‘Csepel’ kategória archívum

Elstartol a Csepeli Sportsziget Program

2023. március 23. csütörtök

Csepel.hu, Csepel.info

Cél, hogy az önkormányzat égisze alatt olyan egység kovácsolódhasson a helyi sportéletben, melynek köszönhetően a kerületi sport- és szabadidős egyesületekkel közösen, egy csapatban dolgozhatnak a csepeli szabadidő- és versenysport felvirágoztatásáért, a csepelieknek – és különösen a gyerekeknek – a kerület sportéletébe történő bevonásáért.

A polgármester a találkozó elején elmondta: kiemelt figyelmet szentelnek a kerületi sport és szabadidősport támogatására, ezért is találták ki ezt a programot.

(tovább…)

Az Aktív Magyarország Programhoz Csepel is csatlakozott

2023. március 23. csütörtök

Csepel.hu, Csepel.info

A csepeli önkormányzat is csatlakozik a programhoz, hiszen fontos, hogy már kisgyermekkortól beépüljön az aktív életmód és az egészségmegőrzés a jövő generáció mindennapjaiba, ezért is hirdette meg az önkormányzat a Csepeli Sportsziget Programot.

A Millió lépés az iskoládért kihívással nem csupán az egészséges életmódot szeretnék népszerűsíteni, hanem ösztönözni is szeretnék a csepeli általános és középiskolákat arra, hogy csatlakozzon minden kerületi oktatási intézmény a programhoz, ugyanis azok az iskolák, amelyek legalább ötször teljesítik az Országos Kékkör távját, a Csepeli Önkormányzat jóvoltából 300.000 forintos sportszertámogatást fognak kapni.
(tovább…)

Megemlékezés a lengyel-magyar barátság napján Csepelen

2023. március 23. csütörtök

Csepel.hu, Csepel.info

A lengyel és a magyar nép közötti kötelék több mint ezeréves, melyet honfoglaláskori régészeti leletek igazolnak. A lengyel és a magyar állam megalapítása pár évtized különbséggel egy időben ment végbe.

966-tól, a Piast-dinasztiából származó I. Mieszko megkeresztelkedésétől számítják a lengyel állam kezdeteit, míg a keresztény magyar állam alapjait I. (Szent) István megkoronázása teremtette meg 1000-ben.

(tovább…)

Munkavégzés a Weiss Manfréd és a Wein János úton

2023. március 22. szerda

Csepel.hu, Csepel.info

A munkálatok során a már lefektetett 10 kV-os kábelek mellett 1 kV-os kábelek és BHTR- transzformátorállomás kerül létesítésre. A kivitelező az építéshez szükséges érvényes engedélyekkel, köztük a közútkezelő Budapest Közút Zrt. által kiadott munkakezdési hozzájárulással rendelkezik.

A munkálatok várható befejezése 2023. április 30. napja. A kivitelezés a közúti, a kerékpáros és a gyalogos forgalmat egyaránt érinti.

(tovább…)

Ausztriában is az összesített éremtábla élén végzett a Halker-KirályTeam

2023. március 21. kedd

Csepel.hu

A patinás ranglista versenyre ebben az évben is nagy volt az érdeklődés, 34 ország 236 egyesületének 1337 versenyzője adta le nevezését a viadalon, melyből összesen 2214-et regisztrálhattak a rendezők.

Mind a tatamin, mind a ringben születtek nagyon szép eredmények, külön kiemelést érdemel Opperman Zsombor és Kiss Zsófia teljesítménye. Zsombor 4 kategóriában sem talált legyőzőre, míg Zsófi 3 alkalommal állhatott fel a világkupa dobogójának csúcsára.

(tovább…)

Mansfeld Péterre emlékeztek

2023. március 21. kedd

Csepel.hu, Csepel.info

Az 1959-ben kivégzett Mansfeld Péter az iskola tanulója volt, később pedig részt vett az 1956-os forradalomban.

Mansfeld Péter emléktábláját az önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, továbbá Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, valamint dr. Vincze Anikó jegyző koszorúzta meg.
(tovább…)

Munkavégzés a Hollandi úton

2023. március 20. hétfő

Csepel.hu

A P-C Víztermelő Kutak Konzorcium a „Budapest Főváros víztermelő kútjainak fejlesztése, vízminőségi és kapacitás kockázatok kezelése” projekt keretén belül a Budapest XXI. kerület Hollandi út 239. számnál, a Nádfedeles Csárda előtti parkoló és a Duna közötti zöldterületen (A sorompótól jobbra) munkát fog végezni, kb. 8*3 m-es területen.

A munkavégzés munkagödör földkiemeléssel jár, a munkaterületet a vállalkozó mobil kerítéssel körbekeríti. A munka előreláthatóan 2023.03.23. kezdődik és 2023.05.31.-ig befejeződik.
(tovább…)

A csepeli polgármester a Németh Szilárddal való súrlódásáról: “Én a megbékélésnek vagyok a híve” – interjú

2023. március 20. hétfő

Mfor

A Kis-Duna-part legnagyobb egybefüggő zöldterületi beruházása zajlik Csepelen – mondta büszkén a városrész kormánypárti képviselője a lapunknak adott interjújában.

Borbély Lénárd beszélt arról is, hogyan tudtak mínusz 3,8 milliárdos költségvetésből plusz 8,2 milliárdos büdzsét készíteni. A XXI. kerület első embere elárulta azt is, milyen a kapcsolata a két országgyűlési képviselővel, Németh Szilárddal és Szabó Szabolccsal, és beszélt a nagy múltú Csepel Művekkel kapcsolatos elképzeléseiről is. Interjú.

(tovább…)

Lengyel delegáció Csepelen

2023. március 17. péntek

Csepel.hu

A közelgő magyar-lengyel barátság napja alkalmából hazánkba látogatott lengyel testvérvárosunk, Wolomin delegációja, melynek keretében a Csepeli Lengyel Önkormányzat vezetőivel együtt köszöntötte őket Borbély Lénárd csepeli polgármester ma délelőtt a Polgármesteri Hivatalban.

A delegáció köszönetét fejezte ki egyfelől a barátságért, másfelől a Magyarország által 1920-ban a lengyel népnek nyújtott segélyszállítmányért, amely Csepelről indult.

(tovább…)

A jövő héten újra akciózik a közterület-felügyelet

2023. március 16. csütörtök

Csepel.hu

Tájékoztatjuk a tisztelt csepeli lakosokat, hogy 2023. 03. 20.-ától 2023. 03. 24.-éig a csepeli Közterület-felügyelet kezdeményezi az alábbi közterületeken tárolt, hatósági jelzés nélküli és a műszaki okokból üzemképtelen gépjárművek elszállítását. 

Kikötő utca 23. Rendszámtábla nélküli, kék Opel Hatósági jelzés hiánya
Rakéta utca 13. Rendszámtábla nélküli, szürke Ford Hatósági jelzés hiánya
Csikó sétány 21. Rendszámtábla nélküli, kék Mazda Hatósági jelzés hiánya
Mansfeld Péter út 27. Rendszámtábla nélküli, JHF-405, szürke Peugeot Hatósági jelzés hiánya
Rakéta utca 22. Rendszámtábla nélküli, kék Hyundai Hatósági jelzés hiánya
Kohász utca 2. GZT-142, kék Suzuki Műszaki okokból üzemképtelen
Kis János altábornagy utca 51. HIC-394, fekete Lancia Műszaki okokból üzemképtelen
Völgy utca 27. PJN-147, kék Suzuki Műszaki okokból üzemképtelen
Csikó sétány 23. mögött Rendszámtábla nélküli, LIC-589, zöld Ford Hatósági jelzés hiánya
Ladik utca 17. MFK-014, szürke Renault Műszaki okokból üzemképtelen
Formaöntő utca 2 IWP-049, kék Opel Műszaki okokból üzemképtelen
Csikó sétány 21. Rendszámtábla nélküli, MIJ-654, kék Mazda Hatósági jelzés hiánya
Krizantém utca 2. NKM-520, zöld Ford Műszaki okokból üzemképtelen
Rakéta utca 13. Rendszámtábla nélküli, szürke Ford Hatósági jelzés hiánya
Magyar utca 78. HLH-391, kék Citroen Műszaki okokból üzemképtelen
Iparvágány utca 4. Rendszámtábla nélküli, kék Renault Hatósági jelzés hiánya
Kassai utca 22. Rendszámtábla nélküli, fekete Mercédesz Hatósági jelzés hiánya
Kassai utca 22. Rendszámtábla nélküli, fehér Mercédesz Hatósági jelzés hiánya
Táncsics Mihály utca 83. Rendszámtábla nélküli, fekete Ford Hatósági jelzés hiánya
Rakéta utca 2. Rendszámtábla nélküli, PBU-835, barna, Chrysler Hatósági jelzés hiánya

(tovább…)