‘Katasztrófavédelem’ kategória archívum

Halottat találtak egy kiégett csepeli fabódéban

2019. január 7. hétfő

MTI, Magyar Idők

A Klapka utca a Google utcaképén

A tűzoltók egy holttestet találtak egy leégett csepeli faépület bontása közben hétfőn hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

A Klapka utca mögötti külterületen egy tizennyolc négyzetméteres fabódé gyulladt ki, a tűzoltók a lángok eloltása után, a bontás során találták meg a halottat.

Füstölt egy mikró az Olajágban

2018. december 7. péntek

Csepel.info

Tűz volt az idősotthonban

Zárlat miatt túlmelegedhetett, és füstölni kezdett egy mikrohullámú sütő a csepeli Olajág Idősek Otthonában – értesült a Csepel.info.

Információink szerint az intézményből kikísérték az időseket, a tűzoltók eloltották a füstölgő mikrót, majd lehűtötték a szintén túlmelegedett vezetékeket. Úgy tudjuk, hogy a történtek miatt nem kell senkit sem kiköltöztetni, a lakók szellőztetés után visszamehetnek.

Drámai videó a csepeli HÉV gázolásáról

2018. december 4. kedd

Csepel.info, Youtube

Kikerült az internetre az a felvétel, amely múlt csütörtökön, a HÉV gázolásakor készült. Arról, ahogy a szerelvény egyik kocsiját megemelik, majd az alá szorult sérültet kihúzzák.

November 30-án, csütörtökön reggel egy hölgy figyelmetlenségből került a szerelvény első kocsija alá, a peron és a sínek közé. Szerencsére nem történt tragédia, ám úgy tudjuk, hogy a hölgy lába megsérült, ezért kórházba vitték. A videó itt látható: (tovább…)

Kigyulladt egy hajó Csepelen

2018. október 26. péntek

Csepel.info, Katasztrófavédelem

Tűz volt egy csepeli idősotthonban

A tűzoltók eloltották a lángokat, személyi sérülés nem volt.

A berendezési tárgyak és a szigetelés égett egy önjáró hajó kabinjában a csepeli Szigetcsúcsnál pénteken kora délelőtt. A tűzoltók egy habosított vízsugárral megfékezték a lángokat. A hajó személyzete nem sérült meg a tűzben – közölte a Katasztrófavédelem.

Kigyulladt egy munkagép Csepelen

2018. október 22. hétfő

Ittlakunk, Katasztrófavédelem

Tűz volt egy csepeli idősotthonban

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy munkagép a II. Rákóczi Ferenc úton hétfőn késő délelőtt.

A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd megkezdték az izzó részek visszahűtését – jelentette a Katasztrófavédelem.

Kigyulladt egy sorházi lakás a csepeli Rákóczi Ferenc úton

2018. október 4. csütörtök

Propeller, Csepel.info

A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

Kigyulladt egy sorházi lakás csütörtök reggel Budapest XXI. kerületében, a II. Rákóczi Ferenc út elején – értesült a Csepel.info. (tovább…)

Sajnos nem tűnt el nyom nélkül a vihar

2018. augusztus 14. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

A kép illusztráció

A kidőlt fák és a leszakadt villanyvezetékek okozzák a legtöbb gondot az országon átvonuló zivatarlánc nyomán. Pest megye számos településére és Budapest több kerületébe riasztották a tűzoltókat

Csepelen egyedül a Csikó sétányról kaptunk fakidőlésről információt. Amennyiben Önök is tudnak esetleges károkról, írják meg nekünk a fórumba.

Szennyezés a kis-Dunán

2018. július 28. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

Szerkesztőségünk informátorának információi szerint szombaton kora este rendőrség, közterület felügyelet, tűzoltóság és a katasztrófavédelem lepte el a Hollandi út elején található híd és környékét.

Elmondása szerint az erzsébeti szennyvíz telepről ömlik káros anyag a a Dunába és az öböl résznél teljesen ellepte a vízpartot.

Életveszélyes fák kivágását ellenzi a csepeli DK

2018. június 18. hétfő

Csepel.info

A korhadt, életveszélyes fákat szakértői vélemény alapján vágják ki a kerületünkben…

…de minden kivágott fára legalább három faültetés jut

Hiába halt meg június elején négy ember Dombóváron egy kidőlő fa miatt, az életveszélyes, kikorhadt fáknak is vannak barátaik. Úgy tűnik, az emberek élete egyeseknek nem ér annyit, mint a fáké.

Még akkor sem, ha az ilyen fák lombkoronája már minimális, és helyettük három-négy csemetét ültet az önkormányzat. Csepel egyébként 2010 óta a legtöbb fát ültető önkormányzatok közé került, ami máris meglátszik a közterületeken. (tovább…)

Kigyulladt a patyolat a Kossuth Lajos utcában

2018. május 23. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Olvasónktól kapott információk szerint szerda este meggyulladt a Kossuth Lajos utcában található patyolat (a Penny szomszédságában).

A helyszínre két tűzoltót vezényeltek. Információk szerint előfordult már, hogy korábban kigyulladt az üzlet.