‘Csepeli Gyermeksziget Program’ kategória archívum

Újra közösen Csepelért

2021. szeptember 22. szerda

Csepel.hu

A koronavírus-járvány az elmúlt évben nem tette lehetővé, most viszont ismét tartalmas találkozóra került sor a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület tagjai és Borbély Lénárd csepeli polgármester között.

Az egyesületben olyan illusztris neveket találunk, mint Csurgay Árpád és Sára Ernő akadémikusok, Mészáros László tanár, dr. Filip Tamás közjegyző, Versics Judit és Klinghammer István akadémikus, professzor. A baráti beszélgetés során felvetődött a koronavírus-járvány kérdése, a Kis-Duna-part ügye, a közbiztonság, valamint a fizetős parkolás témája is. (tovább…)

Három csepeli játszótér van a legjobbak között

2021. szeptember 8. szerda

Felelős Szülők Iskolája

Sokszor nehéz kitalálni, hova menjünk gyerekkel, szeretnénk kimozdulni, szeretnénk, ha szaladgálna, szeretnénk, ha esetleg lekötné magát, magukat. A Felelős Szülők Iskolája által felsorolt budapesti játszóterek szinte mindegyike ingyenes, ahol belépőt kell fizetni, azt külön feltüntették.

A gyűjteményt a Market4u csapata készítette, és három csepeli játszótér került bele – a csepeliek mind ingyenesek, és mind az elmúlt 11 évben készültek. Büszkék lehetünk rá, de a siker ellenére azért érdemes időnként kimozdulni Csepelről. A Liget Budapest Projekt keretében megvalósított Városligeti Nagyjátszóteret például – szerintünk – semmiképpen sem szabad kihagyni, akkora élményt nyújt, de a gyűjtemény többi játszóterét is szívesen ajánljuk mi magunk is a családoknak. Az alábbiakban a teljes cikk olvasható. (tovább…)

Tanévnyitó a Mátyás iskolában

2021. szeptember 1. szerda

Csepel.hu

Szeptember elsejétől 380 tanuló veheti birtokba a megújult Mátyás Király Általános Iskolát, ahol tegnap tartották a központi tanévnyitó ünnepséget. Az idén 82 éves intézményben Juhász Katalin intézményvezető nyitotta meg a 2021/2022-es tanévet.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében, az iskolafelújítási projekt újabb állomásaként felújított iskola teljes beruházása közel 390 millió forint önkormányzati forrásból valósult meg – közölte Borbély Lénárd polgármester beszédében. (tovább…)

Biztonságosabb közlekedésre hívja fel a figyelmet az önkormányzat

2021. augusztus 31. kedd

Csepel.hu

Az iskolakezdésre időzítve önkormányzatunk figyelemfelhívó akciót indít gyerekeink biztonságosabb közlekedése érdekében. Jól látható helyekre, iskolák közelébe, forgalmasabb gyalogátkelőhelyekhez olyan szövegeket festünk fel, ami a körültekintő átkelésre figyelmeztet – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Sajnos időről időre megtörténnek olyan elkerülhető balesetek a gyalogátkelőhelyeknél, ami sok esetben a nem eléggé körültekintő átkelésből adódik. A fiatalok, gyerekek zenét hallgatva sokszor fülhallgatóval közlekednek, ami balesetveszélyes.

(tovább…)

Póthatáridő az iskolakezdési utalványok átvételére

2021. augusztus 27. péntek

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a veszélyhelyzetre tekintettel az idei tanévben az általános iskola első osztályát megkezdő csepeli gyermekek részére igényelhető 15.000 Ft értékű iskolakezdési utalvány átvételére méltányosságból póthatáridőt biztosít.

(tovább…)

Így újul meg a Mátyás suli

2021. július 28. szerda

Csepel.hu

Teljes mértékben önkormányzati forrásból, mintegy 390 millió forintból újul meg a Mátyás Király Általános Iskola – tudta meg portálunk. A Csepeli Gyermeksziget Program keretében a kerületi önkormányzat tovább folytatja az iskolafelújítási programot.

Első körben a Herman Ottó suli újult meg tavaly, most pedig Mátyás iskolával folytatódnak a munkálatok.

(tovább…)

A Mátyás iskolával folytatódik az iskolafelújítási program

2021. július 26. hétfő

Csepel.hu

A kerületi bölcsőde- és óvodaudvarok felújítását követően tavaly nyáron megkezdődött Csepel nagyszabású iskolafejlesztési projektje.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében elsőként a Herman Ottó Általános Iskola újult meg. Teljes mértékben önkormányzati forrásból a napokban elindult a Mátyás suli felújítása is.

(tovább…)

Kolonics Györgyre emlékeztek halálának évfordulóján

2021. július 16. péntek

Csepel.hu

Kolonics György halálának évfordulóján, július 15-én a hagyományoknak megfelelően újra megrendezték a fáklyás emlékevezést a csepeli kajak-kenu telepen. A kétszeres olimpiai és tizenötszörös világbajnok csepeli kenus 2008-ban hunyt el. Az eseményt ezúttal is a Kolonics György Alapítvány szervezte.

A megemlékezésen megjelent Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek. Ott volt Csabai Edvin, a Kolonics György Alapítvány kuratóriumának elnöke, az egykori élsportolók közül pedig Hüttner Csaba, négyszeres világbajnok, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, valamint Kiss Tamás, a Csepeli Kajak-kenu Egyesület elnöke. Németh Szilárd országgyűlési képviselő arról tett bejelentést, hogy nagymértékű beruházást kezdenek el hamarosan a telepen.

(tovább…)

Átadták a megújult Napközis Tábort

2021. július 5. hétfő

Csepel.hu

Július 3-án megnyitotta kapuit a felújított csepeli Napközis Tábor. A létesítmény teljeskörű korszerűsítése bruttó 1,8 milliárd forintból valósult meg. A tábor ünnepélyes átadása után egész napos családi rendezvénnyel, változatos programokkal várták a látogatókat.

A gyerekek július 5-től vehetik birtokba a tábort és csaknem hat héten keresztül élvezhetik a szünidőt az újjávarázsolt komplexumban.

(tovább…)

Önkormányzati forrásból újult meg az Akácfa utcai Kiserdő

2021. június 29. kedd

Csepel.hu

A felújítást a Pilisi Parkerdő Zrt. – a terület kezelője – végezte április és május hónapban. A fejlesztések, felújítások önkormányzati támogatással valósultak meg. A mostani felújítás költsége összesen bruttó 3.370.453 forint.

Úgy tudjuk, teljes mértékben megújult az esőház, az információs rendszer (tájékoztató táblák, növényismertető táblák, feladatismertető táblák, térképes táblák), a teljes tornapálya. Ezeken kívül szemétgyűjtők, asztalok, padok, behajtást gátló fa oszlopok és a sorompók lettek kihelyezve a területre.

(tovább…)