‘Csepeli Gyermeksziget Program’ kategória archívum

Erasmus+ projekt a Jedlikben

2022. május 23. hétfő

Csepel.hu

A Jedlik Ányos Gimnázium adott otthont május 20-án a “Scientify” elnevezésű Erasmus+ projekt megnyitójának. A Nemzetközi projekttalálkozóra május 19-25. között kerül sor, melyben a magyar mellett egy litván, egy portugál és egy német iskola is részt vesz.

A program fő témája: a természettudományos tantárgyak közötti ismeretek hatékony elmélyítése, az eredményes oktatás, tanulás előmozdítása rövidtávú projektek kidolgozása, kipróbálása révén. (tovább…)

Családi Sportnapot rendeztek a Csepeli Strandfürdőn

2022. május 23. hétfő

Csepel.hu

Óriási érdeklődés mellett rendezték meg a Csepeli Strandfürdő területén a Családi Sportnapot, amelyen több mint harminc csepeli sportegyesület és számos program várta az érdeklődőket.

Mára hagyománnyá vált, hogy a kerületünkben működő sportegyesületek minden évben bemutatkoznak a csepelieknek. A rendezvény házigazdája most idén először a Csepeli Strandfürdő volt, sokkal nagyobb területen, így még több sportolási lehetőséggel, mint korábban. (tovább…)

Játszótereket újít meg az önkormányzat

2022. május 11. szerda

Csepel.hu

Csepelen rengeteg közösségi teret építettünk a családoknak, elég ha csak a Rákóczi kertre, a megújult Napközis Táborra vagy éppen a Kalózhajós játszótérre gondolunk.

A gyerekek biztonsága érdekében az itt lévő játszóeszközöket folyamatosan karbantartjuk, ahogy megtesszük ezt az egyéb játszótereken is – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán. (tovább…)

Folytatódik az iskolafelújítási program Csepelen

2022. május 5. csütörtök

Csepel.hu

A kerületi iskolák felújítását 2019-ben határozta el a kerület önkormányzata a Csepeli Gyermeksziget Program keretében. Elsőként, 2020- ban a Herman Ottó Általános Iskola újult meg, a következő évben a Mátyás Király Általános Iskolára került sor. Nemrégiben a Katona József Általános Iskolában kezdődött el a munka.

A felújítások teljes mértékben önkormányzati forrásból, önerőből valósulnak meg, a polgármesteri program keretében. A cél az, hogy valamennyi nevelési intézmény megújuljon. (tovább…)

Föld napja a Radnótiban

2022. április 25. hétfő

Csepel.hu

A Föld napja alkalmából egész napos programot rendeztek a Radnóti Miklós Művelődési Háznál április 23-án. A gyerekeket zenés mesejátékkal és bábelőadással is várták a szervezők. Színpadra lépett az Island Rock Csepel formáció.

A fitneszpercek jegyében pedig Schwebler Judit instruktor avatta be az érdeklődőket a zumba rejtelmeibe. (tovább…)

Hároméves a Rákóczi Kert

2022. április 21. csütörtök
Csepel.hu
 
Három éve nyitotta meg kapuit a Rákóczi Kert – Családok Parkja, mely változatos, izgalmas programokkal várja a látogatókat.
Az itt dolgozó maroknyi lelkes csapatnak köszönhetően évről évre egyre népszerűbb és kedveltebb az intézmény.

(tovább…)

Borbély Lénárd polgármester: mi mind csepeliek vagyunk

2022. április 20. szerda

Csepel.hu

A koronavírus-járvány ellenére az elmúlt két és fél évben rengeteg olyan fejlesztést sikerült megvalósítani, amit korábban elterveztünk. Csepel egyértelműen fejlődött – mondta Borbély Lénárd.

Az önkormányzati ciklus felénél nagyinterjút adott nekünk Csepel polgármestere, akivel a koronavírus jelentette kihívásokról, megvalósult és a jövőbeni fejlesztésekről, az ukrán helyzetről és a kormánnyal való együttműködésről is beszélgettünk. (tovább…)

Iskolafelújítás: költöztek a Katona iskola alsó évfolyamának tanulói

2022. április 19. kedd

Csepel.hu

Folytatódik a csepeli önkormányzat nagyszabású iskolafelújítási programja, ezúttal a Katona iskolában kezdődnek meg hamarosan a munkálatok.

Ahhoz azonban, hogy a felújítások elinduljanak és befejeződjenek az őszi iskolakezdésre, az épület egy részének kiürítésére és a gyerekek, valamint a tanárok költözésére volt szükség. Fontos, hogy a költözés kizárólag az alsó tagozatos gyerekeket érintette.

(tovább…)

Újra megrendezték a kerületi mezei futóverseny diákolimpiáját

2022. április 12. kedd

Csepel.hu

Bár tavaly a járvány miatt elmaradt, idén a hagyományoknak megfelelően megrendezték a kerületi mezei futóverseny diákolimpiáját március 11-én a Kis-Duna partján, a királymajori rész zöld területén. Tíz általános iskola mintegy ötszáz diákja hat korosztályban teljesítette a kitűzött távokat.

A futóversenyt az önkormányzat támogatta, a díjakat Morovik Attila alpolgármester adta át. Az esemény fő szervezője Hajdú Imre, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola testnevelő tanára, a kerületi testnevelési munkaközösség vezetője volt. (tovább…)

250 óvodás focizott a Bozsik-sportnapon

2022. április 7. csütörtök

Csepel.hu

A Csepel Utánpótlás Sportegyesület szervezésében mintegy 250 óvodás részvételével Bozsik-sportnapot tartottak a Laurencz László Sportcsarnokban.

Kedden és szerdán 9-9 csepeli óvoda, összesen 250 óvodás népesítette be a Laurencz László Sportcsarnokot, ahol különböző labdás és mozgáskoordinációs feladatokban, ügyességi gyakorlatokban mérték össze tudásukat. (tovább…)