2019. október havi archívum

Egy vágányon halad a H7-es HÉV

2019. október 31. csütörtök

Mr.Gabee, BKK, Csepel.info

16:38-tól visszaállt a forgalom

A BKK és Mr.Gabee információi szerint október 31 16:12-től A H7-es (csepeli) HÉV a teljes vonalon egy vágányon közlekedik járműhiba miatt. A Boráros tér és a Szent Imre tér között pótlóbusszal is lehet utazni.

A Szent Imre tér és Csepel végállomás között a 38-as, a 138-as vagy a 238-as autóbusz igénybevételét is ajánljék.

Elhunyt szeretteinkre emlékezünk

2019. október 31. csütörtök

csepel.hu

Közeleg mindenszentek és halottak napja, az elkövetkező hetekben sokan látogatnak ki a temetőkbe, hogy elhunyt szeretteikre emlékezzenek.

(tovább…)

II. Rákóczi Ferenc nyomában

2019. október 31. csütörtök

csepel.hu

A Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma a Határtalanul program keretében 86 tanulóval és 6 kísérőtanárral indult el II. Rákóczi Ferenc nyomában a csodálatos Felvidékre.

(tovább…)

Expedíció Tibetben Csepel teherautókkal

2019. október 31. csütörtök

csepel.hu

1956 nyarán egy tizenkét fős csoport érkezett Kínába, hogy egy nem hivatalos versenyen bizonyítsák a Csepel teherautók kiváló teljesítményét.

A Kínai Népköztársaság célja az volt, hogy a nemzetközi kínálatból kiválasszák a durva tibeti terepre legalkalmasabb járművet, cserébe a legsikeresebb gyártó komoly megrendelésre számíthatott.

(tovább…)

Csepel a 3D-s technológia központja

2019. október 31. csütörtök

csepel.hu

A csepeli székhelyű CraftUnique Kft. egy száz százalékban magyar fejlesztésű cég, amely a világ közel 25 országába exportálja a saját fejlesztésű 3D-nyomtatóit és közel félszáz szakképzési centrumban segíti a hazai oktatást.

A cég egy garázsműhelyből, közösségi finanszírozással indult el 2013-ban.

(tovább…)

WAKO World Kickboxing Championship 2019 Szarajevó – avagy a Busa nővérek a világ tetején!

2019. október 31. csütörtök

 

Csepel.hu

A bosnyák fővárosban rendezték a WAKO 2019. évi Világbajnokságának első részét, ahol a light-contact, low-kick és K1 szabályrendszerek legjobbjai mérkőztek meg. 58 ország 754 nevezése mellett a magyar válogatott 21 fő harcossal utazott, ebből 6 fő képviselte a Halker-KirályTeam Kick-Box Akadémiát. A szokásosan menetrend szerint kedden kezdődtek a selejtezők, majd pénteken és szombaton következtek az elődöntők és a döntők.

Maruscsák László újoncként, első felnőtt világversenyén remekül kezdett. Első ellenfelét 3:0-ra verte, így a legjobb négy között folytathatta biztos érmesként. Az elődöntőben a Kazah ellenféllel szoros meccset vívott, 2:1-es pontozással maradt alul és nyert világbajnoki bronzérmet. László az elmúlt években mindent feltett a kick-box-ra, a siker érdekében Szlovákiából a KirályTeam-hez igazolt, állampolgárságot szerzett és alázatosan edzett! Elszántsága példaértékű minden sportoló számára.

(tovább…)

Október 31-én zárolják a számláját ha nem egyeztetett bankjával

2019. október 31. csütörtök

Hirklikk, Mr. Gabee, Csepel.info

Lejár az adategyeztetés végső határideje csütörtökön, addig minden olyan banki, biztosítós, önkéntes nyugdíjpénztári és önkéntes egészségpénztári tagnak egyeztetnie kell adatait a pénzintézetével, aki 2017 júniusa előtt nyitott számlát, és dokumentumait korábban nem másolták le, adatait nem egyeztették.

Az Országgyűlés június 25-én módosította a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló jogszabályt, négy hónappal, október 31-ig elhalasztva az adategyeztetés határidejét. A pénzügyi szolgáltatóknak a módosítás hatályba lépését követő három napon belül tájékoztatniuk kellett azon ügyfeleiket, akiknek az esetében addig az átvilágítás még egyáltalán nem, vagy nem teljes körűen történt meg.

Mind a Magyar Nemzeti Bank, mind a Magyar Bankszövetség többször felhívta az ügyfelek figyelmét az adategyeztetés fontosságára. Szeptember 9-én Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta: mintegy félmillió lakossági és csaknem 150 ezer vállalati ügyfél nem tett még eleget a kötelezettségnek. Ez a lakossági számlák 5 százalékát, a céges ügyfelek 10-15 százalékát jelenti – fejtette ki.

A bankszövetség főtitkára hangsúlyozta, hogy a kötelező azonosításra a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem miatt van szükség. A lakossági ügyfelek közül azoknak kell megjelenniük a bankokban, a pénzintézetekben, akik erről értesítést kaptak. Döntően olyan ügyfelekről van szó, akik 2017 júniusa előtt nyitottak számlát, és dokumentumaikat korábban nem másolták le. A cégeknél is el kell végezni az adategyeztetést, az azonosítás a vállalatoknál a tényleges tulajdonosok beazonosítását lehetővé tevő nyilatkozat megtételét jelenti, a magánszemélyeknél ez a személyi okmányok bemutatásával történik.A

kötelező banki adategyeztetésre 2019. június 26. volt az első határidő, ezt hosszabbította meg az Országgyűlés október 31-éig. A pénzintézeteknek ennek megfelelően október 31-én zárolniuk kell a nem azonosított ügyfelek számláiról a kifizetéseket mindaddig, amíg az ügyfél nem tesz eleget azonosítási kötelezettségének.

90 éves lenne Bud Spencer

2019. október 31. csütörtök

WIKI, Mr.Gabee

bud-spencer01

Ma, azaz október 31-én ünnepelné 90. születésnapját Bud Spencer, született Carlo Pedersoli (Nápoly, 1929. október 31. – Róma, 2016. június 27.) olasz úszó, vízilabdázó, színész, akit aPiedone-filmekből, spagettiwesternekből és a Terence Hill-lel közös filmjeiből ismernek. Az első olasz úszó, aki 100 m-es gyorsúszásban egy perc alatti eredményt ért el.

Anyanyelve tulajdonképpen a nápolyi nyelv, ezt ő maga vallja is. Albumot is jelentetett meg dalaiból, ahol énekel olaszul és nápolyiul egyaránt. A Piedone Afrikában c. filmben, amikor megkérdezik Piedonét (azaz Spencert), hogy ő olasz-e, azt feleli: Nem, nápolyi vagyok. Édesapjának akkoriban vasgyára volt a nápolyi kikötőben, de amikor a gyár előtt horgonyzó hajó egy baleset során felrobbant, a család hirtelen tönkrement. Nyolcévesen lett tagja a helyi úszóklubnak, ahonnan aztán Rómába igazolt, amikor a család 1940-ben a fővárosba költözött.

(tovább…)

Ma éjszaka van Halloween

2019. október 31. csütörtök

Wii,Mr. Gabee

A halloween ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, amit elsősorban az angolszász országokban tartanak meg október 31. éjszakáján, bár mára már az egész világon elterjedt.

Az ünnep őse a pogány kelta boszorkányok, kísértetek és egyéb démonok ünnepe a samhain volt október 31-én, amely egy kelta halálisten, a druidák istene Crom Cruach(en) kultuszában gyökerezik. A május 1-jei beltane ünnep az október 31-ei samhain ünnep „ellenpontjaként” az esztendő „napos” felének eljövetelét jelentette, amin emberáldozatokat is bemutattak a druidák (tovább…)

Jókedv, sváb zene és tánc a VI. Csepeli Sörfesztiválon

2019. október 31. csütörtök

csepel.hu

Térzene és tánc, lovaskocsis felvonulás, kulturális programok és sok-sok sör várta a VI. Csepeli Sörfesztiválra látogatókat a Királyerdei Művelődési Házban és udvarán október 26-án.

A Csepeli Német Önkormányzat és a Csepeli Svábok Szabad Kulturális Egyesület szervezte rendezvényre az ország számos településéről érkeztek német nemzetiségű vendégek, így többek között Soroksárról, Taksonyból, Leányvárról, Dunaharasztiból, Nagyhegyesről.

(tovább…)