2019. január havi archívum

Nem támogatta a DK az ingyenes gyermekétkeztetést

2019. január 30. szerda

Csepel.hu

A képviselő-testület idei első ülésén döntöttek a gyermekétkeztetéshez szükséges pénzügy fedezet biztosításáról, valamint egyéb támogatásokról.

A képviselők többsége megszavazta az intézményi gyermekétkeztetés és a szociális étkeztetéshez szükséges pénzügyi fedezet biztosítását. A döntésre azért volt szükség, mert a szociális és intézményi gyermekétkeztetésre létrejött szerződés az ezt biztosító külső szolgáltatóval az év végén lejár, az önkormányzat pedig 2020. január 1-től is szeretné a szociális gyermekétkeztetést tovább biztosítani. A Demokratikus Koalíció politikusai közül Horváth Gyula nemmel szavazott, míg Borka-Szász Tamás tartózkodott a szavazáson. Ezzel ők elutasították a rászoruló csepeli gyerekek ingyenes étkeztetését. A jövő év január elsejétől kezdődő, ötéves időtartamra tervezett szolgáltatás az előírás keretei között, az étkezésben több választási lehetőséget fog biztosítani.

(tovább…)

Eltűnt egy 31 éves csepeli férfi

2019. január 30. szerda

Facebook

Neve: Balogh Sándor
Kora: 31 éves
Eltűnt: 2019.01.25 este 10 óra.
Lakhelye: Szigetszentmiklós
Utolsó tart.helye: Csepel Erdősor út (tovább…)

Majdnem 4 és fél millióra nőtt a foglalkoztatottak száma Magyarországon

2019. január 30. szerda

Hellovidek

Újabb rekordot döntött a foglalkoztatottság

Az október-decemberi időszak átlagában az előző év azonos időszakához képest 34 ezer fős növekedéssel 4.481 millió volt a foglalkoztatottak száma. A változáshoz az elsődleges munkaerőpiac 73 ezer fős növekedéssel, a közfoglalkoztatottak száma 47 ezer fős csökkenéssel járult hozzá, a külföldi telephelyen dolgozók száma pedig hibahatáron belül változott.

Az előző 3 havi átlaghoz képest 13 ezer fővel csökkent a foglalkoztatottak száma, a szezonális hatásoknak megfelelően. A 15-74 éves korosztályban a gazdaságilag aktívak száma egy év alatt 26 ezer fővel 4.649 millióra növekedett. Ezzel párhuzamosan a fenti időszakban 3.6%-on stagnált a munkanélküliségi ráta. A munkanélküliek száma 2 ezer fővel csökkent az előző 3 havi átlaghoz, míg 8 ezer fővel csökkent az egy évvel korábbihoz képest, derül ki a Takarékbank közleményéből. (tovább…)

Szegedre igazolt át Kiss Tamás kenus

2019. január 30. szerda

Nemzeti Sport

Válogatott kenussal erősödött az NKM Szeged Vízisport Egyesület csapata, Kiss Tamás 21 év után hagyta el nevelőklubját, a Csepelt, s igazolt a Tisza partjára.

A 31 éves sportoló 2008-ban olimpiai bronzérmet szerzett Kozmann Györggyel az oldalán, emellett háromszoros világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok és világjátékok-ezüstérmes.

(tovább…)

Öt kiló marihuánával buktak le Csepelen

2019. január 30. szerda

Hirado.hu

Kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vettek három külföldi férfit kedden délután Budapesten – tudatta a rendőrség szerda hajnalban honlapján. A bűnözés elleni osztály nyomozói több mint öt kilogramm marihuánát foglaltak le.

A tájékoztatás szerint egy 31 éves albán férfi továbbértékesítés céljából átvett öt kilogramm marihuánát egy macedón és egy koszovói férfitől egy csepeli parkolóban. Az albán férfi a kábítószerrel együtt taxiba ült. (tovább…)

Figyelem: most ők az ország legkeresettebb bűnözői

2019. január 29. kedd

Police.hu, Origo.hu

police.hu/hu/koral címen elérhető közérdekből nyilvános körözési adatbázis listákba rendezetten böngészhető és kategóriák szerint is át lehet nézni. Például rá lehet keresni eltűnt emberekre, ellopott állatokra vagy autókra, de elfogatóparancs alapján körözött személyekre is. 

Az is újdonság, hogy ha valaki megnyitja az egyes adatlapokat, meg is tudja osztani a nagyobb közösségi csatornákon. Amennyiben a police.hu-n megjelenített körözés megszűnik, a posztok beágyazásai is inaktívvá válnak. (tovább…)

Képmentő: Fémmű Étterem

2019. január 29. kedd

Fortepan.hu

Csepel Vas- és Fémművek, Alumínium-Hengermű utca, szemben a Fémmű Étterem 1972-ben.

Aki többet tud a képről vagy a képen látható épületekről, személyekről, írja meg a fórumban!

Veres Roland Moszkvát is bevette

2019. január 29. kedd

Lokál

Nagy sikert hozott élete első külföldön tartott szemináriuma az ötszörös világbajnok Veres Rolandnak. A huszadik életévét januárban betöltő sportoló egy héten keresztül tréningezte a kick-box egyik fellegvárának tartott Oroszország válogatottját.

Az edzőtábor végén tartott Moscow Openen első idei Grand Champion győzelmét is megszerezte – olvasható a misportunk.com-on, ahol az is kiderül, a fiatal csepeli bunyósnak ugyanakkor nem ez az első sikere 2019-ben, hiszen az Év Sportolója választáson – egyedüli nem olimpiai sportolóként – bekerült a jelöltek közé. (tovább…)

A Móra iskolában új játékeszközök segítik a tehetséggondozást

2019. január 29. kedd

csepel.hu

A Móra Ferenc Általános Iskola pályázaton nyert játékeszközeit adták át az intézményben január 28-án. Mikus Judit intézményvezető jelképesen nyújtotta át a tanulóknak a képességfejlesztő- és logikai játékokat, kártyákat, labdákat, táblajátékokat. Az önkormányzat képviseletében Morovik Attila alpolgármester és Tóth János tankerületi igazgató vettek részt az átadáson.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Tehetség Programján az iskola két pályázatot nyert el. A „Kémikusok a Mórában” projekten több mint egymillió forint támogatást kaptak, amelynek köszönhetően legalább hatvanórás, tanórán kívüli, élmény- és felfedezés vagy alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program megvalósítására lesz lehetőség. (tovább…)

Nagyszerűen szerepeltek hétvégén atlétáink Magyarország Fedett pályás Újonc Bajnokságán

2019. január 28. hétfő

csepel.hu

Tari Zoltán János és Nagy Levente országos bajnok lett, de a kis létszámú csapatunk minden tagja továbbjutott versenyszámának döntőjébe, ahol is egyéni csúcsaikat megdöntve érték el nagyszerű, több esetben dobogós helyezéseiket.  

Legeredményesebb versenyzőnk Tari Zoltán János volt, aki a magasugrás /148 cm/ aranyérme mellett a 60 m gátfutásban /9.89 mp/ második, azaz ezüstérmes lett. 60m gátfutásban Nagy Levente által Csepelre került az aranyérem is, aki /9.74 mp/ elsőként ért célba nagyszerű időeredményével. 60 m síkfutásban az előfutamból /8.52 mp/ a döntőbe jutva nyolcadik helyezést ért el /8.70 mp/.

(tovább…)