‘Alkotmány’ kategória archívum

Az államalapítást ünnepelték a Daru-dombon

2023. augusztus 22. kedd

Csepel.hu

Bizonyára jó néhányan emlékeznek még a tavalyi augusztus 20-ára, amikor a viharos eső elmosta az ünnepséget, s még az országos tűzijáték megtartását is elhalasztották egy héttel. Egy éve a Daru-dombra tervezett rendezvényeket is le kellett mondani.

Az időjárás most kegyes volt, s csepeliek ezrei ünnepelték a magyar államalapítás napját az önkormányzat által szervezett színes programokon a Daru-dombon augusztus 20-án. Az eseményen megjelentek Csepel elöljárói, valamint Benedek László, a Hargita megyei Kápolnásfalu polgármestere. A hagyományoknak megfelelően megtörtént a kenyérszentelés is. (tovább…)

Áder János kitűzte a választások időpontját

2022. január 11. kedd

Magyarnemzet.hu

Az országgyűlési képviselők 2022. évi általános választása időpontjának kitűzéséről adott ki közleményt a Köztársasági Elnöki Hivatal. Mint írták, 32 évvel ezelőtt, az első szabad választások eredményeként Magyarország független, demokratikus ország lett. 

Az idei esztendőben Magyarország választójoggal rendelkező polgárai immár kilencedik alkalommal szabadon dönthetnek arról, hogy kikre bízzák közös ügyeink intézését.

 

(tovább…)

Karácsony Gergely megszüntetné a jogállamot – és erre még büszke is

2018. március 17. szombat

888

Döbbenetes nyilatkozatot tett március 15-én Karácsony Gergely az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje arról beszélt, hogy ha megszerzi a parlamenti többséget, akkor azonnal felfüggeszti a demokráciát.

Karácsony 16 és fél perces interjújának első 12 perce a megszokott mederben csordogált: választások, összefogás, Jobbik-kérdés. A balliberális miniszterelnök-jelöltnél ezután viszont elpattant valami és megmutatta valódi arcát.

(tovább…)

Nincs vége a küzdelemnek

2016. november 21. hétfő

Csepel.hu

gma_1105

Az alaptörvény módosításának parlamenti elutasításával bebizonyosodott, hogy Magyarországon kizárólag a kormánypártok veszik figyelembe az emberek akaratát – emelte ki November 21-i csepeli sajtótájékoztatóján Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke.

Az őszi népszavazással kapcsolatban a képviselő elmondta, október 2-án a magyarok többsége nemet mondott a kötelező betelepítési kvótákra, és az emberek elutasították az agresszív betelepítési politikát. Magyarországon több mint 3 millió szavazott nemmel, Csepelen ez a szám meghaladta a 21 ezret. (tovább…)

Nem jön be a jobbikosoknak a hazaárulás és Gyurcsány-haverság

2016. november 10. csütörtök

Ripost

nem-jon-be-a-jobbikosoknak-a-hazaarulas

A párt­el­nök még arra sem vette a fá­rad­sá­got, hogy sza­vaz­zon a mig­rán­s­el­le­nes al­kot­mány­mó­do­sí­tás ügyé­ben. Azzal men­te­gette magát, hogy éppen nyi­lat­ko­zott egy új­ság­író­nak.

Saját pártja köreiben is egyre többen árulóként beszélnek róla, aki végső soron Gyurcsány Ferenc oldalára állt. Felidézik, hogy korábban a határokon túl élő magyarok állampolgársága ügyében is “elfelejtett” szavazni. (tovább…)

Nyerő kudarc – elemzők az alkotmánymódosításról

2016. november 9. szerda

Inforadio.hu

Több száz migráns tart Belgrádból a magyar határ felé

A Jobbik végül beállt azok mellé, akik illegális határátlépők százezreinek kötelező betelepítését tennék lehetővé

Az MSZP megtapsolta, Gyurcsányék ujjongtak a Jobbik hazaárulásán, a Klub Rádió hallgatói pedig ma arról szavaznak: indokolt-e a demokraták választási összefogásába a Jobbikot is bevenni? Az elemzők szerint azonban a kormány alkotmány-módosítási kudarca hosszabb távon valójában nyereség lesz.

Az alábbiakban az Inforádió által megszólaltatott elemzők véleményét olvashatják. (tovább…)

Hazaáruló lett a Jobbik

2016. november 8. kedd

Origo

vona_hazaarulo

A Jobbik, amely szerint hazaárulás nem megszavazni az idegen népesség kötelező betelepítését tiltó alkotmánymódosítást, nem szavazta meg az alkotmánymódosítást. Ezzel beálltak az illegális migránsok tömeges betelepítését szorgalmazó pártok mellé. Az MSZP-Jobbik-DK-Együtt-PM-LMP közösen maradt távol a szavazástól.

133 képviselő igen szavazata helyett csak 131-en voksoltak a módosításra. Az Országgyűlés keddi ülésén szavazott az alaptörvény hetedik, Orbán Viktor miniszterelnök által javasolt módosításáról, amely tiltaná idegen népesség Magyarországra telepítését.

(tovább…)

Hazaáruló?

2016. november 8. kedd

Vélemény – Ábel Attila

vona

A Jobbik szerint hazaáruló az, aki nem szavazza meg a mai alkotmánymódosítást. A Jobbik közben egy komolytalan kifogással pont ere készül.

Ez az egész olyan, mint amikor egy katona azért nem menti meg a hazáját, mert a reggeli kemény tojás nem volt elég kemény, vagy mert nyomja valami a bakancsban a lábujját. (tovább…)

84 éves lenne Jockey Ewing

2015. szeptember 21. hétfő

Wiki

Larry Hagman

Larry Hagman

Joxkey Ewign Larry Martin Hagman néven született 1931. szeptember 21-én. Édesanyja, Mary Martin színésznő volt a Broadway-en, édesapja, Benjamin Jack Hagman ügyvéd, később kerületi ügyész volt. 5 éves korában szülei elváltak és a továbbiakban a nagymamájánál élt Texasban és Kaliforniában. 1938-ban édesanyja leszerződött a Paramountnál és alkalmanként őt is szerepeltette. 1940-ben édesanyja hozzáment Richard Hallidayhez és megszületett Larry húga, Heller. A szigorú Black-Foxe Military Instituteban tanult, majd amikor anyja visszament a karrierje miatt New Yorkba, Hagman visszatért a nagymamájához Kaliforniába, amikor azonban meghalt, csatlakozott édesanyjához.

Aztán 14 éves korában bentlakásos iskolában tanult, ahol rászokott az italozásra. Ez a későbbi életében, problémákat is okozott. 1946-ban visszaköltözött Weatherford-ba, a szülővárosába és ott egy rancson dolgozott az apja egyik barátjának vállalatánál. A Weatherford High nevű iskolába járt, egy dráma osztályban, ahol beleszeretett a színpadba. Így kezdte színházi színészként a karrierjét. Tehetséges volt és a helyi előadásokon kis szerepei voltak, majd 1949-ben elvégezte a középiskolát és édesanyja azt ajánlotta, hogy a színészet legyen a szakmája. (tovább…)

A csepeli Cseriti adománybolt az első negyedév tevékenysége

2015. augusztus 27. csütörtök

A Csepeli Városgazda Zrt. közreműködésének köszönhetően, a Cseriti Pont Csepel Adománybolt megnyitotta kapuit 2015. május 6-án. Az első negyedév tapasztalatai alapján elmondható, hogy a lakosságnak van igénye ilyen típusú boltra mind vásárlói, mind adományozói oldalról. Az adománybolt vezetője Sáhy Gábor, meglepően pozitív fogadtatást tapasztalt, a Cseriti Adománybolt hálózat leglátogatottabb üzletei közé sorolja a legújabb csepeli Cseriti Pontot.

A visszajelzések pozitívak, a vásárlói és adományozói kedv töretlenül emelkedik, ami tovább segíti a Szövetkezetet deklarált céljainak elérésében a foglalkoztatás, a szociális vásárlási lehetőség biztosítása, és a környezetvédelem területén. Potenciális igény látszik egy, akár a jelenlegi bolt alapterületének többszörösén működő, Cseriti raktáráruház működtetésére. Sáhy Gábor bízik abban, hogy a Cseriti és a kerület kapcsolata tovább erősödik, és akár társadalmilag több területen is hasznos tevékenységek, szolgáltatások képében jelenik meg a lakosság mindennapjaiban. (tovább…)