2022. október havi archívum

Őrtűz gyúlt a Daru-dombon Székelyföld autonómiájáért

2022. október 31. hétfő

Csepel.hu

Csepel idén már nyolcadik alkalommal csatlakozott a Székely Nemzeti Tanács kezdeményezéséhez, az őrtűzgyújtáshoz, amely Székelyföld autonómiaigényének kinyilvánításáról szól.

2015-ben a Székely Nemzeti Tanács határozatban fogadta el, hogy október utolsó vasárnapja Székelyföld autonómiájának napja és ekkor hirdették meg először, hogy lobbanjanak fel az őrtüzek Székelyföld-szerte. Már az első évben nemcsak székelyföldi településeken, hanem az egész Kárpát-medencében, így a csepeli Daru-dombon is őrtüzek gyúltak. Kerületünkben azóta hagyománnyá vált a rendezvény, amelyet idén nyolcadik alkalommal rendeztek meg.
(tovább…)

Bátorságpróba elemlámpával

2022. október 30. vasárnap

Csepel.hu

Október utolsó szombatján egy különleges, élményekkel teli családi program várta mindazokat, akik csatlakoztak a Rákóczi Kert bátorságpróbájához.

A résztvevők kalandos, vicces és sportos ügyességi feladatokon keresztül tehették próbára tudásukat és merészségüket.  A 18 állomásból álló bátorságpróbán több száz család vett részt sötétedés után.
(tovább…)

A téli időszakra bezár a királyerdei és a csillagtelepi kisposta

2022. október 29. szombat

Csepel.info

Energiatakarékosság miatt november 12-től ideiglenesen – a téli időszakra – zár be a két csepeli postahivatal. A munkavállalókat nem bocsájtják el, a kisposták tavasszal újra nyitnak.

Az alábbiakban a Magyar Posta közleményét olvashatják. (tovább…)

Sok a költözködő Budapesten, de a csepeliek Csepelen maradnak

2022. október 28. péntek

24, Csepel.info

Dinamikusan nőtt a fővárosi vándorlási kedv, de amíg az belvárosiak – főként az erzsébetvárosiak – szinte menekülnek a kerületükből, a csepeliek igyekeznek Csepelen belül új lakást vásárolni – derül ki a KSH friss adataiból.

Az OTP Ingatlanpont elemzője úgy látja, hogy sokakban még a Covid járvány előtt vagy annak hatására születhetett meg a döntés, ám a megvalósítás lehetőségét csak a járvány visszaszorulása, és a 2021-ben igen kedvező lakásvásárlási feltételek adták meg számukra.

(tovább…)

Orbán Viktor: Bővülhet az árstopos termékek köre

2022. október 28. péntek

Magyarnemzet.hu

Orbán Viktor (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

– A legújabb kormánydöntés értelmében pedig húznak egy határt és megvédik a vállalkozókat a kamatokkal szemben. Ezt a bankoknak kell majd kifizetni – jelentette be Orbán Viktor a Kossuth rádióban. A miniszterelnök beszámolt a múlt heti EU-csúcs tapasztalatairól, valamint jelezte, hogy a brüsszeli szankciók nem váltották be a hozzá fűzött reményeket. Mint mondta, megjelentek a spekulánsok, akik a jelenlegi helyzetből extraprofitot remélnek. Továbbá szót ejtett arról is, hogy bővülhet az árstopos termékek köre.

– Mindenki idegesebb volt a szokásosnál. Az, hogy minden országban nő a feszültség, a brüsszeli tárgyalótermekben is érződik – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a múlt heti, európai uniós csúcsról. A miniszterelnök elmondta, hogy ebben a háborús helyzetben a józan ész a békét támogatja.  (tovább…)

Komjáthi Imre: Nem automatikus, hogy az MSZP támogatja Karácsonyt 2024-ben

2022. október 27. csütörtök

Mandiner, Csepel.info

Az újdonsült MSZP-társelnöknek nagyon elege van abból, hogy „akkumulátor pártként” használják a szocialistákat: azaz ők az adják az irodát, az aktivistákat, a többiek meg a jelöltet.

A történethez talán egy kicsit hozzátartozik, hogy a DK már kifejtette: nem feltétlenül támogatják az egyébként kudarcot kudarcra halmozó főpolgármestert. Na nem az alkalmatlansága miatt, hanem mert nem DK-s. Meg nem is MSZP-s. (tovább…)

Minden idők legnagyobb értékű kábítószerfogása Csepelen

2022. október 27. csütörtök

Police

Az elmúlt hetekben a rendőrség az eddigi legnagyobb drograzziáját tartotta. A termés: 600 millió forint értékű lefoglalt kábítószer. Ezen felül a fővárosi rendőrök 500 ezer adag, hígítástól függően 10-14 milliárd forint feketepiaci értékű drogot vontak ki a forgalomból. A rendőrök összesen 109 embert vettek őrizetbe. Csepelen szeptember 7-én minden idők legnagyobb magyar kábítószerfogását is ennek köszönhették.

A témában 2022. október 27-én közös sajtótájékoztatót tartott az ORFK, NAV, KR NNI és a BRFK. (tovább…)

A Csepeli Piac ünnepi nyitvatartása

2022. október 27. csütörtök

Csepel.hu

Tálcán kínálták a kábítószert az ellenzéki divatguru szülinapi buliján

2022. október 27. csütörtök

Csepel.info

Letartóztatták Herczeg Zoltán divattervezőt kábítószer-fogyasztás és -kereskedelem gyanúja miatt. Az ellenzéki propagandagyár divatguruját a  BRFK kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt tartóztatta le.

Ha a vád bebizonyosodik, Herczeg akár 8 év börtönt is kaphat. A Bors ráadásul talált egy olyan videót is – mutatjuk -, ami miatt biztosan kiveri majd a víz Herczeg Zoltánt a vádlottak padján. Herczeg most egy barátjának üzent a “böriből”.

(tovább…)

Visszatért Csepelre Zámbó Jimmy ikonikus autója

2022. október 27. csütörtök

Blikk

Zámbó Jimmy autója jó kezek közé került, hiszen Peter Srámeknek sikerült megkaparintania példaképe luxuskocsiját.

Peter Srámek már gyermekként is imádta Jimmy dalait, sőt, évvekkel ezelőtt az elhunyt énekes miatt tanult meg magyarul is. Két éve pedig egy nagy álma is valóra vált: az ő tulajdona lett Jimmy ikonikus fekete luxus-Mercedese.

(tovább…)