‘Csepel’ kategória archívum

Csepeli diák atléták sikerei Lowiczban

2018. június 24. vasárnap

Csepel.hu

 

A lengyelországi Lowicz városában rendezték meg a hagyományos Nemzetközi Gyermek Atlétikai Játékokat június 20-22-én, amelyen a Magyar Diáksport Szövetség válogatottjában a Csepeli Dac négy versenyzője is szerepelt. Hazánkat 18 lány és 18 fiú képviselte három korosztályban. A magyarok mellett hét ország legjobb diákatlétái versenyeztek. A csepeliek közül két versenyzőnk lett aranyérmes: Babinyecz Anna és Tari Zoltán. 

A Kazinzcy Ferenc Általános Iskolába járó 13 éves Babinyecz Anna új egyéni csúccsal – 1:34,77 perces idővel – nyerte meg fölényesen a 600 méteres síkfutást. Tavaly szintén ő diadalmaskodott ebben a számban Lowiczban. A további három csepeli versenyző az Arany János Általános Iskola növendékei. A 12 esztendős Tari Zoltán a magasugrást nyerte meg egyéni csúccsal, 1,55 méteres ugrásával. Tavaly harmadik lett ebben a számban. A 11 éves Diemer Anna szintén egyéni csúcsot ért el magasugrásban 1,35 méteres ugrásával, amivel ezüstérmet szerzett. A 13 éves Kenyeres Jázmin sajnos megbetegedett, ezért nem indulhatott el a versenyen. A négy atléta edzője Fehér Gábor, Füredi Zsuzsa, Tari Tibor és Tusai Brigitta.

(tovább…)

TEGNAPI ÚJSÁG – Új megoldás az autózás történetében

2018. június 24. vasárnap

Mr.Gabee

Névtelen

Foto: Facebook

Az internetet böngészve Mr.Gabee rátalált egy új, forradalmi megoldásra, mely felváltja az eddig megszokott kézifék és egyéb fékrendszerek használatát.

Az új módszerhez nincs szükség csak egy hosszú rúdra, illetve egy homokos talajra. A többi az megy magától.

Csepel történelme – Gyorsvasút építése

2018. június 23. szombat

Csepel.info, Fortepna, Mr.Gabee, csepel-sziget.hu

Forrás: Fortepan

Foto: Fortepan

A fenti  két képen a II. Rákóczi Ferenc út látható 1950-ből. Építik a csepeli gyorsvasutat.

A HÉV történelmét a folytatásban olvashatják:

(tovább…)

Találtak egy kulcscsomót a Plazanál

2018. június 22. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

A kép illusztráció

 

Egy kulcscsomót találtak Csepelen a Plaza környékén. 

A tulajdonos a Csepel.info@gmail.com címen veheti fel a kapcsolatot a megtalálóval.

Képmentő: fotógaléria az 1986. május 26-i csepeli piacnapról

2018. június 22. péntek

MTVA Archívum, Csepel.info

Láthatóan sokan keresték a zöldségeket-gyümölcsöket és a húsárut, egy Trabant tetejéről pedig kosarakat is lehetett vásárolni. Szemfüles olvasóink akár az egyes termékek árát is ki tudják bogarászni a fotókról 😉

Alig több mint harminckét évvel ezelőtt hétfőre esett május 26-a. Akkoriban még nem voltak olyan szupermarketek mint most, a többségnek sokkal jobban megérte az állami boltok helyett piacról vásárolni. Manapság szombaton vannak a legtöbben a piacon, és a többségnek pedig azért éri meg onnan vásárolni, mert még van íze a piaci paradicsomnak és paprikának – ellentétben a szupermarketek mutatós, ám annál ízetlenebb tömegtermékeivel. (tovább…)

Mit tehetünk, ha megzavarják nyugalmunkat?

2018. június 22. péntek

Csepel.hu

Kedves csepeliek!

Az utóbbi időben sok megkeresés érkezett az önkormányzathoz, az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket, mely szervekhez fordulhatnak nyugalmuk megzavarása esetén, illetve egy rövid összefoglalót is mellékelünk a jelenleg hatályos jogszabályokból.

(tovább…)

Új skatepark nyílik Csepelen!

2018. június 22. péntek

Csepel.hu

Június 27-én(szerdán) hivatalosan is átadásra kerül a Daru-dombi gördeszkapark. A megnyitón rész vesz Lendvai Zoltán gördeszkás plébános és Karkossiák Zsolt, Magyarország egyik legjobb deszkása is.

Gördeszkás bemutatóval és workshoppal várunk minden kedves érdeklődőt. Hozd a deszkád, legyél ott te is! (tovább…)

Képmentő: idős asszony jön le a csepeli SZTK lépcsőjén 1960. március 26-án

2018. június 22. péntek

Csepel.info, MTVA Archívum

Több korábbi cikkünkben mutattunk már fényképeket (például itt és itt) a csepeli rendelőintézetről: most az MTVA Archívumában találtunk egy érdekeset.

Az SZTK építésekor még nem foglalkoztak olyan “apróságokkal”, mint az akadálymentesítés. Bármilyen meglepő, ez csak jóval a rendszerváltás után lett alapkövetelmény. Láthatóan kellett is a korlát a kapaszkodáshoz az idős hölgynek, aki az akkoriban jellemző öltözéket és az asszonyok által hordott fejkendőt viseli. (tovább…)

Tanévzáró ünnepély a Katona iskolában

2018. június 22. péntek

Csepel.hu

Kitűnő bizonyítványokat, könyvjutalmakat és számos neves díjakat adtak át a Katona József Általános Iskola tanulóinak tanévzáró ünnepségén június 21-én. A 2017/2018-as tanévet záró 374 diák közül 110-en kitűnő eredménnyel végeztek, az iskola tanulmányi átlaga 4,56 lett az idén 75 éves tanintézményben.

E jeles évforduló alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott elismerő oklevelet Ábel Attila alpolgármester nyújtotta át Vargáné Andrási Edit intézményvezetőnek.

(tovább…)

Tűzugrás a Szent Imre téren

2018. június 22. péntek

Csepel.hu

Ha június vége, akkor tűzugrás a Szent Imre téren. Szent Iván-éj közeledtével Csepel is megünnepli a nyári Napfordulót, ez évben június 25-én(hétfő) este kerül sor a máglya átugrására. A felvonulás 19:00 órakor indul az ÁMK-tól, a tüzet 21:00-kor tervezik átugrani.

Csepel immár kilencedik éve csatlakozik ahhoz a több ezer településhez akik hasonlóan őrzik ezt a hagyományt. A rendezvényen fellépnek a csepeli néptáncosok, zenét a Botosánka együttes biztosítja.  (tovább…)