‘Gazdaság’ kategória archívum

Megújulnak az utak Csepelen

2022. január 24. hétfő

Csepel.hu

Az elmúlt időszakban gőzerővel zajlottak az útépítések Csepelen. Jelentős kormányzati forrásból több útszakasz is megépült. A munkálatok most folytatódnak. Borbély Lénárd polgármester a Facebook oldalán jelentette be, hogy nemrég elindult a Borókás és az Erkély utca rendbetétele.

A munkák után újabb útszakaszok következnek.

(tovább…)

Orbán Viktor: Csak az minősül oltottnak, aki megkapta a harmadik oltást is

2022. január 21. péntek

Magyarnemzet.hu

(Fotó: MTI/Fischer Zoltán)

– Ahogy Magyarországon támadják a védekezést, az sértő az ápolókra és az orvosokra – reagált Orbán Viktor a baloldalnak a járvány alatt mutatott magatartására a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök beszélt arról is, hogy a baloldali politikusok már bizonyíthattak volna kormányon, de nem tettek semmit az emberek védelme érdekében.

– Az omikron egy új kihívás, sokfajta változatát láttuk már a vírusnak, eddig úgy történt, hogy megjelent egy új variáns, és ez nagyobb veszélyt jelentett a korábbiaknál – mondta ma Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök azt mondta, hogy a vele konzultáló virológiai szakemberek szerint most más a helyzet, gyorsabban terjed az új variáns, de már nem jelent akkora veszélyt az emberek egészségére. Orbán Viktor rámutatott, hogy növekszik a fertőzöttek száma, de csökken a kórházban kezelteké, ma reggelre például a lélegeztetőgépen lévők száma is csökkent a korábbi napokhoz képest.  (tovább…)

Több mint 1,4 millióan kapják meg már februárban a családi adóvisszatérítést

2022. január 18. kedd

Koronavírus.gov.hu

Az eddig rendelkezésre álló adatok alapján több mint 1,4 millióan kapják kézhez a családi adóvisszatérítést már februárban. Ez a szám még tovább nőhet, az adatok ugyanis még nem tartalmazzák a decemberi bér- és járulékadatokat – tájékoztatta az MTI-t Tállai András.

Az év tizenkét hónapja közül a legnagyobb jövedelmet jellemzően a decemberi járulékbevallások tartalmazzák, és ezek január 20-ig érkeznek be az adóhivatalhoz – mondta a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára. (tovább…)

Orbán Viktor: A kormány támogatja a negyedik oltás felvételét

2022. január 14. péntek

Magyarnemzet.hu

(Fotó: Fischer Zoltán/MTI)

Még nincs vége a járványnak, de az omikron variáns már gyengébb, mint a korábbiak, ettől függetlenül ugyanúgy kell védekezni ellene – erről beszélt ma reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök a Kossuth rádióban azt is elmondta, a kormány támogatja, hogy negyedik oltást is felvegyenek azok, akik ennek szükségét érzik, a védettségi igazolvány pedig a harmadik oltással lesz érvényes.

A világszintű inflációtól a kormány többféleképpen védi a magyar családokat, a baloldal azonban még az alapvető élelmiszerek áfájának csökkentését sem szavazta meg korábban – mondta el a miniszterelnök. (tovább…)

Február közepétől a védettségi igazolvány oltási igazolvánnyá alakul

2022. január 13. csütörtök

Magyarnemzet.hu

(Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Február 15-től az a személy minősül védettnek, aki három védőoltást megkapott, a 18 év alattiak esetében ugyanakkor két oltás is elegendő lesz – tájékoztatott Gulyás Gergely a Kormányinfón. A miniszter azt is bejelentette, hogy a karanténkötelezettség hét napra rövidül, a negyedik oltást pedig az orvossal való konzultáció után bárki igényelheti. Az élelmiszerárstop kapcsán elhangzott: a kormány döntése egyelőre három hónapig érvényes, de szükség esetén meghosszabbítható.

A fertőzések jelentős részét immár világszerte az omikron vírusvariáns idézi elő, ennek megfelelően pedig a következő napokban, hetekben a megbetegedések száma jelentősen emelkedni fog – hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. Gulyás Gergely szerint ma már egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy az omikron variáns kevésbé súlyos tünetekkel jár, elsősorban légúti megbetegedéseket eredményez. Ezért azokban az országokban, ahol immár a dél-afrikai mutáns a domináns, az látható, hogy a növekvő megbetegedésszám nem eredményezi a növekvő kórházi betegszám és az elhalálozások számának emelkedését sem. (tovább…)

Csepelnek ismét jót hozhat 2022

2022. január 12. szerda

Csepel.hu

Év eleji beszélgetés Borbély Lénárd polgármesterrel.

A világjárvány ellenére sok fejlesztés volt 2021-ben, és ezzel számol Csepel polgármestere a 2022-es esztendőben is. A kormánynak köszönhetően folytatódnak az útépítések, a HÉV-felújítás és az új Duna-hidak építésének előkészületei. Folytatódnak az egészségügyet és oktatást érintő fejlesztések, az iskolafelújítások, melyek közül most kiemelkedik a Jedlik teljes újjáépítése.

Tavasszal ugyanakkor fontos döntés előtt áll nemcsak az ország, de a kerületünk is – mondta el a Hírmondó kérdésére Csepel polgármestere.

 

(tovább…)

Jelentős béremelésekkel indul az év

2022. január 3. hétfő

Koronavírus.gov.hu

A közszféra béremelésére 800 milliárd forintot fordít az állam, és 750 milliárd forintnyi adócsökkentéssel segíti a kormány a vállalkozókat a minimálbér-emelés végrehajtásában – jelentette ki Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő.

Ezek a béremelések nem valósulhatnának meg a jó gazdasági teljesítmény és stabil pénzügyi gazdálkodás nélkül – tette hozzá.

 

(tovább…)

Egykor és most: Egyedi Gépgyár

2022. január 2. vasárnap

Csepel.info

Csepel Vas- és Fémművek, Központi út  – Déli-bekötő út sarok. A Fortepan első képén 1966-ban láthatjuk az Egyedi Gépgyár épületét, és annak falán Kucs Béla szobrász domborművét.

Második fotónk a Google utcaképe, és a közelmúltban, 2019 májusában készült. (tovább…)

NAV: még 5 napig lehet benyújtani az szja-visszatérítéshez szükséges nyilatkozatot

2021. december 28. kedd

Koronavírus.gov.hu

Az év végéig, vagyis még 5 napig lehet benyújtani az szja-visszatérítéshez szükséges visszado-nyilatkozatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) – figyelmeztetett az adóhatóság hétfőn.

A gyermeket nevelő szülők csak akkor kaphatják meg február 15-ig az idén befizetett adójukat, ha a NAV ismeri a kiutaláshoz szükséges adatokat – hangsúlyozták a közleményben. A hatóság csak a belföldi bankszámlaszám vagy postacím ismeretében tud utalni. Nyilatkozat nélkül a 2021-es adóbevallásban lehet visszaigényelni az összeget, amely ebben az esetben március 1-től érkezhet meg.  (tovább…)

Újabb egészségügyi fejlesztések a Tóth Ilona szakrendelőben

2021. december 20. hétfő

Csepel.hu

Korszerű képalkotói diagnosztikai berendezéseket adtak át a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat (TIESZ) épületében hétfőn. Az új eszközök értéke 278 millió forint. A kerület az Egészséges Budapest Program keretében 3,5 milliárd forint kormányzati támogatást kapott az egészségügy fejlesztésére, korszerűsítésére az elmúlt két és fél évben. Ezt az összeget a csepeli önkormányzat mintegy 200 millió forinttal megtoldotta – közölte sajtótájékoztatón Borbély Lénárd polgármester, aki megköszönte a kormánynak a támogatást és Németh Szilárd államtitkárnak, országgyűlési képviselőnek a közbenjárását.

Az eseményen megjelent Németh Szilárd, dr. Dobák András, a TIESZ főigazgatója és a csepeli önkormányzat alpolgármesterei. (tovább…)