‘Élelmiszer’ kategória archívum

Retró szilveszteri ételek új köntösben

2018. december 30. vasárnap

Mindmegette.hu, Csepel.info

Bizonyára mindenkinek vannak emlékei gyerekkori szilveszterekről, mind jól ismerjük az óév búcsúztató fogásokat, amikben két dolog közös: a szerencsehozó képességük és a pirosarany díszítés. A Mindmegette.hu ebből – az egyébként jól működő – kettősből elengedte a pirosaranyat, és bemutatja a hagyományos ennivalók modern változatait.

A gasztronómiai honlap receptjeit bejegyzésünkben olvashatják.  (tovább…)

Figyelem! Ezeket az üdítőket NE IGYA MEG!

2018. június 27. szerda

Napi.hu, Csepel.info

Több Jana-üdítőitalt von ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, ezúttal öt fajtát vetetnek le a polcokról. Aki ezekből vásárolt, NE IGYON BELŐLÜK, mert vegyszert tartalmazhatnak!

Június 19-én a Jana-vizeket forgalmazó Fonyódi Ásványvíz Zrt. a Jana eper és guava ízesítésű másfél literes vizét kivonta a forgalomból, miután a Nébih-hez vásárlói bejelentés érkezett, hogy ezen üdítőknél vegyszerre emlékeztető szagot lehet érzékelni, valamint a víz maga is opálos és lebegő pelyheket tartalmazott. (tovább…)

Július 31-én adják át a liftet a Csepeli Piacon

2018. június 20. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

MR.Gabee korábbi fotója az építkezésről

Korábban beszámoltunk róla, hogy nagy a sürgés-forgás a Csepeli Piacon.

A Csepel.info fő célja, hogy első kézből származó információkat közöljünk, így Mr. Gabee felkereste Beer Krisztiánt, aki a Csepeli Piac csoport csoportvezetője, és az alábbiakat nyilatkozta:

(tovább…)

Magyar ízek kavalkádja szombaton a Daru dombnál

2018. április 6. péntek

Este Irigy Hónaljmirigy koncert!

Csepel.hu

2018. április 7-én, 10 és 20 óra között rendezi meg Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a Magyar ízek kavalkádja című programot. Az esemény kiegészítő eleme a március 16-ra, a magyar zászló és címer napjára tervezett programnak, mely akkor elmaradt a rossz időjárás miatt. 

Az április 7-én, a Daru-dombon megrendezésre kerülő program célja, hogy bemutassuk a magyarságra jellemző minőségi termékeket a kézművesek alkotásaitól az őstermelők által, házilag előállított gasztronómiai termékekig. Ezeket kínálják, árusítják majd a közönségnek, amelyek ténylegesen a magyarsághoz, a magyar kultúrához szorosan kapcsolódnak.

(tovább…)

Horror a konyhában: világítani kezdett a csirkemell az asztalon

2018. január 5. péntek

Kisalföld

Furcsa történettel kereste fel a Kisalföld szerkesztőségét egy neve elhallgatását kérő ikrényi férfi. Elmondása szerint csirkemellet vett, aminek a felét elkészítette. A másik felét azonban szilvesztereste véletlenül a konyhapulton hagyta. Amikor hajnalban hazament, halvány fény derengett a helyiségből. Először azt hitte, hogy talán a gáztűzhelyet hagyta égve, majd gyorsan rájött, hogy a hús világít.

A lap szerkesztőségébe bevitt hús ránézésre egyáltalán nem volt szokatlan – bár kissé kellemetlen szagot árasztott. Sötétben azonban kék fényt bocsátott ki, amelyet akár megnyugtatónak is nevezhetnénk, ha nem fogyasztásra szánt élelmiszerről lenne szó. (tovább…)

Ezúttal is remekül sikerült a halászléfőző verseny a Horgásztanyán

2017. október 2. hétfő

Csepel.hu

Idén is megrendezték a mostanra már hagyománnyá vált halászléfőző versenyt a csepeli Horgásztanyán, ez évben a csepeli önkormányzat is elindult Morovik Attila és Ábel Attila alpolgármesterek vezetésével.

Az induló csapatok reggel nyolc órakor regisztráltak, ezt követően a résztvevők megkapták a legalább két 1,5 kilós halat, melyet fel kellett dolgozniuk és belefőzniük a halászlébe. Az alaplét a verseny szabályai szerint otthon is el lehetett készíteni, de ezzel a lehetőséggel kevesen éltek, mivel a helyben, bográcsban készült ételnek nincs párja. (tovább…)

Ezek a boltok nyitva lesznek a húsvéti ünnepek alatt

2017. április 13. csütörtök

Napi.hu

ezek-a-boltok-nyitva-lesznek-a-husveti-unnepek-alatt

Leginkább a benzinkutas boltok és az éjjel-nappalikra lehet számítani a húsvéti ünnepnapokon. Szombaton azonban szinte minden nyitva lesz.

Húsvétpénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn pedig a legtöbb üzlet zárva lesz, ugyanakkor utóbbi napokon is lehet majd vásárolni jó néhány üzletben – áll Mindenár.hu élelmiszerár-információs oldal összefoglalójában.

(tovább…)

A hal áfája is csökkenhet

2017. március 12. vasárnap

MTI, Mandiner

a-hal-afaja-is-csokkenhet

Az étkezési és a telepítési célú hal áfájának csökkentését kezdeményezi a Földművelésügyi Minisztérium, mivel az szerintük fehérítené az ágazatot és serkentené a halfogyasztást.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kezdeményezi az étkezési és a telepítési célú hal áfájának csökkentését, mert ez fehérítené az ágazatot és hozzájárulna ahhoz, hogy a halfogyasztás pár év alatt a duplájára nőjön – mondta Fazekas Sándor földművelés miniszter a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. évértékelő rendezvényén a szaktárca pénteki közleménye szerint.

(tovább…)

Figyelem: ezek a multik néznek téged konyhamalacnak

2017. február 16. csütörtök

Magyar Idők, Csepel.info

ezek-a-multik-neznek-teged-konyhamalacnak

A Coca-Cola olcsó édesítéssel megspékelt ízetlen löttyöt ad nekünk az osztrák termékeihez képest, de a Paula puding, Landliebe tejberizs, Actimel joghurt is finomabb, ha Ausztriában vesszük. A legszembetűnőbb ízkülönbség az instant leveseknél van: a Knorr azonos megnevezésű és megjelenítésű terméke teljesen más ízű Ausztriában és Magyarországon.

A hazai hatósági vizsgálatok eredményei is alátámasztják, hogy a multinacionális élelmiszergyártók eltérő minőségű termékekkel látják el a nyugat-európai és a kelet-közép-európai régió boltjait – tudta meg a Magyar Idők. A Földművelésügyi Minisztérium szerint a problémát uniós szinten kell kezelni. (tovább…)

Lényegesen olcsóbb lett több alapvető élelmiszer a boltokban

2017. január 3. kedd

Nem állnak le: jövőre a tejföl, a túró és a sertésbelsőségek adója lehet kisebb

Magyar Idők

csaladeszik

Olcsóbb lett januártól a baromfihús, a tojás, valamint a friss tej, mivel ezek a termékek már az alacsonyabb, ötszázalékos áfakulcs alá tartoznak.

A Földművelésügyi Minisztérium arról tájékoztatta lapunkat, hogy ezzel nem áll meg a már évek óta tartó, alapvető élelmiszerekre vonatkozó áfacsökkentés, a kormány dolgozik további termékek közterhének lefaragásán is. A jelenlegi intézkedés több tíz milliárd forintos megtakarítást eredményez a családoknak. (tovább…)