‘Egészségügy’ kategória archívum

Hétfőn lesz az egészségügyi dolgozók ünnepe – munkaszüneti nap

2019. június 25. kedd

RIDIKÜL, Csepel.info, Mr, Gabee

Július 1-je Semmelweis-nap, a magyar egészségügy napja, egyben az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. A magyar egészségügy napja egy 1992 óta, minden év július 1-jén megtartott ünnepnap Magyarországon.

1818-ban ezen a napon Budán, a Tabánban született Semmelweis Ignác magyar orvos, az „anyák megmentője”, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében. Ezen a napon minden évben szakmai elismeréseket adnak át az egészségügyben és ünnepi megemlékezéseket tartanak az ország területén.

Nem stadionok: új mentőautókat vásárol az Országos Mentőszolgálat

2019. június 21. péntek

MTI, Pesti Srácok

horvath_facebook_oldala

Egy korábbi mentőátadás Csepelen

Újabb 160 mentőautót vásárolhat az Országos Mentőszolgálat – közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

Ezzel a 2010 óta beszerzett mentőautók száma 953-ra emelkedik, a gépkocsik átlagéletkora pedig öt év alá csökken – írták. A most érkező járművek közül a “B” kategóriás, négykerék-meghajtású autók mentőgépkocsiként, a “C” kategóriás járművek pedig eset-rohamkocsiként állnak szolgálatba az ország mentőállomásain – közölték.

Véradás lesz pénteken a Csepel Plázában

2019. május 10. péntek

veradas.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Véradás a polgármesteri hivatalban

2019. május 10-én (pénteken) 13:00 és 18.00 óra között a Csepel Plázában lesz véradás.

Ki lehet véradó? Ide kattintva elolvashatják.

Könnyek helyett… Szűrőnapot tartottak a Görgey téren

2019. május 3. péntek

Mr.Gabee, Életigenlők, Csepel.info

 

Eső nélkül, jó hangulatban, sok érdeklődővel, sok egészségmegőrző, betegségmegelőző szolgáltatással zajlott le csepeli szűrőprogramunk.

Kegyes volt az időjárás, sütött a nap, így 10-16 óráig, megállás nélkül, várakozáson felül sok egészségtudatos csepeli és környéki polgár vett részt A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány által a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálattal együttműködésben szervezett Egészségnapon április 27-én a Görgey Artúr téren. (tovább…)

Április 27-én bőr- és szájüregi rákszűrést végeznek Csepelen

2019. április 4. csütörtök

csepel.hu

csepel.hu

A Duna fővárosi szakaszán is lesz mentőhajó

2019. március 29. péntek

M1, Ma.hu

Hamarosan már nemcsak a Balatonon, hanem a Duna fővárosi szakaszán is segíti mentőhajó a bajba jutott embereket – hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtök délutáni Híradójában.

A speciális hajó a tervek szerint pünkösdkor áll majd szolgálatba a Szentendrei-sziget és a Csepel-sziget között. A mentőhajón reflektorok is vannak az éjszaki mentéshez és akár 80 kilométer/órás sebességre is képes – hangzott el. (tovább…)

Elsősegély tanfolyam a csepeli óvodáknak

2019. március 20. szerda

A szervezők a pedagógusok mellett a teljes alkalmazotti kört is bevonták a kurzusba

Csepeli Hírmondó/Facebook

Háromnapos elsősegély tanfolyam indult március 11-13. között a csepeli tagóvodák számára. A résztvevők 20 fős kiscsoportokban sajátíthatják el az újraélesztés technikáit. A programnak a Bóbita Tagóvoda ad otthont. A kurzust az Országos Mentőszolgálat dolgozói Kiss Dezső és Major János tartják. A szakemberek elsősorban a mellkas kompresszió és a félautomata defibrillátor alkalmazásával ismertetik meg a jelenlévőket.

Az elsősegélynyújtó tanfolyamot a Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda vezetősége kezdeményezte az önkormányzat felé – tájékoztatta lapunkat Hirholczné Faragó Tünde intézményvezető. „Ebben a nevelési évben sajnos kétszer is előfordult, hogy kollégánk rosszul lett, életük a jelenlévők hozzáértésén, lélekjelenlétén múlt. Ekkor merült fel a gondolat, hogy hasznos lenne egy olyan elsősegélynyújtó képzést szervezni, ahol bemutatják a gyermek és felnőtt újraélesztés alapjait, megismertetik a résztvevőkkel a félautomata defibrillátor alkalmazását. A legfőbb cél, hogy vészhelyzetben segítséget tudjunk nyújtani, késleltessük az esetleges állapotromlást, megelőzzük a nagyobb bajt” – hangsúlyozta Hirholczné Faragó Tünde. (tovább…)

A héten indul a mammográfiai szűrés

2019. március 13. szerda

Csepeli Hírmondó, Csepel.info

2019. március 13. és április 10. között mammográfiás szűrővizsgálat lesz a kerületben. A XXI. kerületben lakó, 45-65 év közötti asszonyok, akik utolsó mammográfiás vizsgálata óta eltelt 2 év, névre szóló meghívót kapnak a mammográfiás szűrővizsgálatra.

A vizsgálat helye és ideje:
MaMMa Eü. Zrt. Mobil Állomás
XXI. ker. Görgey A. tér, Szakrendelő mellett
tel.: +36 (30) 257-2836.
2019. március 13. – április 10.

A vizsgálat díjmentes. Az idejében felismert melldaganat gyógyítható! A lehetőség adott, éljen vele!

csepel.info

Mentőhelikopter szállt le a Görgey Artúr térre

2019. március 12. kedd

Mr. Gabee, Csepel.info

Sztrókot kapott egy autó vezetője Csepelen a Görgey Artúr téren a Plaza parkolóban kedden délelőtt. Ebből kifolyólag mentőhelikopter érkezett a beteghez – értesítette lapunkat Mr.Gabee.

Információink szerint a beteghez elsőként a Csepeli Orvosi Ügyelet érkezett, akik azonnal értesítették a mentőszolgálatot. A 60 év körüli férfit végül nem a helikopter vitte el, hanem a 83 as csepeli mentő, mert az állapota annyit javult az ellátás során, hogy már a saját lábán szált be a kocsiba. Az ügyelet és a helikopter fantasztikus munkát végzett. (tovább…)

Felújítás miatt, ideiglenesen elköltöznek orvosi rendelők

2019. január 25. péntek

Csepel.hu

Tisztelt Betegek!

A csepeli önkormányzat döntése értelmében a külső energetikai beruházást követően önkormányzati forrásból sor kerül a a Táncsics Mihály úti és a Csikó sétányi rendelők belső környezetének felújítására is. (tovább…)