Csepel-sziget ifjú tehetségeit díjazták

Csepel.hu

Idén huszonharmadik alkalommal hirdette meg tehetséggondozó, tehetség-támogató programját a Csepel-szigeti és környéki általános és középiskolásoknak a Csepeli Fasang Árpád Alapfokú Művészeti Iskola, a Nagy Imre Általános Iskola és a Csepeli Fasang Árpád Alapfokú Művészeti Iskola SZÍN-PAD-KÉP Tagintézménye.

A díjátadó ünnepséget a Nagy Imre Általános Iskolában tartották. A megjelent diákokat, pedagógusokat, szülőket Borbély Lénárd polgármester és Körömi Gábor, a Nagy Imre Általános Iskola tagintézmény-igazgatója köszöntötte.

A polgármester kiemelte, hogy a beérkezett munkák minősége és sokszínűsége lenyűgöző volt, ami bizonyítja, hogy sok a tehetséges és lelkes fiatal.

Balogh Attila művésztanár, a zsűri tagja elmondta, hogy a pályázatra ‒ a csepeli általános iskolákon kívül ‒ Budafokról, Ferencvárosból, Pesterzsébetről, Soroksárról, Dömsödről, Dunaharasztiból, Szigetcsépről, Szigetszentmiklósról, Szigetbecséről is érkeztek rajzok. Összesen huszonhét intézmény vett részt a pályázaton, és 884 alkotást nyújtottak be. A rajzokat többek közt Simon Tünde, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára, képzőművész zsűrizte, végül kétszázhúsz gyermeket díjaztak. „Ez a rendezvény nem csupán egy verseny, hanem sokkal inkább ünnep, ahol a tehetséget és a kreativitást ünnepelhettük. A sok csodálatos pályaművön keresztül betekintést nyerhettünk az ifjú alkotók színes és lenyűgöző világába” – mondta Balogh Attila.

A csepeli iskolák közül fődíjban részesültek az első korcsoportban a Csepeli Fasang Árpád Alapfokú Művészeti Iskola, a Vermes Miklós Általános Iskola, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola, a Nagy Imre Általános Iskola és az Arany János Általános Iskola növendékei. A második korcsoportban fődíjat kaptak az Eötvös József Általános Iskola, a Karácsony Sándor Általános Iskola, a Mátyás Király Általános Iskola, a Széchenyi István Általános Iskola, az Arany János Általános Iskola, a Vermes Miklós Általános Iskola és a Kölcsey Ferenc Általános Iskola diákjai. Különdíjat érdemeltek ki az első korcsoportban a Katona József Általános Iskola és a Kölcsey Ferenc Általános Iskola tanulói.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !