és melegszendvicset is vehetsz, ha megéheznél.

A 23 évvel ezelőtt alapított Rizmajer Kézműves Sörfőzde igazi fogalomnak számít Csepelen: hiába a félreeső helyszín, sokan még a város másik feléből is elzarándokolnak hozzájuk. Adta magát a kérdés, hogy ha ilyen népszerűek, miért nem nyitnak sörözőt a belvárosban is. Nos, ennek most jött el az ideje: a Nagykörúton, a Blaha Lujza tértől 1 percre alakítottak át egy volt ruhaüzletet.

(tovább…)