‘Krimi’ kategória archívum

Több mint húsz autót tört fel egy fiatalkorú Csepelen

2023. február 10. péntek

Híradó.hu

(Képünk illusztráció)

Vádat emeltek egy 17 éves fiú és társa ellen, mert egy csepeli műhelyből két alkalommal onnan eltulajdonított járművekkel szerszámokat loptak, majd pár nappal később a fiú újabb 19 gépkocsit tört fel – közölte a Fővárosi Főügyészség csütörtökön közleményben az MTI-vel.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2022 áprilisában egy társával együtt betört egy csepeli szerelőműhelybe, ahol akkumulátorokat és különböző szerszámokat gyűjtöttek össze és egy telephelyen álló gépkocsival elvitték, amely útközben meghibásodott, ezért otthagyták. (tovább…)

“Intézzük ezt el gyorsan” – csepeli rendőröket próbáltak megvesztegetni

2023. január 19. csütörtök

BRFK

„Intézzük ezt el gyorsan, a kábszert meg tűntessétek el a csatornába” – próbálta rövidre zárni a rendőri intézkedést egy drogbirtokláson lebukott férfi Csepelen január 7-én. Dinnyés Ádám r. törzsőrmester és Kerezsi Csaba r. őrmester ezt követően hiába közölte az intézkedés alá vont érdi férfivel, hogy ezzel csak tovább tetézi a bajt, az továbbra is hitt a nála lévő pénzköteg meggyőző erejében.

– Éjszakás szolgálatunk alatt lettünk figyelmesek egy autó mellett álló, meglehetősen gyanús, furcsán viselkedő férfire. Igazoltattuk, majd kiderült, hogy az autó, ami körül járkált az övé volt, azonban már ekkor is nagyon izgágán, idegesen viselkedett. – mondta el az intézkedés kezdetét Dinnyés Ádám r. törzsőrmester.

(tovább…)

Orbán Viktor: A rendőrök ellen elkövetett bűncselekmény emlékeztet arra, hogy a biztonságunk nagy érték

2023. január 13. péntek

Magyarnemzet.hu

Gondoskodni fogunk a csütörtök este Budapesten meggyilkolt rendőr családjáról – jelentette ki a kormányfő a Kossuth rádió, Jó reggelt Magyarország! című adásában. Rádióinterjújában Orbán Viktor kiemelte: együttérzésüket fejezik ki a meggyilkolt rendőr családja felé. Erről annyit kell tudni, hogy megszúrtak három rendőrt csütörtökön késő este Kelenföldön. A késes támadóra a rendőrök rálőttek, majd elfogták. Az egyik rendőr, egy körzeti megbízott belehalt a sérüléseibe.

– Ez megráz bennünket, ami azért van, mert ez nem mindennapos eset – magyarázta a miniszterelnök. Szerinte a rendőrök jól végzik a munkájukat, azért is sokkoló egy-egy ilyen eset.  (tovább…)

Magnóra vett gyilkosság, avagy a csepeli kettős emberölés döbbenetes története

2023. január 7. szombat

Csepel.info

Tvrtko 14 évvel a csepeli kettős gyilkosság után sokkoló összeállítást készített a bűncselekményről. De nem csak ő emlékezik: információink szerint könyvet írtak a bűnügyről, és ismét bemutatjuk a kettős gyilkosságról szóló dokumentumfilmet is.

Pontosan 14 évvel ezelőtt brutális kettős gyilkosság történt Csepelen. Egy helyi szakképző iskola vezetőjét és egyik tanárát ölték meg. A gyilkosságot az iskola gondnoka, K. Tamás követte el, az ügyben bűnsegédként elítélték D. Gábor gazdasági igazgatót. D.- csakúgy, mint az egyik áldozat – nem mellesleg szocialista politikus is volt Csepelen. Vujity Tvrtko a brutális gyilkosságot követő időszakban oknyomozó sorozatot készített az esetről, és most erről egy összeállítást is megjelentetett:

(tovább…)

A csepeli kettős gyilkosságra emlékeztek

2023. január 7. szombat

Csepel.info

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere, a kerület alpolgármesterei valamint néhai Takács József családja közösen emlékeztek a 14 évvel ezelőtti csepeli kettős gyilkosság áldozataira. A Csepeli Temetőben két egymás melletti sír a mementója annak, mire képes az emberi gonoszság és kapzsiság.

2009. január 7-én este a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában az iskola gondnoka lelőtte Takács Józsefet és Papp Lászlót, az iskola vezetőjét illetve tanárát. A kettős gyilkossághoz vezető okok a helyi közéletben kereshetők. Takács József rájött arra, hogy MSZP-s frakciótársa, Deme Gábor milliókat sikkasztott az iskola kasszájából. Csakhogy a párt nem akart botrányt. Ez adhatta az ötletet arra Deme Gábornak, hogy gyilkossággal előzze meg a rendőrségi ügyet, és így “simítsa el” a konfliktust. (tovább…)

Minden idők legnagyobb értékű kábítószerfogása Csepelen

2022. október 27. csütörtök

Police

Az elmúlt hetekben a rendőrség az eddigi legnagyobb drograzziáját tartotta. A termés: 600 millió forint értékű lefoglalt kábítószer. Ezen felül a fővárosi rendőrök 500 ezer adag, hígítástól függően 10-14 milliárd forint feketepiaci értékű drogot vontak ki a forgalomból. A rendőrök összesen 109 embert vettek őrizetbe. Csepelen szeptember 7-én minden idők legnagyobb magyar kábítószerfogását is ennek köszönhették.

A témában 2022. október 27-én közös sajtótájékoztatót tartott az ORFK, NAV, KR NNI és a BRFK. (tovább…)

Tálcán kínálták a kábítószert az ellenzéki divatguru szülinapi buliján

2022. október 27. csütörtök

Csepel.info

Letartóztatták Herczeg Zoltán divattervezőt kábítószer-fogyasztás és -kereskedelem gyanúja miatt. Az ellenzéki propagandagyár divatguruját a  BRFK kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt tartóztatta le.

Ha a vád bebizonyosodik, Herczeg akár 8 év börtönt is kaphat. A Bors ráadásul talált egy olyan videót is – mutatjuk -, ami miatt biztosan kiveri majd a víz Herczeg Zoltánt a vádlottak padján. Herczeg most egy barátjának üzent a “böriből”.

(tovább…)

Elkapták a Csepelen is áldozatot szedő trükkös tolvajokat

2022. október 10. hétfő

Police.hu

Az elkövetők más-más ürüggyel jutottak be idős emberek lakásába Budapesten, ahonnan több millió forintot és arany ékszereket loptak el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága egy 2022 márciusában történt kifosztás miatt indított nyomozást ismeretlen elkövetők ellen, akik a gyanú szerint becsöngettek egy idős asszonyhoz papírgyűjtés ürügyén, majd papír mellett vizet is kértek. Mialatt az idős asszony vizet töltött nekik, másik két nő átkutatta a lakást, ahonnan három millió forinttal távoztak.

(tovább…)

A csepeli víztorony felrobbantásával fenyegetőzött, 3 évet is kaphat

2022. október 9. vasárnap

nlc.hu

Felrobbantja a víztornyot – ezzel fenyegetőzött egy 41 éves férfi Csepelen – számolt be a Tények. Felhívta a 112-őt és azt mondta, hogy bombát helyezett el a toronynál, de később kiderült, hogy hazudott.

Aztán két órával később – péntek éjszaka – újra felhívta a segélyhívót. Akkor viszont azt mondta, hogy valaki egy bombát rejtett el a csepeli plázában, de ez sem volt igaz.
(tovább…)

“Az állat miatt jöttünk ide” – a Csepelen leszúrt kutyáról emlékeztek meg

2022. október 6. csütörtök

Csepel.info

Gyertyás állatvédő megemlékezést tartott a Szurkolók az Állatokért Alapítvány a csepeli Vasas utcánál csütörtökön este fél nyolckor. A szervezők Zeuszra, arra a kutyára emlékeztek, amely egy értelmetlen késelés áldozata lett vasárnap hajnalban.

A bűncselekmény után az jelent meg a hírekben, hogy egy fiatalember összeszólalkozott egy szintén a kutyát sétáltató társasággal, és ez a vita vezetett a késeléshez. Nem túl életszerű azonban, hogy hajnali egy óra után két kutyasétáltató társaság fusson össze éppen a csepeli Vasas utcában. Kicsivel később az egyik közösségi oldalon többen már azt írták, hogy a fiatalkorú áldozat fenyegetett meg egy nála is fiatalabb gyereket. Ez után támadtak rá – családja szerint lesből -, és szúrták meg hatszor, a kutyáját pedig – ami védeni próbálta – megölték. (tovább…)