‘Országgyűlés’ kategória archívum

Az Országgyűlés elfogadta a koronavírus-törvényt

2020. március 30. hétfő

Az Országgyűlés megszavazta a vírus elleni védekezésről szóló törtvényt, amit a köztársasági elnök ki is hirdetett. Orbán Viktor miniszterelnök pedig bejelentette Magyarország történetének a legnagyobb gazdaságvédelmi akciótervét, amit jövő héten fog bemutatni.

Bár a múlt héten az ellenzék Európában egyedülálló módon még abba sem ment bele, hogy tárgyalja a Tisztelt Ház a veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvénytervezetet, hétfőn az Országgyűlés bő kétharmados támogatottsággal, 137 igen és 53 nem ellenében elfogadta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt, amely magánban foglalja a veszélyhelyzet meghosszabbítását egészen addig ameddig tart a járvány, továbbá lehetővé teszi, hogy a kormány jogszabályoktól eltérő rendkívüli intézkedéseket hozzon az emberek egészsége, a jogbiztonság és a gazdaság stabilitása érdekében.

(tovább…)

Csak összefogással védhetjük meg a magyar embereket a koronavírussal szemben

2020. március 25. szerda

Csak összefogással védhetjük meg a magyar embereket a koronavírussal szemben – hangsúlyozta a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára szerdán a Facebook-oldalán.

Németh Szilárd videójában felidézte: a koronavírus elleni hatékony védekezés érdekében a kormány két héttel ezelőtt veszélyhelyzetet hirdetett. Ezt kellett volna most meghosszabbítania a parlamentnek, de az ellenzék – köztük Szabó Szabolcs és Bangóné Borbély Ildikó csepeli és soroksári országgyűlési képviselők – ezt nem szavazták meg – mondta a Fidesz térségi országgyűlési képviselője.

(tovább…)

Ezek az ellenzéki képviselők nem szavazták meg a veszélyhelyzet meghosszabbítását

2020. március 23. hétfő

Az ellenzék miatt nem lehet sürgősséggel tárgyalni a koronavírus okozta veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvényt.

Hiába volt óriási tét a védekezés szempontjából, az ellenzék nem volt hajlandó az együttműködésre a ma délutáni szavazáson: 137-en szavaztak igennel, 57-en nemmel, így nem lett meg a 4/5-ös többség. Összegyűjtöttük azoknak a képviselőknek a nevét, akik nemet mondtak a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbítására.

(tovább…)

Családbarát szülészet várja az édesanyákat Dél-Pesten is

2020. február 21. péntek

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának „Családbarát szülészet” pályázatán nyert támogatásból megújult a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Perinatális Intenzív Centruma (PIC), hogy a legmodernebb körülmények között tudják ellátni a kórházban született vagy oda átirányított koraszülött csecsemőket.

Az intézményben 2019-ben 2247 gyermek született, ebből 195 volt koraszülött. Meghatározó, hogy milyen körülmények között milyen esélyeket tudunk biztosítani ezeknek az apró, ám hatalmas küzdelemre képes gyermekeknek és szüleiknek.
(tovább…)

Kétoldalú egyeztetés és emléktábla-avatás Varsóban

2020. február 2. vasárnap

Szabó Szabolcs ismét félretájékoztatja a csepelieket

2020. január 29. szerda

Csepel.info

Szabó Szabolcs ellenzéki országgyűlési képviselő ritka undorító hazugságot talált ki Csepelről: most azt terjeszti, hogy az önkormányzat be akar zárni három óvodát.

Ehhez képest olyan intézmény- és szolgáltatásfejlesztés zajlik, amit kivételesen még az ellenzéki képviselők is mind támogattak – eddig. Morovik Attila csepeli alpolgármester gyorsan reagált a politikus rémhírterjesztésére, és megvédte az előterjesztést támogató kormánypárti és ellenzéki képviselőket. Az alábbiakban az ő bejegyzését olvashatják. (tovább…)

Meg kell védenünk az országot

2020. január 20. hétfő

Magyar Demokrata

Ezerötszáznál is többen lépték át engedély nélkül a határt az év első napjaiban. A kormány megkétszerezte az itt szolgálatot teljesítő honvédek számát. Egyebek mellett erről beszélt Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára a Demokratának.

(tovább…)

Németh Szilárd szerint nem érkezett olyan kérés, hogy hívják össze a honvédelmi bizottságot

2020. január 10. péntek

ATV

A Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára arról beszélt, a sajtóban való üzengetés nem alap arra, hogy összehívjanak egy olyan bizottságot, amely határozatokat képes hozni.

Mind a magyar honvédség, és a Honvédelmi Minisztérium is a Külügyminisztérium szakértőivel folyamatosan tartja a kapcsolatot az Irakban szolgáló katonák parancsnokságával, a nemzetközi parancsnoksággal és a NATO-parancsnoksággal is – erről Németh Szilárd beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

(tovább…)

„Országépítő korszak van Magyarországon”

2020. január 10. péntek

888

A családvédelmi akcióterv folytatásáról, a Magyar falu programról, valamint a nemzeti energia- és klímavédelmi stratégia ambiciózus céljairól is beszámolt Orbán Viktor a tegnapi nemzetközi sajtótájékoztatóján.

A miniszterelnök az évindító Kormányinfón fontos bejelentéseket tett az egészségügy és a gazdaság kapcsán is. A kormányfő a szegénység felszámolását nevezte a kereszténydemokrata politika legfőbb céljának.

(tovább…)

Rekordnagyságú lesz a honvédelmi költségvetés 2020-ban

2019. december 19. csütörtök

Honvédelem.hu

Összesen 616 milliárdos költségvetésből gazdálkodhat jövőre a honvédelmi tárca – mondta Németh Szilárd parlamenti államtitkár a Honvédelmi Minisztériumban tartott sajtótájékoztatón, december 18-án.

Németh Szilárd rámutatott: a honvédelem, Magyarország függetlenségének és biztonságának szavatolása jövőre is a kormány egyik legfontosabb feladata lesz, ezért idén is olyan jogszabályokat alkottak, amelyek biztosítják, hogy a Magyar Honvédség a térség legmodernebb és legütőképesebb haderejévé váljon, hiszen Európa és Magyarország biztonságának megőrzésében a hazai haderő kulcsszerepet játszik. Mint mondta, ehhez az anyagi források is biztosítottak, a 2020-as évi védelmi költségvetés egyenesen rekordösszegűnek tekinthető. „103 milliárd forinttal több, mint a 2019-es, ami összesen 616 milliárd forintot jelent. Ebből 216 milliárdot, azaz több, mint 30 százalékot a Magyar Honvédség fejlesztésére kell fordítani” – tájékoztatott az államtitkár. (tovább…)