2019. december havi archívum

A Segítség Köve Alapítvány a Mészáros Jenő Óvodába látogatott

2019. december 7. szombat

Mr.Gabee, Csepel.info

A Segítség Köve Alapítvány a Mészáros Jenő Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Mikulás ünnepségén színes bögrékkel ajándékozta meg az iskola 110 diákját.

Köszönjük az Alapítvány munkáját.

Ismét benézték a kiegészítő lámpát

2019. december 6. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info


Mr.Gabee fényképes információi szerint baleset történt pénteken délután Csepelen, a Szent István út és a Táncsics Mihály utca kereszteződésében. A balesetben egy Honda CR-V és a és egy Daewoo Lanos ütközött össze.

A baleset feltehetőleg figyelmetlenségből adódott, ugyanis az elmúlt időben a Szent István út, Erdőalja utca felől érkező oldali a lámpánál egy kiegészítő lámpát helyeztek el. A kiegészítő lámpa engedélyezi a jobbra fordulást mindaddig, amíg a Táncsics Mihály utca felőli lámpa zöldet mutat. (tovább…)

Már a helyükön az új mozis fotelek, és fotelágyak a Kultik Moziban

2019. december 6. péntek

Mr.Gabee, Csepel.info

Mr.Gabee szerkesztő csütörtökön délután ellátogatott a Csepel Plazaban található KULTIK moziba, hogy képeket készítsen az utolsó simításokról.

Az alábbiakban a KULTIK Mozi Facebook oldalának bejegyzését közöljük:

Csak ezen a hétvégén szuper 1000 Ft (3D előadás esetén +szemüveg) kedvezményes jegyárral várunk a 2-es 3-as termeink előadásaira! A következő filmeket vetítjük a megújult termeinkben: Addams Family, Jetikölyök 3D, Terra Willy 3D, Joker, Halálod Appja, Múlt karácsony, Terminátor 6!

Ezen felül december 8-án még a Mikulás is meglátogatja a mozizókat.

Frim Jakab-emlékéremben részesült Csepel polgármestere

2019. december 6. péntek

Csepel.hu

Frim Jakab-emlékérmet vehetett át Borbély Lénárd polgármester december 5-én a Parlamentben. Az elismerést az Értelmi Fogyatékossággal Élők És Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ) olyan szakembereknek, közéleti személyiségeknek adományozza, akik tevékenységükkel megkülönböztetett figyelmet fordítanak az értelmi fogyatékosság ügyére, az érdekvédelem területére. Az ünnepségen részt vett Szuhai Erika önkormányzati képviselő, a Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság elnöke is. Csepel polgármesterét felesége kísérte el a rendezvényre. 

Az elismeréseket Kövér László, a Magyar Országgyűlés elnöke, a rendezvény fővédnöke és Gyene Piroska az ÉFOÉSZ elnöke adta át. A Frim Jakab-emlékérem mellett átadták a Göllesz Viktor- ösztöndíjat is, mellyel a tehetséges értelmi fogyatékossággal élő fiatalokat támogatják.

(tovább…)

A hóhelyzetet kezelni képtelen Karácsony megtette bűnbaknak az FKF vezérigazgatóját

2019. december 5. csütörtök

Pesti Srácok

Karácsony Gergely főpolgármester rövid Facebook-posztban jelentette be, hogy csütörtöki hatállyal meneszti a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezérigazgatóját, Nagy László Albertet.

Karácsony már korábban megtette bűnbaknak az FKF vezérigazgatóját, amikor arról beszélt, nem elégedett  azzal, amit az FKF nyújtott hétfőn, megérti sokak felháborodását, elfogadhatatlanul sok kellemetlenséget okozott a havazás.
(tovább…)

‘Tujáztak’ a HÉV-en: veszélyes utazás a H7-es HÉV-en

2019. december 4. szerda

Mr.Gabee, Csepel.info

A vonat ütközőjén utazott, azaz tujázott valaki a H7-es HÉV-en. Az esetről egy menetrend szerint közlekedő autóbuszból készítettek felvételt és elküldték Mr.Gabee szerkesztőnek.

A potyautas diák vélhetően a Szent Imre téren pattant fel az egyik Boráros tér felé közlekedő szerelvény ütközőjére.

Németh Szilárd: Határaink védelme garantált

2019. december 4. szerda

Honvedelem.hu

A veszély nem múlt el, a feszültség egyre növekszik hazánk déli határszakaszán.

A jelenlegi helyzet a 2015-ös migrációs válsághelyzethez hasonlít – állapította meg egybehangzóan Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium, és Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a röszkei határszakasz december 4-ei bejárása során szerzett személyes tapasztalataik, valamint a határvédelmet ellátó katonák és rendőrök jelentései alapján.
(tovább…)

Csepel kiürítésének megakadályozására emlékeztek

2019. december 4. szerda

csepel.hu

Csepel kiürítésének megakadályozásáról és lakóinak bátor kiállásáról emlékeztek meg az önkormányzat falán elhelyezett emléktáblánál, majd dr. Koncz János főjegyző, posztumusz Csepel Díszpolgára sírjánál a Csepeli temetőben.

A megemlékezésen Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila, Morovik Attila és Pákozdi József alpolgármesterek vettek részt az önkormányzat részéról, Bercsik Károly és Czibulyáné Szonday Szilvia a FIDESZ-KDNP, Tóth Sándor az LMP, nevében vettek részt a hivatalnál tartott megemlékezésen, valamint a Humán Szolgáltatások Igazgatósága és a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda is elhelyezték a megemlékezés koszorúit.

(tovább…)

Németh Szilárd: 669 főre emelkedik a magyar NATO-kontingens száma

2019. december 4. szerda

A magyar kormányfő kedd délután a londoni nagykövetségen kitüntette Sir Roger Scruton angol konzervatív filozófust

HírTV, Csepel.info

A Hír Televízió keddi adását itt tekinthetik meg

669 főre emelkedik a magyar NATO-kontingens száma, ebből jelentős részük a Nyugat-Balkánon fog szolgálatot teljesíteni – jelentette ki kedden Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a HírTV Magyarország élőben című műsorában. A politikus kifejtette: az elmúlt két hónapban megélénkült az illegális határátlépések száma a déli határszakaszon.

Az Egyesült Királyságban tárgyalnak a NATO-országok vezetői. A kétnapos csúcstalálkozót a szervezet 70. évfordulójának alkalmából tartják az országban. Bár a találkozó szerdán lesz, a tagállamok kedden előzetesen megállapodtak a csúcstalálkozó zárónyilatkozatának szövegéről. A nyilatkozatban első ízben értékelték lehetséges fenyegetésként Kínát. (tovább…)

Épül a Medve utca – fotók!

2019. december 4. szerda

Bercsik Károly/Facebook, Csepel.info

Végső fázisban jár a Medve utca építése – számolt be Facebook oldalán Bercsik Károly önkormányzati képviselő. Bejegyzésünkben a képviselő fotóit osztjuk meg.

A Csepellel kapcsolatos információikat a csepel.info@gmail.com címre vagy Messenger üzenetben várjuk. (tovább…)