‘Egészségügy’ kategória archívum

Április 27-én bőr- és szájüregi rákszűrést végeznek Csepelen

2019. április 4. csütörtök

csepel.hu

csepel.hu

A Duna fővárosi szakaszán is lesz mentőhajó

2019. március 29. péntek

M1, Ma.hu

Hamarosan már nemcsak a Balatonon, hanem a Duna fővárosi szakaszán is segíti mentőhajó a bajba jutott embereket – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni Híradójában.

A speciális hajó a tervek szerint pünkösdkor áll majd szolgálatba a Szentendrei-sziget és a Csepel-sziget között. A mentőhajón reflektorok is vannak az éjszaki mentéshez és akár 80 kilométer/órás sebességre is képes – hangzott el. (tovább…)

Elsősegély tanfolyam a csepeli óvodáknak

2019. március 20. szerda

A szervezők a pedagógusok mellett a teljes alkalmazotti kört is bevonták a kurzusba

Csepeli Hírmondó/Facebook

Háromnapos elsősegély tanfolyam indult március 11-13. között a csepeli tagóvodák számára. A résztvevők 20 fős kiscsoportokban sajátíthatják el az újraélesztés technikáit. A programnak a Bóbita Tagóvoda ad otthont. A kurzust az Országos Mentőszolgálat dolgozói Kiss Dezső és Major János tartják. A szakemberek elsősorban a mellkas kompresszió és a félautomata defibrillátor alkalmazásával ismertetik meg a jelenlévőket.

Az elsősegélynyújtó tanfolyamot a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda vezetősége kezdeményezte az önkormányzat felé – tájékoztatta lapunkat Hirholczné Faragó Tünde intézményvezető. „Ebben a nevelési évben sajnos kétszer is előfordult, hogy kollégánk rosszul lett, életük a jelenlévők hozzáértésén, lélekjelenlétén múlt. Ekkor merült fel a gondolat, hogy hasznos lenne egy olyan elsősegélynyújtó képzést szervezni, ahol bemutatják a gyermek és felnőtt újraélesztés alapjait, megismertetik a résztvevőkkel a félautomata defibrillátor alkalmazását. A legfőbb cél, hogy vészhelyzetben segítséget tudjunk nyújtani, késleltessük az esetleges állapotromlást, megelőzzük a nagyobb bajt” – hangsúlyozta Hirholczné Faragó Tünde. (tovább…)

A héten indul a mammográfiai szűrés

2019. március 13. szerda

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

2019. március 13. és április 10. között mammográfiás szűrővizsgálat lesz a kerületben. A XXI. kerületben lakó, 45-65 év közötti asszonyok, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak a mammográfiás szűrővizsgálatra.

A vizsgálat helye és ideje:
MaMMa Eü. Zrt. Mobil Állomás
XXI. ker. Görgey A. tér, Szakrendelő mellett
tel.: +36 (30) 257-2836.
2019. március 13. – április 10.

A vizsgálat díjmentes. Az idejében felismert melldaganat gyógyítható! A lehetőség adott, éljen vele!

csepel.info

Mentőhelikopter szállt le a Görgey Artúr térre

2019. március 12. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Sztrókot kapott egy autó vezetője Csepelen a Görgey Artúr téren a Plaza parkolóban kedden délelőtt. Ebből kifolyólag mentőhelikopter érkezett a beteghez – értesítette lapunkat Mr.Gabee.

Információink szerint a beteghez elsőként a Csepeli Orvosi Ügyelet érkezett, akik azonnal értesítették a mentőszolgálatot. A 60 év körüli férfit végül nem a helikopter vitte el, hanem a 83 as csepeli mentő, mert az állapota annyit javult az ellátás során, hogy már a saját lábán szált be a kocsiba. Az ügyelet és a helikopter fantasztikus munkát végzett. (tovább…)

Felújítás miatt, ideiglenesen elköltöznek orvosi rendelők

2019. január 25. péntek

Csepel.hu

Tisztelt Betegek!

A csepeli önkormányzat döntése értelmében a külső energetikai beruházást követően önkormányzati forrásból sor kerül a a Táncsics Mihály úti és a Csikó sétányi rendelők belső környezetének felújítására is. (tovább…)

A csepeliekkel közösen döntünk a jövőnkről

2019. január 17. csütörtök

Csepel.hu

2019 fontos év, hiszen két választásra is sor kerül. Májusban arról fogunk dönteni, hogy kik képviseljék hazánkat az Európai Unióban. Azok, akik a migrációt elutasítják és a magyar nemzet megmaradását szorgalmazzák, vagy azok, akik támogatói a migrációnak. Ősszel pedig Csepel jövőjéről fogunk dönteni.

De itt nem csak az a kérdés, hogy a Főváros és a Kormány támogatásával tovább mehetünk-e a megkezdett úton, tovább fejlődhet-e a kerület, hanem arról is döntünk, hogy akarjuk-e, hogy Csepelt egy kísérleti kerületté alakítsák azok, akik szerint a migránsokat be kell fogadnunk. Ez lesz az önkormányzati választás igazi tétje – mondta el lapunknak Borbély Lénárd polgármester.

(tovább…)

Ilyenek lesznek a budapesti szuperkórházak

2019. január 7. hétfő

Mandiner

Tágas és világos belső terek, egy- és kétágyas kórtermek, valamint a jelenleginél sokkal jobb munkakörülmények jellemzik majd a három leendő fővárosi szuperkórházat.

Fontos mérföldkőhöz érkeztek a fővárosi centrumkórházi beruházások tavaly decemberben, amikor kihirdették a tervpályázatok eredményét. Az első kapavágásokig azonban még komoly munka van hátra. (tovább…)

Fejlesztések, fizetésemelések a mentősöknél

2018. december 29. szombat

888

Legutóbb most decemberben kaptak a csepeli mentősök egy több mint négymillió forint értékű, életmentő mellkas-komprimáló eszközt

Nem csak a csepeli mentőállomás gazdagodott korszerű felszerelésekkel az elmúlt években. A fejlesztések országos szinten is jelentősek voltak, a mentősök fizetése pedig szintén kiemelkedően emelkedett – derül ki a Rétvári Bencével készült interjúból.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) parlamenti államtitkára szerint 2010 óta a mentőorvosok bruttó átlagfizetése több mint kétszeresére, a mentőtiszteké csaknem kétszeresére, a mentőápolóké szintén kétszeresére, a gépkocsivezetőké bő másfélszeresére nőtt. (tovább…)

Képmentő: a csepeli mentőállomás és kacifántos története

2018. december 3. hétfő

Csepel.info

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A csepeli mentőállomás épülete évtizedekig állt a Táncsics Mihály úton. Sok ezer csepeli és környékbeli beteghez, sürgősségi esethez indultak innen az életmentők. Egy idő után már botrányos körülmények közül.

A rendszerváltás utáni állapotokat jellemzi, hogy az épület egy oktatási intézmény magántulajdonába került. Bár az oktatási intézménynek nyilvánvalóan nem tartozott a feladatai közé az állomás rendben tartása, a fenntartást innentől sem a mentőszolgálat, sem a kerület korabeli vezetése nem érezte magáénak. Az ezredfordulóra ráadásul az állomás már egyáltalán nem felelt meg a modern feltételeknek, helyiségei pedig beáztak, bepenészedtek. (tovább…)