‘Gazdaság’ kategória archívum

Orbán Viktor: Soha ilyen közel nem voltunk még a világháborúhoz

2023. március 10. péntek

Magyar Nemzet

Soha ilyen közel nem volt még a világ ahhoz, hogy egy lokális háborúból világháború legyen – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az ukrajnai háborúról szólva.

A kormányfő kijelentette: a nyugati világ vezetői háborús lázban égnek, annak megnyerésére buzdító, még több áldozatról szóló beszédeket tartanak és egyre veszélyesebb fegyvereket küldenek Ukrajnába. Rámutatott arra is: a nemzetközi közvélemény egyhangú békepártiság helyett ketté vált, a türkök, az arabok, a kínaiak vagy az afrikaiak ugyanis tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaznak.

(tovább…)

Orbán Viktor: Ha a hadicélok tisztázatlanok, akkor nagyon könnyű eltévedni

2023. február 24. péntek

Magyar Nemzet

„Egy háborúban, amikor a hadicélok tekintetében tisztázatlanság van, akkor nagyon könnyű eltévedni. Az orosz–ukrán háború esetében pedig egyik oldalról sem világos, hogy mi a hadicél” – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő szerint ez érvényes Ukrajnára is, amely persze a szabadságát védi, de nem világos, hogy ez mit jelent. Mérnek-e katonai csapást Oroszország területére, meddig akarják visszaszorítani az orosz csapatokat? A Krím ostrom alá kerül vagy nem? – tette fel a kérdést a kormányfő.

Mint fogalmazott, a belesodródás oka nemcsak az, hogy a konfliktus lokalizálása helyett összeurópaivá emeltük a háborút, hanem a magunk számára sem tisztáztuk, hogy meddig van a segítségnyújtás határa. Így nehéz háborúzni. – állapította meg.
(tovább…)

Más hazai városok is a csepeli mintát követik

2023. február 23. csütörtök

Csepel.hu, Csepel.info

Az elmúlt öt év csepeli példája követendő mintaként szolgál más városok számára is, így hamarosan a csepelihez hasonló, új METRANS-terminálok nyílhatnak Magyarország több pontján. Kiss Pétert, a METRANS Csoport elnök-vezérigazgatóját kérdeztük a tervekről és tapasztalatokról.

A nemzetközi METRANS Csoport csepeli konténertermináljának 2017- es megnyitásával a konténeres vasúti áruszállítás új formáját honosította meg hazánkban. A beruházás több területen is előrelépést hozott a kerületben élők számára, és segítségével Csepel ismét felkerült a világgazdaság térképére.

(tovább…)

Elkészült az idei költségvetés tervezete

2023. február 13. hétfő

Csepel.hu

2023-ban is kiegyensúlyozottan, stabilan és biztonságosan működhet Csepel – erről szól a kerületünk idei költségvetési tervezete – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán azzal kapcsolatban, hogy elkészült az önkormányzat idei költségvetés-tervezete (A dokumentumba most Önök is betekinthetnek itt: Koltsegvetes_2023.pdf.).

A polgármester kiemelte: hosszú hónapok szakmai előkészítése és folyamatos egyeztetések mellett, valamint számos bizonytalansági tényező figyelembevételével elkészült Csepel Önkormányzatának 2023. évi költségvetés tervezete. Erről szavaznak majd a képviselők a soron következő, február 23-i képviselő-testületi ülésen.

 

(tovább…)

Gulyás Gergely: Lemondtak a miniszterek a vagyonkezelő alapítványokban betöltött helyeikről

2023. február 9. csütörtök

Magyar Nemzet

A kormány nem csak napi ügyekkel hanem stratégiai célokkal is foglalkozott a kihelyezett tanácskozásán – mondta el a háromnapos soproni kormányülés után tartott kormányinfón Gulyás Gergely.

A kormányülésen napirend előtt a törökországi földrengéssel foglalkozott a kormány, ennek kapcsán a miniszter elmondta: A Belügyminisztérium jelentése szerint a török hatóságok és civil szervezetek 110 ezer fős kutató-mentőalakulattal,  5500 speciális gépjárművel dolgoznak a helyszínen, ebben 50 ország segíti őket, köztük Magyarország. Eddig összesen 27 túlélőt mentettek ki a magyarok. – Magyar állampolgárságú érintett nincs egyelőre – mondta a miniszter, aki egyúttal együttérzését fejezte ki az áldozatok családja felé.

(tovább…)

Brutálisan drágult a temetkezés, Karácsonyék rátettek még egy lapáttal

2023. január 30. hétfő

Ripost

Nem elég, hogy az energiaárak és az üzemanyagár miatt minden drágább lett, ami a temetkezéssel együtt jár, a Fővárosi Közgyűlés még a sírhelyek árát is drasztikusan emelte.

Már meghalni sem érdemes?
(tovább…)

Továbbra is a panellakásokat lehet a leggyorsabban eladni

2023. január 29. vasárnap

mfor.hu

Tavaly a negyedik negyedévben is a panelt lehetett a leggyorsabban eladni, országos átlagban kereken két hónap alatt – közölte saját adatai alapján az Otthon Centrum (OC).

Az ingatlanközvetítő hálózat szerint ez az érték öt nappal hosszabb mint 2022 harmadik negyedévében, az azt megelőző három hónaphoz képest pedig majdnem két héttel nőtt.
(tovább…)

Gulyás Gergely: A kormány kifizeti az Erasmus-ösztöndíjakat

2023. január 12. csütörtök

Magyar Nemzet

Tegnap megtartotta a kormány az első ülését 2023-ban. A legfontosabb feladat az aktuális ügyek áttekintése volt, elsősorban a költségvetéssel foglalkoztak.

Emellett az Erasmus-programmal kapcsolatos bizottsági döntésről is tárgyaltak – számolt be róla az év első Kormányinfóján a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

(tovább…)

Minden az üzemanyagárstop megszüntetéséről

2022. december 7. szerda

Magyar Nemzet

Gulyás Gergely és Hernádi Zsolt bejelentésével egy időben kormányrendelet jelent meg a Magyar Közlönyben a 480 forintos hatósági áras üzemanyagról.

Ebben a kabinet az uniós szankciók életbelépését jelöli meg annak okaként, hogy az üzemanyagárral kapcsolatos egyes rendelkezéseket módosítania kell. Úgy fogalmaztak, hogy  (tovább…)

Üzemanyaghiány: megszólalt a Mol, kritikus a helyzet

2022. december 6. kedd

Index

Mint arról az Index beszámolt, egyre súlyosabb az üzemanyaghiány a magyar benzinkutakon, nemcsak a hétvégén, de már hétfőn és kedden reggel is hosszú sorok alakultak ki a töltőállomásokon országszerte – már ahol van üzemanyag. Az ügyben kerestük a Molt, ahonnan az alábbi választ kaptuk: a helyzet kritikus.

A közösségi oldalakon folyamatosan számolnak be arról a szerencsésebbek, hogy hol, melyik kúton mennyit tudtak tankolni, de érkeznek olyan beszámolók is, amelyek szerint a hatósági áras üzemanyagról már ne is álmodjunk, míg máshol piaci áron sem érhető el a 95-ös oktánszámú benzin.

(tovább…)