2018. május havi archívum

Lemondott a Párbeszéd csepeli politikusa

2018. május 31. csütörtök

MTI, Csepel.info

Hudák János

Lemondott önkormányzati képviselői pozíciójáról Hudák János, a Párbeszéd csepeli önkormányzati képviselője. Megüresedett helyéről a 2014 őszén listát állító pártoknak kell majd dönteniük – közölte az MTI.  

A Párbeszéd politikusa a csepeli önkormányzat testületi ülésének kezdetén kért szót, és jelezte, hogy az ülés végén bejelentést tesz. Borbély Lénárd polgármester kérésére, hogy ezt akár azonnal is megteheti, Hudák János közölte, hogy lemond a képviselői tisztségéről. Indoklása szerint nincs értelme a további képviselői munkájának. Csepel polgármestere megköszönte eddigi munkáját és az együttműködést. A Párbeszéd politikusa ezt tudomásul vette, bár jelezte, hogy csak a testületi ülés után akart lemondani – közölte az MTI. (tovább…)

Iskolakezdési támogatás a csepeli elsősöknek

2018. május 31. csütörtök

Csepel.hu

Meghívó: Nemzeti Összetartozás Napja

2018. május 31. csütörtök

Csepel.hu

Dízelvonat váltja a HÉV-et a soroksári vonalon

2018. május 31. csütörtök

Index, Mr. Gabee, Csepel.info


Az iho.hu vasúti szaklap szerint az esztergomi vonal villamosításának befejeztével felszabaduló dízel Siemens Desiro motorvonatok kerülhetnek a Soroksári HÉV vonalára. Megkérdeztük a MÁV-ot, ahol azt mondták, hogy egyelőre csak próbajáratról van szó.

Mint arról a napokban beszámoltunk, egyre jobban feszíti a MÁV-ot a budapesti HÉV-ek helyzete. A BKV-ból kivált, előbb önálló BHÉV-ként működő, majd a MÁV által bekebelezett (MÁV-HÉV-vé avanzsált) vonalakon 41 év átlagéletkorú NDK-s szerelvények közlekednek. A csepeli a múzeumvonal: itt zakatol néhány 52-53 éves példány is.

(tovább…)

Kilenc éve csillant fel a remény a csepeli Kis-Duna part megmentésére

2018. május 31. csütörtök

Csepel.info

Itt nézhetik meg a galériát a kilenc évvel ezelőtti fórumról

Hajléktalan-telepek, szeméthegyek, sár és egy luxuslakóparknak privatizált partszakasz, sunyi MSZP-s városvezetői támogatással. Ez volt a helyzet a csepeli Kis-Dunánál, amikor a civileknek elegük lett a cinizmusból és a hazugságokból.

Megszervezték magukat, és kiálltak a part megőrzése és rendbetétele mellett, a privatizáció ellen. 2009. május 29-én tartották meg azt a fórumot, amit már az akkori MSZP-s vezetés is kénytelen volt komolyan venni (európai parlamenti kampány volt). De a civilek drágán megfizettek ezért: az MSZP és a privatizátorok többször próbálták őket provokálni, beperelni, feljelenteni, megalázni. A luxuslakóparkot tervező cég még hajléktalanokat is rendszeresen hívott oda azért, hogy bosszantsa a környéken élőket. Most ezt a fórumot idézzük fel egykori galériánkkal. (tovább…)

A csepeli tűzoltók is megmérettetik magukat

2018. május 31. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli tűzoltólaktanya is megméretteti magát a héten megrendezett Fővárosi II. fokozatú hivatásos tűzoltósport versenyen. A fővárosi parancsnokságok mind tíz fővel neveznek, nyolcan indulnak a versenyen, ketten tartalékosok és a legjobb hat eredményt számolják az összesítésben.

A keddi napon a csepeli lánglovagok 100 méteres akadálypályán és a három emeletes mászóházon mérettették meg magukat. A „rohampálya” palánkugrással kezdődik, ezt követi egy gerendafutás, majd egy tömlőgurítással egybekötött osztószereléssel fejeződik be. A második versenyszámban egy speciális horoglétrával kell megmászni három emeletet, ezt a mentési technikát ma már csak versenyzés közben használják. (tovább…)

Kisteherautó és személyautó ütközött

2018. május 31. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Baleset történt az M0 autóút szomszédságában

A balesetben egy Fiat Ducato és egy Suzuki Swift ütközött össze. a Baleset okozója a Suzuki, mely a mellékútról kikanyarodva összeütközött a kisteherautóval. Információnk szerint a a teherautó utasait a mentők kórházba szállították.

Traffipax info

2018. május 31. csütörtök

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

Az alábbi táblázatban megtalálható a mai napra várható sebesség ellenőrzési tevékenység.

Budapest többi kerületei

Pest megyei települések és autópályák
31
09.00-12.00
Szent István u.
13.00-15.00
II. Rákóczi F. u.
16.00-18.00
Szent István u.

Ha szereted a rendőrvicceket és látni is szeretnél hasonlót, ezt nézd meg ;-)

2018. május 30. szerda

Origo, Csepel.info

Bizarr üldözősdi lett egy igazoltatási kísérletből Ukrajnában. A videó úgy kezdődik, hogy a rendőrök valamiért nekirongyolnak a felújítás alatt álló körforgalom közepének, ám az üldözött autós elkezd hülyét csinálni belőlük.

És ez még csak a kezdet, a java ez után jön: pedig a rendőrök láthatóan nem viccelődnének, többször rálőnek az autóra. Videó a kattintás után 😉 (tovább…)

Mindjárt indul a Zorall bringatúra ;-)

2018. május 30. szerda

Csepel.info

Már nem kell sokat aludniuk azoknak, akik szeretik a Zorall zenés kalandtúráit: a csapat június 2-án, biciklivel indul Velencébe. Bővebb információ a plakáton.