‘Katasztrófavédelem’ kategória archívum

Elromlott a tűzoltóság létrája az Erdősor utcában

2020. június 23. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Gallyazás közben elromlott a tűzoltóság létrája Csepelen az Erdősor utcában kedden délután – értesült a helyszínen Mr. Gabee szerkesztő

A 159es autóbuszok 14 óráról a hiba elhárításáig terelt útvonalon közlekednek. A műszaki mentés idejére teljes útzár van érvényben.

Kisteherautó égett egy Szentmiklósi úti garázsnál

2020. június 22. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

Fotó: Mr.Gabee és P. Balázs

Fotó: Mr.Gabee és P. Balázs

Kigyulladt egy kisteherautó a XXI. kerületi Szentmiklósi úton. A lángok átterjedtek a területen álló garázsra is, amelyben gázpalackokat tartottak.

A fővárosi hivatásos tűzoltók két habosított vízsugárral kezdték oltani a tüzet, további egy vízsugárral a szomszédos épületet védik. A beavatkozás forgalmi akadályt okozott a tömegközlekedésben, a Szentmiklósi út érintett szakaszán.

A tűzoltók megfékezték a lángokat, kihozták a palackokat az épületből. Az érintett útszakaszon egy sávon megindult a forgalom.

 

Tűz volt egy csepeli csarnoképület pincéjében a Központi úton

2020. június 6. szombat

FKI, Mr. Gabee, Csepel.info


Tűz keletkezett egy csarnoképület pincéjében Budapest XXI. kerületében, a Központi úton szombaton este. 

A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat, majd átszellőztették a helyiséget.

Szentkirályi Alexandra a PS-nek: reményeink szerint hamarosan feloldhatjuk a vásárlási idősávot

2020. május 31. vasárnap

Pesti Srácok

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt kérdeztük többek között a vásárlási idősáv feloldásának lehetőségéről, a vendéglátóegységekben dolgozók maszkhasználatáról és arról is, mi most a legfontosabb a járványügyi védekezésben.

A kormányszóvivő reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a vásárlási idősávot hamarosan feloldhatják. (tovább…)

A magyarok 78 százaléka támogatta a kormány döntését

2020. május 25. hétfő

Inforadio, Csepel.info

A Nézőpont intézet felmérése szerint még a kormánykritikus szavazók fele (50 százalék) is egyetért abban, hogy a veszélyhelyzet kihirdetése indokolt volt. Csak a megkérdezettek 17 százaléka nem értett egyet ezzel sem.

Magyarország jelenleg a világ legjobban védekező államai között áll. Mivel nálunk a fővárosi idősotthonok kivételével nem voltak tömeges megbetegedések és halálozások, sokan úgy is érezhették volna, hogy felesleges volt a védekezés szigora. Valószínű, hogy a világ más részeiből érkező sokkoló hírek és képsorok tették meg a hatásukat. De aki okos, az más kárából tanul. (tovább…)

Százból 97 beteg kiszáradva került kórházba a fővárosi fenntartású Pesti úti idősotthonból

2020. május 23. szombat

Origo

További hiányosságokat állapítottak meg a fővárosi fenntartású Pesti úti és Kamaraerdei úti idősotthonokban, miután a napokban újabb helyszíni ellenőrzéseket tartottak. 

A Pesti úti intézményben nemcsak az orvosi ellátás hiánya volt probléma, hanem a gondozottak ápolása sem volt megfelelő: 60 ápoló dolgozott az intézményben az elvárt 109–126 helyett. Az idősotthon lakóinak körülményei méltatlanok voltak: 100-ból 97 beteget alultápláltan, kiszáradva, elhanyagolva vittek kórházba.

(tovább…)

Itt a vége: hétfő reggeli videós körutunk

2020. május 18. hétfő

Csepel.info

A kijárási korlátozások bevezetésekor kezdtük, ma befejezzük reggeli videós körképeinket. Hétfőn nem sokkal nyolc óra előtt indultunk, és ugyanazon az útvonalon (Késmárki-Szent István-Kossuth-Szent Imre tér) jöttünk, mint a legelső alkalommal. Amit szintén bemutatunk, hiszen az első és utolsó alkalom között gyönyörű tavasz lett – igaz szokatlanul kevés esővel. 

Mától Budapesten is megszűnik a kijárási korlátozás. A közös háztartásban élők kivételével azonban kötelező marad a másfél méteres védőtávolság megtartása, illetve üzletben történő vásárláskor és a tömegközlekedési eszközökön a szájat és az orrot eltakaró eszközt kell viselni. (tovább…)

Koronavírus: kinek fáj a védekezés sikere?

2020. május 17. vasárnap

Csepel.info

Nem jobb, hogy maradtak?

Az önkormányzatoktól elvett fájdalmas veszteségként kommunikálják az ellenzéki pártok azokat a költségeket, amit az állam fordított a területükön a koronavírus elleni sikeres védelemre.

Magyarországon a liberális vezetésű államokéhoz hasonlóan gyenge vagy svéd-típusú “védekezés” esetén több tízezer idősebb ember, többnyire nagypapák és  nagymamák halhattak volna meg az elmúlt hónapokban. Most, hogy az elhunytak száma az ötszázat sem éri el, az ellenzéki pártok és önkormányzatok kampányt kezdenek a védekezésre fordított forrásokat kifogásolva. (tovább…)

Mi az oka, hogy viszonylag jól megúsztuk a koronavírust?

2020. május 16. szombat

Mandiner

BCG-oltás? Más fertőző betegség elleni átoltottság? Puszta szerencse? Jó időben meghozott intézkedések? Rengeteg a kérdés annak kapcsán, mi az oka, hogy mi, magyarok – eddig legalábbis – a nyugat-európai országokhoz képest nagyon jól megúsztuk a covid-19-et. Vokó Zoltán egyetemi tanárt, az Egészségügyi Technológiaértékelő és Elemzési Központ igazgatóját kérdeztük.

A kutatókat is rendkívüli módon foglalkoztatja a kérdés: Magyarországon – eddig legalábbis – miért úsztuk meg ilyen jól az új típusú koronavírus-járványt. A statisztikai adatokat nézve azt láthatjuk, hogy míg Spanyolországban egymillióból 576-an vesztették életüket a covid-19 fertőzés következtében, addig Magyarországon 45-en. A BCG-vakcina, vagy más fertőző betegség ellen való jó átoltottság, esetleg az időben meghozott intézkedések állhatnak a háttérben, vagy pusztán a szerencsén múlott, hogy talán óvatosan elkezdhetünk fellélegezni?

(tovább…)

Orbán Viktor: Budapest is áttérhet a védekezés második szakaszába – videó

2020. május 16. szombat

Mandiner

Orbán Viktor elmondta: a járvány megfékezéséért vívott csatát megnyertük, a budapesti kijárási korlátozást is feloldják. A kormányfő azt kérte a polgármesterektől, ne vegyék félvállról a kockázatot, és az idősotthonokra különösen figyeljenek oda.

A járvány megfékezéséért vívott csatát fényesen megnyertük – jelentette ki Orbán Viktor Facebook-üzenetében. „A fertőzésen átesettek száma alacsony, az új megbetegedések száma is kedvezően alakul, mivel időben meghoztuk a döntéseket, és mindenki egyaránt felelősségteljesen viselkedett. Köszönet érte!” – fogalmazott.  (tovább…)