‘Csepel’ kategória archívum

Keserű beismerés a Fidesztől Csepelen

2024. április 17. szerda

Csepel.info

Büszke az elmúlt évek fejlesztéseire – derül ki Zupkó János fideszes önkormányzati politikus bejegyzéséből. Németh Szilárd utolsó követőinek egyike nem tette hozzá, hogy az elmúlt években éppen ők hátráltatták a csepeli fejlesztéseket, a rezsibiztos parancsára pedig még a költségvetést sem támogatták.

A csepeli Fidesz frakció 2019-ben még kilenc fős volt, és Budapesten ritka például szolgált arra, hogy a kormánypárt képes megtartani egy baloldali kerületet is. Ám Németh Szilárd nem sokkal később azt parancsolta párttársainak, hogy az önkormányzat vagyonát adják oda saját alapítványának, valamint adják el neki a Kis-Duna-partot, hogy azt beépíthesse. Miután Borbély Lénárd polgármester és a fideszes vezetés erre nem volt hajlandó – a vagyonátadás ráadásul bűncselekmény lett volna -, Németh bosszúból feloszlatta a csepeli Fideszt, majd kizárta a tagok háromnegyedét, köztük a polgármestert és alpolgármestereit. (tovább…)

Öt éve nyitotta meg kapuit a Rákóczi Kert – A Családok Parkja

2024. április 16. kedd

Csepel.hu

A park a kezdetek óta igen népszerű, változatos, izgalmas programokkal várja a látogatókat.

Az itt dolgozó maroknyi lelkes csapatnak köszönhetően évről-évre egyre ismertebb, kedveltebb az intézmény.

Sokan más kerületekből, vidékről is ellátogatnak ide. Legyen szó sportról, oktatásról, szabadidőről, itt valamennyi korosztály megtalálja a számára legérdekesebb programot.

(tovább…)

Ovi Kosár Csepelen

2024. április 16. kedd

Csepel.hu

Tegnap tartották meg az Ovi Kosár nevű sportrendezvényt a Laurencz László Sportcsarnokban, melyet a Csepeli Sportsziget Program keretében szervezett meg az önkormányzat az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvánnyal közösen.

A rendezvény kifejezetten a csepeli óvodásoknak szól, és célja, hogy a fiatalabb generáció számára is elérhetővé tegyék a kosárlabda örömeit, valamint segítsék a testmozgás iránti szeretet kialakulását már egészen fiatal korban.

(tovább…)

Capoeira Csepelen

2024. április 15. hétfő

Csepel.hu

Tizenkilencedik alkalommal rendezte meg a Capoeira Academia Egyesület az első övesek ünnepélyes avatását és a haladók övcseréjét a Széchenyi István Általános Iskolában április 13-án.

A capoeira egy brazil tánc és harcművészeti kultúra, amely sajátos akrobatikus mozgást jelent különféle ritmusú zenére. Az eseményt meglátogatta és az egyesület tagjait köszöntötte Borbély Lénárd polgármester.

(tovább…)

A szocialisták elherdálták, a mostani vezetés visszaszerezte

2024. április 14. vasárnap

Csepel.hu

A kétezres évek elején a szocialista városvezetés a volt Görgey iskolával és a Pedagógusszállóval kapcsolatban is gyanús telekcsereügyletekbe fogott, emellett pedig egy több száz lakásos lakópark tervei is a napvilágra kerültek, melyet az iskola területére terveztek.

Dobák István – aki jelenleg a baloldali ellenzék képviselőjelöltje a körzetben – még szocialista politikusként megszavazta a Görgey iskola bezárását és eladását. A reaktivált MSZP-s az elmúlt hetekben újra a ringbe szállt a politikai küzdőtéren.

(tovább…)

Nyolcvan éve történt Csepel bombázása

2024. április 14. vasárnap

Csepel.hu

A csepeli Weiss Manfréd Művek egyike volt az ország legnagyobb hadi – ipari komplexumának. Nem véletlen tehát, hogy a második világháború végén Csepel az egyik legtöbbet támadott célponttá vált. Nyolcvan éve történt a kerület bombázása, mely rendkívül súlyos károkat okozott

  1. április 3-áig Budapestet és környékét nem érte szövetséges légitámadás. Bár a légiriadók már rendszeressé váltak, de ezen a napon fordult komolyra a helyzet. Ezután a bombázások több hullámban érték a települést.

(tovább…)

Csepel Művek egykori munkatársainak találkozója

2024. április 13. szombat

Csepel.hu

Az elmúlt évek nagy érdeklődésére való tekintettel Csepel önkormányzata idén is megrendezi a Csepel Művek egykori munkatársainak találkozóját.

Várják azok jelentkezését, akik – 1985-tel bezárólag – hosszabb ideig a gyárban dolgoztak, és szívesen részt vennének egy összejövetelen, hogy újra találkozzanak egymással, a régi kollégákkal. Cél, hogy összehozzák a csepelieket egy kis nosztalgiára, kötetlen beszélgetésre.

A találkozó 2024. május 17-én, pénteken, 10 és 16 óra között lesz a Királyerdei Művelődési Házban.

A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges!

(tovább…)

Emléktáblát avattak a csepeli HÉV-katasztrófa áldozatainak tiszteletére

2024. április 13. szombat

Csepel.hu

1978. április 13-án, 17 óra 10 perckor szörnyű tragédia történt, amikor a Boráros térre késve érkező HÉV-szerelvény fékhiba miatt belerohant az állomás épületébe. A tömegbalesetben 18 ember meghalt, sokan súlyos sérülésekkel kerültek kórházba.

A legtöbb csepeli, aki megélte azt a napot, ma is pontosan emlékszik, hol volt, mi történt a baleset idején.  (tovább…)

Betörőt fogtak és életet mentettek a rendőrnők Csepelen

2024. április 13. szombat

Csepel.hu

Az egyaránt 21 éves Szép Virág és Szép Csenge rendőr őrmesterek csupán névrokonok, de mind a ketten egy évvel ezelőtt szereltek fel rendőrnek, és szolgálnak a csepeli rendőrkapitányságon járőrként.

Szintén hasonlóság bennük, hogy ez alatt a rövid idő alatt máris figyelemre méltó teljesítményt értek el, amely elöljáróik elismerését váltotta ki: Virágot tavaly novemberben terjesztették fel önkormányzati jutalomra, Csengét pedig Terdik Tamás rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya részesítette elismerésben és jutalomban egy életmentésben való közreműködéséért nem sokkal azután, hogy rendőrnek állt.

(tovább…)

Óvodapedagógusok: Egyedülálló béremelés Csepelen

2024. április 12. péntek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat november végén – Borbély Lénárd polgármester javaslatára – az országban egyedülálló óvodapedagógusi béremelésről döntött. A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta az előterjesztést, melynek értelmében bruttó 640 ezer és 744 ezer forint közötti sávban lesz az óvodapedagógusok alapbére.

A bérrendezés a 2024-es költségvetés elfogadásával lépett életbe, melyet március 14-én szavazott meg a csepeli képviselő-testület. A béremelés jelentőségéről, fogadtatásáról és a pedagógushiányról is beszélgettünk Hirholczné Faragó Tündével, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvodák Igazgatójával.

(tovább…)