‘Katasztrófavédelem’ kategória archívum

Így sodorta a katasztrófa szélére a zöld baloldal Ausztráliát

2020. január 12. vasárnap

Az Ausztráliai Önkéntes Tűzoltók Szövetsége nemrég bejegyzésében a zöld-vörös politikai erőket és a mindent átható „zöldbürokráciát” okolta az erdőtüzek miatt, kiemelve a felelőtlen erdőgazdálkodást, a politikai vágyaktól és érzelmektől vezérelt döntéshozatalt, ami lehetetlenné tette a száraz aljnövényzet kontrollált leégetését a hidegebb évszakban.

A vak, liberális zöldpolitika eredménye pedig kézzel fogható: a szénné égett koalákat és a kenguruk kimentését mindenki látta.

(tovább…)

Tűzoltói beavatkozásra volt szükség a Mázoló utcában

2020. január 5. vasárnap

Mr. Gabee, Csepel.info

Olvasónk arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy szombat éjszaka a tűzoltókat kellett hívni egy Mázoló utcai társasházi lakásához.

Elmondása szerint órákon át kint voltak a tűzoltók.

A tűzoltók csak a mentősöknek segítettek kiemelni egy embert a negyedik emeletről, Mivel nem tudták valamiért levinni és beszálítani a korházba.

Tűz ütött ki egy csepeli családi házban

2019. november 18. hétfő

FKI, Mr. Gabee, Csepel.info


A katasztrófavédelem és Mr. Gabee információi szerint tűz ütött ki egy kétszintes családi ház földszintjén, a nappaliban a XXI. kerületi Damjanich János úton hétfőn este.

A lakó a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta az épületet. Az egységek egy vízsugárral megfékezték a tüzet, átvizsgálták a tetőteret, átszellőztették a házat.

Szénmonoxid-szivárgás is volt kedden Csepelen

2019. november 13. szerda

ATV, Csepel.info

Két közlekedési baleset és egy lakástűz mellett sajnos még egy szénmonoxid-szivárgás is volt Csepelen, méghozzá a Medve utca egyik lakásában – értesült a Csepel.info.

A katasztrófavédelem közleménye szerint az egység gázkoncentrációt mért az ingatlanban, és miután ilyen eredményt hoztak gázszolgáltató munkatársainak mérései is, a hibás gázkészüléket kizárták a hálózatból.

Elektronikai zárlat okozott tüzet a Szabadság utcában

2019. november 12. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Egy elektronikai zárlat okozott tüzet Csepelen a Szabadság utca 59-es számú társasházban kedden kora este.

Az eset úgy történt, hogy az egyik lakás fala vízesedett. A viz sajnos elérte a villany vezetéket.

Dunába esett egy ember a Boráros térnél

2019. augusztus 8. csütörtök

MR.Gabee, Csepel.info

Krisztián olvasónk arról tájékoztatta Mr.Gabee szerkesztőt, hogy egy ember esett a Dunába a Boráros térnél csütörtökön este.

A Személy kimentése folyamatban van, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki. IX/1, IX/2, VIII/2, KMSZ, Doktor szolgálat. A katasztrófavédelem így fogalmazza meg az esetet:

A rakpartról a Duna-parti kövekre esett egy ember a Boráros térnél, Budapest IX. kerületében. A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a bajba jutott mentését. Az egységek a társhatóságokkal közösen dolgoznak a helyszínen.

Update: Az M1 helyszínen tartózkodó kollégájának egy szemtanú elmondta, hogy a férfi felmászott egy betonemelvényre, és onnan levetette magát.

Az utolsó pillanatokban próbált menekülni a Hableány kapitánya

2019. június 27. csütörtök

Nem tudni melyik áldozatot találták meg Csepelnél

Magyar Nemzet

Az utolsó pillanatban még menekülni akarhatott a Hableány kapitánya a halálos csapdából — erről tanúskodik a hullámsírba süllyedt sétahajó hatósági szemléje. A hajó kormánylapátját 11 fokkal elfordítva találták a szakértők. A Magyar Nemzet újabb részleteket tudott meg a május 29-i dunai hajókatasztrófáról. Minden ellenkező híresztelés ellenére a nyomozó hatóság azt is vizsgálja, hogy a tragédia kapcsán felmerül-e a cserbenhagyás és a segítségnyújtás elmulasztása.

Az utolsó pillanatban láthatta meg a Hableány kapitánya a minden figyelmeztetés nélkül balról hajóját előzni akaró Viking Sigynt, és elforgatta a sétahajó kormányát, hogy meneküljön az elkerülhetetlennek bizonyult katasztrófa elől. A szállodahajó utolérte, a hajó tatjának bal oldalához ütközve maga alá gyűrte, majd a víz alatt hosszanti és keresztirányban is megpörgette a Hableányt. A Magyar Nemzet értesülése szerint a hatósági szemlebizottság a Csepeli Szabadkikötőben a sétahajó roncsát vizsgálva megállapította egyebek mellett, hogy a kormánylapát 11 fokkal tér ki az egyenestől. Ez azt jelenti, hogy a kapitány az utolsó pillanatban még menekülni próbált, de már elkésett a manőverrel.

(tovább…)

Műszaki cikk kapott lángra a Szent László utcában

2019. június 21. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

 

Mr. Gabee információi szerint tűz ütött ki a Szent László út 76-os számú négyemeletes társasház egyik földszinti lakásában pénteken 12:15 körül, ahol egy műszaki cikk lángra kapott. A fővárosi tűzoltók eloltották a lángokat. A helyszínről egy gyermeket biztonság kedvéért megfigyelésre kórházba szállítottak.  A műszaki mentés idejére a 159-es autóbusz terelve közlekedett.

Szerkesztőnk információit a Katasztrófavédelem is megerősíti: (tovább…)

Kiürítés és útlezárások Budafokon: világháborús bombákat hatástalanít a Honvédség

2019. március 19. kedd

csepel.hu

A Magyar Honvédség tűzszerészei szombaton emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán megtalált két darab egyenként egytonnás robbanótestet. A rendőrség a művelet idejére 1 kilométeres körben kiüríti a városrészt, valamint lezárja a 6-os számú főutat, és a MÁV Kelenföld-Érd alsó-Tárnok közötti szakaszán is szünetel majd a vonatközlekedés.

A Duna fővárosi, XXII. és XXI. kerületek közötti szakaszán tavaly ősszel megtalált két darab, egyenként egytonnás, második világháborús amerikai bomba kiemelését és hatástalanítását 2019. március 23-án szombaton hajtják végre a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái.

(tovább…)

Tűz volt a Tihanyi utcában

2019. március 14. csütörtök

csepel.hu

A kora délutáni órákban tűz ütött ki csütörtökön egy Tihanyi utcai családi házban.

A csepeli tűzoltók a helyszínre érkezésüket követően azonnal megkezdték az esetlegesen bennmaradt személyek felkutatását  és a tűzoltást.

(tovább…)