‘Egészségügy’ kategória archívum

Egészséges Budapest Program – 30 milliárd forintból újulhat meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház

2017. október 20. péntek

Csepel.hu

Az Egészséges Budapest Program keretében megközelítőleg 30 milliárd forintból újulhat meg a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház – közölte Kucsák László, a Fidesz országgyűlési képviselője október 19-én, az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

Az eseményen részt vett dr. Ralovich Zsolt főigazgató, Németh Szilárd országgyűlési képviselő, Pánczél Károly országgyűlési képviselő, Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, Kucsák László országgyűlési képviselő, Földesi Gyula választókerületi elnök, dr. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár, valamint a meghívott vendégek között volt még Ughy Attila Pestszentlőrinc polgármestere és Borbély Lénárd polgármester.

(tovább…)

Elkészültek a csepeli tüdőgondozó felújításával

2017. október 16. hétfő

Csepel.info

Október 5-én még teljes erővel folyt a munka

Elkészültek a munkások a csepeli tüdőgondozó felújításával. Most már csak vissza kell költözni a felújított helyiségekbe, és megújult környezetben folytatódhat a gyógyító munka – értesült a Csepel.info.

A felújítást végző önkormányzati cég, a Csepeli Városgazda közreműködésével az ötvenéves épület összes helyisége megújult. A tüdőszűrő és tüdőgondozó teljes körű rendbetételét Borbély Lénárd polgármester választási programja is tartalmazta. A tüdőszűrő már augusztus 21-től az új helyén, a kerületi rendelőintézetben, az elérhető legmodernebb berendezéssel működik tovább. (tovább…)

Életmentő mobilappot ad a mentőszolgálat – érdemes letölteni

2017. október 11. szerda

HIRADO, Mr. Gabee, Csepel.info

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

Az alkalmazás lényege, hogy a mentők riasztása után az alkalmazás felhasználói az eset ötszáz méteres körzetében szintén riasztást kapnak, így a mentők kiérkezése előtt megkezdhetik az életmentést, vagyis a mellkaskompressziót.

(tovább…)

Budapest valaha volt legnagyobb egészségügyi fejlesztése indul el

2017. október 10. kedd

A fővárosi egészségügyi ellátórendszer fejlesztésén belül centrumkórházi szerepet szánnak az Egyesített Szent István és Szent László Kórház (ESZSZK) és Rendelőintézetnek – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár az intézményben tartott sajtótájékoztatón kedden.

Ónodi-Szűcs Zoltán hozzátette, Budapest “valaha volt legnagyobb egészségügyi fejlesztése indul el” az Egészséges Budapest Programmal. Emlékeztetett arra, az előző uniós ciklusban 500 milliárd forint jutott a központi régión kívül egészségügyi fejlesztésekre, azonban a következő években a kormányzat a fővárosra koncentrál.

(tovább…)

Véradás lesz pénteken a Csepel Plázában

2017. október 8. vasárnap

veradas.hu

Véradás a polgármesteri hivatalban

2017. október 13-án (pénteken) 13:00 és 18.00 óra között a Csepel Plázában lesz véradás.

Ki lehet véradó? Ide kattintva elolvashatják.

Családi Klub a Csepeli Védőnői Szolgálat rendezésében

2017. október 7. szombat

Csepeli Védőnői Szolgálat

11078181_740064786112529_2032028633280412620_n

A Tóth Ilona Egészségügyi Központ Védőnői Szolgálata minden érdeklődőt szeretettel és tisztelettel meghív következő “Családi Klub” eseményére:

  • Időpont: 2017. október 10 10 óra
  • Téma: Egészség vagy betegség? Mikor forduljunk orvoshoz? Betegségek megelőzése, immunerősítés
    Kötelező és választható védőoltások
  • Előadó: Dr. Kolman Tímea, gyermekorvos

A Védőnői Szolgálat szeretne segítséget nyújtani az egészséges életmóddal kapcsolatosan, a családdá válás folyamatában és a gyermeknevelés útvesztőiben. Az esemény lényege, hogy megoldást találjunk az egyes nehézségekre.

Szociális vásárt rendez a Csepeli Vöröskereszt

2017. szeptember 19. kedd

Vöröskereszt, Mr. Gabee, Csepel.info

Csepeli Anyatejes Világnap

2017. szeptember 10. vasárnap

Mr.Gabee, Csepel.info

Véradás lesz pénteken a Csepel Plázában

2017. szeptember 8. péntek

veradas.hu

Véradás a polgármesteri hivatalban

2017. szeptember 8-án (pénteken) 15:00 és 19.00 óra között a Csepel Plázában lesz véradás.

Ki lehet véradó? Ide kattintva elolvashatják.

Csepelit választott a hét mentőgépkocsivezetőjének

2017. augusztus 12. szombat

OMSZ, Mr.Gabee, Csepel.info

Duhony János a csepeli mentőállomáson szolgál 2013 óta. Gyerekkori jó barátja ajánlására választotta ezt a hivatást, és azóta is élete egyik legjobb döntésének tartja. Az elmúlt évek igencsak eseménydúsan teltek el a számára. Idén másodjára vett részt az Országos Mentőszolgálat Mentőversenyenén, ahol a Közép-Magyarországi Régiót képviselve, 1. helyezést ért el kollégájával Mentőgépkocsi kategóriában.

A nagyszerű teljesítmény komoly felkészülés és odafigyelés eredménye. A jövőre nézve is az a terve, hogy ilyen színvonalú munkával vehesse ki a részét a mentésben.
Hobbija az autószerelés, de mivel két fiú büszke édesapja, szabadidejét is legszívesebben velük tölti. Munkájával nekik szeretne példát állítani, ők azok akik nap, mint nap motiválják.

DUHONY JÁNOS A HÉT MENTŐGÉPKOCSIVEZETŐJE!