2014. szeptember havi archívum

Tisztább lesz Csepel – Új eszköz a higiénia szolgálatában

2014. szeptember 30. kedd

Csepel.hu

Tisztább lesz Csepel – Új eszköz a higiénia szolgálatában

Új takarítóeszközzel gyarapodott a Csepeli Városgazda Zrt. gépparkja: a hidegvizes, magasnyomású mosóberendezés szeptember 30-án, a Csete Balázs sétányon vette fel a munkát. A 150 bar nyomással dolgozó eszköz megvásárlására a 14. választókörzet Fidesz-KDNP-s képviselő-jelöltje, Nagy László tett javaslatot a Városgazdának, lakossági bejelentések nyomán.

„Lakossági bejelentéseket mérlegelve, körülbelül másfél hónapja jeleztem a Csepeli Városgazda Zrt. munkatársainak az Ady lakótelep egyik problémáját, ami a kerület más pontjain is fejtörést okoz. Üzletsorok, alkohol árusítását is végző boltok környékén az épületek lábazata és falai gyakran sajnos emberi és állati vizelettel szennyezettek. Korábban kefés tisztítóeszközökkel, havi egy fertőtlenítő mosással próbáltunk tenni a probléma ellen, most hatékonyabban tudjuk eltüntetni a szennyeződéseket” – mondja Nagy László, aki hozzáteszi: a közterületen történő alkoholfogyasztás visszaszorítására a közterület-felügyelet és a rendőrség erőit is igénybe veszik.  „Képviselő-testületi határozattal sikerült elérnünk, hogy félóránként járőrök figyeljenek a területre. A közterület-felügyelet munkatársai mellett két kerékpáros rendőr vigyáz a nyugalomra” – hangsúlyozza Nagy László.

(tovább…)

Anyatejjel adjunk esélyt gyermekeink egészségének

2014. szeptember 30. kedd

Csepel.hu

Anyatejjel adjunk esélyt gyermekeink egészségének

Az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet a 9. alkalommal megrendezett Csepeli Anyatejes Világnapon szeptember 30-án. Az Egészségügyi Világszervezet 1992. augusztus 1-je óta támogatja az anyatejes világnap megünneplését, mivel optimális esetben ez az első olyan táplálék, amely tartalmaz növekedési faktorokat, hormonokat, és több mint 300 féle vitamint. Mindezek egyformán elősegítik a gyermek egyenletes ütemben való fejlődését.

Köztudott tény, hogy a szoptatott csecsemők sok betegséggel szemben immunissá válhatnak, ezért a kismamák mindenképp adják meg az esélyt, hogy az első időszakban a világ legtermészetesebb anyagával táplálják babájukat – hangsúlyozta dr. Pálláné Sándor Edina, a Humán Szolgáltatások Igazgatósága Csepeli Védőnői Szolgálatának vezető védőnője a rendezvényen tartott köszöntőjében.

(tovább…)

Fidesz: fenntartható rezsicsökkentést!

2014. szeptember 30. kedd

Csepel.hu

Fidesz: fenntartható rezsicsökkentést!

A kormánytöbbség célja, hogy a megfelelő intézkedésekkel, például az állami közműszolgáltató létrehozásával, fenntartható legyen a rezsicsökkentés folyamata – mondta a fideszes Németh Szilárd keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormánypárt rezsicsökkentésért felelős politikusa emlékeztetett, hogy a harmadik rezsicsökkentés harmadik ütemeként szerdától, október 1-jétől 3,3 százalékkal kell kevesebbet fizetni a távhőért. Hangsúlyozta, hogy 2013 januárja óta a távfűtés ára már harmadszor csökken, így például a fővárosi távhőszolgáltatás alapdíja csaknem a 2002-es szintre esik vissza. Közölte: a rezsicsökkentésekkel egy távfűtéses panellakásban élő nyugdíjas házaspár éves megtakarítása körülbelül 78 ezer forintra tehető, egy szintén ilyen lakásban élő négytagú családé pedig 125 ezer forintra.
(tovább…)

Méltó helyre került a dr. Rakovszky Ivánról elnevezett emlékhely a Margitszigeten

2014. szeptember 30. kedd

Csepel.hu

Méltó helyre került a dr. Rakovszky Ivánról elnevezett emlékhely a Margitszigeten

Dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes és Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere, fővárosi képviselő, kulturális tanácsnok szeptember 30-án átadta a Margitszigeten a dr. Rakovszky Iván emlékhelyet. Az 1960-ban elhunyt belügyminiszter, országgyűlési képviselő nevéhez fűződik egyebek mellett a Margitsziget közösségi térré alakítása, fejlesztése. Ezért döntött úgy a Fővárosi Önkormányzat, hogy Németh Szilárd kulturális tanácsnok kezdeményezésére emléket állít ennek a nem mindennapi tevékenységnek. A fővédnökséget Kövér László házelnök vállalta el.

Az eseményen az ünnepi hangulatot a Csepeli Auth Henrik Fesztivál Fúvószenekar szolgáltatta. Az átadáson részt vett még Szabolcs Attila országgyűlési képviselő, polgármester, Borbély Lénárd és Morovik Attila, Csepel alpolgármesterei, Fráter Olivér, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnökhelyettese, valamint a Rakovszky-család tagjai.

(tovább…)

Van lejjebb: egy majmot indítottak főpolgármesternek

2014. szeptember 30. kedd

“Ha majomra szavazol, biztos lehetsz benne, hogy egy majmot is választasz.”

Index, Csepel.info

majmot indítottak főpolgármesternek

Ha főpolgármester nem is lett, szobrot azért kapott

Azt gondolja, hogy komédiába illik a balliberális pártok főpolgármester-keresése, és ennél már nem lehet mélyebbre jutni? Téved. Talán pont azért indítottak Rio de Janeiróban is egy majmot polgármester-jelöltnek, mert kifogytak a hiteles baloldali politikusokból. Érdekesség, hogy Bokros Lajos sem lóhoz, hanem egy majomhoz hasonlítja magát.

1988-ban Rio de Janeiróban egy Tiao nevű csimpánzt indítottak a polgármesterségért. Tiao egy Rio de Janeiró-i vadasparkban élt. Igen élénk majom hírében állt. A látogatókat előszeretettel dobáló majmot az predesztinálta a politikai pályára, hogy a vadasparkba látogató akkori polgármestert, Marcello Alencart is ürülékkel próbálta meg eltalálni. (tovább…)

Ilyet még nem látott Tarlós István

2014. szeptember 30. kedd

Mno

Beazonosítható indentitású ellenjelölt van, de baloldali nincsen – jelentette ki a Lánchíd Rádióban Tarlós István.

A főpolgármester kifejtette: olyat, ami most az ellenfél térfelén kialakult, nem látott az elmúlt huszonöt évben. Tarlós István beszélt arról is, hogy az ellenzék kampányában már eddig is rengeteg téves információval találkozhattunk, amely félrevezeti a közvéleményt.

(tovább…)

Tenk Andás az LMP főpolgármester-helyettes jelöltje

2014. szeptember 30. kedd

Csepel.hu

Tenk Andás az LMP főpolgármester-helyettes jelöltje

Tenk Andrást, a csepeli LMP önkormányzati képviselőjét, a párt csepeli polgármester-jelöltjét nevezte meg az LMP Budapest egyik főpolgármester-helyettesének abban az esetben, ha Csárdi Antal, a LMP főpolgármester-jelöltje elnyeri a fővárosi szavazók bizalmát – közölte Schiffer András, az LMP társelnöke. Schiffer András szeptember 29-én Csepelen, a Karácsony Sándor utcában találkozott a párt híveivel és beszélgetett azokkal az emberekkel, akiket érdekel az LMP programja.

Schiffer András elmondta, hogy Tenk András munkáját nagyra értékelik, ezért is esett rá a párt választása mint lehetséges főpolgármester-helyettesre. Sokat tett a zöld környezet megőrzéséért, a természet védelméért Csepelen. Ezt a tudást és tenni akarást hasznosíthatná a fővárosban is, amennyiben a szavazók bizalmat szavaznak neki és az LMP-nek.

(tovább…)

Kecskékre káposztát?

2014. szeptember 30. kedd

Szenteczky János a második a balliberális listán

Csepel.info

Éppen a pénzügyekért felelne alpolgármesterként a balliberálisok győzelme esetén Szenteczky János, a több pénzügyi visszaéléssel és gazdasági bűncselekménnyel vádolt helyi MSZP elnök- értesült a Csepel.info.

Horváth Gyula polgármester-jelölt és képviselő-jelöltjei „antikorrupciós” nyilatkozatot adtak ki. Ebben megígérték, hogy ha visszaszerzik a hatalmat, akkor átláthatóvá teszik az önkormányzatot, és nem fognak újra önkormányzati megbízásokat juttatni rokonságuknak. (tovább…)

Elsírta magát a műsorvezető a Zámbó Jimmy-gálán – videóval!

2014. szeptember 30. kedd

Zene.hu

Elsírta magát a műsorvezető

Díszpolgárrá avatta Zámbó Jimmyt a csepeli önkormányzat. Az elismerést Jimmy édesanyja vette át.

A Király testvére, Árpy elmondta, örül, hogy eszébe jutott valakinek a dolog, nem érti, miért tartott ennyi ideig. Az esten több énekes is fellépett, és kiosztották a Jimmy-díjakat. Szíj Melinda is a díjazottak között volt.

Nyugdíjasoknak ingyenes lesz a strand és a klubélet

2014. szeptember 30. kedd

Csepel.info


nyugdijashaz

Hamarosan átadják az új klubházat

Az elmúlt négy évben sok pozitív kezdeményezése volt az önkormányzatnak a szépkorúak felé. Ezt a hagyományt szeretné folytatni a Borbély Lénárd polgármester-jelölt és csapata azzal, hogy tovább javít az idősek életminőségén.

Az nyugdíjas kor legsúlyosabb problémái a magány, a nehéz megélhetés és a betegség. Ezekben próbált segíteni az önkormányzat az elmúlt években indult új programjaival: az étkezést, a betegápolást valamint a közösségi életet fejlesztették. 2014 mérföldkő a közösségi élet szempontjából. Október elején nyitja kapuit az a nyugdíjasház, amely kiemelt helyszíne lesz a nyugdíjasok közösségének. A Fidesz-KDNP ígéretei szerint a nyugdíjas klubok bérleti díját 2015-től megszüntetik, a csepeli uszodába pedig ingyenesen járhatnak majd a csepeli szépkorúak. A Fidesz szeretne még egy régi vágyat teljesíteni. Gyógyvízzé nyilvánítanák a fürdő termálvizét, amit kúton és palackozva is elérhetővé tennének.