‘Krimi’ kategória archívum

Breaking: Emberölés Pesterzsébeten

2019. április 21. vasárnap

Police, Mr. Gabee, Csepel. Info

Fotó: Blikk

Mr. Gabee információi szerint gyilkosság történt Pesterzsébeten a Pázsitos sétányon. Szerkesztőnk információit a Police.hu is megerősíti:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2019. április 20.-án 22 óra 13 perckor érkezett bejelentés, amely szerint Budapesten, a XX. kerületi Pázsitos sétányon verekedés van.

(tovább…)

Jogerős: 20 évet kapott a csepeli gyilkos

2019. április 18. csütörtök

24

Életfogytig tartó szabadságvesztés helyett 20 év letöltendő fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla K. L-t, aki nyereségvágyból megölt egy 57 éves nőt a csepeli otthonában.

A Fővárosi Törvényszék életfogytig tartó fegyházra ítélte az elkövetőt tavaly októberben nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt azzal, hogy legkorábban 25 év után bocsátható feltételes szabadságra. (tovább…)

Csak a falak maradtak meg a Notre-Dame-ból

2019. április 16. kedd

Origo

A csodálatos templom több mint 850 éve uralkodik a párizsi szívek felett, ezért is jelentett többszörös szomorúságot párizsiaknak, franciáknak, európaiaknak, keresztényeknek, jószándékú embereknek, hogy hétfőn kora este kigyulladt a párizsi Notre-Dame székesegyház.

Megsemmisült a teljes tetőszerkezet, leomlott a huszártorony. Komoly veszélyben voltak a harangok és mindkét torony is, de végül a még nagyobb katasztrófát sikerült elkerülni. Kedden reggel is több vízsugárral hűtötték az épület izzó falait, hogy megakadályozzák a további pusztulást. A tragédia után szinte közvetlenül gyűjtés indult az egyetemes kultúra egyik jelképének újjáépítésére.

(tovább…)

Azzal kampányol a DK, hogy Csepelre telepítik a Hős utcai gettólakókat

2019. április 12. péntek

Egyszer ezt ők valóban megtették

Csepel.info

Hős utcai drograzzia – fotó: Zsaru magazin

A Csepel.info úgy tudja, hogy a Demokratikus Koalíció szimpatizánsai azt terjesztik Hároson, hogy ide telepítik a szanálásra kerülő Hős utcából a lakókat, főként a drogosokat.

A történet csattanója, hogy 2010 előtt valóban voltak betelepítések, méghozzá a IX. kerület gettósodott bérházaiból. Ráadásul éppen a jelenlegi szocialisták és DK-sok álltak mögötte. Akkor, a milliárdos ingatlanüzlet miatt pörgetett áttelepítések idején a most cigányozó szimpatizánsok kikérték maguknak, hogy bárki “rasszista indítékból” vádaskodjon. (tovább…)

Sikkasztás miatt ítélték el a Petz Ferenc utcai közös képviselőt

2019. április 11. csütörtök

csepel.hu

Sikkasztás bűncselekménye miatt elítélték a Petz Ferenc utca 24–28. szám alatti társasház korábbi közös képviselőjét. A bíróság indoklása szerint folytatólagosan és üzletszerűen követte el a bűncselekményt.

A férfit két év, börtönben töltendő szabadságvesztésre ítélték, amelyet három év próbaidőre felfüggesztettek. A bíróság arról is rendelkezett, hogy fizessen vissza a társasháznak 16 338 000 forintot. Az ítélet ellen az ügyészség jelentett be fellebbezést a büntetés súlyosbítása érdekében.

(tovább…)

Vádat emeltek az Alstom-ügyben, korrupt baloldali politikus azonban nincs az érintettek között

2019. április 10. szerda

Pesti Srácok

Gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozójának kötelessége megszegésére irányuló vesztegetés bűntette miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) négy ember ellen a Fővárosi Törvényszéken az Alstom-ügyként ismert eljárásban – közölte a PestiSrácok.hu-val a vádhatóság vezetője.

Keresztes Imre beszámolója szerint az érintettek közül kettő magyar, egy osztrák, egy pedig amerikai állampolgár. A terheltek egyike sem közszereplő, így megússzák a felelősségre vonást azok az egykori politikai döntéshozók, akik az MSZP-SZDSZ-kormányok alatt zajló korrupciós bűncselekmény tényleges haszonélvezői lehettek. (tovább…)

Gyurcsányék az orosz titkosszolgálattal világították át a magyart

2019. április 4. csütörtök

Magyar Nemzet

Gyurcsány és Szilvásy

A titkosítás alól feloldott iratok szerint a felmentett vádlottak súlyos károkat okoztak azzal, hogy az orosz hírszerzés állományába tartozó személyek poligráfos vizsgálat alá vethették az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal egyes munkatársait.

Hivatalosan is fény derült a kémbotrány néven ismert büntetőügy eddig titkosított részleteire, miután a Legfőbb Ügyészség tegnap nyilvánosságra hozta a vádirati tényállás kivonatát és a történtek kapcsán folyamatban volt bírósági ítéletek egyes elemeit. Eszerint a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati vezetői, Szilvásy György volt titokminiszter, Galambos Lajos és Laborc Sándor, az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egymást váltó főigazgatói, valamint az ügyben felbukkant orosz hátterű biztonsági cég, a Zömök Kft. tulajdonosa, Püski László közreműködött abban, hogy az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatának (FSZB) megbízottjai információszerző tevékenységet végezzenek hazánkban. (tovább…)

Ez a csepeli rabló annyira idióta volt, hogy az már vicc

2019. április 4. csütörtök

Police.hu, Bors

A 32 éves, csepeli S. Károly egy internetes közösségi oldalon hirdette az autóját, majd egy férfival 2019. április 2-án kora délután Csepelen találkozott is. A vevő az autót megnézte, majd az eladó megkérdezte, hogy van-e nála pénz.

A férfi elővett 50 ezer forintot, ekkor S. Károly egy késsel megfenyegette őt, hogy adja át a pénzt. S. Károly ezután kivette a sértett kezéből a pénzt, és az autóját hátrahagyva elfutott a helyszínről.

(tovább…)

Sikkasztás miatt jogerősen elítéltek egy csepeli közös képviselőt

2019. április 2. kedd

Csepel.info

Sikkasztás bűntette miatt ítéltek el másodfokon egy csepeli közös képviselőt. A bíróság indoklása alapján a férfi folytatólagosan és üzletszerűen követte el a bűncselekményt – értesült a Csepel.info. Lapunk úgy tudja, hogy a közös képviselő a csepeli MSZP, majd a DK helyi aktivistája volt: választások előtt mindig ő szedte be a pártoknak az ajánlásokat.

Információink szerint a férfi több mint húsz évig dolgozott közös képviselőként. Az évek során a társasházban megkerülhetetlenné vált, a lakók tehetetlenek voltak az akaratával szemben. Többször is megpróbálták feljelenteni, rendre sikertelenül. Úgy tudjuk, hogy végül a Csepeli Városgazda tett feljelentést ellene, amely alapján el is ítélték. (tovább…)

Szemtanú van rá, hogy az Iszlám Állam Pesten elkapott tagja embereket ölt

2019. március 28. csütörtök

888

Hamarosan kihallgathatják a hatóságok azt a tanút, aki állítólag a saját szemével látta, hogy a Ferihegyen elfogott Hassan F. embereket ölt meg a dzsihád nevében.

Egyre több minden derül ki F. Hassanról, a Ferihegyen elfogott iszlamistáról. A belga hatóságok a hírek szerint napokon belül kihallgatják majd az egyik szemtanút, aki bizonyítani tudja az Iszlám Államhoz tartozó terrorista bűnösségét.

(tovább…)