‘Katasztrófavédelem’ kategória archívum

Elismerés a rendvédelmi dolgozóknak és a tűzoltóknak

2022. november 8. kedd

Csepel.hu

A mai nap folyamán Borbély Lénárd polgármester köszönetét fejezte ki a csepeli rendőröknek és tűzoltóknak a csepeliek és Csepel biztonsága érdekében végzett munkájukért.

A XXI. kerületi rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítők közül ezúttal Kecsedi Gábor Tamás r. százados, Ercsényi Csaba c. r. törzszászlós, Veress-Terdik Miklós r. főtörzszászlós, Bandor Richárd, Dinnyés Ádám és Tóth Krisztián László r. őrmester, Gonda Gyöngyi rendvédelmi alkalmazott, Kamarás Dominik és Vitéz László munkavállaló részesült jutalomban.
(tovább…)

Hatalmas tűz pusztított Csepelen

2022. október 11. kedd

ATV

Teljes egészében égett egy kétszintes faépítésű ház a XXI. kerületi Szilvafa utcában hétfőn – számolt be a Katasztrófavédelem.

A hivatalos tájékoztatás szerint a tűz átterjedt egy fa villanyoszlopra, valamint több melléképületre is mintegy kétszáz négyzetméteren.
(tovább…)

Életveszélyes és több súlyos sérültje van a frontális karambolnak

2022. szeptember 27. kedd

Baleset info

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint hétfőn késő délután két gépkocsi ütközött össze a XXI. kerületi Weiss Manfréd úton, a Corvin út közelében.

A baleset következtében ketten beszorultak, egyiküket a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágóval szabadították ki.
(tovább…)

Hatósági ellenőrzés Hároson

2022. július 26. kedd

Csepel.hu

Többféle hatóság közreműködésével indult ma az a koordinált ellenőrzés Hároson, amelynek célja többek között a különböző jogszabálysértések felderítése volt. A kerületi önkormányzat részéről az érintett hivatali vezetőkön kívül Borbély Lénárd csepeli polgármester, Pákozdi József alpolgármester és Balogh Ernő helyi képviselő is a helyszínen tartózkodott. És persze ott voltak a rendőrség és a közterület-felügyelet szakemberei is.

A munka a polgármesteri hivatalban kezdődött, ahol is a jelenlévők egy kivetített térképen nézték meg a bejárás útvonalát, majd a helyszínre mentek. Háros korai történetéről keveset tudni. Annyi bizonyos, hogy 1954. július 31-ig Szigetszentmiklóshoz tartozott, illetve, hogy Hárost 2012 decemberében a Fővárosi Közgyűlés Csepel-Háros névre keresztelte át.

(tovább…)

Jön a harmadfokú hőségriasztás: mindenkit fokozott óvatosságra intenek

2022. július 19. kedd

Magyarnemzet.hu

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) locsolókocsija hűti a síneket a Teréz körúton (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Szerdától szombat éjfélig harmadfokú hőségriasztást ad ki az országos tisztifőorvos figyelembe véve az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéseit és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakmai ajánlását – írja közleményében a Nemzeti Népegészségügyi Központ. 

Harmadfokú hőségriasztást akkor rendelnek el, ha a napi középhőmérséklet legalább három egymást követő napon eléri vagy akár meghaladja a 27 Celsius-fokot. (tovább…)

Folytatódik a szúnyoggyérítés Csepelen

2022. július 13. szerda

Csepel.hu

A földi kémiai védekezés 2022. július 18-án a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2022. július 19-20.

Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott mennyiségben kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

(tovább…)

Óriási kánikula jön, kiadták a legmagasabb fokozatú hőségriasztást Magyarországon

2022. június 26. vasárnap

Origo.hu

Közleményt adott ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amélyben azt írják, hogy a jövő héten hétfőtől csütörtökig harmadfokú hőségriasztás lesz érvényben.

A közleményben azt írják, hogy az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ szakmai ajánlását figyelembe véve. 2022. JÚNIUS 27-ÉN (HÉTFŐ) 00.00 ÓRÁTÓL 2022. JÚNIUS 30-ÁN (CSÜTÖRTÖK) 24.00 ÓRÁIG AZ ORSZÁG EGÉSZ TERÜLETÉRE HARMADFOKÚ HŐSÉGRIASZTÁST ADOTT KI.

 

(tovább…)

Tájékoztató földi úton történő szúnyoggyérítésről

2022. június 23. csütörtök

Csepel.hu

Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy Budapest XXI. Kerület közigazgatási területén földi úton történő szúnyoggyérítés kerül elvégzésre.

A földi kémiai védekezés időpontja: 2022.06.27., a napnyugta utáni időszakban. (tovább…)

TRAGÉDIA CSEPELEN: „NEM TUDTAM KOMOLYAN VENNI, HOGY ELDOBJA AZ ÉLETÉT”

2022. június 14. kedd

Ripost

Felgyújtotta bérelt lakását, majd kizuhant annak negyedik emeletéről egy 36 éves férfi Csepelen vasárnap délután. Norbert csúnyán összeveszett gyermekeinek anyjával, majd hiába próbált békülni, barátainak előre megmondta, hogy végezni fog magával. A tragédia előtti este a ház előtt ordítozott, ezzel zavarva a környékbeliek nyugalmát.

Norbert és Nikolett kapcsolata sosem volt tökéletes, mégis megpróbálkoztak a közös élettel. Két gyermekük született, és együtt béreltek lakást a csepeli Szent László utcában. Az egyik lányuk a házzal szemközti iskolába, a másik a szomszédos utcában levő óvodába jár. A házban lakók szerint a gyerekek jó nevelést kaptak az anyjuktól, miközben állandó veszekedést, feszültséget láttak maguk körül.

(tovább…)

Tűzoltónapi bemutató gyerekeknek

2022. május 30. hétfő

Csepel.hu

Több száz gyerek és az őket kísérő felnőtt látogatott el a csepeli tűzoltóság Katona József utcai laktanyájába május 29-én, ahol a tűzoltók megtartották a hagyományos gyermeknapot. Az elmúlt két évben ez elmaradt a járvány miatt, éppen ezért most a szokásosnál is nagyobb volt az érdeklődés. Az érkezőket öt turnusban, óránként engedték be a laktanyába.

A vendégeket Pistai Ferenc tűzoltó őrnagy, a csepeli tűzoltóság megbízott parancsnoka fogadta. (tovább…)