2024. január havi archívum

Rókát láttak Csepelen

2024. január 31. szerda

Csepel.hu

Különös látványban lehetett része annak, aki ma hajnalban 5.00 órakor rókát látott meglehetősen furcsa pózban, egy autó tetején a Dunadűlő utcában.

Utánajártunk és azt a tájékoztatást kaptuk a NÉBIH-től, valamint a Pest Vármegyei Kormányhivatal Földművelésügyi és Erdőgazdálkodási Főosztálytól, hogy a rókák és az egyéb vadfajok jelenléte a lakott területeken egyre gyakoribb. Az emberi környezethez való alkalmazkodásuk pedig kiváló.

(tovább…)

Gázvezeték építési munkálatok az Árnyas utcában és a Szent István úton

2024. január 31. szerda

Csepel.hu

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. beruházásában a Szent István úton és az Árnyas utcában gázvezeték építési munkálatok kezdődnek meg február 5-én.

A munkálatokkal érintett Szent István úton az Árnyas utca kereszteződésénél az út egy forgalmi sávra szűkül, továbbá 30 km/h sebességkorlátozás lesz bevezetve a munkaterület környékén. Az Árnyas utcába a munkálatok alatt nem lehet behajtani a Szent István út felől, továbbá a Zsilvölgyi út felől az Árnyas utca zsákutca lesz.

(tovább…)

Németh Szilárd a titkárát indítaná polgármester-jelöltnek

2024. január 30. kedd

Csepel.info

Budai jelölt (Németh Szilárd mellett) is ringbe szállhat a csepeli polgármesteri címért – de vajon miért?

Budán, a II. kerületben lakó Dudás Zoltán, Németh Szilárd titkára lehet a Fidesz polgármester-jelöltje Csepelen – értesült a Csepel.info. Mivel Borbély Lénárd polgármester kimondottan népszerű, a szavazatok megosztásával Németh egyben megpróbálja átadni Csepelt a baloldalnak. Erre utal, hogy a rezsibiztos az elmúlt hetekben a polgármester lejáratása mellett a csepeli DK-MSZP-Momentum újságát és az egyik ellenzéki politikust reklámozta.

Németh Szilárd képviselőjelöltjeinek fele a politikus birkózó alapítványánál dolgozik a beosztottjaként. A titkári, titkárnői munkát végzők mellett van köztük biztonsági őr, edző és más beosztásban dolgozó is. A jelöltek másik fele korábbi képviselő. Utóbbiak információink szerint nem kapnak befutó helyet a kompenzációs listán, mert a rezsibiztos csak olyanokban bízik, akik egzisztenciálisan függnek tőle.

(tovább…)

Tüdőgyulladás elleni védőoltás 65 év felettieknek térítésmentesen

2024. január 29. hétfő

Csepel.hu

Védőoltásra jogosult az a személy, aki a regisztrációs lap benyújtásakor legalább 1 éve Budapest XXI. kerület Csepel közigazgatási területén lakó- vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, továbbá a 65. életévét betöltötte és a következő betegségek közül legalább az egyikben szenved: cukorbetegség, krónikus légzőszervi betegség, krónikus szív- és érrendszeri betegség, krónikus vese- vagy májbetegség, immunrendszert gyengítő betegség (pl.: lépbetegek, daganatos betegek, gyulladásos bélbetegségben szenvedők).

(tovább…)

Csepel ünnepi díszben

2024. január 28. vasárnap

Csepel.hu

Csepel önkormányzata Karácsonyi díszben az otthonunk címmel december közepén pályázatot hirdetett.

A beérkező pályaművek közül a közönség és a zsűri együttes döntése alapján az első helyezést Nonn György és családja nyerte el. Január 18-án Borbély Lénárd polgármester személyesen gratulált a nyertes családnak, akik a Trap Factory szabadulószobájába nyertek belépőt.

(tovább…)

Hobbifotós Királymajorból: Pálfalvi László

2024. január 28. vasárnap

Csepel.hu

Az 55 éves Pálfalvi László komolyabb csepeli története akkor kezdődött, amikor úgy tizenöt évvel ezelőtt Királymajorba, a Daru-domb környékére kellett ellátogatnia munkája miatt. Akkor elfogta egy érzés, hogy egyszer még itt, e gyönyörű helyen fog lakni.

Teltek az évek, de a kedvező benyomások nem múltak el nyomtalanul: öt és fél évvel ezelőtt végleg letelepedett Csepelen, a Királymajorban vásárolt lakást. Vele beszélgettünk.

(tovább…)

Jedlik Ányos Gimnázium végzős diákjainak szalagavatója

2024. január 28. vasárnap

Csepel.hu

Szalagavató bált rendeztek a Jedlik Ányos Gimnázium végzős diákjainak a Szigetszentmiklósi Városi Sport – csarnokban január 13-án. Öt végzős osztály ruhájára tűztek szalagot.

Felszabadult ünneplés, meghitt hangulat jellemezte az eseményt, ahol a diákok tanáraikkal, hozzátartozóikkal, barátaikkal mulattak, és Borbély Lénárd polgármester köszöntötte őket.

(tovább…)

Elismerés a Szárcsa iskolának

2024. január 26. péntek

Csepel.hu

A Magyar Diáksport Szövetség február 19-én díjazta a 2022/2023-as tanév legeredményesebb iskoláit és testnevelőit -adta hírül a csepeli Szárcsa Általános Iskola.

A díjátadó ünnepségnek a Magyar Tudományos Akadémia adott otthont.

(tovább…)

Egynapos sebészet Csepelen

2024. január 26. péntek

Csepel.hu

November végén elindult az egynapos sebészeti ellátás Csepelen, a Tóth Ilona szakrendelőben.

A főigazgató elmondta, eddig kézsebészeti műtétek zajlottak, de fokozatosan lépnek be a további szakterületek is az egynapos sebészet kereteibe. Ebben a hónapban már gasztroenterológiai műtétekre is sor kerül.

(tovább…)

A Holokauszt magyar áldozataira emlékeztek

2024. január 26. péntek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat elöljárói emlékeztek meg a magyar áldozatokra a Holokauszt Nemzetközi Emléknapján a Nefelejcs utcai izraelita temetőben ma reggel. 79 évvel ezelőtt szabadult fel az auschwitz-birkenaui munkatábor.

A megemlékezésen az önkormányzat képviseletében részt vett Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila és Morovik Attila alpolgármesterek, Tóth Sándor független önkormányzati képviselő, a jegyzőség képviseletében pedig dr. Villányi Dóra aljegyző. (tovább…)