‘Országgyűlés’ kategória archívum

Németh Szilárd az Echo TV Szorító című műsorának a vendége volt

2017. január 20. péntek

Echo TV

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke az Echo TV Szorító című műsorának a vendége volt.

A felvétel megtekinthető ide kattintva!

(tovább…)

Orbán: Trump és csapata megváltoztatja a világgazdaság szabályait

2017. január 13. péntek

Híradó.hu

d_kos201612020037

A miniszterelnök szerint vége a globális amerikai politikának, most egy vagányabb következik. A Trump-adminisztráció tagjai egy másfajta kultúrát képviselnek, vagányabbak elődeiknél, arról beszélnek, mit csináltak eddig, nem pedig arról, milyen kapcsolataik vannak.

Elkezdtünk kiépíteni egy munkaalapú gazdasági rendszert, mely emeli a magyar emberek életszínvonalát és több évtized távlatában is képes lesz jó teljesítményt nyújtani – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. (tovább…)

Az ellenzék még mindig migránspárti

2017. január 12. csütörtök

Fidesz.hu

Az ellenzék még mindig migránspárti

A magyar parlamentben ülő összes politikusnak az lenne a dolga, hogy biztosítsa a magyar emberek biztonságát, és azt, hogy hazánkba a terrorizmus ne tudjon beköltözni – hangsúlyozta Németh Szilárd.

A magyarországi új határvadászszázadok létrejötte nemcsak hazánknak, de egész Európának jó hír – mutatott rá a Fidesz frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján.

(tovább…)

Németh Szilárd az ATV Start vendége volt

2017. január 11. szerda

ATV

Németh Szilárd az ATV Start vendége volt

Németh Szilárd országgyűlési képviselő az ATV Start című műsorának a vendége volt.
Az adás témái: A rezsicsökkentés és az álcivil szervezetek

A felvétel megtekinthető ide kattintva!
(tovább…)

A 2010 előttinél 25-30 százalékkal olcsóbban fűtenek az emberek

2017. január 10. kedd

Fidesz.hu

A 2010 előttinél 25-30 százalékkal olcsóbban fűtenek az emberek

Ha a baloldalon múlna, nem számítana, milyen hideg van. Az energia árak továbbra is kúsznának felfelé – jelentette ki Némerth Szilárd keddi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, négy évvel ezelőtt, 2013 január 1-jén jó döntést hozott a második Orbán-kormány a Fidesz-KDNP hathatós támogatásával, amikor a rezsicsökkentésről döntött. Németh Szilárd emlékezetett, az azt megelőző körülbelül negyven évben, minden január 1-jén energia áremelésről szóltak a hírek.

(tovább…)

Orbán Viktor: Az a célunk, hogy győztes országgá tegyük Magyarországot

2016. december 25. vasárnap

Magyar Idők

Orbán Viktor: Az a célunk, hogy győztes országgá tegyük Magyarországot

Magyarország stabil sziget a forrongó nyugati világban – jelentette ki a miniszterelnök a Mediaworks regionális lapcsaládjának adott interjújában. Orbán Viktor hozzátette: „Az a célunk, hogy győztes országgá tegyük Magyarországot”.

Orbán Viktor úgy látja, ez az ünnep más lesz, mert arra még nem volt példa, hogy ”Európa szívében keresztényeket gyilkoljanak karácsonykor„, hozzátéve: ”minden részvétünk és együttérzésünk a németeké„.
(tovább…)

A béremelések valódi teljesítményen alapulnak

2016. december 17. szombat

Fidesz.hu

A béremelések valódi teljesítményen alapulnak

Az Orbán-kormány a munkaalapú gazdaság és a családközpontú társadalom mellett teszi le a voksot, a segélyeken alapuló, családellenes gazdaságpolitika helyett, amelyet a szocialista-liberális kormányok folytattak – szögezte le Németh Szilárd szombati sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese elmondta, az elmúlt hetekben fontos megállapodások, parlamenti döntések születtek, amelyek alapvetően befolyásolják a magyar családok életét és a gazdaságot. Ide tartozik az adócsökkentéssel járó törvénycsomag, a rezsicsökkentés megvédése és a hat évre szóló bérmegállapodások, amelyeket a munkaadók, a szakszervezetek és a munkavállalók közösen hoztak tető alá.

(tovább…)

Elfogadták a kormány adócsökkentő csomagját

2016. december 12. hétfő

Hirado.hu

Elfogadták a kormány adócsökkentő csomagját

A bérmegállapodást megalapozó és a versenyképesség növelését célzó adócsökkentési csomag alapján egységesen 9 százalék lesz jövőre a társasági adó mértéke, és csökkennek a munkáltatói járulékok is.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter – házszabálytól eltéréssel tárgyalt – előterjesztését 146 igen szavazattal, 7 nem ellenében, 27 tartózkodás mellett hagyta jóvá az Országgyűlés. A törvény alapján a jelenlegi 10, illetve 19 százalékról egységesen 9 százalék lesz jövőre a társasági adó mértéke. Ugyanígy a vállalkozói szja is egységesen 9 százalék lesz.

(tovább…)

Soros-haknik Közép-Európában

2016. december 12. hétfő

Demokrata

Soros-haknik Közép-Európában

Kelet-Közép-Európában különösen aktívak a Soros György által támogatott civil szervezetek, amelyek akár törvénytelen eszközökkel is támogatnák a migránsok betelepülését – mondta lapunknak Németh Szilárd, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A Nemzetbiztonsági Bizottság alelnöke rámutatott, a szomszédos országokban is „ugyanaz a műsor megy”, mint nálunk, ugyanazok a nevek, témák és balhék tűnnek fel mindenütt.

(tovább…)

Újabb korrupciós ügyek a baloldalon

2016. december 7. szerda

Fidesz.hu

Több iskolaszövetkezetes visszaélés köthető Czeglédy Csaba szombathelyi szocialista politikus nevéhez, aki a baloldal közös jelöltje lehet a 2018-as országgyűlési választáson – jelentette ki Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján.

A fideszes politikus elmondta, Czeglédy Csaba bejelentkezése az országos politikába immár déjá vu érzés, de most már úgy néz ki, hogy a baloldal egyesített jelöltjeként próbál Szombathelyen ringbe lépni a 2018-as országgyűlési választáson. Erre jó esélye van, hiszen Gyurcsány Ferenc teljes támogatásáról biztosította – fogalmazott. (tovább…)

Az óraátállításról is tárgyal a parlament

2016. december 5. hétfő

Hirado.hu

Az óraátállításról is tárgyal a parlament

Négynapos üléssel folytatja munkáját az Országgyűlés a következő héten. A képviselőknek kedden huszonhat előterjesztésről kell határozniuk, a hét további részében pedig a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség tavalyi tevékenységeiről, valamint az óraátállítás eltörléséről is tárgyalnak.

Az ülés hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit az interpellációk, majd az azonnali kérdések és kérdések követnek.

(tovább…)

A nyugdíjasokat érinti leginkább a rezsicsökkentés

2016. december 5. hétfő

Fidesz.hu

A nyugdíjasokat érinti leginkább a rezsicsökkentés

A nyugdíjasokat érinti leginkább a rezsicsökkentés, hiszen az ő életüket nem befolyásolja közvetlenül a fizetésemelés, sem a családosoknak járó adócsökkentés – mondta Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.

Az alelnök elmondta: a visszajelzések szerint már az első rezsicsökkentés is jelentősen érintette a nyugdíjasok pénztárcáját, hiszen azt követően olyan dolgokat tudtak megvásárolni, amiket előtte nem.

(tovább…)

Az energiahivatal rendeletalkotási joga védheti meg a rezsicsökkentést

2016. december 3. szombat
Magyar Idők

Az energiahivatal rendeletalkotási joga védheti meg a rezsicsökkentést

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) jogszabály-alkotási joggal történő felruházása védheti meg a rezsicsökkentést azokkal a brüsszeli törekvésekkel szemben, amelyek eltörölnék a hatóságilag szabályozott árakat a lakossági energiaellátásban.

A kormánypárti politikus szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján emlékeztetett, hogy javaslatára az Országgyűlés a jövő héten szavaz arról az előterjesztésről, amely rendeletalkotási jogot biztosítana a MEKH-nek a gáz- és villamosenergia-ellátás területein. Kiemelte, a változtatás nélkül Brüsszel „kiverné a magyar emberek kezéből” a rezsicsökkentés fenntarthatóságának és folytathatóságának lehetőségét.
(tovább…)

Schiffer: Az ÁVH a DK szellemi elődje

2016. november 22. kedd

ATV, Mandiner

Összeszólalkoztak az LMP politikusai a Demokratikus Koalíció képviselőjével, Varju Lászlóval a parlament keddi ülésnapján, amikor megszavazták az AB új tagjait. A DK szerint az, hogy az LMP biztosította a kétharmadot, nem más, mint kollaboráció.

Az új alkotmánybírókról szóló alkut a Fidesszel letárgyaló, a politikától azóta elméletileg visszavonult Schiffer András szerint a DK ugyanazt csinálja, amit „az ÁVH-s szellemi elődei az ötvenes években”. Az LMP volt társelnöke szerint a Gyurcsány-pártnak az a baja Horváth Attilával, hogy a koncepciós perek történetét kutatta, majd részt vett a 2006-os őszi eseményeket vizsgáló Civil Jogász Bizottság munkájában. „Elhiszem, hogy a DK számára mindkét tény kellemetlen, ezt én elhiszem” – fogalmazott Schiffer. (tovább…)

Nincs vége a küzdelemnek

2016. november 21. hétfő

Csepel.hu

gma_1105

Az alaptörvény módosításának parlamenti elutasításával bebizonyosodott, hogy Magyarországon kizárólag a kormánypártok veszik figyelembe az emberek akaratát – emelte ki November 21-i csepeli sajtótájékoztatóján Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz alelnöke, az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának alelnöke.

Az őszi népszavazással kapcsolatban a képviselő elmondta, október 2-án a magyarok többsége nemet mondott a kötelező betelepítési kvótákra, és az emberek elutasították az agresszív betelepítési politikát. Magyarországon több mint 3 millió szavazott nemmel, Csepelen ez a szám meghaladta a 21 ezret. (tovább…)