‘Vélemény’ kategória archívum

„Kárpátalján reménytelen a helyzet” – jelentés Beregszászról

2022. október 21. péntek

Csepel.hu

Imre Sándor és felesége, Margit néni a kárpátaljai Beregszászon születtek. 2010-ben, amikor először nyílt lehetőség arra, hogy megkapják a magyar állampolgárságot, elsőként kérvényezték azt. Hét évvel ezelőtt költöztek Magyarországra, Csepelre, ahol a fiuk már három éve élt. Lányuk már korábban elhagyta Beregszászt, Kistarcsán él családjával. Az Imre házaspár augusztus végén járt legutóbb Beregszászon, hogy meglátogassák rokonaikat.

Életükről és a mostani tapasztalataikról beszélgettünk velük. (tovább…)

„Nem alapértelmezett, hogy támogatjuk” – Gyurcsány belengette, hogy kifarolnak Karácsony mögül

2022. szeptember 28. szerda

Partizán, Mandiner

Átvette a budapesti DK vezetését másfél évvel az önkormányzati választások előtt Gyurcsány Ferenc, aki azt is kijelentette: „el fogjuk adni az Apró-villát egy éven belül”.

Már az első ötven perc is izgalmas és erős mondatokat hozott a Partizán Gyurcsány-interjújában, de a java csak ezután jött.

(tovább…)

Elvették tőlünk a megbocsátás lehetőségét – Wittner Mária a Mandiner hetilapnak

2022. szeptember 14. szerda

Mandiner

A Magyar Rádió ostrománál úgy érezte, neki is tennie kell a hazájáért. Fegyvert fogott a Corvin közben, 1956 októberében forradalmár lett. Kádárék első fokon halált, másodfokon életfogytiglant szabtak ki rá, és az amnesztiával sem engedték ki.

2020 októberében beszélgetett utoljára a Mandiner a most elhunyt Wittner Máriával. Az Interjú újraközlésével tisztelegnek az ’56-os hős előtt.

(tovább…)

Lemodellezték Gyurcsány furcsa bejegyzését

2022. július 28. csütörtök

Csepel.info

Sokan voltak kíváncsiak, mi lelte Gyurcsány Ferencet, amikor nemrég egy Orbánt kritizáló posztja alá ezt kommentet írta: őpáál”. 

Nyilvánvaló, hogy véletlen kommentről van szó. A szerző később törölte is a bejegyzését. De vajon hogyan nyomhatták le véletlenül pont ezeket a billentyűket? (tovább…)

Az ellenzék már az egekbe engedte volna az energiaárakat

2022. július 13. szerda

Mandiner

Gyurcsány Ferenc szerint a rezsicsökkentés hülyeség, Márki-Zay Péter szerint pedig a kormányzati intézkedés helyett inkább takarékoskodjanak az emberek: fűtsenek kevesebbet a hideg téli napokban. Alábbi cikkünkben összeszedtük a főbb ellenzéki nyilatkozatokat.

A rezsicsökkentést is érintő bejelentéseket tett a szerda délutáni rendkívüli kormányinfón Gulyás Gergely. A Miniszterelnökséget vezető miniszter a kabinetülésről beszámolva elmondta: a rezsicsökkentés fenntarthatósága érdekében augusztustól annak, aki a lakossági átlagnál többet fogyaszt, a többletfogyasztást már piaci áron kell fizesse. Az intézkedés a háztartások háromnegyedét nem érinti, a nagycsaládosok kedvezménye megmarad.

(tovább…)

Borbély Lénárd: Csepel sportéletében békére van szükség

2022. július 1. péntek

Csepel.hu

Ez a szomorú nap is elérkezett. Csepel polgármestereként ezt pedig nem hagyhatom szó nélkül – írja ma reggel Borbély Lénárd csepeli polgármester a közösségi oldalán, aki hosszasan beszélt a Csepel SC-ről.

Nem is olyan rég egy amerikai hátterű ingatlanfejlesztő cég kezében volt a klub, de ennek ellenére a kerület nagymúltú focicsapatának jogutódja és annak utánpótlás gyerekei ott focizhattak. Ez volt az otthonuk, immáron 110 éve. (tovább…)

Júniustól nem adnak igazolást a csepeli gyermekorvosok

2022. június 30. csütörtök

Csepel.hu

A gyermekes családok bizonyára értesültek arról, hogy a csepeli gyermekorvosok júniustól a kerületi bölcsődések és óvodások betegség miatti hiányzását a továbbiakban nem szeretnék igazolni. Erről a szülőknek kell gondoskodnia egy megfelelő formanyomtatványon – hívta fel a csepeliek figyelmét Borbély Lénárd polgármester.

A céljuk – mondják -, hogy valódi, minőségi idő jusson a betegellátásra. Ezzel szerintük mindenki könnyebben, hamarabb tudja majd felvenni a rendelővel, saját orvosával a kapcsolatot, és jut tényleges orvosi ellátáshoz. Hangsúlyozzák, hogy nem az orvoshoz jutás rendjét, hanem az orvosi igazolások rendjét szeretnék megváltoztatni. (tovább…)

A csepelieknek ingyenes kell maradjon a parkolás Csepelen

2022. június 29. szerda

Csepel.hu

A csepeli önkormányzattal való egyeztetés nélkül került napirendre a Fővárosi Közgyűlés ülésére Karácsony Gergelynek a budapesti parkolási rendszer változtatásával kapcsolatos előterjesztése, amely többek között azt is tartalmazta, hogy Csepelen a Szent Imre tér fizetős övezet – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Hiba volt, hogy a kerületünkkel nem egyeztettek. Ha így lett volna, jeleztük volna, hogy már foglalkozunk azzal a kérdéssel, hogy hogyan tudjuk a csepelieket megvédeni attól, hogy Csepel az agglomeráció P+R parkolója legyen – folytatta.

 

(tovább…)

Ábel Attila: 12 éve

2022. június 23. csütörtök

Vélemény – Ábel Attila

12 éve hallgatjuk, hogy Orbán mindjárt kilép az EU-ból. 12 éve nyomják agyvérzésig, hogy diktatúra van, megszűnt a szólásszabadság, nincs már ellenzéki média. Nem győzik gyalázni a külhoni magyarokat úgy, mintha a válogatott bunkóságok és hazugságok áradatán múlna az ellenzék győzelme. Ez a magyarországi ellenzék örök lemeze, ami hétfőtől vasárnapig, reggeltől estig forog.

Eközben 12 éve nem lépünk ki az EU-ból. Sőt, az EU jogi és politikai keretein belül mindent megteszünk azért, hogy az unió élhető maradjon. Például legyen télen fűtés, ne fagyjanak tízezrek halálra. Magyarországon az olvasott és nézett média nagy része továbbra is ellenzéki, ahol az O1G-zés is elfogadott stílus. Az ellenzék zöme olyan alpári módon kritizálja Orbánt és a kormányt, amit az általuk istenített EU-ban a legtöbb helyen soha nem engedtek meg maguknak. Azt pedig végképp nehéz elhinni az Orbánt g*ciző siserehadnak, hogy nincs szólásszabadság.

(tovább…)

Litván elnök: Szeretném megköszönni Orbán Viktornak, hogy kiállt az olajembargó ellen

2022. június 3. péntek

Mandiner

Gitanas Nausėda köszönetet mondott a magyar kormányfőnek.

„Valójában szeretném megköszönni Orbán Viktornak, hogy kiállt az olajembargó ellen” – fogalmazott a litván elnök, Gitanas Nausėda. A rövid videót Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tette közzé Facebook-oldalán.

(tovább…)