‘Csepel’ kategória archívum

Suttyó parkolásért bünti jár

2017. szeptember 19. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Informátorunk információi

Szerkesztőségünk egyik olyan informátorától kaptuk a fenti képet, aki rendszeresen lát el működésünkhöz elengedhetetlen információkkal. A fenti kép a Petz Ferenc utcai egyik társasházhoz tartozó zárt parkolójánál készült.

Az autó vezetője úgy gondolta, hogy másokat akadályozva parkolónak használja a gépkocsibeállót. Informátorunk szerkesztőségünknek elmondta, hogy bármennyire nem szokott lenni ott üres hely, a fotó készítésnek időpontjában több szabad hely volt. A hab a tortára, hogy az arra járőröző közterület felügyelet megbüntette az autó vezetőjét.

Szociális vásárt rendez a Csepeli Vöröskereszt

2017. szeptember 19. kedd

Vöröskereszt, Mr. Gabee, Csepel.info

Megújul a Csepel-szigeten az M0

2017. szeptember 19. kedd

Inforadio.hu

Egy, jórészt a Csepel-szigetet érintő beruházásban 11,5 kilométernyi autópálya újul meg Nagytétény és Dunaharaszti között. Lesz némi újdonság is.

Kihirdették az M0-ás déli szakaszára kiírt tervezői közbeszerzés eredményét a TED-en. A beruházó NIF Zrt, hirdetménye szerint a fővárosi körgyűrűn az M6-os autópálya (11,65-ös kilométerszelvény) és az 51-es főút (23,2-es kilométerszelvény) között végeznek rekonstrukciót – írta a Magyarepitok.hu.

(tovább…)

Elvágták a gázvezetéket, kigyulladt a csepeli ház

2017. szeptember 19. kedd

24.hu, Csepel.info

Tűz volt hajnalban a csepeli LIDL áruházban

Kigyulladt egy családi ház Budapest XXI. kerületében, a Vágóhíd utcában, miután elvágtak egy gázcsövet. Az épület tetőszerkezete kapott lángra.

A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak, akik már megfékezték a tüzet. Az elsődleges információk szerint nem sérült meg senki – közölte a katasztrófavédelem. A Csepel.info úgy tudja, hogy a vezetéket a gázcsap mellett egy flexel vágták át, ami a robbanástól elrepült.

Rendezték a Rákóczi Liget peres ügyét

2017. szeptember 19. kedd

Trendfm.hu, Csepel.info

Csaknem hétéves peres eljárás ért véget, a FŐTÁV Kiserőmű Kft, és a csepeli Rákóczi Liget Társasház közötti megállapodással.

Az évek alatt több mint száztízmillió forintos tartozást felhalmozó társasház lakói a hét év alatt, kamatmentesen törleszthetik az adósság tőkerészét. A Csepel.info úgy tudja, hogy a vita rendezésében Borbély Lénárd polgármester és Németh Szilárd is igyekezett közvetíteni, miután elmérgesedett a helyzet a vitás felek között. Az ügy és a megállapodás részleteiről a FŐTÁV Kiserőmű Kft vezetője és a csepeli polgármester is nyilatkoztak a Trendfm.hu-nak.

Ifjú focistákat keres a Halászi Focisuli

2017. szeptember 19. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Hajléktalanszálló is lehet a volt Görgey iskolából?

2017. szeptember 19. kedd

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester rendkívüli képviselő-testületi ülés összehívását kezdeményezte, miután a Pércsi 37 Ingatlanforgalmazó Kft. nevű cég vette meg az egykori Görgey Artúr Általános Iskola épületét. A csepeli önkormányzat is pályázott az ingatlanra, de a cég többet ígért.

A befektetők szociális célú intézmény kialakítását szeretnék itt elérni. Az önkormányzat szerint azonban most is túlzsúfolt a környék, ezért a kerület vezetése legfeljebb családi parkot tart itt elfogadhatónak.

(tovább…)

Megdöbbentő, hogy mit tett a csepeli politikus

2017. szeptember 19. kedd

Csepel.info

Ha Soros Györgyöt kell megvédeni, szirénázni vagy graffitit sikálni is hajlandó

Dr. Szabó Szabolcs meg akarta akadályozni a jogtipró ukrán oktatási törvény elítéléséről és az ellene való fellépésről szóló országgyűlési határozat napirendre vételét. Csak miután ez nem sikerült, szavazta meg kelletlenül a javaslatot. Az ukrán kormány első sorban az orosz nemzetiségen akar bosszút állni, de a törvény az összes ukrajnai nemzetiséget, így a magyarokat is rendkívül negatívan érinti.

Az Együtt politikusa az illegális határátlépőkön kívül nem nagyon érzett szolidaritást a különböző szavazásoknál. Miközben 15 ezer muszlim illegális határátlépőt akar betelepíteni, tartózkodással szavazott, amikor a devizahiteleseket segítő törvényről, az új építésű lakások adójának csökkentéséről, illetve a nagypénteki ünnepnapról döntött a parlament, a fogyasztóvédelem megerősítését szolgáló törvényre pedig a „nem” gombot nyomta meg. A csepeli fejlesztéseket többnyire támadja vagy igyekszik megakadályozni. Egy alkalommal még fényképet is manipulált, csak hogy a csepeli városrehabilitációt megfúrja. Ezek után nem meglepő, hogy a Kárpátalján élő magyarság irányában sem érez semmilyen felelősséget.

(tovább…)

Nem működik egy lámpa a Táncsics Mihály utcában

2017. szeptember 19. kedd

Járókelő, Mr.Gabee, Csepel.info

A Járókelő.hu egyik olvasója szerint Csepelen, a Táncsics Mihály utca – Katona József utca kereszteződésben az egyik oszlopon lévő két lámpa 2 nem világít.

A bejelentő beküldte a hibát az illetékes hatóságoknak, reméljük hamarosan javításra kerül.

Önzetlen masszázs Királyerdőben

2017. szeptember 19. kedd

Városkép, Mr.Gabee, Csepel.info