‘Egészségügy’ kategória archívum

Ez a vitamin lehet a rák elleni küzdelem egyik kulcsa

2020. december 1. kedd

Origo

Azt tudjuk, hogy napi 2-3000 egység D-vitamin növelheti a különböző betegségekkel szembeni védekezőképességünket, így például a koronavírussal szemben is immunerősítő hatású lehet, és régóta ismert, hogy a rák elleni küzdelemben is fontos szerepet játszhat.

Egy klinikai vizsgálat azt igazolta, hogy a D-vitamin rendszeres szedése 17 százalékkal csökkenti az áttétes és végzetes kimenetelű rák kockázatát. A védőhatás még nagyobb, 38 százalékos a normális testtömegindexűek körében.

(tovább…)

4436 pozitív esetet tárt fel az országos ágazati tesztelés egy hét alatt

2020. december 1. kedd

Infostart

181 506 tesztet végeztek el a tesztcsapatok a múlt héten a bölcsődei, óvodai, iskolai dolgozók körében, a pozitivitási arány hasonló a szlovákiaihoz – hangzott el a bejelentés az operatív törzs keddi tájékoztatóján.

A halálozások száma és az aktív fertőzötteké is stagnál Magyarországon, az újonnan megtalált fertőzötteké viszont mintha csökkenne. A napi adatokról részletesebben ITT olvashat, azok központi közlésekor viszont azt ígérték, az operatív törzs keddi tájékoztatóján részletekkel jelentkeznek a köznevelési, egészségügyi és szociális dolgozók átfogó tesztelésének első körös eredményeiről.

(tovább…)

Változás egy háziorvosi praxisban

2020. november 28. szombat

Mr. Gabee, Csepel.info

2020. december 1- től Csepel 14. körzet háziorvosi ellátását (dr. Sebessy és dr. Letenyei után) DR. SZŰCS MÁRTON veszi át.

A betegek a megszokott rendelési időben (hétfő – szerda: 15-19-ig ill. kedd , csüt.: 8-12 – ig péntek változó) – előjegyzés alapján – várják

  • Telefon: 2780052
  • Email : csepel14recept@gmail.com

Jó egészséget kívánunk!

Levélben és online lehet majd regisztrálni a koronavírus elleni oltásra

2020. november 27. péntek

Magyar Nemzet

A november 27-i adatok szerint 9 500 embert kezelnek koronavírusos megbetegedésekkel a magyar kórházakban. Orbán Viktor miniszerelnök a péntek reggeli, Kossuth rádiónak adott interjújában kifejtette, ez a szám hamarosan átlépheti a tízezres határt, ugyanakkor még másfélszer ennyi kórházi ágy áll rendelkezésre. Orbán hozzátette, az egészségügyben dolgozók állják a sarat, és ez a következő két-három hétben is így lesz, a koronavírus elleni vakcina megérkezéséig további kitartást és fegyelmezettséget kért az egészségügyben dogozóktól és a polgároktól is. Elmondta, lesz elegendő oltóanyaga Magyarországnak.

A szakértők szerint a vírus a vakcina megjelenésével nem fog eltűnni, de jóval kisebb lesz a fertőzésveszély, ezért fontos, hogy a lehető legtöbben éljenek a vakcina beadásának lehetőségével. (tovább…)

Szűrőbusz: mennyien veszik igénybe?

2020. november 26. csütörtök

Csepeli Hírmondó

A képen a következők lehetnek: égbolt és túra/szabadtéri, , szöveg, amely így szól: „CREDO PKS-060”
A csepeli szűrőbusz két hete állt munkába a piac parkolójában. Átlagosan naponta száz felett van a szűrésre érkezők száma, ez vasárnap általában kevesebb. A kezdeti időszakban volt olyan nap, amikor több mint 230-an kértek gyorstesztet.

E magas szám elsősorban az elmaradt mintavételekkel magyarázható, a mentők nem győzték a munkát, óriási lemaradásban voltak – mondta Dr. Dobák András, a TIESZ vezetője. A mentősök egy betegnél átlagosan fél órát tartózkodnak, hisz a gyorsteszt 20 percet vesz igénybe. Nyolc órás műszakban 16 beteghez jut el egy mentőautó, két műszak esetén pedig 32-höz. A szűrőállomáson pedig 7 óra alatt le tudtak szűrni 234 embert.

(tovább…)

Dr. Póta György a Pirkarad Extrában

2020. november 24. kedd

Mr.Gabee, Csepel.info

Dr. Póta György Gyermekorvos, illetve a Házi Gyermekorvosok Országos Érdekképviseleti és Szakmai Egyesületének elnöke volt  Heti TV Pirkadat Extra vendége

Téma: Régen nagyobb volt a kórházban kezelt gyerekek száma

Műsorvezető: Beruer Péter

Az emberiség legpusztítóbb járványai: mit tanulhatunk belőlük?

2020. november 23. hétfő

Csepel.info

Az emberiség ma élő generációi még nem tapasztaltak olyan pandémiát, amely akkora hatással volt a társadalomra, mint a mostani koronavírus-járvány. A történelem azonban számos korábbi esetet ismer.

A következőkben a Csepelen élő Csurgay Árpádné címzetes egyetemi docens előadását hallhatják az emberiség eddigi legpusztítóbb járványairól és hatásaikról. Hasonló előadások: (tovább…)

Koronavírus: ismét kapnak idősávot az idősek

2020. november 23. hétfő

Magyar Nemzet

Fotó: Infostart

Az idősek hétfőtől péntekig 9 és 11 óra között védett sávban vásárolhatnak – jelentette be Orbán Viktor a közösségi oldalán, miután aláírta az erről szóló kormányrendeletet. Hozzátette: az idősáv szombaton és vasárnap 8 és 10 óra között él majd.

– Ebben az időszakban csak ők lehetnek a boltban – mondta a kormányfő. – A pontosság kedvéért: az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban – nyomatékosította a kormányfő. (tovább…)

Megkezdődött az országos koronavírus tesztelés

2020. november 23. hétfő

csepel.hu

A tesztelés a szociális intézmények dolgozóival indult pénteken, ami azért is indokolt, mert eddig a szociális otthonok 26 százalékában találtak fertőzöttet.

(tovább…)

Már több oltóanyag is az engedélyeztetés harmadik fázisában jár

2020. november 23. hétfő

Magyar Nemzet, Infostart

Már több koronavírus elleni vakcina is az engedélyeztetési folyamat harmadik, vagyis a tömeges tesztelés fázisában jár a világban – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) laborvezetője.

Közben országosan és így Csepelen is megkezdték a szociális dolgozók és az oktatási intézmények alkalmazottjainak tömeges tesztelését. (tovább…)