‘Egészségügy’ kategória archívum

Most már valóban itt a tavaszi idő

2023. március 19. vasárnap

Koponyeg.hu

A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.

A sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni. Vasárnap délután 16 fok körül alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél megélénkül.
(tovább…)

A 24 órás orvosi ügyelet fenntartása marad Csepelen

2023. március 12. vasárnap

Csepel.hu

„Marad az ügyelet, úgy, ahogy eddig, éves szinten azonban ötvenmillió forinttal kerül többe az ellátás. Az áremelkedésben nagy szerepet játszik az üzemanyagárak nagyfokú drágulása és a bérek emelkedése” – mondta el lapunknak dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója, hozzátéve: az ügyelet nem a Tóth Ilona szakrendelő ellátási területéhez tartozik.

„Az ügyeletet érintő panasszal a betegjogi képviselőhöz, illetve az Inter-Ambulance Zrt. vezetőségéhez lehet fordulni” ‒ hangsúlyozta a főigazgató. Kiemelte, az ellátással kapcsolatos problémákat elsősorban létszámhiány okozza.
(tovább…)

Egészségügyi szűrő és felvilágosító nap Csillagtelepen

2023. március 8. szerda

Csepel.hu

Felnőtt szemészet a kerületben

2023. január 24. kedd

Csepeli Hírmondó/Facebook

Idén januárjától a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat (TIESZ) saját szervezésű szemészeti rendelést indított, ahol két szakorvos, dr. Bencze Marietta és dr. Borbándy Ágnes várja a pácienseket. A Vénusz utca 2. szám alatt pedig Csillagtelepi Szemészeti Szolgáltató Kft. szervezésében dr. Nagy Zsuzsanna és dr. Szalay Edit szemész tart rendelést.

„Fokozatosan bővítjük a rendelési időnket, márciustól pedig egy új doktornő is csatlakozik a TIESZ szemészeti ellátásához, ő heti 9 órában dolgozik majd” – tájékoztatta lapunknak dr. Dobák András főigazgató. (tovább…)

Pályázati felhívás háziorvosi praxis betöltésére

2023. január 16. hétfő

Csepel.hu

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata pályázatot hirdet a területi ellátási kötelezettséggel működő, az egészségügyi alapellátás körzeteinek megállapításáról szóló 12/2019. (VII.03.) önkormányzati rendelet 1. számú mellékletében meghatározott 14. számú háziorvosi körzetben, vállalkozási formában, határozatlan időre szóló feladat-ellátási szerződés keretében vagy helyettesítés útján történő felnőtt háziorvosi feladatok ellátásra.

A háziorvosi rendelő címe:

Budapest, 1215 Budapest, Táncsics Mihály utca 10-12.
(tovább…)

Véradás Csepelen

2022. november 21. hétfő

Csepel.info

November 22-én, kedden 12:00 és 18:00 között véradást tartanak a Csepel Plazában, a Vöröskereszt szervezésében.

A szervezők kérik, hogy a véradók hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat, és TAJ kártyájukat.
(tovább…)

Százmilliós fejlesztések a kerületi egészségügyben

2022. november 14. hétfő

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat kiemelten kezeli a kerületi egészségügyi intézmények fejlesztését.

Az Egészséges Budapest Program mintegy 3,5 milliárd forintot jelent Csepelnek. Az összegből a napokban fogorvosi eszközöket, berendezéseket vásároltak és helyeznek folyamatosan üzembe.

(tovább…)

Költözik a tüdőgondozó, változások a fogászati szakrendelésben

2022. október 21. péntek

Csepel.hu

Dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója beszámolt lapunknak néhány változásról. E szerint a tüdőgondozó november 2-ától a Csikó sétányon lévő rendelőbe költözik.

„Az áthelyezésre egyrészt az épület korszerűtlen fűtése miatt kerül sor, mely jelenlegi számítások szerint hatvanmillió forintos kiadással járna, másrészt pedig a jövő tavasztól ‒ az Egészséges Budapest Program keretében ‒ induló felújítások is indokolják ‒ mondta el dr. Dobák András. – A Kiss János altábornagy utcai rendelő bezárásával a vérvétel helyszíne is változik. A páciensek a Tóth Ilona szakrendelő mellett novembertől a Szent István úti háziorvosi rendelőben vehetik igénybe a laborvizsgálatokat, a már megszokott időpontokban. Vérvétel hétfőn, szerdán és pénteken 7 és 10 óra között lesz” ‒ tette hozzá a főigazgató. (tovább…)

Fogjunk össze újra! – interjú Borbély Lénárd polgármesterrel az elmúlt három évről, a kerület előtt álló feladatokról

2022. október 19. szerda

Csepel.hu

Október 13-án volt három éve, hogy újrázott az önkormányzati választáson Borbély Lénárd csepeli polgármester, megkezdve ezzel a második ciklusát.

A kerület első emberét kérdeztük az elmúlt időszak jelentősebb fejlesztéseiről, beruházásairól, a Csepelt érintő legfontosabb történésekről, különösen a járvány és az energiaválság okozta problémákról. (tovább…)

Véradás Csepelen

2022. október 10. hétfő

Csepel.info

Október 14-én, pénteken 11:00 és 18:00 között véradást tartanak a Csepel Plazában, a Vöröskereszt szervezésében.

A szervezők kérik, hogy a véradók hozzák magukkal személyi igazolványukat, lakcímkártyájukat, és TAJ kártyájukat.

(tovább…)