2009. szeptember havi archívum

Rémálom utáni édes ébredés

2009. szeptember 30. szerda

Magyar válogatott 23 év után nyert ismét meccset FIFA rendezvényen, ráadásul kiütéssel

Nemzeti Sport, Csepel.info

Jogos a magyar öröm: a fiatalok jó játékkal javítottak a Honduras elleni kudarc után, fotó: Reuters

Magabiztos, 4–0-s győzelmet aratott a magyar U20-as válogatott Dél-Afrika ellen az egyiptomi korosztályos világbajnokságon. Egervári Sándor csapata sokkal jobban játszott, mint a Honduras elleni fiaskó alkalmával, Korcsmár, Koman, Debreceni és Présinger találata pedig sima sikert eredményezett. Folytatás szombaton az Egyesült Arab Emírségek ellen – reméljük, ezzel a játékkal.

A sárga-zöldben játszó dél-afrikaiak legjobbjuk, a Hollandiában légióskodó Erasmus révén veszélyeztettek először, majd egy bal oldali akció után a mentett labdát Claasen rúgta nagyon mellé, ezután pedig egy veszélyes hosszú indításról Maluleka maradt le – aktívabb volt az ellenfél. (tovább…)

BKV: 800 millió forint közpénz végkielégítésre – feleslegesen

2009. szeptember 30. szerda

Újabb botrány: 67 milliós végkielégítés a MÁV-nál

Index, TV2 Tények

Az elmúlt hat évben elbocsátott száz vezetőből 48-at úgy engedtek el, hogy többet fizettek ki nekik, mint amennyi a munkaszerződésük alapján járt volna. Kocsis István, a BKV vezérigazgatója szerint az így kifizetett többletpénz meghaladja a 800 millió forintot.

Elkészült a BKV-nál az a jelentés, amely az utóbbi évek menedzserszerződéseihez kapcsolódó végkielégítéséket vizsgálta.

Eszerint az utóbbi években elbocsátott száz felsővezető munkaviszony-megszűnéséhez kapcsolódó kifizetése 48 személy esetében összesen több mint 800 millió forintos kárt okozott a közlekedési társaságnak, hangzott el Kocsis István BKV-vezérigazgató sajtótájékoztatóján. (tovább…)

6 lövés a családi házra Szigethalmon

2009. szeptember 30. szerda

TV2, Tények

Belőttek egy családi házba Szigethalmon, Budapesttől nem messze néhány napja, a Blikk szerzett róla most tudomást. 6 golyót számoltak a házon belül. A férfi, aki ott lakik az édesanyjával, a feleségével és két kis gyerekével, most bujkál. De a rendőrök azt sem zárják ki, hogy ő maga lövetett a házra, hogy legyen ürügye elbújni. Körözik ugyanis, mert a rendőrség szerint két civil ruhás nyomozóra támadt, akik éppen őt próbálták megfigyelni.

Több kamerával, kutyával jól őrzött családi ház, Szigethalom egy kertvárosias részén. Szabó Borbála itt a fiával és annak családjával, feleségével, két kisgyerekével él. Mindannyian itthon voltak, amikor rálőttek a házra. De nem sérültek meg. Azt mondták: legalább 6 golyót számoltak benn a házban. Szerinte akik lőttek, gyilkolni akartak. (tovább…)

Egy góllal nyertek a csepeli gyerekek

2009. szeptember 30. szerda

Esti Hírlap, Csepel.info

A nyolcadik fordulóban 1:0-ra kapott ki az otthon játszó Bp. Honvéd U12 a csepeliektől. A vendégek ezzel az ötödik helyen állnak a bajnokságban.

Nagy elánnal kezdte a találkozót a Honvéd utánpótlása, ám a fiataloknak nem sikerült véghezvinni a terveiket. Szinte végig a kispestiek irányítása alatt volt ugyan a mérkőzés, Molnár Richárd fiai ettől függetlenül nem tudtak jó helyzeteket kialakítani. (tovább…)

Nem mindegy, ki végzi a százmilliós felújítást

2009. szeptember 30. szerda

Helyi Téma

A kép illusztráció

Csepelen úttörőként pályázott a panelprogramra a Petz Ferenc utca 24–28-as tömb felújítására a közös képviselő, Tóth József két évvel ezelőtt. A hosszan tartó előkészítő munka gyümölcseként Csepel Önkormányzata zöld utad adott a beruházásnak. A panelprogramba pályázni csak profikkal érdemes.

– Két évvel ezelőtt vetődött fel, hogy induljunk a panelfelújítási pályázaton. Akkor a lakók több mint nyolcvan százaléka jónak találta az ötletet. A CSEVAK Zrt. 10 százalékban tulajdonos a házban; a vagyonkezelő szintén rábólintott. Nem egyszerű azonban egy ilyen program lebonyolítása egy olyan házban, ahol a 330 lakást közel 1500-an lakják. Mindemellett elkezdtem szervezni a felújítást. Profi céget kerestem, amely már több tízezer lakás pályázatát készítette el – kezdte Tóth József, aki több mint 25 éve látja el közös képviselői feladatokat az érintett háztömbben. (tovább…)

Végveszélyben demonstráló polgármesterek

2009. szeptember 30. szerda

Magyar Hírlap

Október 10-re a budapesti Kossuth térre hívta demonstrálni az önkormányzatokat az őket végveszélybe hozó költségvetés miatt Kósa Lajos (Fidesz), Debrecen polgármestere.

A Parlament előtti sajtótájékoztatón – több fideszes polgármester társaságában – a politikus kijelentette: ez lesz az elmúlt húsz év legveszélyesebb költségvetése, a vidéki és a fővárosi közösségi közlekedés nagy bajba kerülhet. Mint mondta, nem érti, hogy a BKV-ban miért nem szerzett eddig állami tulajdont a kormány, hogy leállítsa az elmúlt években tapasztalt pazarlást. (tovább…)

Csepelen fél év alatt 82 ebet vittek sintértelepre

2009. szeptember 30. szerda

Helyi Téma, Csepel.info

Éhes kóbor kutyák fosztogatnak túlcsordult szemeteseket Csillagtelepen

A kóbor ebek problémájára a közelmúltban több, tragédiával végződő támadás is felhívta a figyelmet.

„A Szabadkikötő úton sokszor találkoztam már kóbor kutyával. Késő éjjel tekertem hazafelé, egyszer csak avarzörgésre lettem figyelmes. Odanéztem, és a kutya már rohant is felém az úton. Ijesztő volt. Nem szeretem a kóbor állatokat, tartok tőle, hogy betegséget hordoznak. Nagyon gyorsan kezdtem tekerni, kezdtem megörülni, hogy megmenekültem, amikor feltűnt a társa és utánam eredt. Végül sikerült megúsznom, de rémisztő, hogy ilyen előfordulhat” – írta le az interneten élményét egy csepeli kerékpáros. (tovább…)

Nem volt esélye a Lokinak a Lyon ellen

2009. szeptember 30. szerda

A franciák végig uralták a meccset, és 4–0-ra nyertek a Debrecen ellen a Puskás-stadionban

Nemzeti Sport, Index, Csepel.info

A távoli lövések sem jöttek össze, fotó: Reuters

A Debrecen a második mérkőzését már Magyarországon játszotta a Bajnokok Ligája főtábláján: a Loki a Lyonnal csapott össze a Puskás Ferenc Stadionban telt ház előtt. A Kim Källström találatával már a harmadik percben vezetést szerző franciák végig uralták a meccset, és végül 4–0-ra győztek.

Herczeg András, a Debrecen klubmenedzsere Polekszics – Bodnár, Komlósi, Fodor M., Leandro – Szakály P., Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Laczkó – Coulibaly összeállításban küldte pályára csapatát a Puskás Ferenc Stadionban. (tovább…)

Egymást is elbírjáka csepeli birkózók

2009. szeptember 30. szerda

Helyi Téma

A tehetséges birkozók közül többen bekerültek a korosztályos válogatottakba

Egyre gyakrabban hallat magáról szakmai berkekben a Csepeli Amatőr Birkózó Iskola. Két versenyzőjük bekerült a serdülő Budapest-válogatottba, a klub társadalmi elnökét, Meleg Gábort pedig felkérték a budapesti szövetség főtitkárának.

Meleg Gábor nem tagadja, óriási megtiszteltetés számára a főtitkári felkérés, abban a szövetségben, melynek az egykori Eb-győztes csepeli Ritter Árpád az elnöke. Ám azzal is tisztában van, hogy az új beosztás több munkával jár. (tovább…)

„Ki menne magyarellenes helyre nyaralni?”

2009. szeptember 30. szerda

MTI, Új Szó, Pestszentlőrinc.info, Csepel.info

A dunaszerdahelyi magyarverés sem javított Szlovákia megítélésén

Hiányoznak a szlovák szállodákból a magyar turisták. A szlovák statisztikai hivatal adatai szerint a magyar turisták száma az első félévben közel 40 százalékkal csökkent, bő 52 ezerről 32 ezerre – írta az Új Szó című pozsonyi magyar napilap hétfőn.

A jelek szerint télen is a megszokottnál jóval kevesebb magyar síelt Szlovákiában. A szállodások szó szerint tragédiáról beszélnek, hiszen korábban nem egy tátrai hotelben a magyar vendégek foglalták le a szobák jelentős részét – voltak síközpontok, ahol a lengyel, a cseh és az orosz kliensek mellett a magyarok voltak többségben. (tovább…)

Állati jó nap Csepelen

2009. szeptember 30. szerda

Kattintson a nagyításhoz!

Jimmy a hangjával tette naggyá Magyarországot

2009. szeptember 29. kedd

Index

Útilaput kötnek Gulyás talpára?

2009. szeptember 29. kedd

Már az önkormányzati jelöltségért folyik a harc a csepeli MSZP-ben

Csepel.info

Gulyás a csúcsonmost inkább levennék?

Túlságosan is nehéz teherré vált Gulyás G. Gábor az MSZP számára, ezért a csepeli vezetők a 2010-es önkormányzati választásokon legszívesebben már nem indítanák a párt színeiben. Ehhez csak annyi hiányzik, hogy a döntést a magát nép kedvencének és abszolút esélyesnek tartó politikus is elfogadja – értesült pártközeli forrásból a Csepel.info.

Gulyás G. Gábor 2003-ban azzal szerzett országos hírnevet magának, hogy néhány társával „független” ügyvédi szervezetet hozott létre, amely megalakulása után hét perccel már a független magyar bíróságot támadta. A szereplési vágyát nehezen fékező politikus az önkormányzati üléseken is a legtöbbet pártoskodó felszólalók között volt, mígnem egyik napról a másikra hirtelen elnémult, és az ellenzékkel is feltűnően barátkozóvá vált. Később derült ki, hogy Gulyást ekkortájt zárták ki az ügyvédi kamarából, de, hogy ezt egész pontosan miért is tették, még ma sem tudni.  (tovább…)

Fegyveres rablás volt ma reggel Csepelen

2009. szeptember 29. kedd

A Kossuth Lajos utcai takarékszövetkezetből rabolták el a pénzt

Csepel.hu

A Csepel.hu először lakossági jelzés alapján értesült arról, hogy ma reggel fegyveres rablás történt a Kossuth Lajos utcában, a volt Munkásszálló épületében kialakított takarékszövetkezeti fiókban. A szemtanúk beszámolója szerint nem sokkal ¾-8 előtt történt a bűncselekmény. A Csepeli Rendőrkapitányság a hírt megerősítette.

Az önkormányzati lap szerint a pénzintézeti fiók 7 óra 30 perces nyitását követően egy 50 év körüli, 160 centiméter magas, vékony testalkatú, homokszínű mellényt, sötét nadrágot és baseball sapkát viselő férfi lépett be az üzletbe, és fegyverrel (vagy annak látszó tárggyal) a két alkalmazottat a pénz átadására kényszerítette. Az eddigi adatok alapján a rabló mintegy 1,5 millió forint összeggel távozott az Ady Endre út irányába gyalogosan. (tovább…)

Tömött vonatokat állítanak le

2009. szeptember 29. kedd

Index