‘Országgyűlés’ kategória archívum

A többség szerint az ellenzéket csak a hatalom érdekli, és elutasítják a sztrájkot

2019. január 18. péntek

888

A magyarok 60 százaléka szerint az ellenzéki pártok és politikusok a hatalomra jutás érdekében használják fel a tüntetések adta szereplési lehetőséget – derült ki a Századvég legfrissebb felméréséből.

Mint ismert, az elmúlt hetekben több demonstráció is zajlott, melyekhez számos ellenzéki párt és politikus csatlakozott. Az ellenzéki erők céljai és szerepe a tüntetésekben mindazonáltal nem tisztázott. A Századvég friss felmérése annak járt utána, hogy hogyan ítélik meg a magyar választópolgárok az általános sztrájk gondolatát, illetve az ellenzéki pártok és politikusok szerepvállalását az elmúlt időszak demonstrációiban.

(tovább…)

Új év, új ellenzéki önégetés: egymás elől vonultak ki a parlamentben

2019. január 3. csütörtök

ATV, Csepel.info

Kivonult az MSZP frakcióvezetőjének beszédéről a többi ellenzéki párt.

Jakab Péter jobbikos képviselő szólalt fel először az országgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén, és országos sztrájkot sürgetett az Európai Unió szabályinak  megfelelő munkajogi törvények ellen. Őt Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke követte, és egy szelfibotot tartva olvasta fel követeléseit. Amikor Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője szólalhatott volna fel, akkor az MSZP, a Párbeszéd és a DK képviselői felálltak a helyükről és kivonultak az ülésteremből. (tovább…)

Megbukott, összezuhant majd nevetségessé tette magát az ellenzék 2018-ban

2018. december 28. péntek

Origo

Tájkép csata után: tavaszi bukás után hisztéria, színjáték és vandalizmus – ami még a legtöbb baloldalinak sem jön be

Év végi összesítést készített a Magyar Idők a magyar pártok támogatottságáról négy közvélemény-kutató intézet adataira támaszkodva. Ebből általánosságban az derül ki, hogy az ellenzék rengeteg szavazót vesztett, míg a választások óta tovább nőtt a kormánypártok támogatottsága.

A Jobbik és az LMP a legnagyobb vesztesei a mögöttünk álló évnek – derül ki az összegzésből. Ez azért fontos megállapítás, mert mindkét párt új, XXI. századi pártnak nevezhető, ezek ellenére az ő biztos szavazótáboruk jelentősen zsugorodott.

(tovább…)

Lipótmező a parlamentben: tombol a beégett, erőszakos ellenzék

2018. december 12. szerda

888

Az ellenzék a migránsállamok szintjére züllesztette a parlamenti munkát – vagy mintha csak Lipótmezőt zárták volna be az imént, és onnan érkeztek volna. Bekiabálnak, agresszívkodnak és Tordai Bence kicsit úgy viselkedik, mint egy vidéki tinilány, aki kapott egy Ájfont és egyből influenszernek képzeli magát. Becsusszant a parlamentbe és már egyből politikusnak hiszi magát.

 Az ellenzék kicsit Ugandában érzi magát, hiszen a parlamenti munkát egy harmadik világbeli gyarmat szintjére züllesztették le. A nullszázalékos támogatottságú Tordai a leghangosabb, aki amúgy végiginfluenszerkedi a szavazást, rögtönzött interjúkat próbál készíteni, és közben fel-alá rohangál a padsorok között. Miközben füttyögtek, hangoskodtak és lökdösődtek, megpróbálták fizikailag megakadályozni a valódi képviselőket, hogy szavazzanak.

(tovább…)

Németh Szilárd: “Szégyen, hogy a teljes ellenzék kiáll Demeter Márta piti, de veszélyes politikai álhírgyártása mellett”

2018. november 5. hétfő

888

Demeter Márta szántszándékkal élt vissza érzékeny nemzetbiztonsági adatokkal csak azért, hogy egy teljesen alaptalan álhírrel támadhassa a sajtóban a miniszterelnök családját – mondta el ma a 888.hu-nak nyilatkozva Németh Szilárd.

A Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára szerint a hírhamisításával az ország biztonságát is szándékosan veszélyeztető Demeter Márta méltatlan a parlamenti képviselőségre. A fideszes politikus felháborítónak tartja, hogy az ország érdekeit semmibe vevő balliberális ellenzék nemcsak nem szavazta meg a parlamentben a honvédség létszámemelését, de még egységesen ki is állt a hírhamisításba belebukott LMP-s képviselőnő mellett. (tovább…)

A migrációs nyomás tovább fokozódik a Nyugat-Balkánon

2018. október 29. hétfő

888

Németh Szilárd a határon: több tízezer illegális bevándorló mozog Magyarország felé

Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 hétfő reggeli műsorában elmondta, hogy a balkáni migrációs útvonalon ezrek vannak, a bevándorlók folyamatosan tesztelik a magyar határ erősségét.

Folyamatosan szervezik, hogy Európába behozzák a migránsokat, emögött egyértelműen Soros György áll, ahogy az Egyesült Államok felé tartó migránsok, a »Soros-expressz« mögött is”

– jelentette ki. (tovább…)

Elutasította a Sargentini-jelentést a magyar Országgyűlés

2018. október 16. kedd

888

Megszavazta a parlament kedden a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló, Sargentini-jelentés elleni határozatot, amely arra szólítja fel a kormányt: ne engedjen a zsarolásnak, utasítsa vissza a Magyarországot ért valótlan vádakat, és jogi úton is lépjen fel a csalással elfogadott, Magyarországot rágalmazó jelentéssel szemben.

A képviselők 129 igen szavazattal, 26 nem ellenében, 18 tartózkodás mellett fogadták el a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kocsis Máté Fidesz-frakcióvezető által benyújtott javaslatot, amely hangsúlyozza: Magyarország maga védi a határait, “fenntartjuk a kerítést, és nem engedjük, hogy elvegyék tőlünk a határőrizet jogát”.

(tovább…)

Hülyeségroller

2018. október 7. vasárnap

Vélemény – Volner János

“A problémám a jelenlegi vezetéssel és az általatok végbevinni kívánt politikai fordulattal van.”

Kedves Sneider Tamás,

arra kérlek, ne hajtsd tovább a hülyeségrollert, már így is gyorsan száguld… Tegnap már ott tartottál, hogy “János levelével teljesen egyidőben tizennyolc tagtársunk e-mail fiókját törték fel”, mintha talán én lettem volna a feltörő. 😂 Ehhez képest én nem férek hozzá a jobbikos Gmail-fiókomhoz, mert Szabó Gábor pártigazgató letiltotta. Bele akartok olvasni? Nincsenek titkaim, de az durva lenne… (tovább…)

Volner János: „ÉN NEM KURVÁNAK ÁLLTAM”

2018. október 5. péntek

Figyelő, Csepel.info

A Figyelő megszerezte azt a levelet, amelyet Volner János, a Jobbik alelnöke írt a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek. Volner a levélben keményen bírálja a párt irányát és jelenlegi vezetését.

A Jobbik frakció a levél kiszivárgása után pénteken délután 4 órára rendkívüli ülést hívott össze. Így elképzelhető, hogy Volnert kizárják, és folytatódik a korábbi radikális, mostanában inkább szélsőbaloldali irányt vett formáció szétesése. (tovább…)

Agyhalál egyenes adásban: megszólalt Bangóné

2018. július 17. kedd

888

Bocsánatkérésre szólította fel Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselőt hétfői parlamenti, csernobili atomkatasztrófát érintő kijelentései miatt Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára. Bangóné nem kevesebbet állított, mint hogy a rendszerváltás előtt négy évvel, 1986-ban fideszes kormány volt Magyarországon.

Soltész kedden egy sajtótájékoztatón felidézte, hogy az Országgyűlésben Rétvári Bence, az Emmi államtitkára elmondta, hogy magyar lépés eredményeként tiltottak be gyógyszereket számos uniós országban. A szoci politikus viszontválaszában úgy fogalmazott: (tovább…)