‘Egészségügy’ kategória archívum

Két éve, hogy újrázott Borbély Lénárd polgármester az önkormányzati választáson

2021. október 13. szerda

Csepel.hu

Csepel első embere a közösségi oldalán emlékezett meg az évfordulóról és számolt be az eddig elért eredményekről. Ahogy fogalmazott, nehéz időszakon van túl az önkormányzat.

„A koronavírus-járvány sok dolgot felülírt, a fejlesztéseket tekintve azonban nem álltunk le.” – írja. Folytatták az útépítéseket, eddig 37 utcaszakaszon 13 és fél kilométer utat építettek, megépült a Görgey iskola helyén egy új park. A Csepeli Gyermeksziget Program keretében megépítették a Napközis tábort, továbbá elindult a nagyszabású iskolafejlesztési program. 2020-ban a Herman Ottó Általános Iskolát, idén pedig a Mátyás Király Általános Iskolát újították fel kívül-belül. A Széchenyi iskola teljes tetejét is ujjá kellett építeni a viharkár után.

 

(tovább…)

Nem érdemes várni a harmadik oltással

2021. szeptember 22. szerda

Csepel.hu

Lassabb, elhúzódó lehet a koronavírus-járvány negyedik hulláma, és elsősorban az oltatlanokat érinti majd – hívták fel a figyelmet szakemberek. A delta variáns az eredeti, vuhanitól eltérő tünetekkel jelentkezhet és sokkal fertőzőképesebb.

„Nem érdemes várni a harmadik oltással, akinek letelt a négy hónap kérje a vakcinát. Elsősorban az idős, krónikus betegeknek ajánlott a harmadik vakcina, de azok számára is fontos a regisztráció, akik sok emberrel találkoznak, tömegközlekedési eszközön utaznak” ‒ hangsúlyozta dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója. (tovább…)

Újra közösen Csepelért

2021. szeptember 22. szerda

Csepel.hu

A koronavírus-járvány az elmúlt évben nem tette lehetővé, most viszont ismét tartalmas találkozóra került sor a Közösen Csepelért Lokálpatrióta Egyesület tagjai és Borbély Lénárd csepeli polgármester között.

Az egyesületben olyan illusztris neveket találunk, mint Csurgay Árpád és Sára Ernő akadémikusok, Mészáros László tanár, dr. Filip Tamás közjegyző, Versics Judit és Klinghammer István akadémikus, professzor. A baráti beszélgetés során felvetődött a koronavírus-járvány kérdése, a Kis-Duna-part ügye, a közbiztonság, valamint a fizetős parkolás témája is. (tovább…)

Falfestés a járvány frontvonalában dolgozókért

2021. szeptember 20. hétfő

csepel.hu

Budapest egyik legnagyobb kültéri falfestését adták a csepeli Kossuth Lajos utca 88. szám alatti társasház tűzfalán szeptember 20-án, amellyel a koronavírus-járvány frontvonalában dolgozók helytállását köszönik meg. Az alkotást az irántuk érzett tisztelet jegyében a Nők Magyarországért Klub és a csepeli önkormányzat kezdeményezésére – a Szerencsejáték Service Kft. támogatásával – hozták létre. A falfestés mintegy 500 négyzetméteres. Az átadáson beszédet mondott Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, a Nők Magyarországért Klub alapító tagja és Borbély Lénárd polgármester.

(tovább…)

Két éve adták át a megújult Táncsics Mihály utcai rendelőt

2021. szeptember 3. péntek

Csepel.info

A két évvel ezelőtt átadott rendelőről itt nézhetik meg a képeket

A kívül-belül megújult Táncsics Mihály utcai háziorvosi rendelő felújításához a csepeli önkormányzat 156 millió forinttal járult hozzá, a beruházás összköltsége 180 millió forint volt. És ez csak egy a csepeli rendelő-felújítások és egészségügyi fejlesztések között, melyek az elmúlt tíz évben történtek.

A csepeli egészségügyben 2010 óta megújult a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi rendelője, amely sok év várakozás után légkondicionálást, új orvosi eszközöket és teljes átfestést kapott. A Táncsics Mihály utcai rendelővel egy időben felújították a Csikó sétány háziorvosi rendelőjét, de 2017-ben megújult a hetven évig (!) változatlan állapotban hagyott, teljesen lepusztult csepeli tüdőgondozó épülete is.

(tovább…)

Újra a kerületben a Covid-szűrőbusz

2021. augusztus 31. kedd

Csepel.hu

Információink szerint ma reggeltől újra igénybe lehet venni a Csepeli Piacnál a Covid-szűrőbusz szolgáltatását.

A busz egyelőre keddenként és csütörtökönként, reggel 9.00 órától délután 16.00 óráig áll a lakosok rendelkezésére. (tovább…)

500 négyzetméteres falfestéssel mondanak köszönetet a koronavírus-járvány elleni védekezésben résztvevőknek Csepelen

2021. augusztus 26. csütörtök

Csepel.hu

Közös közleményt adott ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, a Nők Magyarországért Klub alapító tagja, valamint Borbély Lénárd, Csepel polgármestere.

Nem lehetünk elég hálásak azoknak, akik a koronavírus világjárvány elleni védekezés frontvonalában küzdenek – szól a közlemény eleje. „Ők azok, akik a pandémiás helyzet alatt szolidaritásból, emberségből és szolgálatból példát mutatva végezték és szükség esetén végzik alázatosan munkájukat, feladatukat”.
(tovább…)

Augusztustól lehetőség van a harmadik oltásra is

2021. július 29. csütörtök

csepel.hu

A kormány döntése alapján augusztus 1-jétől igényelhető a koronavírus elleni harmadik oltás. Azok jelentkezhetnek harmadik oltásra, akik már megkapták mindkét vakcinájukat (Janssen esetén egyet), betöltötték a 18. életévüket és a második oltás beadásától számítva eltelt négy hónap. A harmadik oltásra az EESZT online időpontfoglaló rendszerén keresztül lehet majd regisztrálni. A harmadik körös oltásokba azon fővárosi intézmények kapcsolódnak be, amelyek jelenleg is részt vesznek az oltások lebonyolításában. A felajánlott időpontok gyors telítődése esetén további intézmények is bevonhatók a programba.

(tovább…)

Milyen oltást kaptál? Ezt kaphatod harmadiknak!

2021. július 28. szerda

Csepel.info

Világszerte arra készülnek az egészségügyben, hogy a koronavírus negyedik hulláma ellen bevessék a harmadik oltást. A vírus új variánsai képesek megbetegíteni az oltottakat, de szerencsére ők könnyen átesnek a fertőzésen. Akik viszont nem kaptak még oltást, azoknak veszélyben van az életük.

Müller Cecília háziorvosoknak kiküldött leveléből derült ki, harmadikként kit milyen vakcinával lehet beoltani:

(tovább…)

Oltásért könyörögnek a halálos ágyukon az oltatlanok

2021. július 24. szombat

Life.hu

Az elmúlt hat hónapban a koronavírus halálos áldozatainak 99 százaléka a beoltatlan emberek közül került ki az Egyesült Államokban. Egy orvos felkavaró beszámolója szerint sokan a halálos ágyukon könyörögnek a vakcináért, de akkor már túl késő.

Akik nem akartak vakcinát – Egy Covid-osztályos orvos megrázó beszámolója:  (tovább…)