‘Egészségügy’ kategória archívum

Új orvosi eszközöket kapott a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat Szakorvosi Rendelőintézete

2024. május 28. kedd

Csepel.hu

Új orvostechnikai eszközök érkeztek a csepeli szakorvosi rendelőbe, amelyeket Borbély Lénárd polgármester és dr. Dobák András főigazgató közösen adtak át.
Az önkormányzati forrásból megvalósuló beruházás során a fül-orr-gégészet és a fogászati röntgen két új, korszerű elektromos kezelőszékkel gazdagodott. (tovább…)

Támogatások a csepeli mentősöknek

2024. május 28. kedd

Csepel.hu

A Csepeli Mentőalapítvány kérésére önkormányzati forrásból létesült új konyhabútor, amelyet Borbély Lénárd polgármester adott át a csepeli mentőállomáson.
A csepeli mentőállomás dolgozóinak jobb munkakörülményeket biztosító új konyha 2.147.800 forintból újult meg. (tovább…)

Újabb orvosi eszközöket vásárolt az önkormányzat

2024. május 2. csütörtök

Csepel.hu

Miután a napokban több tíz millió forint értékben vásárolt defibrillátorokat az önkormányzat, máris újabb orvosi eszközök érkeztek, ezúttal a Tóth Ilona szakrendelőbe.

A szemészet számára, a rutin szemészeti vizsgálathoz elengedhetetlen berendezések mellett OCT készüléket vásárolt az önkormányzat a szakrendelőnek, amely részletesebb vizsgálatot tesz lehetővé, és amely Csepelen eddig csak a fizetős szolgáltatás keretében volt elérhető. A szemészeti eszközök együttes értéke több mint 20 millió forint, amit teljes mértékben önkormányzati forrásból finanszíroztak. (tovább…)

Életmentő eszközöket adtak át Csepelen

2024. május 2. csütörtök

Csepel.hu

A csepeli önkormányzata harminc darab defibrillátor és tizennyolc pár gyermek defibrillátor elektróda beszerzésére pályázott a „Mentsünk együtt életet!” program keretében.

A kezdeményezésnek köszönhetően a kerület forgalmasabb pontjain, a közszolgáltatást nyújtó intézményeknél, szervezeteknél is elérhetővé válnak az életmentő eszközök, melyeket április 30-án adtak át a Polgármesteri Hivatal Nagytanácstermében. Az eseményen részt vett Borbély Lénárd polgármester, Dr. Toldy-Schedel Emil, a Budapesti Szent Ferenc Kórház főigazgatója és Dévényiné Rózsa Erika, az Innomed Medical Zrt. vezérigazgatója.

(tovább…)

Korszerű inkubátor Csepelen

2024. március 27. szerda

Csepel.hu

A megvalósult egynapos sebészet mellett folyamatosak az eszközbeszerzések is a kerületi egészségügyben.

Miután a régi készülék felett eljárt az idő, 1 millió forintos önkormányzati forrásból egy korszerű babamentő inkubátort vásárolt az önkormányzat a Tóth Ilona szakrendelő számára.

(tovább…)

Szakmai konferencia a Jahn Ferenc kórházban

2024. február 24. szombat

Csepel.hu

„Minimál invazív eljárások az urológiában” címmel konferenciát rendeznek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban február 23-24-én.

Kerületünket Morovik Attila alpolgármester, és dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója képviselte az eseményen.

 

(tovább…)

Magyar Ápolók Napja Csepelen

2024. február 19. hétfő

Csepel.hu

Február 19-e fontos nap a magyar egészségügyben, ugyanis ezen a napon született az ország első főápolónőjeként tisztelt Kossuth Zsuzsanna, aki nem csak hazánkban, világszinten is megteremtette az ápolás hivatásának alapjait, eszméjét. A Magyar Országgyűlés 2014-ben, február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját, a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította.

Ezen jeles nap alkalmából Dr. Dobák András főigazgató úrral közösen a szakrendelőben dolgozó hölgyeket egy-egy virággal, az urakat egy-egy üveg borral lepte meg Borbély Lénárd csepeli polgármester, megköszönve nekik a csepeli emberek érdekében végzett áldozatos és elhivatott munkájukat.

(tovább…)

Dr. Dobák András, a TIESZ főigazgató-főorvosa a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj egyik jelöltje

2024. február 19. hétfő

Csepel.hu

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert – máig egyetlen magyar tudósként hazai kutatásaiért kapott természettudományos Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány úgy tisztelegett a professzor munkássága előtt, hogy létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat.

A 2017-ben útjára indított díj célja, hogy olyan orvosok odaadó munkáját jutalmazza, akiket a páciensek és a szakmai zsűri tagjai is érdemesnek tartanak az elismerésre. Ennek a díjnak a segítségével maguk a páciensek is köszönetet mondhatnak az orvosok az áldozatos munkájáért. (tovább…)

Egynapos sebészet Csepelen

2024. január 26. péntek

Csepel.hu

November végén elindult az egynapos sebészeti ellátás Csepelen, a Tóth Ilona szakrendelőben.

A főigazgató elmondta, eddig kézsebészeti műtétek zajlottak, de fokozatosan lépnek be a további szakterületek is az egynapos sebészet kereteibe. Ebben a hónapban már gasztroenterológiai műtétekre is sor kerül.

(tovább…)

Egynapos sebészeti részleg Csepelen

2023. november 28. kedd

Csepel.hu

Ünnepélyes keretek között átadták az egynapos sebészeti részleget a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat épületében november 28-án.

Az eseményen többek között részt vett Borbély Lénárd polgármester, Lengyel László, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős helyettes államtitkára  és dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója.

(tovább…)