‘Gazdaság’ kategória archívum

Bűnözés és ingatlanárak: így alakult az elmúlt öt év Csepelen

2021. augusztus 19. csütörtök

Csepel.info, Ingatlan.com

A családi ház és a lakásárak m2 árának alakulása egy év alatt Csepelen

Az Ingatlan.com statisztikái szerint alaposan megugrottak a csepeli ingatlanárak az elmúlt öt évben, az elmúlt egy év pedig a járvány miatti rövid visszaesés után még gyorsabb növekedést mutat.

Csepel 2010 óta kapaszkodik vissza Budapest ingatlanpiacára. Bár már látható az elmozdulás, és javítottunk a helyezésünkön, de még peremkerületi szinten állunk a négyzetméterárakban. Ugyanakkor az értéknövekedés dinamikája miatt az elmúlt években bekerült Csepel a legjobb ár-érték növekedésű, és ezért befektetésre is leginkább ajánlott kerületek közé Budapesten. Ennek is van negatívuma: sokaknak nincs annyi pénze, hogy lakást vegyenek, a befektetési célból vásárolt, és ezért albérlőknek kiadott lakások miatt pedig csökkent a kerület bejelentett lakossága. (tovább…)

Szabótelep: utat nyitnak a fejlesztéseknek

2021. július 29. csütörtök

Csepel.hu

Július 4-én betörtek egy II. Rákóczi Ferenc úti cukrászdába, majd a cukrászda mögötti önkormányzati óvodába. A tettest elfogták. Ismerték már a betörőt rendőrök a Vasas utcából, ami Csepel egyik legszemetesebb és legveszélyesebb környéke. A kommunális hulladékot, lomokat hosszú ideje kéthetente szállítja el a fővárosi önkormányzat az egyik itteni telkéről. Ám olyan gyorsan gyűlik a szemét, hogy pár nap alatt újra hegyekben áll.

De ami a legmegdöbbentőbb: a nyáron bűzölgő, elképesztően sok hulladékot csak néhány szomszédos házból hordják ide. Azt pedig nem lehet mondani, hogy mélyszegénységben élnének az ottaniak, hiszen az élelmiszerhulladék nagy része éttermi kiszállításból származik. (tovább…)

A Mátyás iskolával folytatódik az iskolafelújítási program

2021. július 26. hétfő

Csepel.hu

A kerületi bölcsőde- és óvodaudvarok felújítását követően tavaly nyáron megkezdődött Csepel nagyszabású iskolafejlesztési projektje.

A Csepeli Gyermeksziget Program keretében elsőként a Herman Ottó Általános Iskola újult meg. Teljes mértékben önkormányzati forrásból a napokban elindult a Mátyás suli felújítása is.

(tovább…)

Orbán Viktor: Magyarországon lesz először harmadik oltás

2021. július 16. péntek

MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar kormány elsőként teszi lehetővé a harmadik oltás felvételét – jelentette be Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádiónak adott interjújában. A lehetőség augusztus elsejétől nyílik meg az emberek számára. Azt is elmondta, hogy időpontot kell majd kérni, de oltási rend már nem lesz. A miniszterelnök beszámolója szerint a kormány döntött arról is, hogy az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz az oltás.

Lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét, de azt javasoljuk, a beadatásig teljen el a második vakcina felvételétől számított négy hónap – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

 

(tovább…)

Július 19-től félpályás útlezárás a Zsilvölgyi utcánál

2021. július 15. csütörtök

Csepel.hu

2021. július 19-től kezdődően gázvezeték aktív korrózióvédelmi rendszer kiépítési munkálatok veszik kezdetüket a Zsilvölgyi út – Kökörcsin u. találkozásánál, a Zsilvölgyi utca 1. szám alatti saroktelki ingatlan közvetlen környezetében. A munkálatok elsődlegesen az érintett utcák járdaterületeit érintik, továbbá kis területen a Zsilvölgyi út Kökörcsin utca felé történő ráhajtási lehetőségnél lévő murvás útszakaszt. 

A munkálatok előreláthatóan 2021. augusztus 6. napjáig tartanak.

(tovább…)

Építik a Vihorlát és a Vitorlás utcát

2021. július 8. csütörtök

Csepel.hu

2021. július 7. napjától várhatóan 2021. október 15. napjáig bezáróan teljes útlezárásokkal járó útépítési munkálatok veszik kezdetüket a Vihorlát utca Csorbatói utca – Kárpát utca közötti szakaszán, továbbá a Vitorlás utca Ladik utca -Matróz utca közötti szakaszán.

 A beruházás során az önkormányzati kezelésű utak szilárd aszfaltburkolatot kapnak, egyidejűleg kiépül az érintett utcák csapadékvíz-elvezető rendszere.

(tovább…)

Újabb pénzek a kormánytól csepeli egészségügyi fejlesztésekre

2021. július 6. kedd

Csepel.hu

Ismét egy jó hír az itt élőknek. Az Egészséges Budapest Programnak köszönhetően, a tavalyi 1 milliárd forinton felül idén további 750 millió forintot fordíthatunk a kerület egészségügyi alap- és szakellátási fejlesztéseire.

Ezzel az összeggel együtt közel 3 és fél milliárd forint érkezett Csepelre a Kormánytól egészségügyi fejlesztésekre csak az elmúlt két évben – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

(tovább…)

A kormány támogatásából újítják fel a Táncsics Mihály utcát

2021. június 29. kedd

Csepel.hu

Csepel önkormányzata és a kormány közötti tárgyalások eredményeképpen több mint 3 milliárd forint támogatásból tizenhárom új utcaszakaszt építenek meg Csepelen, valamint a fővárosi önkormányzat helyett felújítják a Táncsics Mihály utcát – jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Borbély Lénárd polgármester, amelyen megjelent Láng Zsolt, a fővárosi közgyűlés Fidesz frakciójának vezetője, valamint Németh Szilárd országgyűlési képviselő.

Borbély Lénárd utalt rá, hogy a kerületben folytatják az évek óta tartó útfelújításokat. A kormány támogatásának köszönhetően mintegy 2,4 kilométeren építik meg a Borókás, Darázs, Harmatos, Mátra, Móri, Orgonás, Örvény, Varjú, Vihorlát utcák szakaszait, illetve az Erkély és a Zsilvölgyi utcák több szakaszát. Szintén kormányzati támogatásból újítják fel a Táncsics Mihály utcát is, amely Csepel egyik legforgalmasabb útja. Eredetileg a tulajdonos fővárosi önkormányzat végezte el volna a felújítást, de Karácsony Gergely főpolgármester az utolsó pillanatban ezt megakadályozta.

 

(tovább…)

Nem kell maszk a belső tereken, védettségi igazolvány nélkül is lehet strandolni

2021. június 24. csütörtök

Magyarnemzet.hu

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Az újraindításért felelős két operatív törzs javaslatait hallgatták meg a tegnapi kormányülésen, ezek hatására a kormány úgy döntött, hogy 5,5 millió beoltottnál megszüntetik a kötelező maszkhasználatot, az a belső helyiségekben sem lesz szükséges.

Nem kell védettségi igazolvány, éttermekbe, fürdőkbe, de tömegrendezvényeken továbbra is szükség lesz a plasztik kártyára, az éjjeli szórakozóhelyekre is – sorolta Gulyás Gergely a kormányinfón.

 

(tovább…)

Nagyszabású fejlesztés Szabótelepen

2021. június 18. péntek

Csepel.hu

Az elkövetkezendő években nagyszabású infrastrukturális fejlesztések indulnak el Észak-Csepelen, mi pedig kihasználva ezt, nagy lépést tehetünk a jövő felé, és irányt szabhatunk az egyik legrégebbi, leginkább funkcióját vesztett városrészünk, Szabótelep fejlődésének -írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán.

Az önkormányzat döntött és Szabótelepi Revitalizációs Program néven nagyszabású projektet dolgoz ki a Vasas és a Védgát utcák által határolt terület fejlesztése érdekében. Az évtizedekkel ezelőtti homályos elképzelésekkel ellentétben a mi szándékunk egy reális, konkrét munkaterv köré épülő program megvalósítása, mely modernizálással, piaci alapú fejlesztések támogatásával, vállalkozások bevonásával lendületet adhat a városrész fejlődésének, minőségi változást eredményezve a területen – írja a polgármester.

(tovább…)