2011. július havi archívum

125 éve hunyt el Liszt Ferenc

2011. július 31. vasárnap

Csepel.hu

1886. július 31-én, azaz 125 éve ezen a napon hunyt el Liszt Ferenc zeneszerző.

A Zeneakadémia egykori elnöke születésének 200. évfordulója alkalmából a 2011-es évet Liszt Ferenc emlékévvé nyilvánították. A jubileumra országszerte színes programokkal emlékeznek januártól decemberig.

csepel.hu

A Csepeli RC sikeresen benevezett a bajnokságba

2011. július 31. vasárnap

Csepelirc, Csepel.info

Július 26-án, kedden a Csepeli RC is befizette a nevezési díjat és minden ezzel kapcsolatos okmányt bemutatott a Magyar Röplabda Szövetségben. Ez pedig azt jelenti, hogy a klub a 2011/12-es szezonban is az Extra Liga mezőnyének tagja lesz.

A csapattal kapcsolatos információkról majd később számolunk be, egyelőre annyi a hivatalos közlemény, hogy a bajnokságra készülő felnőtt csapat augusztus elsején hétfőn 18 órakor kezdi meg a felkészülést.

csepelirc.hu

Mészárlás: a magyarok sincsenek biztonságban

2011. július 31. vasárnap

MNO

A fanatikus alkalmazkodik a környezetéhez, nehéz felismerni őt. Anders Behring Breiviket nyugodt, kiegyensúlyozott embernek ismerte környezete, mégis végzett 77 emberrel. Breivik fanatikus, aki megtámadta a saját nemzetét.

Az MNO a Magyarországon és külföldön történt kriminalisztikai esetek hátteréről dr. Bilkei Pál kriminálpszichológust kérdezte, aki elmondta, hogy a magyar emberek sem érezhetik magukat biztonságban és a támadások többségének hátterében a „büntetni a gazdagokat, mert ők gazdagok” elv áll. (tovább…)

Augusztus 2-án Anyatejes Világnap a Rákóczi kert Civil és Közösségi Házban

2011. július 31. vasárnap

Csepel.hu

Egyre több csecsemő hal meg szerte a világon azért, mert nem jut anyatejhez. Ezért indította el az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF átfogó programját a csecsemők egészséges táplálása érdekében.

éA kérdés fontosságának hangsúlyozására 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az Anyatejes Táplálás Világnapjává, augusztus első hetét pedig a Szoptatás Világhetévé. (tovább…)

Csepelen találták meg a lopott pótkocsit

2011. július 30. szombat

TV2 Tények

A Tények egyik nézője találta meg a Pécsről tegnap éjjel ellopott kamion pótkocsit. Miután látta a felvételeket, felismerte a pótkocsit az egykori csepeli vasmű telephelyén.

A ponyváját szétvágták és kifosztották. Vaslemezek és alumíniumdarabok voltak benne. Öt milliót értek. A pótkocsiban is milliós a kár a rongálás miatt.

Egekbe szökne a svájci frank, ha Amerika elérné az adósságplafont

2011. július 30. szombat

Origo

Obama bizakodik – de képes lesz-e összehozni a megállapodást?

Lefagyna a gazdaság, egekbe szökne a frank árfolyama – így érezné meg Magyarország, ha az Egyesült Államok valóban elérné az adósságplafonját. Igaz, ez még akkor sem valószínű forgatókönyv, ha egyelőre nem látszik, hogyan fognak megállapodni a demokraták és a republikánusok. Ha létrejön a kompromisszum, még akkor is négy-öt nap, amíg a törvényhozáson átfut egy javaslat. A kormány korábban augusztus 2-át határozta meg végső határidőként, de a legfrissebb elemzések szerint még azért van nyolc-tíz napja az amerikai politikának, hogy döntsön.

Újabb rekordra, 239 forint feletti szintre emelkedett a svájci frank árfolyama péntek délután. A frank ismételt erősödésének közvetlen kiváltó oka az volt, hogy kiderült, az amerikai gazdaság második a negyedévben a vártnál lassabban növekedett. A rekord azonban azt is pontosan jelzi, hogy a nemzetközi piacok egyre inkább úgy látják: bármennyire irreálisnak látszik is, hogy az Amerikai Egyesült Államok átmenetileg ne tudja saját közalkalmazottait fizetni, a kormány által korábban bejelentett augusztus 2-ai, jövő hét keddi határidő túlságosan közelinek tűnik. A világ legnagyobb gazdasága ekkor érné el a törvényben rögzített 14,3 ezer milliárdos adósságplafont, és nem vehetne fel újabb hiteleket, ami rövid időn belül ahhoz vezetne, hogy egyes kötelezettségeit nem tudná kifizetni. (tovább…)

A szakszervezet szerint “értelmezhetetlen”, hogy a fiatalok közhasznú munkát végezzenek

2011. július 29. péntek

Aki viszont csinálta az érti is

Origo, Csepel.info

A kormány az érettségi feltételévé tenné az önkéntes munkát, de hasznos-e, ha egy középiskolás diák betegek ápolásával, kikötözött kutyák megmentésével, fogyatékosoknak rendezett színházi előadásokkal tölti a szabadidejét?

Akik már próbáltak ilyesmit, azok szerint igen. Sokkal jobb, mint a láblógatás, ráadásul együtt érzőbbek és együttműködőbbek lesznek, de időt kell nekik hagyni, hogy feldolgozzák a munkával járó stresszt és a szívszorító helyzeteket. (tovább…)

Kapacitást bővít a Csepel

2011. július 29. péntek

Portfolio

A Bankonzult Kft és az Excel Csepel Kft. 50-50%-os tulajdonában lévő BK-CS Kft. aláírta az Altsom Hungária Zrt-vel az Alstom Gépgyár Forgácsoló részleg eszközeinek és gépeinek megvásárlásáról szóló adásvételi szerződést.

Ezzel vásárlással az Excel Csepel Kft. jelentősen bővíti nagyméretű alkatrészek forgácsolására alkalmas kapacitását.

portfolio.hu

Komposztálási mintaprogram Csepelen is

2011. július 29. péntek

Csepel.hu

Szeretnénk Önöket tájékoztatni, hogy az Önkormányzat és az FKF Zrt. által nyújtott támogatás keretében a Csevak Zrt. elindítja a komposztálási mintaprogramot a kerület kertes, családi házas (kerítéssel közrezárt) övezeteiben.

Javasolt, igényelhető ládatípusok: lombkomposztáló háló, normál komposztáló edény (műanyag, vagy fa). A ládák saját használatba kerülnek a 3 éves program végén. (tovább…)

Uzsorásokat, rabszolgatartókat fogtak el a rendőrök

2011. július 29. péntek

TV2 Tények

Újabb uzsorást fogott el a rendőrség, Ózd mellett. A férfi 2004 óta adott kölcsön pénzt nagyon magas kamatra.

Aki nem tudott fizetni azt megzsarolta, hogy megveri, volt akinek a házát is elvette. Kézzel írta a szerződéseket és pontos kimutatása volt arról, hogy ki és mennyivel tartozik neki.