‘Gazdaság’ kategória archívum

Csak a saját pénzük számít?

2024. február 16. péntek

Csepel.hu

Új javaslatot adott be a csepeli költségvetésről a csepeli Fidesz négy képviselője. E szerint a csepeli politikusok akkor is megkapják a tiszteletdíjukat, ha a kerület működése leáll – értesült a Csepel.hu.

Amennyiben a csepeli önkormányzatnak március 15-ig nem lesz költségvetése, veszélybe kerül a kerület működése. Az önkormányzat ez esetben nem kap állami támogatást, sőt nettó befizetővé válik az állam felé. A kerület cégeinél vagy az önkormányzatnál dolgozók, pedagógusok így nem kapják meg a béremelésüket, megszűnik a segélyek kifizetése, nyár elejére pedig a csepeli szakorvosi rendelő működése teljesen leállhat. A javaslatot benyújtó politikusok egyébként havonta 800 ezer forintot keresnek, és csak akkor tudják elfogadtatni, ha összefognak DK-MSZP-Momentum csepeli politikusaival. (tovább…)

Költségvetés a stabil és biztonságos működésért

2024. február 16. péntek

Csepel.hu

Hosszas és alapos munka eredményeképpen az önkormányzat pénzügyi szakemberei elkészítették Csepel 2024-es költségvetését, amely biztonságos, stabil és nyugodt működést tesz lehetővé erre az évre is, a megszokott rendben – jelentette ki Borbély Lénárd polgármester a közösségi oldalán tegnap. Az előterjesztés tegnap került aláírásra és beterjesztésre.

Ennek értelmében jöhet az óvodapedagógusok egyedülállóan magas béremelése. Sőt, 1700 dolgozót érintően jelentős, átlagosan 15%-os fizetésemelést terveznek. Ez fontos, mert sokan vannak, akiknek ez nagy segítséget fog jelenteni. (tovább…)

Orbán Viktor: Nemzeti konzultáció indul

2023. október 27. péntek

Magyar Nemzet

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában adott interjút, ahol beszámolt a legfrissebb kormányzati döntésekről és a brüsszeli EU-csúcs fejleményeiről.

Késő éjszakáig tartottak a megbeszélések az uniós csúcson, ennek legfontosabb témája a közös költségvetés megemelése volt több mint hatvanmilliárd euróval, mások szerint százmilliárd euróval – számolt be a miniszterelnök. A többletet Ukrajna megsegítésére és a migráció kezelésére szeretné fordítani az Európai Unió. – Eltelt három év, van az EU-nak egy költségvetése, ami hétéves időtartamra szól. Most pedig azt mondják a brüsszeli pénznyelők, hogy adjunk még pénzt – fogalmazott a kormányfő.

(tovább…)

Orbán Viktor: A háborúra adott brüsszeli választól szenved egész Európa

2023. szeptember 15. péntek

Magyar Nemzet

Háborúpárti kormányok léteznek, de az emberek békepártiak – közölte Orbán Viktor ma reggei rádióinterjújában. A miniszterelnök jelezte, hogy ha az amerikai elnöknek szándékában állna, akkor véget vethetne a háborúnak.

Szót ejtett arról is, hogy erőseket gondol arról, hogy az ukránok megemelték a tranzitdíjakat. Továbbá kiemelte, hogy a kormány célja, hogy aki gyermeket vállal, anyagilag is jobban éljen, mint aki nem vállal. Leszögezte, hogy ha az Európai Unió nem hosszabbítja meg az ukrán gabona behozatali tilalmát, akkor nemzeti hatáskörben fogják megtenni.

(tovább…)

Orbán Viktor: 2024 a gazdaság növekedésének éve lesz

2023. augusztus 25. péntek

Magyar Nemzet

Ha bérekről van szó, akkor a B-közép rigmusa az érvényes: még, még még, ennyi nem elég! – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A miniszterelnök elmondta, hogy a rendszerváltás idején átálltunk egy magán gazdasági rendszerre, akkor nagyon mélyről indultak a fizetések.

A béremelések mértéke sohasem lehet elég – tette hozzá. Mint mondta, segítik a munkaadók és a munkavállalók tárgyalásait, de csak a legvégső esetben avatkoznak közbe.

(tovább…)

Orbán Viktor: A háborús helyzet minden korábbinál súlyosabb

2023. június 16. péntek

Magyar Nemzet

Aggasztó, hogy két atomhatalom uránfegyverek bevetésére készül a magyar határtól pár száz kilométerre – mondta el a Kossuth rádió ma reggeli műsorában Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ez is mutatja, hogy a háborús helyzet minden eddiginél súlyosabb. A kormányfő beszélt a banki megtakarításokra kivetett adóról, amire jelzése alapján csak addig lesz szükség, amíg a háború tart, mert a mostani helyzetben azt kell ösztönözni, hogy az emberek állampapírokban tartsák a tartalékaikat.

Az üzemanyagok jövedéki adójának emelését Orbán Viktor ellenzi, mint mondta, ezt a lépést Brüsszel írta elő, viszont ennek ellensúlyozására gazdaságvédelmi akciótervet készített a kormány, amit a jövő héten ismertetnek majd. A migránskvóta elfogadásáról a kormányfő azt mondta: – A Soros-birodalom visszavágott, de a döntést nem fogadjuk el.

(tovább…)

Ha tűzszünet lenne, akkor az infláció is gyorsabban csökkenne

2023. június 2. péntek

Magyar Nemzet

– Az infláció megszüntetésének egyetlen biztos módja a béke! Az Európai Unió ma képtelen békét teremteni, ezért változtatni kell – erről beszélt ma reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor.

A miniszterelnök szerint a változtatás lehetősége jövőre jön el, az Európai Parlamenti választásokon. Olyan képviselőket kell az Európai Parlamentbe választani jövőre, akik békepártiak és nem háborúpártiak.

(tovább…)

Orbán Viktor: Nem fogjuk hagyni, hogy belepréseljenek minket a háborúba

2023. április 14. péntek

Origo, Magyar Nemzet

Ha a világ vezetői észnél vannak, akkor a világ jobb állapotba kerülhetne, mint amilyenben most van, ebből a szempontból a francia elnök kínai látogatása lehet előremutató – mondta Orbán Viktor a Kossuth Rádióban.

A kormányfő jelezte, mi is azt gondoljuk, hogy a világban barátokat kell gyűjteni, nem ellenségeket. Szólt arról is, hogy az árstopok továbbra is hatályban maradnak, mert az infláció csökkenése egyelőre nem jelentős.

(tovább…)

Orbán Viktor: Soha ilyen közel nem voltunk még a világháborúhoz

2023. március 10. péntek

Magyar Nemzet

Soha ilyen közel nem volt még a világ ahhoz, hogy egy lokális háborúból világháború legyen – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az ukrajnai háborúról szólva.

A kormányfő kijelentette: a nyugati világ vezetői háborús lázban égnek, annak megnyerésére buzdító, még több áldozatról szóló beszédeket tartanak és egyre veszélyesebb fegyvereket küldenek Ukrajnába. Rámutatott arra is: a nemzetközi közvélemény egyhangú békepártiság helyett ketté vált, a türkök, az arabok, a kínaiak vagy az afrikaiak ugyanis tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmaznak.

(tovább…)

Orbán Viktor: Ha a hadicélok tisztázatlanok, akkor nagyon könnyű eltévedni

2023. február 24. péntek

Magyar Nemzet

„Egy háborúban, amikor a hadicélok tekintetében tisztázatlanság van, akkor nagyon könnyű eltévedni. Az orosz–ukrán háború esetében pedig egyik oldalról sem világos, hogy mi a hadicél” – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő szerint ez érvényes Ukrajnára is, amely persze a szabadságát védi, de nem világos, hogy ez mit jelent. Mérnek-e katonai csapást Oroszország területére, meddig akarják visszaszorítani az orosz csapatokat? A Krím ostrom alá kerül vagy nem? – tette fel a kérdést a kormányfő.

Mint fogalmazott, a belesodródás oka nemcsak az, hogy a konfliktus lokalizálása helyett összeurópaivá emeltük a háborút, hanem a magunk számára sem tisztáztuk, hogy meddig van a segítségnyújtás határa. Így nehéz háborúzni. – állapította meg.
(tovább…)