‘Gazdaság’ kategória archívum

Egyre gyorsabban nőnek a bérek

2017. június 21. szerda

Tőzsdefórum

2017. áprilisban a bruttó átlagkereset 303 000 forint volt, 14,6 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. 2017. január-áprilisban a bruttó átlagkereset 287 100 forint volt. Az év első négy hónapjában a bruttó és a nettó keresetek egyaránt 11,9 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A növekedésre a minimálbér és a garantált bérminimum 15, illetve 25 százalékos emelése, a költségvetési szféra egyes területeit, továbbá az állami közszolgáltató cégek dolgozóit érintő kereset-rendezések voltak hatással – áll a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közleményében. (tovább…)

Átadták a Metrans új telephelyét a Salak utcában

2017. június 16. péntek

Csepel.hu

Másfél évvel az alapkőletétel után átadták a német HHLA cégcsoport magyarországi leányvállalatának, a Csepelen működő Metrans Konténer Kft-nek a telephelyét a Salak utcában június 14-én.

(tovább…)

Átadták az új, modern csepeli konténer-terminált

2017. június 15. csütörtök

Az európai áruforgalom új csomópontjává válhat hazánk

Metrans, Csepel.info

50 millió euró értékű beruházásból új vasúti konténer csomópont-elosztót valósított meg Csepelen Európa egyik vezető kikötő-logisztikai cége, a METRANS Konténer Kft. A beruházás eredményeként Magyarország az európai áruforgalom új csomópontjává válhat, a Terminál pedig már megnyitásakor közel 200 új munkahelyet teremtett.

A Metrans munkavállalóit első körben Csepelről vették, veszik fel. Az új terminál nem csak biztonságosabb a Szabadkikötőben 2009 óta működő réginél, de jelentős terhet is levesz a csepeli közutakról. Korábban a Szabadkikötő és az M0-s autópálya között ment ugyanis a kamionos forgalom. Ez az út most rövidebb lett, ami főképp a Budapestre való bejutást könnyíti a csepelieknek a csúcsidőszakokban. A Csepel.info úgy tudja, hogy a 24 órás nyitvatartásnak köszönhetően a kamionforgalom jobban eloszlik, így kevésbé terheli a közlekedést a csúcsidőszakban. A Metrans megjelenése serkentően hat a útfejlesztésekre is. Éppen szerdán született döntés arról a Fővárosi Közgyűlésben, hogy a csepeli gerincutat a korábban tervezettel ellentétben nem kettő, hanem csak egy ütemben építik tovább. (tovább…)

Németh Szilárd: Miért kell fizetni a nem teljesített szolgáltatásáért?

2017. június 9. péntek

Facebook

Kedves Királyerdeiek!

Sokan hívtak telefonon és sokakkal beszéltem a NET TV UPC váltásról. Az, hogy a fejünk felett megszületett egy ilyen döntés még rendben is lenne. De nem az történik, amit nekünk fogyasztóknak ígértek. Olyan tv kártyák érkeznek az emberekhez, már, ha érkeznek, amelyek köszönő viszonyban sincsenek a régi szerződéseikben foglaltakkal. Magyarul a megszokott, szerződött és kifizetett csatornáikat június 8-tól nem tudják nézni, hallgatni.Az internetes elérhetőség felhasználó nevei és jelszói megváltoztak, nem tudják alkalmazni. Az irodánál kígyózó sorok, telefonon nem érhető el a UPC. Ahol pedig már régebben a hollandok a szolgáltatók, ott gyakran egész napra kimarad az adás, és ezt napot is ki kell fizetni. És még bocsánatkérés sem jár.

(tovább…)

Fizetésemelést kapnak a rendőrök

2017. június 9. péntek

MTI, Orgo, Csepel.info,

Lecserélik a rendőrség elöregedett autóit, valamint többet költenek a határellenőrzési rendszer fejlesztésére is – emelte ki a jövő évi költségvetésből a legfontosabbakat Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára.

Kontrát Károly hangsúlyozta: a rendőrség 22 milliárd forintos többlettámogatással számolhat 2018-ban. Az összegből 5 milliárdot költenek az elhasználódott autók cseréjére, továbbá a határellenőrzési rendszert is fejlesztik, illetve a Készenléti Rendőrség új, Labanc utcai központba történő költöztetésére is jut forrás. (tovább…)

A 2018-as költségvetés a biztonság és fejlődés költségvetése lesz

2017. május 27. szombat

Csepel.hu

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke és frakcióvezető-helyettese Csepelen tartott sajtótájékoztató keretében beszélt a 2018-as költségvetésről, amely a kormány tervei szerint a kiszámíthatóság, a biztonság és a fejlődés költségvetése lesz.

Németh Szilárd a jövő évi költségvetéssel kapcsolatban elmondta, hogy az elsősorban a munkából élőkről, a családokról és a biztonságról szól majd.

(tovább…)

Csokigyár Csepelen: prémium termékeket készítenek

2017. május 4. csütörtök

Híradó, Csepel.info

csokigyar-csepelen

Az 1805-ben Damaszkuszban alapított Ghraoui csokodádé-manufaktúrának ez az első külföldi beruházása. 25 millió Eurót fektettek be, jövőre Hatvanban megnyitják a második gyárukat. A Csepel.info úgy tudja, hogy Csepelen oktatóközpontot is létrehoznak: Hatvanban lesz a gyártóközpont, itt kisebb mennyiségben fognak csokoládét gyártani.

A sikeres próbaüzem után megkezdte az üzemszerű termelést Csepelen a szíriai Ghraoui-csokoládégyár. A kétezer négyzetméteres üzemben most 62-en dolgoznak, a termelés felfutásával azonban a létszám várhatóan szeptemberre eléri a száz főt. A gyárban kétszáz éves recept alapján, a legszigorúbb titoktartási és biztonsági előírások mellett készítik a csokoládét. A termelésben az automata gépsorok mellett továbbra is jelen van a kézi munka.

(tovább…)

Kettő helyett három: teljesen megújulnak a Gubacsi hidak

2017. május 4. csütörtök

Csepel.hu

600x365_gubacsi

Csak a hídpillérek maradnak meg a ma ismert Gubacsi vasúti hídból, ha megkezdődik annak teljes újjáépítése. Uniós források felhasználásával, állami pályázattal új kerékpáros híd is épül. A közúti híd felújításának előkészületeit a Fővárosi Közgyűlés kezdte meg. Ezzel három új híd lehet belátható időn belül a jelenlegi kettő, leromlott állapotú helyett. Az ellenzék különböző politikai indokokra hivatkozva tiltakozik.

Várhatóan jövő év októberétől indul el a Gubacsi vasúti híd újjáépítése és a kerékpáros híd építése. Valamivel később indulhat a jobb állapotú, de szintén felújításra szoruló közúti híd rekonstrukciója. Technikai szempontból ez így biztonságosabb, hiszen ha egyszerre dolgoznak az összes hídszerkezeten, egymást is akadályozhatják.

(tovább…)

Csúszik a soroksári IKEA nyitása

2017. április 26. szerda

Ittlakunk

ikea

Gondok vannak az IKEA harmadik, egyben legnagyobb magyarországi áruházának, a soroksárinak a megnyitásával. A csaknem 17 milliárd forintos beruházásból megvalósuló áruház nyitása eltolódik, mert előre nem látható okok miatt egy harmadik alvállalkozó nem tudta határidőre teljesíteni vállalásait.

Az új áruház nyitási dátuma 2017. június 14. lett – közölte az áruház. Az elmúlt másfél évben 2000 ember vett részt a 34 ezer négyzetméteres soroksári IKEA áruház építésében. A korábbi tájékoztatás szerint az áruházba háromszáz új dolgozót vettek fel.

650 méternyi rakomány érkezett Csepelre

2017. április 21. péntek

Autoszektor, Iho.hu

egymillio-dollar-erteku-rakomany-erkezett-csepelre

Fotó: Iho.hu

Megérkezett az első közvetlen teherszállító vasúti járat Kínából a Budapesti Szabadkikötőbe pénteken, az EKOL Logistics Kft. szervezésében.

A 650 méter hosszú tehervonat 41 konténert szállított több mint 1 millió dollár értékű – főként ruházatból, acélból, elektronikából és játékokból álló – rakománnyal, a menetidő 17 nap volt, a legtávolabbról, a Jivu nevű településről érkező áru több mint 10 ezer kilométert tett meg.

(tovább…)