‘Katasztrófavédelem’ kategória archívum

Dunába esett egy ember a Boráros térnél

2019. augusztus 8. csütörtök

MR.Gabee, Csepel.info

Krisztián olvasónk arról tájékoztatta Mr.Gabee szerkesztőt, hogy egy ember esett a Dunába a Boráros térnél csütörtökön este.

A Személy kimentése folyamatban van, a tűzoltók nagy erőkkel vonultak ki. IX/1, IX/2, VIII/2, KMSZ, Doktor szolgálat. A katasztrófavédelem így fogalmazza meg az esetet:

A rakpartról a Duna-parti kövekre esett egy ember a Boráros térnél, Budapest IX. kerületében. A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett megkezdték a bajba jutott mentését. Az egységek a társhatóságokkal közösen dolgoznak a helyszínen.

Update: Az M1 helyszínen tartózkodó kollégájának egy szemtanú elmondta, hogy a férfi felmászott egy betonemelvényre, és onnan levetette magát.

Az utolsó pillanatokban próbált menekülni a Hableány kapitánya

2019. június 27. csütörtök

Nem tudni melyik áldozatot találták meg Csepelnél

Magyar Nemzet

Az utolsó pillanatban még menekülni akarhatott a Hableány kapitánya a halálos csapdából — erről tanúskodik a hullámsírba süllyedt sétahajó hatósági szemléje. A hajó kormánylapátját 11 fokkal elfordítva találták a szakértők. A Magyar Nemzet újabb részleteket tudott meg a május 29-i dunai hajókatasztrófáról. Minden ellenkező híresztelés ellenére a nyomozó hatóság azt is vizsgálja, hogy a tragédia kapcsán felmerül-e a cserbenhagyás és a segítségnyújtás elmulasztása.

Az utolsó pillanatban láthatta meg a Hableány kapitánya a minden figyelmeztetés nélkül balról hajóját előzni akaró Viking Sigynt, és elforgatta a sétahajó kormányát, hogy meneküljön az elkerülhetetlennek bizonyult katasztrófa elől. A szállodahajó utolérte, a hajó tatjának bal oldalához ütközve maga alá gyűrte, majd a víz alatt hosszanti és keresztirányban is megpörgette a Hableányt. A Magyar Nemzet értesülése szerint a hatósági szemlebizottság a Csepeli Szabadkikötőben a sétahajó roncsát vizsgálva megállapította egyebek mellett, hogy a kormánylapát 11 fokkal tér ki az egyenestől. Ez azt jelenti, hogy a kapitány az utolsó pillanatban még menekülni próbált, de már elkésett a manőverrel.

(tovább…)

Műszaki cikk kapott lángra a Szent László utcában

2019. június 21. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

 

Mr. Gabee információi szerint tűz ütött ki a Szent László út 76-os számú négyemeletes társasház egyik földszinti lakásában pénteken 12:15 körül, ahol egy műszaki cikk lángra kapott. A fővárosi tűzoltók eloltották a lángokat. A helyszínről egy gyermeket biztonság kedvéért megfigyelésre kórházba szállítottak.  A műszaki mentés idejére a 159-es autóbusz terelve közlekedett.

Szerkesztőnk információit a Katasztrófavédelem is megerősíti: (tovább…)

Kiürítés és útlezárások Budafokon: világháborús bombákat hatástalanít a Honvédség

2019. március 19. kedd

csepel.hu

A Magyar Honvédség tűzszerészei szombaton emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán megtalált két darab egyenként egytonnás robbanótestet. A rendőrség a művelet idejére 1 kilométeres körben kiüríti a városrészt, valamint lezárja a 6-os számú főutat, és a MÁV Kelenföld-Érd alsó-Tárnok közötti szakaszán is szünetel majd a vonatközlekedés.

A Duna fővárosi, XXII. és XXI. kerületek közötti szakaszán tavaly ősszel megtalált két darab, egyenként egytonnás, második világháborús amerikai bomba kiemelését és hatástalanítását 2019. március 23-án szombaton hajtják végre a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái.

(tovább…)

Tűz volt a Tihanyi utcában

2019. március 14. csütörtök

csepel.hu

A kora délutáni órákban tűz ütött ki csütörtökön egy Tihanyi utcai családi házban.

A csepeli tűzoltók a helyszínre érkezésüket követően azonnal megkezdték az esetlegesen bennmaradt személyek felkutatását  és a tűzoltást.

(tovább…)

Halottat találtak egy kiégett csepeli fabódéban

2019. január 7. hétfő

MTI, Magyar Idők

A Klapka utca a Google utcaképén

A tűzoltók egy holttestet találtak egy leégett csepeli faépület bontása közben hétfőn hajnalban – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

A Klapka utca mögötti külterületen egy tizennyolc négyzetméteres fabódé gyulladt ki, a tűzoltók a lángok eloltása után, a bontás során találták meg a halottat.

Füstölt egy mikró az Olajágban

2018. december 7. péntek

Csepel.info

Tűz volt az idősotthonban

Zárlat miatt túlmelegedhetett, és füstölni kezdett egy mikrohullámú sütő a csepeli Olajág Idősek Otthonában – értesült a Csepel.info.

Információink szerint az intézményből kikísérték az időseket, a tűzoltók eloltották a füstölgő mikrót, majd lehűtötték a szintén túlmelegedett vezetékeket. Úgy tudjuk, hogy a történtek miatt nem kell senkit sem kiköltöztetni, a lakók szellőztetés után visszamehetnek.

Drámai videó a csepeli HÉV gázolásáról

2018. december 4. kedd

Csepel.info, Youtube

Kikerült az internetre az a felvétel, amely múlt csütörtökön, a HÉV gázolásakor készült. Arról, ahogy a szerelvény egyik kocsiját megemelik, majd az alá szorult sérültet kihúzzák.

November 30-án, csütörtökön reggel egy hölgy figyelmetlenségből került a szerelvény első kocsija alá, a peron és a sínek közé. Szerencsére nem történt tragédia, ám úgy tudjuk, hogy a hölgy lába megsérült, ezért kórházba vitték. A videó itt látható: (tovább…)

Kigyulladt egy hajó Csepelen

2018. október 26. péntek

Csepel.info, Katasztrófavédelem

Tűz volt egy csepeli idősotthonban

A tűzoltók eloltották a lángokat, személyi sérülés nem volt.

A berendezési tárgyak és a szigetelés égett egy önjáró hajó kabinjában a csepeli Szigetcsúcsnál pénteken kora délelőtt. A tűzoltók egy habosított vízsugárral megfékezték a lángokat. A hajó személyzete nem sérült meg a tűzben – közölte a Katasztrófavédelem.

Kigyulladt egy munkagép Csepelen

2018. október 22. hétfő

Ittlakunk, Katasztrófavédelem

Tűz volt egy csepeli idősotthonban

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy munkagép a II. Rákóczi Ferenc úton hétfőn késő délelőtt.

A tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd megkezdték az izzó részek visszahűtését – jelentette a Katasztrófavédelem.