2007. december havi archívum

BÚÉK!

2007. december 31. hétfő

 

Szilveszter

Eredményesebb, boldogabb új évet
kívánunk minden kedves olvasónknak!

Havazást hoz az újév

2007. december 31. hétfő

Inforadio.hu

Az újév első napján havazásra számíthatunk, a Kárpát-medence fölé ugyanis hideg és nedves levető érkezik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint kedd estig borult, párás, néhol ködös időre lehet számítani, legfeljebb kedden az Alpokalján szakadozhat fel időnként a felhőzet. Hétfőn egyre több helyen, kedden a keleti és a középső országrészben többfelé, másutt szórványosan várható havazás, hózápor. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, a Dunántúlon azonban megélénkül, helyenként megerősödik az északnyugati, északi szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3, -8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 0, -5 fok között, nyugaton kevéssel 0 fok fölött alakul.

Áremelkedések, változások – minden, amit a jövő évről tudni kell

2007. december 31. hétfő

Inforadio.hu

 

Még több pénz kell nekik

Jövőre a postai szolgáltatásoktól kezdve a gáz árán át a villamos energiáig sok szolgáltatás díja emelkedik. Emellett jövőre megváltozik a felsőoktatási felvételi szabálya, és drágul a budapesti közszolgáltatások ára. (tovább…)

2007 – a leghosszabb év

2007. december 31. hétfő

Heti Válasz

 

Szilveszter

Kép: Hvg.hu

Hogy pontosan mikor kezdődött és mikor fog véget érni 2007, nem tudom. Talán 9/17, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése és a Magyar Televízió épületének ostroma volt a kezdet, és mindaddig tartani fog, ameddig 2006 eseményeihez mérjük a későbbi történéseket. (tovább…)

Aprótól Zhu Liang Pingig

2007. december 29. szombat

Interneten a 100 legkeresettebb bűnöző

 

Apró László

Apró László vezeti a magyar körözési top 100-at, melyet december 29-én hozott nyilvánosságra a rendőrség. A legkeresettebb magyarországi bűnözők nevei mellett a nevük, koruk és az elfogatóparancsot kiadó rendőri szerv neve is látható. Van csepeli is. (tovább…)

Jóval az infláció felett drágulnak a fővárosi közszolgáltatások

2007. december 29. szombat

Mno.hu

Drágulnak

Budapesten januártól szinte minden közszolgáltatás ára a kormány konvergenciaprogramjában jelzett csaknem ötszázalékos inflációnál nagyobb mértékben drágul. (tovább…)

Tűz Hároson

2007. december 29. szombat

Tűzmanó

 

Tűz ütött ki péntek délelőtt a Fácánhegyi utcában. Egy hárosi, közös udvarú épület födémszerkezete gyulladt ki, a tüzet valószínűleg a kéményből kipattanó szikra okozhatta. A csepeli tűzoltók a lángokat szerencsére hamar megfékezték, nem történt személyi sérülés.

Három nappal többet dolgozunk jövőre

2007. december 29. szombat

Inforadio.hu

Többet dolgozhatunk

Jövőre 254 munkanap lesz, ebből három szombaton. 2007-ben csak 251 napon kellett dolgozni, mivel szinte minden állami ünnep a hétvége közelébe esett. 2007-ben 10 fizetett munkaszüneti nap volt, 2008-ban az ünnepek és a hétvégék egybeesése miatt csak 8, így is több olyan hosszú hétvége lesz azonban, ami egy-két szabadnappal akár egy hétre bővíthető. (tovább…)

Lopnak, csalnak, hazudnak – nagyon nem biztonságos az Internet

2007. december 29. szombat

Portfolio.hu

Lopnak, csalnak

2007-et többek között akár az Internetes csalások évének is lehetne nevezni, főleg hazánkban, ahol minden eddiginél többször érkezett hír banki portálokat másoló adathalászok támadásáról, valamint a legtöbben saját bőrükön tapasztalhatták meg a kéretlen levelek (spam-ek) számának irtózatos növekedését. A biztonságtechnikai szoftvereket gyártó Sunbelt várakozásai szerint sajnos 2008 még rosszabb lehet… (tovább…)

Uniós pénzekre hajt a hazai alvilág

2007. december 28. péntek

Népszabadság

 

Kell nekik az uniós pénz

Legális vagy legalábbis annak látszó vállalkozásain keresztül uniós forrásokra hajt a hazai alvilág – állítja Ferenczi László vezérőrnagy, a Szervezett Bűnözés Elleni Koordinációs Központ nyugdíjazott vezetője. (tovább…)