2007. október havi archívum

Mindenszentek és Halottak Napja

2007. október 31. szerda

Forrás: Új Szó

 

 

Őszi temető

Több mint ezer évvel ezelőtt Szent Odilon, a clunyi apátság elöljárója arra kérte a bencés apátság szerzeteseit, hogy mindszentek másnapján “imádkozzanak különös buzgósággal az elhunytakért”.

BKV menetrend-változások
Temetők nyitvatartása

(tovább…)

A nap képe, a nap linkje

2007. október 30. kedd

Csepel-Pesterzsébet járat

1912-től 1978-ig működött a Csepel-Pesterzsébet járat. Erről szól a következő honlap, sok érdekes fényképpel, itt.

Mindenszentek és Halottak Napja – BKV menetrend-változások

2007. október 30. kedd

Forrás: BKV

 

Temető

Az eddigi évek tapasztalatait figyelembe véve a BKV Zrt. idén is igyekszik magas szinten kiszolgálni a fővárosi temetőkbe közösségi közlekedési járművekkel ellátogatók igényeit. A megnövekvő temetői forgalom miatt több járat már október 28-án (vasárnap) is sűrítve közlekedik, illetve a Mindenszentek ünnepét megelőző vasárnap, valamint november 1-jén és 2-án különjáratokkal is el lehet jutni a temetőkbe.

(tovább…)

Percek alatt meglett az autótolvaj

2007. október 29. hétfő

Forrás: HVG.hu

 

Bilincs

Bravúros gyorsasággal, három perc alatt fogtak el a csepeli rendőrök egy autótolvajt a hétvégén. A tettes egy Mazda sportkocsit nézett ki magának. A jármű tulajdonosa, egy nő még látta, amint a tolvaj beül a járműbe és elhajt vele. Az asszony azonnal jelentette az esetet a rendőrség ügyeletére, ahol elrendelték a Mazda körözését. A kerületi járőrök pedig lezárták a Csepelről kivezető utakat. A gyors intézkedés meghozta az eredményt: három perc múlva elkapták a sportautót meglovasító férfit, aki jelenleg a rendőrség vendégszeretetét élvezi.

Eredményes hétvégét zártak a csepeli sportolók

2007. október 28. vasárnap

Forrás: islander73, kép: 3131erno

Röpis lányok

Az október 28-i mérkőzések eredménye:

férfi labdarúgás: Csepel FC – Móri SE 1 – 1 (0 – 1)

női labdarúgás: Pálhalma – Csepel FC 2 – 7

férfi röplabda: Szolnok – Csepel 2 – 3

női röplabda: Csepeli RC – Emericus 3 – 0 (10, 11, 9)

Bővebb beszámoló a Csepel Islanders oldalán.

Kevesebb éjszakai röpködést ígérnek

2007. október 28. vasárnap

Forrás: Index.hu

Csepel felett az ég

Kép: Csepel.info

Lotz Károly 2007. április 1-jén lett a légiforgalmat irányító HungaroControl elnöke. Májusban a cég már a repülők Csepel fölé tereléséről döntött, nyáron pedig Lotzék el is adták csepeli házukat. A kiváló kerületi kapcsolatokkal rendelkező politikus – Polinszky Tibor főépítész szerint – senkivel sem egyeztetett a döntés előtt. Podolák György és Avarkeszi Dezső csepeli parlamenti képviselők nemmel szavaztak a probléma rendezésének még a napirendre vételéről is, az önkormányzat ülésén pedig a csepeli MSZP szavazta le Németh Szilárd hasonló javaslatát. Az Index most ismét cikket írt a légiforgalomról, melyet az alábbiakban közlünk.

(tovább…)

Mindenszentek és Halottak Napja a budapesti temetőkben

2007. október 28. vasárnap

Forrás: Budapesti Temetkezési Intézet Zrt.

 

Temető

November első napjainak estéin a budapesti temetők megtelnek a mécsesek fényével. Az ünnep, mint miden évben, várhatóan idén is nagy tömegeket mozgat majd meg a főváros tizennégy temetőjében. A Budapesti Temetkezési Intézet szeretne mindent megtenni azért, hogy a temetőkbe látogatók Mindenszentekkor és Halottak Napján az összes kegyeleti helyszínen zavartalanul, az ünnep csendes méltóságát megőrizve emlékezhessenek meg elhunyt szeretteikről.

(tovább…)

Csepel SC – Móri SE bajnoki mérkőzés lesz vasárnap

2007. október 27. szombat

Forrás: 3131erno

csepel sc

Október 28-án, vasárnap 13:30-kor kezdődik a Csepel SC – Móri SE bajnoki mérkőzés, melyre minden csepeli sportszeretőt szeretettel várnak. Csak egy dologra kell ügyelni: holnap átállunk a téli időszámításra, így az ügyesebbek egy órával többet alhatnak, a kevésbé ügyesek pedig a kezdésnél egy órával hamarabb megérkezhetnek az izgalmasnak ígérkező mérkőzésre.

Meghúzzák és eltolják a 4-es metrót

2007. október 26. péntek

Forrás: Népszabadság

 

Metró

Mégiscsak 2011-ben utazhatunk a vonalon – Több kapcsolódó felszíni beruházást törölnek

A 4-es metró 2010 végére csak “technikailag” lesz kész, utasokat 2011 közepétől szállíthat. Egy újabb pénzügyi tartalék képzése érdekében 18 milliárd forint értékben elhagynak több kapcsolódó beruházást, többek között a Thököly út felújítását.

(tovább…)

Letarolták a járdaszigetet a Széchenyi utcánál

2007. október 25. csütörtök

Forrás: 3131erno

Törészúzás

Letarolták hajnalban a Széchenyi utca végén álló járdaszigetet – számolt be 3131erno az Index Csepel fórumán. A nyomokból ítélve az éjszakai-hajnali ámokfutónak egy Volkswagennel sikerült ripityára törni a járdaszigeten álló közlekedési táblákat.

Ötödjére is nem a Csepel SC-re

2007. október 24. szerda

Csepel.info

 

Csepel SC

A Csepel SC stadionvilágításának bontási terve ismét arról győzték meg a sportolókat és sportbarátokat, hogy a létesítmény ingatlanjainak lepusztítása tervszerűen és egyre erőteljesebben folyik – állítja Németh Szilárd sporttanácsnok. A sporttanácsnok ezért ismételten benyújtotta a Csepel SC jövőjének megmentésére irányuló előterjesztését, melyet ismételten leszavazott az MSZP és az SZDSZ.

(tovább…)

A Munkásőrséget védik Csepelen (frissítve)

2007. október 24. szerda

Csepel.info

visszatértek

Visszatérnek?

Egy nappal az 56’-os Forradalom és Szabadságharc évfordulója után a csepeli MSZP és SZDSZ megakadályozta, hogy a kádári erőszakszervezetről 2005-ben elnevezett Munkásőr utcát a Fidesz-KDNP frakció javaslatára átnevezzék. Az MSZP vezetői korábban félreértésekre és szájhagyományra hivatkoztak az utcanévvel kapcsolatban, most ezzel ellentétben azt állítják, hogy a nevezett út helyén semmi sincs, ezért nevet adni sem kell neki.

(tovább…)

2011-re csúszhat a 4-es metró átadása

2007. október 24. szerda

Forrás: Népszabadság

 

Metró

Újabb fél évet csúszhat a 4-es metró építése; a legújabb elképzelések szerint a vonal a jelenlegi, 2010. végi átadási határideje 2011 közepére tolódna – értesült a Népszabadság. A lap szerint a Városháza az újabb késést biztonsági okokkal magyarázná, nevezetesen azzal, hogy a nagyközönség érdekében megtoldják a próbaüzem idejét.

(tovább…)

Csepelen házmester a világklasszis gitáros

2007. október 24. szerda

FigyelőNet

 

Barbaro

A Barbaro szerdán mutatja be a harmadik, 13 év hallgatás után elkészült albumát. A zenekar gitárosa egy világklasszis: kétnyakú gitárján „zongorázva” álmodja újra a régió népzenéjét. Cziránku Sándor házmesterkedésből tartja el családját.

(tovább…)

Csepeli RC – Dág KSE 3-2 (24, -24, -19, 23, 13)

2007. október 23. kedd

Forrás: Csepel Islanders

 

Röplabda

Óriási izgalmak közepette, ismét 5 játszmás mérkőzésen tartotta itthon a két pontot a csepeli röplabdacsapat az NB I kiemelt csoportjában! Az öt játszmából négy szoros küzdelemben dőlt csak el, az utolsó, rövidített szettben is végig a Dág vezetett. A mieink renkívüli küzdeni akarásról és lelki erőről téve tanubizonyságot, többször is fel tudtak állni, és megfordítani az eredményt, sőt a mindent eldöntő, végső játszma utolsó labdameneteiben is ők bírták jobban idegekkel. Nem csoda, hogy a másfél órás feszültség után extázisban ünnepelte a csapatot a lelátó népe! Október 28-án, vasárnap a röplabdás lányok is bemutatkoznak a hazai közönségnek. Szurkolói kérésre az eredeti időponthoz képest később, a Csepel-Mór focimeccs után, 17.00 órakor kezdik a mérkőzésüket.