‘Katasztrófavédelem’ kategória archívum

Műszaki cikk kapott lángra a Szent László utcában

2019. június 21. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

 

Mr. Gabee információi szerint tűz ütött ki a Szent László út 76-os számú négyemeletes társasház egyik földszinti lakásában pénteken 12:15 körül, ahol egy műszaki cikk lángra kapott. A fővárosi tűzoltók eloltották a lángokat. A helyszínről egy gyermeket biztonság kedvéért megfigyelésre kórházba szállítottak.  A műszaki mentés idejére a 159-es autóbusz terelve közlekedett.

Szerkesztőnk információit a Katasztrófavédelem is megerősíti: (tovább…)

Kiürítés és útlezárások Budafokon: világháborús bombákat hatástalanít a Honvédség

2019. március 19. kedd

csepel.hu

A Magyar Honvédség tűzszerészei szombaton emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán megtalált két darab egyenként egytonnás robbanótestet. A rendőrség a művelet idejére 1 kilométeres körben kiüríti a városrészt, valamint lezárja a 6-os számú főutat, és a MÁV Kelenföld-Érd alsó-Tárnok közötti szakaszán is szünetel majd a vonatközlekedés.

A Duna fővárosi, XXII. és XXI. kerületek közötti szakaszán tavaly ősszel megtalált két darab, egyenként egytonnás, második világháborús amerikai bomba kiemelését és hatástalanítását 2019. március 23-án szombaton hajtják végre a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái.

(tovább…)

Tűz volt a Tihanyi utcában

2019. március 14. csütörtök

csepel.hu

A kora délutáni órákban tűz ütött ki csütörtökön egy Tihanyi utcai családi házban.

A csepeli tűzoltók a helyszínre érkezésüket követően azonnal megkezdték az esetlegesen bennmaradt személyek felkutatását  és a tűzoltást.

(tovább…)

Halottat találtak egy kiégett csepeli fabódéban

2019. január 7. hétfő

MTI, Magyar Idők

A Klapka utca a Google utcaképén

A tűzoltók egy holttestet találtak egy leégett csepeli faépület bontása közben hétfőn hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

A Klapka utca mögötti külterületen egy tizennyolc négyzetméteres fabódé gyulladt ki, a tűzoltók a lángok eloltása után, a bontás során találták meg a halottat.

Füstölt egy mikró az Olajágban

2018. december 7. péntek

Csepel.info

Tűz volt az idősotthonban

Zárlat miatt túlmelegedhetett, és füstölni kezdett egy mikrohullámú sütő a csepeli Olajág Idősek Otthonában – értesült a Csepel.info.

Információink szerint az intézményből kikísérték az időseket, a tűzoltók eloltották a füstölgő mikrót, majd lehűtötték a szintén túlmelegedett vezetékeket. Úgy tudjuk, hogy a történtek miatt nem kell senkit sem kiköltöztetni, a lakók szellőztetés után visszamehetnek.

Drámai videó a csepeli HÉV gázolásáról

2018. december 4. kedd

Csepel.info, Youtube

Kikerült az internetre az a felvétel, amely múlt csütörtökön, a HÉV gázolásakor készült. Arról, ahogy a szerelvény egyik kocsiját megemelik, majd az alá szorult sérültet kihúzzák.

November 30-án, csütörtökön reggel egy hölgy figyelmetlenségből került a szerelvény első kocsija alá, a peron és a sínek közé. Szerencsére nem történt tragédia, ám úgy tudjuk, hogy a hölgy lába megsérült, ezért kórházba vitték. A videó itt látható: (tovább…)

Kigyulladt egy hajó Csepelen

2018. október 26. péntek

Csepel.info, Katasztrófavédelem

Tűz volt egy csepeli idősotthonban

A tűzoltók eloltották a lángokat, személyi sérülés nem volt.

A berendezési tárgyak és a szigetelés égett egy önjáró hajó kabinjában a csepeli Szigetcsúcsnál pénteken kora délelőtt. A tűzoltók egy habosított vízsugárral megfékezték a lángokat. A hajó személyzete nem sérült meg a tűzben – közölte a Katasztrófavédelem.

Kigyulladt egy munkagép Csepelen

2018. október 22. hétfő

Ittlakunk, Katasztrófavédelem

Tűz volt egy csepeli idősotthonban

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy munkagép a II. Rákóczi Ferenc úton hétfőn késő délelőtt.

A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd megkezdték az izzó részek visszahűtését – jelentette a Katasztrófavédelem.

Kigyulladt egy sorházi lakás a csepeli Rákóczi Ferenc úton

2018. október 4. csütörtök

Propeller, Csepel.info

A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Kigyulladt egy sorházi lakás csütörtök reggel Budapest XXI. kerületében, a II. Rákóczi Ferenc út elején – értesült a Csepel.info. (tovább…)

Sajnos nem tűnt el nyom nélkül a vihar

2018. augusztus 14. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

A kép illusztráció

A kidőlt fák és a leszakadt villanyvezetékek okozzák a legtöbb gondot az országon átvonuló zivatarlánc nyomán. Pest megye számos településére és Budapest több kerületébe riasztották a tűzoltókat

Csepelen egyedül a Csikó sétányról kaptunk fakidőlésről információt. Amennyiben Önök is tudnak esetleges károkról, írják meg nekünk a fórumba.