‘Technika’ kategória archívum

Műemlék lett a Kvassay-zsilip

2022. május 3. kedd

Csepel.hu

Információink szerint műemlékvédelem alá került Csepelen a 210001 helyrajzi számú ingatlanon álló Zsilipkezelő épület, a Kvassay-zsilip egykori szolgálati épületeiként a Cementkísérleti és Anyagvizsgáló Állomás épülete, az egykori Kettős zsilipőrház épülete, az egykori Zsilipmesteri épület, valamint az ezen épületeket északi és keleti oldalon határoló kerítés.

A műemlékké nyilvánítás célja a Kvassay-zsiliphez tartozó építményegyüttes fentebb említett építményeinek történeti és építészeti értékeinek megőrzése. (tovább…)

Így épül a különleges gyalogoshíd Csepelen

2022. március 7. hétfő

Pestbuda.hu

(fotók: Speciálterv Zrt.)

Már épül az a különleges gyalogoshíd Budapesten, amely a IX. kerületi atlétikai stadion mellől indulva végre bekapcsolja a város vérkeringésébe a csepeli szigetcsúcsot is.

A szerkezet íves útpályával köti majd össze a szigetet a pesti oldallal, nemrég helyére emelt pilonja pedig 65 méter magasra nyúlik fel. (tovább…)

Helyére került az új csepeli híd pilonja

2022. január 11. kedd

Csepel.hu

A Hídépítő Zrt. munkatársai a Clark Ádám úszódaru segítségével állították fel a Csepel és Dél-Pest közötti új gyalogos és kerékpáros híd pilonját. A mintegy 6 órás, nem mindennapi eseményre több száz szakember volt kíváncsi. Volt mit nézni, hiszen az úszódaru – a dunai áradás ellenére – milliméteres pontossággal mozgatta a hatalmas, 65 méteres acélszerkezetet – írja Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán.

A világviszonylatban is ritka, úgynevezett hibrid szerkezetű híd 7 méter széles és 168 méter hosszú útpályáját 53 olyan acélkábel fogja tartani, melyek a most beállított, egyetlen(!), szándékoltan ferde pilonhoz fognak kapcsolódni. Ez utóbbi karcsúsága miatt a hídszerkezet dinamikája érzékeny, ezért a speciális rezgéscsillapítók hangolását a Budapesti Műszaki Egyetem szakemberei fogják elvégezni.

(tovább…)

A csepeli adó huszonötben jó reggelt kívánt

2021. december 1. szerda

Média1, Fortepan, Csepel.info

Ma van a magyar rádiózás napja: azt ünnepeljük, mikor „az első szpíker izgatottan a mikrofonhoz ült” és „a közel lakó amatőrök tisztán hallották, mikor a csepeli adó huszonötben jó reggelt kívánt”.

Konkrétabban fogalmazva 1925. december 1-jén, 96 évvel ezelőtt ezen a napon megkezdődött a Magyar Rádió rendszeres műsorsugárzása. A rendszeres hazai rádiós műsorgyártás hangulatát a legjobban talán az LGT híres dala, a Szól a rádió idézi fel a legjobban. A fenti képet Molnár János adományozta a Fortepannak. Ez a csepeli adóállomást, annak épületeit és az antennát mutatja 1928-ban. A képen Molnár János postamérnök, fizikus és Tolnai Henrik posta-műszaki főellenőr, a csepeli rádióállomás vezetője láthatók.

Forradalmi magyar moci

2021. május 17. hétfő

Mixonline

Egy évtizeddel a második világháború után, még az ’56-os népfelkelés előtt dobták piacra hazánkban a közlekedést is „forradalmasító”, nagyfékdobos motorkerékpárt, a 250-es Csepel utódját. Az agg Pannónia típusok 2021-ben már kincset érnek!

„Pannonia is een historisch Hongaars merk“ – emlékezik meg a holland szaksajtó, a 67 esztendeje bemutatkozott „történelmi magyar márkáról”, mely az 1950-es, 250-es Csepel rakéta közvetlen utódjának tekinthető. Már-már korát megelőzően modern volt a 200 mm-es átmérőjű fékdobbal és a hajlított küllős kerekekkel debütált ’54-es típus. Ma csajozós masinának becéznénk ezt a szocialista mocit, mely már akkor gyorsult, amikor az autó még kevesek luxusa volt a Kárpát-medencében.

(tovább…)

Csepel Örökség díj – egy híres csepeli kerékpárkonstruktőr

2020. október 25. vasárnap

Csepel.hu

Rendszeresen kerékpárral közlekedik a 85 éves Nógrádi László, a Csepel Művek Kerékpárgyárának egykori igazgatója, aki annak idején méltán szerzett világhírnevet azzal, hogy a hatvanas években az ő ötlete és tervei alapján fejlesztették ki a népszerű Csepel kempingkerékpárt.

Miután Csepelen elvégezte az általános iskolát, az ország összes középiskolája elutasította felvételi kérelmét, mert osztályidegennek minősítették. Apjának ugyanis vendéglője volt, amelyet később államosítottak.

(tovább…)

Januártól újra a korábbi nyomvonalán haladhat a csepeli HÉV

2020. szeptember 9. szerda

Csepel.hu

Megújul és bővül a budapesti HÉV hálózat, várhatóan 2030-ig összekötik a csepeli, ráckevei és a szentendrei vonalakat a Duna alatt. Több százezer budapesti és az agglomerációban élő lakos napi közlekedését könnyítik meg és teszik kényelmesebbé.

Egyebek mellett ez hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a csepeli HÉV végállomás kocsiszínében rendeztek szeptember 9-én.

(tovább…)

Így halad a Déli Körvasút beruházása Budapesten – galéria

2020. június 16. kedd

Magyar építők

Az építkezés galériája itt tekinthető meg

A Déli összekötő vasúti híd korszerűsítése a Déli körvasút projekt első üteme, amelynek keretében a múlt héten újabb hídelemet szereltek össze és emeltek hajóra Csepelen.

Ütemterv szerint zajlanak a feladatok a fővárosi Déli Körvasút beruházásán: a projekt keretében megújuló budapesti Déli összekötő vasúti híd felújításához nemrég az első és a második hídelemeket is összeszerelték és bárkára emelték Csepelen.

(tovább…)

„Hát, ilyen ember volt Puskás Ferenc”

2020. május 22. péntek

Nemzeti Sport Online, Motorversenyzők.hu, Totálbike.hu, Csepel.info

Id. Reisz János a régi versenygépén

 

Idősebb Reisz János, a kilencvenéves legenda a motorozásról, Puskás Ferencről és Tichy Lajosról is beszélt a Nemzeti Sportnak. Alábbiakban változtatás nélkül olvashatják az interjút.

– Drága Jancsi bácsi, hogy szolgál az egészsége?

– Megvagyok, köszönöm szépen, járok, mozgok – válaszolta a Nemzeti Sport érdeklődésére a kilencvenéves idősebb Reisz János, a magyar motorsport kiemelkedő alakja, 21-szeres magyar bajnok.

– Olyan korban született, amikor idehaza legendás labdarúgók látták meg a napvilágot. Hogyan lett a motorozás rabja és nem a futballé?

– Csepelen laktuk, apámnak ott volt a műhelye, akkoriban mechanikusnak hívták a mesterségét. Kerékpárokkal, varrógépekkel, jószerével mindennel foglalkozott, természetesen motorokkal is. Valójában ott, a műhelyben dőlt el, hogy a motorozásra teszem fel az életemet. (tovább…)

Folyamatosan szépülnek meg a MÁV állomásai

2020. január 11. szombat

Az utasok által érzékelhetően és látványosan újulnak meg a legforgalmasabb állomások az „50 megújuló állomás” programnak köszönhetően.

A MÁV kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása. Ennek érdekében idén elindult a legforgalmasabb állomásokat érintő felújítási program „50 megújuló állomás” elnevezéssel. A felújítási program keretében több fővárosi és vidéki állomáson végez koncentrált felújítási munkálatokat és komfortnövelő beavatkozásokat annak érdekében, hogy az utasokat letisztult, kulturált állomási környezet fogadja.

(tovább…)