‘Egészségügy’ kategória archívum

Megújult a Csepeli Orvosi Ügyelet facebook oldala

2017. január 21. szombat

Csepel.info, Mr.Gabee

Megújult a Csepeli Orvosi Ügyelet hivatalos facebook oldala, mely az alábbi linken elérhető. 

Az oldal a https://www.facebook.com/pg/Csepelorvosiugyelet/ oldalon érhető el.

Szociális vásárt rendez a Magyar Vöröskereszt XXI. kerületi szervezete

2017. január 16. hétfő

CSepeli Vöröskereszt, Mr.Gabeeszoc-vasar-2017-01-18

Véradás a Csepel Plazában január 13-án

2017. január 12. csütörtök

Veradas.hu, Csepel.info, Mr.Gabee

veradas

2017. január 13-án (pénteken) véradás lesz a Csepel Plazában (1212 Budapest, II. Rákóczi Ferenc út 154-170.) 14.00 és 18.00 óra között. 

A regisztrációhoz szükséges: személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ szám.

Szerdán véradás lesz a Jedlikben

2017. január 4. szerda

Veradas.hu, Mr. Gabee, Csepel.info

Véradás a polgármesteri hivatalban

2017. január 4-én 15 és 19 óra között a Jedlik Ányos Gimnáziumban (1212 Budapest, Táncsics Mihály utca 92-98.) lesz véradás.

Ki lehet véradó? Ide kattintva elolvashatják.

Folytatódik az egészségügyi dolgozók béremelése

2017. január 3. kedd

Kormany.hu

De

2017-ben folytatódik az egészségügyi dolgozók béremelése: az ápolók bére 2019-re átlagosan 65%-kal, a szakorvosok és szakgyógyszerészek bére két év alatt 207 ezer forinttal emelkedik. Jelentős fejlesztések várhatóak a betegellátásban, és  több mint 50 milliárdos fejlesztés indul a budapesti és Pest megyei egészségügyi ellátórendszerben is. A polgári kormány 2010 óta folyamatosan pótolja az egészségügytől elvett pénzeket, az idei költségvetésben is 325 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, mint a baloldali kormányok utoljára benyújtott költségvetésében – áll a Kormány.hu oldalon megjelent közleményben.

A kormány az elmúlt években 300 milliárd forintot fordított az egészségügyi dolgozók bérfejlesztésére, idén pedig további 82 milliárd forintot fordít erre. (tovább…)

Megtöltöttük rendezvényekkel naptárunkat

2017. január 2. hétfő

Mr. Gabee

Ma ismét megtöltöttük rengeteg színes programmal oldalunk naptárát, amiben összeszedjük azokat a rendezvényeket, eseményeket, melyeket csepeli intézmények, szervezetek, művelődési házak, és az Budapest, XXI. kerület Csepel Önkormányzata rendez.

Amennyiben önök tudnak olyan eseményről, mely nem szerepel a jobb oldali sávban található naptárban, írja meg nekünk a csepel.info@gmail.com email címre.

Családi Klub a Csepeli Védőnői Szolgálat rendezésében

2017. január 1. vasárnap

Csepeli Védőnői Szolgálat, Csepel.info

11078181_740064786112529_2032028633280412620_n

A Tóth Ilona Egészségügyi Központ Védőnői Szolgálata minden érdeklődőt szeretettel és tisztelettel meghív következő “Családi Klub” eseményére:

  • Időpont: 2017. január 3. 10 óra
  • Téma: Éjszakai gondoskodás, alvászavarok
  • Előadó:Gyapjas Katalin és Varga-Boda Brigitta, védőnők
  • Téma: Fogzás, hasfájás, immunerősítés komeopátiával
  • Előadó:Soós Tibor, Együtt a homeopátiáért! Egyesület
  • Helyszín: Családsegítő Közösségi Ház (1215 Bp. Csete Balázs utca 5.)

A Védőnői Szolgálat szeretne segítséget nyújtani az egészséges életmóddal kapcsolatosan, a családdá válás folyamatában és a gyermeknevelés útvesztőiben. Az esemény lényege, hogy megoldást találjunk az egyes nehézségekre.

csepel.info

Jöhet a Mentők életpályamondellje – interjú az új főigazgatóval

2016. december 28. szerda

Magyar Idők

Forrás: Köő Adrienn

Az Országos Mentőszolgálatot szakmailag és technikailag is felkészült, protokollok mentén működő, a legújabb technikai vívmányokat felhasználó, a dolgozóinak kiszámítható jövőképet és megbecsülést adó szervezetté kívánja alakítani Csató Gábor, aki január 16-tól veheti át az OMSZ vezetését Máté Gábor mostani megbízott főigazgatótól. A jelenleg aneszteziológus és intenzív terápiás szakorvosként is dolgozó szakember megbízatása három évre szól, és mint azt a Magyar Időknek elmondta, ennyi idő alatt már lehet olyan intézkedéseket hozni, amelyek hosszú távú eredménnyel kecsegtetnek.

Ezek között is a mentőszolgálatot évek óta sújtó szakmai és morális válság felszámolását tekinti elsődleges feladatának a leendő főigazgató. Ennek érdekében – az újmédia nyújtotta lehetőségeket is kihasználva – olyan egységes belső és külső kommunikációt kíván megvalósítani, amellyel reményei szerint erősíthető a mentőszolgálat munkájának társadalmi jelentősége és ezzel a megbecsültsége. Fontosnak tartja a kórházi terápia és a mentőellátás közötti szakmai ellentétek feloldását, ennek érdekében az irányelvek egységesítését, hogy mindenki, aki a betegekért dolgozik, az esetleges viták helyett erre a feladatára koncentrálhasson. (tovább…)

Ünnepi nyitvatartások és ügyeletek

2016. december 19. hétfő

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

unnepi-nyitvatartasok1

unnepi-nyitvatartasok2

(tovább…)

Mammográfia – felhívás ingyenes szűrővizsgálatra

2016. december 19. hétfő

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

mammografiai-szures-csh-2016-24-szam

Forrás: Csepeli Hírmondó, 2016.12.15.

csepel.info

Hogyan előzhető meg a járványos agyhártyagyulladás?

2016. december 16. péntek

Család.hu

shutterstock_367148009

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal és az Országos Epidemiológiai Központ a meningococcus által okozott járványos agyhártyagyulladás megelőzésére hívja fel a figyelmet.

A meningococcus fertőzést a hasonló nevű baktérium okozza, amelynek az ABC betűivel jelölt csoportjai ismertek. A betegség előfordulása földrajzi helyenként változó. Magyarországon évente 50-70 megbetegedést jelentenek, ezeket főleg a baktérium B, ritkábban a C csoportja okozza. A betegség a csecsemők és a kisgyermekek valamint a 15-24 éves fiatalok között a leggyakoribb. A meningococcus baktérium a nyál közvetítésével terjed, azonban átadásához szoros kontaktus szükséges. (pl. csókolózás, vagy gyakori ismételt kontaktus, zsúfolt együtt lakás, együtt alvás). (tovább…)

1 millió forinttal támogatta a Spar a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházat

2016. december 14. szerda

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Csepel.info

tamogatas-spar-2016

Kétmilliárd forintból újult meg a pesterzsébeti INTERSPAR áruház. A 2016. november 23-án tartott ünnepélyes átadón Maczelka Márk kommunikációs vezető kiemelte: „A SPAR üzletpolitikájában a fejlesztések mellett nagyon fontos helyen áll társadalmi ügyek felkarolása, intézmények támogatása, ezért a vállalat 1.000.000 forintos támogatást nyújt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet számára, amely fontos egészségügyi intézménye a városrésznek”.

Az egymillió forintos felajánlást dr. Ralovich Zsolt, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatója Szalay Zsolttól, az INTERSPAR hipermarketekért felelős értékesítési vezetőjétől vehette át.

delpestikorhaz.hu

Karbantartót venne fel a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

2016. december 12. hétfő

Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Ittlakunk

jahn-ferenc2

Karbantartót keresnek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház mosodájába. A közalkalmazotti jogviszony időtartama határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony. A foglalkoztatás jellege teljes munkaidő, a munkavégzés helye:1204 Budapest, Köves út 1.

A munkakörbe tartozó feladatok: A mosodai gépek berendezések üzemeltetése, vezérlésének karbantartása, szükség esetén javítása. Aktív részvétel a munkavégzés során felmerülő problémák megoldásában. A mosoda üzemelésének biztosítása, karbantartása. Havonta egy hétvégi nap TMK munkák elvégzésére. A gépeket üzemeltető energiahordozók figyelemmel kísérése, szükség esetén javítása. Mosodai hő-központban található gépek, berendezések szükség szerinti javítása. (tovább…)

Csecsemő és kisgyermek objektív hallásszűrő készüléket kapott a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

2016. december 11. vasárnap

MTI, Kormány.hu, Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház, Csepel.info

nemzeti-gyermekvedo-atado

Fotó: Delpestikorhaz.hu

Az új készülék a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat felajánlásával került az Dél-pesti intézménybe. A fejlesztési program összesen tizenhat budapesti és Pest megyei szülészeti osztályt érint, tizenkét kórházat a gyermekmentő szolgálat támogat, négyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma. 

Balog Zoltán köszöntőjében kiemelte a koragyermekkori intervenció fontosságát, hiszen a születési rendellenességek, károsodások annál jobban gyógyíthatók, fejleszthetők, minél korábban kiderülnek. (tovább…)

Ágyi poloskák miatt ürítették ki a dél-pesti szemészetét

2016. december 10. szombat

Index, Ittlakunk.hu, Csepel.info

ÁNTSZ: Főleg sűrűbben lakott helyeken jelennek meg ezek az 5-7 milliméter hosszú élősködők, előfordulhat, hogy tömegközlekedés használata közben gyűjtjük be

agyipoloska2

Az ág is húzza a Dél-pesti Kórházat, hiszen a nagy port felvert sajnálatos haláleset után, most ismét negatív hír látott napvilágot az intézményről. Olvasói jelzés alapján az Index írta meg, hogy ágyi poloskákat találtak a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet szemészeti osztályán, ezért azt le is kellett zárni.

A kórház megerősítette a portálnak a hírt. Mint írták, valóban azonosítottak ágyipoloska-fertőzést, ezért a betegeket elköltöztették az osztályról, és teljes fertőtlenítést végeztek. A kórház szerint a fertőzés semmilyen zavart nem okozott sem a betegellátásban, sem az ügyeleti feladatokban, és a betegek sincsenek veszélyben. (tovább…)