‘Építészet’ kategória archívum

Biztonságosan elindulhatott a tanítás a jégkárt szenvedett Széchenyi iskolában

2021. szeptember 2. csütörtök

Csepel.hu

Július 9-én jégesővel kísért vihar vonult át Budapest felett, amelynek következtében több épület is megrongálódott. A csepeli Széchenyi István Általános Iskola tetőszerkezetét a jég teljesen tönkretette, jelentős beázások is történtek. A felújítást a csepeli önkormányzat azonnal megkezdte. Elsődleges szempont volt az, hogy szeptember elsején megkezdődhessen az iskolában a tanítás.

A tetőt a szakemberek kemény munkájának hála sikerült időben befedni, közben a teljes elektromos hálózat felülvizsgálata is megtörtént. (tovább…)

Csepel is benevezett idén a „Virágos Magyarországért” versenyre

2021. július 27. kedd

Csepel.hu

Csepel is benevezett idén a népszerű „Virágos Magyarországért” versenyre. A megmérettetés mögött álló mozgalom célja, hogy a résztvevő települések mindenki örömére, lehetőségeikhez mérten felvirágozzák köztereiket.

Kerületünknek jó oka van nevezni: megújult közterületeink közelebb hozzák a természetet Csepel lakóihoz, és növelik a kerület turisztikai értékét.

(tovább…)

A Mátyás iskolával folytatódik az iskolafelújítási program

2021. július 26. hétfő

Csepel.hu

A kerületi bölcsőde- és óvodaudvarok felújítását követően tavaly nyáron megkezdődött Csepel nagyszabású iskolafejlesztési projektje.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében elsőként a Herman Ottó Általános Iskola újult meg. Teljes mértékben önkormányzati forrásból a napokban elindult a Mátyás suli felújítása is.

(tovább…)

Önkormányzati forrásból újult meg az Akácfa utcai Kiserdő

2021. június 29. kedd

Csepel.hu

A felújítást a Pilisi Parkerdő Zrt. – a terület kezelője – végezte április és május hónapban. A fejlesztések, felújítások önkormányzati támogatással valósultak meg. A mostani felújítás költsége összesen bruttó 3.370.453 forint.

Úgy tudjuk, teljes mértékben megújult az esőház, az információs rendszer (tájékoztató táblák, növényismertető táblák, feladatismertető táblák, térképes táblák), a teljes tornapálya. Ezeken kívül szemétgyűjtők, asztalok, padok, behajtást gátló fa oszlopok és a sorompók lettek kihelyezve a területre.

(tovább…)

Képek és a sztori: hamarosan elkészül az új csepeli Napközis Tábor

2021. június 1. kedd

Csepel.info

Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila, Ábel Attila fideszes valamint Pákozdi József civil alpolgármester május végén járták be az építési területet

A Kis-Duna parti Napközis Tábor egykor több tízezer csepeli gyerek nyári szünetét tette feledhetetlenné. Halálos bűne lett viszont, hogy jó helyre építették. Az MSZP-s vezetés hagyta lepusztulni, majd az állapotára hivatkozva bezárták és eladták lakóparknak. Ez lett volna a csepeli Kis-Duna part teljes beépítésének első lépése.

De nem sikerült. A lakópark építését a környék és a kerület lakosságát tömörítő Csepeliek a Zöld Kis-Dunapartért Egyesület, valamint 2010-től a Németh Szilárd vezetésével felálló új önkormányzati vezetés közösen hiúsították meg. A területet Borbély Lénárd polgármester hosszas jogi procedúra és huzavona után, 2016-ban vissza is tudta vásárolni. Az épületek addigra tönkrementek, menthetetlenné váltak. A polgármester ezért a tábor újraépítéséről döntött. Ezt a koronavírus-járvány megakasztotta ugyan, ám 2021 nyarára végre elkészül, és a tábor ismét a csepeli gyermekeké lesz. Történeti áttekintésünk, leírás és képek az átadás előtt. (tovább…)

Milyen legyen az új csepeli hév? Május 11-én, 17 óra 30-tól online lakossági fórum lesz a Budapest Fejlesztési Központ szervezésében

2021. május 6. csütörtök

Csepel.hu

Már elindult a csepeli hév teljes felújításának és meghosszabbításának tervezése a BFK és a MÁV-HÉV Zrt. irányításával, az építkezéshez szükséges talajvizsgálatok is folynak. A fejlesztés legfontosabb része, hogy a hévet beviszik a Kálvin térig, ezzel a csepeliek átszállás nélkül érhetik el az M3-as és M4-es metrót, valamint a belvárost. Régi ígéretről van szó, már a vonal 1951-es megnyitásakor, sőt, még korábban, amikor a szerelvények még a Közvágóhídtól jártak Csepelre, tervezték a hosszabbítást. A csepeli vonal a Kvassay híd után megy majd a föld alá, a ráckeveivel vonallal a Közvágóhídnál fog találkozni, és a szintén felszín alatti Boráros téri új állomás érintése után a 4-es és a 3-as metró alá fog megérkezni a Kálvin térre.

Ugyancsak hosszabb lesz a hév Csepelen: egy megállóval, az Erdősor utcáig futnak majd a járművek, újabb utasok számára lehetővé téve a közvetlen eljutást a belvárosba. Ezen kívül a vonalat teljesen felújítják, új megálló épül ott, ahol a tervezett Új Duna-hídhoz kapcsolódó úthálózatot és villamosvonalat keresztezi a hév, így Újbuda vagy Ferencváros déli része felé is a mostaninál gyorsabban lehet majd utazni Csepelről. Az összes megálló akadálymentes lesz, a vonalon pedig új, szintén akadálymentes és klimatizált járművek közlekednek majd.

 

(tovább…)

Így fog kinézi a déli Diákváros nagyvásártelepi fejlesztése – látványtervek

2021. április 29. csütörtök

Magyar Építők, Csepel.info

A főváros, a Csepel-sziget és Soroksár fejlesztésében nagyszabású lépést jelentő beruházásban győztest hirdettek – írja a Magyar Építők, amely galériát is szentel a diákváros látványterveinek.

Bár sokak számára időben és térben is távoli lehet a diákváros, az észak-csepeli park, a Galvani híd vagy akár a teljes HÉV-felújítás is – utóbbi egészen a Kálvin térig fog bemenni, mindben közös, hogy a csepeliek életét, és ezzel a csepeli ingatlanpiac értékét is pozitívan fogja érinteni. Az alábbiakban a Magyar Építők cikke olvasható.

(tovább…)

Teljesen átépítik a Citadellát – Parkok, teraszok várják majd a látogatókat

2021. április 25. vasárnap

A régészeti feltárások után megkezdődött a Citadella és közvetlen környezetének átépítése. A látványterveken is jól látható, hogy az egykori erőd falait több helyen megnyitják, átjárhatóvá teszik. Új kilátóteraszokat, parkokat, zöldterületeket alakítanak ki az erődön és az udvarában. A tervek szerint a teljes beruházás 2023-ra készül el.

A Citadella felújításának előkészítésként már megtörtént az állapotfelmérés, valamint az átfogó régészeti kutatás. Ennek során számos értékes lelet került elő, többek között római és török kori érmék, a XIX. századi Csillagda alapjai és egy Európában is ritkaságnak számító, I. világháborús légvédelmi ágyútalp.
(tovább…)

Miért kell nekünk a Galvani híd?

2021. március 20. szombat

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester tegnapi posztjában a Galvani híd szükségességéről osztotta meg  a gondolatait. A polgármester kifejtette, a Galvani híd terve az 1980-as évek óta szerepel különböző városfejlesztési koncepciókban.

Megépítésére azért van szükség, mert az agglomerációban élők egyre nagyobb mértékben terhelik a főváros közútjait. Csepelre ez hatványozottan igaz, ráadásul a közvetlen budai összeköttetéssel hetven éve adós a főváros a csepelieknek.

(tovább…)

Mérföldkő a Déli Körvasút fejlesztésében

2021. február 27. szombat

Az utolsó elem beemelésével immár átjárható a Déli Körvasút fejlesztésének első, már épülő ütemeként megvalósuló új hídszerkezet, amely a Déli összekötő vasúti Duna-híd harmadik vágányának ad helyet. Ezzel közel hetven év után először új vasúti vágányon nyílik majd átkelési lehetőség a Duna felett.

A Duna magas vízállása miatt közel egy hónapot töltött kényszerű várakozással az utolsó hídelem a pesti oldalon, a Petőfi és a Rákóczi híd között.  2021. február 18-án azonban lehetővé vált a beemelés megkezdése, amely mostanra be is fejeződött és immár teljesen átjárható az új vasúti vágányt hordozó hídszerkezet. Az első vonatok még idén tavasszal átkelhetnek az új hídszerkezeten.
(tovább…)