‘Németh Szilárd’ kategória archívum

„Csak fegyelmezetten tudunk védekezni”

2020. március 28. szombat

Most az összefogás, az önfegyelem, az önmérséklet ideje van, nem pedig a széthúzásé, az öncélú pánikkeltésé és a pártpolitikai csatározásé – jelentette ki lapunknak Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

– Hétfőn lett volna esély arra, hogy az ellenzéki politikusok félretegyék a pártpolitikát, és támogassák a veszélyhelyzet meghosszabbítását elrendelő törvény keddi elfogadásának lehetőségét. Hogyan értékeli a kialakult helyzetet? Mi a véleménye az ellenzék viselkedéséről?

(tovább…)

Csak összefogással védhetjük meg a magyar embereket a koronavírussal szemben

2020. március 25. szerda

Csak összefogással védhetjük meg a magyar embereket a koronavírussal szemben – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán a Facebook-oldalán.

Németh Szilárd videójában felidézte: a koronavírus elleni hatékony védekezés érdekében a kormány két héttel ezelőtt veszélyhelyzetet hirdetett. Ezt kellett volna most meghosszabbítania a parlamentnek, de az ellenzék – köztük Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó csepeli és soroksári országgyűlési képviselők – ezt nem szavazták meg – mondta a Fidesz térségi országgyűlési képviselője.

(tovább…)

Németh Szilárd koszorút helyezett el a lengyel-magyar barátság napja alkalmából

2020. március 23. hétfő

Száz évvel ezelőtt egyedül a Trianonban megcsonkított Magyarország segített lengyel testvérinknek. A csepeli Weiss Manfréd Művek 22 millió lőszert szállított ki, így a lengyel honi hadsereg Varsó alatt végső csapást tudott mérni az orosz bolsevik hordára.

Mindez augusztus 15-én, Szűz Mária, a két ország égi királynőjének mennybemenetele napján történt. Ezt az ütközetet nevezi a lengyel történelmi emlékezet visztulai csodának.

(tovább…)

Imádság a magyar-lengyel barátság napja alkalmából

2020. március 23. hétfő

A magyar-lengyel barátság napja alkalmából ma reggel a csepeli Kisboldogasszony templomban a częstochowai Fekete Madonna előtt gyújtottunk gyertyát.

Kertész Péter esperes és Dudás Zoltán diakónus atyával közösen imádkoztunk Magyarország és Lengyelország védőszentjéhez, hogy ebben a nehéz helyzetben is óvja, védje a magyar és lengyel népet. Imádkoztunk a beteg gyógyulásáért, a fáradhatatlan orvosokért, nővérekért, ápolókért , a rendet fenntartó honvédekért és rendőrökért és azért, hogy az ország vezetői jó döntéseket hozzanak.
Kértük, segítsen szeretetben és békében élnünk, adjon nekünk erőt és józanságot, teremtsen összefogást közöttünk, hogy legyőzhessük ezt az arctalan kórt!

(tovább…)

Németh Szilárd: A Magyar Honvédség is segíti a biztonságos ivóvízellátást

2020. március 22. vasárnap

A Magyar Honvédség is segíti a Fővárosi Vízműveket abban, hogy veszélyhelyzetben, különleges jogrend esetén is biztonságos legyen az ivóvízellátás – közölte a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára vasárnap, a víz világnapján.

Németh Szilárd Facebook-oldalán azt írta: a Fővárosi Vízművek több mint 2 millió ember, Budapest mellett még 11 agglomerációs település egészséges és kiváló minőségű ivóvízét biztosítja. Ez – mint hozzátette – naponta 450 ezer köbméter víztermelést jelent, ami az Országház térfogatának felel meg.

(tovább…)

Németh Szilárd: Csepelen egyhetes ünnepséggel emlékeztek volna az ezeréves lengyel-magyar barátságra

2020. március 16. hétfő

Latorcai János (KDNP) a magyar-lengyel barátságot éltette felszólalásában egy nappal a magyar nemzeti ünnep után és egy héttel a magyar-lengyel barátság napja előtt. Megemlékezett a 170 évvel ezelőtt a magyar szabadság ügyét támogató lengyelekről, személyesen említve Bem Józsefet, Dembinszky Henriket vagy Visoczky Józsefet. Hozzátette: a magyarok az első világháború után viszonozhatták ezt, amikor a varsói csatában támogatást nyújtottunk a szabadságukért küzdő lengyeleknek.  

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára megerősítette: a magyar-lengyel katonai kapcsolatok során mindig valamilyen birodalom ellen kellett közösen küzdeni.

(tovább…)

KORONAVÍRUS – EMMI: Új munkarend a köznevelési és szakképzési intézményekben (digitális munkarend)

2020. március 14. szombat

A csepeli és soroksári pedagógusok, szülők és diákok figyelmébe!

A koronavírus járvány terjedése miatt a Kormány “A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben” című 1102/2020 számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött. A döntés az óvoda, a pedagógiai szakszolgálati intézmény és a pedagógiai-szakmai szolgáltatást nyújtó intézmény kivételével érinti valamennyi köznevelési intézményt.
(tovább…)

A Magyar Honvédség mindent megtesz a járvány megfékezéséért

2020. március 13. péntek

Korom Ferenc és Böröndi Gábor tábornok urakkal, a honvédség parancsnokával és helyettesével egyeztettünk a Magyar Honvédségnél a koronavírus járvány elleni intézkedésekkel kapcsolatban kiadott parancsról, illetve a katonák veszélyhelyzeti szerepéről.

A Magyar Honvédség a különleges jogrendben teljes és kritikus képességével szolgálja a magyar emberek megvédését: folyamatosan együttműködik az Operatív Törzzsel, őrzi az ország határait, biztosítja hazánk rendjét és békéjét.
Mindent megteszünk a járvány megfékezéséért!

(tovább…)

A Magyar Honvédség megbecsülése

2020. február 22. szombat

Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjére meghívást kapott a Magyar Honvédség Parancsnoksága és valamennyi nyugállományú vezérkari főnök is. Az évértékelőt, immár 22. alkalommal, az 1995-ben Mádl Ferenc által alapított Magyar Polgári Együttműködési Egyesület, egy valódi civil szervezet szervezte meg. Ebből a tényből csinált, két nap elteltével, szokásosan hazugságokra és álhírekre (fake news) alapozott műbalhét a Soros által kitartott ellenzéki média és politika.

Céljuk a kormányfő rossz színben való feltüntetése, a kormány és a honvédség gyengítése, a katonák elbizonytalanítása, a honvédekről az elmúlt években való pozitív társadalmi kép rombolása volt.

(tovább…)

Családbarát szülészet várja az édesanyákat Dél-Pesten is

2020. február 21. péntek

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának „Családbarát szülészet” pályázatán nyert támogatásból megújult a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Perinatális Intenzív Centruma (PIC), hogy a legmodernebb körülmények között tudják ellátni a kórházban született vagy oda átirányított koraszülött csecsemőket.

Az intézményben 2019-ben 2247 gyermek született, ebből 195 volt koraszülött. Meghatározó, hogy milyen körülmények között milyen esélyeket tudunk biztosítani ezeknek az apró, ám hatalmas küzdelemre képes gyermekeknek és szüleiknek.
(tovább…)