‘Egészségügy’ kategória archívum

Visszaköltözhettek a háziorvosok a felújított Táncsics Mihály utcai rendelőbe

2019. augusztus 13. kedd

Csepel.info

A kívül-belül megújult Táncsics Mihály utcai rendelőben a megszokott rendelési időben dolgoznak tovább azok a háziorvosok, akik a felújítás idején – ideiglenesen – a gyári rendelőben voltak. A Csepel.info értesülései szerint Dr. Szász Tamás időközben nyugdíjba vonult, így őt egyelőre helyettesítik. Boldog nyugdíjas éveket kívánunk a doktor úrnak!

A Csikó sétány 9. szám alatti háziorvosi és pszichiátriai szakrendelő, valamint a Táncsics Mihály utcai háziorvosi rendelő még 2017-ben nyert támogatást az Európai Unió Környezeti és Energiahatékonysági Programjából energiahatékonysági felújításra. Az épületek külső felújítása mellett az önkormányzat saját forrásból a rendelők belső tereit is megújította. (tovább…)

Véradás lesz pénteken a Csepel Plázában

2019. augusztus 13. kedd

veradas.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Véradás a polgármesteri hivatalban

2019. augusztus 16-án (pénteken) 13:00 és 18.00 óra között a Csepel Plázában lesz véradás.

Ki lehet véradó? Ide kattintva elolvashatják.

Egészségügyi szűrések Csillagtelepen

2019. július 29. hétfő

csepel.hu

A „Tegyél többet az egészségedért” egészségesebb életmód népszerűsítő program keretében egészségügyi szűréseket végeztek a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat munkatársai Csillagtelepen július 27-én. Az első alkalommal indult rendezvénysorozat témája a cukorbetegség volt.

A programon részt vett Makray Barbara önkormányzati képviselő.

(tovább…)

Nézzen be! – Ilyen lett belülről a sétányok felújított orvosi rendelője

2019. július 27. szombat

Csepel.info

A fotógaléria az új rendelőről és a felújított “sárkányos” játszótérről itt tekinthető meg

Július 20-án adták át a teljesen felújított és korszerűsített Csikó sétányi háziorvosi és pszichiátriai szakrendelőt, ahol egy hangszigetelt csoportterápiás szoba is segíti a pszichiátereket.

Az átadásra a körzet képviselője nem ment el, mivel MSZP-s politikusként távol kell tartania magát minden fejlesztéstől. Mi most Ábel Attila alpolgármester úr fotóink keresztül bekukkantunk, hogy azok is lássák a rendelőt, akik még nem mentek el oda. Hamarosan a Táncsics Mihály utcai rendelő is készen lesz, a szakrendelő festése pedig – rendelési időn kívül – folyamatosan zajlik. (tovább…)

Véradás lesz pénteken a Csepel Plázában

2019. július 24. szerda

veradas.hu, Mr.Gabee, Csepel.info

Véradás a polgármesteri hivatalban

2019. július 26-án (pénteken) 13:00 és 18.00 óra között a Csepel Plázában lesz véradás.

Ki lehet véradó? Ide kattintva elolvashatják.

Rendelési időn kívül festik a szakrendelőt

2019. július 20. szombat

Csepel.info

Esténként és hétvégén is folyik a munka a szakrendelőben, de kissé másfajta: most zajlik az intézmény belső tereinek újrafestése. A munkákat rendelési idő után, illetve a hétvégi zárvatartást kihasználva végzik – értesült a Csepel.info.

Az elmúlt évek egészségügyi eszközbeszerzései, fejlesztései, a Szent István úti rendelő, a tüdőszűrő, a sétányok és a Táncsics Mihály úti orvosi rendelők felújítása mellett szükség van a folyamatosa karbantartásra is. A szakrendelő belső újrafestése ehhez kapcsolódik. A rendelő légkondicionálását egyébként szintén a közelmúltban szerelték fel. A munkálatok helyszínén Borbély Lénárd polgármester tartott bejárást szombaton délelőtt.

Hamarosan elkészül a rendelők felújítása

2019. július 18. csütörtök

csepel.hu

A Táncsics Mihály utcai és a Csikó sétányon levő rendelők felújítása hamarosan a végére ér. Mindkét helyszínen megtörtént – többek között – a burkolatok, a nyílászárók, a vizesblokkok, gépészeti berendezések cseréje, a légkondicionálás, a festések, a különböző belsőépítészit munkák.

Megújultak a küldő burkolatok, lépcsők, a rámpák is. Képeink a két helyszínen készültek.

(tovább…)

Soha nem látott mértékű eszközfejlesztés a mentőknél

2019. július 16. kedd

MTI, Mandiner

A csepeli mentősöknek az önkormányzat is többször vásárolt modern eszközöket, felszerelést, autót

1,6 milliárdos eszközbeszerzés az Országos Mentőszolgálatnak, kormányzati forrásból.

Kásler Miklós a mentéshez szükséges új eszközök átadásán azt mondta, a kormány mindig kiemelt figyelmet szentelt a mentőszolgálat fejlesztésén túl az ott dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének. Az emberi erőforrások minisztere hozzátette, hogy 2010 óta a kormány folyamatosa fejleszti a mentőszolgálatot, az elavult mentőállomásokat felújítja és újakat építenek. 2010-ben 231 mentőállomás volt országszerte, azóta 31 új mentőállomás épült – ismertette.

(tovább…)

Németh Szilárd köszöntötte az egészségügyben csepeliekért dolgozókat

2019. július 1. hétfő

Facebook

A Semmelweis nap alkalmából köszöntötte Németh Szilárd államtitkár a Csepel és Soroksár egészségéért dolgozó orvosokat, nővéreket, ápolókat, mentősöket.

Külön is gratulált az ebből az alkalomból Batthyány-Strattmann díjjal kitüntetett dr. Juhász Györgynek, a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat főigazgató főorvosának és dr. Ralovich Zsoltnak, a Jahn Ferenc Dél-Pesti Kórház és Rendelőintézet főigazgatójának.

Semmelweis napi ünnepség a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban

2019. június 30. vasárnap

csepel.hu

A közelgő Semmelweis nap alkalmából rendezett ünnepségen kitüntetették a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet legkiválóbb dolgozóit június 27-én.

Az elismerő okleveleket dr. Ralovich Zsolt főigazgató adta át. A rendezvényen az intézmény ellátási területéhez tartozó települések (Csepel, Gyál, Pestszentlőrinc- Pestszentimre, Soroksár) részéről a XXI. kerületet Borbély Lénárd polgármester képviselte.

(tovább…)