‘Katasztrófavédelem’ kategória archívum

Ülésezett a képviselő-testület

2022. április 29. péntek

Csepel.hu

Az áprilisi képviselő-testületi ülésen egyhangúlag elfogadták a csepeli rendőrkapitányság éves beszámolóját, amelyből kiderül, a 2021-es év közbiztonság szempontjából az elmúlt 10 év eddigi legkiemelkedőbb éve volt.

A testületi ülés napirendje előtt Borbély Lénárd polgármester a testület nevében köszöntötte a közelmúltban minisztériumi díjazásban részesült csepelieket. (tovább…)

Öt tonna második világháborús lövedéket és fegyvert találtak Csepelen

2022. április 15. péntek

Origo

További képek itt láthatók

Több mint öt tonna első és második világháborús lövedéket, illetve fegyvermaradványt találtak Csepelen az egykori Weiss Manfréd Acél- és Fémművek területén a földbe ásva. Szakértői feltételezés szerint így akarhatták a második világháború végső szakaszában, a szovjet csapatok közeledtével minél gyorsabban eltüntetni a különböző korú, típusú és állapotú robbanóeszközöket és fegyvereket.

A Magyar Honvéd csütörtökön megjelent számában Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje írt cikket a példa nélküli tűzszerészeti mentesítésről.

(tovább…)

Ma Csepelen és országszerte is megszólalnak a szirénák

2022. április 11. hétfő

HVG

A szomszédban zajló háború kitörésére tekintettel egy hónapja csak csökkentett üzemű tesztet hajtottak végre a lakossági riasztó rendszerrel, de hétfőn délelőtt teljes körű próbát végeznek a MoLaRival.

A Belügyminisztérium egy országos kiterjedésű, magas rendelkezésre állású, redundánsan működő adatátviteli hálózatra épülő meteorológiai és vegyi monitoring, valamint lakossági riasztórendszert üzemeltet. A folyamatos üzembiztonság fenntartása és ellenőrzése érdekében a rendszeren időnként technikai próbát hajtanak végre, ilyen lesz majd a hétfő délelőtti teszt is. (tovább…)

Ülésezett a képviselőtestület

2022. február 28. hétfő

Csepel.hu

A februári képviselő-testületi ülésen elfogadták Csepel idei költségvetését és döntöttek a szociális rászorultság alapján megállapítható pénzbeli és természetbeni ellátások kibővítéséről.

A testületi ülés napirendje előtt Borbély Lénárd közölte, felvette a kapcsolatot Beregszász polgármesterével, Babják Zoltánnal és tájékozódott az Ukrajnában folyó háborús helyzetről. A polgármester a képviselőtestület és a csepeliek nevében együttérzéséről és támogatásáról biztosította Budapest kárpátaljai testvérvárosát. (tovább…)

Megrongálta a viharos szél a Csepeli Strand sátorkupoláját

2022. január 30. vasárnap

Csepel.info

Viharos erejű szél csapott le Budapestre, és városszerte komoly károkat okozott. Csepelen sem csak áramszünetekkel, de sajnos súlyos károkkal is jár a vihar, ami információink szerint megrongálta a Csepeli Standfürdő sátorkupoláját is.

A viharkár felmérése elkezdődött, a strand bezárt. Amint információink lesznek a károkról, ismét jelentkezni fogunk.

Tűzesetben hunyt el egy hajléktalan az Ady Endre úton

2022. január 8. szombat

Csepel.info

Információink szerint cigarettától gyulladt meg a matraca, és a tűz átterjedt a férfi ruhájára.

A Csepel.info úgy tudja, hogy egy hatvan év körüli hajléktalan férfi és párja az Ady Endre úton, egy korábban életveszélyessé vált, ezért kiürített és lezárt házban törtek fel egy helyiséget. (tovább…)

BM: Köszönet és anyagi megbecsülés a rendőrök munkájáért a járvány elleni védekezésben!

2022. január 6. csütörtök

Csepel.hu

A hivatásos rendvédelemben szolgálatot teljesítők január 1-jétől 10 százalékos illetményemelésben részesülnek, emellett az arra jogosultak egyszeri, hathavi fegyverpénzt is kapnak – jelentette be a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán.

Kontrát Károly hivatalos közösségi oldalán közzétett videójában azt mondta, az emeléssel a kormány a rendvédelmieknek a kiegyensúlyozott közrend és közbiztonság fenntartása érdekében kifejtett eredményes teljesítményét, a koronavírus-járvány megfékezésében és következményeinek enyhítésében tanúsított kiemelkedő helytállását és az illegális migráció elleni küzdelemben teljesített szolgálatát ismeri el. Közölte: a tízszázalékos kiegészítő juttatás a rendvédelemben hivatásos jogviszonyban foglalkoztatottak részére alanyi jogon jár.

 

(tovább…)

Füstmérgezésük után megszólaltak a rendőrök, akik ma hajnalban egy lángoló lakásból mentettek ki egy férfit Csepelen – videó

2021. szeptember 18. szombat

Blikk

Az 55 éves férfi nem zárta el jól a villanytűzhelyt, majd elaludt a tévé előtt. Neki nem lett baja, a konyhája azonban teljesen kiégett.

A Blikk is megírta, hogy ma hajnalban két rendőr egy lángoló csepeli lakásból mentett ki egy 55 éves férfit. Az eset során az egyenruhások füstmérgezést szenvedtek, ami miatt kórházba kerültek.

(tovább…)

Kedden szirénapróba lesz Csepelen

2021. augusztus 9. hétfő

Csepel.info

Augusztus 10-én, kedden végzi el a Katasztrófavédelem csepeli szirénák ellenőrzését.

Ezért kedden, nap közben többször is lehet majd a szirénák hangját hallani, ami semmi rosszat nem jelent majd.

Szerdán lesz a szúnyogirtás Csepelen és a környéken

2021. augusztus 3. kedd

Csepel.info, Infostart

A dunai árhullám nagy kiterjedésű csípőszúnyoglárva-tenyészőhelyeket hozott létre a védgátak között, ezért az elmúlt héten folyamatos volt a biológiai lárvagyérítés, csökkentve a kifejlett szúnyogok mennyiségét.

A szúnyogirtás Csepelen és Csepel környékén szerdán várható. (tovább…)