‘Építészet’ kategória archívum

Munkavégzés a Hollandi úton

2023. március 20. hétfő

Csepel.hu

A P-C Víztermelő Kutak Konzorcium a „Budapest Főváros víztermelő kútjainak fejlesztése, vízminőségi és kapacitás kockázatok kezelése” projekt keretén belül a Budapest XXI. kerület Hollandi út 239. számnál, a Nádfedeles Csárda előtti parkoló és a Duna közötti zöldterületen (A sorompótól jobbra) munkát fog végezni, kb. 8*3 m-es területen.

A munkavégzés munkagödör földkiemeléssel jár, a munkaterületet a vállalkozó mobil kerítéssel körbekeríti. A munka előreláthatóan 2023.03.23. kezdődik és 2023.05.31.-ig befejeződik.
(tovább…)

Végre dolgoztak a Weiss Manfréd úton

2023. február 15. szerda

Csepel.info

Kár, hogy egy órával később már nem.

12:40 perckor láttuk, hogy végre valóban dolgoznak a csepeli Weiss Manfréd út melletti építkezésen, ami miatt hónapok óta korlátozzák a forgalmat Csepel egyik legforgalmasabb útján. Kicsivel több mint egy órával később jártunk arra, de akkor már se munkás, se munkagép nem volt az építkezésen. (tovább…)

Továbbra is a panellakásokat lehet a leggyorsabban eladni

2023. január 29. vasárnap

mfor.hu

Tavaly a negyedik negyedévben is a panelt lehetett a leggyorsabban eladni, országos átlagban kereken két hónap alatt – közölte saját adatai alapján az Otthon Centrum (OC).

Az ingatlanközvetítő hálózat szerint ez az érték öt nappal hosszabb mint 2022 harmadik negyedévében, az azt megelőző három hónaphoz képest pedig majdnem két héttel nőtt.
(tovább…)

Átadták a Deák Ferenc tér és a Ferenciek tere metróállomásokat

2023. január 25. szerda

welovebudapest.com

Az M3 metróvonal középső szakaszának megújult Deák Ferenc tér és Ferenciek tere állomását január 23-án átadták az utasforgalomnak, így Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között már metró szállítja az utasokat.

A Deák Ferenc tér kiemelt fontosságú közlekedési csomópont, mivel három metróvonal között biztosít átszállási lehetőséget. Mindkét belvárosi állomás akadálymentesen elérhető, ezzel ismét bővül az egyenlő esélyű elérhetőség a közösségi közlekedésben.

(tovább…)

Visszakerült a fejlesztési listára a Gubacsi híd és a Csepeli Szabadkikötő is

2023. január 23. hétfő
Világgazdaság.hu
 
A Nyugati Pályaudvar tervezésének fejlesztésére az Európai Uniótól kapott 1,1 milliárd forintról egyáltalán nem mondott le a kormány, a projekt egyelőre nem valósul meg, ezért jelenleg a tervezése sem indokolt – ezzel magyarázta az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a Világgazdaságnak, hogy miért került le a fejlesztés tervezése az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) pályázati projektlistájáról.
 
Arra viszont felhívta a figyelmet, hogy a jelen gazdasági helyzet miatt a korábbi CEF-projektlista módosult. Többek között olyan fejlesztések kerültek fel a listára, mint a Gubacsi vasúti híd vagy a Csepeli Szabadkikötő fejlesztése.

(tovább…)

Átadták Budapest első felhőkarcolóját

2022. december 11. vasárnap

WeLoveBudapest

Nem mindennap épül Budapesten magasház, felhőkarcoló pedig még ritkábban. Megépülését éles viták kísérik, úgyhogy a Kopaszi-gátnál magasodó torony elkészültét meglehetősen kíváncsian vártuk: mégis milyen lesz a főváros első felhőkarcolója, amit a világhíres Foster + Partners építésziroda tervezett?

A 143 méteres MOL Campust nemcsak a város majdnem minden pontjáról látni, de kirándulásaink alatt is rendszeresen kiszúrtuk a tornyot, ami erősen megváltoztatta az eddigi városképet – kérdés, milyen irányba.

(tovább…)

A Csepeli átjáró építése

2022. november 19. szombat

ilyenisvoltbudapest.hu

A Soroksári út déli folytatásának a neve 1975-től lett Helsinki út.

A Csepelt-Erzsébettel összekötő, a Helsinki út és a Ráckevei HÉV felett húzódó felüljárót, nem sokkal később kezdték építeni, a fotó 1978-ban készült.

(tovább…)

Befejezéshez közeledik az északi gyalogos- és kerékpáros híd munkálatai

2022. szeptember 28. szerda

Csepel.hu

A kivitelezők már elbontották az ideiglenes támasztásokat, miután az összes, 56 darab speciális tartókábelt megfeszítették.

Jelenleg a végleges hídkorlát szerelése folyik. A hídszerkezetet óvó speciális bevonat a következő hetekben kerül felhordásra. Várhatóan októberben szerelik majd fel a Műegyetem szakértői által tervezett speciális rezgéscsillapítókat.
(tovább…)

Ifjúsági tábor: már zajlik az új épületek alapozása

2022. szeptember 21. szerda

Csepel.hu

Ez év júliusában kezdődött el a Hollandi úti volt Ifjúsági Tábor épületeinek, illetve teljes területének rendbe tétele. A régi pavilonépületeket elbontották, a törmeléket elhordták, és már az új épületek alapozása zajlik.

A teljes mértékben önkormányzati forrásból és a csepeliek véleményét figyelembe vevő, két ütemben zajló beruházás várhatóan 2023 végére készül el.
(tovább…)

Megérkeztek az M5-ös metró látványtervei, bárki benézhet az alagútba

2022. augusztus 15. hétfő

Index.hu

A FŐMTERV Zrt. telefonos applikációt hozott létre, amelyben bárki bejárhatja a budapesti M5-ös metrót – írja az Index.hu.

Az applikációban a felhasználók virtuálisan, a kiterjesztett valóság eszközével járhatják be a vonalat. A FŐMTERV célja az, hogy ezáltal a szélesebb közönségnek is bemutassák a készülő projekt titkait. (tovább…)