‘Katasztrófavédelem’ kategória archívum

Ég az átmenti otthon

2017. október 21. szombat

Mr. Gabee,

Szerkesztőségünk információi szerint a Csepel Művekben, a Központi úton található Családok Átmenti Otthonának első emelete szombaton este kigyulladt.

Sérültekről nem érkezett jelentés. Jelenleg a szálló lakóit az utcára kísérik. Akinek bármilyen információja van, esetleg képpel rendelkezik, írja meg a fórumba vagy a Csepel.info@gmail.com címre.

A katasztrófavédelem információi szerint egy ágy gyulladt ki egy munkásszállón. A tűzoltók gyorsan elfojtották a lángokat: (tovább…)

Ég a szemét Csepelen határában

2017. október 21. szombat

FKI, Csepel.info, Mr. Gabee

 

Mintegy száz négyzetméteren gyulladt meg a szemét a főváros 21. kerületében szombaton kora délután, Csepelen, a Káposztás utca térségében.

A lángok elfojtásán a fővárosi hivatásos tűzoltók dolgoznak. Köszönjük a képet Kucsák Gábor és Nyámándi Piroska olvasóinknak.

Teljes egészében égett egy melléképület a Fradi utcában

2017. október 9. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül negyven négyzetméteres melléképület, valamint egy gépkocsi Budapest XXI. kerületében, a Fradi utcában. A tűzesethez a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat.

Az egységek öt gázpalackot kihoztak az épületből. Az elsődleges információk szerint az eset során egy ember megsérült, ezért őt a mentők ápolják.

Dráma Ráckevén: vízátvezető csőbe szorult egy nő

2017. szeptember 25. hétfő

ATV

Beszorult egy ötven centiméter átmérőjű vízátvezető csőbe egy nő vasárnap Ráckevén, a tűzoltók mentették ki hétfőn – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője hétfőn az MTI-vel.

Csámpai Attila elmondta, hogy a nő bemászott egy 20 méter hosszú és 50 centiméter átmérőjű csőbe, és beszorult. Hozzátette: arról, hogy miért mászott be a nő a csőbe és hogyan sikerült segítséget kérnie, még nincs hivatalos információjuk. (tovább…)

Elvágták a gázvezetéket, kigyulladt a csepeli ház

2017. szeptember 19. kedd

24.hu, Csepel.info

Tűz volt hajnalban a csepeli LIDL áruházban

Kigyulladt egy családi ház Budapest XXI. kerületében, a Vágóhíd utcában, miután elvágtak egy gázcsövet. Az épület tetőszerkezete kapott lángra.

A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak, akik már megfékezték a tüzet. Az elsődleges információk szerint nem sérült meg senki – közölte a katasztrófavédelem. A Csepel.info úgy tudja, hogy a vezetéket a gázcsap mellett egy flexel vágták át, ami a robbanástól elrepült.

Műanyag hulladék ég Soroksár határában

2017. augusztus 29. kedd

FKI, Mr.Gabee, Csepel.info

Mintegy százötven négyzetméteren ég műanyag hulladék Budapest 23. kerülete, Soroksár határában, szabad területen kedden kora este.

A tűz körülhatárolásán és elfojtásán a fővárosi hivatásos tűzoltók dolgoznak, akik jelenleg három habosított vízsugárral végzik az oltási munkálatokat.

Kigyulladt és kiégett a csepeli svábok bérelt busza

2017. július 11. kedd

Facebook, Bors, Csepel.info

Baleset érte a Csepeli Német Önkormányzat által szervezett utazás során a bérelt buszukat. Külföldre tartottak, amikor a határ előtt kigyulladt a jármű – értesítette olvasóit Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán.

A balesetben hála Istennek senki nem sérült meg, de az anyagi kár jelentős. (tovább…)

Nagy területen ég az aljnövényzet a francia öbölben

2017. június 24. szombat

FKI, Mr. Gabee, Csepel.info

A katasztrófavédelem információi szerint több, mint kétszáz négyzetméteren ég az erdő aljnövényzete Csepelen, a Francia-öbölnél. A fővárosi tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre.

A hőségben magasra csapó lángok veszélyesen megközelítik a magasfeszültségű vezetéket, ezért a fővárosi tűzoltók értesítették az áramszolgáltatót.

Általános tűzgyújtási tilalom lépett életbe

2017. június 21. szerda

Csepel.hu

KÖZLEMÉNY

Általános tűzgyújtási tilalom lépett életbe!

2017. június 20-tól, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter.

A tilalom érvényes az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon. A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is.

(tovább…)

Tűz a gyárban: egy elhagyott irodaépület ég

2017. június 13. kedd

Csepel.info

Kedden délután negyed négykor indult el több tűzoltó kocsi is a Csepel Művekbe.

Lapunk egy forrásától úgy tudja, hogy egy elhagyott gyári irodaépületben van tűz. Mivel elhagyott épületről van szó, amelyeket gyakran feltörnek, könnyen lehet, hogy tábortüzet gyújtottak, ami elszabadult vagy szándékos gyújtogatás történt.