2017. május havi archívum

3. Csepeli Fúvószenekari Fesztivál

2017. május 31. szerda

Csepel történelme – a Rákóczi út bontása

2017. május 31. szerda

v39endre

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Amikor az illetékesek eldöntötték, hogy Csepelen lakótelepet kell építeni az akkor még jól prosperáló gyárak dolgozói részére, Csepel történelmi belső területét ítélték lebontásra. A lebontás megtörtént, a lakótelepeket felépítették, de a gyárak időközben megszűntek, vagy összezsugorodtak. A munkások már máshol dolgoznak – ha van mit dolgozni. Itt csak egy alvó város maradt.

De a régi, kedves Csepel már nincs többé. Sajnos azóta is időnként lebontanak egy régi épületet, mint legutóbb az 1911-ben épült Takarékbankot. Pedig ez jó lett volna egy Csepel-múzeumnak. A fentiekben néhány fénykép látható a bontásról. E képek filmjei a Csepeli Helytörténeti Gyűjtemény tulajdonából került hozzám, szkennerezés által.

Forrás: v39endre

Baráti tűz: kinyírták a Csepel SC Alapítvány honlapját

2017. május 31. szerda

Csepel.info

A Csepel SC Alapítvány egyik látványterve: sportlétesítmények helyett plázát, lakóparkot és idősek otthonát építenének – sport helyett gördeszkázni lehetne, de csak az utcán

Két napja elérhetetlen a Csepel SC Alapítvány honlapja – értesült a Csepel.info. Az MSZP-hez közel álló ingatlanbefektető csoport honlapját az Anonymous hackercsoport MSZP-hez közel álló kiberbűnözői törték fel. Azt hitték, hogy az alapítvány és a honlap Németh Szilárdé – de tévedtek.

Ehhez képest Németh Szilárd éppen 10 éve áll harcban a Csepel központjában sportlétesítmények helyett plázát, lakóparkot és idősek otthonát álmodó Csepel SC Alapítvánnyal. Az MSZP-s önkormányzat idején ezt a sok tízmilliárd forint értékű sportkomplexumot Podolák György szocialista országgyűlési politikus közreműködésével sikerült kimutyizni a köztulajdonból egy ingatlanfejlesztő cégcsoport karmaiba. (tovább…)

Öngyilkos merénylőt fogtak Németországban

2017. május 31. szerda

Origo

Karl-Heinz Schröter Brandenburg belügyminisztere jelentette be, hogy egy szíriai tizenéves levelezésében egyértelmű utalásokat találtak az öngyilkos merényletről, amit a fiú az anyjának írt meg.

Egy 17 éves szíriai egykor menekült fiút tartóztattak le Berlinben, akiről feltételezik, hogy öngyilkos merényletre készült – írja a Deutsch Welle.

(tovább…)

Újra szolgálatba állnak a körúti robbantásban megsérült rendőrök

2017. május 31. szerda

Pesti Srácok

Nyolc hónappal a merénylet után újra egészségesen jelentkezett szolgálatra az a két rendőr, akik életveszélyes sérüléseket szenvedtek a Teréz körúti robbantásban. Június 1-től folytatják hivatásukat. A járőrpárban örök emlékként hagytak nyomot a történtek. Érzéseikről, emlékeikről a Zsaru Magazinnak beszéltek, többé nem kívánnak nyilatkozni, és alig várják, hogy újra dolgozhassanak.

Egyelőre még nem tisztázott, miért, milyen célból robbantotta fel saját készítésű szögbombáját a keszthelyi P. László a Teréz körút 4. alatti kapualjban, pont akkor, amikor két szolgálatban levő rendőr haladt el a járdaszakaszon. A férfit 2016. október 19-én Keszthelyen fogta el a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége, azóta is előzetes letartóztatásban van. A Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének és robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntetté­nek megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást. Nem a merénylőn múlott, hogy a két zsaru életben maradt, és nem volt több áldozat.

(tovább…)

Új étterem nyitotta meg kapuit a Csepel Plázában

2017. május 31. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info,

Gordon Gastrobar nyitotta meg kapuit a Csepel Pláza első emeletén 2017. május 29-én délután. Az étterem a KIK üzlet mellett, a mozi kijáratánál található. A nyitás pillanatában Mr.Gabee is jelen volt. 

Az fentiekben szerkesztőnk képeit tekinthetik meg. Bővebb információt az étterem facebook oldalán találnak.

Videó: olyan mintha a Paradicsom fölött járnánk – és ez is Csepel

2017. május 30. kedd

Youtube, Csepel.info

Sok fantasztikus fotót láttunk már a csepeli és szigetszentmiklósi kavicsbányatavakról, de ez a mostani videó mindenen túltesz. És ha valaki megint előjön azzal, hogy Csepel valami unalmas vidéki iparváros Budapest alatt, mutasd csak meg neki ezt!

Az alábbiakban pedig átadnánk a szót a videó készítőjének: (tovább…)

Botka: Gyurcsány gátja a kormányváltásnak

2017. május 30. kedd

Gyurcsány: Botka elutasította az összefogást

MTI, Mandiner

„Őszintén ki kell mondanom: Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak. A fenti feltételek mentén nyitott vagyok minden demokratikus szervezettel tárgyalni” – közölte Botka László.

Botka László szerint Gyurcsány Ferenc személye gátja a kormányváltásnak. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje azt közölte: nem változott álláspontja azzal kapcsolatban, hogy kormányváltás alapfeltétele a közös program, a közös lista, a közös egyéni jelöltek és a közös miniszterelnök-jelölt. 

(tovább…)

Verseny miatt egy napra zárva tart a Csepeli Strand egyik medencéje

2017. május 30. kedd

CSepel.info, Mr. Gabee

A Csepeli Városgazda Zrt. tájékoztatja kedves vendégeit, hogy a Csepeli Strandfürdő 50 m-es úszómedencéje 2017. június 3-án,szombaton verseny miatt zárva tart. A többi medence zavartalanul üzemel!

Megértésüket köszönjük! Kellemes fürdőzést és kikapcsolódást kívánunk!

Németh Szilárd élveboncolása

2017. május 30. kedd

Blogstar

Ha az ellenzéki képviselőkön múlik, akkor hétfőn talán a mentők, a tűzoltók és a rendőrség szirénái is Németh Szilárd Fidesz alelnök, csepeli országgyűlési képviselő, a birkózószövetség elnöke nevét visították volna.

A csepeli önkormányzat képviselő-testülete ugyanis pénteken szavazta meg: a Németh Szilárd által alapított és az ő lakhelyére bejegyzett Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány kapjon 2 milliárd forintos költségvetési támogatást, hogy felépítse a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia sportcsarnokát. Hétfőn Kunhalmi Ágnes (MSZP) már hűtlen kezelésről beszélt, Szél Bernadett (LPM) sikkasztást és szintén hűtlen kezelést emlegetve feljelentéssel riogatott, Szilágyi György (Jobbik) parlamenti felszólalásában pedig a rezsibiztos megbízhatóságával gúnyolódott.

(tovább…)