2020. szeptember havi archívum

Eltakarítják Csepelről az illegális hulladékokat

2020. szeptember 30. szerda

cseple.hu

Magyarország kormánya idén februárban hirdette meg a klíma – és természetvédelmi akciótervet, melynek első számú feladata Magyarország megtisztítása az évek alatt felhalmozódott illegális hulladéktól – jelentette ki Boros Anita, az Innovációs és Technológiai Minisztérium építésgazdaságért, infrastrukturális környezetért és fenntarthatóságért felelős államtitkára azon a sajtótájékoztatón, amelyet Borbély Lénárd polgármesterrel közösen tartott a Háros területén található Barackfa utcában.

Nem véletlenül esett a választás a környékre, hiszen Háros egyike azon területeknek Csepelen, ahol a legtöbb illegális hulladék halmozódott fel.

(tovább…)

Akadálymentes horgászhely létesült a Kis-Duna parton

2020. szeptember 30. szerda

csepel.hu

A Hollandi úti horgásztanya melletti területen átadták a Csepel Horgász Egyesület által létesített akadálymentes horgászhelyet. A megvalósult beruházás az első akadálymentes horgászhely a Ráckevei-Soroksári Duna-ágon.

(tovább…)

Csepel: Különleges játszóteret avattak – videó

2020. szeptember 30. szerda

Bors

A Csepel-sziget izgalmas és sokszínű élővilága elevenedik meg a Szerencsejáték Zrt. jóvoltából a csepeli Béke téren kedden átadott játszótéren – írja a Bors, amely videós tudósítással jelentkezett a kerületünkből.

Az elmúlt három évben nyolc játszóteret adtak át az SZRT programja keretében, az év végéig pedig a budapesti a XVI. kerületben a Zöldségeskert, Debrecenben a Lúdas Matyi, Kaposváron a Süsü a sárkány, Tiszaföldvár-Homokon pedig a Kastély-kert tematikájú befogadó játszótér is megnyitja kapuit.

(tovább…)

Szeptember 30 – Lezuhant egy Malév gép Bejrutban

2020. szeptember 30. szerda

Index, Mr. Gabee, Csepel.info

Malev_Tupolev_Tu-154B-2_at_Zurich_Airport_in_May_1985[1]

1975. szeptember 30-án Bejrúttól nem messze a Földközi-tengerbe zuhant a Malév MA-240-es járata. A civil utasszállítón hatvanan utaztak – köztük legalább tizenegy magyar -, a katasztrófát senki nem élte túl. A polgári légiközlekedés történetében ez volt a legnagyobb tragédia, amit sosem követett hivatalos vizsgálat. A roncsok azóta is a tenger fenekén hevernek, a fekete doboz nem került elő, a rádióbeszélgetéseket őrző magnószalag üres, az utaslista és a szállítmányra vonatkozó dokumentumok eltűntek. Vajon mit próbálnak meg eltitkolni?

 A Budapestről Bejrútba tartó Malév-járat eredetileg 16 óra 50 perckor szállt volna fel, de az indulást többször elhalasztották. Már fél éve tombolt a libanoni polgárháború, és a bejrúti légi irányítással alig lehetett felvenni a kapcsolatot. Hiába a tökéletes időjárási körülmények és az alig egyéves repülőgép, ez az utazás nagy kockázattal járt.

(tovább…)

Novemberben húsz százalékkal emelkedik az ápolók, szakdolgozók fizetése

2020. szeptember 29. kedd

Mandiner

Magyarországon 68,6 százalékkal csökkent az elmúlt évtizedben a külföldi munkavállaláshoz engedélyt kérő orvosok száma és megfeleződött az ilyet kérő ápolóké is – közölte Rétvári Bence.

Novemberben húsz százalékkal emeli a kormány az ápolók és az egészségügyi szakdolgozók fizetését, azon az 500 ezer forinton kívül, amit még a nyáron biztosított az egészségügyi dolgozók számára – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára kedden Maglódon. (tovább…)

TGM az ellenzékről: bukdácsolás, lábon lövés, ostoba gesztusok

2020. szeptember 29. kedd

KlubRádió

Tamás Gáspár Miklós filozófus szerint nem lehet közös ajánlata az ellenzéknek, mert alapkérdésekben nem értenek egyet a szereplői, ráadásul kis pártokról van szó, amelyekről azt mond a többségben lévő kormánymédia, amit akar. Az ellenzék ügyetlenkedése tölti be a közbeszéd tereit, az utóbbi hetekben csak a „lábon lövések” hallatszanak – vélekedett. 

 Karácsony Gergely az új Indexnek adott interjújában a többi között azt mondta: az ellenzéknek nem az a problémája, hogy nincs vezetője, hanem, hogy nincs ajánlata, amit egy vezető megtestesíthet. A főpolgármester az előválasztás mellett van, mert programját azalatt érlelte ki, és sokat tanult a riválisaitól. (tovább…)

Megjelent a hivatalos menetrend a 71/152-es autóbuszokról

2020. szeptember 29. kedd

MR.Gabee, Csepel.info

A BKK hivatalos weboldalán megjelent az október 3-án induló új, 71 és 152-es járat pontos menetrendje.

A menetrendeket az alábbiakban megtekinthetik. (tovább…)

Megnyitotta kapuit a megújult Béke téri játszótér

2020. szeptember 29. kedd

csepel.hu

Átadták a felújított Béke téri játszóteret, mely a Szerencsejáték Zrt. játszótér-építési programjának köszönhetően valósult meg.

A sajtótájékoztatóval egybekötött átadón részt vett Borbély Lénárd polgármester, Bánhegyi Zsófia, a Szerencsejáték Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója, valamint Sas Sándor paralimpikon és Tóth Zoltán, kerekesszékes tapasztalati szakértő is.

(tovább…)

Csepeli MSZP: “Németh Szilárdnak mutyiztunk”

2020. szeptember 29. kedd

Csepel.info

Megvezettek, elaltattak – állítja Takács Krisztián, a csepeli MSZP frakcióvezetője. A politikus szerint a csepeli MSZP képviselői, a DK, a Momentum és az LMP csepeli képviselői múlt hét csütörtökön Németh Szilárdnak mutyiztak, amikor megszavazták a csepeli birkózócsarnok telekmegosztásáról szóló javaslatot. Ám most már belátja, hogy „csabdába” csalták.

Takács Krisztián helyesírási hibáktól hemzsegő beismerő vallomása a csepeli MSZP Facebook-oldalán olvasható. De nem csak a helyesírással akadnak problémák  – ami a szocialistáknál kötelező elem. A politikusnak már az első mondatban sem sikerült igazat írnia. A csepeli birkózó csarnok telkének két részre osztása ugyanis nem mutyi és nem vételi ajánlat, így elutasítani sem lehetett. Nagyon mélyen alhattak a szocialisták, DK-sok és a momentumosok, ha álmukban ezt olvasták. De mégis, mind az értékesítés megakadályozását ünnepelték a Facebookon addig, amíg „rá nem jöttek”, hogy valójában “együtt mutyiztak Németh Szilárddal” (a csepeli MSZP megvilágosodása itt, a DK-é itt). (tovább…)

417 éve volt a csepeli csata

2020. szeptember 29. kedd

Újkor.hu

1603. szeptember 28-án a Csepel-sziget északi felében komoly összecsapásra került sor a Budát ostromló keresztény és a várat felmenteni szándékozó török seregek között. A győzelem az előbbieké volt, az ország egykori fővárosát mégsem sikerült felszabadítani.

„Azon a helyen Dervis pasa tíz apródjával hosszú ideig szemben állt a hitetlenekkel s a futamodókat magához vonta. Sokan azonban nem voltak a segítségére, s midőn apródjaival a hitetlenek egyik nagy csapatával összeütközött, azonnal vértanú lett.” – írta meg ezekkel a szavakkal Ibrahim Pecsevi, a török felmentő sereg krónikása Dervis pasa halálát a csepeli csatából. (tovább…)