‘Csepel’ kategória archívum

Megtaláltuk a rejtőzködő Palcsó Tamást: „Szeretnék apuka lenni, hiszen felettem is eljár az idő.”

2022. december 3. szombat

Meglepetés

Nyolcéves kora óta Csepelen él, s ezen nem is szeretne változtatni. „Tőlem öt perc sétára van a Budapest tábla, csöndes, jó levegőjű környéken lakom, már-már vidékies a hangulat. Szívesen töltöm az időmet otthon. Szeretek a tudományokkal és a zenével foglalkozni, és a saját kedvtelésemre gyakran gitározok.”

Bár szinte gyerek volt még, amikor megismertük a Megasztárban, alig tudunk róla valamit. Az énekes ugyanis nagyon zárkózott, titokban tartja a magánéletét. Nekünk most mégis mesélt róla.

(tovább…)

Videó: kettős záróvonalon előzött, koccolt a Rákóczin

2022. december 3. szombat

Autoszektor.hu

November 28-án az esti órákban Csepelen a II. Rákóczi Ferenc úton előzte meg szabálytalanul, a dupla záróvonalon keresztül a bpiautosok.hu olvasóját a fehér Ford sofőrje.

A keményen szabálytalan, ám nem túl bonyolult manővert hiba nélkül befejezni nem sikerült és az autója jobb hátuljával nekiment a kamerás autó bal elejének. Ezután megfejelte az esetet azzal, hogy a dudálás után “fékezgetett”, majd egyszerűen továbbhajtott.

(tovább…)

30 éves a Csepeli Hímző Kör

2022. december 3. szombat

Csepel.hu

Örökség és küldetés címmel nyílt jubileumi kiállítás a Csepeli Hímző Kör munkáiból a Szabó Magda Közösségi Térben. A tárlaton a hímzés és a csipkekészítés gazdag motívumvilágával ismerkedhetnek meg a látogatók. A kiállítást Borbély Lénárd polgármester nyitotta meg. Köszöntőjében kiemelte, a hímzés a magyar kultúra fontos része, és ez a kultúra képes összetartani a kárpátmedencei magyarokat.

A kiállított szőttesek is mutatják, hogy hiába vagyunk országhatárokkal szétválasztva, mégiscsak összetartozunk. „Nagyon büszke vagyok arra, hogy egy olyan kerületnek lehetek a polgármestere, mely egy ilyen értékes közöséggel gazdagodott harminc évvel ezelőtt. Hála és köszönet, mindazoknak, akik életben tartották ezt a kört és ezt a szép hagyományt” –fogalmazott.
(tovább…)

Megnyílt a Csepeli Jégpark

2022. december 2. péntek

Csepel.hu

Ismét várja a látogatókat az ország legkülönlegesebb, legszebb jégpályája. 

November 25-én este a 11-szeres magyar bajnoki címmel és világbajnoki 8. hellyel rendelkező Team Passion – a Magyar Országos Korcsolya Szövetség Jégtánc Szakosztályának tagjai – fellépése után hivatalosan is megnyílt az ország első jégfolyosós pályája.
(tovább…)

Orbán Viktor: A szankciókkal nem kerültünk közelebb a háború végéhez

2022. december 2. péntek

Magyarnemzet.hu

A kilencedik szankciós csomag után lesz tizedik és tizenegyedik, így nekünk folyamatosan küzdenünk kell, hogy az alapvető értékünket megvédjük – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A miniszterelnök kiemelte, hogy ezért is kérték az embereket, hogy a nemzeti konzultáción erősítsék meg a magyar álláspontot. A kormányfő szót ejtett a héten elfogadott magyar helyreállítási tervről, valamint a hazánk déli határán tapasztalható illegális migrációs helyzetről is.

Az volt az elképzelés, hogy a szankciókkal közelebb jutunk a háború végéhez, ám az elmúlt kilenc hónap megmutatta, hogy ez nem sikerült – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: a szankciók nem vittek közelebb minket a háború végéhez, ellenben súlyos gondokat okoztak az Európai Unió országainak. A kormányfő szerint nehéz tél előtt állunk, Ukrajna egyre nehezebb helyzetben van, Oroszország bevételei pedig továbbra is magasak, és tudják folytatni a háborút.

 

(tovább…)

Felhívás a kerületi ebtartók, ebtulajdonosok felé kötelező adatszolgáltatásra

2022. december 2. péntek

Csepel.hu

 

Tisztelt csepeli ebtartók, ebtulajdonosok!

 

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B.§ (1) bekezdésében foglalt rendelkezés alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Tájékoztatjuk az ebtartókat és ebtulajdonosokat, hogy fenti törvényi kötelezettségének eleget téve Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 2022. évben ismét ebösszeírást kíván kezdeményezni a lakosság részvételével.

(tovább…)

Nyolcvanéves a Fasang Árpád Zeneiskola

2022. december 2. péntek

Csepel.hu

A zenekedvelők jubileumi koncertekkel ünnepelhették a Fasang Árpád Zeneiskola fennállásának nyolcvanéves évfordulóját november 23-a és 25-e között. A zene ünnepe Csepelen elnevezésű hagyományos rendezvénysorozaton zenekari és kamarazenei koncertet, növendékhangversenyt és művésztanári koncertet adtak a növendékek és pedagógusok.

A zárórendezvényen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Tóth János tankerületi igazgató. A polgármester e jeles jubileum alkalmával díszoklevelet adott át dr. Szentkirályi Aladár Miklós intézményvezetőnek.

(tovább…)

Elismeréseket adtak át a főváros napján

2022. december 2. péntek

Csepel.hu

Budapest egyesítésének 149. évfordulóján, a főváros napján idén is elismeréseket adtak át az Új Városháza dísztermében.

Budapestért-díjat vehetett át dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója és Rizmajer József vállalkozó, a Rizmajer Kézműves Sörfőzde alapító tulajdonosa. Dr. Barna Sándor emlékéremben részesült Zsarnóczki László, a BRFK XXI. kerületi Rendőrkapitányságának alezredese, a rendészeti osztály vezetője. Kiemelkedő sportteljesítménye elismeréseként pedig Papp László Budapest-Sport – díjat kapott Nagybányai-Nagy Anna sportlövő. Velük beszélgettünk.

(tovább…)

Lakhatási támogatás: kik jogosultak?

2022. december 1. csütörtök

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester javaslatára  a képviselő-testület elfogadta a szociális rászorultság alapján megállapítható pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló rendelet módosítását.

Ennek értelmében a lakhatási támogatás összege a jelenlegi havi ötezer forintról tizenötezer forintra emelkedik. Kik jogosultak a támogatás igénybevételére és hogyan kell azt kérelmezni? Tamás Juditot, a Családtámogatási Iroda vezetőjét kérdeztük.
(tovább…)

Nekem továbbra is Csepel az első! – Drámai bejelentést tett Csepel polgármestere

2022. december 1. csütörtök

Csepel.info

Fotó: Ábel Attila alpolgármester

Szerdán ismét összeállt az a furcsa koalíció Borbély Lénárd csepeli polgármester ellen, ami az elmúlt másfél évben 16 alkalommal szavazott együtt.

Szerdán este a kilencből öt fideszes képviselő szavazott az ellenzéki pártokkal. Döntéseik következtében hamarosan leállhat a Csepeli Városgazda Zrt. működése, és több száz ember munkahelye kerül veszélybe. Emellett ellehetetlenülhet a csepeli önkormányzat működése is. Borbély Lénárd polgármester csütörtökön reggel emiatt drámai közleményt fogalmazott meg, amit az alábbiakban idézünk:

(tovább…)