‘Élelmiszer’ kategória archívum

Budapest legjobb sörözője csepeli

2019. június 13. csütörtök

Ismét gratulálhatunk a Rizmajer sörháznak

Csepel.info

Rizmajer sörház

Szerdán volt a Budapest Nightlife Awards ‘19 díjátadója, ahol a Rizmajer sörházak is átvehettek egy díjat – írja Facebook oldaluk.

És nem is akármilyen az a díj: a közönség szavazatai alapján a Rizmajer Kézműves Sörház és a Rizmajer Sörház – Blaha lett Budapest legjobb kézműves sörözője!

(tovább…)

Húsvéti akció: sonkát ajándékoztak a rászoruló csepeli családoknak és a nyugdíjasoknak

2019. április 18. csütörtök

csepel.hu

A húsvéti ünnepre tekintettel összesen 1837 kiló sonkával segítette a rászoruló csepeli családokat és a nyugdíjasokat az önkormányzat.

A füstölt sonkát és tormát tartalmazó csomagok osztása a rászorulóknak április 15-én kezdődött a Humán Szolgáltatások Igazgatósága épületében, majd az időseknek a Csepeli Nyugdíjas Közösségi Házban folytatódott. A városvezetés képviseletében Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester adták át a csomagokat. Mindenkinek áldott húsvéti ünnepet kívántak.

(tovább…)

Retró szilveszteri ételek új köntösben

2018. december 30. vasárnap

Mindmegette.hu, Csepel.info

Bizonyára mindenkinek vannak emlékei gyerekkori szilveszterekről, mind jól ismerjük az óév búcsúztató fogásokat, amikben két dolog közös: a szerencsehozó képességük és a pirosarany díszítés. A Mindmegette.hu ebből – az egyébként jól működő – kettősből elengedte a pirosaranyat, és bemutatja a hagyományos ennivalók modern változatait.

A gasztronómiai honlap receptjeit bejegyzésünkben olvashatják.  (tovább…)

Figyelem! Ezeket az üdítőket NE IGYA MEG!

2018. június 27. szerda

Napi.hu, Csepel.info

Több Jana-üdítőitalt von ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, ezúttal öt fajtát vetetnek le a polcokról. Aki ezekből vásárolt, NE IGYON BELŐLÜK, mert vegyszert tartalmazhatnak!

Június 19-én a Jana-vizeket forgalmazó Fonyódi Ásványvíz Zrt. a Jana eper és guava ízesítésű másfél literes vizét kivonta a forgalomból, miután a Nébih-hez vásárlói bejelentés érkezett, hogy ezen üdítőknél vegyszerre emlékeztető szagot lehet érzékelni, valamint a víz maga is opálos és lebegő pelyheket tartalmazott. (tovább…)

Július 31-én adják át a liftet a Csepeli Piacon

2018. június 20. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

MR.Gabee korábbi fotója az építkezésről

Korábban beszámoltunk róla, hogy nagy a sürgés-forgás a Csepeli Piacon.

A Csepel.info fő célja, hogy első kézből származó információkat közöljünk, így Mr. Gabee felkereste Beer Krisztiánt, aki a Csepeli Piac csoport csoportvezetője, és az alábbiakat nyilatkozta:

(tovább…)

Magyar ízek kavalkádja szombaton a Daru dombnál

2018. április 6. péntek

Este Irigy Hónaljmirigy koncert!

Csepel.hu

2018. április 7-én, 10 és 20 óra között rendezi meg Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a Magyar ízek kavalkádja című programot. Az esemény kiegészítő eleme a március 16-ra, a magyar zászló és címer napjára tervezett programnak, mely akkor elmaradt a rossz időjárás miatt. 

Az április 7-én, a Daru-dombon megrendezésre kerülő program célja, hogy bemutassuk a magyarságra jellemző minőségi termékeket a kézművesek alkotásaitól az őstermelők által, házilag előállított gasztronómiai termékekig. Ezeket kínálják, árusítják majd a közönségnek, amelyek ténylegesen a magyarsághoz, a magyar kultúrához szorosan kapcsolódnak.

(tovább…)

Horror a konyhában: világítani kezdett a csirkemell az asztalon

2018. január 5. péntek

Kisalföld

Furcsa történettel kereste fel a Kisalföld szerkesztőségét egy neve elhallgatását kérő ikrényi férfi. Elmondása szerint csirkemellet vett, aminek a felét elkészítette. A másik felét azonban szilvesztereste véletlenül a konyhapulton hagyta. Amikor hajnalban hazament, halvány fény derengett a helyiségből. Először azt hitte, hogy talán a gáztűzhelyet hagyta égve, majd gyorsan rájött, hogy a hús világít.

A lap szerkesztőségébe bevitt hús ránézésre egyáltalán nem volt szokatlan – bár kissé kellemetlen szagot árasztott. Sötétben azonban kék fényt bocsátott ki, amelyet akár megnyugtatónak is nevezhetnénk, ha nem fogyasztásra szánt élelmiszerről lenne szó. (tovább…)

Ezúttal is remekül sikerült a halászléfőző verseny a Horgásztanyán

2017. október 2. hétfő

Csepel.hu

Idén is megrendezték a mostanra már hagyománnyá vált halászléfőző versenyt a csepeli Horgásztanyán, ez évben a csepeli önkormányzat is elindult Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek vezetésével.

Az induló csapatok reggel nyolc órakor regisztráltak, ezt követően a résztvevők megkapták a legalább két 1,5 kilós halat, melyet fel kellett dolgozniuk és belefőzniük a halászlébe. Az alaplét a verseny szabályai szerint otthon is el lehetett készíteni, de ezzel a lehetőséggel kevesen éltek, mivel a helyben, bográcsban készült ételnek nincs párja. (tovább…)

Ezek a boltok nyitva lesznek a húsvéti ünnepek alatt

2017. április 13. csütörtök

Napi.hu

ezek-a-boltok-nyitva-lesznek-a-husveti-unnepek-alatt

Leginkább a benzinkutas boltok és az éjjel-nappalikra lehet számítani a húsvéti ünnepnapokon. Szombaton azonban szinte minden nyitva lesz.

Húsvétpénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn pedig a legtöbb üzlet zárva lesz, ugyanakkor utóbbi napokon is lehet majd vásárolni jó néhány üzletben – áll Mindenár.hu élelmiszerár-információs oldal összefoglalójában.

(tovább…)

A hal áfája is csökkenhet

2017. március 12. vasárnap

MTI, Mandiner

a-hal-afaja-is-csokkenhet

Az étkezési és a telepítési célú hal áfájának csökkentését kezdeményezi a Földművelésügyi Minisztérium, mivel az szerintük fehérítené az ágazatot és serkentené a halfogyasztást.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi az étkezési és a telepítési célú hal áfájának csökkentését, mert ez fehérítené az ágazatot és hozzájárulna ahhoz, hogy a halfogyasztás pár év alatt a duplájára nőjön – mondta Fazekas Sándor földművelés miniszter a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. évértékelő rendezvényén a szaktárca pénteki közleménye szerint.

(tovább…)