‘Országgyűlés’ kategória archívum

Nyolcvanhét vidéki birkózó kap szállást Csepelen

2021. szeptember 1. szerda

Csepel.hu

Átadták a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum (BKSZC) Weiss Manfréd Kollégiumának felújított épületét, amelyben negyvennégy vidéki birkózó egyesületből nyolcvanhét birkózó is helyet kap – jelentette ki Németh Szilárd, a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) elnöke, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) alapítója a helyszínen augusztus 31-én.

A sportoló diákok nagy része a Weiss Manfréd iskolában folytatja tanulmányait, a többiek más oktatási intézményekben tanulnak majd.  (tovább…)

Dobrev Klára: a DK megszünteti a jogállamot, és háborúzni fog

2021. augusztus 30. hétfő

ATV – Egyenes Beszéd, Mandiner

Dobrev Klára szerint az ellenzék ötven százalékkal is alkotmányozhat. Ők ugyanis elvi okból alkotmányellenesnek tartják a korábbi alkotmányokat, ezért nem érvényes sem a 2010 előtti, sem az az utáni Alaptörvény előírása a kétharmados törvényekről.

„Az, hogy lesz egy pár felbujtott tüntető, hát ezeket a 2002-es és 2006-os választások után már megszoktuk” – válaszolta Dobrev arra a kérdésre, hogy nem lenne-e káosz az egyszerű többséggel történő alkotmányozásból.

(tovább…)

Eljárást indítanak párttársai a korábbi csepeli-soroksári jobbikos képviselőjelölt ellen

2021. július 28. szerda

Csepel.info, Mandiner

A Jobbik politikusai és támogatói között is felháborodást keltett Bereczki Miklós, a párt soroksári önkormányzati képviselője azzal, hogy részt vett a homoszexuális-LMBTQ propagandát óvodákba és iskolákba bevinni szándékozók tiltakozó felvonulásán.

Berecki ezzel szembe ment pártjának politikájával, amely ellenzékiként is támogatta a pedofília elleni törvényt. Az alábbiakban a Mandiner cikke olvasható az eljárásról, ami az Index néhány órával később megjelent cikke szerint mégsem indul el. Hiába no, nem csak a világ változik, a Jobbik is. Fél nap alatt. (tovább…)

Gyermekvédelmi népszavazást kezdeményez a kormány

2021. július 21. szerda

Magyarnemzet.hu

Brüsszel egyértelműen megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt, ezúttal pedig az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli – hívta fel szerdán a figyelmet a közösségi oldalán a miniszterelnök.

Orbán Viktor hangsúlyozta: a gyermekeink jövője a tét, ezért ebben a kérdésben nem engedhetünk.

(tovább…)

Orbán Viktor: Magyarországon lesz először harmadik oltás

2021. július 16. péntek

MTI/Szigetváry Zsolt

A magyar kormány elsőként teszi lehetővé a harmadik oltás felvételét – jelentette be Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádiónak adott interjújában. A lehetőség augusztus elsejétől nyílik meg az emberek számára. Azt is elmondta, hogy időpontot kell majd kérni, de oltási rend már nem lesz. A miniszterelnök beszámolója szerint a kormány döntött arról is, hogy az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz az oltás.

Lehetővé tesszük a harmadik oltás felvételét, de azt javasoljuk, a beadatásig teljen el a második vakcina felvételétől számított négy hónap – mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth rádió Jó reggelt Magyarország! című műsorában.

 

(tovább…)

Nem kell maszk a belső tereken, védettségi igazolvány nélkül is lehet strandolni

2021. június 24. csütörtök

Magyarnemzet.hu

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Az újraindításért felelős két operatív törzs javaslatait hallgatták meg a tegnapi kormányülésen, ezek hatására a kormány úgy döntött, hogy 5,5 millió beoltottnál megszüntetik a kötelező maszkhasználatot, az a belső helyiségekben sem lesz szükséges.

Nem kell védettségi igazolvány, éttermekbe, fürdőkbe, de tömegrendezvényeken továbbra is szükség lesz a plasztik kártyára, az éjjeli szórakozóhelyekre is – sorolta Gulyás Gergely a kormányinfón.

 

(tovább…)

Kitartás! – Szabó Szabolcs lett a Jobbik jelöltje

2021. június 11. péntek

Csepel.info

Szabó Szabolcs, az Együtt és az LMP korábbi politikusa nácinak, antiszemitának és hiteltelennek tartotta a Jobbikot. Csütörtökön este ez megváltozott, és örömmel fogadta el, hogy a Jobbik jelöltje legyen.

Karácsony Gergely a napokban beállt az őt halálosan megfenyegető zuglói Tóth Csaba támogatói közé. A Gyurcsány-kormány elleni 2006-os tüntetésekkel megerősödő Jobbik számos helyen áll be a volt miniszterelnök pártja mögé, amit a Jobbikot sokáig náci pártnak tartó DK más helyeken viszonoz. A gerinceldobó versenyben így már nehéz kitűnni, de azért a Jobbik és Szabó Szabolcs csütörtök esti bejelentésével Csepel-Soroksáron is sikerült nagyot alakítani. (tovább…)

Ellenzéki cicaharc: mindenki hazudik Szabó 77 milliójáról

2021. május 22. szombat

Csepel.info

Nekifutott az MSZP-s Török Zsolt a momentán momentumos Szabó Szabolcsnak. Azt ugyanis könnyű összegezni, hogy Szabó az elmúlt hét év alatt – mióta képviselő – még semmi érdemlegeset nem tett a csepeli és soroksári emberekért. Ártani viszont ártott, nem is keveset: többek között segített megfúrni egy csepeli-soroksári kerékpárút-építést, és még a koronavírus-járvány elleni intézkedéseket sem támogatta.

Az MSZP-s Töröknek azt viszont már nem sikerült összeadnia, hogy Szabó a nagy semmittevés közben mennyit keresett, így 90 millió forintról írt. (tovább…)

Szinte mindenki visszaeső: így szigorítanák a pedofilok büntetését

2021. május 20. csütörtök

Csepel.info, Metro, Origo

Szakemberek szerint borítékolni lehet, hogy akiket pedofil bűncselekmény miatt ítélnek el, a börtönből kikerülve újra gyerekeket molesztálnak majd. A Fidesz több okból is szigorítaná a pedofilok büntetését.

Ön hogyan szavazna, és Ön szerint hogyan kellene szavaznia Csepel és Soroksár képviselőjének? (tovább…)

Pedofilellenes törvénycsomagot nyújt be a Fidesz-frakció

2021. május 18. kedd

Magyar Nemzet

Korábban volt egy törvényjavaslat, ahol Szabó Szabolcs, Csepel-Soroksár képviselője nem szavazta meg a pedofil tanárok eltiltását a nevelési tevékenységtől – arról még nem nyilatkozott, hogy most mit gondol

Meg kell védeni a gyermekeket, az elkövetőkre pedig szigorúbban kell lesújtani, ezért a jövő héten benyújtjuk a pedofilellenes törvénycsomagot az Országgyűlés elé – írta közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

„Minden jóérzésű embert megráz, de minket, szülőket különösen is megvisel, amikor pedofil bűncselekményekről hallunk a hírekben. Az sincs rendjén, hogy gyermekeink egyre több helyen találkozhatnak életkoruknak nem megfelelő tartalmakkal, de az sincs, hogy a pedofilok sokszor túl enyhe büntetést kapnak” – írta közösségi oldalán Kocsis Máté.

(tovább…)