‘Csepeli Gyermeksziget Program’ kategória archívum

Fogjunk össze újra! – interjú Borbély Lénárd polgármesterrel az elmúlt három évről, a kerület előtt álló feladatokról

2022. október 19. szerda

Csepel.hu

Október 13-án volt három éve, hogy újrázott az önkormányzati választáson Borbély Lénárd csepeli polgármester, megkezdve ezzel a második ciklusát.

A kerület első emberét kérdeztük az elmúlt időszak jelentősebb fejlesztéseiről, beruházásairól, a Csepelt érintő legfontosabb történésekről, különösen a járvány és az energiaválság okozta problémákról. (tovább…)

Évnyitó a felújított Katona iskolában

2022. szeptember 1. csütörtök

Csepel.hu

A felújított Katona József Általános Iskolában tartották az idei kerületi tanévnyitó ünnepséget augusztus 31-én.

Az eseményen többek között részt vett: Borbély Lénárd polgármester, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármester, Tóth János és Tóth Endre, a Dél- Pesti Tankerületi Központ vezetője és helyettese, Dr. Klinghammer István professzor, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) tagja, Csepel díszpolgára. (tovább…)

Továbbra is igényelhetők az iskolakezdési utalványok

2022. augusztus 22. hétfő

Csepel.hu

Meghosszabbította az önkormányzat a 15 ezer forintos iskolakezdési utalványok átvételének a határidejét azoknak, akik még nem éltek a lehetőséggel.

Mától, azaz augusztus 22-e hétfőtől, egészen három héten keresztül az utalványok a csepeli önkormányzat családtámogatási irodáján igényelhetők, munkaidőben. (tovább…)

Faültetés a Rákóczi Kertben

2022. augusztus 22. hétfő
Csepel.hu
 
A nyári szünet utolsó teljes hete is elérkezett, a csepeli gyermekek még önfeledten élvezhetik az iskolamentes életet. Így tesznek a Rákóczi Kertben táborozó gyerekek is, akikkel közösen a kidobós játék és a számháború között fát ültettünk – írja Borbély Lénárd csepeli polgármester a közösségi oldalán.
 
Az elültetett fűzfa tövében egy időkapszulát is elhelyeztek, melyben mindenki belerakhatta kívánságait a jövő generációknak.

(tovább…)

Vakációzok Csepelen – nyári táborokban jártunk

2022. augusztus 17. szerda

Csepel.hu

Bár még tart a nyári szünet, de hamarosan véget ér a táborok időszaka. A csepeli gyerekek ezen a nyáron is sokféle lehetőség közül válogathattak. Ezek közül jónéhány a csepeli önkormányzat jóvoltából ingyenes volt a résztvevőknek: erre pályázati pénzből volt lehetőség. A paletta igen színes: sport, művészeti, helytörténeti és kézműves tábor is megtalálható volt a kínálatban.

A Csepeli Városkép Kft. idén ötféle ingyenes napközis tábort szervezett. A táborok zöme már lezárult, de néhány még jelenleg is tart.  (tovább…)

Felújítják a volt Ifjúsági Tábort Csepelen

2022. július 18. hétfő

Csepel.hu

Megkezdődött a Csepeli Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont – volt ifjúsági tábor – felújítása.  A korszerűsítések két ütemben zajlanak, várhatóan 2023. végére készülnek el. A fejlesztés nyomán egy új családbarát, sport- és rekreációs terület jön létre a Kis-Duna-parton – jelentette be Borbély Lénárd polgármester július 18-ai sajtótájékoztatóján.

Borbély Lénárd polgármester kiemelte, 15 éve merült fel először az a szándék, – az akkori önkormányzat és ingatlanfejlesztők részéről- hogy a csepeli Kis-Duna-partot beépítsék. Ezt ellenzéki képviselőként, civilszervezetekkel közösen utasították el. „A Kis-Duna-partot nem lehet beépíteni kizárólag természet közeli, családbarát, sport és rekreációs céllal lehet fejleszteni, minden olyan célú beépítést meg kell akadályozni, amivel a lakosság nem ért egyet” –hangsúlyozta. Ennek fényében 2016-ban az önkormányzat visszavásárolta és újjáépítette a napközis tábor területét, a mai napon, pedig átadják a munkaterületet és elindul az ifjúsági tábor fejlesztése is. A beruházást széles körű lakossági párbeszéd és közösségi tervezés előzte meg, fórumokon és kérdőíveken kérték ki a helyiek véleményét, mérték fel igényeiket. (tovább…)

Megújul a Lottóház melletti játszótér

2022. július 6. szerda

Csepel.hu

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében folytatja az önkormányzat a játszóterek megújítását. Nemrég megújult a Tárház utcai, és a Csikó sétányon lévő játszótér, ma pedig elindultak a munkálatok a Lottóháznál lévő közösségi térnél.

Itt elbontják a régi eszközöket és egy új több funkciós kalandvárat telepítenek a helyére. Ebben lesz majd csúszda, hinta, valamint mászóeszközök is. A kalandváron felül rugós hintákat és egy homokozót telepítenek ide.

(tovább…)

Iskolakezdési támogatás: július 15-ig igényelhető

2022. július 4. hétfő
Csepeli Hírmondó/Facebook
A csepeli önkormányzat 2017-ben vezette be az iskolakezdési támogatást, mellyel igyekszik megkönnyíteni a családok tanévkezdéssel járó anyagi terheit.
A 15 000 forint értékű iskolakezdési utalványt azok a csepeli lakcímmel rendelkező szülők igényelhetik, akiknek gyermeke szeptemberben kezdi meg általános iskolai tanulmányait az első osztályban.

(tovább…)

Folytatódott a székely–magyar labdarúgótorna

2022. június 23. csütörtök

Székelyhon.ro

Kőkemény, de sportszerű mérkőzésekkel folytatódott szerdán Csíkszeredában a gyerekcsapatok számára kiírt székely–magyar labdarúgótorna. A 6. alkalommal megrendezett vetélkedőn, két korcsoportban 24 erdélyi és anyaországi csapat lépett pályára.

Öt csapat továbbra sem talált legyőzőre a gyerekcsapatok számára kiírt székely–magyar labdarúgótornán. Három versenynap után az U11-eseknél Marosvásárhely, Szováta és Csíkszereda, az U13-asoknál pedig Székelyudvarhely és Csíkszereda csapata veretlen maradt.

(tovább…)

Pedagógusok jelentkezését várják

2022. június 22. szerda

Csepel.hu

A kerületi nyári napközis tábort 2022. július 4-e és augusztus 19-e között rendezik meg három helyszínen (Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpont, Csepeli Napközis Tábor. Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és Egységes Módszertani Intézmény Vénusz utcai telephelye), melynek lebonyolításához idén is várják a pedagógusok jelentkezését.

A táboroztatással kapcsolatos részletek: www.csepelgszi.hu.

(tovább…)