‘Országgyűlés’ kategória archívum

Jól működik a megerősített jogi határzár

2017. április 26. szerda

Fidesz.hu

Jól működik a megerősített jogi határzár

Az új jogszabályok bevezetésének köszönhetően Magyarország, a magyar emberek, de az Európai Unió is biztonságban van – hangzott el Kontrát Károly és Németh Szilárd közösen tartott sajtótájékoztatóján, Röszkén.

A Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a nemzetbiztonsági bizottság kihelyezett ülése után emlékeztetett arra, hogy március 28-án léptek hatályban az új jogszabályok, ennek megfelelően az illegális bevándorlók a tranzitzónában adhatják be a menedékjogi kérelmüket, és a kérelem elbírálásáig itt kell tartózkodniuk.  (tovább…)

Óriási a nyomás Magyarországon, Soros György Brüsszelben lobbizik

2017. április 24. hétfő

Fidesz.hu

Óriási a nyomás Magyarországon, Soros György Brüsszelben lobbizik

Arra kérünk mindenkit, hogy töltse ki az ívet, és segítse a kormány ellenállási munkáját! – hangsúlyozta Németh Szilárd napirend előtti felszólalásában.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese kiemelte: Soros György és az általa támogatott szervezetek nem a menekültek érdekében beszélnek, hanem az illegális bevándorlókkal szeretnék Magyarországot és egész Európát elárasztani.

(tovább…)

Soros Brüsszelben lobbizik a kormány bevándorláspolitikája ellen

2017. április 23. vasárnap

Hirado.hu

Soros Brüsszelben lobbizik a kormány bevándorláspolitikája ellen

A Fidesz szerint egyértelmű, hogy Soros György a magyar emberek akarata és érdeke ellen lobbizik majd Brüsszelben, a kormány bevándorláspolitikája miatt akarja nyomás alá helyeztetni Magyarországot – mondta Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az M1 aktuális csatornának.

Az Európai Bizottság egyik szóvivője pénteken jelentette be, hogy csütörtökön Jean-Claude Juncker, az EB elnöke Brüsszelben megbeszélést folytat Soros Györggyel a magyarországi felsőoktatási intézményeket érintő új magyar szabályozásról.

(tovább…)

Emléktábla-avatás és emlékezés a katyńi áldozatokra

2017. április 22. szombat

 

Csepel.hu

img_1466

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata és a Lengyel Nemzetiségi Önkormányzata, valamint dr. Csúcs Lászlóné parlamenti lengyel nemzetiségi szószóló szervezésében 2017. április 21-én került sor Andrzej Przewoźnik, a Lengyel Nemzeti Harc és Mártíromság Emlékét Őrző Tanács egykori főtitkára emléktáblájának avatására Óbudán.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, az IPU Lengyel Tagozatának elnöke – miután Csepelen megnyitotta a Szakmák Éjszakáját a Weiss Manfréd középiskolában – a Katyńi Mártírok Parkjában megkoszorúzta az aznap délután felavatott emléktáblát, valamint megemlékezett a Katyini Áldozatok Emléknapjáról is. (A lengyel parlament 2007-es döntése alapján április 13-a a katyńi bűntény áldozatainak emléknapja.)

A Fidesz alelnöke évek óta nagy erőkkel dolgozik a lengyel-magyar kapcsolatok és a közös történelmi hagyományok ápolásán. (tovább…)

Szakmák éjszakája a Weiss Manfréd iskolában

2017. április 22. szombat

Csepel.hu

szakmakejszakaja8

 

Idén másodjára rendezték meg a szakmák éjszakáját országszerte április 21-én. Csepelen a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma adott otthont az eseménynek, amelynek fővédnöke Németh Szilárd országgyűlési képviselő volt. A rendezvényen megjelent Valló Péter, a BKSZC főigazgatója és Herczeg Mária, az iskola igazgatója. Németh Szilárd jó hírt jelentett be: közbenjárására jövőre felújíthatják az intézményhez tartozó kollégium épületét.  

Németh Szilárd köszöntőjében arról beszélt, hogy más intézményekből is sokan keresték fel a Weiss Manfréd Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma iskoláját. Csepelen 25 programot rendeztek, országosan pedig nyolcezret. A szakmák éjszakájának sikere van, ezért vesznek rajta részt egyre többen. Amikor az új kormány megalakult 2010-ben, alapvető céljának tekintette egy olyan világ megteremtését, amely a munka megbecsülésén alapul. Olyan adórendszert hoztak létre, amely díjazza a szorgalmas munkát. Azon voltak, hogy érdemes legyen dolgozni, a jó munkáért pedig magasabb jövedelemre szert tenni. A korábbi kormányzatok idején 13 százalékos volt a munkanélküliség, de jelenleg gyakorlatilag bárki dolgozhat. A szakmák éjszakája lehetőséget nyújt, hogy a diákok megismerjék azokat a szakmákat, amelyeket szívesen választanának későbbi fő tevékenységükként. Fontos a megfelelő választás, hogy boldogulhassanak, eredményeket érjenek el életükben.  (tovább…)

A magyar gazdaság a munkán alapszik

2017. április 21. péntek

Fidesz.hu

Sikerült egy olyan adórendszert felépíteni, amely díjazza, most már hosszú idő óta, azokat az embereket, akik dolgoznak. A mai este lehetőséget ad arra, hogy beleszagoljunk, hogy mit is jelent a munka világa, mit jelent a szakképzés – mondta Németh Szilárd a Szakmák Éjszakája nevű rendezvény megnyitóján, Csepelen.

A Fidesz országgyűlési képviselője a Weiss Manfréd Szakközépiskolában tartott eseményen kiemelte: 2010-ben, amikor megalakult az új kormány, akkor a jövőépítés egyik sarokpontjának azt ajánlotta Magyarországnak és a magyar embereknek, hogy a gazdaság a munkán fog alapulni, és ezt a munkát az egész társadalom megbecsüli – mondta.

(tovább…)

Jól működik a magyar határzár

2017. április 20. csütörtök

Fidesz.hu

Jól működik a magyar határzár

Magyarország megvédi a magyar és az európai uniós állampolgárokat – jelentette ki Németh Szilárd a megerősített jogi és műszaki határzárral kapcsolatban csütörtöki sajtótájékoztatóján a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltségen.

A csütörtöki napon Németh Szilárd felkereste a déli határt, hogy meggyőződjön arról, hogy a határvédelem felkészült-e a jogi határzár megerősítésére, valamint a migránsok – nemzetközi szabályok szerinti – ellátására. A magyar kormány és a parlament többsége a megszavazott jogszabályok, majd azok végrehajtásán keresztül minden feltételt biztosít a határvédőknek, valamint a menekültstátuszért folyamodóknak – húzta alá a Fidesz frakcióvezető-helyettese.

(tovább…)

Soros és Simicska pénzeli az ellenzéket

2017. április 18. kedd

Magyar Fórum

Soros és Simicska pénzeli az ellenzéket

Vonát dekára megvásárolta Simicska Lajos, akinek az volt a problémája a kormánnyal, hogy nem azt tette, amit a milliárdos akart – szögezte le Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Hozzátette: sajátos maffiamódszer, ahogy Simicska Ádám a miniszterelnök családját fenyegeti.

Simicska Lajos nemrég azt nyilatkozta, hogy minden szimpátiája a Jobbiké. Ez is bizonyítja, hogy ő áll a Jobbik hazug országos kampánya mögött?

(tovább…)

Kiírták az első pályázatokat az idei Erzsébet táborokra

2017. április 12. szerda

Fidesz.hu

Kiírták az első pályázatokat az idei Erzsébet táborokra

Az emberierőforrás-miniszter közlése szerint kiírták az első pályázatokat az idei Erzsébet-táborokra, a tavaszi és nyári programokra a tavalyihoz képest közel egymilliárd forinttal több forrás áll rendelkezésre.

Balog Zoltán az MTI-nek kedden elmondta, 2012-óta több mint 400 ezer gyermek vett részt a táborokban, csak tavaly közel 90 ezer gyereket fogadtak. A programot idén is folytatják, és ebben az évben a korábbihoz képest közel egymilliárd forinttal több, összesen 5,2 milliárd forint áll rendelkezésre.

(tovább…)

Napi Aktuális: Borbély Lénárd a metrókorrupcióról

2017. április 11. kedd

 

EchoTV

echo0410

A metrókorrupciót vizsgáló fővárosi munkacsoport ülésén a DBR Metró Projekt Igazgatóság volt vezetőjét hallgatták meg április 10-én. A Napi Aktuális vendége volt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a fővárosi munkacsoport vezetője.

A felvétel megtekinthető ide kattintva.

 

A Fidesz-KDNP elítéli a stockholmi és egyiptomi terrortámadásokat

2017. április 10. hétfő

Fidesz.hu

A Fidesz-KDNP elítéli a stockholmi és egyiptomi terrortámadásokat

A Fidesz-KDNP elítéli ezeket az aljas és sunyi támadásokat és együttérez a támadás elszenvedőivel – kommentálta Németh Szilárd a múlt héten Stockholmban és Egyiptomban elkövetett terrortámadásokat.

A nemzetbiztonsági bizottság hétfői ülése után tartott sajtótájékoztatóján a testület fideszes alelnöke a skandináv államokra utalva kifejtette: jól látható, hogy a terror elérte azokat az országokat is, ahol a legnagyobb kormányzati támogatással fogadják a bevándorlókat. Hozzátette: bebizonyosodott ismét, hogy az illegális bevándorlás és terrorizmus kéz a kézben jár.

(tovább…)

A délutáni tüntetést a Soros által pénzelt ügynökszervezetek “gründolták”

2017. április 9. vasárnap

Fidesz.hu

A délutáni tüntetést a Soros által pénzelt ügynökszervezetek "gründolták"

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint a Közép-európai Egyetem (CEU) melletti vasárnap délutáni tüntetést a Soros György üzletember által pénzelt és irányított ügynökszervezetek “gründolták”, azért, mert a Fidesz-frakció benyújtotta a külföldről támogatott “ügynökszervezetek” átláthatóságáról szóló törvényt.

Németh Szilárd vasárnap az MTI-nek telefonon azt mondta: a Soros György által aktívan támogatott szervezetek mintegy két éve folyamatosan támadják a magyar kormányt, aminek célja, hogy “a határvédelmet szétzilálják, az illegális bevándorlók szabad bejutását kikényszerítsék”. Úgy vélte: “nyíltan a magyar törvények megsértésére buzdítanak”.
“Magyarországnak meg kell védenie magát, ennek első lépése az átláthatóság.”

(tovább…)

Vagyon és nyilatkozat

2017. április 7. péntek

Demokrata.hu

Szenteczky ismét gyanúsított a lakásmutyi ügyben

Szenteczky Jánosra, a csepeli MSZP elnökére, a párt fővárosi alelnökére mostanában igencsak rájár a rúd. A szocialista politikust nemrég a Fővárosi Törvényszék másodfokú jogerős döntésében aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, felbujtóként elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt ítélte el. De ez még nem minden: az MSZP-DK harc jegyében már egykori párttársa is ellene fordult.

Az ítélet szerint Szenteczky János 2010-es önkormányzati választások előtt a Csepel.info blog nevével visszaélve olyan hazugságokat, többek között manipulatív hangfelvételeken alapuló állításokat tartalmazó ingyenes kiadványt terjesztett a kerületben, amelynek célja politikai ellenfelei – Borbély Lénárd, csepeli polgármester és Németh Szilárd, országgyűlési képviselő – lejáratása volt. A szocialista politikus többek között azzal védekezett, hogy fenti személyek közszereplők, akik kötelesek tűrni a kritikai véleményeket, továbbá elmondta, hogy róla is folyamatosan jelennek meg lejárató cikkek. A bíróság megállapította, hogy az inkriminált írásokban foglaltak nem véleménynek, hanem tényállításoknak minősülnek, amelyek alkalmasak a becsület csorbítására. (tovább…)

Heteken belül megkezdődik a kormánypártok plakátkampánya

2017. április 6. csütörtök

Magyar Idők

Heteken belül megkezdődik a kormánypártok plakátkampánya

A Fidesz nem húzza az időt, hamarosan kikerülnek a Jobbik plakátkampá­nyára válasznak szánt plakátok országszerte – közölte a Magyar Idők érdeklődésére Németh Szilárd, a nagyobbik kormánypárt alelnöke.

Mint ismert, az ellenzéki párt célja, hogy bemutassa, miért alacsonyak a bérek, miért nem jut pénz nyugdíjemelésre, oktatásra, egészségügyre Magyarországon. Plakátjaikon párban látható Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc, valamint Habony Árpád és Rogán Antal.

(tovább…)

Németh Szilárd a Pirkadat című műsornak a vendége volt

2017. április 6. csütörtök

YouTube

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke a Pirkadat című műsornak a vendége volt.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)