2023. június havi archívum

Lakossági fórumot tartottak az Arany János iskolában

2023. június 30. péntek

Csepel.hu

A fórumot a Sétányok, a Szent László lakótelep és az Erdőalja környékével kapcsolatban tartották, a fórum elején Borbély Lénárd polgármester röviden összegezte az elmúlt évek fejlesztéseit.

Kiemelte, az egyik legnagyobb eredmény, hogy a volt Görgey iskola épületét elbontották és helyén park épült, mely önkormányzati pénzből, 380 millió forintból valósult meg.

(tovább…)

Semmelweis napi ünnepség a Dél-Pesti Kórházban

2023. június 30. péntek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat idén anyagi hozzájárulással is támogatta a Semmelweis napi ünnepség megrendezését.

Az eseményen a legkiválóbb szakmai teljesítményt nyújtó dolgozók munkáját ismerték el. A rendezvényen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester is.

(tovább…)

Helytörténeti élménynapok a Királyerdei Művelődési Házban

2023. június 30. péntek

Csepel.hu

Július 3. és július 7. között helytörténeti élménynapok Csepelen, a 8-12 éveseknek a Királyerdei Művelődési Házban 7:30-tól 16:30-ig.

További részletek a plakáton.

(tovább…)

Politikai okokból utasíthatták vissza két csepeli iskolaigazgató pályázatát

2023. június 30. péntek

Csepel.info

“Vargáné Andrási Editet, a Katona József Általános Iskola igazgatóját és Málek Istvánt, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola igazgatóját eltávolították az iskoláik éléről. A kinevezésük lejárt, az új pályázatukat elutasították. Tudjuk, hogy a politikai ítéletet Németh Szilárd hozta meg.” – írta közösségi oldalán Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

A Csepel.info úgy tudja, a döntés hátterében az húzódhat meg, hogy a két érintett iskolában az igazgatók is nyíltan támogatták a béremelésért indított pedagógus sztrájkot. (tovább…)

Tájékoztató Csepelen történő szúnyoggyérítésről

2023. június 30. péntek

Csepel.hu

A kezelés pontos időpontja: 2023. július 4. napján, napnyugta utáni órákban. 

Pótnapok: 2023. július 5-6. napjai, ugyanebben az időben.

(tovább…)

Orbán Viktor: Migrációs háború zajlott a tanácsteremben

2023. június 30. péntek

Magyar Nemzet

Tegnap éjszaka migrációs háború zajlott a tárgyalóteremben, a költségvetés kérdését ma délelőtt vesszük elő – nyilatkozta Orbán Viktor Brüsszelből, mondván: mindenki erre a vitára készül.

A miniszterelnök szerint amikor elfogadták a hétéves költségvetést, akkor megegyeztek abban, hogy nem fogják módosítani. Ennek ellenére ezt most megtörtént. Mint mondta, a bizottság bejelentette, hogy elfogyott a pénz és arra kéri a tagállamokat, hogy eurómilliárdokot fizessenek be pluszban: ötvenmilliárd eurót Ukrajnának. De az eddig adott hetvenmilliárd mire volt elég? Ki az, aki ezt ellenőrzi? – tette fel a kérdést a kormányfő.

(tovább…)

Szállodák helyett közösségi terek: szombaton adják át a Kolonics György Szabadidőközpontot

2023. június 29. csütörtök

Csepel.info

Szombaton avatják fel Csepel új büszkeségét, a kerület híres sportolójáról, Kolonics Györgyről elnevezett szabadidőközpontot.

Az egykori Ifjúsági Tábor helyén létrejött Kolonics György Szabadidőközpontot közösségi tervezéssel, az itt élők akarata alapján építette újjá az önkormányzat.

Csepeli gyerekeknek élménynapok

2023. június 29. csütörtök

Csepel.hu

A tematikus élménynapok az általános iskolások számára, a nyári szünidő két és fél hónapja alatt – egész napos felügyelet és ellátás mellett – változatos témákban kínálnak érdekes, szórakoztató időtöltést.

A sport, a művészet, a helytörténet, az ismeretterjesztés, a hagyományőrzés és a felfedezés területeiről negyven különböző témakörben megvalósuló élménynap lebonyolításában a Csepeli Gyermekekért Alapítvány, a Fitt Jövő Alapítvány, a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesület, valamint a Csepeli Városkép Kft. működik közre.

(tovább…)

Öröm és érthetetlen közjáték a Jedlik gimnázium bejárásán

2023. június 28. szerda

Csepel.hu

Befejezéséhez közeledik a csepeli Jedlik Ányos Gimnázium újjáépítése. Ebből az alkalomból tartott – Borbély Lénárd polgármester kezdeményezésére – bejárást a tulajdonosi jogokat képviselő csepeli önkormányzat. Lehetett volna felhőtlen örömünnep az építkezés megtekintése, hiszen a 88 százalékos készültségű iskola igazán szép és ultramodern lesz.

Ebben még az ellenzéki pártok képviselői is egyetértettek. Azonban sokak örömét és várakozását rontotta el, hogy Németh Szilárd rezsicsökkentésért felelős kormánybiztos úgy fogadta Csepel képviselőit, mintha az övé lenne a gimnázium, a polgármester pedig faragatlan, kéretlen vendégként tolakodna a képviselőkkel az épületbe. A június 15-i bejáráson Németh Szilárd kormánybiztos mellett jelen volt Nyul Zoltán, magasépítési beruházásokért felelős helyettes-államtitkár, az építésben érintett cégek képviselői, Borbély Lénárd polgármester, valamint Csepel képviselőtestületének tagjai, intézményvezetői.

(tovább…)

Gyurcsány Ferenc alkalmi testőre lehet a baloldal csepeli polgármester-jelöltje

2023. június 28. szerda

Csepel.info

Paál Géza, a DK csepeli elnöke és csepeli-soroksári választókerületi elnöke lesz pártja polgármester-jelöltje – jelentette be kedden délután a Demokratikus Koalíció.

Most még úgy tűnik, hogy a korábban Gyurcsány Ferenc alkalmi testőreként vitézkedő politikuson kívül is lesz választék a balliberális oldalon. A Momentum és az MSZP ugyanis már bejelentette jelöltjeit. Lapunk azonban úgy tudja, hogy szinte biztosan Paál lesz a jelölt-befutó. Információink szerint ugyanis a DK a Momentummal és az MSZP-vel nagy vonalakban már megegyezett erről. (tovább…)