2016. június havi archívum

Pénteken ne akarjon senki hivatalos ügyet intézni

2016. június 30. csütörtök

HIRADO

Július elseje munkaszüneti nap a köztisztviselők, a kormánytisztviselők és az egészségügyben dolgozók számára, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, kormányablakok, a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai zárva tartanak. Szintén zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, a mentők azonban teljes kapacitással dolgoznak.

Zárva lesznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatai is, az adóhatóság szerdai tájékoztatása szerint nem lesz elérhető telefonon 2016. július 1-jén, pénteken a NAV általános tájékoztató rendszere és a NAV ügyfél-tájékoztató és ügyintéző rendszere sem. A hét többi napján az ügyfélfogadás és az ügyintézés rendje változatlan – írták tájékoztatójukban. A köztisztviselők napja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és pénzügyőri, illetve bűnügyi szakterületének munkarendjét nem érinti – írták. (tovább…)

Rekordmegrendelést kapott a csepeli trafógyár

2016. június 30. csütörtök

HVG

Rekordmegrendelést kapott a csepeli trafógyár

Működése legnagyobb megrendelését kapta Németországból a magyar Siemens, környezetbarát transzformátorokra.

Összesen 102 darab, növényi olajjal (természetes észterrel) töltött transzformátor építésére adott le megrendelést a Siemensnél  Németország egyik legnagyobb közműhálózat-üzemeltetője. A Netze BW a csepeli transzformtorgyárban tervezett és gyártott trafót rendelt – elsősorban annak környezetbarát és modern technológiai jellemzője jóvoltából.

(tovább…)

Mini vidámpark a Csepeli Szurkolói Arénában

2016. június 30. csütörtök

Csepel.hu

20160430_140010

Újabb szolgáltatással bővül a Csepeli Szurkolói Aréna.

A Csepeli Önkormányzat a labdarúgás szerelmesei mellett a kerületünkben élő családoknak is önfeledt szórakozást kínál július 3-án és 10-én.

(tovább…)

Kiadó csepeli albérletek – Folyamatosan frissítjük!

2016. június 30. csütörtök

kiado

A csepeli munkalehetőségeken kívül június 30-tól megnyitjuk a nagy albérlet keresőt. 

Ha ön tud kiadó albérletről, ami nincs a listában, írja meg nekünk a Csepel.info@gmail.com e-mail címre és bővítjük a cikkünket.  (tovább…)

Érdekes táblák a Kolozsvári utcában

2016. június 30. csütörtök

Csepel.info, Noé László

20160625_084500 20160625_084228

A fenti két fotót Noé Lászlótól kaptuk, aki a Kolozsvári utcai építkezésnél fotózta a lezárt munkaterület két oldalát.

Elmondása szerint érdekesek a táblák találhatóak az érintett helyszínen.

Beszakadt egy akna a Daru-dombnál

2016. június 30. csütörtök

Bercsik Károly, Csepel.info

Névtelen

Balogh Szilvia olvasónk jelezte, hogy a Daru-dombnál a kis focikapuk és a középső járda közti parkrész közepén egy régi kút mellett beszakadt egy akna.

Bercsik Károly önkormányzati képviselő, közterület-fenntartási tanácsnok már elküldte a problémát az illetékeseknek.

csepel.info

Megjelent a Csepeli Hírmondó júniusi harmadik száma

2016. június 30. csütörtök

Csepel.hu

cimlap600x365

A tartalomból: 

– Nagy siker a Csepeli Szurkolói Aréna. Képes összeállításunk nézői véleményekkel.

– Újabb útszakaszok kapnak aszfaltborítást, korszerűsödhet a kisposta a Szent Miklós úton – többek között erről is döntöttek a képviselő. Beszámoló a júniusi testületi ülésről.

Nyert a Vermes iskola a Nemzeti Tehetség Program pályázatán

2016. június 30. csütörtök

Vermes Miklós Általános Iskola

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A Vermes Miklós Általános Iskola a Nemzeti Tehetség Program NTP-KKI-B-15 jelű pályázatán ismét nyert. A nyertes program címe: Csodamasinák a Vermesben – megmozdítjuk a képeket! Csodamasina sok minden lehet, de talán az alcím sokatmondó, elárulja mivel is foglalkoznak ezek különleges szerkentyűk.

Az alábbiakban Molnár Andrea, a Vermes Miklós iskola munkatársának fényképes beszámolóját olvashatják: (tovább…)

Tömegek búcsúztak Bud Spencertől

2016. június 30. csütörtök

Origo

Tömegek búcsúztak Bud Spencertől

Rajongók sokasága rótta le kegyeletét Bud Spencer római városházán felállította ravatalánál szerdán. A nagy tömeg miatt a tervezettnél hamarabb kinyitották reggel a ravatalozóhelyiséget. A színész három gyermeke, Giuseppe, Christiana és Diamante fogadta a részvétnyilvánításokat.

(tovább…)

Migránsválság: Soros György nekiment Angela Merkelnek

2016. június 30. csütörtök

Mandiner, Csepel.info

Megnyitná Csepelt a migránsok előtt a parlamenti képviselő

Soros György szerint Németország határainak megnyitásával Angela Merkel okozta a migránsválságot Európában, ez pedig a kilépést pártolók kampányát erősítette az Egyesült Királyságban. Az üzletember szerint rövid- és középtávon mindenki veszít a Brexittel, az EU szétesése pedig visszafordíthatatlanná vált. Soros azt nem kritizálta, hogy a több mint egymillió illegális bevándorló épp az ő alapítványainak segítségével jutott át a határokon, egészen Németországig.

Angela Merkel német kancellár döntése, amellyel szélesre tárta országa kapuit a menekültek előtt, inspiráló gesztus volt, de nem volt rendesen átgondolva: nem számolt azzal, hogy ez csak egyre több embert fog odavonzani” – írta Soros György aProject Syndicate honlapján a migránsválsággal és a Brexittel kapcsolatban. Az üzletember szerint a Brexit és a migránsválság egymást táplálta: a kilépést pártolók a Calais-ban gyülekező menekültek „rémképét” használták fel a kampányban, míg az európai hatóságok a Brexittől való félelem miatt nem hoztak meg fontos döntéseket. (tovább…)