‘Egészségügy’ kategória archívum

Csepelen is megjelent az ázsiai tigrisszúnyog

2019. szeptember 26. csütörtök

Csepel.info

Egy csepeli olvasónk fotózta a fenti szúnyogot csütörtök reggel, ám különös mintázata miatt utánanézett, hogy mi lehet. Nagyon-nagyon úgy tűnik, hogy ez valóban az egyik újonnan megjelent, és veszélyes szúnyogfaj egyik példánya. 

Az ázsiai tigrisszúnyog Magyarországon nem őshonos. A probléma elsősorban a déli és nyugati országrészeket érinti – írták öt éve az Origón. A helyzet azóta ennyit változott. Ez a faj napközben is támad, főleg emberek vérét szívja, és több veszélyes trópusi-szubtrópusi betegséget is terjeszt. Az alábbiakban az Origo öt évvel ezelőtti cikkét idézzük. (tovább…)

Ingyenes védőoltási programot indít az önkormányzat a 70 év felettieknek

2019. szeptember 20. péntek

Csepeli Hírmondó

Az egészség megőrzése és a betegségek megelőzése érdekében Csepel önkormányzata saját forrásból ingyenes pneumococcus elleni védőoltási programot indít.

A program célja: a jogosultak pneumococcus elleni védőoltáshoz juttatása az önkormányzat anyagi támogatásával, a védőoltás költségének (16 000 Ft/adag) teljes átvállalásával, a súlyos, kórházi ellátást igénylő pneumococcus fertőzés megelőzése, a védőoltások népegészségügyi, prevenciós szerepének hangsúlyozása. (tovább…)

Ilyen Karácsony Gergely egészségügyi érzékenysége

2019. szeptember 13. péntek

Pesti Srácok

Amíg Csepelen egymás után adják át a felújított háziorvosi rendelőket, a tüdőgondozót, új légkondicionálást és belső festést kapott a szakrendelő, Zugló szakrendelője már ránézésre is riasztó. Hab a keserű tortán, hogy ha valakit autóval kell vinni, a környékbeli parkolási díjnál is többet kérnek a parkolásért.

A Pesti Srácok járt utána, hogy mit tenne a főváros egészségügyi ellátásával a “zuglói ökopolitikus”, aki a faültetéseket is csak ígérte, de hivatali ideje alatt az ellenkezőjét csinálta. (tovább…)

Onko-segítő szolgálat indult Csepelen

2019. szeptember 13. péntek

Youtube

Szeptember 7-én Csepelen kezdődött “A rák ellen, az emberért, a holnapért! Társadalmi Alapítvány Könnyek helyett…” őszi szűréssorozata. Ugyanezen a napon indult el a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat által támogatott, “A rák ellen, az emberért a holnapért!” onko-segítő szolgáltatás is.

Az onko-segítő szolgálat tevékenységének indulásáról, valamint az őszi rákszűrő rendezvénysorozat eseményéről készítettünk egy összefoglaló videótudósítást. Bővebben a témáról itt olvashatnak.

Véradás lesz pénteken a Csepel Plázában

2019. augusztus 30. péntek

veradas.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Véradás a polgármesteri hivatalban

2019. augusztus 30-án (pénteken) 13:00 és 18.00 óra között a Csepel Plázában lesz véradás.

Ki lehet véradó? Ide kattintva elolvashatják.

Véradás lesz pénteken a Csepel Plázában

2019. augusztus 27. kedd

veradas.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Véradás a polgármesteri hivatalban

2019. augusztus 30-án (pénteken) 13:00 és 18.00 óra között a Csepel Plázában lesz véradás.

Ki lehet véradó? Ide kattintva elolvashatják.

Visszaköltözhettek a háziorvosok a felújított Táncsics Mihály utcai rendelőbe

2019. augusztus 13. kedd

Csepel.info

A kívül-belül megújult Táncsics Mihály utcai rendelőben a megszokott rendelési időben dolgoznak tovább azok a háziorvosok, akik a felújítás idején – ideiglenesen – a gyári rendelőben voltak. A Csepel.info értesülései szerint Dr. Szász Tamás időközben nyugdíjba vonult, így őt egyelőre helyettesítik. Boldog nyugdíjas éveket kívánunk a doktor úrnak!

A Csikó sétány 9. szám alatti háziorvosi és pszichiátriai szakrendelő, valamint a Táncsics Mihály utcai háziorvosi rendelő még 2017-ben nyert támogatást az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Programjából energiahatékonysági felújításra. Az épületek külső felújítása mellett az önkormányzat saját forrásból a rendelők belső tereit is megújította. (tovább…)

Véradás lesz pénteken a Csepel Plázában

2019. augusztus 13. kedd

veradas.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Véradás a polgármesteri hivatalban

2019. augusztus 16-án (pénteken) 13:00 és 18.00 óra között a Csepel Plázában lesz véradás.

Ki lehet véradó? Ide kattintva elolvashatják.

Egészségügyi szűrések Csillagtelepen

2019. július 29. hétfő

csepel.hu

A „Tegyél többet az egészségedért” egészségesebb életmód népszerűsítő program keretében egészségügyi szűréseket végeztek a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat munkatársai Csillagtelepen július 27-én. Az első alkalommal indult rendezvénysorozat témája a cukorbetegség volt.

A programon részt vett Makray Barbara önkormányzati képviselő.

(tovább…)

Nézzen be! – Ilyen lett belülről a sétányok felújított orvosi rendelője

2019. július 27. szombat

Csepel.info

A fotógaléria az új rendelőről és a felújított “sárkányos” játszótérről itt tekinthető meg

Július 20-án adták át a teljesen felújított és korszerűsített Csikó sétányi háziorvosi és pszichiátriai szakrendelőt, ahol egy hangszigetelt csoportterápiás szoba is segíti a pszichiátereket.

Az átadásra a körzet képviselője nem ment el, mivel MSZP-s politikusként távol kell tartania magát minden fejlesztéstől. Mi most Ábel Attila alpolgármester úr fotóink keresztül bekukkantunk, hogy azok is lássák a rendelőt, akik még nem mentek el oda. Hamarosan a Táncsics Mihály utcai rendelő is készen lesz, a szakrendelő festése pedig – rendelési időn kívül – folyamatosan zajlik. (tovább…)