‘Csepel’ kategória archívum

Gyümölcsöt kaptak ajándékba az ovisok

2018. december 18. kedd

Csepel.hu

Idén a Napsugár Tagóvoda gyermekei kaptak gyümölcsöt a Csepeli Piac kereskedőinek jóvoltából. A több ládányi almát, mandarint és banánt Ábel Attila alpolgármester és Beer Krisztián piacvezető adták át a gyermekeknek december 18-án délelőtt.

A csepeli árusok példaértékű összefogásának köszönhetően összesen több mint 150 kg almát, mandarint, narancsot, banánt és még sok egyéb gyümölcsöt sikerült összegyűjteni a csepeli óvodások számára. (tovább…)

Bejglit vittek az időseknek

2018. december 18. kedd

Csepel.hu

Ajándék bejglivel kedveskedtek a Simon Bolivár sétányon működő nyugdíjasház és a Humán Szolgáltatások Igazgatósága Idősek Átmeneti Gondozóháza lakóinak az önkormányzat munkatársai. Az idősek örömmel fogadták a közelgő karácsonyi hangulatot idéző meglepetést.

A mákos bejgliket Borbély Lénárd polgármester, Nagyné Kovács Tímea, a HSZI intézményvezetője, Rátkainé Takács Anikó, a HSZI intézményvezető-helyettese, Pintér József Gáborné önkormányzati képviselő, valamint az önkormányzat dolgozói osztották szét. (tovább…)

Gyönyörű felvételek Csepelről, Soroksárról és a Kis-Dunáról

2018. december 18. kedd

Csepel.info

Milyen jó érzés is a hideg télben felidézni a derűs, nyár végi napokat!

Most ebben segít egy új drónvideó, melyet a Youtube-on találtunk. Köszönjük a készítőknek, jó szórakozást a nézőknek! (tovább…)

A Korbuly családról indított virtuális kiállítást a Közlekedési Múzeum

2018. december 17. hétfő

MTI, Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület, Wikipédia, Csepel.info

Korbuly János Kossuth-díjas gépészmérnök 

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum az idén 125. éve született Korbuly János (Budapest, 1893. jan. 2. – Budapest, 1976. dec. 20.) és hozzá kapcsolódva a Korbuly család életművét összefoglaló virtuális kiállítást indított útjára, amely részletesen bemutatja be a magyar gyáripar területén elévülhetetlen érdemeket szerzett család történetét és rajta keresztül a magyar ipari örökséget is.

A Korbuly család a magyar közlekedés minden fontos ágazatában jelen volt az elmúlt 125 évben, ezért az intézmény fontosnak érezte, hogy a jeles évfordulóhoz kapcsolódva hitelesen bemutassa ezt a történetet. “A páratlan családtörténeten keresztül a magyar gyáripar jelentős fejezetei villannak fel a múzeumban, valamint a családi hagyatékban megőrzött és most tudományosan feldolgozott fotók, dokumentumok és tárgyak segítségével a Közlekedési Múzeum virtuális kiállításában” – idézi az intézmény közleménye Vitézy Dávid főigazgatót. (tovább…)

Karambolozó autók ütöttek el egy ember Csepelen

2018. december 17. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

K. Attila információi szerint baleset történt Csepelen a Széchenyi István utca és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében.

A baleset következtében két személygépkocsi ütközött össze. A karambol után az egyik autó elgázolt egy gyalogost, és egy oszlopnak ütközött. A sérült állapotát stabilizálták majd elszállították. A műszaki mentés alatt újabb baleset történt a kereszteződésben. A 151 és a 71 jelzésű buszokat terelik.

Szeretne családi házat 15 millióért?

2018. december 17. hétfő

Ingatlanbazár, Csepel.info

Csepel és a dél-pesti agglomeráció ingatlanpiaca egészen különleges jellemzőkkel bír. A környéken az árak már nem igazán emelkednek, a legnagyobb igény errefelé azonban továbbra is a panellakások iránt mutatkozik. A Balla Ingatan szakértőjének piaci elemzése. 

„Míg néhány hónappal korábban még kapkodtak a vevők a csepeli sétányokon található két, két és félszobás téglaépítésű lakásokért – melyek ára most 24-26 millió forint között alakul -, mára érezhetően csökkent irántuk a kereslet.” – hívta fel a figyelmet Marosvölgyi Gabi, a Balla Ingatlan csepeli és szigetszentmiklósi irodáinak szakmai vezetője. (tovább…)

Kettejüknek 7 világkupa-címük van – mindenkit agyonvernek a Veres fivérek

2018. december 17. hétfő

Borsonline

Rómában 1000-en indultak, a Veres fivérek pont-fighting szabályrendszerben három kategóriában indulva 69, 84 és +84 kg-ban győztek, míg light-contactban a 69 kilósoknál nyertek

Két csepeli kick-boxos – akik egyébként testvérek –, Veres Richárd és Roland emberfeletti tettet vitt véghez: Rómából összesen hét Világkupa-trófeát hozott haza.

A fiatalabbik, az eredendően 63 kg-os testsúlyú, 19 esztendős Roland elmondta, fejenként huszonegy ta­lálkozót vívtak meg, és azokon – tiszta mérkőzésidejüket tekintve – egy-egy órát verekedtek. (tovább…)

A harmadik gyertya lángja is világít

2018. december 16. vasárnap

Csepel.hu

Csepel adventi koszorúján fellobbant a harmadik gyertya lángja. A rózsaszínű, örömöt szimbolizáló gyertyát Morovik Attila alpolgármester gyújtotta meg.

(tovább…)

Komoly elismerést kapott a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar

2018. december 16. vasárnap

Csepel.hu

Minősítő és karácsonyi hangversenyt adott a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar a Nagy Imre Általános Iskola sportcsarnokában december 15-én. Vezényelt Péntek János Artisjus és Csepel Örökség-díjas karnagy.

A koncert végén a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség zsűrije értékelte a produkciót, és a zenekarnak a legmagasabb minősítési fokozatot, kiemelt arany minősítést adott. A közönséget Borbély Lénárd polgármester köszöntötte. Az eseményen megjelent Ábel Attila alpolgármester. A hangverseny fővédnöke Németh Szilárd országgyűlési képviselő volt.

(tovább…)

Döntött a képviselő-testület: további védőoltások lesznek ingyenesek

2018. december 16. vasárnap

Csepel.hu

A decemberi képviselő-testületi ülésen a képviselők jóváhagyták Csepel Környezetvédelmi Programját, és döntöttek új védőoltások térítésmentes igénybevételéről is.

Az idei utolsó testületi ülésen a képviselők jóváhagyták Csepel Környezetvédelmi Programját, amely a 2019-2025-ös időszakra vonatkozik. A program többek között a zajártalommal érintett épületek hangszigetelésének javítását irányozza elő. A zajos területeken élő lakosság pályázati támogatásával az önkormányzat hatékonyan járulna hozzá az épületek zajcsökkentéséhez. A program az összefüggő zöldterületek kialakítását és a meglévők védelmét kiemelten fontosnak tartja, ezért stratégia készül a kerület egységes zöldfelületének kialakítására.

(tovább…)