‘Csepel’ kategória archívum

Szurkálót fogtak Csepelen

2017. augusztus 17. csütörtök

Police, Mr. Gabee, Csepel.info

A kép csak illusztráció

A csepeli rendőrök elfogták azt a férfit, aki előzetes szóváltást követően késsel megszúrt egy másik férfit.

A rendelkezésre álló adatok szerint az 57 éves Sz. Antal 2017. augusztus 17-én 13 óra körül a Budapest XXI., Szabadság utcában előzetes szóváltást követően egy késsel megszúrt egy férfit, aki az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos sérülést szenvedett.Az adatgyűjtés során a rendőrök elfogták az elkövetéssel megalapozottan gyanúsítható férfit, akit előállítottak, elszámoltatása folyamatban van.

Gyász: Meghalt Strein Oszkár egykori kényszermunkás, Csepel díszpolgára

2017. augusztus 17. csütörtök

Csepel.hu

Életének 94. évében elhunyt Strein Oszkár. Fiatalkorának legmegrázóbb élménye volt, hogy 1945 januárjában 300 férfi társával együtt Csepelről a Szovjetunióba hurcolták kényszermunkára, ahonnan három és fél év múlva térhetett haza. Csak az utóbbi években beszélhetett arról nyilvánosan, mi történt vele. A csepeli önkormányzat Csepel díszpolgára címet adományozott neki 2016-ban. Strein Oszkárt a csepeli önkormányzat saját halottjának tekinti.

Strein Oszkár 1924-ben született Budapesten, majd szüleivel 1934-ben költöztek Csepelre. A Weiss Manfréd Gyárban tanulta ki a szerszám- és géplakatos szakmát, majd a Weiss Manfréd Gyár repülőgép- és motorgyártó üzemében dolgozott géplakatosként. Egészen a háború végéig a gyár munkása volt, katonai szolgálatot nem teljesített. (tovább…)

Ujabb Kebab üzlet nyílik Csepelen

2017. augusztus 17. csütörtök

Mr. Gabee, Csepel.info

Uj kebab büfé nyitja meg a kapuit hamarosan a Sétáló utcában. Arról nincs információnk, hogy mikor nyitja kapuit az Alandina Kebab büfé.

Foto: Mr. Gabee

Sebességellenőrzési info – augusztus 17.

2017. augusztus 17. csütörtök

Csepel.info, Mr.Gabee

Az alábbiakban megmutatjuk a mai napra várható sebességellenőrzési helyszíneket és időpontokat:

  • 09.00-12.00 Bp. XXI. Csepeli u.
  • 13.00-15.00 Hollandi út
  • 16.00-18.00 II. Rákóczi F. u.

Aki esetleg Budapest többi kerületére is kíváncsi, az alábbiakban mutatjuk a teljes listát: (tovább…)

Kertészek dolgoznak a Weiss Manfréd úton

2017. augusztus 16. szerda

BKKinfo, Mr.Gabee, Csepel.info

A BKK Közút tájékoztatása szerint kertészek dolgoznak a Weiss Manfréd úton csütörtöktől szombatig.

A munkálatok miatt szakaszos útszűkületre számítsanak naponta 7 és 16 óra között.

Ma van a hontalan állatok világnapja

2017. augusztus 16. szerda

ebtelep

Kutya-macska Csepelről

A hontalan állatok világnapját 1992 óta tartják meg, a kezdeményezés az Egyesült Államokból indult. Eredetileg minden év augusztusának 3. szombatján rendezték meg, később augusztus 16-ára tették át a világnapot, amelynek célja a közvélemény és a hatóságok figyelmének felhívása a kérdésre és annak megoldatlanságára.

A kóbor állatok menhelyen való elhelyezésére, a menhelyekről történő örökbefogadás fontosságára, valamint a nem kívánt szaporulat megakadályozására.

Ebtelep

Illegális hulladéklerakás Csepelen

2017. augusztus 16. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

Olvasó értesítette szerkesztőségünket, hogy egy zöld ponyvás teherautó szerdán dél magasságában hulladékot pakol le a teherautóról, majd elhajt.

Szerencsére az jármű rendszámát felírta, és azt is elküldte nekünk. Az adatokat és a képeket Mr. Gabee továbbította a Csepeli Közterület Felügyelet részére, akik az információ hallatára a helyszínre mentek.

Csepel történelme – Csepel katasztrófája

2017. augusztus 16. szerda

Nepszava.hu, Mr.Gabee. Csepel.info

A nap, amelyen harmincezer kilogramm lőszert robbant fel Csepelen – A robbanás ereje a földhöz és a gépekhez csapta a közeli gyárakban dolgozó munkásokat.

Az alábbiakban a Népszava 1926. augusztus 13-ai számából idézünk
(tovább…)

Tájékoztató: Elöregedett gázvezetékeket cserélnek

2017. augusztus 16. szerda

Csepel.hu

A FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. megbízásában és beruházásában gázvezeték rekonstrukcióra kerül sor az Ady Endre út Táncsics Mihály utca-Ady Endre út 59. sz. közötti szakaszon, valamint a Zsák Hugó utca Ady Endre út- Csete Balázs utca közötti szakaszon.

A meglévő vezetékek elöregedtek, 1966-ban és 1970-ben épültek , ezért fokozottan indokolt a cseréjük. A felújítást két ütemben tervezik 2017 augusztus 21 és szeptember 30 között. Az új gázvezetékeket nagyrészt a zöldterületen és az épületek közötti parkoló utakon helyezik el, ezért forgalmi torlódásra nem kell számítani, viszont a lakóházak közelében a parkolási lehetőségek korlátozottak lesznek. (tovább…)

Gyász: Meghalt Csőke Katalin diszkoszvetőnő, olimpikon

2017. augusztus 16. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Életének 60. évében meghalt Csőke Katalin diszkoszvetőnő, olimpikon.

A wikipédia információi szerint A Tiszafüredi SC-ben kezdett sportolni 1970-ben. 1974-től a Csepel SC versenyzője lett. Az 1975-ös athéni ifjúsági atlétikai Európa-bajnokság ezüstérmese volt. (tovább…)