‘Országgyűlés’ kategória archívum

Németh Szilárd: A kormány készen áll arra, hogy megvédje a rezsicsökkentést

2017. március 25. szombat

Magyar Idők

00308448-768x575-1-1-1-1

Az élet minden területén nemzeti érdekeink érvényesítésére, ha kell azok megvédésére kell törekedni – hangoztatta pénteken Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke pénteken szombathelyi lakossági fórumán.

Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, öt olyan kérdés van, amelyben Brüsszel részéről és a nemzeti érdekekkel szemben álló hazai erők részéről támadásokra kell számítani, ezek egyike a rezsicsökkentés.  (tovább…)

Németh Szilárd: Csak egy pojáca a volt titkosszolga

2017. március 23. csütörtök

Magyar Hírlap

Németh Szilárd: Csak egy pojáca a volt titkosszolga

Az Indexnek interjút adó volt titkosszolgálati vezető hazudozása csak arra irányul, hogy aláássa a szolgálatok hitelességét, megbecsültségét – nyilatkozta lapunknak Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke a testület üléséről, amelyen ez is téma volt.

A politikus elmondta, hogy Kiss Zoltánnak, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatójának tájékoztatásából egyértelműen kiderült: a volt titkosszolga „csak egy pojáca”, aki napi politikai érdekek mentén az ellenzéki pártok és George Sorosék vádjait mantrázza.

(tovább…)

Hablaty, hamuka, hazugság – Németh Szilárd már tudja, hogy hívják az atomfertőzött nyulat

2017. március 23. csütörtök

168 Óra

Hablaty, hamuka, hazugság – Németh Szilárd már tudja, hogy hívják az atomfertőzött nyulat

A Soros nevű ördög ma már nem a falon van, hanem a hétköznapjainkban – állítja a Fidesz alelnöke. Németh Szilárd szerint a liberálisok virtuális valóságukkal, pénzzel, gazdasági érdekkel és hatalommal egész Európát befolyásolnák.

Meg van győződve róla, hogy Brüsszel a gyarmatbirodalmi hátsó udvar szerepében tartaná Magyarországot. Márpedig ő tudja, milyen egy hátsó udvar, mert ott nőtt fel: ott van a retyó meg a sufni.

(tovább…)

Németh Szilárd az Egyenes Beszéd műsorának vendége volt

2017. március 22. szerda

ATV

Németh Szilárd az Egyenes Beszéd műsorának vendége volt

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az ATV Egyenes beszéd című műsorának a vendége volt.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

„A két tölgyfa gyökerei továbbra is … védik a két nemzet életerejét” – A magyar-lengyel barátság napjáról emlékeztek meg az Országgyűlésben

2017. március 21. kedd

MTI/Csepel.hu

1490090054-nemeth-szi-parl-05-00005

 

Németh Szilárd a március 23-ai magyar-lengyel barátság napjáról emlékezett meg. Közölte, idén a közép-lengyelországi Piotrków Trybunalski ünneplik meg a napot. A politikus ismertette a két ország történelmi kapcsolatát, és Hóman Bálint történetírót idézve azt mondta, a magyar és lengyel nemzet életsorsának, földrajzi helyzetének és sorsdöntő politikai problémáinak közössége szükségszerűen vezetett a két nemzet baráti érintkezésére, történetük analóg kifejlődésére.
Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, Magyarország és Lengyelország nemcsak a NATO-ban, az EU-ban szövetséges, ennél sokkal szorosabb kötelék van a két ország között az elmúlt ezer évben. Nemcsak a visegrádi országok együttműködésében veszünk közösen részt, ennél még régebbi és még inkább érzelmi alapú az együttműködés a két nemzet között – hangoztatta. (tovább…)

TISZTÁZZA AZ MSZP, HOGY MI TÖRTÉNT SÁPI ATTILÁVAL!

2017. március 18. szombat

Fidesz.hu

1489834617-nemeth-szil-357-st-kg10
A Fidesz felszólítja az MSZP-t, tisztázza, hogy mi történt Sápi Attila zuglói önkormányzati képviselővel.

Mint ismert: Zuglóban időközi önkormányzati választást kellett kiírni az MSZP-s képviselő eltűnése miatt. Ezzel kapcsolatban Németh Szilárd szombati sajtótájékoztatóján elmondta: eddig semmilyen magyarázatot nem kaptunk sem a helyi MSZP-től, sem pedig az párt országos vezetőitől. (tovább…)

„Kezdtek tőlem tartani…” – Mandiner-exkluzív Németh Szilárddal

2017. március 14. kedd

Mandiner

fa_20170310_3410

Megvizsgáltuk Németh Szilárd fülét! Mindkettőt. Hogy miért volt erre szükség? A rezsibiztosként elhíresült, ma Fidesz-alelnökként és a Magyar Birkózó Szövetség vezetőjeként is vitézkedő politikus birkózó múltja miatt. Azt firtattuk először, hogy aztán mélyre ássunk 9 négyzetméteres albérletben indult életének részleteiben. Csepelen beszélgettünk, oda köti minden: ott alapította meg a helyi SZDSZ-t is 1989-ben. Most a Fidesz jó katonája, nem is kíméli Soros Györgyöt, az ellenzéket, az „álcivileket”. Nem akarja tudni, mi az a snüssz, de szerinte snassz. Nagyinterjúnk.

-Mutassa a fülét, legyen kedves!

 

(tovább…)

Újraválasztották államfőnek Áder Jánost

2017. március 13. hétfő

Magyar Idők

ujravalasztottak-allamfonek-ader-janost

Az Országgyűlés hétfőn választotta meg Magyarország köztársasági elnökét a következő öt évre. A Fidesz–KDNP Áder János jelenlegi államfőt jelölte a tisztségre, míg az ellenzék – a Jobbik kivételével – Majtényi László volt ombudsmant, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet elnökét támogatta.

A választás első fordulója érvénytelen lett, mert egyik jelölt sem kapta meg a a leadott voksok kétharmadát. A második fordulóban Áder János jelenlegi köztársasági elnök kapta a szavazatok többségét, 131 voksot, így újabb öt évre ő lett Magyarország államfője. Majtényi László, a baloldali pártok jelöltje 39 szavazatot kapott. A DK képviselői a második fordulóban nem szavaztak, a Jobbik bojkottálta az egész választási folyamatot. (tovább…)

Államfőt választanak – az emberek többsége Ádert támogatja

2017. március 13. hétfő

MTI, Magyar Idők

Jobboldaliak és a baloldaliak is megbíznak benne

Az Országgyűlés hétfőn választja meg Magyarország köztársasági elnökét a következő öt évre. A Fidesz–KDNP Áder János jelenlegi államfőt jelölte a tisztségre. Az ellenzék – a Jobbik kivételével – Majtényi László volt ombudsmant, Soros György emberét támogatja. A Nézőpont Intézet legfrissebb elemzésének adatai szerint a felnőtt népesség 54 százaléka szerint Áder János, a jelenlegi államfő újraválasztása előnyös lenne Magyarország szempontjából, ezzel szemben Majtényi Lászlóról a baloldali szimpatizánsoknál is kevesebben, 14 százalék gondolja ezt.

A Nézőpont elemzésében azt írja, az Áder Jánost államfőként megnevezni tudó magyarok (a teljes felnőtt népesség 56 százaléka) csaknem háromnegyede (73 százalék) elégedett a köztársasági elnök munkájával.  Ezen a bázison még az őt ismerő Jobbik-szimpatizánsok 78, az MSZP-szimpatizánsok 65 és a Demokratikus Koalíció (DK)-szimpatizánsok 42 százaléka is így vélekedik.

(tovább…)

Németh Szilárd a Magyarul Balóval című műsor vendége volt

2017. március 11. szombat

RTL Klub

Németh Szilárd a Magyarul Balóval című műsor vendége volt
Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az RTL Klub Magyarul Balóval című műsorának a vendége volt.
A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Majtényi valljon színt!

2017. március 9. csütörtök

Fidesz.hu

Majtényi valljon színt!

Majtényi valljon színt; honnan a pénz, mire kapta és ki jelölte őt? – kommentálta Németh Szilárd azt, hogy az átláthatatlanul működő Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKKI) vezetője lett a baloldal közös államfőjelöltje.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján kifejtette: az intézetben több volt SZDSZ-es politikus tölt be vezető pozíciót, „ilyen kis SZDSZ-es fészeknek tűnik az egész”.

(tovább…)

Ha valakinek, akkor Gyurcsány Ferencnek nem kellene megszólalnia

2017. március 9. csütörtök

Fidesz.hu

Ha valakinek, akkor Gyurcsány Ferencnek nem kellene megszólalnia

A rendszerváltás óta a legnagyobb korrupciós botrány az ő miniszterelnökségéhez köthető, adókat emelt és elvette a nyugdíjasoktól a 13. havi nyugdíjat – reagált Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke Gyurcsány Ferenc szombati beszédére.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese egy másik témában tartott sajtótájékoztatón, újságírói kérdésre válaszolva elmondta, ha 2006. október 23-ra visszagondolunk, és az akkor történetekre, akkor jobb lenne, ha elbújna Gyurcsány Ferenc. Ha valakinek, akkor neki nem kellene megszólalnia jogi kérdésekben.

(tovább…)

A kvótakérdésben Brüsszel nyomást gyakorol Magyarországra

2017. március 4. szombat

Fidesz.hu

A kvótakérdésben Brüsszel nyomást gyakorol Magyarországra

Komoly nyomásgyakorlás érkezik az uniótól Magyarország felé; Brüsszel nem tesz le migránspolitikájáról, amelynek lényege, hogy továbbra is a közösség határain belül oldanák meg az illegális migránsok ügyét – szögezte le Németh Szilárd szombati sajtótájékoztatóján.

A Fidesz alelnöke kiemelte, Brüsszel továbbra sem tesz le a migrációs politikájáról, így továbbra is az Európai Unión belül képzeli el megoldani az illegális migránsok ügyét. Ezért még attól sem riadnak vissza, hogy a menekülteket és az illegális bevándorlókat ne különböztessék meg, hanem egy kalap alá vegyék – mondta.

(tovább…)

Metróbotrány: Egyértelmű a 2010 előtti miniszterelnökök felelőssége

2017. március 1. szerda

Fidesz.hu

Metróbotrány: Egyértelmű a 2010 előtti miniszterelnökök felelőssége

Az egyszerűsített honosítás ügyéről, valamint a 4-es metróval kapcsolatos OLAF-jelentésről beszélt Németh Szilárd a nemzetbiztonsági bizottság szerdai zárt ülését követően.

A bizottság fideszes alelnöke elmondta, régóta azt tapasztalja a nemzetbiztonsági bizottság ülésein, hogy ellenzéki politikusok képtelenek megérteni, hogy a magyar Országgyűlés képviselőinek Magyarország szuverenitását, a nemzet és a magyar emberek érdekeit kell képviselniük és megvédeniük bárkivel szemben, nem pedig Brüsszelt, különböző nagyhatalmakat, vagy pedig a nemzetközi nagytőkét kell képviselniük. Ez nem a nemzetközi biztonsági bizottság, hanem a nemzetbiztonsági bizottság – jegyezte meg.

(tovább…)

Fel kell lépni az emberek kifosztása ellen!

2017. február 28. kedd

Fidesz.hu

Fel kell lépni az emberek kifosztása ellen!

A Fidesz-KDNP egyik következő törvénymódosítási javaslata az emberek kifosztása elleni fellépést fogja szolgálni, ez a hitelkárosultak ingatlanjának árverezési gyakorlatát érintené – hangzott el Halász János és Németh Szilárd keddi sajtótájékoztatóján.

Halász János közölte, törvényhozási eszközökkel is fel kell lépni az emberek kifosztása ellen, ezt szolgálja a kormánypártok következő jogalkotási javaslata.

(tovább…)