2022. november havi archívum

Rendkívüli testületi ülés november 30-án

2022. november 30. szerda
Csepel.hu
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 2022. november 30-án (szerda) 18.00 órai kezdettel rendkívüli ülést tart, melynek helyszíne a Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme (1211 Budapest, Szent Imre tér 10. földszint).
 Részletes napirendi pontok itt.

(tovább…)

Zámbó Jimmy fia drámai vallomása: Megrázó volt látni “aput”

2022. november 28. hétfő

Naphire.hu

Zámbó Jimmy fia életét felforgatta az apja életéből készült sorozat. Nemcsak azért, mert el kellett hagyniuk a csepeli házukat, hanem azért is, mert megrázó volt újra látnia édesapját Nagy Ervin alakításában.

A Király című sorozat több jelenetét is abban a csepeli családi házban forgatták, ahol Zámbó Jimmy a családjával élt, és ahol 2001. január 2-án eldördült a végzetes lövés. Jimmy özvegye és Adrián a mai napig abban a házban él, így a forgatások idejére el kellett hagyniuk otthonukat.
(tovább…)

Tegyél jót és tedd szebbé a gyermekek karácsonyát

2022. november 28. hétfő

Csepel.hu

A Rákóczi Kert november utolsó szombatján kreatív karácsonyra hangoló programot szervezett, melynek keretében rászoruló gyermekek neve és kívánsága került egy-egy díszes dobozba, majd a park karácsonyfájára.

A Rákóczi Kert és a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának ünnepi összefogása révén idén ötven gyermek karácsonyát teszik emlékezetessé.
(tovább…)

Borbély Lénárd: Karácsony Gergely Csepelt is bünteti, amin változtatni kell

2022. november 28. hétfő

Hír TV

A Fidesznek külvárosi főpolgármester jelöltje kell, hogy legyen – erről Kubatov Gábor beszélt nemrég. A Fidesz alelnöke Csepel kormánypárti polgármesterére gondolhatott.

Borbély Lénárd híradónknak elmondta: Karácsony Gergely Csepelt is bünteti, amin változtatni kell. Borbély Lénárd szerint a főpolgármester nemcsak Csepelt, de az összes jobboldali vezetésű kerületet háttérbe szorítja. A XXI. kerületi városvezető megerősítette, hogy Karácsony Gergely a covid járvány ideje alatt egyetlen fejlesztési tervet sem osztott meg a főváros jobboldali polgármestereivel. Videó itt.

 

Fellobbant az adventi gyertya első lángja Csepelen

2022. november 28. hétfő

Csepel.hu

Csepel adventi koszorúján fellobbant az első gyertyaláng a Szent Imre téren felállított betlehemi jászolnál.

A hitet szimbolizáló gyertyát Borbély Lénárd polgármester gyújtotta meg.
(tovább…)

Átadták az újjáépült Tamariska Cserkészházat

2022. november 28. hétfő

Csepel.hu

Felavatták és megáldották a megújult Tamariska Cserkészházat advent első vasárnapján. Az ünnepélyes átadáson a tiszteletadás jeléül felvonták a nemzeti színű zászlót.

Az átadáson Borbély Lénárd polgármester beszédében visszaemlékezett a 2019-es esztendőre, amikor a városvezetők elhatározták a Tamariska-domb rendbetételét és a volt gázcseretelep helyén megépítik a cserkészházat.
(tovább…)

80 éves a Csepeli Fasang Árpád Zeneiskola

2022. november 28. hétfő

Csepel.hu

A zenekedvelők jubileumi koncertekkel ünnepelhették a Fasang Árpád Zeneiskola fennállásának 80 éves évfordulóját november 23-25. között. „A zene ünnepe Csepelen” hagyományos rendezvénysorozat jegyében zenekari és kamarazenei koncertet, növendékhangversenyt és művésztanári koncertet adtak a növendékek és pedagógusok.

A záró rendezvényen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Tóth János tankerületi igazgató. A polgármester e jeles jubileum alkalmával díszoklevelet adott át Dr. Szentkirályi Aladár Miklós intézményvezetőnek.

(tovább…)

Bajnoki címre törnek férfi kézilabdázóink

2022. november 28. hétfő

Csepel.hu

Nehéz helyzetbe kerültek a Csepel DSE kézilabdázói, miután csőtörés miatt átmenetileg sem a hazai mérkőzéseikre, sem edzésekre nem használhatják a Laurencz László Sportcsarnokot. Az október végén történt váratlan esemény láthatóan megzavarta a felnőtt férfi és női csapatainkat: olyan mérkőzéseket veszítettek el, amelyeket a papírtforma szerint megnyerhettek volna.

Ezzel együtt a férfiak és a nők is összességében jól szerepelnek az NBII déli csoportjában: a fiúk a második, a lányok az ötödik helyen állnak.
(tovább…)

Meghalt Csapó Gábor

2022. november 27. vasárnap

Origo

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) honlapjának közlése szerint a sportág legendás alakja vasárnap hajnalban halt meg.
(tovább…)

Megnyílt a Csepeli Jégpark

2022. november 26. szombat

Csepel.hu

Ismét várja a látogatókat az ország legkülönlegesebb, legszebb jégpályája. November 25-én este a 11-szeres magyar bajnoki címmel és világbajnoki 8. hellyel rendelkező Team Passion ‒ a Magyar Országos Korcsolya Szövetség Jégtánc Szakosztályának tagjai ‒ fellépése után hivatalosan is megnyílt az ország első jégfolyosós pályája.

A bemutató előtt Borbély Lénárd polgármester köszöntötte a szép számmal összegyűlt közönséget. Elmondta, hogy a csepeli önkormányzat ‒ a nehézségek ellenére ‒ azért tudta idén is megnyitni a jégparkot, mert egy korábban kötött előnyös szerződés miatt a tavalyi árakon tudják üzemeltetni a pályát. „Nagy szükség van az ilyen közösségi élményekre, a csepeliek várják és szeretik ezeket a programokat” ‒ hangsúlyozta, majd átadta a szót Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőnek, aki kislányával érkezett. „Ennek a jégpályának főváros-szerte híre van, én most jöttem először, és fantasztikus, amit látok” ‒ mondta.
(tovább…)