‘Katasztrófavédelem’ kategória archívum

Füstmérgezésük után megszólaltak a rendőrök, akik ma hajnalban egy lángoló lakásból mentettek ki egy férfit Csepelen – videó

2021. szeptember 18. szombat

Blikk

Az 55 éves férfi nem zárta el jól a villanytűzhelyt, majd elaludt a tévé előtt. Neki nem lett baja, a konyhája azonban teljesen kiégett.

A Blikk is megírta, hogy ma hajnalban két rendőr egy lángoló csepeli lakásból mentett ki egy 55 éves férfit. Az eset során az egyenruhások füstmérgezést szenvedtek, ami miatt kórházba kerültek.

(tovább…)

Kedden szirénapróba lesz Csepelen

2021. augusztus 9. hétfő

Csepel.info

Augusztus 10-én, kedden végzi el a Katasztrófavédelem csepeli szirénák ellenőrzését.

Ezért kedden, nap közben többször is lehet majd a szirénák hangját hallani, ami semmi rosszat nem jelent majd.

Szerdán lesz a szúnyogirtás Csepelen és a környéken

2021. augusztus 3. kedd

Csepel.info, Infostart

A dunai árhullám nagy kiterjedésű csípőszúnyoglárva-tenyészőhelyeket hozott létre a védgátak között, ezért az elmúlt héten folyamatos volt a biológiai lárvagyérítés, csökkentve a kifejlett szúnyogok mennyiségét.

A szúnyogirtás Csepelen és Csepel környékén szerdán várható. (tovább…)

Az önkormányzat „vis maior” igényt nyújtott be a belügyminisztériumhoz

2021. július 23. péntek

Csepel.hu

A július 9-i hatalmas esővel és jéggel pusztító vihart követően a legsürgősebb kárenyhítést haladéktalanul megkezdte az önkormányzat.

“A természeti erők által az önkormányzati intézményekben okozott károk sajnos jelentős, előre nem tervezett költséggel járnak. Ezért haladéktalanul “vis maior” támogatási igényt nyújtottunk be a Belügyminisztériumhoz” – tájékoztatott a polgármester.

(tovább…)

Bombát találtak a Béke térnél

2021. július 13. kedd

Csepel.info

A Csepel.info értesülése szerint a Csepeli Városgazda munkatársai járdaépítés közben találtak bombát a Béke téren.

A csepeli önkormányzat több száz méteren épít járdát a Béke tér környékén. Információink szerint éppen egy földmunkát végző gép emelte ki a vélhetően II. Világháborúban használt bombát, ahogy az a fotónkon is látható. A gépkezelő azonnal abbahagyta a munkát. A katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai gyorsan a helyszínre értek, a területet lezárták.

(tovább…)

Rendkívüli lomtalanítást kér Csepel polgármestere a Fővárostól

2021. július 12. hétfő

Csepel.hu

A pénteki, jéggel érkező hatalmas vihar kapcsán levelet írt Borbély Lénárd csepeli polgármester Karácsony Gergely főpolgármesternek, melyben arra kéri a Fővárost, hogy egy minél korábbi időpontra kijelölt rendkívüli lomtalanítás keretében szállítsák el a pincékben, alagsorokban elázott és az ingatlanok előtt felhalmozott, használhatatlan lomokat.

Egy azonnali lomtalanítás nagy segítség lenne az amúgy is súlyos károkat szenvedett csepelieknek, akik így megnyugtatóan válhatnának meg tönkrement értékeiktől – fogalmazott a polgármester.

 

(tovább…)

Egész éjszaka tartott Csepelen a kárelhárítás

2021. július 10. szombat

Csepel.info

Olvasónk meglepetésére az egyik helyszínen a civil ruhás segítő a polgármester volt

Hatalmas károkat okozott Csepelen a pénteki égszakadás és jégeső. A csepeli katasztrófavédelem, az önkormányzat szakemberei és Borbély Lénárd polgármester egész éjjel a kárelhárítás munkálatain dolgoztak – értesült a Csepel.info.

A jégeső letarolta a fákat, háztetők cserepét, autók szélvédőjét törte be, és rengeteg kárt okozott a jégesővel együtt érkező, özönvízszerű eső is. A katasztrófavédelem munkatársai egész éjjel a víz elvezetésén, az elöntött közterületek megtisztításán dolgozott. Kint voltak a legkritikusabb helyszíneken Borbély Lénárd polgármester vezetésével a csepeli önkormányzat dolgozói is. Miután házakban, autókban is komoly károk keletkeztek, a kárelhárítás várhatóan napokig fog még tartani.

Tűz ütött ki egy csepeli lakás erkélyén

2021. június 5. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Tűz volt egy társasház negyedik emeleti lakásának erkélyén a XXI. kerületi Dunadűlő úton.

A fővárosi hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat. Az egységek átvizsgálták az üres lakást is, ahová a tűz már nem ért el.

Május 4-e, a tűzoltók napja Magyarországon, valamint Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének ünnepe

2021. május 4. kedd

Blogstar.hu

Az ország legrégebben alakult szervezetét, a Magyar Tűzoltó Szövetséget (MTSZ) Széchenyi Ödön gróf alapította 1870-ben. A tűzvédelem eszköz- és követelményrendszerének kidolgozásával, saját szaklap és segélyegylet alapításával, 1936-ban az első tűzvédelmi törvény kiharcolásával alapozta meg tekintélyét, majd az 1948-ban megszűnt szervezet jogutódként 1990-ben alakult újra. Az MTSZ a megyei szövetségeken keresztül jelenleg ezer településen csaknem másfél millió munkaórában ment életet, és évente több mint tízezer esetben nyújtanak tényleges segítséget.

Magyarországon 1991-től ismét május 4-én ünneplik a tűzoltók napját. Ma ezt a gyakran tragédiák kísérte hivatást csak az állhatatosság, önfeláldozás, a bátorság eszméjének jegyében lehet teljesíteni, melyeket a tűzoltók számára Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje testesít meg.

(tovább…)

Ég egy műhely a Katona József utcában

2021. május 3. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

Kigyulladt egy melléképület Budapest XXI. kerületében, a Katona József utcában. Teljes terjedelmében ég az építmény.

Egy másik melléképületre is átterjedtek a lángok, amelyeket a fővárosi hivatásos tűzoltók oltanak. (tovább…)