2024. február havi archívum

“Mostantól mi leszünk a szocik” – Németh Szilárd “őszödi” beszéde

2024. február 29. csütörtök

Csepel.info

Németh Szilárd a Jedlik Gimnázium 2021. október 18-i bejárásakor (fotó: Ábel Attila)

A fenti mondattal kommentálta Németh Szilárd 2019-ben, hogy a Fidesz küldetése megváltozott, és már az “alapítványozás”, egyéni gazdagodás a cél. Ennek jegyében jelentette be igényét a csepeli önkormányzat több vagyontárgyának megszerzésére.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere és a fideszes alpolgármesterek erre nem voltak hajlandóak, ezért a Fidesz alelnöke olyan bosszúhadjáratot indított ellenük, ahol még a családtagjaik is célkeresztbe kerültek. Ábel Attila visszaemlékezését és megjegyzéseit az alábbiakban szó szerint közöljük. (tovább…)

LED lakossági csereprogram Csepelen

2024. február 29. csütörtök

Csepel.hu

Figyelem!

Ma (február 29-én) éjfélkor lezárul az INGYENES lakossági LED csereprogram regisztrációja a www.ledcsere.hu oldalon. Tehát itt az utolsó lehetőség, hogy a mai napon pótolják az esetleges elmaradást.

(tovább…)

Aranyeső: A Halker-KirályTeam ökölvívói hat aranyérmet szereztek

2024. február 28. szerda

Csepel.hu

A Halker-KirályTeam ökölvívói hat aranyéremet szereztek

Jó hangulatú és nagyszabású ökölvívó-viadalt rendeztek a Bakony egyik kis ékszerdobozának számító magaslati településén, Zircen múlt szombaton. 

Az Felsőörsi Bokszsuli és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség második alkalommal rendezte meg a II. Bakonyi betyár ökölvívó kupát, ahol idén több mint száz bokszoló nevezett összesen négy nemzet színeit képviselve.

(tovább…)

Ülésezett a képviselő-testület – Leszavazták a költségvetést

2024. február 28. szerda

Csepel.hu

A februári képviselő-testületi ülésen a Fidesz-KDNP négy politikusa a DK-MSZP-Momentum hat képviselőjét segítve levették napirendről Csepel költségvetését. A döntés miatt többek között 1700 önkormányzati munkavállaló nem kapja meg a béremelését március elsejétől, ahogy a közelmúltban bevezetett egynapos sebészet, az orvosi ügyelet és a szakorvosi rendelő, a nyugdíjas klub, a segélyezés és a strand működtetése is veszélybe került.

A testületi ülés napirendje előtt Borbély Lénárd polgármester a képviselő-testület nevében köszöntötte azokat a csepelieket, akik öregbítették kerületünk hírnevét. Díjazásban részesült Vígh Krisztina, a Szárcsa Általános Iskola intézményvezetője valamint Meggyes Rita és Vizsoli Mária testnevelők; Keppel Gyula, a Weiss Manfréd Szakképző iskola magyartanára és a Mansfeld Péter Kortárs Képzőművészeti Galéria vezetője; Buday Balázs, a Strandröplabdázásért Sportegyesület vezetője, Soós Izsák edző, valamint Hajós Artúr, Stréli Bence, Vasvári Zsófi, Kun Stefánia,Tari Bence, Veress Ákos, Borbély Boldizsár és Niemeier Lukas strandröplabdázók. (tovább…)

LED lakossági csereprogram Csepelen

2024. február 27. kedd

Csepel.hu

Csütörtökön zárul az Önkormányzat és a CYEB Energetika Kft. által meghirdetett lakossági LED csereprogram.

Amennyiben Ön is szeretne INGYENESEN korszerű LED lámpákhoz jutni, nem kell mást tennie, mint regisztrálni a https://ledcsere.hu/ oldalon.

Éljen a lehetőséggel!

(tovább…)

Öttusa díjátadó Csepelen

2024. február 26. hétfő

Csepel.hu

Csepel Öttusa és VSE február 24-én tartotta meg az évadnyitó- és záró egyesületi rendezvényét. Az egyesület tagjai megemlékeztek Benedek Ferenc mesteredzőről.

Pataki Zoltán egyesületi elnök értékelte az előző évet és felvázolta a sportág jelentős mértékű változásaira való előkészületeket. Ezt követően díjazásban részesültek a kiemelkedő sportteljesítményt elért versenyzők és egyesületi tagok. Az év csepeli öttusázójának járó elismerést Kardos Bence kapta.

(tovább…)

Töketlen a csepeli baloldal, hiába segít nekik Németh Szilárd

2024. február 26. hétfő

Csepel.info

Zöld színnel Németh Szilárd Fidesz-DK-MSZP-Momentum koalíciója: Balogh Ernő (Fidesz), Czibulyáné Szonday Szilvia (Fidesz), Makray Barbara (Fidesz), Zupkó János (Fidesz), Csaba Péter Alajos (MSZP), Dukán András Ferenc (Momentum), Horváth Gyula (DK), Losonci Róbert (MSZP), Takács Krisztián (MSZP), Várkonyi András (DK)

Javaslat nélkül hívta össze hétfőre a csepeli pénzügyi bizottság ülését Dukán András, a Momentum polgármester-jelöltje, miután Németh Szilárd segítségével csütörtökön leszavazták a költségvetést – értesült a Csepel.info.

A politikus tehetetlensége jeléül az általa elutasított költségvetést küldte el tanulmányozásra a bizottsági tagoknak. Az ok tragikomikus. A DK-MSZP-Momentum még azt sem tudja, hogy miért nem támogatja az önkormányzat működését, és a politikai vádaskodáson túl semmit nem mutatnak fel. Mivel nincs semmi javaslatuk, a semmit kell megvitatni a hétfői bizottsági ülésen.
(tovább…)

Emlékezés a kommunizmus áldozataira Csepelen

2024. február 25. vasárnap

Csepel.hu

Az emléknap Kovács Béla, a Független Kisgazdapárt főtitkára előtt tiszteleg, akit 1947-ben ezen a napon tartóztatott le a szovjet hatóság köztársaság-ellenes összeesküvés koholt vádjával.

Az emléknap alkalmából tartott megemlékezést a csepeli önkormányzat február 25-én.

(tovább…)

Olimpiai bajnoki címért küzdhet Párizsban Veres Roland ökölvívó

2024. február 24. szombat

Csepel.hu

Veres Rolandot a Nemzeti Versenysport Szövetség az év ökölvívójának választotta tavaly.

Az 57 kilogrammos súlycsoportban versenyző sportoló Kovács István ökölvívó bravúrját szeretné megismételni, aki 1996-ban, Atlantában lett olimpiai bajnok, s azóta nem született magyar olimpiai aranyérem ökölvívásban.

(tovább…)

A Halker KirályTeam legjobbjait díjazták

2024. február 24. szombat

Csepel.hu

Kiemelkedő évet zárt tavaly a Halker KirályTeam, amelynek versenyzői az egyesület harminckilenc éves fennállása óta a legjobb eredményeket érték el a hazai és a külföldi viadalokon – hangzott el a klub díjátadó gálaestjén a Királyerdei Művelődési Házban.

Király István, a klub elnöke büszkén jelentette be, hogy a csepeli egyesület versenyzői a világ legeredményesebb résztvevői sportágukban, most pedig a legjobbak között a legjobbakat díjazzák.

(tovább…)