‘Csepel’ kategória archívum

Az Iciri Piciri Pékség minden csepeli egészségügyi dolgozót vár egy kávéra

2021. április 21. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban a Iciri Piciri Pékség facebook bejegyzését idézzük:

Ezen a csodálatos reggelen úgy döntöttünk, hogy a minden Csepelen dolgozó egészségügyisnek szeretnénk kedveskedni egy kávéval amit ingyen elfogyaszthat nálunk a pékségben, ha bejönnek hozzánk. Köszönjük azt a rengeteg fáradozást amit az emberekért tesztek.

Elöregedett fűzfákat pótolnak a strandon

2021. április 21. szerda

csepel.hu

Megkezdte a Városgazda az életveszélyes fűzfák pótlását a Csepeli Strandon.

(tovább…)

Hat méteresre is megnőhetnek a csepeli banánfák

2021. április 21. szerda

Csepel.info

Itt a tavasz, Csepelen kezdődik a banánszezon.

A Csepeli Strandfürdő bejáratával szemben ültetett banánfa-ligetről többször írtunk már. Sajnos nem mindig jót, hiszen előfordult, hogy krimibe illő körülmények között lopták el onnan az egyik banánfát. (tovább…)

Gyomorbajos lett a csepeli-soroksári momentumos

2021. április 21. szerda

Csepel.info

Szabó szerint orwelli világ az, ahol leírják mit tesz, hogyan szavaz és mennyit keres politikusként, úgyhogy most gonoszak vagyunk

Szabó Szabolcs, a Momentum csepeli-soroksári képviselő-jelöltje annyira felháborodott azon, hogy a Fidesznek nem tetszik az ellenzék oltásellenes kampánya, hogy felfordult a gyomra.

Az Együtt majd az LMP korábbi politikusa, aki jelenleg a Momentum csepeli-soroksári jelöltje, még egyetlen alkalommal sem támogatta az Országgyűlésben a koronavírus elleni védekezést. Cserében viszont minden kormányzati intézkedést bírált és ellenzett. Annak sincs nyoma, hogy bármelyik csepeli vagy soroksári fejlesztés mellett kiállna. A kötözködők és bírálók között viszont rendre feltűnik: a csepeli-soroksári kerékpárút-fejlesztés leállítását például lelkesen szorgalmazta.

Ezért a “munkáért” 2014 óta 75 millió forint tiszteletdíjat vett fel.
(tovább…)

Felmérőztek

2021. április 21. szerda

Nagykanizsa online

A csepeli Kolonics György Vízisport Központ adott otthont egy utánpótlás kajak-kenu felmérőnek, melyen a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub sportolói is részt vettek.

A mezőny a teljes ifjúsági és serdülő kajakos válogatott keretet takarta és a versenyzők az egyéni indításos időre menést teljesítették, mindezen belül a fiúk 15, a lányok pedig 10 kilométert teljesítettek. (tovább…)

Forrongó indulatok: csálé maszk miatt vertek össze egy férfit a csepeli buszon

2021. április 20. kedd

Bors

Egyre jobban forrnak az indulatok: most a csepeli buszon esett egymásnak két ember a maszkhasználat miatt. A verekedő elfutott, a megtámadott félhez pedig mentő érkezett. Ismét a csepeli buszos verekedésről írnak a lapok.

A koronavírus-járvány kitörése óta egyre inkább növekszik a feszültség az emberekben, a fokozódó frusztráltság pedig sokaknál tettlegességig fajul. Így történt ez vasárnap kora délután is. A Csepelinfó szerint egy budapesti buszon olyannyira összebalhézott két férfi a maszkhasználaton, hogy nemcsak rendőrt, hanem mentőt is kellett hívni. (tovább…)

Ezekkel a munkálatokkal indította a hetet a Városgazda

2021. április 20. kedd

Csepel.hu

A Csepeli Városgazda Zrt. a hét elején folytatta azokat a munkálatokat, amelyeket a szokásos módon ilyenkor végeznek a kerületben. A Városgazda munkatársai a tervezett ütem szerint haladtak a zöldterületek rendbetételével is.

Mint megtudtuk, a cég kedden elkezdte a Béke téren található járda bontását, ugyanakkor elindult az óvodákban az öntözőrendszerek beüzemelése, valamint a Szent József Otthon előtti park kivitelezési, kertészeti munkái.

(tovább…)

Bűnmegelőzési tájékoztató

2021. április 20. kedd

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

rendorok

Áprilisi hírlevelünk I. különszámában a korábbi évekhez hasonlóan egy, az Országos Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által a segélyhívószámok rendeltetésszerű használatával kapcsolatos ismeretekről, illetve az azokkal kapcsolatos egyéb információkról összeállított hírlevelet továbbítunk Önök felé.

A hírlevél  ide kattintva tekinthető meg

Koronavírus: egy csepeli gyermekorvos tapasztalatai

2021. április 20. kedd

Csepeli Hírmondó

A fotót 2019. júliusában készítette Gubis Mariann

A koronavírus-fertőzés tekintetében az idősebbek, illetve a brit mutáns kapcsán úgy látni, már a középkorúak is veszélyeztetettek, miközben viszonylag kevés szó esik arról, hogyan érinti a járvány a fiatalabbakat és a gyerekeket. Sokan ugyanis úgy gondolják, hogy a koronavírus a gyerekeket nem fenyegeti igazán, ha el is kapták a fertőzést, többségük tünetmentesen, vagy nagyon enyhe, alig észrevehető tünetekkel vészeli csak át a betegséget.

Tavaly május óta azonban a világon egyre több országból – ősztől hazánkból is – érkeztek hírek egy ismeretlen, ám annál alattomosabb betegségről, a többszervi gyulladás megbetegedésről (rövidítve MIS-C-ről), ami kifejezetten a koronavírus-fertőzésen átesett gyermekeket érinti.

(tovább…)

Bemutatkozik a Siko-Dog Állateledel és Felszerelés Szaküzlet

2021. április 20. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban egy újabb olyan vállalkozásról lesz szó, mely az elmúlt napokban indult útjára

A Siko-dog Állateledel és Felszerelés szaküzlet. 2020. április 12.-én hétfőn nyitott. Az üzlet munkatársai állandó akciókkal és különféle nyereményjátékokkal várják vásárlóikat.. (tovább…)