2007. december havi archívum

BÚÉK!

2007. december 31. hétfő

 

Szilveszter

Eredményesebb, boldogabb új évet
kívánunk minden kedves olvasónknak!

Havazást hoz az újév

2007. december 31. hétfő

Inforadio.hu

Az újév első napján havazásra számíthatunk, a Kárpát-medence fölé ugyanis hideg és nedves levető érkezik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint kedd estig borult, párás, néhol ködös időre lehet számítani, legfeljebb kedden az Alpokalján szakadozhat fel időnként a felhőzet. Hétfőn egyre több helyen, kedden a keleti és a középső országrészben többfelé, másutt szórványosan várható havazás, hózápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a Dunántúlon azonban megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, -8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 0, -5 fok között, nyugaton kevéssel 0 fok fölött alakul.

Áremelkedések, változások – minden, amit a jövő évről tudni kell

2007. december 31. hétfő

Inforadio.hu

 

Még több pénz kell nekik

Jövőre a postai szolgáltatásoktól kezdve a gáz árán át a villamos energiáig sok szolgáltatás díja emelkedik. Emellett jövőre megváltozik a felsőoktatási felvételi szabálya, és drágul a budapesti közszolgáltatások ára. (tovább…)

2007 – a leghosszabb év

2007. december 31. hétfő

Heti Válasz

 

Szilveszter

Kép: Hvg.hu

Hogy pontosan mikor kezdődött és mikor fog véget érni 2007, nem tudom. Talán 9/17, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése és a Magyar Televízió épületének ostroma volt a kezdet, és mindaddig tartani fog, ameddig 2006 eseményeihez mérjük a későbbi történéseket. (tovább…)

Aprótól Zhu Liang Pingig

2007. december 29. szombat

Interneten a 100 legkeresettebb bűnöző

 

Apró László

Apró László vezeti a magyar körözési top 100-at, melyet december 29-én hozott nyilvánosságra a rendőrség. A legkeresettebb magyarországi bűnözők nevei mellett a nevük, koruk és az elfogatóparancsot kiadó rendőri szerv neve is látható. Van csepeli is. (tovább…)

Jóval az infláció felett drágulnak a fővárosi közszolgáltatások

2007. december 29. szombat

Mno.hu

Drágulnak

Budapesten januártól szinte minden közszolgáltatás ára a kormány konvergenciaprogramjában jelzett csaknem ötszázalékos inflációnál nagyobb mértékben drágul. (tovább…)

Tűz Hároson

2007. december 29. szombat

Tűzmanó

 

Tűz ütött ki péntek délelőtt a Fácánhegyi utcában. Egy hárosi, közös udvarú épület födémszerkezete gyulladt ki, a tüzet valószínűleg a kéményből kipattanó szikra okozhatta. A csepeli tűzoltók a lángokat szerencsére hamar megfékezték, nem történt személyi sérülés.

Három nappal többet dolgozunk jövőre

2007. december 29. szombat

Inforadio.hu

Többet dolgozhatunk

Jövőre 254 munkanap lesz, ebből három szombaton. 2007-ben csak 251 napon kellett dolgozni, mivel szinte minden állami ünnep a hétvége közelébe esett. 2007-ben 10 fizetett munkaszüneti nap volt, 2008-ban az ünnepek és a hétvégék egybeesése miatt csak 8, így is több olyan hosszú hétvége lesz azonban, ami egy-két szabadnappal akár egy hétre bővíthető. (tovább…)

Lopnak, csalnak, hazudnak – nagyon nem biztonságos az Internet

2007. december 29. szombat

Portfolio.hu

Lopnak, csalnak

2007-et többek között akár az Internetes csalások évének is lehetne nevezni, főleg hazánkban, ahol minden eddiginél többször érkezett hír banki portálokat másoló adathalászok támadásáról, valamint a legtöbben saját bőrükön tapasztalhatták meg a kéretlen levelek (spam-ek) számának irtózatos növekedését. A biztonságtechnikai szoftvereket gyártó Sunbelt várakozásai szerint sajnos 2008 még rosszabb lehet… (tovább…)

Uniós pénzekre hajt a hazai alvilág

2007. december 28. péntek

Népszabadság

 

Kell nekik az uniós pénz

Legális vagy legalábbis annak látszó vállalkozásain keresztül uniós forrásokra hajt a hazai alvilág – állítja Ferenczi László vezérőrnagy, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ nyugdíjazott vezetője. (tovább…)

Mélyrepülésben az MSZP

2007. december 28. péntek

Magyar Hírlap

Közvéleménykutatás

Hiába a sikerkommunikáció, a kormánypártok példátlan népszerűségvesztést szenvedtek el az idén a közvélemény-kutatók adatai szerint. Az MSZP eddig nem látott mélységekbe süllyedt, több kutatóintézet is csupán 13 százalékos támogatottságot mért a szocialista párt esetében, az év utolsó hónapjaiban. A Fidesz lépésről lépésre jött föl a hónapok alatt, a felmérések alapján decemberben a teljes népesség körében kétszer, a biztos pártválasztókat nézve háromszor annyi szavazatra számíthatna egy most megtartott választás esetén. Cikkünkben három kutatóintézet adatai alapján tekintjük át, hogyan alakultak a lakossági pártpreferenciák 2007-ben. (tovább…)

Sólyom visszadobta az egészségügyi törvényt

2007. december 28. péntek

Index.hu

 

Sólyom László köztársasági elnök

Megfontolásra visszaküldte a parlamentnek az egészségügyi törvényt az államfő. Azt mondta, elismeri a változtatások szükségességét, de súlyos kifogásai vannak. Alkotmányos problémája nem volt a törvénnyel, mert akkor nem a parlamentnek, hanem az Alkotmánybíróságnak küldte volna. (tovább…)

Békés, boldog karácsonyt!

2007. december 24. hétfő

Karácsony

Békés, boldog, áldott karácsonyt kíván a Csepel.info kicsiny szerkesztősége minden kedves olvasójának!

Elvonulóban a szmog

2007. december 23. vasárnap

Idokep.hu

Légszennyezettség

Tovább tisztult Csepelen a levegő, ma reggel már nem haladta meg az egészségügyi határértéket sem. Ugyanakkor az előrejelzés szerint marad a szélcsend, ami nap közben ronthat a levegő-minőségen. És az előrejelzés: vasárnap délután az anticiklon marad, itt tölti az ünnepeket, így továbbra sem változik a helyzet. Az ország nagy részén tartósan ködös, ködfelhős, szürke időnk lesz. Csak kevés helyen szakadozhat fel a zárt felhőtakaró. A szél mérsékelt délies irányú lesz. A hőmérséklet napközben fagypont alatt alakul. Hétfő reggel ismét borult égboltra tekinthetünk fel. A magasabb területeken szórványosan valószínű sűrű köd kialakulása. Gyenge ónos szitálás előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és -7°C között várható. Délelőtt főként délnyugaton lehet ónos eső, kisebb havazás. Délután továbbra is borult lesz az ég. A Dunántúlon ónos eső, kisebb havazás előfordulhat. A szél napközben gyenge keleti irányú lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és -1 °C között várható. (tovább…)

Meggyalázott karácsony egy fővárosi „kulturális” központban

2007. december 22. szombat

Csepel.info

„A Fővárosi Közgyűlés úgy dönt, hogy megengedhetetlennek tartja, attól elhatárolódik, és elítéli a kereszténységet gyalázó műsorok megjelenését a fővárosban. Különös tekintettel, a Tilos Rádió által támogatott, a főváros jeles kulturális intézményében, a KULTIPLEX moziban zajlott, „FUCK THE X-MAS” című rendezvényre, amelyet a kereszténység nagy ünnepe előtt tíz nappal tartottak.” Ez állt Pesti Imre és Németh Szilárd Fideszes városatyák előterjesztésében, amit azért nyújtottak be Demszky Gábor főpolgármesternek, hogy a Fővárosi Közgyűlés egyhangúlag határolódjon és ítélje el a kereszténységet gyalázó műsort. (tovább…)