2014. október havi archívum

Nagy siker a Rátkai Márton Művészklubban

2014. október 31. péntek

Csepel.info

2014. október 30.-án a Rátkai Márton Művészklubban megrendezett gitáresten hatalmas sikert arattak az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola, valamint a Vienna Konservatorium Budapest és a Zeneakadémia növendékei.

Az est házigazdája és szerkesztője, Bernáth Ferenc Artisjus díjas gitárművész-gitártanár, az Egressy Béni Református Művészeti Középiskola és a Vienna Konservatorium Budapest tanára.

Véradás a Csepel Plazában november 7-én

2014. október 31. péntek

Csepel.info

Véradás a Csepel Plazában november 7-én

Tisztelt Csepeli Lakosok! Kedves Véradók!

2014. november 7-én (pénteken) a Csepel Plaza földszintjén (1212 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 154-170.) 13.00 és 18.00 óra között véradás lesz.

Személyi igazolvány, lakcímkártya és eredeti TAJ kártya szükséges a regisztrációhoz. A véradást megelőzően javasolt bőségesen étkezni és sok folyadékot fogyasztani.

(tovább…)

Megemlékezés a Mindenki Keresztjénél

2014. október 31. péntek

Csepel.hu

Megemlékezés a Mindenki Keresztjénél

Mindenszentek és a halottak napja alkalmából néma főhajtással rótták le kegyeletüket a Csepeli Temetőben található Mindenki Keresztjénél Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint dr. Szeles Gábor jegyző. Az emlékhelynél koszorút helyeztek el a csepeli önkormányzat képviseletében a városvezetők és a Magyar Országgyűlés nevében Németh Szilárd országgyűlési képviselő.

A megjelentek egy-egy szál virággal és mécsesek gyújtásával emlékeztek az elhunytakra.

(tovább…)

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, leköszönő polgármester alakuló ülésen elhangzott beszéde

2014. október 31. péntek

Csepel.hu

Németh Szilárd országgyűlési képviselő

Tisztelt Polgármester úr! Tisztelt Képviselő hölgyek és urak, Bizottsági tagok!

Kedves Csepeliek!

Először is szívből köszönöm, hogy az Önök bizalmából Csepel polgármestere lehettem. Megtisztelő, felemelő érzés és nagy felelősséggel bíró hivatás volt szülőhelyem első emberének lenni. Sok munka és nagy tanulság volt nekem ez a négy év. Mindig büszkén, de kellő alázattal és megbecsüléssel fogok visszaemlékezni életem eme időszakára.

(tovább…)

Kamionok ütköztek az M0-son

2014. október 31. péntek

Index

Összeütközött két kamion és egy kisteherautó az M0-s autóút keleti szektorában, az M5-ös felé vezető oldalon, a 37-es kilométernél, közölte a katasztrófavédelem 12.42-kor.

Budapest XIX. kerületéből riasztották a tűzoltókat, ők végzik a műszaki mentést. A sérültekért mentőhelikopter érkezett a helyszínre. (tovább…)

Orbán Viktor: Így nem lesz internetadó

2014. október 31. péntek

MNO

Orbán Viktor: Így nem lesz internetadó

A miniszterelnök pénteken a Kossuth rádióban kijelentette, vissza kell vonni és módosítani kell a javaslatot. Nemzeti konzultáció indul januárban.

Orbán Viktor szerint internetadóról sosem volt szó. – Magyarországon a távközlést adóztatjuk, adótechnikai természetű módosítást javasoltunk, hogy kövesse az adórendszer az élet valóságos mozgását. Ezt a szolgáltatóknak kell fizetni, akik már tiltakoznak, ugyanis nem tudják áthárítani majd a fogyasztókra. Ez nem internetadó, hanem a távközlési adó kiterjesztése. A távközlési adó kiterjesztésével kapcsolatban félelmeket előhívó képzet jött létre, ez nehézzé teszi az erről való párbeszédet – hangsúlyozta a miniszterelnök.

(tovább…)

Borbély Lénárd átvette Csepel kulcsát – megalakult az új képviselő-testület

2014. október 31. péntek

Csepel.hu

Borbély Lénárd átvette Csepel kulcsát

A Szent Imre téren található Országzászló előtt tették le hivatali esküjüket Csepel megválasztott képviselői, valamint Borbély Lénárd polgármester október 30-án. A képviselő-testület alakuló ülésén titkos szavazással Ábel Attilát és Morovik Attilát választották meg alpolgármestereknek.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, leköszönő polgármester beszédében azt emelte ki, hogy jó szívvel adja át Csepel kulcsát Borbély Lénárdnak, harcostársának és barátjának. Borbély Lénárd nagyra értékelte elődje munkáját, és tisztességet, kemény munkát ígért a következő öt évre.

(tovább…)

85 éves Bud Spencer

2014. október 31. péntek

Wiki

85 éve ezen a napon látta a meg a napvilágot Bud Spencer, született Carlo Pedersoli olasz úszó, vízilabdázó, színész, akit a Piedone-filmekből, spagettiwesternekből és a Terence Hill-lel közös filmjeiből ismernek.

Anyanyelve tulajdonképpen a nápolyi nyelv, ezt ő maga vállalja is. Albumot is jelentett meg dalairól, ahol énekel olaszul és nápolyiul egyaránt. A Piedone Afrikában c. filmben mikor megkérdezik Piedonét (azaz Spencert), hogy ő olasz-e, azt feleli: Nem, nápolyi vagyok. (tovább…)

Kulturális ajánló – 2014. november 3-9-ig

2014. október 31. péntek

Mr. Gabee

Ismét jelentkezünk a megszokott rovatunkkal, melyben megmutatjuk, hogy kulturális, ünnepek szempontjából kerületünk helyszínein emberek milyen eseményeket rendeznek.

Aki esetleg tud olyan rendezvényről, ami kerületünkben kerül megrendezésre és nincs benne az alábbi listában, küldje el nekünk és mi kibővítjük vele. (tovább…)

Úthiba a Repkény úton

2014. október 31. péntek

Mr. Gabee

Foto: alternativenergia.hu

Csepelen a Repkény utca 12 előtt egy sávon felontották az útburkolatot, feltehetőleg csatornaépítéssel kapcsolatos munkálatok miatt – értesített minket Mr. Gabee.

Ebből kifolyólag fokozott körültekintéssel és csökkentett sebességgel közlekedjenek az utcában, mivel a nagy sebesség különféle károkat okozhatnak az autó egyes részeiben.

Kun Tamásnak megremegett a hangja – hamarosan elkészül a kettős gyilkosságról szóló dokumentumfilm

2014. október 30. csütörtök

Csepel.hu

Heteken belül összeáll a csepeli kettős gyilkosságról szóló dokumentumfilm teljes vágott hanganyaga, valamint az ezekhez kapcsolódó fikciós jelenetek – tudtuk meg a dokumentumfilm készítőitől.

Hozzátartozók, érintettek nyilatkoznak a megrázó eseményekről, amelyek örökre megváltoztatták az életüket.  A forgatócsoport felkereste a tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt Kun Tamást Sátoraljaújhelyen, a szegedi Csillagban raboskodó Deme Gábor viszont elzárkózott a nyilatkozat elől. (tovább…)

2014. november 1. – Mindenszentek, Halottak napja

2014. október 30. csütörtök

POLICE, BTIRT, BKK,

Mindenszentek és a Halottak napja alkalmából szeretteinkre emlékezünk. Mindazokra, akik sajnos már nem lehetnek velünk. Ebben az időszakban gyakorlatilag az egész ország útra kel. Vannak, akik mindössze a közeli temetőbe gyalogolnak ki, a legtöbben ugyanakkor autóba ülnek, és az ország távolabbi részeibe is elutaznak azért, hogy leróják kegyeletüket, és elhelyezzék a megemlékezés és a szeretet virágait.

Nem árt azonban tudni, hogy ez az időszak – különösen a 2014. október 31-november 2. közötti hétvége – az átlagosnál is nagyobb veszélyt rejt a közlekedők számára.

(tovább…)

Zsákutca lett a Tölgyes utca

2014. október 30. csütörtök

Mr. Gabee

20141030_072645

Foto: Mr. Gabee

Csepelen a Tölgyes utcát teljes szélességben lezárták a Szent István út és a Kies utca közötti szakaszon útburkolat felbontásával járó munkálatok miatt – áll Mr. Gabee közleményében.

Ebből is látható, hogy a kerület fejlesztése nem áll meg.

Életfogytiglan a csepeli gyilkosoknak

2014. október 30. csütörtök

Origo

Életfogytiglan a csepeli gyilkosoknak

Első fokon, nem jogerősen életfogytiglani börtönbüntetést kapott annak a bűnbandának a két tagja, akik idős emberekre támadtak Csepelen, és öt embert meg is öltek. 

A banda összesen 14-szer csapott le, szinte mindig a fővárosban, Csepelen. Csupán néhány hónapig működtek, de ez alatt öt embert megöltek, és sokakat kiraboltak, megvertek, megkötözzek. A bűncselekményekkel nyolc embert vádolnak, közülük hatan román állampolgárok, de jól beszélnek magyarul.

(tovább…)

Fáklyás felvonulás 1956 hőseinek és áldozatainak tiszteletére

2014. október 30. csütörtök

Csepel.hu

Fáklyás felvonulás 1956 hőseinek és áldozatainak tiszteletére

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata tisztelettel meghívja Önöket és kedves családjukat az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek és áldozatainak tiszteletére tartandó fáklyás felvonulására.

Időpont: 2014. november 4., 16 óra

Helyszín: 1211 Budapest, Szent Imre tér – 1956-os emlékmű

Emlékező beszédet mond: Németh Szilárd országgyűlési képviselő

A fáklyás felvonulás tervezett útvonala:

Szent Imre tér – II. Rákóczi Ferenc út – Csepeli temető (kopjafa)

Minden emlékezőt várunk!

Borbély Lénárd

Csepel polgármestere

(tovább…)