‘Élelmiszer’ kategória archívum

Ingyenes burgonya és hagymaosztás Csepelen

2023. október 28. szombat

Csepel.hu

A csepeli családok és idősek támogatását szolgáló burgonya- és hagymaosztó akciót 2015 óta minden ősszel megtartja az önkormányzat.

Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek, az önkormányzat munkatársai valamint a Közösen Csepelért Polgári Egyesület szombat reggel hét órától délig hét helyszínen (Ady lakótelep, Béke tér, Sétányok, királymajori Posta, Mély utcai parkoló, Radnóti Miklós Művelődési ház és a Vízművek lakótelep) 4400 zsák krumplit és 4400 zsák hagymát osztottak ki a csepeli lakosoknak, akiknek csepeli lakcímkártyájukkal kellett igazolni jogosultságukat.

(tovább…)

Jót tenni jó!

2023. október 11. szerda
Csepel.info

Tartós élelmiszer gyűjtés lesz rászorulók részére a SPAR Görgey téri üzletében, 2023. október 13-án pénteken és 14-én szombaton 8-tól 16-óráig. Akár egy kiló száraz élelmiszerrel is segítséget nyújthat egy rászoruló családnak…

A gyűjtést a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportjának önkéntesei szervezik. Köszönjük a támogatást!

Kolbásztöltők viadala a 11. Csepeli Disznótoron

2023. január 11. szerda

Csepel.hu

Kolbásztöltő versenyre várják olyan 3-6 fős csapatok jelentkezését, akik szeretnék megmutatni a híres magyar konyha mesterfogásait. A hagyományos eljárással készült sertéshús-alapú kolbászokat és munkafolyamatokat zsűri értékeli. Nevezési határidő: 2023. január 20-a. A részvevő csapatok száma korlátozott. Nevezési díj nincs.

Jelentkezés és bővebb információ: napkozistabor@csepelivaroskep.hu (tovább…)

Rászorulóknak gyűjtenek

2022. október 11. kedd

Jót tenni jó!

Tartós élelmiszer gyűjtés lesz rászorulók részére a SPAR Görgey téri üzletében, október 14-én pénteken és 15-én szombaton 8-tól 16-óráig.

A gyűjtést a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportjának önkéntesei szervezik.

(tovább…)

Minőségét megőrzi: eltűnhetnek a lejárati dátumot jelző címkék

2022. október 7. péntek
Index

Azt mondják, hogy a legtöbbet úgy tehetnénk az élelmiszer-pazarlás ellen, ha nem ragaszkodnánk olyan erősen az élelmiszerek csomagolásán található lejárati dátumhoz.

Évtizedek óta használjuk a minőségét megőrzi címkéket, amelyek arra szolgálnak, hogy útba igazítsák a vásárlókat, meddig marad friss a termék. A Fogyasztható megjelölés teljesen rendben van, hiszen elsősorban a gyorsan romló – hús- és tejtermékek – csomagolására nyomják, míg a Minőségét megőrzi jelölésnek semmi köze az élelmiszer-biztonsághoz, inkább megijeszti a fogyasztót, és ha átlépi a dátumot, azonnal kidobja az árut.
(tovább…)

Hatalmas Erős Pista készült a Csepel Művekben

2022. október 5. szerda

Csepel.info, Facebook

A jövő év elején adják a 75 éves Univer Product Zrt. Erős Pistát és Piros Aranyat gyártó új üzemét. Az üzem kertjébe egy markáns kortárs alkotás is kerül. Ennek elkészítésére az ország „legkúlabb” szobrászművészét, a Csepelen alkotó Szőke Gábor Miklóst kérték fel.

Erős Pista a magyar gasztronómia közismert jelképe, amely évtizedek óta kiemelt helyet foglal el a családok és az éttermek asztalán egyaránt. Egy klasszikus márka megfiatalítása felelősségteljes feladat, hiszen utánozhatatlan íze egy csipet Magyarországot jelent itthon és külföldön is. (tovább…)

Csepelről egészen a Cannes-i Filmfesztiválig jut el a magyar édesség

2022. május 12. csütörtök

HVG

A Ghraoui Csokoládéház 2022-ben a filmfesztivál hivatalos ajándékozó partnereként kínálja finomságait.

A május 17-én kezdődő Cannes-i Filmfesztiválra a magyar vonatkozású nevezett filmek mellett egy másik hazai különlegesség is feltűnik a vörös szőnyegen: a Ghraoui Csokoládéházat az a megtiszteltetés érte, hogy az idei fesztivál hivatalos ajándékozó partnerének kérték fel a szervezők – írja a vállalat közleményében.

(tovább…)

Infláció: már nem írják le az élelmiszerárakat a német szórólapokon

2022. április 12. kedd

Life

A Lidl és az Aldi is kihagyta az árakat a szórólapjaikról Németországban. A népszerű német diszkontláncok már nem tudják garantálni, hogy a termékeik azon az áron kerülnek majd a polcokra, mint amennyiért meghirdették a szórólapban.

Németországban olyan mértékben nőnek az élelmiszerárak, hogy a Lidl trükközni volt kénytelen legújabb szórólapja elkészítése során. A boltlánc nemes egyszerűséggel kihagyta akciós termékeinek árát az újságból, helyette az “akció” szót, egy százalékjelet, valamint a “napi aktuális ár” feliratot helyezték el a zöldségek és gyümölcsök mellett.

(tovább…)

Mi történne, ha elzárnák a gázt?

2022. március 23. szerda

Mandiner

Tévedés, hogy akkor lenne áram, fa vagy szén, működnének a kórházak, hivatalok, üzemek. Nagyjából a teljes infrastruktúra leállna. Miközben a magyar ellenzék és az ukrán kormány az orosz gáz elzárását követeli, és Brüsszel is minimum le akarja csavarni a gázcsapokat, elhallgatják a következményeket, amiről most a német katasztrófavédelem előrejelzését olvashatják.

Általános élelmiszerhiány, tömeges megbetegedések, tönkremenő épületek, leálló ipar és gazdaság – tudjuk, hogy valójában mivel járna, mit élnénk át, ha elapadna a gáz a vezetékeinkben, különösen hideg időkben? A német katasztrófavédelem riasztó szcenáriói következnek.

(tovább…)

Összefogásra szólít fel az önkormányzat

2022. február 28. hétfő

Csepel.hu

Ukrajnában milliók számára vált kézzelfogható valósággá a háború. Családok, idősek és fiatalok keltek útra a harcok sújtotta területekről. Már most több tízezernyi menekült tartózkodik Magyarországon és a számuk folyamatosan növekszik.

A csepeli önkormányzat éppen ezért úgy döntött, segít a bajbajutottakon, és a Segítség Köve Alapítvánnyal összefogva adománygyűjtést szervez a volt Ifjúsági tábornál. A gyűjtés ma reggel elindult, információink szerint folyamatosan jönnek az adományok.

 

(tovább…)