‘Gazdaság’ kategória archívum

Orbán Viktor: A háborúra adott brüsszeli választól szenved egész Európa

2023. szeptember 15. péntek

Magyar Nemzet

Háborúpárti kormányok léteznek, de az emberek békepártiak – közölte Orbán Viktor ma reggei rádióinterjújában. A miniszterelnök jelezte, hogy ha az amerikai elnöknek szándékában állna, akkor véget vethetne a háborúnak.

Szót ejtett arról is, hogy erőseket gondol arról, hogy az ukránok megemelték a tranzitdíjakat. Továbbá kiemelte, hogy a kormány célja, hogy aki gyermeket vállal, anyagilag is jobban éljen, mint aki nem vállal. Leszögezte, hogy ha az Európai Unió nem hosszabbítja meg az ukrán gabona behozatali tilalmát, akkor nemzeti hatáskörben fogják megtenni.

(tovább…)

Orbán Viktor: 2024 a gazdaság növekedésének éve lesz

2023. augusztus 25. péntek

Magyar Nemzet

Ha bérekről van szó, akkor a B-közép rigmusa az érvényes: még, még még, ennyi nem elég! – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A miniszterelnök elmondta, hogy a rendszerváltás idején átálltunk egy magán gazdasági rendszerre, akkor nagyon mélyről indultak a fizetések.

A béremelések mértéke sohasem lehet elég – tette hozzá. Mint mondta, segítik a munkaadók és a munkavállalók tárgyalásait, de csak a legvégső esetben avatkoznak közbe.

(tovább…)

Orbán Viktor: A háborús helyzet minden korábbinál súlyosabb

2023. június 16. péntek

Magyar Nemzet

Aggasztó, hogy két atomhatalom uránfegyverek bevetésére készül a magyar határtól pár száz kilométerre – mondta el a Kossuth rádió ma reggeli műsorában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ez is mutatja, hogy a háborús helyzet minden eddiginél súlyosabb. A kormányfő beszélt a banki megtakarításokra kivetett adóról, amire jelzése alapján csak addig lesz szükség, amíg a háború tart, mert a mostani helyzetben azt kell ösztönözni, hogy az emberek állampapírokban tartsák a tartalékaikat.

Az üzemanyagok jövedéki adójának emelését Orbán Viktor ellenzi, mint mondta, ezt a lépést Brüsszel írta elő, viszont ennek ellensúlyozására gazdaságvédelmi akciótervet készített a kormány, amit a jövő héten ismertetnek majd. A migránskvóta elfogadásáról a kormányfő azt mondta: – A Soros-birodalom visszavágott, de a döntést nem fogadjuk el.

(tovább…)

Ha tűzszünet lenne, akkor az infláció is gyorsabban csökkenne

2023. június 2. péntek

Magyar Nemzet

– Az infláció megszüntetésének egyetlen biztos módja a béke! Az Európai Unió ma képtelen békét teremteni, ezért változtatni kell – erről beszélt ma reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a változtatás lehetősége jövőre jön el, az Európai Parlamenti választásokon. Olyan képviselőket kell az Európai Parlamentbe választani jövőre, akik békepártiak és nem háborúpártiak.

(tovább…)

Orbán Viktor: Nem fogjuk hagyni, hogy belepréseljenek minket a háborúba

2023. április 14. péntek

Origo, Magyar Nemzet

Ha a világ vezetői észnél vannak, akkor a világ jobb állapotba kerülhetne, mint amilyenben most van, ebből a szempontból a francia elnök kínai látogatása lehet előremutató – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

A kormányfő jelezte, mi is azt gondoljuk, hogy a világban barátokat kell gyűjteni, nem ellenségeket. Szólt arról is, hogy az árstopok továbbra is hatályban maradnak, mert az infláció csökkenése egyelőre nem jelentős.

(tovább…)

Orbán Viktor: Soha ilyen közel nem voltunk még a világháborúhoz

2023. március 10. péntek

Magyar Nemzet

Soha ilyen közel nem volt még a világ ahhoz, hogy egy lokális háborúból világháború legyen – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az ukrajnai háborúról szólva.

A kormányfő kijelentette: a nyugati világ vezetői háborús lázban égnek, annak megnyerésére buzdító, még több áldozatról szóló beszédeket tartanak és egyre veszélyesebb fegyvereket küldenek Ukrajnába. Rámutatott arra is: a nemzetközi közvélemény egyhangú békepártiság helyett ketté vált, a türkök, az arabok, a kínaiak vagy az afrikaiak ugyanis tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaznak.

(tovább…)

Orbán Viktor: Ha a hadicélok tisztázatlanok, akkor nagyon könnyű eltévedni

2023. február 24. péntek

Magyar Nemzet

„Egy háborúban, amikor a hadicélok tekintetében tisztázatlanság van, akkor nagyon könnyű eltévedni. Az orosz–ukrán háború esetében pedig egyik oldalról sem világos, hogy mi a hadicél” – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő szerint ez érvényes Ukrajnára is, amely persze a szabadságát védi, de nem világos, hogy ez mit jelent. Mérnek-e katonai csapást Oroszország területére, meddig akarják visszaszorítani az orosz csapatokat? A Krím ostrom alá kerül vagy nem? – tette fel a kérdést a kormányfő.

Mint fogalmazott, a belesodródás oka nemcsak az, hogy a konfliktus lokalizálása helyett összeurópaivá emeltük a háborút, hanem a magunk számára sem tisztáztuk, hogy meddig van a segítségnyújtás határa. Így nehéz háborúzni. – állapította meg.
(tovább…)

Más hazai városok is a csepeli mintát követik

2023. február 23. csütörtök

Csepel.hu, Csepel.info

Az elmúlt öt év csepeli példája követendő mintaként szolgál más városok számára is, így hamarosan a csepelihez hasonló, új METRANS-terminálok nyílhatnak Magyarország több pontján. Kiss Pétert, a METRANS Csoport elnök-vezérigazgatóját kérdeztük a tervekről és tapasztalatokról.

A nemzetközi METRANS Csoport csepeli konténertermináljának 2017- es megnyitásával a konténeres vasúti áruszállítás új formáját honosította meg hazánkban. A beruházás több területen is előrelépést hozott a kerületben élők számára, és segítségével Csepel ismét felkerült a világgazdaság térképére.

(tovább…)

Elkészült az idei költségvetés tervezete

2023. február 13. hétfő

Csepel.hu

2023-ban is kiegyensúlyozottan, stabilan és biztonságosan működhet Csepel – erről szól a kerületünk idei költségvetési tervezete – írja Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán azzal kapcsolatban, hogy elkészült az önkormányzat idei költségvetés-tervezete (A dokumentumba most Önök is betekinthetnek itt: Koltsegvetes_2023.pdf.).

A polgármester kiemelte: hosszú hónapok szakmai előkészítése és folyamatos egyeztetések mellett, valamint számos bizonytalansági tényező figyelembevételével elkészült Csepel Önkormányzatának 2023. évi költségvetés tervezete. Erről szavaznak majd a képviselők a soron következő, február 23-i képviselő-testületi ülésen.

 

(tovább…)

Gulyás Gergely: Lemondtak a miniszterek a vagyonkezelő alapítványokban betöltött helyeikről

2023. február 9. csütörtök

Magyar Nemzet

A kormány nem csak napi ügyekkel hanem stratégiai célokkal is foglalkozott a kihelyezett tanácskozásán – mondta el a háromnapos soproni kormányülés után tartott kormányinfón Gulyás Gergely.

A kormányülésen napirend előtt a törökországi földrengéssel foglalkozott a kormány, ennek kapcsán a miniszter elmondta: A Belügyminisztérium jelentése szerint a török hatóságok és civil szervezetek 110 ezer fős kutató-mentőalakulattal,  5500 speciális gépjárművel dolgoznak a helyszínen, ebben 50 ország segíti őket, köztük Magyarország. Eddig összesen 27 túlélőt mentettek ki a magyarok. – Magyar állampolgárságú érintett nincs egyelőre – mondta a miniszter, aki egyúttal együttérzését fejezte ki az áldozatok családja felé.

(tovább…)