‘Országgyűlés’ kategória archívum

Elfogadta az Országgyűlés a 2021-es költségvetést

2020. július 3. péntek

Varga Mihály pénzügyminiszter a javaslat általános vitájában a jövő évi büdzsét a gazdaságvédelem költségvetésének nevezte, amely a járványügyi készültség fenntartása mellett is tartalmazza a szükséges forrásokat a gyermeket nevelő családok támogatásához, a nyugdíjasok megbecsüléséhez, a munkahelyek megtartásához és új munkahelyek létrehozásához.

Elfogadta Magyarország 2021-es központi költségvetését az Országgyűlés pénteken.

(tovább…)

Nagyon sok élet megmentéséhez járult hozzá a honvédség áldozatos munkája

2020. július 1. szerda

A koronavírus-járvány elleni védekezés során a katonai szervezetek végig gyorsan és rugalmasan reagáltak, mindig sikerült lépést tartaniuk az adott helyzettel, a meghozott intézkedések működőképesek és aktuálisak voltak – hangzott el július 1-jén az Országgyűlésben.

(tovább…)

Ütőképes, nemzeti haderő épül

2020. június 21. vasárnap

Sok, nálunk gazdagabb és fejlettebbnek gondolt ország megirigyelhette az elmúlt három hónapban Magyarországot. Bebizonyosodott, hogy a fegyelmezett állampolgárok összefogása, a kormány gyors, hatékony és felelős döntései, az elkötelezett egészségügyiek, honvédek, rendőrök ereje gyakran többet ér a pénznél – mondta a Demokratának Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium miniszterhelyettese, a Fidesz alelnöke.

(tovább…)

„Az őrzőket meg kell védeni, hogy el tudják látni a szolgálatot”

2020. június 18. csütörtök

A déli határszakasz hercegszántói határvédelmi bázisára és a műszaki határzárhoz látogatott Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, június 18-án, csütörtökön.

Látogatása során a parlamenti államtitkár tájékozódott a helyzetről a déli határszakaszon szolgáló katonáktól, meghallgatta Legoza Bálint ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék parancsnokának és Torma Sándor rendőr ezredes, a Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitány rendészeti helyettesének jelentését, valamint találkozott a határvédelmi szolgálatot ellátó járőrökkel is, akik a szárazföldi és vízi útvonalat őrzik és biztosítják.
(tovább…)

Megszűnik a veszélyhelyzet, életbe lép a járványügyi készültség

2020. június 16. kedd

Origo

Az Országgyűlés megszavazta a veszélyhelyzet megszüntetését, valamint a járványügyi készültséget is. A baloldal nem támogatta a járványügyi készültség bevezetését. 

A parlament visszavonta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényt. Szintén a járvánnyal összefüggésben született döntés az egészségügyi készenlét intézkedéseiről, valamint az idei költségvetés módosításáról is. A veszélyhelyzet megszüntetését 192 igen szavazattal támogatták a képviselők a kétharmados többséget igénylő részeknél, míg az egyszerű többséget igénylő résznél 191-en.  (tovább…)

Az MSZP nem felelős a gyűlöletkeltő álhírvideójuk miatt – állítja az MSZP

2020. június 11. csütörtök

A PÁRTVEZETÉS HAGYTA JÓVÁ A KORÓZS-FÉLE VIDEÓT, DE AZ ELNÖKSÉG SZERINT A KÉSZÍTŐK HIBÁZTAK

Magyar Nemzet

A párt vezetése az álmentős propagandafilm készítőire hárítaná a felelősséget, ám az operatőr – Ujhelyi István MSZP-s európai parlamenti képviselő asszisztense – csupán technikai segítséget nyújtott ahhoz. Az ügyben belső vizsgálat folyik a pártban, amelynek egyik részeredménye már borítékolható: Szakács László MSZP-s alelnök közölte, hogy a videóban feltűnő Korózs Lajos nem hibás.

Eközben kiderült, az álmentős Németh Athina hazudott munkahelyével kapcsolatban, nem is dolgozik ott, ahol állította. Németh azon kijelentéseit, amelyek szerint tíz ápoltjából kilenc elhunyt, korábban Szabó Tímea párbeszédes országgyűlési képviselő terjesztette, az álmentős hazug állításait pedig a The ­Financial Times című nemzetközi lap is közölte.

(tovább…)

Az ellenzék profitálni akart a járványból, csökkent is a népszerűsége

2020. június 8. hétfő

888

A választók a jelek szerint levonták a megfelelő következtetéseket a kormány sikeres járványkezeléséből, s abból, hogy az ellenzék ott hátráltatta a védekezést, ahol csak lehetett.

Mint arra Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1-en rámutatott:

csökkent az ellenzéki pártok támogatottsága, mert a koronavírus-járvány elleni védekezésben nem működtek együtt a kormánnyal.

Török Gábor: ha így folytatja az ellenzék, semmi esélye nem lesz 2022-ben

2020. június 5. péntek

ATV

 

A közvélemény-kutatások szerint nőtt a kormány népszerűsége, az ellenzék pedig továbbra sem tudja bővíteni a szavazótáborát. Török Gábor két hónappal ezelőtt még azt mondta, hogy az ellenzéknek érdemes lehet előrehozott választásban gondolkoznia, most megkérdeztük, hogyan látja a helyzetet.

Török Gábor politológus az ATV Egyenes Beszéd műsorában elárulta, hogy az elmúlt 10 évben azt vette észre, hogy semmi olyat nem csinál a kormány, amiről ne tudná kimutatni,hogy működik. Az egész kormányzásuk közvélemény-kutatásokon alapul, a politológus szerint elképesztő profizmussal csinálják: ami nem működik, azt elengedik, ami meg megy, azt továbbviszik. A politikában a vélemények is tények, a Fidesz pedig ezzel tisztában van- hangsúlyozza a politológus. (tovább…)

A trianoni emlékülés végén Orbán Viktor kezet fogott az ellenzéki frakcióvezetőkkel

2020. június 4. csütörtök

Pesti Srácok

Az emlékülés – amelyen a Demokratikus Koalíció nem vett részt – a történelmi zászlók bevonulásával és fanfárral kezdődött. Ezt követően megkezdődött a nemzeti önazonosság védelméről szóló, kormánypárti képviselők által benyújtott politikai nyilatkozat vitája. Az emlékülés végén a képviselők elénekelték a Himnuszt és Székely Himnuszt. Orbán Viktor miniszterelnök pedig odament az MSZP, az LMP és a Jobbik frakcióvezetőjéhez is, akiknek kézfogással köszönte meg a megemlékezésen való részvételüket.  

Kövér László, az Országgyűlés elnöke nyitóbeszédében kiemelte: a nemzeti önazonossághoz való jogot az egyetemes emberi jogok részévé kell tenni, mert ez az ügy egyidejűleg szolgálja a magyar nemzet, a szomszédos nemzetek és Európa jövőjét. (tovább…)

Orbán Viktor: Július 1-jével kifizetjük az 500 ezer forintot az egészségügyi dolgozóknak

2020. május 25. hétfő

Július 1-jével kifizetjük az 500 ezer forintot az egészségügyi dolgozóknak – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben.

A kormányfő Harangozó Tamás szocialista frakcióvezető-helyettes kérdésére reagálva mondta el, hogy július 1-jével kifizetik az 500 ezer forintot az egészségügyi dolgozóknak. A munkahelyüket elvesztők forduljanak a kormányhoz, mindenkinek adunk munkát – tette hozzá. A kormányfő emlékeztetett arra is, hogy sokkal kevesebben vesztették életüket Magyarországon, mint több nyugat-európai országban.

(tovább…)