‘Krimi’ kategória archívum

Részleges beismerő vallomást tett a körúti robbantással gyanúsított férfi

2017. február 18. szombat

Hirado.hu

Részleges beismerő vallomást tett a körúti robbantással gyanúsított férfi

A 21 éves P. László korábban következetesen tagadta, hogy ő lenne a robbantó, ezen a héten viszont maga kérte, hogy hallgassák ki.

A Híradó értesülése szerint elismerte, hogy ő szerepel a térfigyelő kemarák felvételein, és övé volt az a hátizsák, amelynek a maradványait megtalálták a helyszínen. Kihallgatása hétfőn folytatódik.

(tovább…)

Őrizetben a csepeli buszsofőr támadója

2017. február 18. szombat

Police, Mr. Gabee

A csepeli rendőrök elfogták azt a férfit, aki még januárban megütött egy buszvezetőt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitánysága folytatott nyomozást közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt ismeretlen tettes ellen.

Kapcsolódó anyagok:

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt keressük

2017. február 17. péntek

POLICE, Csepel.info, Mr. gabee,

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság 01210/145/2017. bűnügyi számon nyomozást indított közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett miatt ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy férfi és egy nő 2017. január 1-jén 12 óra 10 perc körül egy Budapest XXI., Erdősor utcai buszmegállóban felszállt a Szigetszentmiklós és Csepel között közlekedő buszra, ahol a járművezető kérése ellenére nem mutatták be érvényes jegyüket illetve bérletüket. A sofőr jelezte a két utasnak, hogy nem indul el addig, amíg nem igazolják azt, hogy jogosultak az utazásra. A pár férfi tagja ezen felháborodott, odalépett a buszvezetőjéhez és megütötte, ezután mindketten leszálltak a járműről.

(tovább…)

A hadbíró „előélete” miatt várható volt, hogy botrányos lesz Gergényiék ítélete

2017. február 15. szerda

Pesti Srácok

gergenyiek-itelete

Nemcsak az eleve enyhe büntetést (felfüggesztett szabadságvesztést, illetve pénzbüntetést) indítványozó vádiratból, majd a fellebbezésből lehetett sejteni, hogy a 2006 őszi rendőrtábornokperben a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla hétfői döntése sokaknál kiveri majd a biztosítékot.  Ugyanis olyan hadbíróhoz került az ügy, aki korábban a Biszku-ügyben már hozott egy botrányos, később a Kúria által több szempontból is törvénysértőnek minősített verdiktet. Ám Ruzsás Róbert bíró hiába járt el jogsértően a volt kommunista belügyminiszter büntetőperében, ennek semmilyen következménye nem lett, és most egy újabb kiemelt ügy került az általa vezetett katonai tanács elé.

A Fidesz és a Jobbik is szégyenletesnek nevezte a 2006 őszi rendőrtábornokper hétfői jogerős ítéletét, amely a tizennégyből tizenkét vádlottat fölmentett, illetve megszüntette ellenük az eljárást, és csupán Gergényi Péter volt budapesti főkapitányt, illetve Mittó Gábort, a tévészékház helyszínbiztosítási parancsnokát marasztalta el; előbbit pénzbüntetéssel, utóbbit megrovással sújtotta. A Fővárosi Ítélőtábla döntésének megalapozottságát többek között a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, Gaudi-Nagy Tamás is vitatta. Ám ha figyelembe vesszük, hogy a másodfokú határozatot az ítélőtábla Ruzsás Róbert vezette katonai tanácsa hirdette ki, máris nem tűnik annyira váratlannak a szànalmas ítélet. Ruzsásnak ugyanis e téren komoly “előélete” van. (tovább…)

Csepeli késelő: csak védekeztem…

2017. február 15. szerda

TV2, Mr.Gabee, Csepel.info

nevtelen

Szabadon távozhatott a bíróságról az a nő, aki a gyanú szerint halálra szúrta élettársát egy csepeli lakásban vasárnap éjjel. A 24 éves lány csak a Tényeknek beszélt arról, hogyan történt a tragédia.
Szerinte volt élettársa rátámadt, ütötte, verte, majd össze-vissza kaszabolta. Azt mondja, a férfi végül rázárta az ajtót, így nem tudja, ezek után hogyan halt meg.

Elkapták az ál-Hitlert: nagy bajba kerülhet

2017. február 14. kedd

Index, Csepel.info

elkaptak-az-al-hitlert

Hétfőn este az ausztriai Braunauban elfogták azt a férfit, aki Hitler hasonmásaként tűnt fel a városban. A férfi többször is Adolf Hitler egykori szülőháza előtt pózolt vagy turistákkal fotózkodott. Ez a Moszkvában pózoló ál-Leninekkel ellentétben nagy hiba, a férfi ugyanis akár börtönbe is kerülhet.

Hétfőn este is díszlépésben masírozott fel-alá Hitler szülőháza előtt. A rendőrség 48 órára őrizetbe vette. Az osztrák államügyészség eljárást indított ellene, Ausztriában ugyanis bűncselekménynek számít a nácizmus propagálása és az egykori diktátor dicsőítése. A férfit az osztrák alkotmányvédelmi hivatal is kihallgatja. (tovább…)

Zárt osz­tá­lyon ke­zel­ték a cse­peli gyil­kost

2017. február 14. kedd

Ripost

zart-osz%c2%adta%c2%adlyon-ke%c2%adzel%c2%adtek-a-cse%c2%adpeli-gyil%c2%adkost

Íté­let he­lyett kény­szer­gyógy­ke­ze­lésre szá­mít­hat a cse­peli gyil­kos. A Ri­post meg­tudta: a 24 éves nőt a tra­gé­dia előtt fél évvel még a pszi­chi­át­rián ke­zel­ték. Meg­döb­bentő dol­gok­ról szá­molt be egy­kori szo­ba­társa.

A gyilkosság magyarázataként is szolgálhat az az információ, amely a birtokába jutott: a vasárnap hajnali csepeli gyilkosság elkövetőjét tavaly júniusban engedték ki egy kórház pszichiátriájáról, a zárt osztályról. Lapunk megtalálta azt a nőt, aki tíz napig a szobatársa volt. Amikor meghallotta, mi történt, mélységesen elszomorodott, ám nem lepődött meg. (tovább…)

Bru­tá­lis dol­got tett sze­re­tő­jé­vel a fi­a­tal ma­gyar nő

2017. február 13. hétfő

Ripost

bru%c2%adta%c2%adlis-dol%c2%adgot-tett

24 éves sze­re­tője ké­selte ha­lálra a cse­peli férfit. A ház­ban egy hó­napja is tör­tént tra­gé­dia.

A csepeli Katona József utca egyik házában vasárnapra virradóra a 48 éves Antalt késelte halálra 24 éves barátnője, Csilla. Antal megpróbált elmenekülni a késsel támadó nő elől. Ki is jutott a lakásból a lépcsőházba, vére patakokban ömlött mindenhová.

“A nagyját már eltakarították a rendőrök, de mindenhol látszódik még vér, az ajtókon, korlátokon, ahogy szerencsétlen vonszolta magát. A mentők nagyon hamar itt voltak, megpróbálták újraéleszteni a férfit, de már nem sikerült” – mondta a -nak megrendülten az egyik lakó. (tovább…)

Pénzbüntetést kapott Gergényi a 2006-os eseményekért

2017. február 13. hétfő

Mandiner

penzbuntetest-kapott-gergenyi

Ítéletet hirdettek másodfokon is a 2006-os események kapcsán rendőri vezetők ellen indított büntetőperben. Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitány jogerősen 400 ezer forintos pénzbüntetést kapott.

Jogerősen 400 ezer forintos pénzbüntetésre ítélte Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt hétfőn a Fővárosi Ítélőtábla a 2006-os őszi eseményekkel összefüggésben elkövetett katonai bűncselekmények vádjával magas rangú rendőrtisztek ellen indult büntetőperben.

(tovább…)

Breaking: Gyilkosság történt Csepelen

2017. február 12. vasárnap

Hirpress.hu, Mr.Gabee, Csepel.info, police

A Hirpress.hu információi szerint leszúrtak egy 48 éves férfit Csepelen a Katona József utca egyik lépcsőházban. A házban találtak még egy nőt, akin vágott sérülések voltak. Őt kórházba szállítottak.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítás Központjába 2017. február 12-én 0 óra 51 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten a XXI. kerület Katona József utca egyik társasházának lépcsőházában egy szúrt férfi van. (tovább…)

Buszon molesztáló szatírt fogtak Csepelen

2017. február 11. szombat

POLICE, Csepel.info, Mr.Gabee

A férfi egy 13 éves kislányt inzultált egy buszon.

A kép illusztráció – Foto: Friss.hu

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 10-én 14 óra körül egy Budapest XXI. kerületében közlekedő buszra felszállt négy kislány. Egyikükhöz odalépett a 63 éves budapesti Sz. Miklós és szexuálisan inzultálta. 

A 13 éves lány a férfi kezére csapott, a többi utas pedig felszólította, hogy szálljon le a buszról. Sz. Miklós a felszólításnak eleget tett, majd ismeretlen helyre távozott. (tovább…)

Szigetvári Viktort bűnösnek találta a bíróság

2017. február 10. péntek

Másoknak ásott vermet…

Ripost, Csepel.info

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A Szigetvári mellett jobbra álló, csepeli Takács Krisztiánt szintén elítélték már becsületsértésért (is), Szabó Szabolcs (balra) eddig még megúszta mások lebűnözőzését

Rágalmazás miatt első fokon elítélte a nyíregyházi járásbíróság Szigetvári Viktort, az Együtt volt elnökét. Ő az első pártelnök Magyarországon, akit bírósági ítélet bűnösnek nyilvánított.

A politikus jó politikus-szokás szerint másokat bűnözőzött. Ezt egy másik politikussal szemben megtehette volna. Több bírósági ítélet mondta ki ugyanis az elmúlt hónapokban, hogy az olyan politikusokat, mint amilyen Szigetvári Viktor is, homoszexuálisnak vagy bűnözőnek lehet nevezni. Csakhogy Szigetvári ezt most olyan magánszemélyekről mondta, akik nem politikusok és nem bűnözők. Így a sors csapdájából Szigetvári bűnözött.

(tovább…)

Vicces videó: így kapták el a bűnözőt Pesterzsébeten

2017. február 10. péntek

Police.hu, Mandiner

ruhakkoze021

Amikor megérkeztek a rendőrök a pesterzsébeti férfi lakására, ő befutott az egyik szobába és elbújt az ágyon lévő ruhák alá.

A szemfüles rendőrök azonban rátaláltak a ruhák alatt lapuló bűnözőre. A negyvenöt éves férfit csalás, zsarolás, becsületsértés és lopás miatt körözték.

Kábítószert kínált eladásra

2017. február 10. péntek

POLICE, Mr.Gabee

A férfi egy budapesti átmeneti szállón próbálta lerendezni az üzletet.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 9-én az 56 éves budapesti M. Ferenc egy XXI. kerületi átmeneti szállóra hívta alkalmi ismerősét egy jó üzletet kínálva neki. A két férfi 9 órakor meg is jelent a szállón, ahol M. Ferenc egy zöld növényi törmelékkel teli zacskót próbált meg átadni a 42 éves szintén budapesti férfinek, és 60 ezer forintot kért a csomagért.

Az üzlet azonban nem jött létre, mert a vevő nem kérte a felkínált anyagot. Ezután a két férfi együtt távozott, amikor a szálló közelében a XXI. kerületi körzeti megbízottak felfigyeltek a gyanúsan viselkedő párosra. Igazoltatták őket, majd mivel zavartan viselkedtek, átvizsgálták a ruhájukat, amelynek során M. Ferencnél megtalálták a kábítószergyanús anyagot. Az elődleges szakértői vélemény szerint a zacskóban 114,2 gramm, közel 250 ezer forint értékű marihuána volt. (tovább…)

Így előzi a dugót egy bunkó mercis Csepelen

2017. február 9. csütörtök

ORIGO, VIDEA, Mr.Gabee

A csepeli II. Rákóczi Ferenc úton mindennaposak a torlódások és az is, hogy néhányan kielőzik a sort.

A Mercedes GLE sofőrje a járdát választotta sürgős dolga intézésére, és így tesznek nap mint nap elég sokan.