‘Egészségügy’ kategória archívum

Egészségügyi szűrő és felvilágosító nap Csillagtelepen

2023. szeptember 28. csütörtök

Csepel.hu

(tovább…)

Egészségügyi szűrőnap a Hungarikum Fesztiválon

2023. szeptember 19. kedd

Csepel.hu

(tovább…)

Egészségügyi szűrő és felvilágosító nap Csillagtelepen

2023. szeptember 15. péntek

Csepel.hu

(tovább…)

Megkezdődött a csepeli szakrendelő újraszigetelése

2023. szeptember 6. szerda

Csepel.info

Nyár elején írtuk, hogy 13 év alatt tönkre ment a csepeli szakrendelő tetőszigetelése. Az ok prózai: olyan anyaggal szigetelték a tetőzetet, ami nem bírja a meleget. Skandináv országból hozták, ahol hűvösebbek a nyarak, mint nálunk. Ki gondolta volna? Ráadásul a szigetelés rögzítése sem volt megfelelő. Borbély Lénárd polgármester szerencsére gyorsan intézkedett, így szeptember elején megkezdődött az épület újraszigetelése.

A csepeli szakorvosi rendelőt elméletben 2006-ban adták át. Valójában az átadási ceremónia csak az önkormányzati választás kedvéért történt, hiszen a tetőszigetelést is három évvel később, 2009-ben végezték el. Az épület gépészeti felújítása már bőven 2010 után, kiegészítő munkákkal készült el. Például a felújítás során kiépítettek egy üvegfelületekkel bőven ellátott előteret, ám a légkondicionálásra nem gondoltak. Az orvosi műszereket is 2010 után sikerült felújítani. (tovább…)

Egészségügyi szűrő és felvilágosító nap Csillagtelepen

2023. augusztus 29. kedd

Csepel.hu

(tovább…)

Új orvosok és műszer a szakrendelőben

2023. augusztus 23. szerda

Csepel.hu

Modern endoszkópos toronnyal bővült a Tóth Ilona szakrendelő műszerparkja. Az eszközre az Egészséges Budapest Program keretében pályázott a csepeli önkormányzat. Az 50 millió forint értékű gépet a gasztroenterológiai szakrendelésen és az egynapos sebészeten is használják majd, például gyomor és vastagbéltükrözésre, kisebb altatásban végzett műtétekhez.

Szeptember elején ugyanakkor egy automata látótérvizsgáló készülék is érkezik a szakrendelőbe, melynek beszerzését az önkormányzat finanszírozta – mondta el lapunknak Dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója. (tovább…)

A hétvégi vihar miatt napokra leállították a szakrendelő liftjét

2023. augusztus 8. kedd

Csepel.hu

A 2023. augusztus 4-i vihar következtében a szakorvosi épület alsó szintjének egy részét a víz elárasztotta. Az épület rendbetétele a hétvége folyamán megtörtént, azonban a személyfelvonók liftaknájában is tetemes víz, nagyjából 5-6 köbméter gyűlt össze. A lifteket ezért haladéktalanul leállították.

A liftaknákból a víz szivattyúzását a XXI. kerületi tűzoltóság végzi el a mai napon, azonban a munkavégzést csak az épület kiürített állapotában, este 8 óra után tudják megkezdeni. (tovább…)

Felszólítás ellenére sem vágta ki a parlagfüvet a Főváros a Weiss Manfréd úton

2023. augusztus 3. csütörtök

Csepel.hu

Mint megtudtuk, tegnap megkereste az önkormányzatot az RTL csatorna, melyben azt kérdezték, hogy a csepeli önkormányzathoz érkezett-e bejelentés a csepeli Weiss Manfréd út mellett, az atlétikai stadionnál burjánzó parlagfűerdővel kapcsolatban. Az önkormányzat válaszában jelezte, hogy az érintett terület karbantartásában a Főváros az illetékes.

Borbély Lénárd ezzel kapcsolatos Facebook posztjában leírta: a megkeresés sajnos tévesen érkezett az önkormányzathoz, a helyes címzett Karácsony Gergely főpolgármester. (tovább…)

Elismeréseket adtak át Csepelen a Semmelweis-nap alkalmából

2023. július 1. szombat

Csepel.hu

A Semmelweis-nap alkalmából kerületünk egészségügyi dolgozói polgármesteri és főigazgató elismeréseket vehettek át az Ifjúsági Táborban.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere a csepeliek nevében köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak a kerületben végzett áldozatos munkájukért. Ahogy fogalmazott, örömnap ez a mai, hiszen néhány budapesti polgármesterrel együtt sikerült megakadályozniuk egy olyan törvénymódosítási javaslatot, amely a járóbeteg-szakellátást elvette volna a kerületektől illetve a városoktól, így a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat is állami fenntartásába került volna.

(tovább…)

Semmelweis napi ünnepség a Dél-Pesti Kórházban

2023. június 30. péntek

Csepel.hu

A csepeli önkormányzat idén anyagi hozzájárulással is támogatta a Semmelweis napi ünnepség megrendezését.

Az eseményen a legkiválóbb szakmai teljesítményt nyújtó dolgozók munkáját ismerték el. A rendezvényen részt vett Borbély Lénárd polgármester és Morovik Attila alpolgármester is.

(tovább…)