‘Katasztrófavédelem’ kategória archívum

Autó égett Csepelen

2021. február 23. kedd

FKI, Mr.Gabee, Csepel.info


Kigyulladt egy személyautó Budapest XXI. kerületében, a Meggyfa utcában kedden késő este.

A tűz több járművet is veszélyeztetett. Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat.

Autó égett Csepelen

2021. február 13. szombat

FKI, MR.Gabee, Csepel.info

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi Budapest XXI. kerületében, a Lobó utcában.

Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral eloltották a lángokat.

Kit hívsz, ha baj van? – Speedzone katasztrófavideó Csepelről

2021. január 10. vasárnap

Youtube videó

50 éve a legsúlyosabb környezetszennyezés a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon (PS-VIDEÓ)

2021. január 10. vasárnap

Pesti Srácok

Van egy ember, vagy talán egy bűnözői kör Magyarországon, akinek karácsony környékén eszébe jutott, hogy mi lenne, ha több száz vagy ezer liternyi fáradt olajat beleengednének a Dunába. Hol is lenne máshol jobb helyen? Hiszen az olajat úgysem lehet észre venni a vízen, meg nem is ártalmas, majd a halak megeszik, vagy majd csak lesz valahogy… Hát, valahogy így gondolkodtak azok, akik kis híján ökológiai katasztrófát okoztak a Ráckevei-Duna-ágnál, ha nincs a vízügyesek gyors beavatkozása.

A szakértők évtizedekre visszamenőleg nem emlékeznek hasonlóan durva szennyezésre, és bár egyelőre úgy tűnik, sikeresen levezényelték a védekezést, a helyén éktelenkedő tájseb sokáig fogja emlékeztetni a természet kedvelőit, milyen pusztítást okozhat és okozhatott volna az emberi felelőtlenség… (tovább…)

Így mentették a csepeli Kis-Dunába csúszott Audit

2021. január 10. vasárnap

Csepel.info

Hatalmas szerencse, hogy túlélték azok az autósok, akik a Kis-Duna parti kompra akartak ráhajtani a Molnár sziget felől, ám kocsijuk a vízbe gurult.

A tűzoltók a búvárszolgálattal együtt vonultak a helyszínre, a búvárok rögzítették az autót, a tűzoltók pedig kicsörlőzték a partra. A Fővárosi Katasztrófavédelem közzétette a mentésről készült videót. A történtekről a Csepel.info helyszíni riportban, képekkel és több videóval, itt számolt be.

Földrengés: gurultak az almák a Csepeli Piacon

2020. december 29. kedd

Csepel.info

A korábbiaknál erősebb, 6,3-as magnitúdójú földrengés rázta meg Horvátországot kedden kora délután, a természeti katasztrófának egy gyermekáldozata van, és sérültjei is lehetnek – közölte a helyi sajtó. A rengést Magyarországon is több helyen érezni lehetett.

A Csepeli Piacon is érezni lehetett a rengést: olvasónk szerint szétgurultak a narancsok, almák, zöldségek a standokon: (tovább…)

Bennégett autójában egy férfi a II. Rákóczi Ferenc úton

2020. december 20. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info

A fotót Mr.Gabee készítette

Egy megrázó történet jutott el Mr.Gabee szerkesztőhöz:

Vasárnap a II. Rákóczi Ferenc út elején egy erősen ittas, autószerelő férfi egy autóba ült, hogy benne aludjon. Elalvás előtt rágyújtott, és az égő csikk mellett a elaludt. A csikk sajnos idő közben begyulladt, és a férfi nem tudta elhagyni az égő autót, és az autóban életét vesztette.

Fotó: Mr.Gabee

Halálos lakástűz a Kossuth Lajos utcában

2020. december 18. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Szerkesztőségünk információi szerint csütörtökről péntekre virradó éjszaka kiégett a Kossuth Lajos utca 142-144 szám alatti, 5. emeleti, harminc négyzetméteres lakás.

A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a lakás már teljes terjedelmében égett. Az épületből huszonöt embert kimenekítettek, további huszonkettőt elzárkóztattak. (tovább…)

Robbantják a VITUKI egykori toronyházát a szigetcsúcsnál!

2020. december 10. csütörtök

Csepel.hu

Az eseményt a helyszínen tekinti meg Borbély Lénárd polgármester és Ábel Attila alpolgármester is. A kerület vezetője Facebook oldalán tette közzé a Vitkui torony történetét, megemlítve, hogy az épületet 1976-ban, Mühlbacher István (1917-1978) Ybl-díjas építész és Dr. Ivits Iván statikus tervező 1970-ben készült (IPARTERV) tervei alapján építették meg.

A polgármester hozzátette: az újrahasznosítás tervezésénél kötelezően elvégzett statikai vizsgálatok megállapították, hogy az épület a szél hatására csak és kizárólag a saját súlya miatt nem borul fel. A falak és födémek rossz minőségűek, a beton szerkezetekbe nem került vasalat, a kivitelezési-építéstechnológiai hibákból adódóan az épület nem biztonságos. Ezért az épületet el kell bontani.

(tovább…)

Szén-monoxid mérgezés volt Csepelen

2020. november 17. kedd

Indirekt

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával szállítottak kórházba a mentők két lakót Csepelről, 4 másik embert pedig egy kőbányai családi házból.

Mindannyian szén-monoxid mérgezést kaptak, amit a helyszínen végzett gázkoncentráció mérések is megerősítettek. Csepelen nemcsak az érintett társasház lépcsőházában, hanem a szomszédos lakásokban is magas CO gázt mértek. Miután a mentők mérgezés gyanújával kórházba vitték a bajbajutottakat, vele párhuzamosan kiszellőztették a lakásokat – adta hírül az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.