‘Csepel’ kategória archívum

2019. szeptember 18. szerda

 

Csepel.hu

Videóra akarta venni szeptember 7-én Takács Krisztián, ahogy Erdősi Éva kezet fog Borbély Lénárd polgármesterrel, ám a történetnek rossz vége lett. Eszükbe sem jutott a másik féllel egyeztetni, miközben a fideszes standnál személyes adatokat tartalmazó támogató aláíróívek voltak. Olyanok, amiket egyáltalán nem szabad jogosulatlan félnek lefotózni, videózni.

Ennek lett a következménye, hogy Ábel Attila alpolgármester eltakarta Takács Krisztián kameráját – és ezzel a személyes adatokat tartalmazó íveket – így Takács Krisztián lemaradt a kézfogásról. A szocialisták azonnal botrányt kiáltottak. Előbb elhíresztelték, hogy a polgármester és csapata elmenekült Erdősi Éva elől. Később, mivel ez a saját fotójuk szerint sem volt igaz, azt jelentették ki, hogy az alpolgármester lökdösődött, rátámadt Takács Krisztiánra. A vita könnyen véget érhetett volna, amikor a csepeli alpolgármester megmutatta Bangóné Borbély Ildikónak a videó képkockáját, ahol tisztán látszik: éppen aláírják az egyik adatlapot, tehát valóban ott voltak a standon. Ám Bangóné erre azzal válaszolt: de hát kampány van. Vagyis nem számít az igazság, csak az, hogy ki mit állít.

 

(tovább…)

Kigyulladt egy autó a Kiss János altábornagy utcában

2019. szeptember 18. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee információi szerint kigyulladt egy német rendszámú,Volkswagen típusú gépkocsi Csepelen a Kiss János altábornagy utca 57 előtt. A tűz vélhetően egy elektromos zárlat miatt keletkezett. Az autó tulajdonosa a helyszínen van, és rövid időn belül elszállíttatja a gépkocsiját.

A katasztrófavédelem a következő közleményt adta ki:

Kigyulladt egy személyautó Budapest XXI. kerületében, a Kiss János altábornagy utcában. A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották. Az egység elfojtotta a lángokat és visszahűti a gépkocsi felhevült elemeit.

Wolf József: az ember számítson, ne a profit!

2019. szeptember 18. szerda

Csepel.hu

 

Wolf József, a Magyar Munkáspárt polgármesterjelöltje az október 13-ai önkormányzati választáson a második helyen fog szerepelni a szavazólapon a Helyi Választási Bizottság nem jogerős döntése nyomán. Thürmer Gyulát, a Magyar Munkáspárt főpolgármester- jelöltjét ugyanakkor nem vette nyilvántartásba a Fővárosi Választási Bizottság, mivel a 747 ajánlóívének ellenőrzése során a szükséges ötezer helyett csak 4491 érvényes ajánlást rögzített.

Wolf József polgármesterjelölt programjának meghatározó eleme továbbra is az, hogy polgármesterként az emberekkel közösen az emberekért kell cselekednie az önkormányzat élén. A Munkáspárt célja ugyanis az, hogy a dolgozó emberek hangját hallassák, ellenőrizhetővé és elérhetővé tegyék a testületeket és a képviselőket. Az embereknek érezniük kell, hogy a fejlesztések értük történnek. Éppen ezért jogot és lehetőséget kell kapniuk, hogy valódi beleszólásuk legyen a kerület jövőjének eldöntésébe. A polgármester ne csak a fogadóóráján, bejelentkezés alapján legyen elérhető, hanem máskor is az emberek rendelkezésére álljon. A fogadóórákat ráadásul gyakran meg sem tartják. Ugyanez vonatkozik a képviselő hölgyekre és urakra is, akik hivatalosan havonta csak egy órát szánnak az állampolgárokra, ami elfogadhatatlan a Munkáspárt számára.

 

(tovább…)

Erdősi Éva a nyolcadik legfontosabb

2019. szeptember 18. szerda

Csepel.hu

Mindig a kompenzációs lista árulja el, hogy egy csapatban ki a legfontosabb. Többnyire a polgármester- jelölt vezeti a listát. Kivétel akkor van, ha csak helyettesít valakit. Aki árnyékban akar maradni. Mint kiderült, Csepelen Erdősi Éva polgármesterjelölt csak a nyolcadik helyen van az ellenzéki listán. Személyét a valóságban Szenteczky János helyettesíti. Neki és Bangóné Borbély Ildikónak fogadott hűséget nyilvánosan jelöltté választásakor. Bár ez még nem gátolná az ellenzéket abban, hogy önkormányzati programot írjanak, de úgy tűnik, erre nem jut idő. Ha a jelölteken másfél évet vitáztak, valódi programra már kevés az esély. Az ellenzéki pártok sokáig titkolták, hogy győzelmük esetén kik vezetnék Csepelt.

A kompenzációs listáról derült ki. Három legfontosabb politikusuk a DK-s Horváth Gyula, a momentumos Dukán András és az MSZP-s Szenteczky János. Dukán eredetileg a harmadik volt, ám kijelentette, hogy csak olyan megállapodásban partner, „amelyben nem vesznek részt a 2010 előtt leszerepelt, bűncselekmények gyanújába keveredett vezetők.”

(tovább…)

2019. szeptember 18. szerda

 

A jelentkezési lap ide kattintva érhető el

Retro Jeans nyílik a Csepel Plaza földszintjén

2019. szeptember 18. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Retro Jeans nyílik a Csepel Pláza földszintjén hamarosan.

Mr.Gabee szerkesztő információi szerint Retro Jeans üzlet nyílik a Csepel Plaza földszintjén.

Civil szemmel az ajánlásgyűjtésről

2019. szeptember 18. szerda

Csepel.hu

Az új jelölt első megmérettetése a támogatóialáírások összegyűjtése, amennyiben saját maga végzi és nem címlistákkal felszerelve, aktivistacsoportok által. Komoly tapasztalatszerzésre ad alkalmat ez a néhány nap, amíg a jövendőbeli szavazókkal találkozik a jelölt. Meglepő módon a civil szervezetünk létrejöttét és indulását a választáson az idősebb, hatvan feletti és a legfiatalabb, huszonéves generáció fogadta a legnyitottabban.

Bár szép számmal kaptunk ajánlást többgyermekes családfőktől, akik kilátástalannak tartják a jelenlegi helyzetet, a régit pedig nem szeretnék vissza. Elszomorító, és hazánk egy sötét korszakát idéző tapasztalat, hogy gyakran kaptuk válaszul azt, a megkérdezett senkinek nem írhat alá, mert a munkahelyén nem néznék jó szemmel, esetleg gyermeke olyan állami cégnél dolgozik, hogy még a szülőket is figyelik. Szavazni viszont elmennek majd, és tudják, hová tegyék az X-et. Ami szintén gyakori válasz volt, hogy „elvből nem ír alá senkinek”, de elmegy szavazni. Ez számunkra érthetetlen magyarázat, ezért rá is kérdeztünk egyszer-egyszer, hogy mégis milyen „elv” ez? Ha mindenki így gondolkodna, a jelöltek nem tudnának indulni, és neki nem lenne kire szavazni, hiába megy el. Erre legtöbbször csak kerek szemmel néztek, és érdemi válasz nem akadt.

(tovább…)

Csepel új utakkal és híddal gazdagodik

2019. szeptember 18. szerda

Csepel.hu

Az elmúlt öt évben szinte teljesen megszűnt a munkanélküliség, jelentősen csökkent a földutak száma, szépültek a közterületek. Megújultak az óvodák, folyamatosak a városrehabilitációs és panelprogramok, felújítják az orvosi rendelőket. Minden korosztály problémájára érzékenyek, de az idősek és a gyerekek kiemelt figyelmet kapnak.

Csepelt egyre inkább a legélhetőbb kerületek között emlegetik – mondta Borbély Lénárd polgármester, aki ezt a munkát szeretné folytatni. Kiemelte: a sikeres folytatáshoz csapat kell, és többség a fővárosban és a képviselő- testületben. Ezért kéri Tarlós István és az egyéni képviselőjelöltjeik támogatását. Negyedik interjúnkban arról beszélt, miért fontos az új híd, a Corvin csomópont és a HÉV fejlesztése, és miért kell ehhez háborúskodás helyett partnerség a fővárossal és a kormánnyal.

(tovább…)

Pénteken nyit az új Kormányablak a Szent Imre téren

2019. szeptember 18. szerda

MR.Gabee, CSepel.info

Csütörtökön hivatalosan megnyílik az Aldi

2019. szeptember 17. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Csütörtökön hivatalosan megnyílik az Aldi a Temetőnél ami már több hónapja nyitva van.

  • Cím: II. Rákóczi Ferenc utca 257.
  • Nyitás: csütörtök, reggel 7 óra.