‘Egészségügy’ kategória archívum

Véradás a csepeli Curvesben

2017. április 26. szerda

Csepel.info, Mr.Gabee

veradas

Az alábbiakban a Curves Csepel szerkesztőségünkhöz eljuttatott levelét közöljük:

Április 27-én, csütörtökön 14:00 és 18:00 között a Vöröskereszt közreműködésével a Csepeli Női Sportegyesület véradást szervez a Curves Csepel női edzőteremben. A Csepeli Női Sportegyesület, rövidített nevén CSINI SE már több mint nyolc éve működik a II. Rákóczi Ferenc út 69-es szám alatt, a Szent Imre tér közelében. Küldetésük, hogy megmozgassanak minden korosztályt, és kikapcsolódást nyújtsanak az elfoglalt családanyák, dolgozó nők és sokunokás nagymamák számára.

(tovább…)

Csütörtökön véradás lesz a Curvesben

2017. április 23. vasárnap

Curves, Csepel.info, Mr.Gabee

veradas

Az alábbiakban a csepeli Curves szerkesztőségünkhöz eljuttatott felhívását olvashatják.

Április 27-én, csütörtökön 14:00 és 18:00 között a Vöröskereszt közreműködésével a Csepeli Női Sportegyesület véradást szervez a Curves Csepel női edzőteremben. A Csepeli Női Sportegyesület, rövidített nevén CSINI SE már több mint nyolc éve működik a II. Rákóczi Ferenc út 69-es szám alatt, a Szent Imre tér közelében.Küldetésük, hogy megmozgassanak minden korosztályt, és kikapcsolódást nyújtsanak az elfoglalt családanyák, dolgozó nők és sokunokás nagymamák számára. (tovább…)

Szociális vásárt rendez a Csepeli Vöröskereszt

2017. április 10. hétfő

Csepeli Vöröskereszt, Csepel.info, Mr. Gabeeszoc-vasar-2017-04-12

Egészségnap a Dél- Pesti Kórházban

2017. március 23. csütörtök

Dél-Pesti Kórház, Mr:Gabee, Csepel.info

dp_egnap_2017_tavasz_a4

Március 25.: Ismét ingyenes egészségnap a Dél-pesti Kórházban

2017. március 22. szerda

Facebook/ Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

jahnf-ferenc-egeszsegnap-2017-03-25

Kattintson a képre az olvasható méretű felhíváshoz!

Egészségnapot tartanak március 25-én a Jáhn Ferenc Dél-pesti Kórházban. Alábbiakban az intézmény felhívását változtatás nélkül tesszük közzé.

Nincs ideje sorban állni hétköznap a szakrendeléseken? Nincs beutalója vizsgálatokra? Rég volt tüdőszűrésen? Régóta készül csontsűrűség vizsgálatra? Használja ki az általunk nyújtott lehetőségeket és jöjjön el Egészségnapunkra!

A kórház ingyenesen, beutaló és előjegyzési időpont nélkül, kötetlenebb formában elvégzendő szűrővizsgálatokra invitálja Önt és családját. (tovább…)

Egészségnap a Dél- Pesti Kórházban

2017. március 19. vasárnap

Dél-Pesti Kórház, Mr:Gabee, Csepel.info

dp_egnap_2017_tavasz_a4

Zajlik a Dél-pesti Kórház nővérszálló épületének korszerűsítése

2017. március 15. szerda

Facebook/Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Csepel.info

2017-03-jahn-ferenc-korhaz-noverszallo-energetikai-korszerusitese

Félidejéhez érkezett a Dél-pesti Kórház nővérszálló épületének energetikai korszerűsítése. A külső nyílászárók cseréje, valamint a hőszigetelés 50 %-os hatékonyságnövekedést fog eredményezni az energiafelhasználás terén.

Mindez éves szinten akár 5 millió forintos megtakarítást is jelenthet az intézmény rezsi költségeiben, amit további fejlesztésekre fordítanak majd. (tovább…)

Véradás lesz pénteken a Csepel Plázában

2017. március 8. szerda

veradas.hu

Véradás a polgármesteri hivatalban

2017. március 10-én (pénteken) 14:00 és 18.00 óra között a Csepel Plázában lesz véradás.

Ki lehet véradó? Ide kattintva elolvashatják.

Tilos a kullancsokat irtani – egy magyar találmány segíthet

2017. március 6. hétfő

Inforadio

Forrás: Wikipedia/Richard Bartz

Már most ajánlatos vigyáznia annak, aki huzamosan a szabadban tartózkodik, mert rengeteg a kullancs. Az Európai Unió egy teljesen érthetetlen szabályozása miatt a kullancsokat évek óta tilos irtani. Remény viszont van rá, hogy egy magyar találmánynak köszönhetően idén már meg lehet fékezni a veszélyes állatok szaporodását.

A kullancsok aktivitása a téli hónapokban megszűnik, de elég egy-két nap jó idő, és máris tömegével jelennek meg ezek a vérszívók. Legalább 10, de van olyan terület, ahol 40 százalékuk fertőzött egy olyan betegség – a Lyme-kór – baktériumával, amely ellen az ember nem tud védekezni, évekig lappanghat, és az egész szervezetet képes megtámadni. Jellegzetes bőrgyulladást, makacs lázas állapotot, influenzához hasonló vagy ízületi fájdalommal járó tüneteket okozhat. A kullancsok kisebb része egy olyan betegség vírusát terjeszti – az agyhártyagyulladásét –, amely ellen a népesség nagy része nincs beoltva. Ezeken kívül bakteriális fertőzéseket és tibolát is el lehet kapni tőlük, ami nyirokcsomó-gyulladást okoz. Kullancsból pedig egyre több van, ezért érdemes odafigyelni a védekezésre – írja a Világgazdaság. (tovább…)

Egészségpatika nyílt a Csepel Plazaban

2017. március 4. szombat

Csepel.info, Mr.Gabee, Elixir

elixir nevtelen

Mr.Gabee információi szerint 2017. március 3-án nyitotta meg kapuit a Csepel Plaza első emeletén az Elixír Egészségpatika.

Facebook oldalának információi szerint BioTechUSA termékeken kívül megtalálható még különféle étrendkiegészítők, vitaminok, láz- és fájdalomcsillapítók, teák, szépségápolás, kozmetikumok, fogyókúrás és megfázás elleni készítmények, baba-mama termékek és nem utolsó sorban reform élelmiszerek

Sikeres újraélesztés történt Szenteste

2017. február 26. vasárnap

OMSZ, Csepel.info, MrGabee

Az Országos Mentőszolgálat facebook oldalán olvasható, hogy 2016. december 24-én este a csepeli illetőségű Varga Vanda mentésirányító telefonos támogatásával a családtagjai kezdték meg annak az idős férfinek újraélesztését, akit végül a csepeli esetkocsi gyors és szakszerű segítségével sikerült megmenteni.

Laci bácsi és családja a napokban személyesen mondott köszönetet az életmentőknek. Bajtársainknak gratulálunk, Laci bácsinak pedig jó egészséget kívánunk!

Vért adna? Megmutatjuk a véradó helyszíneket

2017. február 26. vasárnap

Csepel.info, Mr.Gabee

Összegyűjtöttük azokat a Csepel és vonzáskörzetében található helyszíneket, ahol véradást szerveznek az előttünk álló héten. Az alábbi lista a veradas.hu oldal segítségével készült:

2017. február 28. 10:00 – 15:00 SOTE NET 1089 Budapest Nagyvárad tér 4
2017. február 28. 10:00 – 13:00 Eötvös L.
Szakközépiskola
1204 Budapest
Török F. u. 89
2017. február 28. 14:00 – 17:00 Csili Művelődési
Központ
1201 Budapest
Nagy Győri István u. 4-6
2017. március 2. 15:00 – 18:30 XIX. Szabó Ervin
Könyvtár
1191 Budapest
Üllői út 255
Minden hétköznap 8.00-14.00 Délpesti Területi
Vérellátó
1204 Budapest,
Köves u. 2.

Pénteken véradás lesz Lurdy Házban

2017. február 22. szerda

veradas.hu

Véradás a polgármesteri hivatalban

2017. február 24-én 13:30 és 17.00 óra között a Lurdy Házban található moziban (1097 Budapest Könyves Kálmán krt. 12-14.) lesz véradás.

Ki lehet véradó? Ide kattintva elolvashatják.

Elkészültek a Csepeli Mentőalapítvány pólói

2017. február 22. szerda

Csepel.info, Mr. Gabee

A Csepeli Mentőalapítvány Facebook oldalának információi szerint elkészültek és átadásra kerültek új pólóik, melyeket a XXI. Kerület – Csepel Önkormányzata által tavaly decemberben megszavazott, vissza nem térítendő támogatásból vásárolt alapítványuk bajtársaik számára.

A több, mint 110 db póló és a hozzájuk tartózó felvarrók elkészítésében a Promix Zrt. segített.

Hattyúk hullottak el a Kis-Duna parton

2017. február 10. péntek

Csepel.info

haldoklohattyu

Hét hattyú tetemét fedezte fel a csepeli Kis-Duna parton a Fióka és madármentés Facebook-csoport, egyet videóra is vettek, mielőtt elpusztult. A csoport szerint a hattyúk influenza miatt pusztultak el, de ha csak hattyúk pusztulnak, más madarak nem, más is lehet az ok.

A Facebook-csoport határozottan madárinfluenzára gyanakszik, ami az elmúlt hetekben rendkívül nagy károkat okozott az országban a baromfitelepeken is. Viszont madárinfluenzával nem magyarázható, ha csak hattyúk pusztulnak el (a kisebb madarak tetemeit ugyanakkor nem mindig olyan könnyű észrevenni). A csepeli Kis-Duna parton sokan etetik a madarakat. Emiatt hatalmas tömegben vannak jelen. Madárinfluenza esetén önmagában a tömeges és egymáshoz közeli jelenlét katasztrófát okozna – de nem egyetlen madárfajon belül, hanem az összesnél. Ezért riasztó a felfedezés, miközben elgondolkoztató, miért csak egy fajnál van elhullás. Az ugyanis köztudott, hogy a hattyúk a legerősebbek és legagresszívabbak az etetésnél. Így előfordulhat az is – volt már rá példa -, hogy valaki szándékosan mérgezte meg őket. A videóra vett állatnál idegrendszeri zavart lehet látni, amit a kacsáknál szokott okozni a betegség, és ami mérgezés tünete szintén lehet. A Facebook-csoport tagjai sem beteg vagy elhullott kacsát, sem szárcsát vagy sirályt nem láttak. (tovább…)