‘Egészségügy’ kategória archívum

Operatív törzs: az új szigorú szabályok a vírus terjedésének meggátolását szolgálják

2020. szeptember 21. hétfő

Csepel.hu

A hétfőtől életbe léptetett új védelmi intézkedési szigorú szabályok a koronavírus terjedésének meggátolását szolgálják – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes az egyéni felelősség fontosságát hangsúlyozva közölte: azokon a helyeken, ahol a szigorúbb szabályok léptek életbe, hatéves kor felett mindenki köteles orvosi vagy munkavédelmi, textil, vagy más anyagból készült maszkot viselni, úgy, hogy az a szájat és az orrot folyamatosan elfedje.

(tovább…)

A koronavírus tünetei általában ebben a sorrendben jelentkeznek

2020. szeptember 18. péntek

Bien.hu

És most, hogy közeledik az influenzaszezon, még nehezebb lesz megkülönböztetni egymástól ezt a két betegséget. A Dél-Kaliforniai Egyetem szakértői is tisztában vannak ezzel, épp emiatt próbáltak valamiféle támpontot adni az embereknek és orvosoknak a koronavírus kapcsán. Kutatásaikból pedig kiderült, hogy a COVID-19 tünetei az emberek többségénél (és itt most nem a tünetmentes betegekre gondoltak, hanem azokra, akiknél valóban voltak jelek) egy bizonyos sorrendben követik egymást. (tovább…)

Itt vannak a kormány legfrissebb döntései! (VIDEÓ)

2020. szeptember 16. szerda

Mandiner

Orbán Viktor ismertette a legújabb járványügyi intézkedéseket.

A miniszterelnök Facebook-oldalán közzétett videóban számolt be a kormány a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb döntéseiről. Orbán Viktor elmondta: a járványügyi szakemberek szerint a járvány december-január körül éri el a csúcspontját, az egészségügyi rendszer felkészült, „megfelelő számban állnak rendelkezésre a védekezéshez szükséges felszerelések, kórházi ágyak, lélegeztetőgépek és az ezek működtetéséhez szükséges orvosok és ápolók”.

(tovább…)

Új sebészeti lézerkészülékkel gazdagodott a Tóth Ilona szakrendelő

2020. szeptember 16. szerda

csepel.hu

Budapesten és az országos járóbeteg szakellátásban egyedülálló, legkorszerűbb sebészeti lézerkészülékkel dolgozhatnak a jövőben a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat szakorvosai.

(tovább…)

VírusRadar: telefonos program a koronavírus elleni védekezésben

2020. szeptember 16. szerda

888

A kormány által fejlesztett mobilapplikációk, például a VírusRadar alkalmazás használata a koronavírus-járvány második hullámában életeket menthet – mondta az innovációs és technológiai miniszter szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Palkovics László elmondta: mivel a fiatalabb korosztály egyre nagyobb arányban érintett a fertőzés terjedésében, a kontaktkutatást segítő VírusRadar használata talán még fontosabb most, mint tavasszal volt, ezért azt kéri, minél többen töltsék le azt. (A programról itt találnak bővebb leírást.)

(tovább…)

Orbán Viktor: Magyarországnak működnie kell, ezt akarják az emberek

2020. szeptember 12. szombat

A kormány célja, hogy fenntartsa Magyarország működőképességét – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombat este az M1 aktuális csatornán adott interjújában.

Elmondta, a Nemzeti Konzultáció eredménye alapján azt várják a magyar emberek a kormánytól, hogy tartsák működőképes állapotban Magyarországot és ne engedjék, hogy a vírus megbénítsa az ország és a magyarok mindennapjait. Arra kérte az embereket, hogy tartsák be a járványügyi szabályokat, és hordjanak arcmaszkot. Utóbbi megszegéséért akár bírságot is lehet kapni ezentúl.

(tovább…)

Legfrissebb csepeli koronavírus hírek

2020. szeptember 9. szerda

Csepel.info

Aktuális információk, intézmények védekezése, jelentkezés szakrendelésre…

Fertőtlenítés, lázmérés az óvodákban

Időpontfoglalás a szakrendelőbe

Koronavírusos lett a Csalitos tagóvoda egyik dolgozója

Karanténba került az egyik csepeli gyermekorvos

Időpontfoglalás, járványhelyzet

2020. szeptember 9. szerda

csepel.hu

Az elmúlt időszakban sok panasz érkezett arról, hogy a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálatnál (TIESZ) szinte képtelenség a szakrendelésekre telefonon időpontot egyeztetni, illetve problémamentesen bejutni a háziorvosi rendelőkbe.

Ez ügyben megkerestük dr. Dobák Andrást, a TIESZ főigazgatóját, akit egyúttal az aktuális járványhelyzetről is kérdeztünk.

(tovább…)

Koronavírusos lett a Csalitos tagóvoda egyik dolgozója

2020. szeptember 8. kedd

Csepel.hu

A Budapest XXI. Kerület Önkormányzata Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda Csalitos Tagóvodájában egy munkavállaló igazoltan koronavírus-fertőzött lett – értesült a Csepel.hu.

A dolgozó 25 gyermekkel és 7 munkatárssal érintkezett közvetlenül. Ők számítanak kontakt személyeknek, akikkel a hatóságok is felveszik a kapcsolatot. A kontakt személyek szerdán már nem mehetnek be a tagóvodába. Az óvodavezetés vette fel a hatóságokkal a kapcsolatot és adták meg a kontakt személyeket, akiket a tagintézményvezető már értesített.

(tovább…)

Szűrővizsgálatokkal egészségünkért

2020. szeptember 7. hétfő

csepel.hu

Bőr- és szájüregi rákszűrést végeztek a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat előtt parkoló szűrőbuszban szeptember 5-én. A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány kerületünkben kezdte meg egészségkampányát.

Innen még hét helyszínre látogatnak el a szakorvosok és életmódtanácsadók, hogy felhívják a figyelmet e gyakori ráktípusok megelőzésének fontosságára.

(tovább…)