‘Alkotmány’ kategória archívum

Karácsony Gergely megszüntetné a jogállamot – és erre még büszke is

2018. március 17. szombat

888

Döbbenetes nyilatkozatot tett március 15-én Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy ha megszerzi a parlamenti többséget, akkor azonnal felfüggeszti a demokráciát.

Karácsony 16 és fél perces interjújának első 12 perce a megszokott mederben csordogált: választások, összefogás, Jobbik-kérdés. A balliberális miniszterelnök-jelöltnél ezután viszont elpattant valami és megmutatta valódi arcát.

(tovább…)

Nincs vége a küzdelemnek

2016. november 21. hétfő

Csepel.hu

gma_1105

Az alaptörvény módosításának parlamenti elutasításával bebizonyosodott, hogy Magyarországon kizárólag a kormánypártok veszik figyelembe az emberek akaratát – emelte ki November 21-i csepeli sajtótájékoztatóján Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke.

Az őszi népszavazással kapcsolatban a képviselő elmondta, október 2-án a magyarok többsége nemet mondott a kötelező betelepítési kvótákra, és az emberek elutasították az agresszív betelepítési politikát. Magyarországon több mint 3 millió szavazott nemmel, Csepelen ez a szám meghaladta a 21 ezret. (tovább…)

Nem jön be a jobbikosoknak a hazaárulás és Gyurcsány-haverság

2016. november 10. csütörtök

Ripost

nem-jon-be-a-jobbikosoknak-a-hazaarulas

A párt­el­nök még arra sem vette a fá­rad­sá­got, hogy sza­vaz­zon a mig­rán­s­el­le­nes al­kot­mány­mó­do­sí­tás ügyé­ben. Azzal men­te­gette magát, hogy éppen nyi­lat­ko­zott egy új­ság­író­nak.

Saját pártja köreiben is egyre többen árulóként beszélnek róla, aki végső soron Gyurcsány Ferenc oldalára állt. Felidézik, hogy korábban a határokon túl élő magyarok állampolgársága ügyében is “elfelejtett” szavazni. (tovább…)

Nyerő kudarc – elemzők az alkotmánymódosításról

2016. november 9. szerda

Inforadio.hu

Több száz migráns tart Belgrádból a magyar határ felé

A Jobbik végül beállt azok mellé, akik illegális határátlépők százezreinek kötelező betelepítését tennék lehetővé

Az MSZP megtapsolta, Gyurcsányék ujjongtak a Jobbik hazaárulásán, a Klub Rádió hallgatói pedig ma arról szavaznak: indokolt-e a demokraták választási összefogásába a Jobbikot is bevenni? Az elemzők szerint azonban a kormány alkotmány-módosítási kudarca hosszabb távon valójában nyereség lesz.

Az alábbiakban az Inforádió által megszólaltatott elemzők véleményét olvashatják. (tovább…)

Hazaáruló lett a Jobbik

2016. november 8. kedd

Origo

vona_hazaarulo

A Jobbik, amely szerint hazaárulás nem megszavazni az idegen népesség kötelező betelepítését tiltó alkotmánymódosítást, nem szavazta meg az alkotmánymódosítást. Ezzel beálltak az illegális migránsok tömeges betelepítését szorgalmazó pártok mellé. Az MSZP-Jobbik-DK-Együtt-PM-LMP közösen maradt távol a szavazástól.

133 képviselő igen szavazata helyett csak 131-en voksoltak a módosításra. Az Országgyűlés keddi ülésén szavazott az alaptörvény hetedik, Orbán Viktor miniszterelnök által javasolt módosításáról, amely tiltaná idegen népesség Magyarországra telepítését.

(tovább…)

Hazaáruló?

2016. november 8. kedd

Vélemény – Ábel Attila

vona

A Jobbik szerint hazaáruló az, aki nem szavazza meg a mai alkotmánymódosítást. A Jobbik közben egy komolytalan kifogással pont ere készül.

Ez az egész olyan, mint amikor egy katona azért nem menti meg a hazáját, mert a reggeli kemény tojás nem volt elég kemény, vagy mert nyomja valami a bakancsban a lábujját. (tovább…)

84 éves lenne Jockey Ewing

2015. szeptember 21. hétfő

Wiki

Larry Hagman

Larry Hagman

Joxkey Ewign Larry Martin Hagman néven született 1931. szeptember 21-én. Édesanyja, Mary Martin színésznő volt a Broadway-en, édesapja, Benjamin Jack Hagman ügyvéd, később kerületi ügyész volt. 5 éves korában szülei elváltak és a továbbiakban a nagymamájánál élt Texasban és Kaliforniában. 1938-ban édesanyja leszerződött a Paramountnál és alkalmanként őt is szerepeltette. 1940-ben édesanyja hozzáment Richard Hallidayhez és megszületett Larry húga, Heller. A szigorú Black-Foxe Military Instituteban tanult, majd amikor anyja visszament a karrierje miatt New Yorkba, Hagman visszatért a nagymamájához Kaliforniába, amikor azonban meghalt, csatlakozott édesanyjához.

Aztán 14 éves korában bentlakásos iskolában tanult, ahol rászokott az italozásra. Ez a későbbi életében, problémákat is okozott. 1946-ban visszaköltözött Weatherford-ba, a szülővárosába és ott egy rancson dolgozott az apja egyik barátjának vállalatánál. A Weatherford High nevű iskolába járt, egy dráma osztályban, ahol beleszeretett a színpadba. Így kezdte színházi színészként a karrierjét. Tehetséges volt és a helyi előadásokon kis szerepei voltak, majd 1949-ben elvégezte a középiskolát és édesanyja azt ajánlotta, hogy a színészet legyen a szakmája. (tovább…)

A csepeli Cseriti adománybolt az első negyedév tevékenysége

2015. augusztus 27. csütörtök

A Csepeli Városgazda Zrt. közreműködésének köszönhetően, a Cseriti Pont Csepel Adománybolt megnyitotta kapuit 2015. május 6-án. Az első negyedév tapasztalatai alapján elmondható, hogy a lakosságnak van igénye ilyen típusú boltra mind vásárlói, mind adományozói oldalról. Az adománybolt vezetője Sáhy Gábor, meglepően pozitív fogadtatást tapasztalt, a Cseriti Adománybolt hálózat leglátogatottabb üzletei közé sorolja a legújabb csepeli Cseriti Pontot.

A visszajelzések pozitívak, a vásárlói és adományozói kedv töretlenül emelkedik, ami tovább segíti a Szövetkezetet deklarált céljainak elérésében a foglalkoztatás, a szociális vásárlási lehetőség biztosítása, és a környezetvédelem területén. Potenciális igény látszik egy, akár a jelenlegi bolt alapterületének többszörösén működő, Cseriti raktáráruház működtetésére. Sáhy Gábor bízik abban, hogy a Cseriti és a kerület kapcsolata tovább erősödik, és akár társadalmilag több területen is hasznos tevékenységek, szolgáltatások képében jelenik meg a lakosság mindennapjaiban. (tovább…)

Alkotmánybíróság: Lehet fotózni a rendőröket

2014. szeptember 24. szerda

mandiner.hu

Alkotmánybíróság: Lehet fotózni a rendőröket

Az Index alkotmányjogi panasza alapján hozott keddi határozatában az Alkotmánybíróság kimondta: a rendőrökről intézkedés közben készített fotók nyilvánosságra hozásához nem szükséges előzetes hozzájárulás.

Az Alkotmánybíróság kedden aláírt határozatában megállapította, hogy a rendőri intézkedésről készült képfelvétel az érintett rendőr hozzájárulása nélkül is nyilvánosságra hozható, ha a nyilvánosságra hozatal nem öncélú, vagyis közérdeklődésre számot tartó eseményről a nyilvánosság tájékoztatását szolgálja. (tovább…)

Rétvári Bence: szabálytalan és értelmetlen a Tavares-jelentés

2013. július 8. hétfő

Hirado.hu

A Tavares-jelentés tartalmáról, következményeiről és politikai súlyáról beszélt Rétvári Bence a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára, valamint Harangozó Gábor szocialista parlamenti képviselő az M1 A Lényeg című műsorában.

A közelmúltban fogadta el az Európai Parlament azt a Rui Tavares által készített, Magyarországról szóló jelentést, mely több tekintetben is aggasztónak tartja a jogállamiság helyzetét hazánkban. A magyar parlament ezt követően határozatot fogadott el, amelyben visszautasítják a jelentést és azt a próbálkozást is, hogy az EP „gyámság alá helyezze” az országot. Rétvári Bence államtitkár szerint ez nem csak elfogadhatatlan, de jogilag is szabálytalan.

(tovább…)