‘Gazdaság’ kategória archívum

Ezt kérik a csepeliek Karácsony Gergelytől

2020. július 10. péntek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat képviselő-testülete azt kéri Karácsony Gergelytől, hogy „legyen valamennyi budapesti, így minden csepeli polgár főpolgármestere”. Kérik, hogy a főpolgármester ne vegye el a XXI. kerület joggal kért és betervezett fejlesztéseit csak azért, hogy más politikai vezetésű kerületeknek adja át azokat. A javaslatot csütörtökön este ellenzéki szavazatokkal fogadták el. Ellene senki nem szavazott, csak tartózkodás volt.

Csepel önkormányzata a következő négy évre betervezett fővárosi útfelújítások, konkrétan a Táncsics Mihály utca, a Szállítók útja, Védgát utca, Szent László utca felújítását kéri a főpolgármestertől. Ezeket a felújításokat a koronavírus-járvány elleni intézkedésként csoportosította át más kerületekbe Karácsony Gergely. Arra, hogy a négy évre szóló negatív diszkrimináció mitől koronavírus-elleni védekezés, a főpolgármester nem adott magyarázatot.

(tovább…)

Elfogadta az Országgyűlés a 2021-es költségvetést

2020. július 3. péntek

Varga Mihály pénzügyminiszter a javaslat általános vitájában a jövő évi büdzsét a gazdaságvédelem költségvetésének nevezte, amely a járványügyi készültség fenntartása mellett is tartalmazza a szükséges forrásokat a gyermeket nevelő családok támogatásához, a nyugdíjasok megbecsüléséhez, a munkahelyek megtartásához és új munkahelyek létrehozásához.

Elfogadta Magyarország 2021-es központi költségvetését az Országgyűlés pénteken.

(tovább…)

Új mentőautó áll szolgálatba

2020. június 30. kedd

Csepel.hu

Korszerűen felszerelt mentőautót adtak át a Csepeli Mentőállomáson június 30-án. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kormányzati támogatással összesen 256 darab új mentőautót vásárol 2019-20-ban. Ezek egyike a Volkswagen Crafter típusú csepeli esetkocsi is.

A hivatalos átadáson részt vett Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, Borbély Lénárd polgármester és Dr. Engelbrecht Imre az OMSZ regionális igazgatója. Dr. Engelbrecht Imre köszönetét fejezte ki a kormányzati támogatásért, mely lehetővé tette, hogy új mentőautó álljon szolgálatba Csepelen.

(tovább…)

“Csepel ne legyen a következő években újra Budapest mostohagyereke”

2020. június 24. szerda

Csepel.hu

Borbély Lénárd polgármester előterjesztést nyújtott be a Fővárosi Közgyűlés június 24-i ülésén annak érdekében, hogy azok a fővárosi útszakaszok, amelyek felújításáról korábban volt már döntés, és amelyeket Karácsony Gergely a veszélyhelyzetben egyszemélyi döntéshozóként, politikai alapon kihúzott a listáról, azok kerüljenek vissza – értesült a Csepel.hu.

A polgármester kezdeményezi, hogy „Csepel ne legyen a következő években újra Budapest mostohagyereke, és a főpolgármester változtassa meg az egyéni döntését. Újuljon meg a Táncsics Mihály utca, a Szent László utca, a Védgát utca és a Szállítók útja. Ezekről ugyanis már döntött korábban a Közgyűlés.”

(tovább…)

Orbán Viktor: 2021 is gazdaságvédelmi év lesz

2020. június 12. péntek

A járványügyi készültség fenntartására szükség van, noha a rendkívüli jogrendre már nincs – jelentette ki Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli adásában.

Az Európai Bizottság helyreállítási alapja kapcsán a V4-ek teljes egyetértésre jutottak csütörtöki csúcstalálkozójukon – emelte ki a kormányfő, hozzátéve, hogy nem vált valóra azok vágya, akik reménykedtek abban, hogy a visegrádiak nem jutnak megállapodásra.

(tovább…)

Folytatódnak az útfelújítások – további hét utca újult meg Csepelen

2020. június 8. hétfő

Csepel.hu

A Budapesti Útépítési Program keretében az elmúlt hetekben újabb útszakaszokat adtunk át a kerületben – tájékoztatta portálunkat az önkormányzat cége, a csepeli Városfejlesztés Nonprofit Zrt. A kerületi útépítési munkák nemcsak útfejlesztést, hanem a csapadékvízelvezető-hálózat kiépítését, valamint járdák megépítését is jelentik.

Az érintett utcák terepadottságaitól függően csapadékvíz csatornát, vagy szikkasztó-tározó rendszert építtettek ki.

(tovább…)

Felajánlás a Tóth Ilona szakrendelőnek

2020. május 27. szerda

Csepel.hu

Támogatva az egészségügyben dolgozók megfeszített munkáját, a Horizont Global Kft. több mint 5000 flakon félliteres ásványvizet ajánlott fel a Tóth Ilona szakrendelő számára.

A palackokat Borbély Lénárd polgármester – megköszönve a felajánlást – tegnap vette át a cég vezetőjétől, Dienstmann Tamástól, aki portálunknak elmondta, emberfeletti munkát végeznek az egészségügyben dolgozók, ezért is szeretett volna valamivel hozzájárulni ahhoz a hatalmas munkához, amit a Tóth Ilona szakrendelőben lévő kollégák nap mint nap elvégeznek.

(tovább…)

Vállalatok is támogatják a járvány elleni védekezést

2020. május 25. hétfő

Csepel.hu

Az önkormányzat célja, hogy a Csepeli Szolidaritási Alapon keresztül is segítse a koronavírus elleni védekezést. Elsőként a polgármester az alpolgármesterekkel közösen egymillió forintot utalt át az alap számlaszámára.

A kezdeményezéshez csatlakozott a Csepeli Munkaadók és Gyáriparosok Egyesülete is, amely szintén egymillió forintot adományozott a közös célra.

(tovább…)

A Magyar Honvédség is részt vesz a munkahelyteremtésben

2020. május 24. vasárnap

A Magyar Honvédség mint az ország egyik legnagyobb és legbiztosabb munkáltatója a speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével vesz részt a kormány gazdaságvédelmi programjában, a munkahelyteremtésben – közölte Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.

Németh Szilárd kiemelte: a honvédek ebben a koronavírusos veszélyhelyzetben is az esküjükhöz híven, példamutatóan szolgálják a hazát, őrzik Magyarország függetlenségét, békéjét, a magyar emberek biztonságát és szabadságát. Abban, hogy Magyarország megnyerte a vírussal szembeni védekezés első szakaszát, kiemelkedő és nélkülözhetetlen szerepe volt a Magyar Honvédségnek is – szögezte le az államtitkár.
(tovább…)

Átadták a munkaterületet a Görgey iskola helyén

2020. május 11. hétfő

Csepel.hu

Hétfőn reggel átadták a Görgey iskola helyén lévő munkaterületet a kivitelezőnek. Információink szerint a munkások egész nyáron dolgozni fognak, hogy a sétányok lakói és minden csepeli élvezhesse a legújabb megszépült közterületet.

Mint ismeretes, a szocialisták által elherdált ingatlant 2018-ban sikerült visszaszereznie az önkormányzatnak, miután az előző városvezetés 2007-ben azt egy magánvállalkozó részére értékesítette.

(tovább…)