2018. március havi archívum

Szép hétvégét kívánunk mindenkinek!

2018. március 24. szombat

Csepel.info, Mr.Gabee,

17454844_1501096623257285_2032302938_o

Gyenes László olvasónk fenti képével kívánunk nagyon szép hétvégét és jó pihenést.

Szombaton reggelre főként a Dunántúlon és keleten, délkeleten képződhet pára, köd. Délkeleten itt-ott még gyengén szállingózhat a hó is. Napközben változóan, többször erősen felhős lesz az ég, néhol gyenge zápor kialakulhat. A keleties szél mérsékelt marad. Hajnalban 0, -6, délután 5-10 fokot mérhetünk. Marad a frontmentes idő.

Vasárnap naposabban indul a nap, majd délutánra megnövekszik a felhőzet. Többfelé erősen felhős lesz az ég. A felhőkből csak néhol fordulhat elő egy-egy futó zápor. Többfelé feltámad a délkeleti szél. Hajnalban +1, -5, délután 6-11 fok várható.

Nem jön be a fizetős parkoló a polgármesternek

2018. március 23. péntek

Csepel.info, Facebook

Ahogy arról beszámoltunk, fizetőssé tette parkolóját a Szent Imre tér melletti Penny. Csepelen ők ebben az elsők, de Budapest külső kerületeiben már nem. Bár az ellenzéki pártok szerint tombol az éhezés  és a munkanélküliség, a valóság teljesen más. 2010 óta nagyjából 80 ezerrel több autó közlekedik naponta mint korábban, ezért számos nagyobb áruház is hasonlóan védekezik a P+R parkolás ellen.

A parkolót üzemeltető Park – Ferr Parkolástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. alkalmanként 2500 forintot számláz mindazoknak, akik több mint két órán át parkolnak a Penny előtt. Ezt előre nem lehet megváltani, csak utólag kifizetni. Ezt a csekket “rejti” a szélvédőn hagyott csomag. Borbély Lénárd csepeli polgármester Facebook oldalán fejtette ki gondolatait és kérte ki olvasói véleményét az önkényesen bevezetett fizetős parkolás miatt. (tovább…)

Fizetős lett a Penny előtti parkoló

2018. március 23. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info, fogyasztok.hu

Hosszadalmas parkolásért napidíjat kell fizetni Kossuth Lajos utcai Penny Market üzlet előtt.  A parkolót üzemeltető Park – Ferr Parkolástechnikai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. alkalmanként 2500 forintot számláz mindazoknak, akik több mint két órán át parkolnak a Penny előtt. Ezt előre nem lehet megváltani, csak utólag kifizetni. Ezt a csekket “rejti” a szélvédőn hagyott csomag.

“Magánterületen, minden jogi szabály betartásával történik a díjkiszabás” – közölte Kiss Sándor, a Park – Ferr kereskedelmi vezetője. “

Átadták a Weiss Manfréd iskola felújított kollégiumát

2018. március 23. péntek

Csepel.hu

Átadták a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma felújított kollégiumát, valamint a francia LEGRAND cég KNX laborját, amely egy világszínvonalon felszerelt épületautomatizálási szaktanterem.

A kollégiumi beruházás a Weiss Manfréd Terv részeként valósult meg a Nemzetgazdasági Minisztérium finanszírozásában. Az ünnepségen megjelent Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Katona Miklós, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezetője, Valló Péter, a BKSZC főigazgatója, Károlyi László, a LEGRAND vezérigazgatója.

(tovább…)

Íme egy kamupárt: döntse el Ön, hogy kik hozhatták létre!

2018. március 23. péntek

Csepel.info

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP csepeli-soroksári jelöltje szerint a “kamupártokat” azért hozták létre, hogy az MSZP szavazóit megtévesszék.

A csepeli választási bizottság négy napja tett feljelentést csalás gyanúja miatt. A Csepel.info most a választási bizottság nyilvános jegyzőkönyvei alapján nézte meg a visszautasított csepeli pártokat. Elvégre Bangóné mondhat, amit akar, annál sokkal jobb a saját szemünkkel meggyőződni arról, hogy az úgynevezett kamupártok kiknek az érdekeit képviselik. (tovább…)

MAGYAR ÍZEK KAVALKÁDJA – DARU-DOMB

2018. március 23. péntek

Csepel.hu

2018. április 7-én, 10 és 20 óra között rendezi meg Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a Magyar ízek kavalkádja című programot. Az esemény kiegészítő eleme a március 16-ra, a magyar zászló és címer napjára tervezett programnak, mely akkor elmaradt a rossz időjárás miatt. 

Az április 7-én, a Daru-dombon megrendezésre kerülő program célja, hogy bemutassuk a magyarságra jellemző minőségi termékeket a kézművesek alkotásaitól az őstermelők által, házilag előállított gasztronómiai termékekig. Ezeket kínálják, árusítják majd a közönségnek, amelyek ténylegesen a magyarsághoz, a magyar kultúrához szorosan kapcsolódnak. (tovább…)

Lekevert a gyereknek egy pofont a doktornő – állítják a kísérői

2018. március 23. péntek

Bors Online

Kijáró gyermekorvosi ügyelet: VÁLTOZÁS!

Vállalhatatlan stílusban beszélt egy hétéves kisfiúval, majd egy pofont is lekevert neki a doktornő két hete egy csepeli rendelőben – írta ma a Bors Online. A Csepel.info úgy tudja, hogy a doktornő valamint a munkatársa cáfolják, hogy bántódása esett volna a gyereknek.

Az alábbiakban a Bors Online cikkét olvashatják, amely nem kereste meg a doktornőt, így csak az egyik fél álláspontját írták le. A cikk végén írtuk le, hogy mi milyen információkat kaptunk a történtekről.

(tovább…)

A csepeli választási bizottság cáfolta Bangóné kijelentéseit

2018. március 22. csütörtök

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata értesülése szerint a bizottság várhatóan sajtó-helyreigazítást fog kérni a Hír TV-től, a 24.hu-tól, a Magyar Nemzet Online-tól, az Indextől és a HVG-től. A választási bizottság elnöke emellett rágalmazás és becsületsértés miatt fontolgatja a feljelentést Bangóné ellen.

Alább teljes terjedelemben elérhető a 17. számú Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság közleménye.

(tovább…)

Érdekes parkolási szokás a Petőfi utcában

2018. március 22. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

A fenti képet egy olvasónk küldte be Mr. Gabee szerkesztőnek. Először azt hittük, hogy vicc az egész, de később kiderült, hogy nem.

A képen látható Suzuki Vitara vezetője eléggé érdekes módját válaszotta az parkolásnak, ugyanis a Petőfi utcában csütörtökön délelőtt a képen látható módon hagyta a gépkocsiját. Az utcában közlekedő autók a járdát használva kerülték ki a szabálytalanul álló gépkocsit.

Természetesen gondolhatnánk azt is, hogy legurult a járdaszigetről, de ezzel kettő probléma van: (tovább…)

Nem jár a H7-es hév

2018. március 22. csütörtök

Csepel.info, Mr.Gabee, BKK

Új utastájékozató vitrinek a H7-es hév vonalán

Informátorunk közlése szerint muszaki ok miatt a H7es HÉV nem közlekedett. 

Ebből kifolyólag Boráros tér és Csepel között nem közlekedik, a kimaradt szakaszon pótló autóbusszal utazhatnak. Aki tudja, hogy mi történt, esetleg képpel rendelkezik, írja meg nekünk.