‘Országgyűlés’ kategória archívum

Orbán Viktor: Együtt sikerül majd legyőzni a járvány második hullámát is

2020. szeptember 27. vasárnap

Brüsszelben úgy számolnak, hogy következő év közepén lesz elérhető a vakcina, de az amerikaiak már ennek az évnek a végét is lehetségesnek tartják – mondta Orbán Viktor a TV2 Tények című műsorának.

A miniszterelnök közölte, a kormány folyamatosan tárgyal az amerikai, japán, kínai és orosz vakcinafejlesztőkkel is, illetve pénzt is tettek az európai kutatási programokba.

(tovább…)

Orbán Viktor: Az egészségügy fel van készítve a második hullámra

2020. szeptember 18. péntek

A baloldalra egyáltalán nem lehet számítani a védekezésben – fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! – című műsorában. A miniszterelnök elmondta, szombaton döntenek a hitelmoratóriumok ügyében, valamint azt is mondta, hogy az egészségügy felkészült a második hullámra. 

Miután megérkezett a második hullám, praktikákat kell elővenni. Időnként tartok kórházellenőrzést, elterjedt a hír, hogy a Korányiban nincs elég ágy. Ez nem igaz, van elegendő hely és lélegeztetőgép – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután ellátogatott a Korányi kórházba. Hozzátette: gyorsul a járvány, ahol fogy a kapacitás, arra van egy lépcsőzetes haditerv.

(tovább…)

Másfél millió közelében a kérdőíveket kitöltők száma

2020. augusztus 4. kedd

Németh Szilárd: A baloldal nemcsak a védekezésben részt vevőket támadja, nemcsak kamuvideókat gyárt, még az emberek szabad véleménynyilvánítását is meg akarja akadályozni, amiből a Soros-szervezetek mindig kioktatnak minket.

A baloldal nemcsak a védekezésben részt vevőket támadja, nemcsak kamuvideókat és álhíreket gyárt, még az emberek szabad véleménynyilvánítását is meg akarja akadályozni – fogalmazott a lapunknak adott interjúban Németh Szilárd, a Honvédelmi Miniszté­rium parlamenti államtitkára. Hangsúlyozta, a honvédség speciális önkéntes tartalékos katonai szolgálat bevezetésével vesz részt a kormány gazdaságvédelmi akciótervében, az állami munkahelyteremtésben.

(tovább…)

“Mindenki hülyének néz!” – Orbántól kér segítséget Bangóné

2020. július 13. hétfő

Csepel.info

Nincs olyan hónap, hogy Bangóné Borbély Ildikó és Kunhalmi Ágnes a viselkedésükkel vagy a helyesírási szarvashibáikkal ne hoznák megalázó helyzetbe magukat. Most Bangóné alkotott ismét.

A csepeli MSZP elnöke, aki persze Kabán lakik, a Facebook oldalán fordult kétségbeesve Orbán Viktorhoz azért, mert mindenki hülyének nézi. Mindenesetre most is elkövetett egy vesszőhibát. (tovább…)

Elfogadta az Országgyűlés a 2021-es költségvetést

2020. július 3. péntek

Varga Mihály pénzügyminiszter a javaslat általános vitájában a jövő évi büdzsét a gazdaságvédelem költségvetésének nevezte, amely a járványügyi készültség fenntartása mellett is tartalmazza a szükséges forrásokat a gyermeket nevelő családok támogatásához, a nyugdíjasok megbecsüléséhez, a munkahelyek megtartásához és új munkahelyek létrehozásához.

Elfogadta Magyarország 2021-es központi költségvetését az Országgyűlés pénteken.

(tovább…)

Nagyon sok élet megmentéséhez járult hozzá a honvédség áldozatos munkája

2020. július 1. szerda

A koronavírus-járvány elleni védekezés során a katonai szervezetek végig gyorsan és rugalmasan reagáltak, mindig sikerült lépést tartaniuk az adott helyzettel, a meghozott intézkedések működőképesek és aktuálisak voltak – hangzott el július 1-jén az Országgyűlésben.

(tovább…)

Ütőképes, nemzeti haderő épül

2020. június 21. vasárnap

Sok, nálunk gazdagabb és fejlettebbnek gondolt ország megirigyelhette az elmúlt három hónapban Magyarországot. Bebizonyosodott, hogy a fegyelmezett állampolgárok összefogása, a kormány gyors, hatékony és felelős döntései, az elkötelezett egészségügyiek, honvédek, rendőrök ereje gyakran többet ér a pénznél – mondta a Demokratának Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese, a Fidesz alelnöke.

(tovább…)

„Az őrzőket meg kell védeni, hogy el tudják látni a szolgálatot”

2020. június 18. csütörtök

A déli határszakasz hercegszántói határvédelmi bázisára és a műszaki határzárhoz látogatott Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, június 18-án, csütörtökön.

Látogatása során a parlamenti államtitkár tájékozódott a helyzetről a déli határszakaszon szolgáló katonáktól, meghallgatta Legoza Bálint ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnokának és Torma Sándor rendőr ezredes, a Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitány rendészeti helyettesének jelentését, valamint találkozott a határvédelmi szolgálatot ellátó járőrökkel is, akik a szárazföldi és vízi útvonalat őrzik és biztosítják.
(tovább…)

Megszűnik a veszélyhelyzet, életbe lép a járványügyi készültség

2020. június 16. kedd

Origo

Az Országgyűlés megszavazta a veszélyhelyzet megszüntetését, valamint a járványügyi készültséget is. A baloldal nem támogatta a járványügyi készültség bevezetését. 

A parlament visszavonta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt. Szintén a járvánnyal összefüggésben született döntés az egészségügyi készenlét intézkedéseiről, valamint az idei költségvetés módosításáról is. A veszélyhelyzet megszüntetését 192 igen szavazattal támogatták a képviselők a kétharmados többséget igénylő részeknél, míg az egyszerű többséget igénylő résznél 191-en.  (tovább…)

Az MSZP nem felelős a gyűlöletkeltő álhírvideójuk miatt – állítja az MSZP

2020. június 11. csütörtök

A PÁRTVEZETÉS HAGYTA JÓVÁ A KORÓZS-FÉLE VIDEÓT, DE AZ ELNÖKSÉG SZERINT A KÉSZÍTŐK HIBÁZTAK

Magyar Nemzet

A párt vezetése az álmentős propagandafilm készítőire hárítaná a felelősséget, ám az operatőr – Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő asszisztense – csupán technikai segítséget nyújtott ahhoz. Az ügyben belső vizsgálat folyik a pártban, amelynek egyik részeredménye már borítékolható: Szakács László MSZP-s alelnök közölte, hogy a videóban feltűnő Korózs Lajos nem hibás.

Eközben kiderült, az álmentős Németh Athina hazudott munkahelyével kapcsolatban, nem is dolgozik ott, ahol állította. Németh azon kijelentéseit, amelyek szerint tíz ápoltjából kilenc elhunyt, korábban Szabó Tímea párbeszédes országgyűlési képviselő terjesztette, az álmentős hazug állításait pedig a The ­Financial Times című nemzetközi lap is közölte.

(tovább…)