‘Gazdaság’ kategória archívum

Borbély Lénárd, A hét embere a Karc FM műsorában – Álláspont

2017. január 18. szerda

Csepel.hu

bl

A hét embere – Álláspont (Téma: az Alstom-jelentés és csepeli aktualitások)

A Karc FM vasárnapi adása már meghallgatható az alábbi hivatkozásra kattintva: http://karcfm.hu/musorok/allaspont/

Orbán: Trump és csapata megváltoztatja a világgazdaság szabályait

2017. január 13. péntek

Híradó.hu

d_kos201612020037

A miniszterelnök szerint vége a globális amerikai politikának, most egy vagányabb következik. A Trump-adminisztráció tagjai egy másfajta kultúrát képviselnek, vagányabbak elődeiknél, arról beszélnek, mit csináltak eddig, nem pedig arról, milyen kapcsolataik vannak.

Elkezdtünk kiépíteni egy munkaalapú gazdasági rendszert, mely emeli a magyar emberek életszínvonalát és több évtized távlatában is képes lesz jó teljesítményt nyújtani – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. (tovább…)

Németh Szilárd az ATV Start vendége volt

2017. január 11. szerda

ATV

Németh Szilárd az ATV Start vendége volt

Németh Szilárd országgyűlési képviselő az ATV Start című műsorának a vendége volt.
Az adás témái: A rezsicsökkentés és az álcivil szervezetek

A felvétel megtekinthető ide kattintva!
(tovább…)

Kivonul-e a Tesco? Itt az ügyvezető válasza

2017. január 3. kedd

Adózóna, Csepel.info

A_Romeo_sutyerak

Többször felröppentek hírek 2016-ban arról, hogy kivonulna a magyar piacról a Tesco, s munkaerő-problémáival is többször szerepelt a sajtóban. Csepelen januártól nem közlekedik az addig megszokott Tesco-busz sem. Nem csoda, hogy a cáfolatok ellenére folyamatos a találgatás a Tesco esetleges kivonulásáról.

Mindezek, és a vasárnapi zárvatartási mizéria ellenére is nőtt a brit áruházlánc magyarországi forgalma és értékesítési volumene is az előző évhez képest – derül ki az agrárszektor.hu Pálinkás Zsolttal, a Tesco Magyarország működési ügyvezető igazgatójával készített interjújából. (tovább…)

Ezeket az autókat vették a magyarok, mint a cukrot

2017. január 2. hétfő

Privátbankár

ford_gw2016-st-linegroup_04_2000

A Datahouse adatai szerint 2016-ban egészen összesen 96,5 ezer új autót helyeztek forgalomba Magyarországon, ami 25,1 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Decemberben 9750, az egy évvel korábbinál 37,5 százalékkal több személygépkocsit állítottak forgalomba a magyar utakon. (tovább…)

500 új elektromos töltőhely létesülhet Budapesten

2016. december 30. péntek

Budapest.hu, Nemzetgazdasági Minisztérium

elektromos-auto-coolcity-hu

Fotó: CoolCity.hu

Az elektromobilitás elterjesztését célzó Jedlik Ányos Terv megvalósításáról írt alá együttműködési megállapodást Budapest Főváros Önkormányzata és a Nemzetgazdasági Minisztérium. A megállapodás eredményeként közel 250 töltőoszlop és 500 töltőhely létesülhet mintegy 600 millió forint értékben.

A Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Tarlós István főpolgármester által aláírt dokumentum rögzíti, hogy a főváros biztosítja a töltőállomások helyét és a hozzájuk tartozó parkolóhelyeket, míg a nemzetgazdasági tárca vissza nem térítendő támogatást nyújt mindehhez az önkormányzati töltőtelepítési program keretében. A Főváros és a kerületek mintegy 250 töltőoszlopra, azaz 500 töltőhelyre pályázhatnak, ezek fedezete az októberben kiírt pályázati felhívás szerinti feltételekkel garantált. Az együttműködés keretében a felek közösen mérik fel a jogszabály-változtatási igényeket, továbbá közös koncepciót dolgoznak ki a kiépítendő töltőpontok helyének kijelölésére is. (tovább…)

80 milliárddal több marad a családoknál az adócsökkentéseknek köszönhetően

2016. december 29. csütörtök

80 milliárddal több marad a családoknál

Jövőre 80 milliárd forinttal marad több a lakosságnál és a családoknál az adócsökkentéseknek köszönhetően – hangsúlyozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtöki közleményében.

A tájékoztatás szerint emellett az adminisztrációcsökkentés legnagyobb nyertese is lakosság lesz 2017-ben, hiszen jövőre a legtöbb magánszemély helyett az adóhivatal készíti el a személyi jövedelemadó bevallását.
(tovább…)

Íme, a 1,5 milliós állami támogatással megvehető autók listája

2016. december 25. vasárnap

Autonavigator, Mr.Gabee, Csepel.info

elektromos-auto-coolcity-hu

A kép illusztráció (Coolcity.hu)

Magyarországon 1,5 milliós állami támogatás és egyelőre ingyenes nyilvános töltőhálózat csábítja arra a kicsivel tehetősebb, környezettudatos autóvásárlókat, hogy elektromos autót vegyenek. Összegyűjtöttük, mennyiért és milyen autókat lehet most venni állami támogatással Magyarországon.

Jelenleg 13 modellből választhatnak azok, akik az állami kedvezményre jogosító, vagyis 15 millió forint alatti, és kizárólag elektromos hajtású autót vásárolnának. A most elérhető modellek többnyire kisebb, városi autók, izgalmas külsővel és belsővel, de három “kakukktojást”, főleg cégeknek szánt autót is találhatunk a kínálatban. (tovább…)

Újabb étterem nyílt a Csepel Plázában

2016. december 20. kedd

Lótusz Ázsia étterem nyitotta meg kapuit szombaton a Csepel Plazaban.

A fenti galériát az étterem facebook oldalán keresztül kaptuk.

Ünnepi nyitvatartások és ügyeletek

2016. december 19. hétfő

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

unnepi-nyitvatartasok1

unnepi-nyitvatartasok2

(tovább…)

1 millió forinttal támogatta a Spar a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházat

2016. december 14. szerda

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Csepel.info

tamogatas-spar-2016

Kétmilliárd forintból újult meg a pesterzsébeti INTERSPAR áruház. A 2016. november 23-án tartott ünnepélyes átadón Maczelka Márk kommunikációs vezető kiemelte: „A SPAR üzletpolitikájában a fejlesztések mellett nagyon fontos helyen áll társadalmi ügyek felkarolása, intézmények támogatása, ezért a vállalat 1.000.000 forintos támogatást nyújt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet számára, amely fontos egészségügyi intézménye a városrésznek”.

Az egymillió forintos felajánlást dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatója Szalay Zsolttól, az INTERSPAR hipermarketekért felelős értékesítési vezetőjétől vehette át.

delpestikorhaz.hu

Szinte teljesen önfenntartó lesz a soroksári IKEA

2016. december 13. kedd

Dívány

Szinte teljesen önfenntartó lesz a soroksári IKEA

2017 első felében nyílik Magyarország legújabb és legnagyobb IKEÁ-ja Soroksáron. Az építkezés javában zajlik, a szerkezeti munkák már elkészültek, most a belső gépészeti munkák folynak, de már meg tudjuk mutatni hova ülhet majd le húsgolyókat enni, milyen lesz a Piactér, vagy hogy üresen is labirintushoz hasonlít az önkiszolgáló raktár. 

A soroksári IKEA a maga 33.512 négyzetméterével nagyobb és tágasabb lesz, mint a másik két magyar áruházuk, ezzel együtt pedig a választék is szélesebb lesz, az elhelyezése pedig várhatóan kevésbé zsúfolt. Régiós szinten is a legnagyobbak közé tartozik majd az új áruház, egészen Prágáig kell utaznia, hogy ennél nagyobb helyen tudjon válogatni a lapra szerelt bútoraik között. 1142 parkoló várja majd a vásárlókat, lesz kültéri játszótér (amit a soroksári ovisok terveztek!!) és mert tényleg komolyan gondolják a környezettudatosság bátorítását, 100 parkolóhelyenként két darab elektromosautó-töltőt is elhelyeznek.

(tovább…)

Csepel: hárommilliárd forint a változás az önkormányzati vagyonban

2016. december 13. kedd

Csepel.info

Kalozhajos_20160709_181318

Több mint hárommilliárd forinttal nőtt a csepeli önkormányzat vagyona egyetlen év alatt – értesült a Csepel.info.

Lapunk információi szerint a 3,12 milliárd forintos vagyonnövelésében az önkormányzati fejlesztések játszottak főszerepet. (tovább…)

Elfogadták a kormány adócsökkentő csomagját

2016. december 12. hétfő

Hirado.hu

Elfogadták a kormány adócsökkentő csomagját

A bérmegállapodást megalapozó és a versenyképesség növelését célzó adócsökkentési csomag alapján egységesen 9 százalék lesz jövőre a társasági adó mértéke, és csökkennek a munkáltatói járulékok is.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter – házszabálytól eltéréssel tárgyalt – előterjesztését 146 igen szavazattal, 7 nem ellenében, 27 tartózkodás mellett hagyta jóvá az Országgyűlés. A törvény alapján a jelenlegi 10, illetve 19 százalékról egységesen 9 százalék lesz jövőre a társasági adó mértéke. Ugyanígy a vállalkozói szja is egységesen 9 százalék lesz.

(tovább…)

Karbantartót venne fel a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

2016. december 12. hétfő

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Ittlakunk

jahn-ferenc2

Karbantartót keresnek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház mosodájába. A közalkalmazotti jogviszony időtartama határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony. A foglalkoztatás jellege teljes munkaidő, a munkavégzés helye:1204 Budapest, Köves út 1.

A munkakörbe tartozó feladatok: A mosodai gépek berendezések üzemeltetése, vezérlésének karbantartása, szükség esetén javítása. Aktív részvétel a munkavégzés során felmerülő problémák megoldásában. A mosoda üzemelésének biztosítása, karbantartása. Havonta egy hétvégi nap TMK munkák elvégzésére. A gépeket üzemeltető energiahordozók figyelemmel kísérése, szükség esetén javítása. Mosodai hő-központban található gépek, berendezések szükség szerinti javítása. (tovább…)