2021. március havi archívum

HÉV ütközött személyautóval a Szent Imre téren

2021. március 31. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

Személyautó ütközött egy HÉV szerelvénynek a Szent Imre téren – értesült Mr.Gabee szerkesztő.

Tudósítónk a helyszínre tart és a helyszínről fogja frissíteni a bejegyzést.

(tovább…)

Nulla forint támogatás a fővárostól

2021. március 31. szerda

Csepel.hu

Több mint egy héttel ezelőtt tájékoztatta Borbély Lénárd polgármester a csepelieket arról a jó hírről, hogy a Kormány újabb 750 millió forinttal támogatja a kerületi egészségügyi fejlesztéseket az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében.

Az EBP-ről annyit kell tudni, hogy ez egy hazai forrásból megvalósuló egészségügyi fejlesztés, amelyet állami költségvetésből finanszíroznak. A Kormány és a Fővárosi Önkormányzat megállapodása alapján Budapest 50 milliárd forint plusz állami forrást is kap erre a programra, amelyet évenkénti 10 milliárd forintos felosztásban kap meg a Főváros, illetve a kerületek.

 

(tovább…)

Hogyan közlekedik a HÉV és a pótlóbusz az ünnepek alatt? Megmutatjuk!

2021. március 31. szerda

MÁV-HÉV, Mr. Gabee, Csepel.info

A MÁV-HÉV Zrt tájékoztatása szerint a H7-es pótlóbusz és a H7-es HÉV április 1-jén (csütörtökön) a tanítási szünetben munkanapokon érvényes menetrend szerint jár.

Április 2-án a munkaszüneti napokra, 3-án a szombatra, 4-én és 5-én ismét a munkaszüneti napokra vonatkozó menetrend szerint közlekednek ezek a járatok. (tovább…)

Borbély Lénárd: bízzanak az orvosokban!

2021. március 31. szerda

Csepel.hu

Kollégáimmal azon dolgozunk, hogy a koronavírus elleni védőoltások beadásának időpontját megszervezzük a lakosság részére. Szomorúan azt tapasztaljuk, hogy miközben tombol a járvány, rengetegen betegszenek meg, kerülnek kórházba, intenzív osztályokra, és sajnos sokan halnak meg, ezalatt nagyon sok csepeli lakosunk elutasítja a keletről származó oltásokat – írja Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán.

A csepeli önkormányzat tegnap szinte végig a Szputnyik oltások beadását szervezte, segítve ezzel a háziorvosok munkáját, és nagyon sok telefonhívás végződött úgy, hogy ezt a vakcinát nem kérik.

 

(tovább…)

Bombarobbantással fenyegető férfit fogtak el a fővárosi rendőrök

2021. március 31. szerda

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

Megszűnt telefonszámát akarta visszakapcsoltatni
a mobilszolgáltató megfenyegetésével.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága közveszéllyel fenyegetés bűntettének gyanúja miatt indított eljárást egy 25 éves budapesti férfival szemben, aki 2021. március 27-én betelefonált az egyik mobiltelefon-szolgáltató központjába, hogy amennyiben nem kapcsolják vissza a megszűnt telefonszámát, akkor másnap bombát robbant a cég Budapest VIII. kerületi székhelyén.

Miután a szolgáltató bejelentést tett, a férfit 3 óra alatt a lakóhelyén elfogták a budapesti rendőrök, majd gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették. Beismerő vallomást tett, elmondása szerint a robbantást nem gondolta komolyan, csak azt akarta elérni, hogy panaszával foglalkozzanak a mobilszolgáltatónál.

Csepeli Piac ünnepi nyitvatartása

2021. március 31. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

 

Csepeli Piac ünnepi nyitvatartása a fentiek szerint alakul

Budapest elveszítheti a harcot a koronavírussal: leállhat a metró és a villamos

2021. március 30. kedd

Magyar Nemzet, Szakszervezetek.hu

Tömegével betegednek meg vagy kerülnek karanténba a BKV dolgozói, ami akár egyes metró- vagy villamosvonalak leállásához is vezethet. A helyzetet súlyosbítja, hogy a Karácsony Gergely vezette főváros nem hagyta jóvá a cég béremelését az idei évre.

A Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt. (BKV) elképesztően sok munkatársa – a tegnapi adatok szerint összesen 624 fő – kapta el a koronavírust vagy kontaktszemélyként kényszerült karanténba. Lapunk értesülései szerint a 2-es és a 3-as metróvonal munkacsoportjaiban – például a szerelők és más karbantartási feladatokat végző dolgozók körében – tombol a Covid–19, egyes brigádokban a kollégáknak összesen akár nyolcvan százaléka betegedett meg vagy került megfigyelés alá. (tovább…)

Egyre látványosabban épül a megújuló Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház csepeli telephelye

2021. március 30. kedd

Csepel.hu

Ma délelőtt Dr. Mező Róbert osztályvezető főorvos úr meghívására meglátogattam a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Központi Rehabilitációs Osztályát. Nagy öröm számomra, hogy a csepeli telephely kormányzati forrásból szinte teljesen megújul, a felújítási munkálatok mellett pedig új épület kialakítására is sor kerül – írja Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán.

Mező Róbert főorvos Csepel első emberét tájékoztatta a tervekről, ezután bejárták a több épületből álló intézményt, ahol már sok helyen gőzerővel folyik a munka.

(tovább…)

Segítség a rászorulóknak

2021. március 30. kedd

Csepel.hu

Húsvét közeledtével tartósélelmiszer csomagokat osztunk ki a rászorulóknak, hogy enyhítsünk a legelesettebbek terhein, és hogy segítsünk a COVID-19 okozta együttes kihívások átvészelésében – tájékoztatott Borbély Lénárd csepeli polgármester a Facebook oldalán.

A családok kiválasztása a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának bevonásával történik, mint ahogyan az elosztásban is ők a közreműködőek.

(tovább…)

Csepelen a polgármester és az alpolgármesterek is hívhatnak az oltásra

2021. március 30. kedd

Csepel.info

Borbély Lénárd polgármester is besegít a telefonálásba

A csepeli önkormányzat aktívan segíti a kerület háziorvosait a koronavírus elleni oltásban. Olyannyira, hogy a Polgármesteri Hivatal és az önkormányzati tulajdonú a Csepeli Városkép Kft. munkatársai mellett Borbély Lénárd polgármester és alpolgármesterek is beállnak a telefonálásba.

A csepeli önkormányzat nem kezdett oltásellenes kampányba. Sőt, a kerület vezetői azzal segítik a háziorvosokat, hogy munkatársaikkal közösen végzik el az oltásra történő hívásokat és az adategyeztetést. (tovább…)