‘Gazdaság’ kategória archívum

Hatmilliárddal nőtt Csepel vagyona

2020. szeptember 22. kedd

Csepel.hu

Közel hatmilliárd forinttal növekedett a csepeli önkormányzat vagyona az elmúlt egy év során. A jelentés szerint a vagyonnövekedés a kerületünkben megvalósult fejlesztéseknek köszönhető.

Az elmúlt tíz évben egymást követték a nagyléptékű fejlesztések Csepelen. Ezek egy része saját forrásból, de sok más uniós, kormányzati és fővárosi forrásokkal kiegészülve valósulhatott meg. Jelenleg is számos hasonló beruházás folyik – például a Napközis Tábor, a Daru domb, a Kis-Duna part más területein, a sétányoknál, a királyerdei útépítéseknél. Ehhez tartozik, hogy Csepel kimagaslóan teljesít a fejlesztési pályázatok eredményességét tekintve is.

(tovább…)

Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell, ezt akarják az emberek

2020. szeptember 12. szombat

A kormány célja, hogy fenntartsa Magyarország működőképességét – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombat este az M1 aktuális csatornán adott interjújában.

Elmondta, a Nemzeti Konzultáció eredménye alapján azt várják a magyar emberek a kormánytól, hogy tartsák működőképes állapotban Magyarországot és ne engedjék, hogy a vírus megbénítsa az ország és a magyarok mindennapjait. Arra kérte az embereket, hogy tartsák be a járványügyi szabályokat, és hordjanak arcmaszkot. Utóbbi megszegéséért akár bírságot is lehet kapni ezentúl.

(tovább…)

Januártól újra a korábbi nyomvonalán haladhat a csepeli HÉV

2020. szeptember 9. szerda

Csepel.hu

Megújul és bővül a budapesti HÉV hálózat, várhatóan 2030-ig összekötik a csepeli, ráckevei és a szentendrei vonalakat a Duna alatt. Több százezer budapesti és az agglomerációban élő lakos napi közlekedését könnyítik meg és teszik kényelmesebbé.

Egyebek mellett ez hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amelyet a csepeli HÉV végállomás kocsiszínében rendeztek szeptember 9-én.

(tovább…)

Jó hír a hallgatóknak: olcsóbbak az albérletek

2020. szeptember 1. kedd

Ingatlannet.hu

Idén szeptembertől az elmúlt években megszokottnál jóval kevesebben kezdhetik meg az egyetemi tanulmányaikat. A tavalyi adatokhoz képest csaknem 14%-os csökkenést figyelhetünk meg.

Ez a visszaesés a koronavírus okozta bizonytalan évkezdéssel együtt alacsonyabb árakat, valamint megnövekedett kínálatot eredményezett, már ami az albérleteket illeti. (tovább…)

Újabb utcákat, járdákat építenek Királyerdőben

2020. augusztus 2. vasárnap

Csepel.hu

A kormány támogatásának köszönhetően tovább folytatódnak a csepeli útépítések. Július 30-tól december 31-ig összesen több mint egy kilométeren szilárd burkolatú utakat készítenek, járdákat újítanak fel és kiépítik a csapadékvíz elvezetését a Bokros és Százszorszép utcában, valamint a Százszorszép közben.

A munkálatokról tartott lakossági fórumot Takács Ferenc, a Csepeli Városfejlesztési Nonprofit Kft. általános igazgatója a Királyerdei Művelődési Házban július 29-én. Az eseményen megjelent és válaszolt a lakók kérdésére Bercsik Károly és Zupkó János, az érintett területek egyéni önkormányzati képviselői.

(tovább…)

A fővárossal ellentétben a kormányra továbbra is számíthat Csepel

2020. július 27. hétfő

 

Interjút közölt a minap a Magyar Hírlap Borbély Lénárd csepeli polgármesterrel. A témák között szó volt a főváros által lenullázott kerületi fejlesztésekről, a gerincútról és a csepeli HÉV-ről is.

A kerület első embere a helyi ellenzékről is elmondta a véleményét. Az írás alább teljes terjedelemben közöljük:

(tovább…)

Jövőre már nem kell készpénz

2020. július 26. vasárnap

magyarnemzet, Mr. Gabee, Csepel.info

Az elektronikus pénztárca használata gazdasági és fogyasztóvédelmi szempontból is kedvező Fotó: 123RF

Jövőre több százezer gazdasági szereplőnél fizethetnek majd a vevők, az ügyfelek bankkártyával vagy más elektronikus módszerrel. Így a közértek, az edzőtermek, az autószervizek és az ázsiai éttermek sem utasíthatják vissza a készpénz nélkül érkezőket – hangsúlyozta lapunknak Tállai András, a pénzügyminiszter helyettese.

Kisbolt az egyik fővárosi buszvégállomás mellett, a kasszánál kézzel írt tábla hirdeti: „Kártyás fizetés csak 900 forint felett”. A pénztáros figyel is a szabályra, 820 forintnál szigorúan ingatja a fejét. A fizetési megszorítások országszerte is gyakoriak, s bőven akadnak olyan helyek, ahol kizárólag a készpénzt fogadják el – adott esetben komoly bosszúságot okozva a vevőnek. Az Országgyűlés azonban nemrégiben törvényben mondta ki, hogy a jövő év első napjával minden olyan vállalkozásnak lehetővé kell tennie a nála vásárlók számára az elektronikus fizetést, ahol online pénztárgép működik. Változtat-e ez a helyzeten? – kérdeztük a pénzügyminiszter helyettesét. (tovább…)

Politico: Orbán is benne van abban a szűk körben, amely a kompromisszumon dolgozik az EU-csúcson

2020. július 20. hétfő

Politico, Infostart

Közben Charles Michel Európai Tanács-elnök új tervvel áll elő.

Továbbra is szűk körben egyeztetnek a brüsszeli uniós csúcson a kompromisszumos megállapodás elérése érdekében. A Politico szerint a megbeszélésen Orbán Viktor magyar kormányfő, Angela Merkel német kancellár, Emmanuel Macron francia elnök, Mateusz Morawiecki lengyel, Krišjānis Kariņš lett és Mark Rutte holland miniszterelnök is részt vesz.

(tovább…)

Történelmi jelentőségű uniós csúcs kezdődik Brüsszelben

2020. július 17. péntek

Origo

Irány Brüsszel

Az Európai Unió tagállami vezetőivel pénteken megkezdődik a kétnapos csúcstalálkozó Brüsszelben, ahol a következő hétéves költségvetésről és az Európai Bizottság által kidolgozott, történelmi méretű hitelfelvételről tárgyalnak majd.

Nagyon komoly ellentétek vannak a tagállamok és a brüsszeli elit között, nem utolsósorban azért, mert az unió vezető politikusai politikai alapon osztanák szét az országok között azt a hitelt, amihez Magyarország pusztán szolidaritásból járulna hozzá, ugyanis a koronavírus-járvány kezelésének hatékonysága és a gazdaság állapota alapján nincs szükségünk a kölcsönre, önerőből is orvosolni tudjuk a problémákat.

(tovább…)

Ezt kérik a csepeliek Karácsony Gergelytől

2020. július 10. péntek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat képviselő-testülete azt kéri Karácsony Gergelytől, hogy „legyen valamennyi budapesti, így minden csepeli polgár főpolgármestere”. Kérik, hogy a főpolgármester ne vegye el a XXI. kerület joggal kért és betervezett fejlesztéseit csak azért, hogy más politikai vezetésű kerületeknek adja át azokat. A javaslatot csütörtökön este ellenzéki szavazatokkal fogadták el. Ellene senki nem szavazott, csak tartózkodás volt.

Csepel önkormányzata a következő négy évre betervezett fővárosi útfelújítások, konkrétan a Táncsics Mihály utca, a Szállítók útja, Védgát utca, Szent László utca felújítását kéri a főpolgármestertől. Ezeket a felújításokat a koronavírus-járvány elleni intézkedésként csoportosította át más kerületekbe Karácsony Gergely. Arra, hogy a négy évre szóló negatív diszkrimináció mitől koronavírus-elleni védekezés, a főpolgármester nem adott magyarázatot.

(tovább…)