‘Csepel’ kategória archívum

Piroson áthaladó gépkocsi karambolozott a Csepel Művek bejáratánál

2017. június 26. hétfő

MR.Gabee, Csepel.info

Foto: Mr.Gabee

Foto: Mr.Gabee

Baleset történt a Csepel Művek bejáratánál hétfőn késő délután.

Mr.Gabee helyszíni információi szerint a gyárból szabályosan balra kanyarodó Suzuki Swift kanyarodás közben egy Ford Mondeoval ütközött, aki a lámpa piros jelzését figyelmen kívül hagyta. A Suzuki vezetőjét vizsgálatra a kiérkező mentőszolgálat kórházba szállította.

Jelentés a Csepel FC nyári táborából

2017. június 26. hétfő

CsepelFC, Mr. Gabee, Csepel.info

A korábbi népszerűségét is meghaladóan “dübörög” a Csepel FC nyári, labdarúgó tábora. A Béke téri sporttelep hétfőtől-péntekig újra gyerekzsivajtól hangos, megnéztük hát, hogy milyen is az idei táborélet.A Kincses Ádám, Horváth Csaba, Takács Dávid, Csaba László, Szabó Zoltán edzőkből álló team- nek nincs könnyű dolga, a napi 60-70 gyerek felügyeletét illetően, ám ők láthatóan jól megbírkónak a feladattal.

Kincses Ádám elmondta, hogy volt olyan nap, amikor 75 gyerek táboroztatását kellett megoldaniuk, ami tökéletesen sikerült. A napi két edzésen kívül számos tartalmas programot építettek be a tábor mindennapjaiba, így sorversenyek, kötélhúzás, valamint különféle játékok is kiváló elfoglaltságot jelentettek a lurkóknak, akik szemmel láthatóan remekül érzik magukat a labdarúgó táborban. Az étkezést is a helyszínen oldják meg és az adagoknak köszönhetően éhes száj szinte soha nem marad egyetlen napon sem. A nagy sikerre való tekintettel a szakvezetés a jövő hétre, sőt a nyár későbbi részére is tervez Csepel FC tábort, ahová továbbra is várják a jelentkezőket.

Képmentő: ilyen volt a Kis-Duna öböl 2006-ban

2017. június 26. hétfő

Csepel.info

Ma már itt gyönyörű nádas, padok és világítás is van

 

Különleges fotókat kaptunk, amelyek a csepeli Kis-Duna öblöt mutatják még 2006-ból.

Bár a képek alapján hihetetlennek tűnik, de ez a terület volt akkor a Kis-Duna part egyetlen valamennyire rendben tartott és fejlesztett része. (tovább…)

Koszorúzás a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnál

2017. június 26. hétfő

Csepel.hu

Tóth Ilona halálának 60. évfordulójára emlékeztek az 1956-os mártír nevét viselő csepeli szakorvosi rendelőintézet falán elhelyezett emléktáblánál.

Az 1956-os tevékenysége miatt koncepciós perben elítélt és 1957-ben kivégzett orvostanhallgató emléktábláján a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek, az intézmény nevében pedig a Szolgálat főigazgató-főorvosa Dr. Juhász György helyezték el a megemlékezés koszorúját.

(tovább…)

A Csepeli Városgazda Zrt. munkatársat keres

2017. június 26. hétfő

Városgazda, Mr. Gabee

A Csepeli Városgazda Zrt. felvételt hirdet

FASORFENNTARTÁSI CSOPORTVEZETŐ

munkakör betöltésére.

A munkakörről bővebben az alábbiakban olvashatnak: (tovább…)

Traffipax riasztás – június 26.

2017. június 26. hétfő

POLICE, Mr. Gabee, Csepel.info

Ezen a napon várhatóan traffipax bukkan fel kerületünk útjain:

Hogy hol? Máris mutatjuk:

  • 09.00-12.00 Bp. XXI. Ady E. utca
  • 13.00-15.00 Bp. XXI. Csepeli út
  • 16.00-18.00 Bp. XXI. Szent István u.

Új autóbuszok a 35, 71 és a 179-es vonalon

2017. június 25. vasárnap

BKK, HIRADO, Omnibusz, Mr.Gabee, Csepel.info

MAN Lion’s City A21 – Foto forrása: http://omnibusz.blog.hu/

Ahogy több olvasónk jelezte, a VT-Arriva Zrt. az elmúlt napokban átvette a 179-es és a 71-es autóbuszvonalakat. Ezeken a vonalakon korábban a BKV autóbuszai közlekedtek. A VT Arriva célja, hogy az elmúlt hetekben újonnan vásárolt MAN Lion’s City A21-es autóbuszokat fogja a fenti vonalakon működtetni, továbbá az elkövetkezendő időben a 35-ös vonalon is az ő autóbuszai fognak közlekedni.

Az új buszok érkezésével városszerte javul az akadálymentes közlekedés. Növekszik a légkondicionált autóbuszok aránya is, hiszen amíg 2016 nyarán 85-89 százalékos volt a klimatizált autóbuszok aránya, az idei vakáció idején már 90-95 százalékra nő ez a szám.

Az újonnan vásárolt autóbuszokról ide kattintva olvashatnak.

Forrás: BKK, HIRADO, Omnibusz, Mr.Gabee, Csepel.info

Panorámakép: ilyen a mi gyönyörű Kis-Duna partunk

2017. június 25. vasárnap

Csepel.info

Volt már megbecsült és gondozott park a Csepel Művek fennállásának idején, majd lepusztult vízparti szeméttelep és hajléktalantábor a rendszerváltás utáni évtizedekben. Egy részét eladták, és megpróbálták lakóparkokkal beépíteni. Most mégis szebb, mint valaha. Mai panorámaképünk és fotóink a vasárnapi kánikulában készültek, de még így is idilli nyugalmat árasztanak.

A rendszerváltás utáni évtizedekben lepusztult és részben kiprivatizált csepeli Kis-Duna part felújítása 2011 tavaszán kezdődött. Először a hajléktalan-telepeket kellett felszámolni. Ötvennél is több teherautó vitte el végül a parton felhalmozott szemetet. Később fokozatosan újult meg a partvonal egy-egy újabb szakasza. A strand téliesítésével lett itt uszoda, BMX-pálya, fitnesz parkok, több kilométeres parti közvilágítás, de megújult a Daru domb, a parti sétány és az Ifjúsági Tábor is. (tovább…)

Múzeumok éjszakája Csepelen különleges programokkal

2017. június 25. vasárnap

Csepel.hu

Délután 4-től este 11 óráig rendezték meg a Múzeumok Éjszakáját Csepelen a Királyerdei Művelődési Házban és kertjében, valamint a Tamariska-dombon lévő Csepeli Büszkeségpontnál és Csillagtelepen a Csepeli Polgári Vezetési Pontnál június 24-én. A Múzeumok Éjszakáját országosan az Emberi Erőforrás Minisztériuma hívta életre 15 évvel ezelőtt, Csepelen negyedik alkalommal tekinthették meg az érdeklődők kerületünk muzeális intézményeit. Ezúttal is több száz érdeklődő kereste fel a helyszíneket. Az eseményeket a Csepeli Városkép Kft. szervezte az önkormányzat támogatásával.

Országszerte 450 helyszínen csaknem 2500 program zajlott kiállításokkal, koncertekkel, rendkívüli tárlatvezetésekkel, színházi produkciókkal, gyermekprogramokkal. (tovább…)

Július elsején zárva tartanak az egészségügyi intézmények

2017. június 25. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

semmelw

Július 1-jén a Semmelweis-nap alkalmából, a korábbi évekhez hasonlóan, országosan munkaszüneti nap lesz az egészségügyi szolgáltatóknál és gyógyszertárakban. Ennek megfelelően ezen a napon  Csepelen sem nyit ki a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat, a háziorvosi-, gyermekorvosi- és fogorvosi rendelők, a patikák pedig a vasárnapi nyitva tartás szerint dolgoznak.

Természetesen a háziorvosi ügyelet a sürgős háziorvosi ellátást változatlanul biztosítja. Elérhetőség: 06-1-427-5120