2019. február havi archívum

Szigetszentmiklósi baleset: 180-nal az árokba

2019. február 28. csütörtök

Vélemény – Zách Dániel

Egy bosznia-hercegovinai rendszámú Mercedes S osztály több mint százhetvennel száguldott Szigetszentmiklós egyik átvezetőútján az M0-s autóút irányába, február 25-én éjjel. Vezetője egy albán származású, középkorú férfi nem először járt ezen az útvonalon, de ha sosem járt volna erre, akkor is tudhatta volna, hogy a megengedett sebesség kétszeresével halad. Mi és miért történhetett az 5102-es úton?

Nyilván nem én vagyok az egyetlen, aki a napokban eltöltött egy órát a Google Street view nyomogatásával. Többször végigkattintgattam magam a 5102-es főútnak azon a szakaszán, ahol hétfőn éjjel egy fekete Mercedes S osztály nagyon nagy sebességgel leszáguldott az aszfaltról egy kanyarban, többször megpördült és az egyik utasa meghalt. Kirepülhetett az autóból és bár először mindenhol azt írták, hogy a vezető a halálos áldozat, szinte biztos, hogy nem ő, hanem a mellette ülő utas vesztette életét. Elég ha megnézzük az autóról készült rendőrségi fotókon a helyéről kifordult jobb első oldalablakot és a bal oldalit, amely a helyén van, illetve a szélvédőt, amely bár betört, de szintén a helyén maradt. (tovább…)

IV. Országos Jazz Versenyt rendez az Egressy

2019. február 27. szerda

Mr. Gabee, Csepel.info

Névtelen

2019. március 8 és 10 között rendezi meg az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola a III. Országos Jazz-zenei versenyt. Az oktatási Hivatal által fenntartott és nyilvántartott megmérettetésre az egész országból érkeznek versenyzők, és nézők.

Az eseményről bővebben a http://jazzverseny.egressybeni.hu oldalon tájékozódhatnak. A versenyről a Csepel.info is beszámol, amely egyik médiatámogatója a rendezvénynek. Várunk mindenkit szeretettel,a  belépés díjtalan!

Négy tusa Magyar Kupa: jól vettük az első fordulót

2019. február 27. szerda

csepel.hu

Február 24- én Székesfehérváron rendezték meg a 4 tusa Magyar Kupa 1. fordulóját, ahol a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület is képviseltette magát.

 

– Sajnos betegségek miatt csupán négy versenyzővel indultunk, név szerint (Sabján Lili, Melczer Sarolta, Szabó Izabella és Batuska Dominik) de sportolóinkat egyik versenyzőtársuk Horváth Merse is elkísérte, aki egész nap segítette és biztatta őket-kezdte a beszámolót Belák János a csepeli öttusa utánpótlás edzője.

(tovább…)

Ismét hazudik az ellenzéki média

2019. február 27. szerda

csepel.hu

Hazudik az ellenzéki sajtó arról, hogy a nagyszalontai kolbásztöltő versenyen a testvérvárossal közösen benyújtott pályázat miatt ítéltek díjat a kerületünknek. Hazudnak Csisztu Zsuzsa műsorvezetői díjáról is.

Csepel minden évben pályázik határon túli magyar testvérvárosával, Nagyszalontával közös program szervezésére. Arany János szülővárosával 18 éves a kerület együttműködése. (tovább…)

Élőben közvetítették a halálos balesetet Csepel határában

2019. február 27. szerda

Police.hu, Index, Csepel.info

Az eset még hétfőn éjjel történt, a sofőr meghalt. A felvételt az egyik utas készítette, ám ez nem változtat azon a végzetes hibán, hogy körülbelül 180-nal vágtak be a körforgalomba.

Halálos baleset történt Szigetszentmiklós közelében hétfő éjjel, amikor egy autó a körforgalomban elvesztette az irányítást az autó felett – írta a Police.hu. Az autó nagy sebességgel haladt Szigetszentmiklós felől az M0-ás autóút irányába, amikor a körforgalomhoz ért. Többször megpördült, majd az út mellett lévő jobb oldali árokba csapódott. (tovább…)

Alakul: ilyen lesz a megújuló Rákóczi Kert – sok képpel!

2019. február 26. kedd

Csepel.info

Sok új fa, hatalmas, gumiszőnyeges játszótér a kisebbeknek

Babáktól a kamaszokig, terhes anyukáktól a szépkorúakig valamennyi korosztály és a környéken élők igényeit szolgálja majd Csepel legújabb büszkesége, a megújuló Rákóczi Kert. Áprilisi nyitása után a “Családok Háza”-ként működik tovább – értesült a Csepel.info.

A felújítás különlegessége a közösségi tervezés volt. Ennek során az érdeklődő civilek és a környéken élők is beleszóltak, mit és hogyan szeretnének kialakítani, változtatni a fejlesztéseknél. A tér hosszú ideje csendes környék, és a nyitás után is az marad. Hasonló közösségi tervezéses elképzelései vannak az önkormányzatnak a sétányoknál, az egykori Görgey Iskola helyén. Oda az MSZP-s vezetésű önkormányzat lakóparkot álmodott, ami az egyébként is zsúfolt környéknek maga lett volna a katasztrófa. De hagyjuk a múltat, lássuk a jövőt, a megújuló Rákóczi Kertet! (tovább…)

Egy vicc miatt verték össze Nagy Ferót a rendőrök

2019. február 26. kedd

Blikk

Döbbenetes emléket elevenített fel Nagy Feró (73), aki különleges feladatot vállalt: tárlatvezetőként próbálta a mai fiataloknak elmesélni a Terror Házában, milyen nehéz volt az élet a kommunizmusban.

– Az első emlékem a szabadságról szól, tízéves voltam ugyanis 56-ban. Akkor azt éltem meg, hogy mindenki milyen boldog, örül annak, hogy végre szabadok vagyunk. Nem tartott sokáig, hamar átvett mindent a szomorúság és a félelem – emlékezett vissza a kommunizmus áldozatainak emléknapján a rocker, akit nem sokkal a Beatrice alapítása után rendszerellenesnek nyilvánítottak, s a zenekar koncertjeit megfigyelték. (tovább…)

Hatalmas baleset történt a Szent István úton

2019. február 25. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee fotója

Mr. Gabee szerkesztőt arról tájékoztatta informátora, hogy hatalmas baleset történt hétfőn kora este Csepelen a Szent István út és a Kökörcsin utca sarkán.

Mr. Gabee a hír hallatán a helyszínre sietett, ahol egy Fiat Stilo és az NCA 490-es autóbusz ütközött össze, mely menetrend szerint közlekedett. Helyszíni információk szerint az autó egyik utasa balesetben megsérült, és kiérkező kispesti esetkocsi kórházba szállította.

A műszaki mentés és a helyszínelés idejére teljes útzár volt érvényben, a 148as buszok a Soroksári rév és a Kiralyerdei Művelődési ház között nem közlekedtek a buszok (a művelődési ház parkolójában fordultak meg).

A mennyországból üzent Jimmy a rajongóinak

2019. február 25. hétfő

Bors

Szem nem maradt szárazon a szombat esti Zámbó Jimmy-emlékesten. A Király telefonos interjút adott a túlvilágról, a rajongók hol nevettek, hol sírtak.

Közel húsz év sem halványíthatja el a Király népszerűségét. A Zámbó Jimmy kultusz még ma is erős. Ezt bizonyítja, hogy szombat este közel ezren váltottak jegyet arra a rendezvényre, amelyet a tragikus körülmények között elhunyt énekes emlékére rendeztek, immár 18. alkalommal. Ami rögtön szembetűnő volt, hogy Jimmy testvérei és első kapcsolatából született fia, Krisztián megjelent, ám sem Edit asszony, sem két fia: Sebastian és Adrián nem volt ott az édesapjuknak tartott gálakoncerten. (tovább…)

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Csepelen

2019. február 25. hétfő

csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a polgármesteri hivatal falán 2011-ben elhelyezett emléktáblánál tartotta megemlékezését a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából. Az önkormányzat nevében Borbély Lénárd polgármester, valamint Morovik Attila alpolgármester és dr. Szeles Gábor jegyző helyezték el a megemlékezés koszorúját. 

Megemlékezett még a csepeli Fidesz-KDNP frakció, a Jobbik Magyarországért Mozgalom, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága, a Szabó Magda Közösségi Tér, a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda,  Budapest XXI. Kerület Csepel Választókerület Helyi Választási Bizottsága és a Vitézi Rend képviselői. (tovább…)