Nyugdíjas hajókirándulás a Dunán

Csepel.hu

Bár kissé borongós, szeles időben indult, de jó hangulatban telt az idei első nyugdíjas hajókirándulás, mely éppen tíz éve indult útjára. A kerület egyik legnépszerűbb programján ezúttal is közel 300 nyugdíjast láttak vendégül.

A kiránduláson részt vett Borbély Lénárd polgármester, Pákozdi József alpolgármester és Szentkirályi Aladár, a Nyugdíjas Közösségi Ház művészeti vezetője is.

A Zsófia főhercegné városnéző hajó 10 órakor indult a Bálnától. Borbély Lénárd polgármester a vendégeket köszöntve elmondta: az önkormányzat jelenlegi vezetése számára fontos, hogy változatos programokkal színesítsék a kerületben élők mindennapjait és ebben a nyugdíjasok számára megrendezett programok is kiemelt helyen szerepelnek. Hangsúlyozta, számos újdonság van a rendezvények palettáján, operettek, komolyzenei előadások, a Csepeli Szimfonikus Zenekar is több alkalommal tart majd előadást. Borbély Lénárd egyúttal leszögezte, amennyiben polgármesteri munkáját folytatni tudja, ezek a programok továbbra is megmaradnak. Sajnos nem mindenki ért egyet ezekkel, vannak, akik megszűntetnék. Ahhoz azonban, hogy a kerületi rendezvények működjenek, erős háttér és csapat szükséges – tette hozzá.

A hajó a már jól megszokott útvonalon haladt, a város legszebb pontjait érintve. A fedélzetről nagyszerű kilátás nyílt a Gellért-hegyre, a Parlamentre, a budai várra, a Várkert Bazár felújított épületére, és a Margit-szigetre is. A jó hangulatról élő zene gondoskodott. Az örökzöld slágereket Hadnagy Andrea és Varga Gábor Vilmos előadásában hallgathatták meg a vendégek.  Sokan az emeleti nyitott fedélzeten élvezték a kivételes panorámát.

A mintegy három órás programot az önkormányzat támogatásával a Csepeli Városkép Kft. munkatársai szervezték.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !