2019. december havi archívum

Óriási a feszültség a BKV-nál, a vezérigazgató szinte bujkál a dolgozók elől

2019. december 31. kedd

Pesti Srácok

Úgy tűnik, teljesen megfeledkeztek az illetékesek a közösségi közlekedésben dolgozókról, legalábbis a béremelésükről – állítja közleményében az ország több nagyvárosi szolgáltatójánál is jelen lévő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ). Azt írják: főleg ott feledkeztek meg a dolgozókról, ahol az önkormányzat élén váltás történt és a cégvezetésben is várható személycserékről hallani.

Az év utolsó napjaiban sem került szóba a jövő évi béremelés a BKV-nál és több nagyvárosi közösségi közlekedési cégnél sem, holott a szakszervezet az elmúlt hónapokban többször is sürgette a tárgyalások megkezdését – minderről az Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) adott ki közleményt hétfőn. (tovább…)

NON-STOP szilveszteri állatmentő ügyeletet tartanak Csepelen

2019. december 31. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

 

Az alábbiakban az Agenor Civil Állatvédő Egyesület – Csepel facebook bejegyzését láthatják:

Ha elkóborolt állatot látsz: próbáld óvatosan megfogni (semmiképp ne kezdd el kergetni!), zárt helyre bevinni! Lehet, hogy Te vagy az utolsó esélye, mielőtt egy autó elé szaladna, vagy napokra elkóborolna külterületre.

(tovább…)

December 31 – Mi meddig van nyitva

2019. december 30. hétfő

Mr. Gabee, Csepel.info

Fábián László olvasó-informátorunk összegyűjtötte a fontosabb információkat, ami december utolsó napjára vonatkozik. 

Vajon mi meddig van nyitva? Megmutatjuk: (tovább…)

Boldog új évet Csepel!

2019. december 30. hétfő

Csepel.info

Boney M.-koncerttel és tűzijátékkal búcsúzott az önkormányzat a 2019-es óévtől, és köszöntötte a 2020-es újévet.

A Csepel.info nevében kívánunk minden kedves olvasónknak eredményekben gazdag, boldog új évet!

Üzemanyagár-változás 2020.01.01-től

2019. december 30. hétfő

HolTankoljak, Mr. Gabee, Csepel.info


Sajnos brutális áremeléssel kezdődik a 2020-as év. A benzin átlagára bruttó 9 forinttal emelkedik, a gazolaj ára pedig bruttó 6 forinttal. Így az átlagárak az alábbiak szerint alakulnak:

  • 95-ös benzin: 396 Ft/liter
  • Gázolaj: 421 Ft/liter

Ismét benézték a kiegészítő lámpát

2019. december 30. hétfő

Mr.Gabee, Csepel.info


Mr.Gabee információi szerint baleset történt hétfő dél körül Csepelen, a Szent István út és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében. A balesetben egy ezüst Fiat Punto és egy fekete Ford S-max ütközött össze.

A baleset feltehetőleg figyelmetlenségből adódott, ugyanis az elmúlt időben a Szent István út, Erdőalja utca felől érkező oldali a lámpánál egy kiegészítő lámpát helyeztek el. A kiegészítő lámpa engedélyezi a jobbra fordulást mindaddig, amíg a Táncsics Mihály utca felőli lámpa zöldet mutat.

Közlekedési információk az előttünk álló napokra

2019. december 29. vasárnap

BKK, Mr.Gabee, Csepel.info

Hétfőn üzemkezdettől üzemzárásig a következő járat(ok) közlekedése rendezvény miatt az alábbiak szerint módosul:

  • 38-as, a 138-as, a 238-as, a 278-as és a 38A autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Szent Imre tér H és a Karácsony Sándor utca H megállót (A 38-as buszcsalád járatai a Kossuth Lajos utcán át közlekednek Szigetszentmiklós és Budatétény irányába).
  • 35-ös és a 151-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Széchenyi István utca és a Karácsony Sándor utca megállót. Soroksár-Újtelep és Kőbánya felé a II. Rákóczi Ferenc úton át járnak.
  • 179-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Szent Imre tér H, a Karácsony Sándor utca H és a Mansfeld Péter utca megállót.
  • 71-es autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Szent Imre tér H megállót (nem tesz betérést a Szent Imre tér H nevű megállójához).
Szilveszter éjjel a megnövekedő utasforgalom miatt egész éjjel közlekedik az M2-es, M3-as és M4-es metró és a H5-ös, H6-os, H7-es, H8-as, illetve H9-es HÉV is. Ezen felül az M1-es metró hosszabbított üzemidővel, kb. 1:30-ig közlekedik.

A szokásos éjszakai buszjáratok mellett egész éjszaka közlekedik több, a belvárost átszelő nappali járat is. Így az éjjel-nappali 6-os villamos mellett a 4-es villamos, valamint az 5-ös, a 7-es, a 8E és a 9-es autóbuszok is.

Az M3-as metrópótló üzemzárását követően Nagyvárad tér M és Határ út M, illetve Kőbánya-Kispest M között a 914-es, a 950-es és a 200E autóbuszokkal lehet utazni. Az egész éjszaka Újpest-központ és Nagyvárad tér között közlekedő M3-as metró miatt nem közlekedik a 914A járat, illetve rövidített útvonalon járnak a 914-es és a 950-es autóbuszok. A 914-es járat megosztott útvonalon, Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak és a Nyugati pályaudvar M, továbbá a Nagyvárad tér M és a Dél-pesti autóbuszgarázs között közlekedik. A 950-es és 950A buszok csak Rákospalota, Kossuth utca és Újpest-központ M, valamint a Nagyvárad tér M és Pestszentimre vasútállomás között (csak 950-es jelzéssel) közlekednek.

Tűzoltók es mentők lepték el a II. Rákóczi Ferenc utat

2019. december 28. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info 

Olvasónktól kapott információk szerint szombat délután tűzoltó és 3 mentő lepte el a II. Rákóczi Ferenc úti Rákóczi Liget egyik épületét.

Akinek bármilyen információja van az esettel kapcsolatosan, írja meg a fórumba.

Update: Mr.Gabee megerősített információi szeirnt a C lépcsőház 7. emeletén kigyulladt egy lakás erkélye. Személyi sérülés nem történt.

Breaking: ismét új üzlet nyílik a Plazaban

2019. december 27. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr. Gabee megerősített információi szerint Konzolvilág üzlet nyílik a Csepel Plazaban hamarosan.

Szerkesztőnk felvette a kapcsolatot a Konzolvilág üzlethálózat üzemeltetőivel, akik megerősítették a hírt, de bővebb információt későbbre ígértek.

Amennyiben többet megtudunk, értesítjük olvasóinkat.

Kezdődhet ezzel az előszilveszteri buli? Csepelen a Boney M.!

2019. december 27. péntek

Csepel.info

 

Hideg idő várható december 30-án este, de érdemes lesz jó melegen felöltözni, és elindulni a csepeli Szent Imre térre. Ott ugyanis garantáltan  bulizós lesz a hangulat, amikor felcsendülnek a Boney M. együttes dalai – méghozzá Sheyla Bonnick közreműködésével. 

Sheyla Bonnick a zenekar első formációjának volt vokalistája még 1975-ben. Miután kivált a zenekarból, vokalistaként dolgozott továbbra is, 1994-től 2003-ig az egykori tag, Maizie Williams Boney M-formációjában énekelt, napjainkban pedig saját csapatával “Sounds Of Boney M” néven járja a világot. Ők látogatnak el december 30-án Csepelre: a Szent Imre téren este hat órakor kezdődik a hagyományos előszilveszteri buli, amelyre az önkormányzat jóvoltából ingyenes a belépés. A koncertet most is tűzijáték zárja – ahogy azt megszokhattuk az elmúlt években.