2008. április havi archívum

Páholyt kapott Avarkeszi a süllyedő hajón

2008. április 29. kedd

Csepel.info, Gondola.hu

Avarkeszi Dezső

Kevesebb lesz a mosoly

Két államtitkár lesz a jövőben egyes minisztériumokban: Burány Sándor és Molnár Csaba a gazdasági tárcához kerül, az Önkormányzati Minisztériumban Jauernik István lesz a másik államtitkár, a munkaügyi tárcánál Korózs Lajos, az Oktatási és Kulturális Minisztériumban Csák Ferenc, míg az igazságügyinél Avarkeszi Dezső   lesz az új államtitkár. A csepeli politikus 1996-1998 között már volt egyszer politikai államtitkár az Igazságügyi Minisztériumnál. (tovább…)

A csepeli Fidesz helyi népszavazást kezdeményez a Kis-Duna-part ügyében

2008. április 29. kedd

Fidesz-KDNP frakció

 

Kis-Duna part

Sokan megmentenék

A csepeli önkormányzat vezetői és MSZP-s többsége – határozott tiltakozásunk és ellenszavazataink ellenére – úgy döntött, hogy wellness központ megépítése céljából eladja az önkormányzat hat Kis-Duna-parti ingatlanát. A helyi lakosok és a Kis-Duna zöld környezetét féltő, óvó civilszerveztek az ingatlanügyletet és a wellness központ megépítését is ellenzik. Legfőbb ellenérveik a többszörösére növekvő közúti forgalom miatti környezetszennyezés és balesetveszély; a Kis-Duna-part közcélúságának elvesztése és az önkormányzati vagyon elkótyavetyélése voltak. (tovább…)

„Szakmailag alkalmatlan” paraméterkönyv – Menesztések a BKV-nál

2008. április 29. kedd

MTI, Mno.hu

A vezetése alatt készített idei paraméterkönyv szakmailag alkalmatlan – ezzel indokolta a BKV Somodi László felmentését hétfőn. Vitézy Dávid, a BKV felügyelőbizottságának a Fidesz által delegált tagja az MTI-nek elmondta: megütközéssel értesült a cég szakmai ügyekben autentikus vezérigazgató-helyettesének menesztéséről. (tovább…)

Kisebbségi kormány alakul

2008. április 29. kedd

Mno.hu, HVG

 

Gyurcsány kormány

Új pontok, lépések, pillérek, politika, csapat, kormány, Gyurcsány – az SZDSZ pártgarnitúrája is a helyén maradhat (kép: Hírszerző)

Hét új minisztert jelentett be a kisebbségi kormányzásra készülő Gyurcsány Ferenc a parlamentben. Sokak számára ismerősen csenghetnek a nevek, hiszen a kommunista érabeli Úttörőszövetség felelősétől a KISZ funkcionáriusán át az MSZMP vezető tisztségviselőjéig és Gyurcsány cégbirodalmáig széles paletta tanúskodik a személyi válogatás szempontjairól. A csalással megválasztott Kóka János kijelentette: nem célja a kisebbségi kormány megbuktatása. (tovább…)

Fülemülék éjszakája

2008. április 28. hétfő

MTI, HírExtra

Fülemüle

A fülemülék énekét lehet meghallatni képzett madarászokkal együtt Budapesten a Margitszigeten, a Hajógyári-szigeten és Csepelen május 6-án. Az országos eseménysorozatot további 22 vidéki helyszínen rendezik meg május első hetében. A szervező Magyar Madártani Egyesület (MME) honlapján – http://www.mme.hu – megtalálhatók a pontos időpontok és helyszínek. (tovább…)

Nyolcvan éves Lakihegy

2008. április 28. hétfő

Metro

Lakihegy

Nyolcvan éve, 1928. április 29-én helyezték üzembe a lakihegyi adótornyot. Az első magyarországi rádióadó, egy szikratávíró állomás 1914-től üzemelt Csepelen. (tovább…)

Öngyilkosság a Nap utcában

2008. április 28. hétfő

Csepel.hu

Nap utca

Tragikus eseményről értesítették szombat délelőtt a Csepeli Rendőrkapitányságot. A szemtanúk beszámolója szerint, a Nap utca 8-as számú tízemeletes ház ötödik emeletéről kiugrott egy asszony. A riasztást követően a mentők és a rendőrök gyorsan a helyszínre érkeztek, de a hetvenhat éves asszonyon már nem tudtak segíteni, csupán a halál tényét lehetett megállapítani. A tragédia körülményeinek és okainak vizsgálatát a rendőrség megkezdte.

Kótyavetye 2.0 – eladják és beépítik a csepeli Kis-Duna partot

2008. április 28. hétfő

Csepel.info

RSD

Túl sok a fa és túl sok a fű – a csepeli
önkormányzatnak az a fejlődés, ha beépítik

Készpénzért értékesíti a csepeli önkormányzat Kis-Duna parti ingatlanjait – többek között erről döntött Csepel képviselőtestülete. A döntést finoman szólva „nem tette ki az ablakba” a kerület MSZP-s vezetése. Noha stratégiai lépésről van szó, Csepel hivatalos honlapján hiába keresnénk az erről szóló tájékoztatást. Még a testületi anyagok letölthető dokumentumai között sem találni a végül elfogadott határozatot. (tovább…)

Ma kettőig lehet leadni az elektronikus hulladékot

2008. április 26. szombat

Csepel.hu

Április 26-án, szombaton, 9-14 óra között, az Ökomat Kht munkatársai immár harmadik alkalommal szervezik meg Csepelen a veszélyesnek számító elektromos és elektronikai hulladékok ingyenes begyűjtését. A helyszínek, ahol a működésképtelen, használhatatlan eszközöket átveszik:

– a Csepeli piac parkolója
– a Kikötő utcai ABC parkolója, valamint
– a Csikó sétányon lévő Szolgáltatóház parkolója.

Kapolyi szerződött a levadászókkal, Keller volt a megbízó

2008. április 25. péntek

Mno.hu

Kapolyi

Szoci-áldemokrata?

2002 végén egy magánnyomozó betéti társaság megbízást kapott Orbán Viktor leköszönt kormányfő, Simicska Lajos egykori APEH-elnök és Kalmár István, a Magyar Posta volt elnök-vezérigazgatója levadászására. A magánnyomozó cég nem kevesebbet vállalt, mint hogy e három emberről dokumentáltan annyi terhelő adatot gyűjt össze, amely elegendő lesz egy ellenük indítandó büntetőeljárásban történő elmarasztaláshoz. A féléves időtartamra tervezett törvénytelen nyomozásnak csupán a rezsiköltsége majdnem százmillió forintra rúgott, megrendelő azonban így is akadt. (tovább…)