‘Csepel’ kategória archívum

Boldog születésnapot – Végh Péter

2020. augusztus 14. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Szerkesztőségünk boldog születésnapot kíván a Prokop Péter-díjas Végh Péter képzőművésznek születésnapja alkalmából.

Atlétabajnok és csodacsatár

2020. augusztus 14. péntek

csepel.hu

Gerelyhajítóként többszörös országos bajnok és olimpikon, 61,14 méteres dobásával magyar csúcstartó 1974-ben, a hetvenes években a világranglistán a legjobb tíz között szerepelt. Az eredmények Vágó Imréné, a Csepeli Diák Atlétikai Club (DAC) elnökének, egykori csepeli rendőrkapitánynak kevésbé ismert sportolói múltjának fontos részei. S ha ez még nem volna elegendő, ifjúsági versenyzőként magas szinten kézilabdázott, kosárlabdázott, asztaliteniszezett, focizott és teniszezett.

És ma sem hagyott fel a sporttal: két éve megnyerte a súlylökést a veteránok között, s tervei szerint idén is megméreti magát. Unokái szintén tehetséges atléták.

(tovább…)

Búcsú Hajduk Katalintól

2020. augusztus 14. péntek

csepel.hu

Mindenki hitetlenkedve, megdöbbenéssel fogadta a hírt: elhunyt Hajduk Katalin, az Eötvös József Általános Iskola intézményvetője, akit sokan ismertek, szerettek.

Az alábbiakban az iskola tantestületének búcsúzó írását olvashatják.

(tovább…)

Nem a megszokott lomtalanítás lesz Csepelen

2020. augusztus 14. péntek

csepel.hu

A csepeli városatyák az önkormányzat júliusi testületi ülésén, határozati javaslatban kérték Karácsony Gergelytől, hogy a főváros teljes értékű lomtalanítást tartson Csepelen.

Ezt nemcsak a fideszes képviselők, hanem a civilek és az LMP is támogatták. Azonban nem volt egységes a testület: a kérést az MSZP, a DK, a Momentum és egy független képviselő nem támogatta.

(tovább…)

Három autó ütközött össze a Kossuth Lajos utcában

2020. augusztus 14. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee fotója

Mr. Gabee fotója

Egy Ford Transit, egy Mazda és egy Volkswagen Golf ütközött össze a Kossuth Lajos utcában a Karácsony Sándor utcai lampasortól néhány méterre pénteken reggel.

A baleset a követési távolság elmulasztása miatt történt. Az eset során két ember sérült meg.

A helyszínelés es a műszaki mentés idején a forgalom rendőri irányítás mellett váltakozva történik.

Gyászol a Csepel FC

2020. augusztus 13. csütörtök

CsepelFC, Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbiakban a Csepel FC egyik bejegyzését idézzük:

Holnap sajnos a Csepel FC futball családjának egyik megbecsült tagjától kell végső búcsút vennünk. Egy sportklub életének velejárója, hogy olykor- olykor olyan emberek is csatlakoznak hozzá akár sportolóként, akár szülőként, akár bármi más módon, akik idővel elválaszthatatlanok lesznek az egyesülettől. Tudni róluk, hogy elhivatottak, olykor fanatikusan lelkesednek a a klubszínekért, ott vannak minden meccsen, (legyen az utánpótlás vagy felnőtt) illetve ismérvük, hogy ha bárhol az országban összefut velük az ember tudja róluk, hogy “na ők például csepeliek”! (tovább…)

Csepel történelme – Csepel katasztrófája

2020. augusztus 13. csütörtök

Nepszava.hu, Mr.Gabee. Csepel.info

A nap, amelyen harmincezer kilogramm lőszert robbant fel Csepelen – A robbanás ereje a földhöz és a gépekhez csapta a közeli gyárakban dolgozó munkásokat.

Az alábbiakban a Népszava 1926. augusztus 13-ai számából idézünk
(tovább…)

MSZP: Dobák István a Fidesznek segít

2020. augusztus 12. szerda

csepel.hu

Felfüggesztette az MSZP Országos Elnöksége Dobák István páttagságát. A csepeli politikus bűne az, hogy vitát kezdeményezett az önkormányzati választás elvesztéséről. Állítása szerint az összefogás csepeli jelöltjeit – leginkább Erdősi Évát, a polgármester-jelöltet – felső utasításra, antidemokratikusan választották ki. Dobák emiatt Szenteczky János és Bangóné Borbély Ildikó lemondását követeli.

Tóth Mihály korábbi MSZP-s polgármester is csatlakozott hozzá, de őt nem büntették meg.

(tovább…)

Várjuk a Csepel Művek egykori dolgozóinak jelentkezését!

2020. augusztus 12. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Segítség lengyel testvéreiknek: ezen a napon érkezett meg a csepeli fegyverszállítmány

2020. augusztus 12. szerda

Carpathian Brigade ’09

100 évvel ezelőtt ezen a napon érkezett meg egy Varsó melletti kisvárosba az egykori csepeli Weiss Manfréd Lőszergyárból az a többek között 22 millió lövedéket tartalmazó szállítmány, mely sorsdöntő jelentőségűnek bizonyult a lengyel-bolsevik háború kimenetelében.

A “visztulai csodának” is nevezett varsói csata során Lengyelország megtartotta függetlenségét és megakadályozta az orosz kommunista forradalom nyugatra terjedését. Erre a jeles alkalomra emlékezett és tisztelgett a “Carpathian Brigade ’09” Facebook csoport a csepeli helyszínen.

“Tisztelet és dicsőség a Hősöknek! Visztulai csoda, 1920”