‘Krimi’ kategória archívum

Szeméremsértőt fogtak a csepeli rendőrök

2019. október 19. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

A kép illusztráció

Mr.Gabee információi szerint több napig tartó hosszas nyomozómunkának köszönhetően sikerült azt a férfit elfogni, aki több nővel szemben viselkedett szeméremsértő módon Csepelen. 

Szerkesztőnk információi szerint a nyomozásban részt vevő rendőrök közül négyen kiemelkedő munkavégzésükért Borbély Lénárd polgármester jutalmazásban fogja részesíteni eredményes munkájuk miatt.

A police.hu így tudósít az esetről: (tovább…)

Akár bűnözők beköltöztetését is jelentheti Erdősi Éva terve

2019. október 11. péntek

Csepel.hu

Erdősi Éva választási győzelme esetén úgy alakítana ki bérlakásokat a kerületben, hogy a négyemeletes házakra sátortetőt húzna, derült ki egy interjúból. A Sétányok négyemeletesei között járva kérdezősködtünk, mi a véleményük az ott élőknek a tervről. Voltak, akik nem is hallottak róla, akik viszont igen, felháborítónak tartják az ötletet. Mások egyenesen drogosok beköltöztetésétől, lepusztult városrészek kialakulásáról tartanak.

A Népszava oldalán augusztus 25-én jelent meg egy cikk Erdősi Éva polgármesteri terveiről. A cikk szerint a polgármesterjelölt úgy létesítene bérlakásokat Csepelen, hogy a lapostetős házakra sátortetőt húzna, amelyek így kiegészülnének egy emelettel, ahová lakókat lehetne költöztetni, miközben a házakba lifteket lehetne szerelni. Az ötlet hamar kiverte a biztosítékot a csepelieknél. Terjengenek a hírek ugyanis, hogy az ilyen típusú lakásokba szociálisan rászorulókat, illegális bevándorlókat költöztetnének. Ezzel egy a Hős utcához hasonló gettó is kialakulhatna Csepel négyemeletes városrészein.

(tovább…)

Most sikkasztás miatt emelhettek vádat Takács Krisztián ellen

2019. október 8. kedd

Csepel.info

A szórólap, ami igazat állít, de amit alig pár házba dobtak be: az biztos, hogy ha a Fidesz terjesztené, nem maradt volna ki egyetlen postaláda sem Csepelen

Nem a szórólap áll Takács Krisztián ellenzéki képviselő hisztérikus támadásai és patkányozása mögött, hanem egy vádemelési szakaszban lévő újabb sikkasztási ügy – állítja a Csepel.info forrása. Amennyiben ez igaz, valóban börtönbe kerülhet a politikus, mivel visszaeső bűnelkövetőként fogják kezelni.

Takács Krisztiánt eddig becsületsértés, magánokirat-hamisítás és hűtlen kezelés miatt ítélték el. Utóbbit bűnsegéd minősítésben követte el. A korrupciós bűncselekményben általa a csepeli adófizetőknek okozott kár megtérítése érdekében az önkormányzat pert indított. Könnyen megjósolható, hogy ezt a pert is leállítaná az ellenzék, amennyiben sikerülne visszaszerezniük az irányítást az önkormányzatban. (tovább…)

Derűs hangulatban állt a bíróság elé a soroksári futónő feltételezett gyilkosa

2019. október 7. hétfő

Pesti Srácok

Eredménytelen lett a soroksári futónő hat évvel ezelőtti meggyilkolása miatt indított büntetőeljárásban a hétfőre kitűzött előkészítő ülés, amelyen a gyilkossággal és az áldozat megerőszakolásával, illetve kifosztásával vádolt R. Szilveszter nem nyilatkozott a bíróságon, és bűnösségét sem ismerte el.

A férfi öt évig tartó, számos verziót felállító nyomozás után, a genetikai mintája miatt került képbe, és egy másik bűncselekmény miatt rá kiszabott büntetését töltötte, amikor meggyanúsították Gyurik Krisztina megölésével. A nyomozók a sopronkőhidai börtönben R. Szilveszter letétben hagyott tárgyai között találták meg az áldozat mobiltelefonját. Az ügyben az előkészítő ülés után büntetőper kezdődik a Fővárosi Törvényszéken, a bizonyítási szakasz első tárgyalását januárra tűzte ki a bíróság. R. Szilveszter hétfőn derűs hangulatban érkezett a Fővárosi Törvényszékre, és mosolyogva távozott onnan. (tovább…)

Bohócforradalom: nyolcszoros bűnözővel ölelkezik Karácsony és Gyurcsány

2019. október 6. vasárnap

Csepel.info

Tudták, hogy Hazafi Attila többszörösen elítélt bűnöző

Nyolcszor ítélték el politikai hatalommal való üzérkedés miatt azt a Hazafi Attilát, akinek az előéletét az MSZP pontosan ismerte. Ennek ellenére vehetett részt az MSZP és Karácsony Gergely központi és kerületi kampánycsapatainak munkájában, ölelgette végig a teljes balliberális felsővezetést.

Hazafi Attila a csepeli ellenzéki kampánycsapatban is besegített: így lopta meg egyik szövetségesüket, aki rendőrségi feljelentést tett.
(tovább…)

Karácsony-féle hangfelvétel: Ügyészségi nyomozás indult

2019. október 3. csütörtök

Magyar Nemzet

Kényszerítés bűntette miatt elrendelte a nyomozást a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) alárendeltségében működő Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség – közölte a PestiSrácok.hu megkeresésére a főügyészség helyettes szóvivője, Kovács Katalin.

A portál emlékeztetett rá, hogy a Karácsony Gergely-féle hangfelvétel ügyében Tényi István tett feljelentést azután, hogy Várnai László ex-LMP-s politikus egy nyilvános Facebook-posztban arról írt: Tóth Csaba, az MSZP zuglói elnöke többször is megfenyegette Karácsony Gergelyt és családját. Az ellenzék főpolgármester-jelöltje erről egy kiszivárgott hangfelvétel szerint maga is beszélt, ám ezt annak nyilvánosságra kerülése után mégis letagadta. (tovább…)

Rasszista bűncselekmény miatt felel az ellenzéki összefogás jelöltje

2019. október 1. kedd

Pesti Srácok, Csepel.info

Jövő héten első fokon ítélkezhet a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság Szabó Balázs, a Jobbik újpesti szervezetének alelnöke és vádlott-társai ügyében. A DK, MSZP, LMP és MSZP által támogatott radikális politikus két társával Budapestre látogató tunéziai állampolgárokat vert össze a vád szerint. A gyűlölet-bűncselekmény azonban csak egy Szabó ügyei közül, egy tavalyi utcai verekedés miatt hamarosan újabb vádat emelhetnek ellene. 

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség eredetileg csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat. A bíróság megállapította, hogy a vád tárgyává tett bűncselekmény csoportosan elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének minősülhet. A tárgyaló ügyész a vádirat lényegének ismertetésekor a bűncselekmény minősítését a bíróság vádtól eltérő minősítése szerint terjesztette elő.  (tovább…)

Időst és gyereket sem kíméltek

2019. szeptember 30. hétfő

POLICE, MR.gabee, Csepel.info

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi és egy nő 2019. szeptember 27-én reggel 7 órakor a csepeli Szent Imre parkban először egy padon ülő idős férfit próbáltak meg kirabolni, a pénzét és a telefonját követelték, de végül zsákmány nélkül távoztak. Ezután odamentek három fiúhoz, közülük kettőt a férfi ököllel megütött és elvették tőlük a pénzüket.

A páros ezt követően a közeli buszmegállóban várakozó 11 és 14 éves testvérpárhoz ment oda, akiket veréssel fenyegettek meg. A kislányok megijedtek és odaadták a pénzüket. A testvérek bementek a kerületi rendőrkapitányságra és segítséget kértek.

(tovább…)

Most érkezett: meghalt Szita Bence utolsó gyilkosa is

2019. szeptember 30. hétfő

Blikk

Mindhárman meghaltak

Az egész országot megrázta annak idején, mikor kiderült, hogy mosthohaanyja felbujtására két férfi megölte a 11 éves kisfiút, Szita Bencét. A legkegyetlenebb módon végeztek a kisfiúval, de sikerült elfogni őket, majd börtönbe is kerültek.

 A mostohaanya, az elítélt P. Erika 2017-ben halt meg, mellrákban, előzőleg lemondott a kemoterápiás kezelésről.A sors különös egybeesése, hogy idén nyáron szintén daganatos betegségben halt meg a börtönben B. József, a gyilkosság ügyében elítélt másik tettes.

(tovább…)

Nyolcmilliós lopás Csepelen: mindent felvett a kamera

2019. szeptember 30. hétfő

Blikk

A gyanúsított férfi két nap alatt több mint 8 millió forint értékben lopott el szerszámgépeket és alkatrészeket egy csepeli telephelyről.

Szeptember 26-án az otthonában fogták el a rendőrök V. Antal 37 éves budapesti lakost. A férfi többször is betört egy XXI. kerületi telephelyre, ám az akcióit rögzítette a felszerelt kamera. Először augusztus 16-án, egy szombati napon járt az épületben, majd vasárnap is.

(tovább…)