2018. február havi archívum

Magyar aranyérem gyorskorcsolyában – videóval

2018. február 22. csütörtök

888

A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású magyar csapat fantasztikus versenyzéssel aranyérmet szerzett a férfi 5000 méteres rövidpályás gyorskorcsolyaváltók csütörtöki döntőjében a pjongcsangi téli olimpián.

A váltónak Dél-Koreával, Kínával és Kanadával kellett megküzdenie az érmekért. Már a rajtot követően az élen volt a magyar csapat, azonban Dél-Korea együttese visszavette az első helyet, ám később kicsúsztak.

(tovább…)

Péntektől változik a gázolaj ára

2018. február 22. csütörtök

Holtankoljak.hu, Mr. Gabee, Csepel.info

Péntektől újra változnak az üzemanyagárak. A szerdán lecsökkentett 2 forint vissza emelésre kerül a gázolaj esetében.

A benzin ára péntektől nem változik, ennek átlagára marad 351 forint, a gázolaj átlagára pedig 359 forintra emelkedik.

Meghalt Tahi Tóth László

2018. február 22. csütörtök

INDEX, MR.Gabee, Csepel.info

“Tahi Tóth László családja és a Vígszínház társulata mély fájdalommal és megtört szívvel tudatja, hogy Tahi Tóth László, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művész, kollégánk és barátunk türelemmel és méltósággal viselt betegség után életének 75. évében elhunyt. Emlékezetes és felejthetetlen alakításait, tehetségét, életszeretetét örökre szívünkben őrizzük” – írta a Vígszínház Facebook-oldalán.

Tahi Tóth Lászlót a Vígszínház saját halottjának tekinti, temetéséről később adnak tájékoztatást.

A színészt 2017 januárjában mentő vitte el a József Attila Színházból, miután rosszulléte ellenére is végigjátszotta az előadását. Később a Vígszínház közleményben tudatta: a rosszullét mögött egy korábbi stroke állt. Márciusban aztán újabb közleményt adott ki a színház: “A Vígszínház művésze, Tahi Tóth László súlyos műtéten esett át, és további hosszas kezelés vár rá. A gyógyuláshoz most a legnagyobb nyugalomra van szüksége, akárcsak a családtagoknak, hogy mindenben mellette állhassanak.”

A színész végük 2017 októberében tért vissza a színpadra, akkor azt mondta a Borsnak: “Nagyon jól vagyok, különösen, hogy újra játszhatok! A közönség is nagyon jó volt ma este, külön megtapsoltak a végén, ez külön is nagyon jól esett nekem.” 2018 februárjában újra rosszabbodott az állapota, de a család ekkor nem közölt részleteket.

Tahi Tóth László Budapesten született 1944. január 23-án. 1966-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, és azóta, több mint ötven éve volt a Vígszínház tagja. Könyve is jelent meg GEG címen.

Az elmúlt fél évszázadban Hegedűs Gyula-emlékgyűrűvel, Jászai Mari-díjjal, Ajtay Andor-emlékdíjjal, Érdemes művész címmel, Pro Comedia-díjjal, Kiváló művész címmel, 2017-ben pedig Kossuth-díjjal tüntették ki.

Rendőrkézen a Szent László utcai bántalmazók

2018. február 22. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Szerdán számoltunk be arról, hogy 2018. február 20-án a Szent László úti Arany János Általános Iskola (egykori KÉK iskola) szomszédságában, közterületen, az iskola egyik 7. osztályos tanulóját bántalmazták szintén iskoláskorú személyek.

A történet csütörtökön ismét folytatódott. Szerkesztőségünk információi szerint ismét felbukkant a bántalmazást kezdeményező társaság, ugyanis ismét belekötöttek egy kislányba, akinek annyi lélekjelenléte volt, hogy odafusson egy tanárhoz. Az iskola értesítette a rendőrséget, akik nagy erőkkel érkezetek a helyszínre, ahol a társaságot elfogták.

Veszélyeztetett francia zsidóság

2018. február 22. csütörtök

Mandiner, Magyar Idők

Fotó: REUTERS/Vincent Kessler

Franciaországban nő az antiszemita támadások száma. A kérdés: összefügg-e ez a bevándorlással? Ezzel a provokatív címmel jelent meg elemzés a nívós Gatestone Institute atlantista, konzervatív intézet portálján.

A szerző, Guy Milliére, a University of Paris oktatója, megannyi, a francia külpolitikáról szóló munka szerzője. Elemzésében egy, a progresszió gátlástalan hívei által kevéssé bemutatott témának járt utána az elmúlt évek eseményeit vizsgálva: ez a bevándorlás által hozott antiszemitizmus, a harmadik világbeli muszlim közösségek által táplált elemi zsidóellenesség, illetve ezeknek hatása az európai zsidó közösségre. (tovább…)

Zseniálisan szívatta meg az MSZP Szabó Szabolcsot

2018. február 22. csütörtök

Csepel.info

Az MSZP-s “kémfotó” készítőjének remeghetett a keze a nevetéstől (a mi fotógalériánk itt látható)

Nem akármilyen előzmények után készült az a kémfotó, amit Szabó Szabolcs, az Együtt csepeli-soroksári jelöltjének választási gyűléséről tett ki az MSZP – derült ki egy elszólásból. Az MSZP úgy szívatta meg Szabót, hogy egy 460 fős termet adtak oda neki, miközben szimpatizánsokkal, aktivistákkal és Szabóval együtt sem voltak húsznál többen a rendezvényen. Ez után már csak egy fényképezőgép kellett…

Szabó Szabolcs az elmúlt hónapokban azzal kampányolt a médiában, hogy ő az egyetlen olyan politikus, aki nyerni tudott eddig Csepel-Soroksáron a Fidesz ellen. Mindezt úgy tette, mintha nem segítette volna őt korábban mindenben az MSZP, a DK és a Párbeszéd helyi szervezete. Csak emlékeztetőül: amíg Szabó 0,6%-kal nyert 2014-ben, 16 éven keresztül 25%-osnál is nagyobb előnnyel nyertek ugyanitt a szocialisták. (tovább…)

Dominanciaharc zajlik a baloldalon

2018. február 22. csütörtök

Hirado.hu

Nem kormányváltást akarnak, csak azt, hogy frakciójuk legyen – ezt mondta Botka László, az MSZP egykori miniszterelnök-jelöltje az ellenzékről.

Arról az ellenzékről, amelynek pártjai és politikusai egymást sem kímélik: Gyurcsány Ferenc évértékelőjében kapott az LMP, az MSZP is, aztán Gyurcsány Ferenc az LMP-től, a csepeli körzeten az Együtt és a szocialisták szólalkoztak össze, és még ott van a Jobbik is, amelyik nyitna balra, de ott egyelőre csak zárt ajtókat talált. (tovább…)

Retro: Csepel 250-esek a Magyar Néphadsereg terepversenyén

2018. február 22. csütörtök

Yuotube

A Magyar Néphadsereg terepversenye 250-es Csepelekkel 1952-ben. A videót az alábbiakban tekintheti meg: (tovább…)

Lakossági fórum a fővárosi településrendezési eszközök partnerségi egyeztetéséről

2018. február 22. csütörtök

csepel.hu

Forrás: csepel.hu

Pesterzsébeten rabolt, keresik

2018. február 22. csütörtök

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság 01200/290/2018. bűnügyi számon nyomozást folytat ismeretlen tettes ellen rablás bűntett miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen férfi 2018. február 17-én 3 óra 30 perc körül Budapest XX. kerületében közlekedő 923-as éjszakai buszon kikapta egy utas kezéből annak mobiltelefonját, majd a buszról leszállt. A sértett a férfi után szaladt és amikor utolérte, megpróbálta visszakérni telefonját, azonban ekkor az elkövető őt megfenyegette és a telefonnal ismeretlen helyre távozott.  (tovább…)