‘Országgyűlés’ kategória archívum

Oltása után kérdezték Tordai Bencét, visszavonja-e a keleti vakcina-ellenes beadványt

2021. április 16. péntek

Magyar Nemzet

Továbbra sem hajlandó érdemben kommentálni Tordai Bence, hogy azok után oltatta be magát az orosz Szputynik V-vel, miután aláírta a baloldal keleti vakcina-ellenes határozati javaslatát, és durván támadta az oltásokat. Bár a párbeszédes politikus csütörtökön online sajtótájékoztatót tartott, az időben megküldött kérdéseinkre nem válaszolt.

Mint ismert, több baloldali politikus is miután életeket veszélyeztetve megpróbálta lebeszélni az embereket az oltásról, magának beadatta az oltóanyagot. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője szerint járványhelyzetben különösen megengedhetetlen az a fajta következetlen, csak a hatalmi érdekeket néző politika, amit a baloldal folytat – olvasható az Origo cikkében. (tovább…)

Kiakadt a DK, mert a polgármester húsvétkor is az oltásban segített

2021. április 13. kedd

Csepel.info

Csepel vezetői és az önkormányzat dolgozói segítenek az oltásszervezésben: emiatt robbant ki a tiltakozás

Videós közleményben tiltakozik Paál Géza, a DK csepeli elnöke azért, mert Borbély Lénárd polgármester segít a koronavírus elleni oltások szervezésében. Még húsvétkor is ezzel foglalkozott – áll a kemény vádak között.

Az ellenzéki pártok előbb megpróbálták betiltani az orosz és a kínai vakcinákat, most az oltási kampányt igyekeznek lassítani.  (tovább…)

Nulla forint támogatás a fővárostól

2021. március 31. szerda

Csepel.hu

Több mint egy héttel ezelőtt tájékoztatta Borbély Lénárd polgármester a csepelieket arról a jó hírről, hogy a Kormány újabb 750 millió forinttal támogatja a kerületi egészségügyi fejlesztéseket az Egészséges Budapest Program (EBP) keretében.

Az EBP-ről annyit kell tudni, hogy ez egy hazai forrásból megvalósuló egészségügyi fejlesztés, amelyet állami költségvetésből finanszíroznak. A Kormány és a Fővárosi Önkormányzat megállapodása alapján Budapest 50 milliárd forint plusz állami forrást is kap erre a programra, amelyet évenkénti 10 milliárd forintos felosztásban kap meg a Főváros, illetve a kerületek.

 

(tovább…)

Orbán Viktor: Amikor eléri az átoltottság a 2,5 milliót, el lehet kezdeni az újraindítást

2021. március 19. péntek

Origo.hu

Orbán Viktor/Facebook

A hatályban lévő korlátozó intézkedések március 28-ig még biztosan fennmaradnak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Meghalt 213 beteg, 1174 ember van lélegeztetőgépen és ezen kívül még több mint 9 ezren vannak kórházban. Éppen ezért nem lehet most lazítani – tette hozzá. A kormányfő szerint a kórházak bírják a kapacitást, van bőségesen szabad ágy a kórházban, a lélegeztetőgépes ágyakból pedig a kapacitások fele még rendelkezésre áll.

(tovább…)

Életeket ment, hogy a szavazóik sem hisznek az ellenzéki politikusoknak

2021. március 6. szombat

Csepel.info

Szabó Szabolcs

Szivárványos- és álhírpropaganda: óriási szerencse, hogy Szabika törzsszavazói sem hisznek neki

Összeomlott a tömeges oltás – állítják az ellenzéki pártok és  politikusaik, amit álhírekkel próbálnak alátámasztani. Ebbe a körbe tartozik sajnos Szabó Szabolcs is, aki az elmúlt egy év alatt egyetlen járványellenes intézkedést sem támogatott.

A Csepel.info úgy tudja, hogy az álhírekkel ellentétben jelenleg is rendben zajlik a tömeges oltás az országban. Információink szerint van elég oltóanyag, és Csepelen egy százalék körüli azoknak az aránya, akik nem jelennek meg az oltásra megadott időpontban. Ez pedig azt jelenti, hogy a csepeliek a józan eszüknek hisznek, nem Szabó Szabolcs és az ellenzéki pártok álhíreinek.  (tovább…)

Párttá alakul a Polgári Válasz – már van jelöltjük Csepel-Soroksáron

2021. március 4. csütörtök

Pesti Srácok

Jobbikból kilépett önkormányzati képviselők: a csapatból Staudt Csaba soroksári képviselő később momentumos lett

Ahogy arról lapunk a csepeli-soroksári vonatkozása miatt beszámolt, önállóan készül a 2022-es országgyűlési választásokra a Polgári Válasz. A párt saját listát, az egyéni választókerületekben pedig saját jelölteket állít – közölte Bencsik János független országgyűlési képviselő csütörtökön.

Információink szerint Kovács Dávid Attila, aki Bencsik János titkára és a Jobbik színeiben vett részt az ellenzéki összefogásban, majd független képviselő lett, ennek a pártnak lesz a jelöltje. Így ő az első olyan országgyűlési képviselőjelölt Csepel-Soroksáron, akit név szerint lehet ismerni. A balliberális-jobbikos oldalon előválasztás lesz, ott eddig Komjáthi Imre (MSZP), Paál Géza (DK) és Szabó Szabolcs (pillanatnyilag Momentum) jelentkeztek be. A többi párt jelöltjeinek személyét még nem ismerjük. Az alábbiakban a Pesti Srácok cikke olvasható. (tovább…)

Figyelem: Csepelen is bedurrant a járvány

2021. március 1. hétfő

Bors, Csepel.info, Origo

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szerint országos átlagban ismét nőtt a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben kimutatható koncentrációja. Az egyik ilyen növekedés a dél-pesti adat, vagyis Csepelen is bedurvult a járvány.

Alacsony koncentrációt már csak Eger és Zalaegerszeg esetében mértek, azonban a budapesti északi és déli szennyvíztisztító mintájában, Székesfehérváron és Szekszárdon az átlagosnál magasabb, emelkedett a koncentráció.

(tovább…)

Elindult az újraindításról szóló konzultáció

2021. február 18. csütörtök

Magyarnemzet.hu

A kérdőívet a nemzetikonzultacio.kormany.hu oldalon lehet kitölteni. Hét kérdésre lehet válaszolni, többek között a védettségi igazolvánnyal, az éttermek és szállodák újraindításával és az este 8 óra utáni kijárási tilalommal kapcsolatban – olvasható a Kormány.hu portálon.

Az online kérdőív kitöltéséhez regisztráció szükséges, amelyről a résztvevők megerősítő e-mailt kapnak. A konzultációnak otthont adó vakcinainfo.gov.hu oldalon továbbra is lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra.

„Az oltási program elindulásával új szakaszba léptünk. Vannak, akik azt gondolják, hogy az oltások beadásával egy időben elkezdődhet a korlátozások feloldása is. Mások óvatosságra intenek, mert a járvány Európában újra felszálló ágban van. Szeretnénk megismerni a magyar emberek véleményét az újraindítással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről, ezért biztatunk mindenkit arra, hogy vegyen részt a konzultációban” – olvasható a Kormány.hu portálon közzétett közleményben.

 

(tovább…)

Orbán Viktor: Húsvétig 2,5 millió embert be tudunk oltani, nem kell újabb szigorítás

2021. február 12. péntek

Origo.hu

Forrás: Orbán Viktor/Facebook

Több mint kétmillió embert beolthatunk húsvétig – mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! – című műsorában péntek reggel. A miniszterelnök szerint nem lesznek újabb korlátozások.

Az EU-val nem az a probléma, hogy rossz üzleti konstrukciókat hozott volna létre, a baj az idő, hogy lassúak. A bizottság az idő tekintetében mutat gyengeséget, pedig aki időt nyer, életet nyer – mondta a kormányfő. Jövő héten indul az online nemzeti konzultáció az újraindítás kérdéseiről.

(tovább…)

Ők lehetnek az MSZP csepeli-soroksári képviselőjelöltjei

2021. február 10. szerda

Csepel.info

A sok mosoly csak a felszín

Bangóné Borbély Ildikó, Szenteczky János és Takács Krisztián népszerűségét is mérik egy csepeli közvélemény-kutatásban – értesült a Csepel.info.

Közvélemény-kutatással foglalkozó informátorunk szerint a bőséges MSZP-s választék arra utal, hogy vagy Szabó Szabolcs vagy az MSZP készít felmérést egy lehetséges előválasztáshoz. (tovább…)