‘Vélemény’ kategória archívum

Számít-e, hogy zsidó Soros?

2017. augusztus 2. szerda

Vélemény – SCHWEZOFF DÁVID

Soros György közéleti szerepvállalása kapcsán nem az a lényegi kérdés, hogy zsidó-e avagy sem. Itt ideológiák, eszmék háborújáról van szó: van miért és van miről vitatkozni.

Az elmúlt hetek magyar politikai csatározásokait és a közbeszédet áthatotta a Soros-féle kormányplakátok, illetve az azokkal kapcsolatosan kialakított, illetve kialakulásuktól féltett gondolatok ügye. Bizonyára nem kedvezett a „büdös zsidó” felirat sem egy plakáton, de az sem túlzottan kedvezett a sztereotípiák feloldásának, ha egy megosztó társadalmi jelenséget a világ egyik legsikeresebb zsidó üzletembere támogat. 

(tovább…)

Így ismerte el az indexes Andersen, hogy Csepelről is kamuzott

2017. július 13. csütörtök

Csepel.info

Elismerte Fábián Tamás, hogy nagyot hazudott Csepelről – értesült a Csepel.info. Az indexes újságíró állítása szerint ez csak azért történhetett, mert ő annyira jó és annyira ügyes, hogy leelőzte a valóságot.

Fábián legemlékezetesebb alakítása 2015-ben volt a II. János Pál pápa téren. Akkor azt etették be az Index olvasóinak, hogy az illegális migránsok százezrei után patyolat tisztaság lesz, ők ugyanis amerre csak járnak, mindenhol összeszedik a szemetet. Az indexes Andersen akkor a szalmakazal hajával és ijesztően karikás szemeivel egy totál betépett buliarc benyomását keltette a migránsok és a mezei alkeszok között portyázva – bár az is lehet, hogy ez nem a füvezés vagy nagy mennyiségű alkohol, hanem csak személyiségének hétköznapi kisugárzása volt. (tovább…)

Kegyeletsértő és undorító dolgot tett a csepeli politikus

2017. június 25. vasárnap

Frissítés: Harrach Péter cáfolta az Együtt képviselőjét

Csepel.info

szabó-szabolcs-juhász-péter

Együtt a csapat

Rubovszky György országgyűlési képviselő halálhírével élt vissza dr. Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa. Szabó azt használta ki, hogy Fidesz-KDNP képviselője a halála miatt már nem tudja megvédeni sem magát, sem a pártját.

Rubovszky György súlyos betegen is ellátta választói parlamenti képviseletét. Így történt, hogy kerekesszékkel és oxigén palackkal is bement a Parlamentbe dolgozni. Tudta milyen közegben van, hogy a politikusok között van, aki lelkiismeret furdalás nélkül képes bárkit bármiért kigúnyolni. Ezért egyedül, segítség nélkül közlekedett. Aligha gondolhatta, hogy végül – a halála után – majd éppen emiatt fognak rajta és a pártján élcelődni. (tovább…)

Akkor most illegitim a francia választások eredménye?

2017. június 12. hétfő

Vélemény – Lánczi Tamás, Bencsik Gábor

Magyarországon ma azok lelkesednek a leghangosabban Macron győzelméért, akik itthon egy a franciánál sokkal arányosabb választási rendszert igazságtalannak tartanak – írja Lánczi Tamás. Macronék a francia választók kevesebb mint felének kevesebb mint egyharmadának támogatásával érhetnek el végül kétharmados többséget. Franciák, nagy a baj! – írja Bencsik Gábor.

Mint ismert, a közelmúltban szélsőséges liberális és jobbikos politikusok keltek ki a magyar választási rendszer ellen, azt állítva, hogy antidemokratikus. Nagy-Britanniában és Franciaországban – valamint Európa nagy részén – ehhez képest a mienknél sokkal aránytalanabb a választási rendszer. A cél ugyanis mindegyik esetben az, hogy a legerősebb egységes politikai erő adja a kormányt, és az biztos kézzel tudjon kormányozni. (tovább…)

Sorosék cenzúrázzák majd a Facebookot?

2017. június 9. péntek

Vélemény – Németh Szilárd

Úgy tűnik, hogy a németek egyre inkább a Facebook felhasználói között találják meg az illegális migránsok miatti válság felelőseit. Az elmúlt hónapokban legalábbis többször hallhattuk, hogy német állampolgárokat vonnak eljárás alá. A bűnük az, hogy a közösségi oldalon leírják a véleményüket.

Eközben arról is többször hallottunk, hogy a Facebookon megjelenő álhírek ellen egy Soros György által pénzelt “civil szervezet”, a International Fact-Checking Network segítségével veszik fel a harcot.
Most már csak az a kérdés, hogy mikor lesz olyan internetes oldal, egy olyan virtuális valóság, amely a valóságról szól? És hol marad olyan demokrácia, ahol a véleménynyilvánítás szabadságát nem Soros György valamelyik szervezete határozza meg?
(tovább…)

Szocializmus és nemzetpolitika – Magyarország viszonya a határon túli magyarsághoz (1945-1989)

2017. június 9. péntek

Ujkor.hu/Csarnai Márk

Kádár-Ceausescu találkozó Debrecenben, 1977. június 15-én (Forrás: MTI)

Trianon eltérő módon, de az elmúlt 97 évben mindvégig jelen volt a magyar politikai gondolkodásban. A Horthy-rendszer súlyos igazságtalanságként fogta fel és elutasította a békeszerződést, a Rákosi-, majd a Kádár-rendszer pedig sorsukra hagyta a határon túli magyar közösségeket. Romsics Ignác történész szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy a társadalom nagy része máig nem tudta feldolgozni a békeszerződés következményeit. A második világháború után a magyar politikai és szellemi elit körében realista fordulatot vett Trianon megítélése. A határon túli magyarok helyzete egészen 1988-ig, az erdélyi falurombolásig azonban nem volt a hazai köztudat része.

A szocialista rendszer célja a hagyományos nemzetpolitika kiüresítése volt. A sors fintora, hogy míg a környező szocialista országok kommunista meggyőződése paradox módon nem kis mértékű nacionalizmussal, sovinizmussal párosult, addig az egyébként az elcsatolt területeken született kommunista magyar vezetők, mint például Rákosi Mátyás, Gerő Ernő vagy Kádár János, teljes érdektelenséggel viseltettek az utódállamokhoz került magyarsággal szemben. (tovább…)

Németh Szilárd élveboncolása

2017. május 30. kedd

Blogstar

Ha az ellenzéki képviselőkön múlik, akkor hétfőn talán a mentők, a tűzoltók és a rendőrség szirénái is Németh Szilárd Fidesz alelnök, csepeli országgyűlési képviselő, a birkózószövetség elnöke nevét visították volna.

A csepeli önkormányzat képviselő-testülete ugyanis pénteken szavazta meg: a Németh Szilárd által alapított és az ő lakhelyére bejegyzett Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány kapjon 2 milliárd forintos költségvetési támogatást, hogy felépítse a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnokát. Hétfőn Kunhalmi Ágnes (MSZP) már hűtlen kezelésről beszélt, Szél Bernadett (LPM) sikkasztást és szintén hűtlen kezelést emlegetve feljelentéssel riogatott, Szilágyi György (Jobbik) parlamenti felszólalásában pedig a rezsibiztos megbízhatóságával gúnyolódott.

(tovább…)

A független újságírásnak vége

2017. május 30. kedd
Vélemény – Ábel Attila

Független újságok és újságírók már nincsenek. Csak zsoldosok vannak. Megmondják nekik, hogy miről mit kell írni, és ők ezt megteszik. Független civil politikusok sincsenek. Ha egy civil szervezet beleszól a politikába, kizárt dolog, hogy ne bukkanjon fel mögötte egy párt vagy befolyásos külföldi politikaformáló. Hová süllyedhet még a világ? Holnap a mentős, a tűzoltó vagy a temetkezési vállalkozó is pártállás szerint dolgozik?

Hétfőn az Anonymous hackercsoport feltörte a Csepel SC Alapítvány honlapját. A nagyon független, vagyis a balliberális pártokat szolgáló kiberbűnözők azt üzenték Németh Szilárdnak, hogy mindent tudnak róla. Csak annyira hülyék voltak, hogy rossz honlapot törtek fel. A balliberális lapok ezt szintén ész nélkül ünnepelni kezdték, „oknyomozó újságíróik” ugyanis már régen nem használják az agyukat ahhoz, hogy leessen nekik a tantusz. De valljuk be, oknyomozó újságírók és újságírás sem létezik már. Amit még annak neveznek, az átmásolás, némi fantáziátlan hozzáírás és a gazda útmutatása arról, hogy mikor kit kell ütni úgy oknyomozósan.

(tovább…)

A Momentum nem bírja a kritikát

2017. május 19. péntek

Spíler

A Momentum a tegnapi nap folyamán berontott az Origo szerkesztőségébe, és kérdőre vonta a pártjáról megjelent cikk szerzőjét. Ilyen a csillogó szemű, demokrácia- és sajtószabadság féltő fiatalok elképzelése a politika működéséről. Képzeljük csak el, mi történne, ha ilyen emberek kerülnének hatalomra.

A tegnapi nap folyamán egy komoly cikk jelent meg az Origón. Az írás azzal foglalkozott, hogy a Momentum vezetőinek nagy része az egyetemi hallgatói önkormányzatok világából érkezett, és tevékenységük során súlyos pénzeket szakítottak a hallgatók kárára. Kiderült, hogy a Momentum egyes vezetőire már az egyetemen is a korrupció árnyéra vetült. Ugyanakkor az is kiderült a cikkből, hogy valószínűleg ezek a pénzek a Momentum kasszájában landolhattak.

(tovább…)

Mondja el véleményét…

2017. május 10. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

Számunkra fontos az olvasóink véleménye..

character-with-speech-balloon-t19666

A kép illusztárció

Új rovatot indítunk kísérleti jelleggel, ahol az olvasók véleményére vagyunk kíváncsiak. Minden alkalommal feldobunk egy témát, amire várjuk látogatóink véleményét a fórumban.

Természetesen olvasóink is küldhetnek nekünk kizárólag politikamentes, kerületünkkel kapcsolatos híreket, témákat a csepel.info@gmail.com címre.

A nyitó téma: Korábban beszámoltunk arról, miszerint PEPCO nyílik a Csepel Plázában. Ön milyen üzleteket látna szívesen Csepelen?