‘Csepel’ kategória archívum

Birkózóünnep előtt emlékezés: Méltó síremléket kaptak a magyar birkózólegendák

2018. október 19. péntek

Pesti Srácok, Csepel.info

A világbajnokság előtt egy nappal leleplezték a magyar birkózósport egyetlen kétszeres olimpiai bajnokának, valamint mesterének felújított síremlékeit.

A rákoskeresztúri új köztemetőben áll Kozma István, a hatalmas termete miatt Pici becenévre hallgató birkózólegendánk, valamint az edzője, Keresztes Lajos síremléke. Kozma 1964-ben Tokióban és 1968-ban Mexikóvárosban is olimpiai bajnok lett nehézsúlyban, míg a könnyűsúlyúak közt versenyző Keresztes az 1924-es párizsi olimpia ezüstérmese és az 1928-as amszterdami olimpia bajnoka. A síremlékeket Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, valamint Bokor Sándor, Parajd polgármestere és Albert Mátyás, a Székely Birkózó Akadémia elnöke leplezte le. (tovább…)

Németh Szilárd: Több birkózás, kevesebb bíráskodás, jó irányba halad a sportág

2018. október 19. péntek

Pesti Srácok

Nem fordulhatnak elő olyan bírói csalások, mint ami Lőrincz Viktorral történt meg Rióban – mondta portálunknak Németh Szilárd, a hazai szövetség elnöke a szombaton rajtoló budapesti világbajnokságra hangolva. Németh szerint mind a harminc birkózónk oda fogja tenni magát, hiszen ahogyan éppen az említett világklasszis, Lőrincz Viktor megfogalmazta: magyar földön szól a legszebben a Himnusz.

Huszadikán, szombaton rajtol a várva várt budapesti birkózó-világbajnokság. A 2013-as hazai vébén egy aranyat és összesen hat érmet nyertünk, most még senki sem tudja, megismételhető-e az a siker, de a versenyzőinken semmi sem fog múlni. Reméljük, hogy a bírókon sem. Sok millió magyarban megmaradt az, ahogyan a 2016-os olimpián gyakorlatilag meglopták Lőrincz Viktort a jogos bronzéremtől. A főbűnös egy kirgiz szőnyegbíró volt. (tovább…)

Baleset történt a Kossuth Lajos utcában

2018. október 19. péntek

Balogh Gábor, Csepel.info

Baleset történt pénteken délután 16 óra előtt Csepelen, az Ady Endre út és a Kossuth Lajos utcák kereszteződésében.

Fotót köszönjük olvasónknak.

A DK szerint semmi értelme a felújított KRESZ parknak

2018. október 19. péntek

Csepel.info

Aki az utcákat járja, tapasztalhatja, hogy sok gyalogosra, autóvezetőre, kerékpárosra ráférne egy kiadós KRESZ oktatás. A rendőrség is állítja: ha jobbak lennének a felnőttek, és különösen a gyerekek közlekedési ismeretei, sokkal kevesebb halálos és súlyos közlekedési baleset történne velük. Csepelen legutóbb júliusban gázoltak halálra egy utcán átfutó 4 éves gyereket. Ezért  újította fel a csepeli önkormányzat az Iskola téri KRESZ parkot, amit Bringaváros néven avattak fel október 17-én.

Másképp látja viszont a közlekedési morált és ismereteket a csepeli Demokratikus Koalíció és vezetője, Horváth Gyula. A politikus ugyanis felháborodott írást tett közre a Facebookon a frissen átadott parkról. Véleménye alapján a felújítás csak egy felesleges pénzkidobás volt, hiszen a gyerekek igenis rendelkeznek a megfelelő közlekedési ismeretekkel – megtanítják nekik a szüleik – így nincs szükség a KRESZ parkra. (tovább…)

Megemlékezés Strein Oszkár egykori kényszermunkásról

2018. október 18. csütörtök

csepel.hu

Az egy évvel ezelőtt 94 esztendősen elhunyt Strein Oszkár egykori kényszermunkásra, Csepel díszpolgárára emlékeztek a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Sétáló utcai könyvtárában október 17-én.

(tovább…)

Civil-ellenzéki összefogás Csepelen: együtt ünnepel az MSZP az MSZP-vel, az MSZP-vel és az ex-MSZP-vel

2018. október 18. csütörtök

Csepel.info

“Közösen ünnepelnek idén az ellenzéki pártok és civilek az 1956-os forradalom évfordulóján a 21. kerületben” jelentette be a csepeli MSZP a Facebook oldalán. Rögtön utána el is mondják kiket tekintenek a teljes ellenzéknek és a civileknek: saját magukat.

Persze, ha a “teljes ellenzékbe” valaki más is be akar férni a szocialistákon kívül, az még jelentkezhet – teszik hozzá. (tovább…)

A gyerekeket újra várja a megújult Csepeli KRESZ-park

2018. október 18. csütörtök

Csepel.hu

Október 17-én hivatalosan is átadták Budapest egyik legkomplexebb közlekedési parkját, ahol a legkisebb gyermekek játékos körülmények között tanulhatják meg a forgalmi szabályokat. A Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda nagycsoportos óvodásai örömmel tesztelték a mintegy 1050 négyzetméter aszfaltburkolású kerékpárutat.

A rendezvényen megjelent Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek mellett Czibulyáné Szonday Szilvia és Pintér József Gáborné önkormányzati képviselők. A Bringaváros névre hallgató parkot Borbély Lénárd, Csepel polgármestere adta át.

(tovább…)

Csepeli alapítványi iskolában loptak gitárt a diákok

2018. október 17. szerda

Ripost, Csepel.info

Liberális háttér és pokol Csepelen

A gyanú szerint október 13-án délután egy 12 és egy 13 éves fiú egy csepeli iskola tantermének ajtaját felfeszítette, majd aljas dolgot művelt diáktársaival: egy szekrényből ellopott három gyakorló gitárt és egy tornazsákot.

A Csepel.info úgy tudja, hogy a lopás abban a balliberális politikai kötődésű Burattino Iskolában történt, ahol pár évvel ezelőtt egy pedagógus végzettséggel sem rendelkező pedofil férfi tornatanárként 28 rendbeli szexuális erőszakot és testi sértést követett el – legalábbis a bíróság előtt ennyit tudtak rábizonyítani.
(tovább…)

Ingatlanmutyis cégcsoport vehette meg a csepeli MSZP-t

2018. október 17. szerda

Csepel.info

Fotó: csepeli MSZP Facebook oldala

A csepeli MSZP-hez és a pártházukként működő Munkásotthonhoz kötődik az az egyesület, ami a szocialisták választási kampányát kezdte “civil szervezetként” segíteni – derül ki a szervezet hivatalos adataiból. Vagyis az MSZP áll az MSZP mögött, csak más néven, önmagát civilnek beállítva. Ez önmagában még tréfás lenne. De sajnos egy másik, jóval sötétebb történet is kirajzolódik a csepeli szocialisták háza táján. Nagyon úgy tűnik, hogy egy sok milliárd forintos ingatlanmutyiban érdekelt, a Csepel SC lebontását és lakóparkká, plázává alakítását tervező offshore cégcsoport pénzelheti a csepeli MSZP-t.

A Csepelért Egyesület standja októberben jelent meg a Csepeli Piacnál az MSZP standja mellett, ahol az európai ügyészséghez való csatlakozásra hivatkozva gyűjtötték a szocialisták a csepeliek adatait. A “civil” szervezet elnökét Takács Mónika Ibolyának hívják, és az egyesület cél szerinti besorolása kulturális tevékenység. Vagyis már a hivatalos tevékenységük átverés, ahogy az is, hogy ez egy civil szervezet. A “civil” szervezet elnök asszonya ugyanis ugyanaz a Takács Mónika Ibolya, aki a csepeli MSZP önkormányzati politikusa és a Csepeli Munkásotthon – csúfnevén “Pártmunkás Otthon” igazgatója is egyben. (tovább…)

Baleset történt a Corvin csomópontban

2018. október 17. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

Baleset történt a Corvin csomópontban szerda reggel – értesítette lapunkat Wöller Gergő olvasónk.

A baleset miatt a csomópontban fennakadásokra kell számítani.