2022. június havi archívum

Orvosi ügyelet, szemészet

2022. június 30. csütörtök

csepel.hu

A májusi képviselő-testületi ülésen döntés született a szemészeti ellátás újjászervezéséről. A gyermekszemészeti rendelés hamarosan újra elérhető lesz a kerületben. Többek között erről és az ügyeleti rendszert érintő panaszokról is kérdeztük dr. Dobák Andrást, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatóját. (tovább…)

Július 1-jén lesz a Semmelweis-nap, emiatt leáll az egészségügy nagy része, és akkor lesz a köztisztviselők napja is

2022. június 30. csütörtök
Csepel.hu
Zárva lesz a csepeli önkormányzat is.
A legtöbb településen a 0-24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes vagy készenlétet tartó gyógyszertárak lesznek nyitva a Semmelweis-napon, július 1-jén. Az egészségügyi dolgozók napján a védőnői tanácsadás is szünetel, nem nyitnak ki a rendelőintézetek, nem rendelnek a háziorvosok, a házi gyermekorvosok, a fogorvosok – írja a Pénzcentrum.

(tovább…)

Járdajavítás a Vermes iskolánál

2022. június 30. csütörtök
Csepel.hu
 
A Tejút utca 2-nél, a Vermes Miklós Általános Iskolával szemközti oldalon, a park mellett lévő járdarész javítását végezte el a napokban Városgazda.
 
Mint írják, a járdarész állapota indokolta a javítást, amit április végén kezdtek meg.

(tovább…)

Júniustól nem adnak igazolást a csepeli gyermekorvosok

2022. június 30. csütörtök

Csepel.hu

A gyermekes családok bizonyára értesültek arról, hogy a csepeli gyermekorvosok júniustól a kerületi bölcsődések és óvodások betegség miatti hiányzását a továbbiakban nem szeretnék igazolni. Erről a szülőknek kell gondoskodnia egy megfelelő formanyomtatványon – hívta fel a csepeliek figyelmét Borbély Lénárd polgármester.

A céljuk – mondják -, hogy valódi, minőségi idő jusson a betegellátásra. Ezzel szerintük mindenki könnyebben, hamarabb tudja majd felvenni a rendelővel, saját orvosával a kapcsolatot, és jut tényleges orvosi ellátáshoz. Hangsúlyozzák, hogy nem az orvoshoz jutás rendjét, hanem az orvosi igazolások rendjét szeretnék megváltoztatni. (tovább…)

„Gyurcsányék a torkunkon tartják a kést” – feszültség és belső harcok az MSZP-ben

2022. június 30. csütörtök

Mandiner

Ujhelyi István visszalépett, jelen állás szerint nincs férfi társelnök-jelöltje a szocialistáknak, akik ismét egymással kezdtek vitatkozni. A tagságot megviselik a sorozatos kudarcok és a leépülés, most pedig az „első vonalban” lévők kiújuló rivalizálása.

Közben a DK és elnöke csendben figyeli a fejleményeket. (tovább…)

Semmelweis nap a Jahn Ferenc Kórházban

2022. június 29. szerda

Csepel.hu

A Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház idén is megtartotta hagyományos Semmelweis napi ünnepségét.

Az eseményen a legkiválóbb szakmai teljesítményt nyújtó dolgozók munkáját ismerték el. A rendezvényen részt vett Borbély Lénárd polgármester is. (tovább…)

A csepelieknek ingyenes kell maradjon a parkolás Csepelen

2022. június 29. szerda

Csepel.hu

A csepeli önkormányzattal való egyeztetés nélkül került napirendre a Fővárosi Közgyűlés ülésére Karácsony Gergelynek a budapesti parkolási rendszer változtatásával kapcsolatos előterjesztése, amely többek között azt is tartalmazta, hogy Csepelen a Szent Imre tér fizetős övezet – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Hiba volt, hogy a kerületünkkel nem egyeztettek. Ha így lett volna, jeleztük volna, hogy már foglalkozunk azzal a kérdéssel, hogy hogyan tudjuk a csepelieket megvédeni attól, hogy Csepel az agglomeráció P+R parkolója legyen – folytatta.

 

(tovább…)

Kerületünk büszkeségei: kitűnő diákokat köszöntöttek

2022. június 29. szerda

csepel.hu

8 és 12 éven át kitűnő tanulmányi eredményt elért csepeli és soroksári tanulókat köszöntöttek a polgármesteri hivatalban június 28-án. Összesen 48 színötössel záró végzősnek gratulált Borbély Lénárd polgármester, Bese Ferenc Soroksár polgármestere és a Dél-pesti Tankerületi Központ nevében Tóth János igazgató.

(tovább…)

Karácsony Gergelyék Csepelen is bevezetnék a fizetős parkolást

2022. június 28. kedd

Csepel.info

A Fővárosi Közgyűlés előterjesztése alapján nem csak jelentősen drágul a parkolási díj, de bővül a díjköteles zónák száma és nagysága is. Így Csepel központjában is bevezetnék a fizetős parkolást. A fővárosi elképzelés alapjaiban különbözik a csepeli önkormányzat korábbi javaslataival. Míg Csepel az itt élőknek ingyenesen szeretné biztosítani a parkolást – sokan P+R parkolóként használják Csepel központját, Karácsony Gergelyék mindenkivel megfizettetnék az árát – értesült a Csepel.info.

A Fővárosi Közgyűlés előterjesztése szerint a csepeli fizetős övezet határait az Ady Endre út-Táncsics Mihály utca-Karácsony Sándor utca-II. Rákóczi Ferenc utak jelentenék. Azok a csepeliek, akik itt rakják le autóikat, úgy  szorulnának ki a HÉV végállomása és a sétáló utcai megálló köré, hogy sem ott, sem máshol nem hajlandó bővíteni a főváros a parkolók számát. A csepeli P+R parkolók bővítését a HÉV-korszerűsítésért cserében ígérte meg korábban a főváros, ám Karácsonyék ettől is visszaléptek. (tovább…)

Súlyosan beteg fákat vágnak ki a volt Ifjúsági Táborban

2022. június 28. kedd

Csepel.hu

Mint ahogy korábban beszámoltunk, elindultak a volt Ifjúsági tábor fejlesztéséhez kapcsolódó munkálatok. Első körben az életveszélyes, korhadt vagy súlyos állapotban lévő fák kivágását kezdték el. Mint megtudtuk, a kivágandó fákat előzetes szakvélemény alapján jelölték ki, műszeres vizsgálatokat is alkalmazva.

A fákat fokozatosan pótolni fogják. (tovább…)