‘Krimi’ kategória archívum

Jogerős: életfogytiglant kapott a soroksári futónő gyilkosa!

2022. június 22. szerda

Mandiner

A Fővárosi Ítélőtábla alapvetően fenntartotta az első fokon kiszabott ítéletet azzal a módosítással, hogy a vádlott nem harmincöt, hanem negyven év múlva szabadulhat legkorábban feltételesen.

Csaknem tíz évvel a gyilkosság után, ma jogerős ítéletet hirdetett a Fővárosi Ítélőtábla a soroksári futónőként ismert Gy. Krisztina meggyilkolása ügyében.

(tovább…)

A halálos balesetet okozó gyermekmentő sofőrjéből gyanúsított lett – videó

2022. június 20. hétfő

Blikk

Gyanúsított lett annak a gyermekmentőnek a sofőrje, amely egy család kocsijával ütközött májusban Csepelen. Az autót vezető édesapa meghalt, mellette ülő felesége, 8. osztályos fiúk és annak barátja súlyos sérüléseket szenvedett.

A rendőrség most vizsgálja az ügyet, kétséges, hogy a sofőr meggyőződött-e arról, hogy megadják neki az elsőbbséget szirénázva érkező mentőkocsijának a kereszteződésben. Emiatt a rendőrök halálos baleset gondatlan okozásával gyanúsítják a mentő sofőrjét.

(tovább…)

Felniken autózott Csepelen

2022. június 8. szerda

Police.hu

A fővárosi rendőrök elfogtak egy sofőrt, aki a gyanú szerint ittasan több kilométert autózott gumiabroncsok nélküli felniken – írja a Police.hu

A ferencvárosi járőrök 2022. június 5-én 21 óra körül igazoltattak egy autóst, aki a XXI. kerület Weiss Manfréd úton a külső sávban állt. A jármű két bal oldali gumiabroncsa teljes egészében hiányzott; kiderült, hogy az 51 éves sofőr több kilométert tett meg a gumik nélküli felniken autózva. Az esetről a Budapesti Autósok közössége is beszámolt, ahol egy videót is megosztottak a megdöbbentő manőverről. Ott azt írták, hogy az Árpád hídnál kapott defektet a jármű, ami onnan egészen Csepel bevezetőjéig jutott a felniken. (tovább…)

Felfüggesztettet kértek az MSZP volt fővárosi alelnökére, Sz. Jánosra hűtlen kezelés miatt

2022. május 25. szerda

24.hu

Felfüggesztett szabadságvesztést kért a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az MSZP volt fővárosi alelnökére, Sz. Jánosra hűtlen kezelés miatt – írja a 24.hu.

A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség meg nem nevesített tájékoztatása szerint az ügyészség még kilenc évvel ezelőtt emelt vádat az MSZP egykori fővárosi alelnöke, majd a csepeli önkormányzat ingatlankezelő cégének volt vezérigazgatója ellen, aki 2007. augusztus és 2008. áprilisa közötti időben négy felújított önkormányzati lakást a jogszabályi feltételek hiánya ellenére, a piaci ár helyett szociális alapon adott bérbe – többek között a kerületi rendőrkapitánynak – mellyel, mintegy 1,3 millió forint vagyoni hátrányt okozott a tulajdonos önkormányzatnak – tájékoztatott a portál. (tovább…)

A csepeli zsaruk száz éve 

2022. május 25. szerda

Zsaru Magazin

Bár a rendőrkapitányság lassan 105 éves lesz, különböző technikai okok miatt csak idén jelent meg a csepeli rendőrség száz évét bemutató könyv rendőrség a város peremén címmel.

A kötet elkészültében sokan vettek részt kutatómunkájukkal, így segítve dr. Bolla Dezső helytörténészt, aki aztán rendszerbe rakta a sok információt. A művet sok képpel illusztrálták, és lapozgatás közben nemcsak a kapitányság történetét lehet megismerni, hanem városrészt is. (tovább…)

Horror a Denevér utcai buszmegállóban

2022. május 11. szerda

Csepel.info

Három kiscicát zacskóztak be, és dobtak ki a csepeli Denevér utcai buszmegálló kukájába. Megtalálásukkor kettő még mutatott életjeleket, de végül mind meghaltak.

Az alábbiakban az Agenor Civil Állatvédő Egyesület beszámolóját olvashatják. (tovább…)

Húsz éve történt a móri mészárlás

2022. május 10. kedd

Magyarnemzet.hu

Nagy László rendőrök gyűrűjében (Fotó: rendőrségi felvétel)

Kaiser Edét életfogytiglani fegyházra ítélték a móri mészárlás miatt, majd a nyomozók megtalálták a valódi gyilkost, Nagy Lászlót. A Móron nyolc embert kivégző skizoid férfi börtönnaplója szerint legalább tizenhárom embert ölhetett meg. Tetteit nem torolhatta meg az igazságszolgáltatás, még a per előtt öngyilkos lett a cellájában.

Húsz éve, 2002. május 9-én 12 óra 23 perckor érkezett az első riasztás a rendőrségre: valami történt a móri Erste-bankfiókban, az ügyfelek nem jönnek ki, a bejárati ajtó kulcsra zárva, az ablakokon lövésnyomok. A bejelentő lányát és vejét várta a bankfiók előtt, ám késtek. Az azóta elhunyt férfi odament a bejárati ajtóhoz, ahol egy papírlapra írt üzenet várta: „Technikai okok miatt zárva”. Aggódva körbejárta a bankfiók épületét, és a hátsó ablakok egyikén lövésnyomokat fedezett fel. (tovább…)

Meghalt Berki Krisztián

2022. május 6. péntek

Blikk.hu

/ Fotó: Blikk/Pozsonyi Zita

A focikapusból lett médiasztár 41 éves volt.

A Blikk információi szerint péntek reggel meghalt Berki Krisztián. Információinkat a rendőrség is megerősítette, részletek később! (tovább…)

Meghalt M. Richárd

2022. május 6. péntek

Blikk.hu

Fotó: Fuszek Gábor

A férfi halálának hírét a családja tudatta a közösségi oldalakon.

„Ég veled, Ricsi!” – írta Lakatos Levente, M. Richárd unokatestvére az Instagramon. (tovább…)

Elkapták a Csikó sétány autófeltörőjét

2022. április 28. csütörtök

Csepel.info

A kép illusztráció

Nem aprózta el, 13 autót tört fel, rongált meg az a fiatalember, akinek nem hozott szerencsét a 13-as szám: sikerült elkapniuk a csepeli rendőröknek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség, illetve lopás bűntett miatt indított eljárást egy 17 éves fiatallal szemben, aki a rendelkezésre álló adatok szerint 2022. április 22. és 26. között tizenhárom régebbi típusú gépkocsit tört fel Csepelen. Több autót a gyújtáskapcsoló vezetékeinek rövidre zárásával próbált beindítani, azonban csak egynél járt sikerrel; azt a járművet el is vitte. Szinte mindegyik autónak az ablakát törte be, és CD-s rádiót, fedélzeti kamerát, de volt, hogy egy takarót vitt magával. (tovább…)