‘Németh Szilárd’ kategória archívum

Öt polgármester-jelölt már biztosan lesz Csepelen

2023. május 11. csütörtök

Csepel.info

A háttérben az ellenzéket Németh Szilárd is erősíti

A 2014 óta polgármesterként dolgozó Borbély Lénárd (1) után Dukán András (2), a Momentum csepeli politikusa jelezte, hogy polgármester-jelölt kíván lenni. Információink szerint hamarosan Takács Krisztián (3), a csepeli MSZP és Paál Géza (4), a DK-elnöke is be fog jelentkezni a jelöltségért. A DK-ból még a 2019-es közös balliberális polgármester-jelölt Erdősi Éva (5) is hasonló bejelentésre készülhet – ám ő nem biztos induló. Németh Szilárd jelöltje azonban igen (6), de az ő személye még nem ismert.

Borbély Lénárd a Fidesz-KDNP színeiben eddig kétszer nyerte meggyőző fölénnyel a balliberális többségű Csepelen a polgármester-választást. Sikerének oka a számtalan családbarát fejlesztés. Az ellenzék ezeket bírálja ugyan, ám szavazóinak szimpatikus, ezért Borbélyra a baloldalról is sokan átszavaznak. Ez lehet a kiindulópontja annak is, hogy Németh Szilárd most a DK-MSZP-Momentum frakciókkal összefogva próbálja megakadályozni a további fejlesztéseket, és zárójelbe tenni az eddigi eredményeket. Németh Szilárd frakciója és a DK-MSZP-Momentum már húsz alkalommal szavaztak együtt a kerület megbénítása érdekében.  (tovább…)

Drámai vallomás: így fordult Németh Szilárd a csepeli polgármester ellen

2022. június 16. csütörtök

Csepel.info, Facebook

Németh Szilárd Facebook-posztjait termelő “szentélyében”, vagyis saját konyhájában kérte árulásra Ábel Attila alpolgármestert. Azt kérte, segítse megbuktatni a szintén fideszes polgármestert. A tavaszi választások után pedig azt is megüzente, hogy most már két vállra fekteti Csepel vezetését.

A Kis-Duna-parti kordon és a rendőrség kihívása a kordont bontó csepeli polgármesterre, a csepeli birkózó- és focista gyerekek kitiltása a Csepel SC létesítményeiből csak egy-egy állomás lehet abban a háborúban, amit a Fidesz-alelnök Németh Szilárd vív a csepeli önkormányzat fideszes vezetése ellen – derül ki Ábel Attila visszaemlékezéséből. Az írás az alábbiakban olvasható. (tovább…)

Nyílt levelet írtak a kizárásra ítélt sportegyesületek Németh Szilárdnak

2022. június 14. kedd

Csepel.info

A csepeli birkózók kiszorításának mintájára zajlik a csepeli focisták ellehetetlenítése a Csepel SC telephelyein – állítják az érintettek. A több száz csepeli gyereket egyszer már kizárták a Csepel SC-ből, de tavaly végül sikerült megoldást találni a maradásra. Az érintett sportvezetők ezért nyílt levelet írtak Németh Szilárdnak, hogy ne történhessen meg ismét a mindenki számára kárt okozó diszkrimináció.

A Csepeli Birkózó Club otthonának megépítésére 2,4 milliárd forintot kapott Németh Szilárd, de nem engedte be őket a birkózó csarnokba. Helyette létrehozott egy birkózó szakosztályt, és ők kapták meg a CSBC otthonát. Németh Szilárd a magánvagyonaként kezeli a Kozma István Birkózó Akadémiát (KIMBA), amely kormányzati támogatásból vette meg a Csepel SC-t. A Csepel SC pedig most bejelentette, hogy június 30-a után már csak azok a gyerekek focizhatnak tovább, akik Németh Szilárd új szakosztályának a tagjai. Csepel legnagyobb és legeredményesebb – ám a sportpályákról kizárásra ítélt – labdarúgó egyesületei ezért nyílt levélben fordulnak Németh Szilárdhoz. (tovább…)

Sehol nincs Németh Szilárd birkózó szakosztálya az egyesületi rangsorban

2022. május 30. hétfő

Csepel.info

A csepeli birkózók 2019. november 22-én, amikor még úgy tudták, hogy leendő otthonuk előtt állnak

Miután kizárta otthonukból a Csepeli Birkózó Clubot (CSBC), Németh Szilárd megpróbálhatott egy másik csepeli birkózó egyesületet kreálni, hogy a forrásokat átcsoportosítva ne csak otthonuktól, de sportolóitól is megfossza az egyesületet. Úgy tűnik, hogy ezt eddig nem sikerült teljesen elérnie.

A 2021-es év birkózó egyesületi rangsorában ugyanis sehol nincs a “Csepeli Torna Club Birkózó Szakosztálya”, amit Németh Szilárd jelenleg a Facebook oldalán reklámoz. A rejtélyt a CSBC Facebook bejegyzése igyekszik feltárni – értesült a Csepel.info. (tovább…)

Kollégiumba franciaágyat? – szállodaépítéstől tart Csepel polgármestere

2022. május 28. szombat

Index

A Németh Szilárd érdekeltségeként számon tartott, XXI. kerületben felépült birkózócsarnok – mivel jelenleg is körbe van kordonozva – csak a kiválasztott sportolók számára látogatható, ám a komplexumot működtető alapítvány már a szomszédos telken folytatná ingatlanfejlesztési tevékenységét. A területet tulajdonló önkormányzat szerint leplezett szállodafejlesztésre készülnek, amiből Csepel nem kér.

Újabb frontot nyitottak a felek a csepeli Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) körüli harcban. Az 5 milliárd körüli közpénzből felépült, egyértelműen Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő nevéhez köthető sportkomplexum jelenleg is körbe van kordonozva, így nem töltheti be hiánymentesen azt a közfeladatát, amire létrehozásakor ígéretet tett a csarnokot működtető alapítvány. A csepeli önkormányzat a beígért kordonbontás helyett az ügyben bíróságon keresi igazát.

(tovább…)

Ballagás a Jedlikben

2022. április 29. péntek

Csepel.hu

Elballagtak a Jedlik Ányos Gimnázium végzős diákjai április 29-én. Idén 137-en fejezték be a tanévet. Az ünnepségen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila alpolgármester és Tóth Endre a Dél-Pesti Tankerületi Központ szakmai vezetője.

Borbély Lénárd polgármester a ballagókat köszöntve kiemelte, ez az első alkalom, hogy az új helyszínen, a Tejút utcában rendezték meg a ballagást. Gratulált a végzős diákoknak tanulmányaik befejezéséhez, egyúttal sok sikert kívánt az érettségihez, és a továbbtanuláshoz is. Ahogy fogalmazott a végzősök jó tanulmányi eredményeikkel öregbíthetik Csepel jóhírét. Az önkormányzat is azért dolgozik, hogy a kerület megújuljon, parkok szépülnek meg, bölcsődék, óvodák, iskolák újulnak meg. A kormánynak köszönhetően pedig újjáépül a Jedlik Ányos Gimnázium főépülete a Táncsics Mihály utca mentén. (tovább…)

Elindult a Jedlik gimnázium felújításának visszaszámlálása

2022. március 26. szombat

Csepel.hu

Már csak 525 nap van hátra a Jedlik Ányos Gimnázium (JÁG) újjáépítéséig, de amikor ezek a sorok megjelennek, már annyi sem, mert elindult az a digitális visszaszámláló, amelyet péntek 13 órakor kapcsoltak be a gimnázium egykori bejáratánál.

A visszaszámláló nyomógombját a gimnázium jelenlegi növendékei mellett Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára, a JÁG egykori diákja és Bese Benő intézményvezető nyomta meg. Az eseményen sok más diák mellett megjelent Tóth János tankerületi igazgató és Tóth Endre tankerületi igazgató-helyettes.  (tovább…)

Új informatikai eszközöket kaptak a csepeli háziorvosok

2022. március 26. szombat

Csepel.hu

 

Informatikai eszközöket adtak át a csepeli háziorvosi praxisoknak március 25-én a Tóth Ilona szakrendelőben.  Az esemény kapcsán Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Borbély Lénárd polgármester közös sajtótájékoztatót tartott. A több mint 18 millió forint értékű eszközfejlesztés a kormányzat Egészséges Budapest Programjának keretében valósult meg.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere kiemelte, az elmúlt időszakban Németh Szilárd közbenjárása nyomán 3,5 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a kerületben, amiért köszönet illeti az államtitkárt. (tovább…)

Dobozkönyv az ezeréves lengyel-magyar barátságról

2022. március 24. csütörtök

Csepel.hu

A lengyel-magyar barátság napján, március 23-án mutatták be a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum és a Zrínyi Kiadó „Két jóbarát, Dwa bratanki” című dobozkönyvét, amely a két nemzet múltszázad eleji katonai kapcsolatait mutatja be.

A Kozma István Magyar Birkózó Akadémián rendezett könyvbemutatón Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára – aki a kiadvány előszavát írta – arról beszélt, hogy a jelenlegi háborús helyzetben különösen fontos a magyar-lengyel ezer barátság hagyományainak ápolása. (tovább…)

Ma van a lengyel-magyar barátság napja

2022. március 23. szerda

Csepel.hu

Március 23-a a lengyel-magyar barátság napja. Ennek kapcsán koszorúzott a polgármesteri hivatal falán lévő emléktáblánál Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a csepeli önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek és dr. Vincze Anikó jegyző. Ezen kívül a Csepeli Lengyel Önkormányzat, a helyi Fidesz-KDNP képviselőcsoportja, valamint a csepeli Fidelitas helyezett el koszorút.

A lengyel és a magyar nép közötti kötelék több mint ezeréves, melyet honfoglaláskori régészeti leletek igazolnak. A lengyel és a magyar állam megalapítása pár évtized különbséggel egy időben ment végbe. 966-tól, a Piast-dinasztiából származó I. Mieszko megkeresztelkedésétől számítják a lengyel állam kezdeteit, míg a keresztény magyar állam alapjait I. (Szent) István megkoronázása teremtette meg 1000-ben. (tovább…)