‘Katasztrófavédelem’ kategória archívum

Korlát közé szorult egy fiú lába a Boráros téren

2020. szeptember 22. kedd


A katasztrófavédelem információi szerint a járdán lévő korlátok közé szorult egy fiatal férfi Budapesten, a IX. kerületi Boráros téren hétfőn napközben.

A szerencsétlenül járt férfi mentését a budapesti tűzoltók végezték, feszítővágóval feszítették szét a korlátot, majd kiemelték és átadták a mentőknek.

Bódé, hulladék és autó ég a Szilvafa utcában

2020. szeptember 4. péntek

Mr. Gabee, Csepel.info

Csepel hol-mi Facebook csoport képe

Csepel hol-mi Facebook csoport képe

Csepel hol-mi Facebook csoport képe

A katasztrófavédelem információi szerint több bódé, nagy mennyiségű fahulladék és autó is ég nagy területen a XXI. kerületi Szilvafa utcában.

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, jelenleg öt habosított vízsugárral oltják a tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett.

A munkálatok közben gázpalackokat hoztak ki az égő területről, ahol további járműveket veszélyeztetnek a lángok.

Videó: robbanást akadályoztak meg a tűzoltók Csepelen

2020. augusztus 10. hétfő

Youtube

Egy akkumulátorok és pirotechnikai eszközök tárolására használt raktár gyulladt ki Csepelen, a Színesfém utcában hétfőn hajnalban. Az épület földszinti része égett, ahol akkumulátorokat tároltak.

A tűzhöz a budapesti tűzoltók több kerületből, nagy erőkkel vonultak. Már a kiérkezésükkor hallani lehetett az épületben folyamatosan felrobbanó akkumulátorok hangját, a gyors és szakszerű tűzoltásnak köszönhetően pedig sikerült megakadályozni, hogy a lángok továbbterjedjenek a pinceszintre, ahol a pirotechnikai eszközöket tárolták – így robbanás nem történt. Nem sérült meg senki.

Elromlott a tűzoltóság létrája az Erdősor utcában

2020. június 23. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Gallyazás közben elromlott a tűzoltóság létrája Csepelen az Erdősor utcában kedden délután – értesült a helyszínen Mr. Gabee szerkesztő

A 159es autóbuszok 14 óráról a hiba elhárításáig terelt útvonalon közlekednek. A műszaki mentés idejére teljes útzár van érvényben.

Kisteherautó égett egy Szentmiklósi úti garázsnál

2020. június 22. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

Fotó: Mr.Gabee és P. Balázs

Fotó: Mr.Gabee és P. Balázs

Kigyulladt egy kisteherautó a XXI. kerületi Szentmiklósi úton. A lángok átterjedtek a területen álló garázsra is, amelyben gázpalackokat tartottak.

A fővárosi hivatásos tűzoltók két habosított vízsugárral kezdték oltani a tüzet, további egy vízsugárral a szomszédos épületet védik. A beavatkozás forgalmi akadályt okozott a tömegközlekedésben, a Szentmiklósi út érintett szakaszán.

A tűzoltók megfékezték a lángokat, kihozták a palackokat az épületből. Az érintett útszakaszon egy sávon megindult a forgalom.

 

Tűz volt egy csepeli csarnoképület pincéjében a Központi úton

2020. június 6. szombat

FKI, Mr. Gabee, Csepel.info


Tűz keletkezett egy csarnoképület pincéjében Budapest XXI. kerületében, a Központi úton szombaton este. 

A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat, majd átszellőztették a helyiséget.

Szentkirályi Alexandra a PS-nek: reményeink szerint hamarosan feloldhatjuk a vásárlási idősávot

2020. május 31. vasárnap

Pesti Srácok

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt kérdeztük többek között a vásárlási idősáv feloldásának lehetőségéről, a vendéglátóegységekben dolgozók maszkhasználatáról és arról is, mi most a legfontosabb a járványügyi védekezésben.

A kormányszóvivő reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a vásárlási idősávot hamarosan feloldhatják. (tovább…)

A magyarok 78 százaléka támogatta a kormány döntését

2020. május 25. hétfő

Inforadio, Csepel.info

A Nézőpont intézet felmérése szerint még a kormánykritikus szavazók fele (50 százalék) is egyetért abban, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése indokolt volt. Csak a megkérdezettek 17 százaléka nem értett egyet ezzel sem.

Magyarország jelenleg a világ legjobban védekező államai között áll. Mivel nálunk a fővárosi idősotthonok kivételével nem voltak tömeges megbetegedések és halálozások, sokan úgy is érezhették volna, hogy felesleges volt a védekezés szigora. Valószínű, hogy a világ más részeiből érkező sokkoló hírek és képsorok tették meg a hatásukat. De aki okos, az más kárából tanul. (tovább…)

Százból 97 beteg kiszáradva került kórházba a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonból

2020. május 23. szombat

Origo

További hiányosságokat állapítottak meg a fővárosi fenntartású Pesti úti és Kamaraerdei úti idősotthonokban, miután a napokban újabb helyszíni ellenőrzéseket tartottak. 

A Pesti úti intézményben nemcsak az orvosi ellátás hiánya volt probléma, hanem a gondozottak ápolása sem volt megfelelő: 60 ápoló dolgozott az intézményben az elvárt 109–126 helyett. Az idősotthon lakóinak körülményei méltatlanok voltak: 100-ból 97 beteget alultápláltan, kiszáradva, elhanyagolva vittek kórházba.

(tovább…)

Itt a vége: hétfő reggeli videós körutunk

2020. május 18. hétfő

Csepel.info

A kijárási korlátozások bevezetésekor kezdtük, ma befejezzük reggeli videós körképeinket. Hétfőn nem sokkal nyolc óra előtt indultunk, és ugyanazon az útvonalon (Késmárki-Szent István-Kossuth-Szent Imre tér) jöttünk, mint a legelső alkalommal. Amit szintén bemutatunk, hiszen az első és utolsó alkalom között gyönyörű tavasz lett – igaz szokatlanul kevés esővel. 

Mától Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás. A közös háztartásban élők kivételével azonban kötelező marad a másfél méteres védőtávolság megtartása, illetve üzletben történő vásárláskor és a tömegközlekedési eszközökön a szájat és az orrot eltakaró eszközt kell viselni. (tovább…)