2012. április havi archívum

Jól megetették a Gyurcsány párt csepeli híveit

2012. április 30. hétfő

Csepel.info

Majálisos bográcspartival gyűjtöttek erőt a gyurcsányista Demokratikus Koalíció csepeli hívei az elkövetkező hetek politikai harcaihoz – értesítette lapunkat egyik olvasónk, aki állítása szerint részt vett a falatozáson. A Csepel.info olvasónk iránymutatása alapján a pártaktívák Facebook oldalán meg is találta az etetés képeit.

Olvasónk szerint, aki a fenti hírt küldte el nekünk, a pártsejt újabb plágium-tüntetésre készül. “Csalódtak Gyurcsány Ferencben. Mindenki érzi legbelül, zsigerből érzi az igazságot, hogy hőn szeretett elnökük a sógora szakdolgozatával diplomázott le. Eleinte a bográcspartin a sok finom kaja ellenére is olyan volt a hangulat, mint valami halotti toron. Míg csak Borka-Szász Tamás – mint mindig – most is elő nem állt a mentőötlettel: menjenek tüntetni Gyurcsány Ferenc ellen, aki nyilvánvalóan plagizált. Még a tábláinkat sem kell eldobni, ha Shmitt Pál nevét kicseréljük Fletóéra – javasolta erre Nagy Szilveszter, a párt csepeli sejtjének internetes pártaktívája” – állítja levelében olvasónk. (tovább…)

Május 1. Csepelen

2012. április 30. hétfő

Csepel.info, Csepel.hu

9:30 órától családi délelőtt lesz a Királyerdei Művelődési Házban, 11 órától este nyolcig “Romajálist” rendez a csepeli önkormányzat támogatásával a Csepeli Roma Önkormányzat a Rákóczi Kertben, a Csepel-Királyerdő Református Egyházközség kertjében pedig újraalapítják a legendás 96. Sólyom Cserkészcsapatot.

Az alábbiakban a részletes program olvasható. (tovább…)

Québec Open: Kanadai kick-box show csepeli sikerekkel

2012. április 30. hétfő

Csepel.info

A Halker-KiralyTeam csapata

A Halker-KiralyTeam igazi hungaricummá fejlesztette a kick-box sportot és ma már elképzelhetetlen egy nagyszabású kick-box show a magyar harcosok nélkül, még Kanadában is…

A Québec Open elnevezésű nyílt világkupa egyike az 5 észak-amerikai állomást magába foglaló turnénak, melyet a kick-box világ „Grand Slam”-jeként tartanak számon. Idén is több mint 3000 versenyző vágott neki a küzdelmeknek, köztük a Halker-KiralyTeam különítménye is (Mórádi Zsolt, Gömbös László, Veres Richárd és Király István mester) egyetlen meghívott európai csapatként. (tovább…)

“A nemzedékek közötti kapocs a nemzet erőforrásává válhat”

2012. április 30. hétfő

Csepel.hu

Illusztráció

A nemzedékek közötti kapocs az egész ország, a nemzet hatalmas erőforrásává válhat – hangoztatta Réthelyi Miklós szombaton a budapesti Millenáris parkban tartott, a generációk közötti szolidaritás témájában meghirdetett európai rendezvény megnyitóján.

A nemzeti erőforrás miniszter szavai szerint a kölcsönös felelősség, az egymásra való odafigyelések láncolata alkotja a családot, a közösségeket, a társadalmat, az országot, amely ezáltal válik hazává, lelki közösséggé. (tovább…)

Áriák másképpen

2012. április 30. hétfő

Csepel.hu

Fotó: Halászi Vilmos

Nagysikerű koncertet adott április 27-én este a Klasszikon együttes a Királyerdei Művelődési Házban.

A Crossover Dimenziók című előadás jelmondata: „ahol a klasszikusok a XXI. század nyelvén szólnak”, a műsor ismert és kevésbé ismert operaáriákat mutat be swinges, jazzes, rockos, bluesos feldolgozásban. (tovább…)

Bebukta: Gyurcsány Ferenc plagizált

2012. április 29. vasárnap

Mno.hu

A Hír TV Célpont adása

Gyurcsány Ferenc szakdolgozati bírálatának és volt sógora diplomamunkájának összevetéséből egyértelműen kiderült, a szocialista exkormányfő plagizált. A Demokratikus Koalíció elnöke eközben hazugságok sorozatába bonyolódott. Az MSZP egyelőre hallgat az ügyről, míg a Fidesz, a KDNP és a Jobbik arra szólította fel Gyurcsány Ferencet, hogy távozzon a politikai életből.

Gyurcsány Ferenc 1984-ben leadott tanárszakos diplomamunkája szinte minden ponton egyezik a volt sógorának, Rozs Szabolcsnak négy évvel korábbi dolgozatával – derült ki a Hír TV Célpont című műsorának extra, vasárnapi kiadásából, miután összevetették az exsógor diplomamunkáját és a volt MSZP-s kormányfő eltűnt szakdolgozatának bírálatát. A két dokumentum között csak annyi lehet a különbség, hogy Gyurcsány dolgozata rövidebb, mindössze 35 oldal, és leginkább csak a szőlészetről szól. Rozs Szabolcs pedig a 60 oldalas munkájában éppen a 35. oldaltól foglalkozik tételesen a borászattal. (tovább…)

Lángolt a Duna-parti nádas Csepelen, tűz a gyermekvasút vonalán

2012. április 29. vasárnap

MTI, Webrádió

Fotó: Zoli049

Lángra kapott a Duna-part menti nádas Csepelen vasárnap délután – erősítette meg az MTI értesülését a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Kisdi Máté elmondta, az első jelzések szerint 5-10 hektáron lángol a növényzet, a sűrű fekete füstöt kilométerekről látni lehet, még  Budapest belvárosából is. A tűzoltóság megkezdte az oltást. A szóvivő közölte, hogy a gyermekvasút vonaláról is tüzet jelentettek, ide a kisvasúttal jutottak ki a helyi tűzoltók, akik – az ilyenkor szokásos módon – egy víztartályos kocsit erősítettek a szerelvény végére. Kisdi Máté megjegyezte: nemrég éppen ezt a mentést gyakorolták a kisvasúton, ahol nem ritkák a hasonló tüzek.

Evezés: Csepeli siker a Simády Béla nemzetközi evezős emlékversenyen

2012. április 29. vasárnap

Nemzeti Sport, Csepel.info

A kép csak illusztráció

A Szigeti Roland, Krpesics Péter, Vallyon Bence, Novák Edvin (Győr, Csepel, Tisza EE) csapat nyerte meg szombaton a kormányos nélküli négyesek küzdelmét a Szegeden zajló  Simády Béla nemzetközi evezős emlékversenyen – számolt be a Nemzeti Sport.

A hagyományos, kétnapos versenyen – amelyet a Maty-éri vízicentrum megálmodójáról, a Magyar Evezős Szövetség egykori alelnökéről neveztek el – a hazai sportolók mellett szerb, szlovák és román versenyzők szállnak-szálltak vízre. A szombati kilenc felnőtt döntőből hatban magyar siker született. (tovább…)

Férfi röplabda NB I: a Csepel legyőzésével a Szolnoké a 7. hely

2012. április 29. vasárnap

Nemzeti Sport, Csepelirc.hu, Csepel.info

A Szolnok szerezte meg a hetedik helyet a férfi röplabda NB I-ben, miután a helyosztó párharc harmadik, mindent elődöntő szombati mérkőzésén hazai környezetben magabiztosan legyőzte a Csepelt – számolt be a Nemzeti Sport.

A csepeli klub honlapján megjelent információk szerint “tartalékos és felforgatott felállásban próbáltuk felvenni a versenyt (…) a Szolnokkal de nem jártunk sikerrel. Így is dícsétet illeti azt a hat embert aki vette a fáradtságot és leutazott a mérkőzésre.”

nso.hu

Megkötötte a BKK a BKV-val az új közszolgáltatási szerződést

2012. április 29. vasárnap

BKK, Csepel.hu

Miután pénteken aláírta Tarlós István főpolgármester a Kormánnyal kötött hosszú távú megállapodást a tömegközlekedés finanszírozásáról, a Közgyűlés szerdai döntése nyomán megköttetett a Főváros és a BKK közötti, az összes közlekedési ág irányításáról és finanszírozásáról 15 évre szóló új szerződés is.

Ez pedig megadta a BKK-nak azt a felhatalmazást, mely alapján tegnap este Vitézy Dávid BKK-vezérigazgató és Bolla Tibor BKV-vezérigazgató aláírták a BKK és a BKV közötti új, 8 évre szóló közszolgáltatási szerződést, mely a BKV stabil és jogszerű működését biztosítja a jövőre nézve.  (tovább…)