2011. május havi archívum

Kettős gyilkosság: „Deme nem könyörgött az életéért”

2011. május 31. kedd

Csepel.hu, Magyar Hírlap

Deme Gábor (balra), amikor még a párt egyik üdvöskéje volt

„Remélem, nem fogják rám nyomni az egész ügyet” – közölte Kun Tamás, a csepeli kettős gyilkosság elsőrendű vádlottja a Fővárosi Bíróságon folyó per kilencedik tárgyalási napján. Az emberöléssel gyanúsított egykori biztonsági őr azt is nyomatékosan közölte, hogy Deme Gábornak nem kellett félnie tőle, s a volt igazgató a gyilkosság helyszínén és idején sem rettegett senkitől.

Meglepő volt a keddi tárgyaláson, hogy az eddig mélyen hallgató és vallomást nem tevő Kun Tamás több észrevételt tett az eddigi tanúvallomásokkal kapcsolatban. A legfontosabb megjegyzése az volt, hogy kijelentette: „Egy szó sem igaz abból, hogy a gyilkosság helyszínén és idején Deme Gábor térden állva könyörgött volna nekem, hogy ne lőjem le. Ugyan már!” Kun ezzel a vallomásával ellentmondott Demének, akinek a védelme éppen arra épít, hogy a volt iskolaigazgatót is rettegés fogta el a gyilkosság pillanatában, s attól tarthatott, hogy vele is végeznek. „Demének nem volt oka a félelemre” – tette hozzá Kun. (tovább…)

Orbán: Eljött az idő, hogy kiálljunk magunkért!

2011. május 31. kedd

Fidesz.hu

Elegünk volt a múlt kudarcaiból, hogy csak azok járnak jól, akik trükköznek és ügyeskednek, de dolgozni nem akarnak – fogalmazott Orbán Viktor a Gazdasági fordulat című, a kormány első évét értékelő konferencián. A kormányfő emlékeztetett, tavaly hazánk szövetséget kötött arra, hogy bármilyen ellenféllel szemben megküzdenek azért, hogy Magyarországot felemeljék.

Orbán Viktor a konferencián elhangzott gondolatokra reagálva, beszéde elején úgy fogalmazott, jelenleg hazánkban heti ötnapnyi munkából nem lehet megélni. Amennyiben ez a jövőben így lesz, akkor ő is elismeri a szabad vasárnap gondolatát, de addig nem tudja támogatni. Hozzátette azt is, amikor történelmi jellegű adórendszer átalakítást hajtanak végre, akkor nem állhat elő olyan helyzet, hogy elsősorban a kétkezi munkások kevesebbet keressenek, mint az előzőben. Be kell tartani a bérmegállapodást – szögezte le, kiemelve: a kormány nem nyugszik addig, míg nem szerez érvényt az adott szavának ezen a területen. Véleménye szerint ez mindennek az alfája és omegája. Mint folytatta, a kitűzött tisztességes adórendszer megvalósításáig másfél évre lesz szükség, ehhez azonban meg kell szüntetni a kedvezményeket és folyamatosan csökkenteni kell az adókulcsot. (tovább…)

Új címert választhatnak a csepeliek

2011. május 31. kedd

Csepel.info

A régi-új csepeli címerre itt lehet szavazni

300 évvel a hűbéri szerződés megkötése után, amikor először határozták meg hivatalos iratban Csepel határait, a postán vagy az interneten keresztül újra választhatják címerüket a csepeliek. Három javaslat közül lehet választani. Egy a régi, ma is használt címer, amely a korabeli jobbágyélet terményeit és eszközeit ábrázolja, egy a település történelmi múltjára és névadójára, Árpád vezér főlovászára utal, egy pedig Csepel földrajzi elhelyezkedésére – értesült a Csepel.info.

A jelenleg használt községi pecsét, amely később a kerület címerévé vált, 1742-ben készült, és az akkori Csepelen lakó jobbágyok mindennapi életéhez kötődik. A címerben vízként hullámzó földeken gabonaszálak láthatók, előttük a korabeli paraszti élet eszközeivel. Csepel a XIX. század végétől azonban egyre inkább ipari település lett, XX. századi történelme pedig eggyé vált a magyar nagyiparéval. Ma a csepeliek közül segítség nélkül tízből kilencen még körülírni se nagyon tudják, hogy mi látható a kerület címerében. Ennél is kevesebben, mindössze egy-két százalék tudja megnevezni az ott látható eszközöket, a döntő többség pedig konyhakéseket, kaszákat, esetenként körömreszelőt vél látni bennük.

Új szavazásunk: Ön szerint mi látható Csepel jelenlegi címerén a hullámzó föld és a kalászos növények között? (tovább…)

Fáklyázás

2011. május 31. kedd

Csepel.hu

Az FGSZ Zrt. Vecsési Földgázszállító Üzem 2011. június 1-jén 7.00 órától 10.00 óráig kb. egy óra időtartamban fáklyázással járó karbantartási munkát végez a Szigetszentmiklós II. (Csepel-leágazó) gázvezeték rendszeren.

Ez fény-és hanghatással jár, így kérik a lakosság szíves türelmét és megértését.

Feltehetően cigarettacsikk okozta az erkélytüzet

2011. május 31. kedd

Csepp TV

Agárdi Pop Strand programja – csepelieknek féláron!

2011. május 31. kedd

Csepel.hu

Németh Szilárd, Csepel polgármesterének kezdeményezése nyomán az idén 35 éves Agárdi Pop Strand rendezvényeire a csepeli állandó lakhellyel rendelkezők 50%-os áron válthatnak jegyet. A csepeliek számára Agárd könnyen megközelíthető, így a szórakozás három generáció számára megfizethető áron biztosított.

Július 2-tól egészen augusztus 20-ig minden szombati napon koncertekkel várják az Agárdra érkezőket. Mint azt Turbók János főszervezőtől megtudtuk, 2011-ben a fellépők között szerepel az Irigy Hónaljmirigy, az Edda, a Neoton Família és a Tankcsapda, de a fiatalabbak örömére Janicsák Veca is elvállalta a szereplést. A kedvezmény igénybe vételéhez személyi igazolvány és lakcímkártya bemutatása szükséges!

Zuhanó gyógyszerárak

2011. május 31. kedd

Ötven orvosság lesz olcsóbb június elsejétől

Népszabadság

Ez csak a lista eleje – a teljes felsoroláshoz kattintson ide (grafika: Nol.hu)

A gyártók több mint félszáz orvosság árából engedtek, így június elsejétől főként szív-érrendszerre, epilepsziára, allergiára ható készítményekért és egyes tápszerekért is kevesebbet kell június elsejétől fizetniük a betegeknek.

Az árcsökkenés átlagos mértéke 11,5 százalék, de több olyan termék is van, amelyekhez a betegek 25-30 százalékkal olcsóbban juthatnak. (tovább…)

Megállapodás a bankokkal: segítséget kapnak, akik rászorulnak

2011. május 31. kedd

Mno.hu, TV2, Csepel.info

A gazdasági válság nyilvánvaló hatásai ellenére az Orbán-kormány volt az első, amely védeni igyekezett a bajba került lakáshiteleseket. A kilakoltatási moratórium bevezetése után most öt pontban jött létre megállapodás a legsúlyosabb társadalmi kérdésben – mondta el Orbán Viktor miniszterelnök hétfői sajtótájékoztatóján.

– Kemény megbeszélések után találtunk olyan pontokat, amelyekben meg tudott egyezni a bankvilág és a kormány – hangsúlyozta a miniszterelnök. Öt pontban jött létre megállapodás a legsúlyosabb társadalmi kérdésben – tette hozzá. – A hitelért lakást vásárolók az elmúlt nyolc év legnagyobb vesztesei lettek. Otthonvédelmi akciótervet hoztunk létre – jelentette be a miniszterelnök. (tovább…)

Egyéves a Kormány

2011. május 30. hétfő

Csepel.hu, Kormány.hu

Mintegy 900 napirendi pontot tárgyalt meg 48 ülésen megalakulásának egyéves évfordulójáig a második Orbán-kormány, 200 törvény, közel háromszáz kormányrendelet és még ennél is több, 350-et meghaladó kormányhatározat az elmúlt egy év termése.

A kormány tavaly május 29-i megalakulása óta 48-szor ülésezett. A kabinet tagjai több kihelyezett tanácskozást is tartottak: elsőként tavaly júniusban Lovasberényben, ahol többek között a gazdasági akciótervvel kapcsolatos döntés-előkészítés zajlott. Októberben Veszprémbe utazott a kormány, a téma a vörösiszap-katasztrófa volt. (tovább…)

24 lakásra lehet pályázni július 1-ig

2011. május 30. hétfő

Csepel.hu, Csepel.info

Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata Képviselő Testülete Humánerőforrás Bizottsága a 5/2011. (II.25.) számú Kt. rendelet alapján lakáspályázatot ír ki 20 db szociális bérlakásra, 1db piaci alapú bérlakásra és 3 db költségelvű bérlakásra.

A lakáspályázatok benyújtási határideje: 2011. július 1. 12:00 óra (tovább…)