2012. augusztus havi archívum

Varga Norman Csepel díszpolgára, új igazgató a Fasang élén

2012. augusztus 31. péntek

Az MSZP szerint nem érdemel olyan utca esőcsatornát, ahol a polgármester lakik, a Gyurcsány-párt 56-os hős és irodalmi verseny miatt borzong

Csepel.hu, Csepel.info, MTI

A mostani döntéseknek köszönhetően tovább folytatódhat a csatornázás – Sztojanov Péter olvasónk fotója a Vitorlás utcából

Varga Norman Csepel díszpolgára lett, a Fasang Árpád Zeneiskola új igazgatójának pedig dr. Szentkirályi Aladárt választotta meg a csepeli önkormányzat képviselő – testülete. A Csepelen folyó nagyszabású csatornázási munkálatok rendben zajlanak, de az MSZP-s képviselők kritikákat fogalmaztak meg és egy utca teljes csatornázását nem támogatták.

A testület hosszú vita után elfogadta a Nyirő Józsefről elnevezett irodalmi és műveltségi verseny kiírásáról szóló javaslatot, amely ellen a Gyurcsány-párt pénteken közleményt adott ki. (tovább…)

Indotek-Csepel FC- RTK-Vasló (NBIII. Duna-csoport, 2. forduló)

2012. augusztus 31. péntek

YouTube, Csepelfc.hu

youtube.com

Dunaújvárosi balliberális mutyi? – Rabosítják a volt MSZP-s és SZDSZ-es képviselőket

2012. augusztus 31. péntek

DH-online.hu, Csepel.info

A Jobbik helyi szervezete bő egy évvel ezelőtt tett feljelentést a Zöld rendelő ügyében, a nyomozás akkor már folyt (Fotó: Vohlmann György)

Rabosították a Zöld rendelő eladásáról szóló közgyűlési döntéskor igennel szavazó képviselőket. A Jobbik nyilvánosságra hozta az ügyben tett feljelentés egyes dokumentumait – adta hírül a dunaújvárosi DH-online.hu. Az alábbiakban a helyi hírportál cikkét olvashatják.

“Nem érthető, hogy a hivatalnál miért nem tűnt fel senkinek sem az, hogy a közel 5000 négyzetméteres ingatlanon a fajlagos ár körülbelül 25 400 forintra jön ki… Példaként számos adat áll rendelkezésre irodai értékesítésre (Vasmű út 41, Irodaház) amelyekből 2004-ben aligha volt 100 ezer Ft/négyzetméternél alacsonyabb az ár.” – áll a Jobbik helyi alapszervezte által lapunkhoz eljuttatott dokumentumban, amely a Zöld Rendelő Társasház eladását vizsgálta, jelen esetben az ügyben végzett értékbecslői munkát. (tovább…)

Varga Norman díszpolgár lett Csepelen

2012. augusztus 31. péntek

Csepel.info

Varga Normannak Csepel Díszpolgára címet adományozott a XXI. kerület képviselő-testülete, miután a sportoló közel kétezer kilométert futott le Csepeltől a Londoni Olimpiai Játékok helyszínéig – értesítette lapunkat közleményben Ábel Attila alpolgármester.

A sportembert 16 éves korában villamos alá lökték, ami gyakorlatilag levágta a bal karját. Hatalmas szerencsével, és az őt műtő orvosok szakmai bravúrjával sikerült ugyan visszavarrni a karját, de azt jósolták neki, hogy egy ilyen sérülés után nem tud majd sportolni. Példamutató akaraterőt felmutatva Norman ezután mégis különleges eredményeket elérő sportoló, többek között ketrecharcos és hosszútávfutó lett. (tovább…)

Szívszorító! Ezt történt halála előtt Zámbó Jimmyvel

2012. augusztus 31. péntek

Tv2, Hír24, Csepel.info

Eddig nem hallott hangfelvétel került elő Jimmyről. Az interjú az énekes halála előtt két hónappal készült egy rádió részére, ám a tragédia miatt soha nem került adásba -adta hírül a Tv2-re hivatkozva a Hír24.hu.

A király testvére most megmutatott a felvételből egy részletet, melyben Jimmy arról beszél, semmiképp sem szeretne médiasztár lenni, próbálja kerülni az efféle dolgokat. Marietta könnyek közt mesélte el, hogy mennyi titkot tud testvéréről, olyanokat is, amelyekről senki más nem tud. A hangfelvételből az is kiderült, hogy Jimmy halála előtt egy önálló showműsorra készült. (tovább…)

Budapest a világ legszebb városai között

2012. augusztus 31. péntek

Turizmus Online, Pénzcentrum

A ucityguides.com, a világ egyik meghatározó turisztikai információs és véleményformáló portálja felállította top 10-es listáját a világ legszebb városairól, melybe ezúttal Budapestet is beválogatta.

A listán túl nagy meglepetések nincsenek, és habár a “világ legszebb városairól” van szó, legtöbbjük Európában található. Az első helyezett Velence lett, majd Párizs és Prága kapta meg a második és harmadik helyezést – írja a Turizmus Online. (tovább…)

35 éves az Erdősor-Festő Utcai Óvoda

2012. augusztus 31. péntek

Csepel.hu

1977 szeptemberében nyitotta meg kapuit először az Erdősor-Festő Utcai Óvoda. A ma 35 éves születésnapját ünneplő intézményben örömkönnyek hullottak az óvoda egykori és jelenlegi dolgozóinak szeméből.

Lukács Tibor hegedűművész muzsikájával derítette jókedvre a vendégeket, akiket Hermann-né Laboncz Etelka óvodavezető köszöntött. Németh Szilárd polgármester, országgyűlési képviselő és Morovik Attila alpolgármester jókívánságait az önkormányzat nevében Kaszásné Baráth Anikó tolmácsolta: a 2012/2013-as esztendőben egy új csoporttal bővül az óvoda. (tovább…)

Röplabda – A 2012/13-as szezon menetrendje

2012. augusztus 31. péntek

Csepelirc.hu

Szépen csendben kikerült a Szövetség oldalára az idei bajnokság menetrendje. A program roppant zsúfolt, összesen egy szabad hétvége lesz a 2012-es esztendőben minden más alkalommal pályára kell lépni – nem egy alkalommal kétszer is.

Nézzük, hogy néz ki a Csepel sorsolása: (tovább…)

Ellenőrizik a mindennapos testnevelésórák megtartását

2012. augusztus 31. péntek

MTI, Fidesz.hu, Csepel.hu

Ellenőrizni fogják a mindennapos testnevelésórák megtartását a gyermekek érdekében – mondta Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár a fővárosban csütörtökön kezdődött kétnapos országos szakmai tanévnyitón.

A változásokat ismertetve – A tanév itt kezdődik címmel tartott tanácskozáson – emlékeztetett arra, hogy szeptembertől az első, az ötödik és a kilencedik évfolyamon kötelező lesz megszervezni a mindennapos testnevelést. (tovább…)

A Videoton 11-esekkel bejutott az Európa-liga csoportkörébe!

2012. augusztus 30. csütörtök

Nemzeti Sport

A labdarúgó Európa-liga selejtező negyedik fordulójának visszavágóján a Videoton hazai környezetben, idegenbeli 0–0 után fogadta a török Trabzonsport. A visszavágó sem hozott gólt, az „orosz rulettben” pedig a hazai csapat bizonyult jobbnak.

Helyzete sem volt a Trabzonnak a Vidi ellen – foglaltuk össze a magyar csapat törökországi vendégjátékát az Európa-liga mostani kiírása utolsó selejtezőkörének első mérkőzése után. (tovább…)