2010. március havi archívum

Szemtől szemben a volt kapitánnyal

2010. március 31. szerda

Pokoli.hu, Fn.hu

Csütörtökön választ kaphatunk az elmúlt két hétben feltett kérdésekre. Telefonon megkeresett Császár Mihály, Csepel volt rendőrkapitánya, aki vendégem lesz a Mokkában. Ő is, ügyvédje is azt mondja: ez lesz az egyetlen tévés interjúja.

Az elmúlt két hétben egyre csak sokasodtak a kérdések a tavalyi csepeli kettős gyilkossággal, a meg nem született feljelentéssel, és Csepel volt rendőrkapitányának személyével kapcsolatban. Császár Mihály eddig többszöri megkeresésünkre sem állt kamerák elé. Most úgy érzi, válaszolnia kell. A főügyészség nyomozást rendelt el hivatalos személy által elkövetett bűnpártolás gyanújával. Az ügy messze túllépte az újságírás, a címlapok és cikkek, és ezzel a titkolózás és elzárkózás szintjét is. (tovább…)

Áramszünet volt a Szent Imre téri postán

2010. március 31. szerda

Csepel.info

Olvasónktól kapott információk szerint ma délelőtt áramkimaradás volt a Csepeli 1-es számú postán. Az áramszünet miatt egy időre több ember is az épület aulájában ragadt.

A hibát dél körül elhárították. Akinek bővebb információi vannak az írjon a fórumba.

Titokszobák Csepelen

2010. március 31. szerda

A Csevak visszautasította a képviselő vádjait, aztán tovább hallgatott

Fidesz.hu

Csepel ingatlanjainak helyzetével az a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. foglalkozik, melyet egy ötfős felügyelő bizottság (fb) ellenőriz. Az fb fideszes tagja az elmúlt héten kéréssel fordult a Vagyonkezelő vezetőjéhez, Szenteczky Jánoshoz, aki egyben az MSZP csepeli polgármesterjelöltje is, hogy szúrópróbaszerűen tekinthessen bele a kerületi ingatlanok felújítási szerződéseibe – tájékoztatta a sajtó képviselőit Németh Szilárd, kiemelve: a hivatalos válasz szerint egy hónappal később, április 16-án teljesítik kérését.

A fideszes politikus kitért arra is, nemrég derült ki, néhány hónappal a kettős gyilkosság után a csepeli rendőrkapitány megszerezte a kerület egy önkormányzati lakásának tulajdonjogát. Ennek apropóján kérdést intézett Németh Szilárd csepeli Fidesz-KDNP-s országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd, a szövetség csepeli frakcióvezetője Tóth Mihály MSZP-s polgármesterhez Császár Mihály volt csepeli rendőrkapitány ingatlanhoz jutásával kapcsolatban. Császár Mihály neve az elmúlt hetekben azzal került fel az újságok címoldalára, hogy a kettős gyilkosság napján – Orosz Ferenc MSZP-s alpolgármestertől indulva – nála akart feljelentést tenni Takács József Deme Gábor és annak volt élettársa ellen azok iskolai sikkasztása miatt. (tovább…)

Zuschlag 8,5 évet kapott

2010. március 31. szerda

Index

Zuschlag Jánost nyolc év hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság szerdán Kecskeméten első fokon.

A hatóság bűnszervezet tagjaként, folytatólagosan elkövetett csalással és más bűncselekmények elkövetésével vádolta Zuschlag János egykori szocialista politikus és társait. (tovább…)

Deme a gyilkosság után is bőszen hívogatta MSZP-s párttársait

2010. március 31. szerda

Alpolgármesternek készült a kettősgyilkosság bűnsegédje

Blikk, Magyar Hírlap

Deme mindig akkurátusan felhasználta kapcsolatrendszerét (a kép korábban készült, egyelőre nem tudni, hogy Deme kikkel beszélt a gyilkosság után)

Politikai szálai is vannak a csepeli kettős gyilkosságnak! Császár Mihály, a volt csepeli főkapitány tanúvallomása szerint az iskolai gyilkosság miatt bűnsegédlettel gyanúsított gazdasági igazgató, Deme Gábor vezető MSZP-s politikusokkal tartotta a kapcsolatot.

Császár úgy hallotta, hogy Deme alpolgármester-jelölt is lehetett volna Csepelen. Kihallgatásán a volt XXI. kerületi kapitány elmondta, több MSZP-s politikus rokona is pozíciót kapott az alapítványi üzemeltetésű iskolában, amely EU-s támogatást nyert el a hátrányos helyzetű gyermekek nevelésére. Deme gyakran hivatkozott befolyásos MSZP-s kapcsolataira, még azt is híresztelte, hogy Gyurcsány Ferenccel ebédelt – olvasható a Blikk birtokába jutott kihallgatási jegyzőkönyvben. A politikai játszmákból azonban véres dráma lett. (tovább…)

Császár Mihály: Állok minden vizsgálat elé

2010. március 31. szerda

Csepel volt rendőrkapitánya nem érti, miért akarják „besározni”

Népszabadság

Császár Mihály, Csepel volt rendőrkapitánya egy évvel ezelőtti tanúkihallgatásán már elmondta a BRFK nyomozóinak, hogy a kettős gyilkosság napján délelőtt Takács József nála járt, hogy feljelentést tegyen. Megmutatta a kihallgatási jegyzőkönyvét.A Népszabadságnak adott exkluzív interjúban Császár leszögezte: áll minden vizsgálat elé, a súlyos vádra tekintettel azonban ügyvédet fogadott.

Két hete mutatta be a TV2 Napló című műsoraVujity Tvrtkó riportját a 2009. január 7-én történt csepeli kettős gyilkosság előzményeiről. Így arról, hogy a gyilkosság előtti délelőtt Takács József, a Csepel-sziget Általános és Szakképző iskola igazgatója feljelentést akart tenni a Csepeli Rendőrkapitányságon, ám ennek semmi nyoma a rendőrség nyilvántartásában. Egy név és arc nélkül nyilatkozó rendőr szerint Takács hoszszan, négyszemközt tárgyalt a kapitánnyal, majd elment. A riportban a már menesztett kapitány, Császár Mihály tagadta ezt. Azt mondta, szóba se került semmiféle feljelentés. A keddi Blikk azonban megszellőztette azt a jegyzőkönyvet, amely Császárnak az eset után az életvédelmi nyomozók előtt tett tanúvallomását rögzítette. Akkor beszélt a feljelentésről.Mi tehát az igazság? Kedden Császár Mihály ügyvédje irodájában adott interjút a Népszabadságnak. (tovább…)

Németh Szilárd az ATV Reggeli jam című műsorában

2010. március 31. szerda

Anti-Orbán Holding

2010. március 31. szerda

Gondola

Ha bekerül az országgyűlésbe egy erős Jobbik, az LMP és/vagy az MDF, akkor az azt jelenti, hogy a Fidesz elbúcsúzhat a kétharmadtól.

Még mielőtt bárki is a Fidesz elsöprő győzelmének hamis illúziójába ringatná magát, ismerkedjen meg néhány kőkemény ténnyel, melyek egészen más megvilágításba helyezhetik a közvélemény-kutatók steril körülmények között mintavételezett eredményeit. (tovább…)

Gázolás a Hév végállomásnál

2010. március 30. kedd

Csepel.info

Fotó: B.G.

Olvasónktól kapott információk szerint ma fél hat körül gázolás történt a csepeli Hév végállomásánál.

A képeket köszönjük. Aki esetleg bővebb információval rendelkezik, az írjon a fórumba.

Ellentmondások a volt csepeli rendőrkapitány nyilatkozataiban

2010. március 30. kedd

Pokoli.hu, TV2 Mokka

Egyre több az ellentmondás Császár Mihály – a csepeli kettős gyilkossággal kapcsolatos – nyilatkozataiban. Korábbi tanúvallomásában azt részletezi a volt rendőrségi vezető, hogy a feljelentéssel kapcsolatban pontosan miről is esett szó közte és a nap folyamán agyonlőtt Takács József között, máskor viszont azt nyilatkozta, hogy csak egy üveg borról és ultipartiról csevegtek, szó sem esett semmiféle feljelentésről, amiről ő nem is hallott.

Napok óta hangsúlyosan szerepel a médiában, hogy mi is történt azzal a bizonyos feljelentéssel. Csak emlékeztetőül: Takács József bement a Csepeli Rendőrkapitányság épületébe, hogy ott feljelentést tegyen a későbbi gyilkosság egyik gyanúsítottja? Deme Gábor ellen, több bűncselekmény miatt. Feljelentésén már hosszú ideje dolgozott, mindenkinek erről beszélt. A kapitányság épületében találkozott is az akkori kapitánnyal, Császár Mihállyal, a feljelentés azonban mégsem született meg. (tovább…)