‘Gazdaság’ kategória archívum

Készen állunk a rezsicsökkentés megvédésre

2017. február 22. szerda

Fidesz.hu

Készen állunk a rezsicsökkentés megvédésre

Az elkövetkezendő időszak egyik legfontosabb feladata lesz az új nemzeti politika keretében a rezsicsökkentés megvédése, mind a külső, mind a belső támadásoktól – mutatott rá Németh Szilárd szerdai sajtótájékoztatóján.

A Fidesz alelnöke emlékezetett, Orbán Viktor miniszterelnök az évértékelőjében és a hétfői parlamenti beszédében öt olyan területet sorolt fel, amelyekben Magyarországnak meg kell védenie magát. Hozzáfűzte: az öt területben az a közös, hogy Brüsszel szuverenitásunkat, az önálló döntéshozatalunkat próbálja befolyásolni. A rezsicsökkentés az egyik ilyen terület, ami közvetlenül érinti a magyar embereket – fogalmazott.

(tovább…)

A rezsicsökkentés nemzeti ügy

2017. február 20. hétfő

Fidesz.hu

A rezsicsökkentés nemzeti ügy

A Fidesz-frakció arra kéri a kormányt, hogy továbbra is képviselje Brüsszelben a rezsicsökkentés politikáját, és annak legfontosabb eszközét, a nemzeti hatáskörben tartott ármegállapítási jogot – fogalmazott Németh Szilárd napirend előtti felszólalásában.

A fideszes képviselő felidézte, a miniszterelnök évértékelő beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy már az év első felében Brüsszel meg akarja tiltani a rezsicsökkentést, a tervük már az asztalon van.

(tovább…)

Okostelefon válthatja a bankkártyát

2017. február 19. vasárnap

Magyar Idők

Okostelefon válthatja a bankkártyát

A pénztárcánkat elveszíthetjük, otthon felejthetjük vagy ellophatják, viszont mivel már létezni sem tudunk mobiltelefon nélkül, az okosmasina mindig nálunk van, így nyugodtan helyettesítheti a bankkártyát készpénzfelvételkor.

A bankok felismerték a mobiltelefon nélkülözhetetlenségét, és már rá is kattantak erre a trendre. Azok az ügyfelek, akik nem akarnak hosszasan kotorászni tárcájukban bankkártya után, vagy olyan helyre tették el a legutóbbi használat után, ki tudja, hányadszor, hogy már maguk sem emlékeznek rá, rövidesen telefonjukkal nyithatják meg a pénzkiadó automaták csapját – legalábbis az Egyesült Államokban.

(tovább…)

Meg fogsz lepődni: itt vannak a valós kivándorlási adatok

2017. február 13. hétfő

Spíler blog

meg-fogsz-lepodni

Nemhogy túl sokan mennek el Magyarországról, de az ENSZ adatai alapján az összes környékbeli ország közül nálunk a legalacsonyabb a külföldön élők aránya.

Egy fiatal cseh nyelvész-matematikus tett közzé egy térképet, amelyen azt ábrázolja, hogy az egyes országokban az ENSZ adatai alapján hányan élnek külföldön azok közül, akik az adott országban születtek (a jelenlegi lakosságszámhoz viszonyítva). Érdekes, hogy Boszniában ez az arány 43,3 százalék, Albániában 38,8 százalék. Nem vénnek való vidékek. Ezeknél egy fokkal jobban szerepel Litvánia (18,9%), Románia (17,5%), Lettország (17,1%) és Bulgária (16,5%). Lengyelországban esetében is kifejezetten magas a külföldön élők aránya (11,5%). Magyarország esetében mindössze 6 százalék a külföldön élők aránya a lakosságszámhoz viszonyítva. (tovább…)

Az uniós fővárosok között Budapest az egyik legolcsóbb

2017. február 8. szerda

Origo

Az uniós fővárosok között Budapest az egyik legolcsóbb

Európai összehasonlításban a magyar fogyasztók továbbra is az egyik legalacsonyabb áron juthatnak hozzá a villamos energiához és földgázhoz, derül ki a MEKH legfrissebb nemzetközi ár-összehasonlító vizsgálatából.

A Magyar Energetikai Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) összegzése szerint a villamos energia lakossági átlagára Budapesten 2017 januárjában 12,15 eurócent volt kilowattóránként, ami az ötödik legalacsonyabb ár a 29 európai főváros között, Belgrád, Szófia Bukarest és Tallin után. A lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagára 3,35 eurócent volt kilowattóránként, így ebben a tekintetben Budapest a második legolcsóbb főváros Európában Bukarest után.

(tovább…)

Meg kell védeni a rezsicsökkentést

2017. február 7. kedd

Fidesz.hu

Meg kell védeni a rezsicsökkentést

Amíg Fidesz-kormány lesz, addig a rezsicsökkentés politikája a hatósági árak alkalmazásának köszönhetően folytatódni fog, hiába támadja az ellenzék vagy Brüsszel – jelentette ki Németh Szilárd kedden, sajtótájékoztatón.

Tavaly év végén az országgyűlés elfogadta azt a törvényt, amelyben ismét rendeletalkotási joggal ruházták fel a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt (MEKH), így ők tudják jogszabályban meghatározni az alkalmazandó árakat. Ennek köszönhető, hogy a 2013. január 1-jén indult rezsicsökkentés fennmaradhat – fogalmazott a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

(tovább…)

Rendkívüli összefogás: támogatja az olimpiát az ellenzék és a civilek

2017. február 7. kedd

Mottó: hidakat, nem falakat építeni

olimpia1002

Megkezdődött az olimpiai kampány. A kormánypártok mellett a közgazdászok, az ellenzék és a civil szervezetek is kiállnak az olimpia mellett, mert tudják: kell nekik az a sokmilliárdos támogatás a rendezésre, és a városi infrastruktúra is ugrásszerűen fejlődhet. Mindez az egyik leglázadóbb nemzet leglázadóbb fővárosában történik. Természetesen nem Magyarországon: itt az ellenzék azért dolgozik, hogy mindent megakadályozzon.

A francia miniszterelnök elmondta, hogy Franciaországban a pályázatot egyaránt a kormányzat és a politikai ellenzék, valamint a civil társadalom, a szakszervezetek és az üzleti világ is támogatja. Párizs hidakat, nem pedig falakat épít – fogalmazott Bernard Cazeneuve. Párizs 1900-ban és 1924-ben rendezett olimpiát. (tovább…)

Itt laknak Csepel legnagyobb adótartozói

2017. február 6. hétfő

Napi.hu, Csepel.info

NAV

El sem hinné az ember, de ha jobban belegondol, maga is rájön miért lehet: többnyire panellakásokba vannak bejelentve azok a cégek, amelyek Magyarország legnagyobb adótartozásait gyűjtötték össze. Így van ez Csepelen is, ahogy az a NAV most közzétett listájából is látszik.

A NAV új adóslistájára 260 cég és magánszemély neve került fel, náluk összesen 60 milliárd forint adóhiányt állapítottak meg. A legnagyobb adós egy tejtermékekkel kereskedő, bejrúti offshore cég magyar fióktelepe. A magánszemélyek közt a rekorder 520 millió forint adót nem fizetett be.

(tovább…)

Borbély Lénárd, A hét embere a Karc FM műsorában – Álláspont

2017. január 18. szerda

Csepel.hu

bl

A hét embere – Álláspont (Téma: az Alstom-jelentés és csepeli aktualitások)

A Karc FM vasárnapi adása már meghallgatható az alábbi hivatkozásra kattintva: http://karcfm.hu/musorok/allaspont/

Orbán: Trump és csapata megváltoztatja a világgazdaság szabályait

2017. január 13. péntek

Híradó.hu

d_kos201612020037

A miniszterelnök szerint vége a globális amerikai politikának, most egy vagányabb következik. A Trump-adminisztráció tagjai egy másfajta kultúrát képviselnek, vagányabbak elődeiknél, arról beszélnek, mit csináltak eddig, nem pedig arról, milyen kapcsolataik vannak.

Elkezdtünk kiépíteni egy munkaalapú gazdasági rendszert, mely emeli a magyar emberek életszínvonalát és több évtized távlatában is képes lesz jó teljesítményt nyújtani – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. (tovább…)

Németh Szilárd az ATV Start vendége volt

2017. január 11. szerda

ATV

Németh Szilárd az ATV Start vendége volt

Németh Szilárd országgyűlési képviselő az ATV Start című műsorának a vendége volt.
Az adás témái: A rezsicsökkentés és az álcivil szervezetek

A felvétel megtekinthető ide kattintva!
(tovább…)

Kivonul-e a Tesco? Itt az ügyvezető válasza

2017. január 3. kedd

Adózóna, Csepel.info

A_Romeo_sutyerak

Többször felröppentek hírek 2016-ban arról, hogy kivonulna a magyar piacról a Tesco, s munkaerő-problémáival is többször szerepelt a sajtóban. Csepelen januártól nem közlekedik az addig megszokott Tesco-busz sem. Nem csoda, hogy a cáfolatok ellenére folyamatos a találgatás a Tesco esetleges kivonulásáról.

Mindezek, és a vasárnapi zárvatartási mizéria ellenére is nőtt a brit áruházlánc magyarországi forgalma és értékesítési volumene is az előző évhez képest – derül ki az agrárszektor.hu Pálinkás Zsolttal, a Tesco Magyarország működési ügyvezető igazgatójával készített interjújából. (tovább…)

Ezeket az autókat vették a magyarok, mint a cukrot

2017. január 2. hétfő

Privátbankár

ford_gw2016-st-linegroup_04_2000

A Datahouse adatai szerint 2016-ban egészen összesen 96,5 ezer új autót helyeztek forgalomba Magyarországon, ami 25,1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Decemberben 9750, az egy évvel korábbinál 37,5 százalékkal több személygépkocsit állítottak forgalomba a magyar utakon. (tovább…)

500 új elektromos töltőhely létesülhet Budapesten

2016. december 30. péntek

Budapest.hu, Nemzetgazdasági Minisztérium

elektromos-auto-coolcity-hu

Fotó: CoolCity.hu

Az elektromobilitás elterjesztését célzó Jedlik Ányos Terv megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást Budapest Főváros Önkormányzata és a Nemzetgazdasági Minisztérium. A megállapodás eredményeként közel 250 töltőoszlop és 500 töltőhely létesülhet mintegy 600 millió forint értékben.

A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tarlós István főpolgármester által aláírt dokumentum rögzíti, hogy a főváros biztosítja a töltőállomások helyét és a hozzájuk tartozó parkolóhelyeket, míg a nemzetgazdasági tárca vissza nem térítendő támogatást nyújt mindehhez az önkormányzati töltőtelepítési program keretében. A Főváros és a kerületek mintegy 250 töltőoszlopra, azaz 500 töltőhelyre pályázhatnak, ezek fedezete az októberben kiírt pályázati felhívás szerinti feltételekkel garantált. Az együttműködés keretében a felek közösen mérik fel a jogszabály-változtatási igényeket, továbbá közös koncepciót dolgoznak ki a kiépítendő töltőpontok helyének kijelölésére is. (tovább…)

80 milliárddal több marad a családoknál az adócsökkentéseknek köszönhetően

2016. december 29. csütörtök

80 milliárddal több marad a családoknál

Jövőre 80 milliárd forinttal marad több a lakosságnál és a családoknál az adócsökkentéseknek köszönhetően – hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtöki közleményében.

A tájékoztatás szerint emellett az adminisztrációcsökkentés legnagyobb nyertese is lakosság lesz 2017-ben, hiszen jövőre a legtöbb magánszemély helyett az adóhivatal készíti el a személyi jövedelemadó bevallását.
(tovább…)