‘Egészségügy’ kategória archívum

Karácsonyék leszavazták a dél-budai centrumkórház megépítését

2019. november 28. csütörtök

Mandiner, Csepel.info

A főváros szerdai közgyűlése nem volt hajlandó többlettámogatást elkülöníteni az egészségügyre, a VIII. kerület liberális polgármestere pedig az egészségügyi és szociális ágazatban dolgozók béréből vette el a politikusaiknak fizetett többletköltségeket. 

Ilyen az ellenzéki “összefogás”, amely szavakban az egészségügyet tartja a legfontosabbnak, de ha döntési helyzetbe kerülnek, az egészségügy lesz az utolsó, ami érdekli őket. (tovább…)

Hipermodern mentőautók állnak szolgálatba

2019. november 26. kedd

888

A kormány jelentős erőfeszítéseket tesz az életmentés folyamatos fejlesztéséért – mondta az emberi erőforrások minisztere hétfőn Budapesten, amikor átadta az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) új mentőautóinak első kontingensét.

Kásler Miklós az OMSZ Markó utcai székházában tartott sajtótájékoztatón elmondta, 2010 óta több mint ezer mentőautó cseréjére került sor. Ebben az évben és jövőre 254 gépkocsit cserélnek le csaknem 10 milliárd forint értékben – tette hozzá, kiemelve, hogy a gépkocsik és felszereltségük a kor legmagasabb színvonalát képviselik. (tovább…)

Újbuda DK-s polgármestere leállítaná a szuperkórház építését

2019. október 30. szerda

Pesti Srácok

László Imre pazarló és felesleges beruházásnak tartja az Újbudán felépítendő szuperkórházat. Az egykori kórházigazgató, immár XI. kerületi polgármesterként a Hírklikknek nyilatkozva mondta el, hogy leállíttatná a kórházépítést.

Meglehetősen ellentmondásos kijelentés ez az oktatásegészségügy örökös toposzaival permanens módon kampányoló ellenzék egyik frissen hatalomra került vezetőjétől.

(tovább…)

Csepelen is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

2019. szeptember 26. csütörtök

Csepel.info

Egy csepeli olvasónk fotózta a fenti szúnyogot csütörtök reggel, ám különös mintázata miatt utánanézett, hogy mi lehet. Nagyon-nagyon úgy tűnik, hogy ez valóban az egyik újonnan megjelent, és veszélyes szúnyogfaj egyik példánya. 

Az ázsiai tigrisszúnyog Magyarországon nem őshonos. A probléma elsősorban a déli és nyugati országrészeket érinti – írták öt éve az Origón. A helyzet azóta ennyit változott. Ez a faj napközben is támad, főleg emberek vérét szívja, és több veszélyes trópusi-szubtrópusi betegséget is terjeszt. Az alábbiakban az Origo öt évvel ezelőtti cikkét idézzük. (tovább…)

Ingyenes védőoltási programot indít az önkormányzat a 70 év felettieknek

2019. szeptember 20. péntek

Csepeli Hírmondó

Az egészség megőrzése és a betegségek megelőzése érdekében Csepel önkormányzata saját forrásból ingyenes pneumococcus elleni védőoltási programot indít.

A program célja: a jogosultak pneumococcus elleni védőoltáshoz juttatása az önkormányzat anyagi támogatásával, a védőoltás költségének (16 000 Ft/adag) teljes átvállalásával, a súlyos, kórházi ellátást igénylő pneumococcus fertőzés megelőzése, a védőoltások népegészségügyi, prevenciós szerepének hangsúlyozása. (tovább…)

Ilyen Karácsony Gergely egészségügyi érzékenysége

2019. szeptember 13. péntek

Pesti Srácok

Amíg Csepelen egymás után adják át a felújított háziorvosi rendelőket, a tüdőgondozót, új légkondicionálást és belső festést kapott a szakrendelő, Zugló szakrendelője már ránézésre is riasztó. Hab a keserű tortán, hogy ha valakit autóval kell vinni, a környékbeli parkolási díjnál is többet kérnek a parkolásért.

A Pesti Srácok járt utána, hogy mit tenne a főváros egészségügyi ellátásával a “zuglói ökopolitikus”, aki a faültetéseket is csak ígérte, de hivatali ideje alatt az ellenkezőjét csinálta. (tovább…)

Onko-segítő szolgálat indult Csepelen

2019. szeptember 13. péntek

Youtube

Szeptember 7-én Csepelen kezdődött “A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány Könnyek helyett…” őszi szűréssorozata. Ugyanezen a napon indult el a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat által támogatott, “A rák ellen, az emberért a holnapért!” onko-segítő szolgáltatás is.

Az onko-segítő szolgálat tevékenységének indulásáról, valamint az őszi rákszűrő rendezvénysorozat eseményéről készítettünk egy összefoglaló videótudósítást. Bővebben a témáról itt olvashatnak.

Véradás lesz pénteken a Csepel Plázában

2019. augusztus 30. péntek

veradas.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Véradás a polgármesteri hivatalban

2019. augusztus 30-án (pénteken) 13:00 és 18.00 óra között a Csepel Plázában lesz véradás.

Ki lehet véradó? Ide kattintva elolvashatják.

Véradás lesz pénteken a Csepel Plázában

2019. augusztus 27. kedd

veradas.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Véradás a polgármesteri hivatalban

2019. augusztus 30-án (pénteken) 13:00 és 18.00 óra között a Csepel Plázában lesz véradás.

Ki lehet véradó? Ide kattintva elolvashatják.

Visszaköltözhettek a háziorvosok a felújított Táncsics Mihály utcai rendelőbe

2019. augusztus 13. kedd

Csepel.info

A kívül-belül megújult Táncsics Mihály utcai rendelőben a megszokott rendelési időben dolgoznak tovább azok a háziorvosok, akik a felújítás idején – ideiglenesen – a gyári rendelőben voltak. A Csepel.info értesülései szerint Dr. Szász Tamás időközben nyugdíjba vonult, így őt egyelőre helyettesítik. Boldog nyugdíjas éveket kívánunk a doktor úrnak!

A Csikó sétány 9. szám alatti háziorvosi és pszichiátriai szakrendelő, valamint a Táncsics Mihály utcai háziorvosi rendelő még 2017-ben nyert támogatást az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Programjából energiahatékonysági felújításra. Az épületek külső felújítása mellett az önkormányzat saját forrásból a rendelők belső tereit is megújította. (tovább…)