2015. március havi archívum

Ilyen volt Csepel bombázása a magasból

2015. március 31. kedd

Player.hu

Így nézett ki Budapest bombázása egy amerikai repülőgép fedélzetéről - 1. kép

B-24 Liberator bombázógép a Csepel sziget fölött

Hetvenegy éve, 1944 áprilisában ilyenkor kezdődött meg Budapest légi bombázása. A fő célpont az ország egyik legnagyobb hadiipari komplexuma volt Csepelen.

1944. április 3-ig a német megszállás alatt lévő Budapestet és környékét a szövetséges haderők nem bombázták. Ezen a napon azonban komoly támadás indult a főváros környéki ipari központok ellen, amelyeknek nagy része a Csepel-szigeten működött. (tovább…)

Pofonosztás és szerelem mesterfokon – 76 éves Terence Hill

2015. március 31. kedd

Terence Hill filmjein generációk nőttek fel, és hahotáztak a Bud Spencerrel alakított, kissé Stan és Panra emlékeztető kettősükön. A siker mögött azonban számos érdekesség és tragédia is meghúzódik.

Bud Spencer és Terence Hill a David Di Donatello filmes díjátadón, Rómában

Terence Hill 1939. március 29-én született Mario Girotti, akit – eredeti nevén – már 12 évesen felfedezett egy filmrendező. A német-olasz származású, később Terence Hill néven híressé vált fiatal tehetség 24 évesen robbant be igazán a filmszakmába, A párduc című filmjével.

Bár leginkább az állandóan pofozkodó, egymást ugrató, Bud Spencerrel alkotott népszerű párosból ismeri őt a közönség, egyedül is sokra vitte színészként és rendezőként egyaránt, többek között a Nevem: Senkivel, aDon Matteóval, vagy a Lucky Luke-kal.

(tovább…)

Filip Tamás szerzői estje ma a Munkásotthonban

2015. március 31. kedd

Csepel.info
filip tamás irodalmijelen.hu

 

2015. március 31-én 17 órakor a Csepeli Munkásotthonban, Dr. Filip Tamás író irodalmi estje kerül megrendezésre.

Beszélgetőtársa: Lengyel Géza

Csepel a 70-es években és ma: a Hétszínvirág Óvoda

2015. március 31. kedd

Csepel.info

Kiss János alt 101

Kiss János alt 102

Folytatjuk az 1960-as évek végén, 1970-es évek elején készült képekkel a retro-túránkat Csepelről. Ezúttal azonban ráadást is adunk. A Google Maps-nak köszönhetően ugyanis a közelmúltban szintén a helyszínről készült képet is bemutatjuk.

A Csepel újság akkoriban fekete-fehérben és nagyon rossz minőséggel jelent meg. Akinek vannak korabeli képei, küldje el hozzánk a csepel.info@gmail.com e-mail címünkre! (tovább…)

Díjazott fuvolázók lettek a Fasang zeneiskola növendékei

2015. március 31. kedd

Csepel.hu

fuvola1

Március utolsó hétvégéjén, a Kaposváron megrendezett VIII. Országos Jeney Zoltán Fuvolaverseny döntőjében eredményesen szerepeltek a Fasang Árpád Zeneiskola növendékei. Erdélyi Hanga – korcsoportja legjobbjaként – a III. díjat nyerte el, Tóth Enikő pedig különdíjat kapott.

A VI. korcsoportban Magyarország zeneiskoláiból összesen hat növendék jutott a döntőbe, ebből ketten a csepeli zeneiskolát képviselték.   (tovább…)

A 110 éve született Vermes Miklósra emlékeztek

2015. március 31. kedd

Csepel.hu

vermes3

A hagyományoknak megfelelően dr. Vermes Miklósra, Muki bácsira emlékeztek és koszorúkat helyeztek el emlékfalánál a Vermes Miklós Általános Iskolában március 30-án. A híres fizika tanár születésének 110., s halálának 25. évfordulója van idén.

Az iskola névadójának életútját, szellemi sokoldalúságát, pedagógiai módszertanának gazdagságát az 5. b osztály tanulói műsorukkal mutatták be. A szerepléshez az eredeti Muki bácsi köpenyét a Jedlik Ányos Gimnáziumtól kölcsönözték. (tovább…)

Új járda a Medve utca egy szakaszán

2015. március 31. kedd
Foto: Bercsik Károly

Foto: Bercsik Károly

Bercsik Károly önkormányzati képviselő hivatalos facebook oldalán jól olvasható, hogy új járda került kiépítésre a Medve út egy szakaszán. A képeket körzetbejárásai alkalmával készítette.

  • Nagy fotó: a töredezett járda néhány hónappal ezelőtt.
  • kis fotók: az új járda

Összeolvad az OLX és a Jófogás

2015. március 31. kedd

OLX

A kép illusztráció

Ahogy korábban beszámoltunk, vége az apróhirdető cégek reklámhadjáratának, a Jófogás norvég tulajdonosa ugyanis felvásárolta az OLX.hu-t. Ezt a tényt, a napokban az OLX is hírlevél formájában megerősítette.

Az OLX és a Jófogás összefogásával május 11-től létrejön Magyarország legnagyobb online apróhirdetési felülete, ami a www.jofogas.hu oldalon lesz elérhető. Az OLX-en jelenleg aktív és archivált hirdetések, a felhasználói fiókok valamint a levelezések átadása a Jófogás részére néhány héten belül kezdetét veszi. (tovább…)

Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2015.03.31. kedd éjfélig

2015. március 31. kedd

Csepel.hu

met
Kedden a délelőtt második felétől a délnyugati szelet az északi megyékben helyenként viharos (60-70 km/h) széllökések kísérik.

A késő esti órákban északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, hatására az északnyugatira forduló szél az ország északi és középső részén viharossá (65-85 km/h) fokozódik. A Kisalföld északnyugati tájain, a Dunántúli-középhegység és a főváros térségében egy-egy 90-100 km/h körüli széllökés is előfordulhat. A hidegfront mentén néhol zivatar is kialakulhat jégdara, illetve intenzív csapadék kíséretében.

(tovább…)

Konferencia az autizmusról

2015. március 31. kedd

Csepel.hu

konf3

Az autizmusról szóló szakmai napot szerveztek március 30-án a Nagy Imre ÁMK színháztermében. A konferencia teltházzal zajlott, összesen nyolc szakember előadásait hallgathatták meg az érdeklődők.

Csepelen 1996 óta kiemelt figyelmet kap az autizmussal élő emberek segítése. Az ÁMK-ban működő általános iskolai mellett működik óvodás, és felnőtteket foglalkoztató autista csoport is. Varga Erika, a kerületünkben működő autista csoportok vezetője elmondta: példa nélküli, hogy egy önkormányzat ennyit áldoz erre az ágazatra – az autisták esetében ugyanis különösen fontos a korai diagnózis felállítása, Csepelen pedig így erre igen jó lehetőség nyílik. (tovább…)