2010. április havi archívum

83 éves, mentálisan sérült asszonyt akart kilakoltatni a csepeli MSZP polgármester-jelöltje!

2010. április 30. péntek

Fidesz-KDNP frakció, Csepel.info

Szenteczky János adott utasítást a kilakoltatásra

Ma délelőtt 9:00 órakor egy 83 éves, beteg asszonyt próbált kilakoltatni a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. Információink szerint az önkormányzati cég  a kilakoltatásra kerülő bérlőkről mindössze egy részletes adatokat, így életkort sem tartalmazó listát ad le az önkormányzat szociális ágazata felé, melyből így ők nem tudják időben és megfelelően kiszűrni azokat, akik például magatehetetlenül kerülnének az utcára.

Az érintett idős asszonyt is tegnap találták először otthon a szociális ágazat munkatársai, és akkor szembesültek az állapotával. Az alábbiakban Németh Szilárd és Ábel Attila közleményét olvashatják. (tovább…)

Ismét lerobbant egy busz Csepelen

2010. április 30. péntek

Csepel.info

Fotó: B.G.

Olvasónktól kapott információk szerint ismét meghibásodott egy busz, ezúttal Csepel központjában.

A fenti kép ma negyed egykor készült a Karácsony Sándor utcai megállónál. Akinek bővebb információi vannak az írjon a fórumba.

Civil szervezetek és politikusok korábban többször bírálták a főváros jelenlegi vezetését a BKV járműveinek siralmas műszaki állapota miatt.

csepel.info

Gera dicséretétől hangos a brit sajtó (+videó!)

2010. április 30. péntek

„Top Gera” – a legmagasabb sebességi fokozat. „Suttogó Halálnak” becézik a magyar játékost

Nemzeti Sport, YouTube, Csepel.info

Gera lőtte a döntőbe a Fulhamet (fotó: Action Images)

Gera Zoltán dicséretétől hangos a pénteki brit sajtó, miután a Fulham a magyar támadó góljával jutott a labdarúgó Európa-liga hamburgi döntőjébe.

A pénteki The Times „Fulham heroes, Liverpool zeros” (Fulham: hősök, Liverpool: nullák) rímbe szedett főcímmel emeli ki, hogy a londoni kiscsapat és az észak-angliai óriás közül az előbbi jutott be a fináléba – Gerának köszönhetően. (tovább…)

Csaba László: Vannak csontvázak a szekrényekben

2010. április 30. péntek

Inforadio.hu

Csaba  László

Vannak csontvázak a szekrényben a gazdaságot illetően, hiszen az infláció, az államháztartási hiány, a deficit, a foglalkoztatás és a növekedés területén is eltérés tapasztalható a tervtől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László közgazdász. Az egyetemi tanár szerint a Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval az új megállapodás megkötése nem mérlegelés kérdése. Kedvező fogadtatása lenne, ha a kormány nekilátna a korrupció visszaszorításának és az állami pazarlás megszüntetésének – tette hozzá.

Örülnék, ha igaz lenne, amit Bajnai Gordon kormány mondott, miszerint csontvázak csak a biológia-szertárban vannak, ám lehet találni az összképet súlyosan érintő váratlan adatokat a gazdaságban is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Csaba László közgazdász. Az egyetemi tanár kifejtette: az infláció, az államháztartási hiány, a deficit, a foglalkoztatás és a növekedés területén is eltérés tapasztalható a tervtől, így ezek a szekrényben lévő csontvázak. (tovább…)

Hatalmas a 4-es metró építkezésének forráshiánya

2010. április 30. péntek

InfoRádió

Nem látják az alagút végét (fotó: Origo)

Óriási összegek hiányoznak a 4-es metró második és harmadik szakaszának megvalósításához – közölte Tarlós István, a Fidesz -KDNP fővárosi frakcióvezetője. Bár az előzetes tervek szerint a Bosnyák térig vezet majd a második szakasz, még nincs meg a 160-180 milliárd forintos költségek forrása.

Hamarosan ismét fúrni kezdenek a 4-es metró pajzsai a Keleti pályaudvar felé. A tervek szerint június közepéig elérhetik az állomást, de a személyforgalomnak csak 2013-ban adhatják át a Kelenföldtől idáig tartó szakaszt. (tovább…)

Születés hete Csepelen

2010. április 29. csütörtök

Csepel.info

A Születés Hete Fesztivál egy országos tájékoztató, szakmai és kulturális rendezvénysorozat, amely immár 8. alkalommal, 2010. május 2. és május 9. között kerül megrendezésre. Célja, hogy a várandósság, szülés, születés, szoptatás, anyaság és család témája köré szervezze programjait. A programok ingyenesek.

Kerületünkben a Születés Hetét a Zöldalma Egyesület szervezi évek óta. Számos intézmény vesz benne részt, ebben az évben többek között a Csepeli Védőnői Szolgálat, a Csepeli Szociális Szolgálat, az Egyesített Bölcsődék és a Rákóczi Kert Civil és Közösségi Ház. (tovább…)

Ezzel kezd az Orbán-kormány

2010. április 29. csütörtök

Készen áll a három csapás törvény

Heti Válasz

Az új kabinetre és a kormánypárti frakciószövetségre nem kis munka vár: a leendő miniszterelnök közbiztonság-erősítő, bürokráciacsökkentő ígéreteit a nyár végéig a gyakorlatba is át kell ültetni. A kettős állampolgárság bevezetését paradox módon egy határon túlról érkező kérés lassítja.

Nemzeti együttműködés rendszere – alighanem e fogalom hangzott el legtöbbször Orbán Viktortól hétfői nemzetközi sajtótájékoztatóján. (tovább…)

Köszönet a csepeli választóknak

2010. április 29. csütörtök

Csepelen.hu

A Magyar Szocialista Párt Csepeli Szervezete köszönetet mond minden csepelinek, aki a demokratikus jogaival élve április 11-én és április 25-én is részt vett a 2010-es országgyűlési választásokon.

Külön köszönetet mondunk azoknak, akik az MSZP pártlistáját és egyéni jelöltjeit támogatták a két választási fordulóban. A baloldali értékek képviseletét és érvényre juttatását folytatjuk. Mindent megteszünk azért, hogy a csepeliek sok ezer szavazatában kifejezett bizalmat megőrizzük, erősítsük.

Az MSZP Csepeli Szervezete

Motoros és Toyota karambolozott a Szebeni-Szent István sarkán

2010. április 29. csütörtök

Csepel.info

Motoros és egy ezüst színű Toyota Corolla karambolozott ma reggel a Szebeni utca és a Szent István út kereszteződésében, a 148-as busz sporttelepi megállójában – értesítette lapunkat “mrgabee” olvasónk.

Olvasónk beszámolója szerint a helyszínen a baleset után sok rendőr volt, akik a Szebeni utca kereszteződés megkerülésével terelték el a forgalmat.

Mesterházy kontra Gyurcsány

2010. április 29. csütörtök

Rövid távon a két politikus mögötti szövetségek harca döntheti el az MSZP jövőjét

Népszabadság

Két erőcsoport határozhatja meg az MSZP sorsát és irányát a következő időszakban.Mesterházy Attila mögé a jelenlegi vezetés és pártbázis már beállt, az expártelnök Gyurcsány Ferenc mozgása és akarata viszont továbbra is meghatározó lehet.

A választások második fordulója után teljes megújulásra és tisztújításra készülő MSZP – több kisebb érdekcsoporttól eltekintve – két bázis köré csoportosul. Mesterházy Attila mögött egyértelműen felsorakozni látszik a jelenlegi pártvezetés meghatározó alakjainak többsége, ahogyan ez az egység megmutatkozott a kormányfőjelölési folyamatban is. A másik pólus egyértelműen Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, aki, bár jelezte, hogy sem pártelnök, sem frakcióvezető nem akar lenni a közeljövőben, mozgása és akarata jelentősen befolyásolhatja a párt jövőjét. A két politikus viszonya nem mondható kiegyensúlyozottnak. (tovább…)

Orbán: Egyértelmű és jól hallható igen

2010. április 28. szerda

Index

Katt a képre Hír TV felvételéhez! (Fotó: Népszabadság)

A Fidesz elnöke elfogadta a köztársasági elnök kormányalakítási felkérését. Sólyom “rendkívül örül”, hogy közreműködhet az átalakulás procedúrájában, Orbán pedig hálás az államfőnek a demokrácia védelméért, és köszöni a választóknak, hogy ismét jó érzés magyarnak lenni.

Szűk félórányi találkozót követően Sólyom László köztársasági elnök a Sándor-palotában bejelentette, hogy Orbán Viktort, a Fidesz-MPP elnökét kéri fel kormányalakításra. Sólyom arról beszélt, hogy a választói akarat most ér célba: az új Országgyűlés és a kormány megalakulása ünnep, amiben rendkívüli öröm számára részt venni. (tovább…)

Ön kit javasolna Kolonics György sport-érdeméremre?

2010. április 28. szerda

Május 10-ig várják a csepeliek véleményét

Csepel.hu

Kolonics György

Képgaléria Kolonics Györgyről az Fn.hu-n

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata minden évben Kolonics György születésnapján (június 4.) “KOLONICS GYÖRGY SPORT-ÉRDEMÉREM” díjat adományoz mindazon személyek részére, akik kiemelkedő teljesítményt értek el a sportban, és eredményükkel hozzájárultak Csepel hírnevének öregbítéséhez, továbbá munkájukkal, kiemelkedő tevékenységükkel segítették Csepel sportéletének fejlődését.

Ha környezetükben él olyan személy, akit az elismerésre érdemesnek tartanak, tegyék meg javaslataikat az Önkormányzat ügyfélszolgálatán található formanyomtatványon. (tovább…)

Luxusajándék állami pénzen

2010. április 28. szerda

Blikk

Márkás svájci órákat vásárolt 3,4 millió forintért a Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) Kocsis István vezetése alatt – tudta meg a Blikk. A furcsa vételre egy közelmúltban lezajlott adóvizsgálat derített fényt. Ebből az is kiderült, hogy 2007-ben 38 millió 496 ezer 430 forintot költött reprezentációs célra az állami cég.

A családi ház árát kitevő kisebb vagyon egynegyedéből, 8,4 millió forintból bort vásároltak, amiket 1,7 millióért díszdobozba csomagoltak. Más élvezeti cikkre, például szivarra is futotta az állami cégnek: csaknem egymillió forintért vásárolt az MVM a dohányfajtából, és mivel a szivar élvezete külön tudomány, szivarszakértő szolgáltatását vették igénybe 842 ezer forintért. Teniszütőt egy karitatív árverésen 288 ezer forintért szerzett be az MVM Kocsis István igazgatása alatt, különféle ajándékokra, tollakra, pezsgőre pedig 8,3 millió forintot költöttek. Étteremben 1,5 millió forintot hagyott az MVM 2007-ben, virágra pedig 433 ezer forint jutott. (tovább…)

Mesterházyt akarják – Tények-riport

2010. április 28. szerda

TV2 Tények

Molnár: nem szoktak a munkához az MSZP-sek

2010. április 27. kedd

Index

Molnár Gyula a második fordulóig mindent megtett, hogy ne tűnjön MSZP-snek

A parlamentből tizenhat év után kiesett Molnár Gyula újbudai polgármester szerint nehéz dolga lesz az új MSZP-frakciónak, mivel tagjai az elmúlt húsz évben az apparátusok tetején ültek.

„Ha a személyek nem alkalmasak a stratégiához, akkor igenis váltani kell, vagy nem a parlamenti frakció lesz a megújulás centruma” – mondta az 1994 óta országgyűlési képviselő Molnár Gyula XI. kerületi polgármester az RTL Klub Híradójának. (tovább…)