2014. május havi archívum

Lakossági szavazás indul az év madaráról

2014. május 31. szombat

Hirado.hu

Lakossági szavazás indul az év madaráról

Búbosbanka

Ismét lehet szavazni az év madarára. Idén három faj, a búbosbanka, a fekete rigó vagy a vörösbegy közül lehet választani. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1979-óta választja vagy szavaztatja meg az év madarát. 2015-re három faj: a búbosbanka, a fekete rigó vagy a vörösbegy társadalmi összefogású védelme merült fel.

Arról, hogy melyik legyen a következő év madara, melyikért szeretnének többet tenni az emberek, az interneten keresztül, az Egyesület honlapján a lakosság dönthet június 28-a 12 óráig – írja közleményében a szervezet.
Az MME “Év madara” program célja és küldetése olyan fajok vagy madárcsoportok társadalmi szintű bemutatása, melyek védelmében a lakosság egészének vagy egyes csoportjainak (például: gazdálkodók, vadászok, pedagógusok) különösen fontos szerepe van.
(tovább…)

Botka vezeti ideiglenesen az MSZP-t

2014. május 31. szombat

A tisztújításig Tóbiás irányítja a frakciót

MNO

Botka vezeti ideiglenesen az MSZP-t

A pártot július közepéig Botka László vezetésével az országos választási bizottság irányítja.

Az MSZP választmánya elrendelte a teljes tisztújítást, és július 19-ére összehívta a párt tisztújító kongresszusát – jelentette be Botka László, a testület választmányi elnöke szombaton.
(tovább…)

Pedagógusnap Csepelen – Tisztelet tanítóinknak

2014. május 31. szombat

Csepel.hu

Pedagógusnap Csepelen - Tisztelet tanítóinknak

Hagyományos nyári, szabadtéri kikapcsolódás várta a kerület pedagógusait és kísérőiket a Csepeli Strandon május 30-án.

A pedagógusnap minden június első vasárnapján emlékeztet minket tanáraink, tanítóink áldozatos munkájára. Csepel Önkormányzata, a szervező Csepeli Városkép Kft., valamint a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Budapesti XXI. Kerületi Tankerületi Igazgatósága a hét lezárásaként, pénteken adott élményekből összeállított ajándékot pedagógusainknak.
(tovább…)

Ünnepi műsor és emlékfal avatás a Nagy Imre ÁMK-ban

2014. május 31. szombat

Csepel.hu

feith10

Az idén harminc éves Nagy Imre Általános Művelődési Központ vezetősége, gálaműsorral és első igazgatójuk, Feith Bence emlékfalának avatásával ünnepelte meg a jubileumot. Harminc évet, harminc hónapban, de harminc napban is képtelenség felidézni, nemhogy harminc órában.

A szervezők és a műsorokat összeállító intézményegység-vezetők, tanárok találékonyságát dicséri, hogy megpróbálták a lehetetlent. Látva a műsorokat és az azokon résztvevő érdeklődők visszajelzését úgy érzem, hogy jó érzékkel nyúltak hozzá a témához. Az ünnepség e hét keddjén, azaz május 27-én 18 órakor már elkezdődött, amikor is a tornacsarnokban, a társastánc gálaműsor szem- és fültanúi lehettünk. Másnap szerda délután a Közművelődés Galériájában nyílt meg az úgynevezett Év Végi Kiállításuk.
(tovább…)

Az Egressy sikere a Hara László emlékére rendezett találkozón

2014. május 31. szombat

Csepel.info, Mr. Gabee

Az Egressy sikere a Hara László emlékére rendezett találkozón

Az idősebb és ifjabb Hara László emlékére rendezett Budapesti és Pest megyei kamarazenei találkozó zeneiskolásoknak és zeneiskolai tanároknak rendezvényén az Egressy Béni Református Művészeti Szakközépiskola növendékei és tanárai  számos sikert arattak.

Tanári különdíjban részesült:
Bernáth Ferenc
Bernáth Viktória
Lakatos Diána
Mocsári Emma
Tóth Tamás
(tovább…)

Szertefoszlott az MSZP dominanciája

2014. május 30. péntek

Egy lépésre van már csak a megsemmisüléstől az MSZP

MNO

Szertefoszlott az MSZP dominanciája

Megkopott az MSZP márkanév, és meggyengültek a párt pénzügyi, szervezeti erőforrásai – olvasható a Nézőpont Intézet elemzésében. Arról is írtak, hogy az MSZP 2012 után már nem volt képes egyedül irányítani a folyamatokat a baloldalon, de domináns volt, amely előny viszont május 25-én látszólag szertefoszlott.

Az európai parlamenti (EP-) választás fontos tanulsága volt, hogy a baloldali szimpatizánsok az MSZP-t büntették szavazatukkal az áprilisi kudarcért, és a látványosan rossz politizálásért – állapítja meg az elemzés. Mint írják: az MSZP 2012 után már nem volt képes egyedül irányítani a folyamatokat a baloldalon, de domináns volt. Ez az előny viszont május 25-én látszólag szertefoszlott.
(tovább…)

Felhő és zápor: az előrejelzésből kiderül, mikor lesz a legtöbb eső

2014. május 30. péntek

Hirado.hu

Felhő és zápor

Az ország nagyobb részén felhős időre számíthatunk, és többfelé várható csapadék. Pénteken, majd vasárnap csak néhol alakulhat ki zápor, szombaton viszont többfelé lehet számítani erre.

Pénteken napközben nyugaton és a keleti tájakon hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, de a középső tájakon estig sok lesz a felhő, és ott több helyen, másutt néhol alakul ki eső, záporeső. Az északnyugati, északi szél a középső országrész kivételével többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 22 fok között alakul. Késő estére 12, 17 fok közé hűl le a levegő.
(tovább…)

Lakást is kér Csepel gyulai képviselője

2014. május 30. péntek

Origo

Lakást is kér Csepel gyulai képviselője

A lakhatási segítségre igényt tartó képviselők listáját az Országgyűlés Hivatala küldte el az Origónak. Ide kattintva megnézheti, hogy melyik képviselő igényelt budapesti lakást. A táblázat a 2014. május 29-ei állapotot mutatja.

A listán szerepel Szabó Szabolcs is, aki az Együtt–PM színeiben Csepelen szerzett mandátumot. Szabó Szabolcs az Origó kérdésére megerősítette, hogy igényelt képviselői lakást. Ezt azzal magyarázta, hogy bár évek óta Budapesten él, gyulai származású, és a fővárosban csak bérlakása van, saját budapesti ingatlannal nem rendelkezik.
(tovább…)

Megnevezte miniszterjelöltjeit Orbán Viktor

2014. május 30. péntek

Hirado.hu

Megnevezte miniszterjelöltjeit Orbán Viktor

Orbán Viktor kormányfő Semjén Zsoltot tárca nélküli miniszterré, Pintér Sándort belügyminiszterré, Balog Zoltánt az emberi erőforrások miniszterévé, Fazekas Sándort földművelésügyi miniszterré, Hende Csabát honvédelmi miniszterré, Trócsányi Lászlót igazságügyi miniszterré, Navracsics Tibort külgazdasági és külügyminiszterré, Varga Mihályt nemzetgazdasági miniszterré, Seszták Miklóst nemzeti fejlesztési miniszterré, Lázár Jánost pedig a Miniszterelnökséget vezető miniszterré kívánja kinevezni javasolni az államfőnek – derül ki abból a levélből, amelyet a miniszterelnök küldött Kövér László házelnöknek a jelöltek parlamenti bizottsági meghallgatásával kapcsolatban.

Orbán Viktor levelében kérte az Országgyűlés elnökének intézkedését, hogy a miniszterjelölteket – akiket a miniszterelnök javaslatára az államfő nevez ki tárcavezetőknek – a feladatkörük szerint hatáskörrel rendelkező parlamenti bizottságok meghallgassák.

(tovább…)

Lemondott Mesterházy Attila

2014. május 29. csütörtök

Hiller hátán térhet vissza Gyurcsány

MNO

Lemondott Mesterházy Attila

Lemondott pártelnöki és frakcióvezetői posztjáról Mesterházy Attila csütörtökön, aki jelezte, hogy nem kíván újraindulni az MSZP elnöki posztjáért. Mesterházy azt mondta, az MSZP április 6-án és május 25-én jelentős vereséget szenvedett el az országgyűlési és az európai parlamenti választáson.

Az MSZP elnökeként ezekért a kudarcokért vállalja a teljes felelősséget – jelentette ki. Mesterházy a sajtótájékoztatóján arról nem beszélt, hogy a vele együtt az elnökség is távozik-e. A politikus a rövid sajtótájékoztatója után távozott a teremből.
Az Origo információ szerint a nagy öregek átmenetileg a pártot Újhelyire bíznák, de ezt még a sajtótájékoztató előtt tudták meg.
(tovább…)