‘Élelmiszer’ kategória archívum

Ezek a boltok nyitva lesznek a húsvéti ünnepek alatt

2017. április 13. csütörtök

Napi.hu

ezek-a-boltok-nyitva-lesznek-a-husveti-unnepek-alatt

Leginkább a benzinkutas boltok és az éjjel-nappalikra lehet számítani a húsvéti ünnepnapokon. Szombaton azonban szinte minden nyitva lesz.

Húsvétpénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn pedig a legtöbb üzlet zárva lesz, ugyanakkor utóbbi napokon is lehet majd vásárolni jó néhány üzletben – áll Mindenár.hu élelmiszerár-információs oldal összefoglalójában.

(tovább…)

A hal áfája is csökkenhet

2017. március 12. vasárnap

MTI, Mandiner

a-hal-afaja-is-csokkenhet

Az étkezési és a telepítési célú hal áfájának csökkentését kezdeményezi a Földművelésügyi Minisztérium, mivel az szerintük fehérítené az ágazatot és serkentené a halfogyasztást.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi az étkezési és a telepítési célú hal áfájának csökkentését, mert ez fehérítené az ágazatot és hozzájárulna ahhoz, hogy a halfogyasztás pár év alatt a duplájára nőjön – mondta Fazekas Sándor földművelés miniszter a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. évértékelő rendezvényén a szaktárca pénteki közleménye szerint.

(tovább…)

Figyelem: ezek a multik néznek téged konyhamalacnak

2017. február 16. csütörtök

Magyar Idők, Csepel.info

ezek-a-multik-neznek-teged-konyhamalacnak

A Coca-Cola olcsó édesítéssel megspékelt ízetlen löttyöt ad nekünk az osztrák termékeihez képest, de a Paula puding, Landliebe tejberizs, Actimel joghurt is finomabb, ha Ausztriában vesszük. A legszembetűnőbb ízkülönbség az instant leveseknél van: a Knorr azonos megnevezésű és megjelenítésű terméke teljesen más ízű Ausztriában és Magyarországon.

A hazai hatósági vizsgálatok eredményei is alátámasztják, hogy a multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-közép-európai régió boltjait – tudta meg a Magyar Idők. A Földművelésügyi Minisztérium szerint a problémát uniós szinten kell kezelni. (tovább…)

Lényegesen olcsóbb lett több alapvető élelmiszer a boltokban

2017. január 3. kedd

Nem állnak le: jövőre a tejföl, a túró és a sertésbelsőségek adója lehet kisebb

Magyar Idők

csaladeszik

Olcsóbb lett januártól a baromfihús, a tojás, valamint a friss tej, mivel ezek a termékek már az alacsonyabb, ötszázalékos áfakulcs alá tartoznak.

A Földművelésügyi Minisztérium arról tájékoztatta lapunkat, hogy ezzel nem áll meg a már évek óta tartó, alapvető élelmiszerekre vonatkozó áfacsökkentés, a kormány dolgozik további termékek közterhének lefaragásán is. A jelenlegi intézkedés több tíz milliárd forintos megtakarítást eredményez a családoknak. (tovább…)

Csökkent a baromfihús és a tojás ára

2017. január 2. hétfő

Origo

Csökkent a baromfihús és a tojás ára

Januártól 27-ről 5 százalékra csökkent a baromfihús és az étkezési tojás általános forgalmi adója. Az áfa csökkentésével a Baromfi Terméktanács elnöke szerint 55 milliárd forint marad a fogyasztóknál.

A baromfihús és a tojás általános forgalmi adója 27 százalék helyett 5 százalék lett januártól, a 22 százalékos áfacsökkentés az érintett termékek fogyasztói árának 17 százalékos mérséklését indokolja.

(tovább…)

Miért eszünk szilveszterkor virslit?

2016. december 31. szombat

Origo

Miért eszünk szilveszterkor virslit?

Számos szilveszteri szokás hátterében komoly hagyományok állnak, ezért úgy gondoltuk, biztosan a virslizésnek is van valami oka. Nincs.

Újévkor lencsét kell enni, meg malacot, hogy sok pénzünk legyen, csirkét semmiképpen, mert elkaparja a szerencsénket, ezt mindenki tudja. Devajon van valami a nagyon jellemző virslifogyasztás hátterében is?Úgy tűnik, semmi, így akár abba is hagyhatjuk.
(tovább…)

A téli szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyerekek

2016. december 22. csütörtök

MTI, Kormány.hu, Csepel.info

ingyenes-etkezes-2016-12

A 2017-es költségvetésből 6,67 milliárd forintot különített el a kormány a szünidei étkezés költségeire -fotók: Árvai Károly, Kormány.hu

Idén először a téli szünetben is kapnak meleg ételt a rászoruló gyerekek – közölte Czibere Károly a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár, aki a Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnáziumban megtartott sajtótájékoztatón kiemelte: idén január 1-től az önkormányzatoknak kötelező gondoskodniuk nemcsak a nyári, hanem minden iskolai szünetben a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetéséről.

A szünidei étkeztetésre 208 ezer gyermek jogosult, ennek költségeire a kormány idén 5,3 milliárd forintot, a 2017-es költségvetésből pedig 6,67 milliárd forintot különített el. Hozzátette: 2010-ben a nyári gyermekétkeztetésre 2,4 milliárd forintot költöttek, ezt a keretet emelték 2017-re közel háromszorosára. (tovább…)

Csepeli Piac: Több mázsa gyümölcsöt kaptak a kerületi óvodások

2016. december 21. szerda

Csepel.hu, Csepel.info

img_5607

Fotó: Vermes Tibor

Több mázsa gyümölcsöt és édességet adományoztak a Kerek Világ és a Tátika óvoda munkatársainak a Csepeli Piacon december 20-án. Immár évek óta hagyomány, hogy csepeli piac kereskedői és termelői karácsony előtt megajándékozzák az óvodákat. Az adományt Morovik Attila alpolgármester jelenlétében adták át, aki azt emelte ki, hogy jó dolog Csepelen élni, ahol a kereskedők és termelők gondolnak a kerület óvodás polgáraira. 

A több mázsa adományban alma, narancs, mandarin, banán, szilva, mogyoró, szaloncukor és egyéb édességek voltak. A gyümölcsöket és a többi nyalánkságot a Csepeli Piac mintegy kilencven kereskedője és termelője ajánlotta fel, akik fontosnak érzik, hogy karácsony táján megörvendeztessék a kicsiket. Az ajándékokat a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai szállították el a két óvodába. Az adományt Hierholczné Faragó Tünde, a Csepeli Egyesített Óvoda intézményvezetője, valamint a Kerek Világ és a Tátika óvoda munkatársai és gyerekei köszönték meg a helyszínen. (tovább…)

Több ezer családnak segített a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány

2016. december 6. kedd

Hiradó.hu

Az alapítvány 2017-ben is folytatja a 28-29 ezer család számára segítséget jelentő vetőmagprogramját

mindengyl160324-169w

Háromszázhatvan településen 7488 hátrányos helyzetű, három éven aluli kisgyereket nevelő család vehetett át kilenc hónap alatt összesen több mint 67 ezer élelmiszercsomagot hat multinacionális élelmiszer-kereskedelmi lánc jóvoltából a Minden Gyerek Lakjon Jól! Alapítvány szervezésében.

Noha a törvény szerint minden 14 évesnél fiatalabb, hátrányos helyzetű gyerek jogosult állami forrásból ingyenes étkezésre, ez a valóságban a három éven aluliak számára nem mindig teljesül, mert nem minden kistelepülésen működik bölcsőde – emlékeztetett az alapítvány 2016-os tevékenységéről szóló hétfői budapesti beszélgetésen a kuratórium elnöke. (tovább…)

Ma van a kenyér ünnepe

2016. október 16. vasárnap

OrientPress

A Kenyér Világnapján megemlékezünk azokról az emberekről, akiknek nem jut kenyér, és éheznek, ezért minden évben jótékonysági kenyéradományokkal hívjuk fel a társadalom figyelmét arra, hogy adni jó – írta kenyér világnapi köszöntőjében Septe József.

A Magyar Pékszövetség elnöke a Magyar Pékség védjeggyel ellátott üzletek elérhetőségeit tartalmazó online portál elindulását is bejelentette. (tovább…)

Veszélyben a gyermekeink: megdöbbentő dokumentumfilm az elhízásról

2016. augusztus 5. péntek

Youtube

Fed Up (Elég) – ez a címe annak a másfél órás dokumentumfilmnek, amely az Egyesült Államokban járványszerűen terjedő gyerekkori elhízás okait és hatásait vizsgálja. A filmet nézve azonban rá kell döbbennünk, hogy Magyarországon a multik hasonló küzdelmet folytatnak az egészséges étkezés ellen.

A Stephanie Soechtig által rendezett film az élelmiszeripar felelősségére fókuszál, valamint annak a fiatal amerikai lakosságra gyakorolt hatását vizsgálja. Elképesztően sok fiatal szenved a túlsúlyosságtól. (tovább…)

Bocuse d’Or: Magasan nyerte Széll Tamás a kontinensdöntőt

2016. május 11. szerda

MTI, Mandiner

Széll Tamás és csapata

A hazánkat képviselő Széll Tamás és csapata nyerte a világ legrangosabb szakácsversenyének, a Bocuse d’Or-nak a budapesti kontinensdöntőjét, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett.

A Magyarországot képviselő Széll Tamás és csapata nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d’Or budapesti kontinensdöntőjét, a második helyezett Norvégia, a harmadik pedig Svédország lett.

(tovább…)

Budapest legjobb palacsintázója Csepelen van!

2016. április 28. csütörtök

Kultography blog

Budapest legjobb palacsintázója Csepelen van

Sosem gondoltuk volna, hogy pont Csepelen találjuk meg Budapest legjobb palacsintázóját, de így lett. A Trendy Palacsintázóban több mint 130 féle palacsintát kóstolhatunk meg, sósat, édeset, egyszerűbbet vagy épp különlegeset, bármilyet, amire csak vágyunk.

Egy ismerősöm ódákat zengett a Trendy Palacsintázó kávékrémmel töltött kávés palacsintájáról, így egy hétvégi napon felkerekedtünk, és elmentünk a Csepel Művek bejárata mellett lévő, a Színesfém utca 27-es szám alatt található kis étterembe. A hely valóban aprócska, csupán pár kockás abrosszal leterített asztal van, de ott jártunkkor épp kevesen voltak, így kényelmesen elfértünk. Nem ismervén a helyi adagok méretét, két-két palacsintát rendeltünk, egy sósat főétel gyanánt és egy édeset desszertnek. (tovább…)

Májusban tovább tart nyitva a piac

2016. április 13. szerda

Csepel.info

csepelipiac

Sokan felvetették már, hogy tovább tartson nyitva a Csepeli Piac – ehhez azonban vásárlók is kellenek. A piac Facebook-oldala szerint májusban – próba jelleggel – egyes napokon meghosszabbítják a piac nyitva tartását.

Amennyiben a kezdeményezést a vásárlók részéről kedvezően fogadják, az új nyitvatartási rend megmaradhat. Az alábbiakban a piac felhívását olvashatják. (tovább…)

Figyelem: így lesznek nyitva a boltok és a Csepeli Piac a hosszú hétvégén

2016. március 11. péntek

VG.hu

Csepel  Plaza

Szombaton és hétfőn a szokásos rendnek megfelelően tartanak nyitva az üzletek, vasárnap és kedden az ünnep miatt zárva lesznek – közölte az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ).

A március 15-i ünnepi hétvégén a Csepeli Piac az alábbiak szerint tart nyitva:
március 11. Péntek 07.00 – 17.00
március 12. szombat 06.00 – 16.00
március 13. vasárnap zárva
március 14. hétfő 07.00 – 14.00
március 15. kedd zárva

A Csepeli Piac és árusai szeretettel várják a kedves vásárlókat!

(tovább…)