‘Országgyűlés’ kategória archívum

Megszavazták a családtámogatások növelését – a csepeli-soroksári képviselő nem támogatta

2019. április 1. hétfő

888, Pesti Srácok, Csepel.info

Az elmúlt 25 évben nem volt ilyen támogatás

A parlament 176 igen szavazattal 10 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett szavazta meg a családvédelmi akciótervet, amely radikálisan növeli a több gyermeket vállaló, munkából élő családok támogatását. A csepeli-soroksári lakosságot képviselő Szabó Szabolcs nemmel szavazott a családtámogatásra. 

A javaslatot a Fidesz-KDNP mellett a Jobbik és az MSZP képviselői támogatták, Gyurcsány Ferenc pártja nemmel szavazott. Az MSZP-vel szövetséges Párbeszéd tartózkodott, vagyis ők sem támogatták a családok korábbinál jóval nagyobb összegű támogatását. Szabó Szabolcs korábban nem támogatta a devizahitelesek megsegítését, a nagypénteki ünnepnapot, a fogyasztóvédelem erősítését, a rezsicsökkentést, az új építésű lakások adócsökkentését, Czeglédy-bűnügyben pénz nélkül maradt fiatalok és nyugdíjasok kárrendezését és azt sem, hogy ne lehessenek pedofília miatt elítélt bűnözőkből iskolai tanárok. (tovább…)

Kevesebb politikus lesz Csepelen

2019. március 29. péntek

csepel.hu

Bangóné Borbély Ildikó, szocialista országgyűlési képviselő, a csepeli MSZP elnöke nemrég egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Csepel lakossága egyetlen esztendő leforgása alatt 3400 fővel csökkent, ez pedig bizonyára azért van, mert valahol rejtélyes módon eltűnnek a szavazók, akik szerinte csak ellenzékiek lehetnek.

Kiderült, csúnyán elszámolta magát. Több lap is megírta, az atlatszo.hu pedig ki is derítette, hogy a csepeli szocialisták elnöke egyszerűen összekeverte az adatbázisokat.

(tovább…)

Bombakiemelés és hatástalanítás – Németh Szilárd államtitkár közleménye

2019. március 24. vasárnap

Németh Szilárd/ Facebook

Fotó: Honvédelem.hu

Köszönetemet szeretném kifejezni annak a 850 honvédnek, rendőrnek, katasztrófavédelmisnek, mentősnek, polgárőrnek, kormány- és önkormányzati alkalmazottnak, akik részt vettek a tegnapi, két egytonnás rombolóbomba Dunából való kiemelésében, hatástalanításában és az ezt megalapozó előkészítő munkában, a 3500 lakos biztonsági kitelepítésében.

Külön elismerés és kiemelt köszönet illeti azokat a hadihajósokat, búvárokat, tűzszerészeket, akik – katonai esküjükhöz híven – életük kockáztatásával végezték feladatukat, s védték meg a lakosok biztonságát, s óvták meg a mindennapok békéjét – írja szombati közleményében Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.

csepel.info

Március 15-e után egy nappal a magyar zászlót és címert ünnepeljük

2019. március 16. szombat

Az Országgyűlés 2014. december 16-án a magyar zászló és címer napjává nyilvánította március 16-át

Magyar Nemzet, Librarius.hu, Infostart.hu, Csepel.info

A képviselők 155 igen szavazattal, 4 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett fogadták el a határozatot, mely szerint „az Országgyűlés, fejet hajtva mindazon emberek, közösségek és emlékük előtt, akik e zászló és címer alatt harcolva életüket, szabadságukat adták a magyar nemzetért, vagy e zászló és címer tisztelete miatt szenvedtek bármilyen sérelmet vagy hátrányt, Magyarország zászlaja és címere iránti tisztelettől vezérelve, megbecsülésének kifejezése érdekében a nemzeti színről és ország címeréről szóló 1848. évi XXI. törvénycikk elfogadásának emlékére, március 16. napját a magyar zászló és címer napjává nyilvánítja”.

Az indoklás kifejtette, hogy a magyar nemzet összetartozását, a magyar nemzeti függetlenséget kifejező piros-fehér-zöld zászló, valamint az alaptörvényben meghatározott címer a nemzeti kulturális örökség része, tiszteletük az intézmények, a szervezetek és a magyar nemzet polgárainak közös felelőssége. (tovább…)

Az MSZP csepeli elnöke ismét szénné égette magát

2019. március 5. kedd

Csepel.info, 888

Milliós fizetést és remek telefonokat kapnak az ellenzéki képviselők a parlamenti munkájukhoz, ám ritkán tartózkodnak a munkahelyükön. Hétfőn sem sikerült, a műbalhéval viszont a decemberi és év eleji kudarcok ellenére ismét megpróbálkoztak.

Szerencsétlen módon újra az derült ki, hogy jobb lenne ismét elvégezniük az általános iskola negyedik osztályát. Bangóné Borbély Ildikónak, a csepeli MSZP Kabán élő elnökének különösen sok gondja van az általános műveltség alapjaival. (tovább…)

A többség szerint az ellenzéket csak a hatalom érdekli, és elutasítják a sztrájkot

2019. január 18. péntek

888

A magyarok 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből.

Mint ismert, az elmúlt hetekben több demonstráció is zajlott, melyekhez számos ellenzéki párt és politikus csatlakozott. Az ellenzéki erők céljai és szerepe a tüntetésekben mindazonáltal nem tisztázott. A Századvég friss felmérése annak járt utána, hogy hogyan ítélik meg a magyar választópolgárok az általános sztrájk gondolatát, illetve az ellenzéki pártok és politikusok szerepvállalását az elmúlt időszak demonstrációiban.

(tovább…)

Új év, új ellenzéki önégetés: egymás elől vonultak ki a parlamentben

2019. január 3. csütörtök

ATV, Csepel.info

Kivonult az MSZP frakcióvezetőjének beszédéről a többi ellenzéki párt.

Jakab Péter jobbikos képviselő szólalt fel először az országgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén, és országos sztrájkot sürgetett az Európai Unió szabályinak  megfelelő munkajogi törvények ellen. Őt Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke követte, és egy szelfibotot tartva olvasta fel követeléseit. Amikor Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szólalhatott volna fel, akkor az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői felálltak a helyükről és kivonultak az ülésteremből. (tovább…)

Megbukott, összezuhant majd nevetségessé tette magát az ellenzék 2018-ban

2018. december 28. péntek

Origo

Tájkép csata után: tavaszi bukás után hisztéria, színjáték és vandalizmus – ami még a legtöbb baloldalinak sem jön be

Év végi összesítést készített a Magyar Idők a magyar pártok támogatottságáról négy közvélemény-kutató intézet adataira támaszkodva. Ebből általánosságban az derül ki, hogy az ellenzék rengeteg szavazót vesztett, míg a választások óta tovább nőtt a kormánypártok támogatottsága.

A Jobbik és az LMP a legnagyobb vesztesei a mögöttünk álló évnek – derül ki az összegzésből. Ez azért fontos megállapítás, mert mindkét párt új, XXI. századi pártnak nevezhető, ezek ellenére az ő biztos szavazótáboruk jelentősen zsugorodott.

(tovább…)

Lipótmező a parlamentben: tombol a beégett, erőszakos ellenzék

2018. december 12. szerda

888

Az ellenzék a migránsállamok szintjére züllesztette a parlamenti munkát – vagy mintha csak Lipótmezőt zárták volna be az imént, és onnan érkeztek volna. Bekiabálnak, agresszívkodnak és Tordai Bence kicsit úgy viselkedik, mint egy vidéki tinilány, aki kapott egy Ájfont és egyből influenszernek képzeli magát. Becsusszant a parlamentbe és már egyből politikusnak hiszi magát.

 Az ellenzék kicsit Ugandában érzi magát, hiszen a parlamenti munkát egy harmadik világbeli gyarmat szintjére züllesztették le. A nullszázalékos támogatottságú Tordai a leghangosabb, aki amúgy végiginfluenszerkedi a szavazást, rögtönzött interjúkat próbál készíteni, és közben fel-alá rohangál a padsorok között. Miközben füttyögtek, hangoskodtak és lökdösődtek, megpróbálták fizikailag megakadályozni a valódi képviselőket, hogy szavazzanak.

(tovább…)

Németh Szilárd: “Szégyen, hogy a teljes ellenzék kiáll Demeter Márta piti, de veszélyes politikai álhírgyártása mellett”

2018. november 5. hétfő

888

Demeter Márta szántszándékkal élt vissza érzékeny nemzetbiztonsági adatokkal csak azért, hogy egy teljesen alaptalan álhírrel támadhassa a sajtóban a miniszterelnök családját – mondta el ma a 888.hu-nak nyilatkozva Németh Szilárd.

A Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára szerint a hírhamisításával az ország biztonságát is szándékosan veszélyeztető Demeter Márta méltatlan a parlamenti képviselőségre. A fideszes politikus felháborítónak tartja, hogy az ország érdekeit semmibe vevő balliberális ellenzék nemcsak nem szavazta meg a parlamentben a honvédség létszámemelését, de még egységesen ki is állt a hírhamisításba belebukott LMP-s képviselőnő mellett. (tovább…)