‘Katasztrófavédelem’ kategória archívum

Járványügyi alapot hoz létre a kormány

2020. április 4. szombat

„Remélem, a közös teherviseléssel minden párt egyetért!”

Mandiner, Magyar Nemzet

Ebbe az alapba a bankok, a multinacionális vállalatok és a pártok is hatalmas összegeket fognak befizetni – mondta el a miniszter.

A legfontosabb továbbra is az emberi élet és egészség védelme, erre a költségvetés korlátlanul biztosítja a forrásokat – jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely elmondta:

azt a heroikus küzdelmet, amit az egészségügyi dolgozók vívnak, azzal is elismeri a kormány, hogy bruttó félmillió forintot biztosít valamikor a nyár elején valamennyi egészségügyi dolgozó számára”.

(tovább…)

623 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 5 idős krónikus beteg

2020. április 3. péntek

Koronavirus.gov.hu

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 623-főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 5 idős krónikus beteg és 43 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. (tovább…)

Tízezrek háborodtak fel Budapesten Karácsonyék döntése miatt

2020. április 1. szerda

Origo

A szerda reggel beigazolta, hogy a BKK rossz döntést hozott a szombati menetrendek gondolkodás nélküli bevezetésével – írta Vitézy Dávid Facebook-oldalán. Közölte, az utasok véleménye jól követhető a Facebookon is. Számos olyan járaton, melyen az emberek dolgozni járnak, az elmúlt napokhoz képest a járványhelyzethez mérten kényelmetlen zsúfoltság alakult ki, ráadásul a buszok eleje nagyon helyesen a járművezetők védelmében le van zárva – tette hozzá.

Fürjes Balázs szerint a fővárosi vezetésnek vissza kell vonnia a hétvégi menetrendet.  (tovább…)

525 fő a beazonosított fertőzöttek száma laposodik a járványgörbe

2020. április 1. szerda

Koronavirus.gov.hu

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 525-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt négy krónikus betegséggel küzdő idős beteg. Mind a négy személy szív- és érrendszeri alapbetegségben szenvedett. Az elhunytak száma ezzel 20 főre nőtt, de 40 főre emelkedett a gyógyultak száma is.

A tegnapi 492-höz képest már csak 6,7 százalékos a növekedés, ilyen alacsony nem volt, amióta csoportos megbetegedések vannak. Ez nem azt jelenti, hogy közel a járvány tetőzése vagy vége, de azt igen, hogy igyekeznek betartani az emberek az egészségügyi biztonsági szabályokat, így komoly hatása van a magyarországi intézkedéseknek – ellentétben az olasz, osztrák vagy spanyol példákkal. (tovább…)

Ismét osztanak maszkokat Csepelen

2020. március 31. kedd

Csepel.info

Egy újabb varrónő csatlakozott Papp László jótékonysági akciójához, aki a múlt héten a Tölgyes utcai házának kerítésére akasztott ki nejlonzacskókban jó minőségű szájmaszkokat, amelyeket bárki ingyen elvihetett. Akkor egy nap alatt 140 maszk fogyott el.

Cikkünk megjelenése után sok százan fejezték ki elismerésüket a csepeli férfinek egy közösségi oldalon, mások a kerítésére tűzött papírdarabkán köszönték meg az adományt. Papp László, a Lélekgyógyító Alapítvány munkatársa Csarnai Attilának, a Csepeli Hírmondó újságírójának  elmondta, hogy a napokban újabb szállítmány érkezhet Szlovákiából, és azt is szétosztja az érdeklődőknek. (tovább…)

Így gyárt maszkokat a csepeli önkormányzat

2020. március 31. kedd

Csepel.info

A Csepeli Városgazda Zrt. megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató csoportja kezdte el textilmaszkok gyártását még az elmúlt hét folyamán – közölte Borbély Lénárd csepeli polgármester, aki Ábel Attila alpolgármesterrel kedden látogatta meg a foglalkoztató csoportot.

A csepeli önkormányzat több éve foglalkoztat olyan megváltozott munkaképességű embereket, akik piaci viszonyok között nehezen találnának munkát és biztos megélhetést. Így az önkormányzat számukra és családjaik számára is nagy segítséget nyújt. A csoport eddig többnyire ajándéktárgyakat, szőnyegeket készített, most állnak át a maszkok gyártására. A képek alapján a maszkok egész tetszetősek lesznek.

(tovább…)

Karácsony Gergely ki mellett áll?

2020. március 30. hétfő

Vélemény – Ábel Attila

Budapest történelmében először alakult ki olyan különleges helyzet, hogy a parkolás ingyenessé tételével vagy könnyítésével emberek életét lehet megmenteni.

Az elmúlt évtizedben a családi autó általánossá vált Magyarországon. Sokaknál két kocsi is áll a ház előtt, függetlenül attól, hogy tehetős vagy kevésbé tehetős családokról van szó. (tovább…)

Jó reggelt Csepel, itt a hétfő!

2020. március 30. hétfő

Csepel.info

2020. március 30. hétfő reggelre 447-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb két 90 év feletti alapbetegségekkel küzdő beteg. Csepelen borús, hideg, kellemetlen idő van, az utakon gyér a forgalom. Sorokat sehol, még a postánál sem láttunk. A Késmárki-Széchenyi-Kossuth-Szent Imre tér-Kossuth-Ady-Táncsics útvonalon jártunk. 

Videónk alatt most is az Info rádió híreit, beszámolóit hallhatják például arról a vitáról, hogy milyen védőfelszerelést kellene biztosítani a háziorvosoknak. Speciális, 100 százalékosan védő felszerelést ma a világon mindenhol csak az intenzív osztályokon dolgozó orvosok kapnak, mivel mindenhol hiány van belőle. Ennek ellenére az újbudai polgármester a kormányt okolja, miután ő maga sem gondoskodott az általa hiányolt védelemről a háziorvosai számára. Szóba kerülnek a védekezés más módjai is, milyen tévhitek terjednek, és a vitaminok hasznossága is – utóbbiak sem védenek meg a vírustól. (tovább…)

Koronavírus: fertőtlenítik Csepel közterületeit

2020. március 27. péntek

Csepel.info

Péntek reggeli videónk készítésekor stábunk személyesen tapasztalta, hogy a Városgazda munkatársai folyamatosan fertőtlenítik Csepel forgalmas közterületeit.

Erről Borbély Lénárd csepeli polgármester az alábbiak szerint tájékoztatott csütörtökön a Facebook-oldalán: (tovább…)

Figyelem! Ezt kell tudni a kijárási korlátozásról

2020. március 27. péntek

888

A miniszterelnök Facebook-oldalán tette közzé a kijárási korlátozás részleteit tartalmazó kormányrendeletet, amely tételesen felsorolja a korlátozás alóli kivételeket is.

A részletek itt olvashatók: (tovább…)