2024. június havi archívum

Kritikussá vált a Gubacsi vasúti híd állapota

2024. június 30. vasárnap

Infostart

A Csepel-sziget északi részén Budapest XXI. és XX. kerületét összekötő Gubacsi híd állapota az utóbbi években sokat romlott, így a korábbi üzemengedély június 30-ig volt érvényben. Emiatt a hídon a közelmúltban terheléses vizsgálatot végeztek, hogy megállapítsák, a híd alkalmas-e június 30-a után is a vasúti közlekedésre.

A jelentős vasúti teherforgalmat bonyolító Gubacsi híd eredeti szerkezetét 1923–1924 között építették, majd a második világháborút követően 1947-ben építették újjá. Mára azonban a híd állapota nagyon sokat romlott, statikai értelemben elöregedett, így egyre sürgetőbbé vált a felújítás.

(tovább…)

“Én, veled ellentétben Magyarországon születtem” – finoman románozott Németh Szilárd embere

2024. június 20. csütörtök

Csepel.info

Folytatják… bal oldalon Gál Balázs, a csepeli fideszes lejáratókampány “arca” látható

Ahogy mondani szokás, Németh Szilárd semmit nem felejtett, és semmit nem tanult a június 9-i bukásából. Ott folytatja a Borbély Lénárd polgármester elleni háborúját, ahol abbahagyta. Ebbe még a románozás is belefér, miután a polgármester Nagyváradon született, és csak kétéves korától lakik Csepelen.

Bár még nem hivatalos a döntés, Németh Szilárd a csepeli képviselő-testületbe Tóth Endre Mátét, a Dél-Pesti Tankerületi Központ vezetőjének fiát, valamint Gál Balázst, a Csepel SC egyik vezetőéjét küldi be. Ők a legvadabb hívei, akik – információink szerint – a polgármester elleni lejárató kampányt is vezették. Gál már első nyilatkozatával egyértelművé tette, hogy ugyanazt a kampányt folytatja, amelyre a csepeliek a választáson nemet mondtak. Úgy utasította el az önkormányzati mandátumátvételt, hogy – miután még nem hivatalos a listás képviselői helye – semmi keresnivalója nem volt az ünnepségen.
(tovább…)

Szombattól három hétig karbantartás miatt pótlóbusz közlekedik a csepeli HÉV helyett

2024. június 20. csütörtök
Csepel.hu
 Június 22-e szombattól július 11-ig karbantartás miatt pótlóbusz közlekedik a csepeli HÉV helyett – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.
A tájékoztatás szerint a Boráros tér és Csepel, Szent Imre tér között a H7-es pótlóbusz jár. A Szent Imre tér és a csepeli HÉV-végállomás között pedig az arra közlekedő 35-ös, 36-os, 38-as, 38A, 71-es, 138-as, 148-as, 151-es, 152-es, 159-es, 238-as és 278-as buszokkal utazhatnak az utasok.
A pótlóbuszok a Boráros téren a belső autóbusz-végállomásról, a 224-es busz eredeti megállójából indulnak, Csepelen pedig a Szent Imre téren az autóbusz-végállomás mellett a Kiss János altábornagy utcánál, vagy a HÉV-állomás mellett lehet felszállni – hívták fel a figyelmet.

(tovább…)

Átvették a megbízóleveleket

2024. június 18. kedd
Csepel.hu
Tegnap este a Közösen Csepelért Polgári Egyesület 12, egyéniben nyertes képviselője, a kutyapárt kompenzációs listáról bejutott politikusa, valamint Borbély Lénárd újrázó polgármester hivatalosan is átvette a megbízólevelét a Csepeli Munkásotthonban.
A polgármester a Közösen Csepelért Polgári Egyesület nevében megköszönte a választóknak az önkormányzati és a Európa parlamenti választásokon való részvételt. Borbély Lénárd elmondta: Csepel történetében ilyen magas fokú felhatalmazást még senki nem kapott, ilyen magas felhatalmazással pedig ritkán lesz valaki képviselő. Hozzátette: ekkora felhatalmás, óriási felelősséggel is jár együtt. Ezt pedig annál nagyobb szerénységgel kell megszolgálni. „Mindenkivel együttműködünk, aki a kerület érdekét tartja szem előtt” – emelte ki, megemlítve, hogy Budapest történetében történelmet írtak, és nagyon büszkék mindenkire.

(tovább…)

Németh Szilárd összehozta a Fidesz rémálmát

2024. június 17. hétfő

Csepel.info

Soha nem elég…

Rengeteg szimpatizánst vesztett a kormánypárt Csepelen. Ez a rezsibiztos bosszúpolitikájának következménye. A megmaradt Fidesz-szavazók kétharmada június 9-én ráadásul bizonyíthatóan nem Németh Szilárd (és a Fidesz) jelöltjére, hanem a pártból kizárt Borbély Lénárdra és az ő jelöltjeire voksolt.

Mutatjuk a számokat, és hogy mit reagált erre Németh Szilárd! (tovább…)

Titkos üzenet: “nyúlja” nélkül fő a csülkös pacal Csepelen

2024. június 14. péntek

Csepel.info

Bár a pacal eredetileg nem nyúljával készül, mégis összeforrt Csepel és a pacal Németh Szilárddal, valamint a nyúljával. De ennek több okból is vége szakadt.

Märtz József vendéglős a maga módján, elegánsan vág vissza Németh Szilárd ellene indított háborújában. Vasárnap éjjel a Takaródóval, pénteken a nyúlja nélkül főtt csülkös pacallal üzent a rezsibiztosnak. És aki meg akarja kóstolni a főztjét, jobb ha siet, mert gyorsan el fog fogyni – értesült a Csepel.info.
(tovább…)

Következményeket akarnak a baloldali pártok szimpatizánsai

2024. június 12. szerda

Csepel.info

Győzelmet várt, de soha akkorát nem bukott a csepeli baloldal, mint június 9-én, vasárnap. Minden körzetet elveszítettek, és csak kettő listás képviselőjük lesz. Ez olyan szégyen, amihez hasonló még 2010-ben sem fordult elő. 

Mindezt úgy érték el, hogy reklámmal, médiamegjelenéssel, munkahelyekkel még Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is segítette őket. A Németh-féle Fidesz is hatalmasat bukott. A rezsibiztos csak két listás képviselőt küldhet a testületbe, ami az ő történelmi veresége. Úgy tudjuk, Németh kielemezte a vereség okait, és már tudja, miért nem ő a hibás: ő volt az egyetlen, aki mindent megtett a sikerért. (tovább…)

Elfújták a “Takarodót” Németh Szilárdnak

2024. június 10. hétfő

Csepel.info

2024. június 9-én akkorát bukott Németh Szilárd Fidesze Csepelen, hogy Märtz József vendéglős, a Csepeli Birkózó Club elnöke elfújta neki a “Takarodót”. Ez elegáns visszavágó, ha megismerjük a történetét.

Märtz úr segítette a rezsibiztost a birkózószövetség elnöki székébe, de köszönet helyett bosszúhadjáratot kapott érte. A Fidesz alelnöke arra sem volt képes, hogy kifizesse egy keresztelő fogadásának árát. A számla most már ki van függesztve a Hollandi 8 vendéglő bejáratánál.
(tovább…)

A Választási Bizottság szerint Németh Szilárd törvényt sértett

2024. június 9. vasárnap

Csepel.info

Kamuduma

A Budapest XXI. kerületi Helyi Választási Bizottság döntése szerint Németh Szilárd megtévesztette a csepelieket, amikor azt állította, hogy a csepeli Szent Imre téren épülő új park kormányzati pénzből készül.

A Fidesz alelnöke az elmúlt napokban több helyen állította, hogy az önkormányzat csak kormányzati forrásból tud fejleszteni, és azt a pénzt is ő szerezte a kerületnek. Állítása szerint ez így történt a Szent Imre téri park esetében is, amit még át sem adott az önkormányzat. Csakhogy ezek az állítások – ahogy a Választási Bizottság is megállapította – egyáltalán nem igazak. Németh Szilárd ezzel megtévesztette a választókat. (tovább…)

Az ember mindig tanul

2024. június 9. vasárnap

Csepel.info, Noé László véleménye

Tisztelt Csepeliek! Kedves Barátaim!

Az ember mindig tanul. Tanul még az ellenfelétől is. A kommunizmus kezdetén gyenge szónok volt Sztálin, sokkal gyengébb, mint Lenin, Trockij, stb. Azonban Szoszó átvette az irányítást a hivatalban, azaz megpuccsolta  a nála képzettebbeket. Hasonló elv alapján lett a kormányfő Gyurcsány, Medgyessyvel szemben. Ezt módszert alkalmazta Németh Csepelen. Mint kilépett SZDSZ-es, belépett a kis létszámú csepeli Fideszbe, majd beléptetett több fiatalt és megszavaztatta magát elnöknek. Ez jó alap volt, hogy a szocik iskolaigazgatónak nevezzék ki. (tovább…)