‘Egészségügy’ kategória archívum

Szakmai konferencia a Jahn Ferenc kórházban

2024. február 24. szombat

Csepel.hu

„Minimál invazív eljárások az urológiában” címmel konferenciát rendeznek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban február 23-24-én.

Kerületünket Morovik Attila alpolgármester, és dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója képviselte az eseményen.

 

(tovább…)

Magyar Ápolók Napja Csepelen

2024. február 19. hétfő

Csepel.hu

Február 19-e fontos nap a magyar egészségügyben, ugyanis ezen a napon született az ország első főápolónőjeként tisztelt Kossuth Zsuzsanna, aki nem csak hazánkban, világszinten is megteremtette az ápolás hivatásának alapjait, eszméjét. A Magyar Országgyűlés 2014-ben, február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésének évfordulóját, a Magyar Ápolók Napjává nyilvánította.

Ezen jeles nap alkalmából Dr. Dobák András főigazgató úrral közösen a szakrendelőben dolgozó hölgyeket egy-egy virággal, az urakat egy-egy üveg borral lepte meg Borbély Lénárd csepeli polgármester, megköszönve nekik a csepeli emberek érdekében végzett áldozatos és elhivatott munkájukat.

(tovább…)

Dr. Dobák András, a TIESZ főigazgató-főorvosa a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj egyik jelöltje

2024. február 19. hétfő

Csepel.hu

2017-ben volt 80 éve, hogy Szent-Györgyi Albert – máig egyetlen magyar tudósként hazai kutatásaiért kapott természettudományos Nobel-díjat. Az évforduló alkalmából a Goodwill Pharma az Egészségért Közhasznú Alapítvány úgy tisztelegett a professzor munkássága előtt, hogy létrehozta a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjat.

A 2017-ben útjára indított díj célja, hogy olyan orvosok odaadó munkáját jutalmazza, akiket a páciensek és a szakmai zsűri tagjai is érdemesnek tartanak az elismerésre. Ennek a díjnak a segítségével maguk a páciensek is köszönetet mondhatnak az orvosok az áldozatos munkájáért. (tovább…)

Egynapos sebészet Csepelen

2024. január 26. péntek

Csepel.hu

November végén elindult az egynapos sebészeti ellátás Csepelen, a Tóth Ilona szakrendelőben.

A főigazgató elmondta, eddig kézsebészeti műtétek zajlottak, de fokozatosan lépnek be a további szakterületek is az egynapos sebészet kereteibe. Ebben a hónapban már gasztroenterológiai műtétekre is sor kerül.

(tovább…)

Egynapos sebészeti részleg Csepelen

2023. november 28. kedd

Csepel.hu

Ünnepélyes keretek között átadták az egynapos sebészeti részleget a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat épületében november 28-án.

Az eseményen többek között részt vett Borbély Lénárd polgármester, Lengyel László, a Belügyminisztérium egészségügyért felelős helyettes államtitkára  és dr. Dobák András, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgatója.

(tovább…)

Rövidesen indul az egynapos sebészet

2023. november 24. péntek

Csepel.hu

Rövid időn belül átadják a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat egynapos sebészetét.

Mint arról korábban beszámoltunk, az egynapos sebészeten fül-orr-gégészeti, ortopédiai, kézsebészeti műtéteket, kisebb urológiai, nőgyógyászati, bőrgyógyászati, érsebészeti és gasztroenterológiai műtéteket is terveznek.

(tovább…)

Új lélegeztetőgép a csepeli mentőállomáson

2023. október 6. péntek

Csepel.hu

Az új életmentő készülék megvásárlását számos csepeli cég, a Mosolyért Egyesület, a XXI. Kerület és Környéke Mentőalapítványa, valamint a csepeli önkormányzat anyagi felajánlása tette lehetővé.

Borbély Lénárd polgármester megköszönte az adakozók hozzájárulását, mert az új készülékkel még hatékonyabban láthatják el a rászoruló betegeket.

(tovább…)

Egészségügyi szűrő és felvilágosító nap Csillagtelepen

2023. szeptember 28. csütörtök

Csepel.hu

(tovább…)

Egészségügyi szűrőnap a Hungarikum Fesztiválon

2023. szeptember 19. kedd

Csepel.hu

(tovább…)

Egészségügyi szűrő és felvilágosító nap Csillagtelepen

2023. szeptember 15. péntek

Csepel.hu

(tovább…)