2012. szeptember havi archívum

Meghívó – jótékonysági koncert a Zene Világnapján

2012. szeptember 30. vasárnap

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Polgárok!

Tisztelettel meghívjuk Önöket a Budapest XXI. kerület  Csepel Önkormányzata és az Egressy Béni Református Művészeti Szakközépiskola által a Zene Világnapja alkalmából szervezett jótékonysági gálaestre.

Időpont: 2012. október 1-je, 18 óra

Helyszín: Budapest, Egressy Béni Református Művészeti Szakközépiskola koncertterme (1211 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 121).

Eltolták az Egressyt – vagy legalábbis akarták :-)

2012. szeptember 30. vasárnap

Csepel.info

Csütörtökön eltolták Egressy Béni Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium épületét. Vagy legalábbis megpróbálták: ez volt ugyanis a dolguk a zeneiskola gólyáinak – értesült a Csepel.info.

Az épület eltolása után hatalmas gólyaavató ünnepséget és bált szervezett az iskola 12. évfolyama a két gólya évfolyamnak. Az eseményről készült galéria itt tekinthető meg. Aki pedig arra kíváncsi, hogy sikerült-e eltolni az iskolát, győződjön meg róla a saját szemével!

Csepel közösségi közlekedése térképen, járatszámokkal

2012. szeptember 30. vasárnap

Csepel.hu

A BKK (Budapesti Közlekedési Központ) új szolgáltatása nyomán Csepel közösségi közlekedése térképen, járatszámokkal megtekinthető itt.

csepel.hu

Az FKF Zrt. tájékoztatója a meghirdetett csepeli lomtalanítás elnapolásáról

2012. szeptember 30. vasárnap

FKF Zrt., Csepel.hu

Tisztelt Ingatlantulajdonosok! Tisztelt Csepeli Lakosok! Tisztelt Ügyfelünk!

Az FKF Zrt. szíves elnézésüket kéri, amiért a lomtalanítási időpont megállapításánál nem vette figyelembe az Önök kerületében jelenleg folyó szennyvíz-csatornázási munkálatokat. Ilyen körülmények között a hulladék közterületen való elhelyezése baleset- és fertőzésveszélyes, így társaságunk a meghirdetett lomtalanítást elnapolja. Az új időpont megállapítására a csatornázási munkálatok befejeztével kerül sor. (tovább…)

Alpolgármesteri köszöntés és torta

2012. szeptember 30. vasárnap

Csepel.hu

Az ország tortájával lepte meg Ábel Attila alpolgármester a Királyerdei Művelődési Ház Nyugdíjas Klubjának tagjait szeptember 29-én. A diabetikus sütemény nagy sikert aratott, hiszen senkinek sem kellett lemondania az édes ízekről.

A szervezet szokásos, minden második szombaton 15 órától megrendezésre kerülő zenés-táncos rendezvényén az alpolgármester köszöntő beszédében Németh Szilárd polgármester üdvözletét tolmácsolta, majd kitért az idősek társadalomban betöltött fontos, tradícióközvetítő szerepére. Az ország tortájának elfogyasztása után a Nyugdíjas Klub tagjai estig ropták a táncot a Királyerdei Művelődési Ház kamaratermében.

Döbbenetes felvétel: tűzharc Afganisztánban

2012. szeptember 30. vasárnap

Index, Youtube.com

Egy Afganisztánban szolgáló amerikai katona sisakkamerájával rögzítette, amikor tűzharcba keveredett a helyi ellenállókkal. A felvételen látszanak a körülötte záporozó sorozatok, majd pedig az is, ahogy a földön fekve próbál segítséget kérni a társaitól. Négyszer is eltalálták, de a golyóálló ruházat megvédte a testét.

Egy amerikai katona privát videója került fel két napja a youtube-ra, azóta több mint egymillióan megnézték, hogyan menekül az afgán hegyekben a rázúduló lövedékek elől. (tovább…)

Szemfényvesztő vagy kőkemény sportember az ex-ketrecharcos?

2012. szeptember 30. vasárnap

Index, Sportgéza

Varga Norman 50 nap alatt közel 50 maratoni távot teljesítve Csepelről Londonba jutott. A héten díszpolgári címet kapott a csepeli önkormányzattól. Ultramaratonisták kételkednek abban, hogy valóban lefutotta a 2000 kilométert. Varga úgy gondolja, hogy kritikusai egyszerűen félreértették szándékát és vállalását.

A korábbi ketrecharcos, egy fiatalkori villamosbalesetben súlyos kézsérülést szenvedő Varga Norman egy baráti beszélgetés után határozta el, hogy elfut Budapestről az olimpia színhelyére. Úgy gondolta, hogy saját, Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesületét képviselve futásával a fiatalokat szólítja meg, példát mutatva akaraterőből, kitartásból. (tovább…)

Királylány a kapuban

2012. szeptember 30. vasárnap

Kötény Blog

Előre szólok: férfiolvasóim közül most vészesen sokan lesznek szerelmesek. Aschenbrenner Rékának, a BNLC-Csepel kapusának nemrég készült el bemutatkozó kisfilmje, ennek apropóján beszélgettem kicsit a fiatal, gyönyörű és tehetséges játékossal, aki ráadásul még szerény is. Kell ennél több?

Mit keres egy ilyen csinos, törékeny lány a futballkapuban?

Igazából soha nem voltam az a lányos típus, mindig is a fiúkkal játszottam, és már óvoda óta velük rúgtam a bőrt. Szerintem ezzel szinte minden lány így van a női labdarúgásban. Egészen ötödikes koromig nem játszottam egyesületben, de akkor rátaláltam a veszprémi női csapatra, és immár szervezett keretek között folytattam. (tovább…)

Kábelt loptak a csepeli HÉV vonalán

2012. szeptember 30. vasárnap

MTI, Index

Kábelt loptak Csepelen, a H7-es hév áramellátását biztosító Kvassay gépháznál szombat délután fél háromkor. A tolvajok harminc méternyi kábelt vittek magukkal, a kár az elsődleges felmérések szerint 300 ezer forint – közölte az MTI-vel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A bűnügyi helyszínelés ideje alatt a gépházat áramtalanítani kellett, ezért 18.45-től egy órán át a H7-es hév helyett a teljes vonalon, vagyis Boráros tér és Csepel között autóbuszok szállították az utasokat. (tovább…)

Felavatták a Csepeli Autista Központ specifikus fejlesztő részlegét

2012. szeptember 29. szombat

Csepel.hu

A kerület vezetői tortával kedveskedtek a központ ellátottjainak

Így néz ki a most átadott részleg

Örömteli pillanat volt a Völgy utcai Csepeli Autista Központ dolgozói körében szeptember 27-e, amikor ünnepélyes keretek között átadták az emeleten felújított specifikus fejlesztő részleget.

Varga Erika gyógypedagógus beszédében megköszönte az Álomépítők csapata, a csepeli önkormányzat és az önkéntesek segítségét, akik tavaly az épület tetőterében nappali autista központot alakítottak ki.

A képgaléria megtekinthető itt. (tovább…)

A baloldal impotens, de hatalmat szeretne

2012. szeptember 29. szombat

Gyurcsány szerint Mesterházy miniszterelnököt lát, ha a tükörbe néz

Gyurcsány Ferenccel közölt interjút a Die Presse című osztrák napilap szombati számában, melyben a volt kormányfő egyetértett a riporter megjegyzésével, hogy a válság kezelésére a baloldalnak sincs jelenleg készen “hatásos receptje”, ahogy Európában máshol sem.

A Demokratikus Koalíció (DK) vezetője, volt miniszterelnök a vezető osztrák konzervatív napilapnak nyilatkozva Magyarország jelenlegi helyzetének nehézségét abban jelölte meg, hogy egyrészt a külföldi befektetők “messziről elkerülik” az országot, másrészt   drámaian csökken a belföldi fogyasztás. “A gazdaság alapvető gondja az, hogy Orbán Viktor egyszerűen nem hisz az egyéni kezdeményezésben” – mondta.  Hozzátette, hogy a miniszterelnököt “putyinistának” tartja, aki “kizárólag az állam teljhatalmában hisz”. (tovább…)

Új csoportszobát avattak a Fenyves utcai óvodában

2012. szeptember 29. szombat

Csepel.hu

2012. szeptember 27-én hivatalosan is átadták a Gyermekláncfű Óvoda Fenyves utcai Tagóvodájának legújabb csoportszobáját. Az óvoda fenntartója, a csepeli önkormányzat négy csoportra bővítette a korábban három csoporttal működő intézményt, ahol a jelenlegi összlétszám 77 fő.

A Hóvirág nevet kapott új foglalkoztatóban így ősztől az idei nevelési évet 17 kiscsoportos kezdhette el, mely létszám évközben folyamatosan 22 főre emelkedik – tájékoztatott Hóbor Sándorné tagóvoda vezető. (tovább…)

Felavatták Vermes Miklós szobrát Erzsébetvárosban – Németh Szilárd ünnepi beszéde

2012. szeptember 29. szombat

A rendezvényen készült fotók ide kattintva tekinthetőek meg

Csepel.hu, Csepel.info

2012. szeptember 29-én az erzsébetvárosi Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium előkertjében felavatták dr. Vermes Miklós, Csepel Díszpolgára, a Jedlik egykori tanárának, – vagy ahogy az emlékművön áll: nevelőjének szobrát -, valamint az iskola épületének falán elhelyezett emléktáblát, melyek megvalósításához a csepeli önkormányzat is támogatást nyújtott.

Az eseményen Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Csepel polgármestere mondott szoboravató beszédet. Kerületünket Borbély Lénárd országgyűlési képviselő, alpolgármester, Bese Benő, a Jedlik Ányos Gimnázium jelenlegi igazgatója és az iskola tanárai, diákjai képviselték. (tovább…)

Örményország képekben

2012. szeptember 29. szombat

Csepel.hu

Bezijan Antranik fotóművész kiállításával ünnepli a Független Örmény Köztársaság kikiáltásásának 21. évfordulóját a Csepeli Örmény Önkormányzat.

A szeptember 28-i megnyitón Szarkiszján Ádám köszöntötte a vendégeket, aki beszédében kiemelte: büszke azokra az eredményekre, amelyeket Örményország független államként az elmúlt 21 évben elért.  (tovább…)

Csepel az ovisok szemével

2012. szeptember 29. szombat

Csepel.hu

Különleges, mozgalmas hetet tudhat maga mögött a Kerek Világ Óvoda, hiszen a szeptember 24-28. közötti időszakot a kerület megismerésének szentelték.

A Csepeli hét keretében a legkisebbek az óvoda közvetlen környezetét barangolták be, elsétáltak a Görgey Artúr térre és a víztoronyhoz. A középső csoportosok a Csepeli Piacon és a Szent Imre téren jártak, a legnagyobbak pedig hévvel utaztak a Boráros térre, ahol a gyerekek legnagyobb örömére meglátogattak egy játszóteret.  (tovább…)