‘Csepel’ kategória archívum

Füstmérgezésük után megszólaltak a rendőrök, akik ma hajnalban egy lángoló lakásból mentettek ki egy férfit Csepelen – videó

2021. szeptember 18. szombat

Blikk

Az 55 éves férfi nem zárta el jól a villanytűzhelyt, majd elaludt a tévé előtt. Neki nem lett baja, a konyhája azonban teljesen kiégett.

A Blikk is megírta, hogy ma hajnalban két rendőr egy lángoló csepeli lakásból mentett ki egy 55 éves férfit. Az eset során az egyenruhások füstmérgezést szenvedtek, ami miatt kórházba kerültek.

(tovább…)

Tagadja bűnösségét a csepeli férfi, aki a vád szerint fogva tartott egy nőt a gyermekével

2021. szeptember 16. csütörtök

24

Csütörtökön az előkészítő üléssel megkezdődött a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróságon annak a 30 éves férfinak a büntetőpere, aki egy fabódéban tartott fogva egy nőt a kétéves gyermekével.

A 30 éves férfi tavaly februárban ismerkedett meg a nővel, akivel megkísérelt párkapcsolatba kerülni. Amikor ez nem sikerült, a férfi bántalmazta a nőt és megfenyegette, hogy bántani fogja a kétéves gyermekét is. (tovább…)

Három városmajornyi parkot épít a kormány Csepelen

2021. szeptember 16. csütörtök

Facebook, Csepel.info, Magyar Nemzet

A Csepel-Szigetcsúcson lévő 36 hektáros városi zöldterület kormányzati fejlesztése az elmúlt ötven év legjelentősebb zöldberuházása. A csepeli önkormányzat az elmúlt 11 évben szintén Budapest

Megkötötték a szerződést a pályázaton nyertes s73 Tájépítész Stúdióval a csepeli közpark részletes tervezésére – közölte Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója a közösségi oldalán. (tovább…)

„Elbuliztátok, srácok. Mi a f*szért adnánk pénzt?” – csepeli szál a momentumos botrányban

2021. szeptember 15. szerda

Mandiner, Csepel.info

Pénzhiány, személyi ellentétek és zsarolások – már 2017-ben ezek jellemezték a Momentum belső viszonyait. A párt elnökségi ülésének jegyzőkönyvét az egyik sértett politikusuk hozhatta ki. A csepeli Dukán András is az elnökség tagja volt akkor, ám a történtek után valahogy őt is kitették.

2019-ben Dukán egy listahelyért cserébe zsarolta ki, hogy közösködjön a csepeli MSZP korrupcióval vádolt és jogerősen is elítélt politikusaival: ennek köszönheti jelenlegi pozícióit. A Momentum most a sok pártot megjárt Szabó Szabolcstól várja, hogy Csepel-Soroksárt elhozza. Az alábbiakban a Mandiner cikke olvasható a jegyzőkönyv tartalmáról és a belső vitákról. (tovább…)

Szemetet szedtek az önkormányzat munkatársai

2021. szeptember 15. szerda

Csepel.hu

A Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület kezdeményezésére több köbméternyi illegális hulladékot szedtek össze az önkormányzat munkatársai tegnap a Francia-öbölnél. A figyelemfelhívó akcióban részt vett Borbély Lénárd csepeli polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek is.

Az Egyesület felhívja a figyelmet arra is, hogy a társasházak, családi házak előtti portát a tulajdonosok tartsák rendben. Csepel komfortosabbá, szebbé tétele mindannyiunk közös érdeke.

(tovább…)

Coubertin-nap Csepelen

2021. szeptember 13. hétfő

Csepel.hu

A nemzetközi Coubertin-nap alkalmából a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület egész napos családi programot szervezett a Csepeli Strandfürdő területén.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság először 2018-ban hirdette meg a nemzetközi Coubertin Napot, így a szervezők idén már a második Coubertin Napi rendezvényt tarthatták Csepelen, a Csepeli Öttusa és Vizi Sport Egyesület bázisán. Báró Coubertin a modern olimpiai eszmeiség és az öttusa sportág megalkotója, így a rendezvény tisztelgés az ő emléke előtt, és egyben kiváló lehetőség az öttusa népszerűsítésére.

(tovább…)

Szeptember 17-én kísérik utolsó útjára Margit nővért

2021. szeptember 13. hétfő

Csepel.info

Szeptember 17-én, 15 órakor búcsúznak családtagjai és szerettei Szalay Kálmánnétól.

Margit nővér gyászszertartása a csepeli Károli Gáspár utca 13. szám alatti református templomban lesz.

Aranylakodalom: szeretet, kitartás, elkötelezettség egy életen át

2021. szeptember 13. hétfő

Csepel.hu

Tizenkét házaspár erősítette meg újra 50, illetve 60 évvel ezelőtt tett házastársi esküjét szeptember 10-én a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében. Az arany- és gyémántlakodalmukat ünneplő párok köszöntésének hosszú évek óta hagyományai vannak a kerületben.

Bár a járvány miatt tavaly elmaradt az ünnepség, ezúttal azok a párok is meghívást kaptak, akik egy évvel ezelőtt tartották kerek évfordulójukat.

(tovább…)

Újra együtt a Csepel Művek egykori dolgozói Kiemelt

2021. szeptember 13. hétfő

csepel.hu

Újra találkoztak a Csepel Művek egykori dolgozói a Királyerdei Művelődési Ház kertjében szeptember 10-én. Első alkalommal 2017-ben rendezték meg az eseményt, amely minden évben nagy népszerűségnek örvend. Az ötletet Zombori Béla vetette fel, aki maga is a gyárban dolgozott, de sajnos már nincs közöttünk.

A csepeli önkormányzat felkarolta a javaslatot, és a Csepeli Városkép Kft. szervezésében tartják meg a hagyományos összejövetelt. Ezúttal a tavalyinál is számosabban, több mint háromszázan jelentkeztek a találkozóra.

(tovább…)

Még mindig az élmezőnyben a Csepeli BC

2021. szeptember 10. péntek

csepel.hu

A tokiói olimpia elmúltával újraindult a hazai sportélet, a birkózók országos bajnoksággal nyitották meg az őszi versenyek sorát. (tovább…)