‘Krimi’ kategória archívum

Bíróság: Szenteczky János bűnös

2022. január 27. csütörtök

Csepel.hu

Tizenkét év után született másodfokú bírósági döntés a csepeli lakásmutyi ügy néven elhíresült bűncselekmény-sorozatban csütörtökön. Szenteczky Jánost, az MSZP korábbi elnökét, a Csepeli Vagyonkezelő egykori vezetőjét a bíróság folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés miatt ítélte el. 

A csepeli lakásmutyi során rászorulók helyett kivételezett emberek, közöttük Cs. Mihály akkori rendőrkapitány kaptak titokban és törvénytelenül szociális bérlakásokat. Ezeket a lakásokat törvényesen kizárólag rászorulóknak, és kizárólag lakáspályázaton lehetett volna kiutalni. A szociális lakásokat közpénzből felújították, mielőtt a bérleti jogot átadták a kivételezetteknek.  (tovább…)

Podcast a csepeli kettős gyilkosságról: 3. rész

2022. január 26. szerda

Youtube

A 2009. január 7-én  történt csepeli kettős gyilkosságról szól az a podcast, melynek első része a gyilkosság 2022-es évfordulóján jelent meg a Youtube-on. Már elérhető a második és a harmadik rész is.

Az internetes műsor szerkesztői nem kezdők: jellemzően bűncselekményekről, társadalmi problémákról készítettek korábban podcastokat. Az első részt itt, a második részt itt hallgathatják meg.

Bangóné hamis diplomával dicsekszik?

2022. január 22. szombat

Az egyetemen nincs adat a hírhedt szocialistáról

Mandiner

Az MSZP-s képviselő egy BGF-es közgazdász végzettséget szerepeltet a parlamenti önéletrajzában, de az egyetem szerint nincs erre vonatkozó adat az archívumukban.

Bangóné Borbély Ildikó és a csepeli szocialisták életét jól ismerő forrásunktól azt az információt kaptuk, hogy az MSZP-s parlamenti képviselő valójában nem szerzett közgazdász főiskolai diplomát, holott a parlament.hu-n szereplő önéletrajza szerint ez a végzettsége. A szocialista politikus nyilvános életrajza szerint a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Gazdaság és menedzsment karára (szerk.: a képviselő a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának gazdálkodási és menedzsment képzésére gondolhatott) járt és 2013-ban végzett. (tovább…)

Podcast a csepeli kettős gyilkosságról: 2. rész

2022. január 18. kedd

Youtube

A 2009. január 7-én  történt csepeli kettős gyilkosságról szól az a podcast, melynek első része a gyilkosság 2022-es évfordulóján jelent meg a Youtube-on. Már elérhető a második rész is.

Az internetes műsor szerkesztői nem kezdők: jellemzően bűncselekményekről, társadalmi problémákról készítettek korábban podcastokat. Az első rész alapján most is alaposan felkészültek a beszélgetésre, amiből sok érdekesség derül ki.

Saját gyermekét is molesztálta a csepeli pedofil

2022. január 17. hétfő

Telex

Újabb tíz év fegyház lett a jogerős büntetése hétfőn annak a pedofil bűncselekmények miatt korábban már másik perben elítélt budapesti férfinak, D. Csabának, aki saját, óvodáskorú kisfia ellen is elkövetett szemérem elleni erőszakot, és ez évekkel a bántalmazás megtörténte után, egy gyermekpornográfia-ügyben folytatott, nagyszabású rendőri akció következményeképp lepleződött le – írja a Telex.

A pedofilokat nem kímélik a magyar börtönökben, ha pedig valaki a saját gyerekét is molesztálja, duplán célkeresztbe kerül: szinte biztos, hogy a csepeli férfi is megszenvedi a hosszú börtönéveket. Az alábbiakban a Telex beszámolóját olvashatják. (tovább…)

Tűzesetben hunyt el egy hajléktalan az Ady Endre úton

2022. január 8. szombat

Csepel.info

Információink szerint cigarettától gyulladt meg a matraca, és a tűz átterjedt a férfi ruhájára.

A Csepel.info úgy tudja, hogy egy hatvan év körüli hajléktalan férfi és párja az Ady Endre úton, egy korábban életveszélyessé vált, ezért kiürített és lezárt házban törtek fel egy helyiséget. (tovább…)

Szürke zóna: podcast Csepel legismertebb bűnügyéről

2022. január 7. péntek

Csepel.info, Youtube

A 2009. január 7-én  történt csepeli kettős gyilkosságról szól az a podcast, melynek első része a gyilkosság 2022-es évfordulóján jelent meg a Youtube-on.

Az internetes műsor szerkesztői nem kezdők: jellemzően bűncselekményekről, társadalmi problémákról készítettek korábban podcastokat. Az első rész alapján most is alaposan felkészültek a beszélgetésre, amiből sok érdekesség derül ki. Mi már várjuk a második részt.

Vetítő: a csepeli kettős gyilkosság

2022. január 7. péntek

Youtube

A 2009. január 7-én  történt döbbenetes csepeli bűncselekményt dolgozza fel a dokumentumfilm, amely az egész országot megrázta, és a motivációkat illetően kérdések sorát vetette fel.

A csepeli kettős gyilkosság néven elhíresült bűntényben két pedagógust öltek meg hidegvérrel egy csepeli szakképző iskolában 2009 január 7-én. Az ügy különlegessége, hogy a gyilkosság perceiről hangfelvétel készült, ami az európai kriminalisztika történetében példa nélküli. (tovább…)

Vandalizmus: kitörtek egy fát a Táncsics Mihály utcában

2021. december 31. péntek

Csepel.info

Valaki szó szerint megragadta az alkalmat az óév utolsó napjaiban, hogy tönkretegyen még valami értékeset – értesítette lapunkat olvasónk.

A képen látható facsemetét a Táncsics Mihály utca 66 szám előtt törték ki.

Karácsony megint lebukott: Bajnaiék kollégája a Városháza-ügy koronatanúja

2021. december 20. hétfő

Index

Karácsony Gergely jóslatától eltérően Bodnár Dezső, Bajnai Gordon és Gansperger Gyula egykori wallisos kollégája jelent meg tanúként a Városháza-ügyet vizsgáló fővárosi bizottság előtt hétfőn.

Kiderült, hogy ő írta azt a közjegyző által hitelesített levelet, amely azt erősítette meg, hogy a főpolgármester tudtával és a főváros kezdeményezésével akarták eladni a Városházát. Bodnár a bizottság előtt azt is megismételte, hogy tízszázalékos jutalékot akartak kérni az eladás után a vevőktől.

(tovább…)