‘Csepel’ kategória archívum

Erzsébetvárosban indul újra az ország leglustább politikusa

2019. augusztus 21. szerda

A Demokratikus Koalíciót fogja “erősíteni”

Csepel.info

“Közösen megcsináljuk!” – hirdeti egy plakáton Niedermüller Péter képviselőjelöltjei között Borka-Szász Tamás. A Demokratikus Koalíció politikusa nem ma kezdte a pályát. Ha pedig azt csinálják meg közösen, amit eddig ő Csepelen, akkor Niedermüller veszíteni fog.

Borka-Szász Tamás a csepeli szocialistákkal kezdte pályafutását, és egészen az frakcióvezetésig vitte a ranglétrán. Állítása szerint ő volt az egyetlen szoci Csepelen, aki semmit nem tudott a kettős gyilkosságig fajuló ellentétről az általa vezetett frakcióban. Ezek után nem meglepő, hogy vezetőként olyan sikereket tudott még felmutatni, mint hogy 16 év után elveszítették a választást Budapest legbaloldalibb kerületében.

(tovább…)

Szent István-napi ünnepség a Daru-dombon

2019. augusztus 21. szerda

Csepel.hu

A hagyományokhoz híven augusztus 20-án a csepeli önkormányzat egész napos ünnepi rendezvénysorozatot tartott a Daru-dombon államalapító Szent István király emlékére.

A kánikulai hőség ellenére is sokan vettek részt az egész napos rendezvényen, amelyet idén is a Csepeli Városkép szervezett az önkormányzat támogatásával. A kenyérszentelést délben tartották, amelyen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek. Kertész Péter, a Budapest-Csepel Belváros Római Katolikus Plébánia plébánosa kenyérszentelő beszédében elmondta, országalapító Szent István királyunk megérezte, hogy a keresztény Nyugat felé kell fordulnia, mert a keresztény hitben olyan eszmét látott, amely igaz értékeket őriz. A kenyérszentelést követően szétosztottak 600 cipót, amelyet Király Roland, kecskeméti pékmester ajánlott fel a csepelieknek.

(tovább…)

Három nemzet táncosai a Csepeli Szurkolói Arénában

2019. augusztus 21. szerda

Csepel.hu

Negyedik alkalommal rendezték meg a hagyományos Három Nemzet Táncestjét a Csepeli Szurkolói Arénában augusztus 18-n. A házigazda Kis-Csepel Táncegyüttes mellett fellépett a Mongóliából érkezett Mongoljingo Ulanbator együttes és a lengyel Rochy ének, zene és néptánc egyesület. Az esemény fővédnöke Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára, országgyűlési képviselő, védnöke Borbély Lénárd polgármester volt. Megjelent Morovik Attila alpolgármester, valamint Batbayar Zeneemyadar, Mongólia budapesti nagykövete.

Morovik Attila köszöntötte a résztvevőket és a közönséget. Megemlítette, hogy Csepelen komoly hagyományai vannak a táncoktatásnak. A kerület huszonnégy tagóvodájából huszonkettőben rendszeresen folyik táncoktatás, ami mintegy ötszáz gyermeket érint. A nemzetek táncestéjével szép hagyomány folytatódik Csepelen.

(tovább…)

Épül a Medve utca

2019. augusztus 21. szerda

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Bercsik Károly önkormányzati képviselő közölt friss fotókat a Medve utca építéséről, melyeket bejegyzésünkben osztunk meg.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)

Baleset történt az Erdősor utcában

2019. augusztus 21. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

HawakerTornado olvasónk információi szerint baleset történt szerda hajnalban az Erdősor utca és a Szabadság utca kereszteződésben, ahol egy VW Tuareg és egy Opel Vectra ütközött össze.

A balesetben személyi sérülés történt, egy fiatal srác feje megsérült az ütközésben.

Második automatáját nyitotta a FOXPOST Csepelen

2019. augusztus 20. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee információi szerint a megnövekedett forgalomra való tekintettel megnyitotta második csomagautomatáját a FOXPOST Csepelen.

A Csepel Pláza (első emelet) mellett az új automatát keresd a csepeli TESCO-ban (1214 Budapest, Rákóczi Ferenc utca 191.) a kasszasorral szembe lévő oldalon az áruházban!

Küldjön vagy fogadjon csomagot hétfőtől szombatig 6:00-tól 22:00-ig illetve vasárnap 7:00-tól 20:00-ig! Kellemes csomagküldést kívánunk mindenkinek!

“Csepeliek a csepeliekért” – civil összefogás alakult

2019. augusztus 20. kedd

Csepel.info

“Kevesebb harc, több türelem, nyugodt építkezés” – ezt a hozzáállást kívánja meghonosítani Csepelen az a civil összefogás, amely a korábbi jobbikos és LMP-s ellenzéki képviselők vezetésével alakult a kerületünkben.

Az alábbiakban a polgármester-jelöltjük, Pákozdi József közleményét és programját olvashatják. (tovább…)

Elveszett egy cica

2019. augusztus 20. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Jobb oldali cica a testvérével együtt

Az alábbiakban olvasónk levelét közöljük:

2019. augusztus 19. délután-este, Csepelről a Bajcsy-Zsilinszky utcából, 1,5 éves, fehér-cirmos foltos ivartalanított kandúr cicánk.
Gazdái és testvére nagyon várják haza.
A megtaláló magas jutalomban részesül!

Elérhetőség: 06 20 6104040

Kérlek osszátok meg, hogy minél több emberhez eljusson!

Suttyók parkolnak – olvasói fotó

2019. augusztus 19. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

A fenti képet olvasónk küldte be szerkesztőségünkbe.

A képhez nem kell semmit fűzni, maximum annyit hogy a Csepeli Mömax parkolójában készült, ahol csak üres parkoló van.

Metróért Egyesület: nagy lehetőség a HÉV-vonalak összekötése

2019. augusztus 19. hétfő

Infostart

hdr

Megvalósíthatónak látja a Metróért Egyesület elnöke a szentendrei és a ráckevei/csepeli HÉV összekötését; Bíró Endre azután fogalmazott így az InfoRádióban, hogy zöld jelzést kapott a gigaberuházás tervezése. Szerinte az agglomerációban élők nyerhetnek vele a legtöbbet.

Mint az Infostart is beszámolt róla, egy kormánydöntésnek köszönhetően indulhat a szentendrei és a ráckevei/csepeli HÉV összekötésének tervezése, az egész projekt várható befejezési idejét pedig 2023-ra teszik.

(tovább…)