2019. november havi archívum

Németh Szilárd: Cél a honvédelmi képességek növelése

2019. november 20. szerda

Honvédelmi kérdésekkel összefüggő törvénymódosító javaslatokról tárgyalt az Országgyűlés november 19-én, kedden.

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára elmondta: a javaslat célja Magyarország honvédelmi képességeinek növelése és a békeidőszaki felkészülés hatékonyabbá tétele. Hangsúlyozta: Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb országa, ennek megőrzésében pedig kulcsfontosságú szerepe van a honvédségnek. Keresztény értékeink, nemzeti szuverenitásunk megvédéséhez, a biztonság megóvásához elengedhetetlen az ütőképes, hazája iránt elkötelezett haderő működtetése, de emellett az állampolgárok elkötelezettségére is szükség van – mondta.

(tovább…)

Közelekedési változások és munkálatok Csepelen

2019. november 20. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee, ELMÜ, FŐTÁV, UPC, FŐGÁZ,


Az alábbiakban Mr.Gabee összegyűjtötte a kerületünket érintő közlekedési változásokat, felújításokat egyéb munkálatokat. (tovább…)

Borbély Lénárd: Még a csepeli DK is támogatja az atlétikai centrum beruházását

2019. november 20. szerda

Hír TV

A csepeli önkormányzat többsége támogatja az atlétikai stadion felépítését és a 2023-as atlétikai világbajnokság budapesti megrendezését. A keddi Magyarország élőben című műsorunkban a képviselő-testület hétfői döntéséről Borbély Lénárd polgármestert kérdeztük.

Még a Demokratikus Koalíció csepeli szervezete is támogatásáról biztosította az atlétikai centrum beruházását – jelentette ki Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere Magyarország élőben című műsorunkban azt követően, hogy az ügyben rendkívüli önkormányzati ülést hívott össze. A politikus kifejtette: a beruházás óriási városfejlesztési lehetőséget jelent a kerület számára.

(tovább…)

Csepel az atlétikai világbajnokság és a fejlesztések mellett szavazott

2019. november 19. kedd

csepel.hu

November 18-án a csepeli képviselő-testület rendkívüli ülésen döntött arról, hogy kerületünk támogatja a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését, ami a kerületet érintő hatalmas közpark- és közlekedési fejlesztésekkel jár együtt.

A döntés az itt élőknek olyan előnyöket jelent, mint Budapest történelmében a Városliget vagy a Népliget létrehozása volt.

(tovább…)

Adventi élelmiszergyűjtés Csepelen

2019. november 19. kedd

Czibulyáné Szonday Szilvia/Facebook, Csepel.info

Adventi tartós élelmiszergyűjtés lesz rászorulók részére a SPAR Görgey téri üzletében, november 22-én pénteken és 23-án szombaton 8-tól 16-óráig – számolt be Facebook oldalán Czibulyáné Szonday Szilvia önkormányzati képviselő.

A felajánlott élelmiszereket rászoruló családok kapják meg. A gyűjtést a Csepel II. Jézus Szíve Plébánia Karitász csoportjának önkéntesei szervezik.

csepel.info

Karácsony Gergely után Pikó András is lebukott

2019. november 19. kedd

Hír TV

Karácsony után Pikó is lebukott. Az újdonsült VIII. kerületi polgármester korábban azt mondta, hogy BKV-val és biciklivel jár majd dolgozni. Kampányvideójában ezt külön ki is hangsúlyozta.

A 888 egyik olvasója azonban lefilmezte a kerületvezetőt, ahogy beül szolgálati autójába és egy sofőrrel elhajt.

(tovább…)

Jön a tél: búcsúzik a csepeli szökőkút

2019. november 19. kedd

Csepel.info

A Csepeli Városgazda munkatársai lezárták a Szent Imre téri szökőkutat, és megkezdték a befedését. Jövő tavasszal láthatjuk majd újra – értesült a Csepel.info.

Jönnek a hidegebb napok, és – reméljük – lesz hó is idén télen. Mivel azonban a hideg beálltával a szökőkutakat le kell zárni, a Szent Imre térit is elkezdték befedni. Az ősszel kiültetett virágok azért reméljük, hogy egy darabig még szépek lesznek.

 

Tűz ütött ki egy csepeli családi házban

2019. november 18. hétfő

FKI, Mr. Gabee, Csepel.info


A katasztrófavédelem és Mr. Gabee információi szerint tűz ütött ki egy kétszintes családi ház földszintjén, a nappaliban a XXI. kerületi Damjanich János úton hétfőn este.

A lakó a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az épületet. Az egységek egy vízsugárral megfékezték a tüzet, átvizsgálták a tetőteret, átszellőztették a házat.

Csepel támogatja az atlétikai világbajnokság megrendezését

2019. november 18. hétfő

MTI

November 18-án, hétfőn a csepeli önkormányzat képviselő-testülete megszavazta, hogy Csepel támogatja a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését, a Csepelt érintő közpark megvalósítását, valamint a hozzájuk kapcsolódó fejlesztéseket. 

Az atlétikai világbajnokság a világon a harmadik legnépszerűbb sportesemény. Ezt 2023-ban a tervek szerint Budapesten rendeznék meg. A tervezett atlétikai központ és közpark jelentős része Csepelen épülne meg, ami a kerület és az itt élők számára éppen olyan hosszú távú előnyöket jelentene, mint Budapest történelmében a Városliget vagy a Népliget létrehozása volt.  (tovább…)

Megszavazta Várhelyi Olivér biztosjelöltségét az EP külügyi bizottsága

2019. november 18. hétfő

Origo

Megkapta Várhelyi Olivér, Magyarország uniós biztosjelöltje hétfőn az Európai Parlament (EP) illetékes szakbizottságának jóváhagyását, miután a frakciók koordinátorai kielégítőnek találták az írásbeli pótkérdésekre adott válaszait.

Várhelyi Olivér lesz a leendő Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztosa. A magyar jelölt írásbeli kérdésekre adott válaszait nemrég fogadta el az Európai Parlament külügyi bizottsága – írja a Magyar Nemzet.

(tovább…)