‘Krimi’ kategória archívum

Elfogták: Kiabálva fenyegette a kezében lévő csavarhúzóval az utasokat, majd a buszsofőrt

2020. április 3. péntek

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

 

Egy férfi 2020. március 31-én este felszállt a 138-as buszra, ahol kiabálva fenyegette a kezében lévő csavarhúzóval az utasokat, majd a buszsofőrt. A férfi letépte a – koronavírus miatti fertőzésveszély elkerülése érdekében – kifeszített kordonszalagot, majd a vezetőfülke plexiüvegét ütötte, rugdosta.

A buszvezető eközben értesítette a csepeli rendőröket, akik a Szent Imre téri végállomásnál elfogták a 48 éves budapesti V. Kornélt. A buszon senki sem sérült meg.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói V. Kornélt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett miatt már eljárást folytatnak a csepeli és a józsefvárosi nyomozók, továbbá a II. kerületi rendőrök garázdaság miatt.

A csepeli nyomozók V. Kornélt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Eltűnt, ismeretlen helyen tartózkodó csepeli személyek

2020. április 3. péntek

POLCE, Mr.Gabee Csepel.info

 

Korábban beszámoltunk azokról az emberekről, melyeket elfogatóparancs alapján köröznek. Íme a második rész:

Az alábbiakban Mr. Gabee összegyűjtötte azoknak a képét és nevét, mely eltűnt személyként köröz a XXI. kerületi Rendőrkapitányság

Aki az alábbi személyekről bármilyen információval rendelkezik, legfőképpen a tartózkodási helyéről, azonnal értesítse a rendőrséget a 107, 112-es segélyhívón, vagy a XXI. kerületi Rendőrkapitányásgot a 427 4600-es telefonszámon.

(tovább…)

Elfogatóparancs alapján körözött csepeli személyek

2020. április 2. csütörtök

POLCE, Mr.Gabee Csepel.info

 

Mr. Gabee összegyűjtötte a POLICE.hu oldalról azoknak a képét és nevét, mely elfogatóparancs alapján köröz a XXI. kerületi Rendőrkapitányság

Aki az alábbi személyekről bármilyen információval rendelkezik, legfőképpen a tartózkodási helyéről, azonnal értesítse a rendőrséget a 107, 112-es segélyhívón, vagy a XXI. kerületi Rendőrkapitányásgot a 427 4600-es telefonszámon. (tovább…)

Jó reggelt Csepel, itt a hétfő!

2020. március 30. hétfő

Csepel.info

2020. március 30. hétfő reggelre 447-re nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt újabb két 90 év feletti alapbetegségekkel küzdő beteg. Csepelen borús, hideg, kellemetlen idő van, az utakon gyér a forgalom. Sorokat sehol, még a postánál sem láttunk. A Késmárki-Széchenyi-Kossuth-Szent Imre tér-Kossuth-Ady-Táncsics útvonalon jártunk. 

Videónk alatt most is az Info rádió híreit, beszámolóit hallhatják például arról a vitáról, hogy milyen védőfelszerelést kellene biztosítani a háziorvosoknak. Speciális, 100 százalékosan védő felszerelést ma a világon mindenhol csak az intenzív osztályokon dolgozó orvosok kapnak, mivel mindenhol hiány van belőle. Ennek ellenére az újbudai polgármester a kormányt okolja, miután ő maga sem gondoskodott az általa hiányolt védelemről a háziorvosai számára. Szóba kerülnek a védekezés más módjai is, milyen tévhitek terjednek, és a vitaminok hasznossága is – utóbbiak sem védenek meg a vírustól. (tovább…)

61 éve végezték ki az 1956 utáni megtorlások legfiatalabb áldozatát, Mansfeld Pétert

2020. március 21. szombat

Csepel.hu

Mansfeld Péter pere és kivégzése a Kádár-korszak cinikus brutalitását, kegyetlenségét mutatta meg. A gépezet, amely egy ilyen fiatal fiú halálát okozta, 1945-től kezdődően folyamatosan épült ki. Azok az emberek pedig, akik részt vettek ebben, 1990-ig a rendszer előnyeit élvezték.

Mansfeld Péter kivégzésével a fiataloknak üzentek, hogy bárkit fel lehet akasztani.

(tovább…)

Koronavírusos csalások terjednek Magyarországon – figyelmeztet a kormány

2020. március 20. péntek

Portfolio.hu

Garamvölgyi László annak kapcsán nyilatkozott, hogy a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján egy újságírói kérdésre Lakatos Tibor, a törzs ügyeleti központjának vezetője megerősítette: megjelentek azok a csalók, akik megpróbálnak valós biztonságot nem nyújtó termékekkel kereskedni.

A kommunikációs igazgató arra figyelmeztetett, hogy jellemzően vidéki kistelepüléseken megjelentek a házaló csalók, akik nemhogy silány minőségű árut, bóvli termékeket próbálnak eladni az embereknek, de ezek az áruk akár veszélyesek is lehetnek az egészségre. Hangsúlyozta: az NBT ezért azt kéri, hogy az emberek ne álljanak szóba a házalókkal, ne vásároljanak tőlük, de értesítsék a rendőrséget, ha ilyen jelenséggel találkoznak.

(tovább…)

Koronavírus: vigyázat, köztünk járnak a csalók!

2020. március 18. szerda

Police.hu

Íme, a rendőrség tanácsai, hogy ne váljon a csalók áldozatává.

Világszerte tapasztalható, hogy az új koronavírus által terjesztett járvány miatt a sebészeti maszkok és más orvosi segédeszközök iránt megnövekedett a kereslet, és egyre nehezebb ezek beszerzése. Ezzel párhuzamosan megjelentek az olyan értékesítők, akik weboldalakon, közösségi oldalakon és e-mail címeken kínálják ezeket az árucikkeket megvételre. A gyanútlan vásárlók a megrendelés után azonban a terméket sem kapják kézhez, a pénzüket sem tudják visszaszerezni.

(tovább…)

Idős, járókerettel közlekedő nőt támadott meg, majd feladta magát

2020. március 7. szombat

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

A gyanú szerint a férfi több más bűncselekményt is elkövetett Csepelen.

O. József 2020. március 4-én este ment be a XXI. kerületi Rendőrkapitányságra és elmondta, hogy két hónappal korábban betört egyik ismerősének csepeli hétvégi házába. A 25 éves férfi azt is elmondta, mielőtt bement a rendőrségre, újból megpróbált betörni ugyanabba a nyaralóba, de meggondolta magát és inkább feladta magát.

Azt, hogy feladta magát azzal indokolta, hogy megtudta, a nyomozók vidéken élő édesanyjánál keresték, és nem akarta, hogy a rendőrök még egyszer kimenjenek hozzá. (tovább…)

Testi sértés a csepeli sétáló utcában

2020. március 3. kedd

Csepel.info

Testi sértés miatt állítottak elő egy férfit hétfőn a csepeli sétáló utcából, a HÉV megálló mellől – értesült a Csepel.info. Információink szerint a férfit rendszeresen látják a helyszín közelében bódult állapotban, a rendőrök pedig már “jól ismerik”: többször előállították más bűncselekmények miatt, melyekben eljárások folynak ellene. Olyan súlyú bűncselekményt ugyanakkor nem követett el, hogy előzetes letartóztatásba kellett volna vonni őt.

Információink szerint hétfőn a férfi egy általa ismert nővel szemben követett el testi sértést, amikor szexuálisan próbált hozzá közeledni. A Facebookon ugyanakkor nemi erőszakként terjesztették az esetet, amit a sértett határozottan cáfolt: állítása szerint erőszak nem történt. A Facebookon terjesztett történet más ponton is hamisnak tűnik: a rendőrség ugyanis a bejelentés után azonnal a helyszínre sietett, és azonnal előállították a az erőszakoskodó férfit. (tovább…)

Kocsi alá szorult katalizátor-tolvajt fogtak a rendőrök

2020. március 1. vasárnap

POLICE, Mr.Gabee, Csepel.info

A pesterzsébeti rendőrök elfogták azt a férfit, aki beszorult egy kocsi alá, miközben annak katalizátorát akarta ellopni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-Irányítási Központjába 2020. február 26-án 0 óra 14 perckor érkezett bejelentés egy jármű tulajdonosától, hogy Budapest XX. kerületében, a Helsinki úton a kocsija alatt fekszik egy férfi és segítségért kiabál. (tovább…)