2017. augusztus havi archívum

A harmadik és a további gyermekek után 1-1 millió forinttal csökkenthető a jelzálog-hiteltartozás   

2017. augusztus 31. csütörtök

 

A harmadik vagy további gyermeket vállaló családok jelzáloghitel-tartozása gyermekenként 1-1 millió forinttal csökkenthető 2018. január 1-jétől – ismertette Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a miniszterelnök által májusban bejelentett kedvezmény részleteiről szóló szerdai kormányülés döntését csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Elmondta: a kedvezmény a már meglévő, illetve a jövőben felvett jelzálog-hitelekre is vonatkozik, azok a családok vehetik igénybe, ahol a harmadik vagy a további gyermek jövő január 1-je után születik, illetve már a várandósság 12 hetétől igényelhető a tartozás 1 millió forintos csökkentése.

(tovább…)

Pályázati kiírás

2017. augusztus 31. csütörtök

A Csepel Horgász Egyesület pályázatot ír ki Horgásztanyája üzemeltetésére.

A pályázattal kapcsolatos információkat az alábbiakban olvashatnak (tovább…)

Tanévkezdő börze a Radnótiban

2017. augusztus 31. csütörtök

Városkép, Mr.Gabee, Csepel.info

Becsengetnek – kezdődik az iskola

2017. augusztus 31. csütörtök

Csepel.info, Mr.Gabee

Véget ért a csaknem két és fél hónapos vakáció, holnap reggel nyolc órakor becsengetnek az ország közoktatási intézményeiben és megkezdődik a tanítás.

Jó tanulást kívánunk minden tanulónak.

Amikor a gazdi a suttyó

2017. augusztus 31. csütörtök

Csepel.info

Nem csak suttyó autósok, de suttyó kutya gazdik is vannak – írta lapunknak egyik olvasónk. A történet, ami egy játszótéren zajlott, sajnos sokak számára ismerős lehet.

Az alábbiakban változtatás nélkül közöljük olvasói levelünket. (tovább…)

Játszóház a Szent Imre téren – szeptember 2.

2017. augusztus 31. csütörtök

Csepel.hu

Folytatódnak ingyenes szombati foglalkozásaink! A csepeli Játszóházban zajló ingyenes foglalkozásokra várjuk az érdeklődő gyermekeket és szüleiket. A foglalkozások 2017. december végéig tartanak.

Helyszín: Budapest, XXI. kerület, II. Rákóczi Ferenc út 88-92. szám alatti Játszóház, földszinti helyiségek (a volt II. Rákóczi Ferenc Iskola, bejárat a Szent Imre tér felől).

Gyász: Szeptember 13-án búcsúztatják Strein Oszkárt

2017. augusztus 31. csütörtök

Csepel.hu

Szeptember 13-án délelőtt fél 11-kor vesznek végső búcsút Strein Oszkár egykori kényszermunkástól, Csepel díszpolgárától a Csepeli temetőben, akit a csepeli önkormányzat saját halottjaként temet el.

Strein Oszkár 94 éves korában halt meg. Ő volt az utolsó csepeli túlélő, aki a II. világháború után megjárta a szovjet munkatábort.

Csepel.hu

Kulturális Örökség Napja Csepelen

2017. augusztus 31. csütörtök

Csepel.hu

Csepel közintézmény konyhai munkatársat keres

2017. augusztus 31. csütörtök

Mr.Gabee, Csepel.info

Csepel közintézmény konyhai munkatársat keres azonnal kezdéssel.

Részletek a 06309811237 számon kérhető

Összefogás Csepelen: “Szarrá vertük a DK-t”

2017. augusztus 31. csütörtök

Így nyírják egymást a “demokraták”

Csepel.info

mszp_dk_egyutt_2014_csepel

Mindenki mindenki ellen

Szarrá vertük a DK-t – mondta Szenteczky János pártelnök 2014 októberében, az önkormányzati választás estéjén. Akkor derült ki, hogy a Fidesz-KDNP kényelmes többséget szerzett az önkormányzat testületében. Az abszolút esélyesként számon tartott DK-s polgármester-jelölt még durvább vereséget szenvedett. Szenteczky János kijelentése így csak azért kelthet feltűnést, mert ő nem a Fidesz helyi elnökeként, hanem az MSZP elnökeként szólalt meg.

Csepel az első olyan választókerület, ahol ismertté vált a 2018-as választások közös balliberális jelöltjének neve. Egy nappal az után, hogy lapunk nyilvánosságra hozta Szabó Szabolcs jelölését valamint azt, hogy a 2019-es önkormányzati választásokon a csepeli MSZP ki fog majd hátrálni a megállapodás mögül, kiborult a bili. A vita Dobák István MSZP-s politikus Facebook oldalán kezdődött, és biztosan nem ér véget még egy darabig. (tovább…)